יש פה משו שאולי עושה חוצים ולא בגריות?חרדית!
בס"ד

מיכוון שאני רואה פה שכולם בתקופת הבגריות...אז רציתי לשאול שאלה..

בסמינרים החרדים ברובם לא עושים בגריות אלה מבחני חוץ..זה אומר שזה כמו בגרות ד"א אפילו יותר קשה..זה לא הולך לפי יחדות את סתומה חכמה לומשנה מה כולם עושים אותו דבר...
הם פשוט לא רוצים שאח"כ אנחנו נלך לאונבריסטא ולמקומות מעורבים זה לא מוכר ע"י משרד החינוך..וזה מאוד קשה וזה גם עולה מלא כסף..זה בכלל לא שווה זה עולה 400 לחוץ..

ועושים
חוץ במטמט' בכיתה י"א..שזה כולם עושים רמה של 4 יחדות גם לסתומים..
חוץ בדקדוק..שזה יותר קשה מבגרות בגלל שזה לא לדעת אם הניקוד נכון לפרק פעלים וכו' אלה מביאים לך טקסט שלם ואת צריכה לנקד אותו...וזה גם כולל תחביר!
חוץ בהסטוריה-לא לומדים אזרחות בכלל אלא הסטוריה דברים של פעם פעם..וזה על המון חומר עושים את זה בכיתה י"ב
חוץ באנגלית-גם כיתה י"ב..שזה גם מאוד ק-ש-ה לפי מה שהבנתי...
חוץ בהבעה..-בכיתה י"א
חוץ בתוי..-תולדות ע"מ..שזה כמו שכולם לומדים...

אין לנו תנ"ך וכול זה..יש בז'ה משו נחמד!
קיצר בגדול אני יעושה בשנתיים 6 חוצים סה"כ..אבל אני יכולה ללמוד בכול מקום שארצה רק לא באונביסטה..קצת בסעעע...אבל אפשר להשלים!

ואין לנו מועד ב'..את חייבת להצליח ודיי...

כל זה היה בשביל לשאול אם משו מהפורום שמע על זה פעם או שבכלל יש עוד משו פה שעושה חוצים ולא בגרות ממש מעניין אותייי

אני חרדי לשעבר אז אני מכיר לא יותרהרב כהנא צדק
אממ לא נראה לי שיש מישו שעושה אתזה..
בנות דודות שלי...~~אני~~
לומדות בסמינר ועושות את מה שאת מתארת בערך.
למה את שואלת?...
לא נראה לי שיש פה דבר כזה..טל_טול
אבל אם את רוצה ומחפשת לעשות בגרויות של משרד החינוך (בעעעעע ) פשוט לכי תלמדי בב'צפר אקסטרני- יע'ני זה לימודים לבגרות ורק לבגרות.

ו-מזתומרת אין תנ"ך? חרדים או לא חרדים?!
אני מכירה את זהשירה כים
בנות דודות שלי עושות את זה. וזה ממש ממש ממש קשה..
אבל זה סתם מעצבן שלומדים ובסוף אין תעודת בגרות..
בסעעע...-Rעות-
בס''ד

כן זה ממש בסעעע....

מילא זה היה קל אבל הבנתי שזה ק'שה רצח...

ד''א לומדים תנ''ך הכול פשוט לא עושים בגרות..
אהא..תודה שהגבתם!חרדית!
בס''ד

לא מצחיקה בטח שלומדים תנ''ך פשוט לא עושים על זה בגרות..אבל לומדים תנ''ך ברמה גבוהה מאוד..לא קוראים לזה שיעור תנ''ך אלה זה מתחלק שיעור תורה,שעור נביא הבנת...

אז..אפחד לא עושה את זה איזה בסע

תכל'ס ממתי חרדית תכנ'ס לאתר מובהק של הציונות הדתית...אני סתם בוגדת..חחחחח

אני סתם הולכת לשבור תרא'ש שבגדול לא יוצא לי מז'ה כלום!

אם ידעו בסמינר שלי שיש לי גישה חופשית לאינטנרנט..בעצם שבכלל יש לי אינטנרנט אני ש-ח-ו-ט-ה!!!!!!!!!
אני שמעתי על זה..אנונימי (פותח)
בס''ד

בנות דודות שלי עושות...

ואני ממש מרחת עליהם כי זה קשה רצח!

זה פולללל חומר הרבה יותר מהבגרות..זה קשה במיחוד דקדוק..הם פשוט צריכות לנקד טקסט אני הייתי משתפנת..

והכי בסעע שזה לא מוכר מטעם משרד החינוך הם אשכרה עובדות לחינם..ברעיון קרואים לזה ''בגרות מהדרין''
קיצר...

חרדית לא נראה לי שיש עוד משו שעושה את זה גם..רוב הסיכווים שלא..

בהצלחה שהיה לך!
יוצא מזה....ybs
פאנית או מורה או גננת.....
ל-"חרדית!"yho_y
זה עד כדי כך אצלכם שאם ידעו שיש לכם אינטרנט אז את שחוטה???
הגזימו לחלוטין!....
לא בכל מקום זה ככה לא?... יש חרדים שאין אצלם כזאת קנאות נכון?

לyho_oybs
היא ממש לא הגזימה יש מקומות שאם לאמא יש רישיון או שהאמא הולכת עם גינס אז לא יקבלו תבנות ליסודי...
סוף סוף אחת כמוני.....עין שלישית
גם אני בביה"ס חרדי מאוד.........! ואם ידעו שיש לי אינטרנט הלך עלי  אני בידיוק במצב שלך!!!... את רואה שיש כאן כמוך....
חחח....

אני עשיתי.ruthi
את שכחת לציין גם:
חוץ בלשון בכיתה י"ד- למי שלומדת הוראה, זה כולל ניסוח וטעמי המקרא.
מבחנים ארציים ביסודי: בכיתה ז'- מושגים ביהדות, ובכיתה ח'- פרקי אבות ודינים.
ועוד כל מיני מבחנים לא ברורים על נביאים וחומשים שלמים.
לכול מי שהגיב...חרדית!
בס"ד

לYDS ברעיון כל מי שעושה חוצים יכולה ללמוד כל מה שהיא רוצה רק היא לא יכולה ללמוד באונברסיטא..

אחותי למשל היא למדה ראית חשבון בלי בגריות היא עשתה תואר וילנטי..וחוצמז'ה אפשר להיות גרפיקאית..מנהלת חשבנות..וכל מה שליבך חפץ..

רותי? באמת עשית גם חוצים??? ד"א לא יודעת מה קורה בכיתה י"ד..אני רק בי"א..ועוד משו אצלינו לא אומרים ט' י' י"א י"ב..

אלה א' סמינר ב' סמינר ג' סמינר ד' סמינר..אני למשל בכיתה ג' זה כזה מעפן!!
למה כ"כ מפריע לך שלא תלמדי באוניברסיטה?chayale
ברור שאסור...ברורחרדית!
בס"ד

חחח...אסור לנו אינטנטר זה ברור!!

בסמינר שלי למשל אסור גם מחשב!!..אבל לנו מותר שהיה מחשב כי ההורים שלי צריכים את זה לעבודה..

ואמרו לנו בתנאי שהוא נמצא בחדר הורים עם סיסמה.. מי שואל אותם בכלל

אסור רדיו..בקיצור גרביים רק 40 דנייר..הכי קצת! חייב חולצה מכופתרת..זה לא כזה פשוט!

זה קשה זה לא מתאים לכול אחד..לי למשל מאוד קשה במסגרת החרדית מאוד!!!! אבל מביחנה חיצונית אני נראת כמו כל החרדים שער אסוף חולצות מכופתרות נעלי פיתה חציות כפלים וכו' וכו'..בעעעעעעעע

ואני מדריכה בבתיה שזה תנוער נוער כמו שלכם..הכוונה בת-יה' הבת של ה'..ואני שיא הנראת דוסית כזאת..למרות שבפנים אני מז'ה לא......

אני מרגישה ש-י-א הצבועעעעעעע

למה לא אני דוסית גאההה אחות שלי את צכה להיות שמחה.עין שלישית
חרדית ....זכוכית מגדלת
מה זאת אומרת שמבפנים את לא דוסית ?

אין לך יראת שמיים?

את לא מתפללת ?

את לא אוכלת כשר?

את לא אוהבת את האבא שלנו שנמצא שם למעלה ?????

זה ממש מעצבן אותי שאנשים חושבים שדוסים חיבים ללכת עם שטריימל או מגבעת וללמוד בבית יעקב !!!!!!!!!!!!!

זו מהות ....

וחוץ מזה , אפשר להיות דוס , אבל לראות  סרטים להשתמש באינטרנט ללמוד באולפנה דתית לאומית
דוסיות זה לא לבוש
לא מקום לימוד
או אורך החצאית

דוסיות זה היחס שלך כלפי הקדוש ברוך הוא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יכול להיות אדם מסורתי שמבפנים הוא דוס!!

זכוכית מגדלת-מסכימה עם כל מילה!מלכה=)
חרדית^^^-טל_טול
את צריכה לעשות "בדק בית", אחותי..

השאלה מה לא נוח לך במסגרת חרדית?
זה שלוחצים אותך? הגרביים? בלי רדיו? החולצה המכופתרת?
מה?
אולי פשוט תבדקי ת'דרך שלך מהתחלה. מה הגישות של החרדים.. זה יעזור לך לבסס ת'צמך יותר..

ואממ.. צדיקה.. כל מי שדוס כלפי חוץ לא מחייב שיהיה דוס כלפי פנים..

אשמח לעזור
ליל"ט!
אני חרדית, בסמינר חרדי בירושלים.אנונימי (פותח)
אני מכירה את כל הסמינרים בירושלים, אז אם את לומדת באחד מהסמינרים המוכרים יש מצב שאני יודעת מי את, כי אני מכירה גם הרבה מדריכות של בתיה, וד"א אני לא מבינה איך לקחו אותך להיות מדריכה או איך לקחת את עצמך להיות כשאת במצב שאת שונאת את הסגנון הזה, ואת מרגישה צבועה....
סתם גם אני משהו כזה ....... אבל באיזה סמינר את????????? ובאיזה כיתה?????????
למה זה נשמע כ"כ מוזראנונימי (פותח)

לדתיות לאומיות שבחורות חרדיות גולשות ל7 אני לדוגמא בסמינר חרדי בירושלים ועוד רבות ממחברותי יש להן אנטרנט כמובן רק מסונן מהזבל והן גולשות כמוני לאתרים חרדים דתיים ומקצועיים האם יש בכך בעיה? כל הבעיה באנטרנט זה כשהוא פרוץ לגמראי ואז הסכנה היא מוחשית

בנות יקרות! בנות של הקב"ה! אני מציעה לכל אחת שיש לה אנטרנט פתוח שתבקש מהוריה ותסביר להם את הסכנה ושתחליף במהרה לאנטרנט רימון או נתיב החסומים כדי לא לפןל חלילה ברשת רבים נפלו ולא קמו זכרו! החליפו במהרה

אחת מירושלים

איזו הקפצה... זה שירשור מלפני חודש!!שרון.
אפשר להגדיר את המשפט האחרון כ"נכון"r.u המחודש
ואולי אפילו נכון מאד,

כן..-Rעות-אחרונה
בס"ד

שרון...

אבל היה לה משו להגיד..לא נראה לי שמאוד שינה לה ממתי השירשור
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך