תמיד כשאני עושה משהו רע (סרטים לא טובים, צניעות וכו')
אני מצטערת ומבקשת מה' סליחה, ומתחרטת...
ואז אחרי יום, יומיים אני שוב עושה את זה, ועוד פעם ועוד פעם....
אני מרגישה נורא... כאילו אני לא שולטת על עצמי..
אשמח לעיצות או עידוד....
תודה מראש!!!
![]()
תמיד כשאני עושה משהו רע (סרטים לא טובים, צניעות וכו')
אני מצטערת ומבקשת מה' סליחה, ומתחרטת...
ואז אחרי יום, יומיים אני שוב עושה את זה, ועוד פעם ועוד פעם....
אני מרגישה נורא... כאילו אני לא שולטת על עצמי..
אשמח לעיצות או עידוד....
תודה מראש!!!
![]()
גם לי זה מציק נורא, זה ממש מתסכל.
אני מרגישה אצלי שזה נובע מתוך תחושה של- 'יאללה מה את משתדלת בכלל... אחרי כל מה ששמעת וראית...' אני יודעת שזה לא נכון לומר ולהרגיש אבל זה מה שעובר לי בראש ומוריד לי את המוטיבציה להשתנות...
כמדומני שהמשהו הזה הוא היצה"ר...
אפשר לקרוא בין המילים שאת צדיקה.
ברור שלכל אחד יש את הבעיות שלו, אבל את מצטערת ומבקשת סליחה מה'!
וכל פעם את מנסה מחדש.
עזבי שזה היה ללא הצלחה.
למה אומרים 7 יפול צדיק וקם?
לא אומרים את זה רק כדי לעודד מישו, שיקום.
אלא כדי לומר לנו שצדיק זה אחד שקם.
גם אם הוא נפל אחכ שוב.
הוא קם.
וזה בדיוק מה שהופך אותך לצדיקה.
אני בטוח שאת עושה המון נחת רוח לה'.
בטוח.
אל תהיי עצובה,
ה' איתך! 
עכשיו, ביקשת עצות.
הקלאסי זה לבקש מהבצפר\הורים חסימה בפלאפון או שתעברי לנוקיה (אין על פלאפון מקשים. שתדעי לך. חיים תותים)
הגמרא אומרת שבשעה שעם ישראל עוסק בתורה, הוא לא נמסר בידי היצר הרע !!!
אבל לא כשהוא חפיף כזה.. חצי לומד חצי חושב על מה הוא יענה לחבר שלו שיעצבן אותו
ממש. ללמוד. בשמחה ובאהבת תורה.
לשמוע שיעורי תורה ולנסות ליישם בחיים
לקחת דמות תורנית מופת
(ועוד, טוב, לא חסר מה להשתפר בתחום התורה..)
מקווה שעזרתי, בהצלחה 
אני גם הצגתי בעיה דומה... תודה לך...
אבל נראה לי שהבעיה שלי קצת שונה-
אני עם פון כשר, האינטרנט שלנו חסום ברמה הגבוהה ביותר, ובכל זאת אני מגיעה למצבים שאני רואה/ שומעת דברים לא שייכים... מה אפשר לעשות עם זה?
אז כנראה שגם את צדיקה 
ועמך כולם צדיקים.
אשריכם!!!!
אמ..
איך?
יודעת מה, לא משנה איך, אנלא צריך לדעת.
את צריכה לדעת. לעצמך.
את המשנה הראשונה באבות - מכירה?
סייג לתורה.
אם זה למשל בפלאפון של חברה - אז מהיום פלאפון של אנשים זה מוקצה
אין לבקש שיחות מאנשים בכלל
לאיודע.
כל מה שלא עולה על רוחך.
תעשי סייג, ככה תינצלי מידי עבירה.
אם את לבד עם הפלאפון - איך תצליחי?!
תעשי סייג
ובע"ה תצליחי.
בהצלחה רבה!! 
אשרייך
חיזקתני ממש!
את האמת? אני גם לא ממש יכולה להצביע על מקור מסויים שממנו מגיעים לי כל הדברים האלה...
זה פתאום מגיע אליי, היצה"ר לא מפספס אותי.... וחבל שזה כך..
בכל אופן לבינתיים עד שאוכל לדעת מה המקור בדיוק אני אעשה לעצמי כלל מסויים שאשתדל הכי שאפשר לא לעבור עליו... כמו לדוג' לא להשתמש בכלל בפונים לא כשרים... ואז- כשזה משהו אחד (והמשמעות שלו היא אדירה.. בעיני...) לאט לאט אני אמשיך הלאה..
תודה רבה לך
אין עליך!!

חפץ לעזורכדרכה של תשובה. "שבע יפול צדיק וקם", אז כל שכן אנחנו הקטנים. מנסים, עולים, ונופלים, ושוב מנסים, עולים, ונופלים.
רבי נחמן אמר שצריך להיות עקשן גדול בעבודת ה'. לא סתם. היצר הרע יודע כוחה של נשמתנו, והוא לא סתם מנסה להפיל אותנו.
העיקר לא ליפול לעצבות מהנפילות, ולדעת שהן לא יימשכו לעולם. לפחות לא בדברים הללו שכתבת.
ולשמוח במה שכן יש. להסתכל על הנקודות הטובות. על מה שכן הצלחת להתגבר.
ולזכור שה' שמח בנו ואוהב אותנו "אהבת עולם"!
הרבה הצלחה בע"ה!
סרטים וספרים וכו..
וב"ה מתגברת ומתרחקת לאט לאט
כל פעם שבא לי ללכת למחשב (עם הגנה) ואני יודעת שיתגלגל למקומות לא טובים אני מחפשת תעסוקה בחדר אחר. ומלפני כמה חודשים שתחלתי פה בפורומים אז נכנסת לפה במקום..
עם ספרי יש לי חברה שקוראת ספרים לא משהו והיא הייתה ממליצה לי ואומרת שזה סיפור ממש יפה אבל לא ממש נקי אבל אפשר להסתדר אז קראתי, ופשוט הרגשתי שזה לא עושה לי טוב בנפש. וגם ספרים לא קראתי היא הייתה מספרת לי את הסיפור. הייתימ באמצע אחד הספרים ופשוט החלטתי שאני מפסיקה! חיפשתי ספר דוס שאני יאהב וקראתי אותו במקום וראיתי שזה עושה לי ממש טוב אז כבר לא מתחשק לי לקרוא את הספרים ההם..
בהצלחה!
מווזמנת לפרטי
"היאוש שבא בתוך הלב הוא בעצמו מורה על מרדות פנימית עדינה, הנובעת מתוך הכרה עליונה של מוסר
ושל קדושה, ע"כ ראוי הוא שהיאוש בעצמו יחזק לבו של אדם, שלא יפחד וישוב מכל חטא בתשובה מלאה
שלוה ואומץ רוח".
זאת אומרת, שהידיעה שאנחנו רוצים ולא מצליחים היא עצמה הדרך וההתקדמות. כי אדם שלא שם לב שחוטא או שחלילה לא רוצה להפסיק.. כאן יש בעיה. אבל מי שרוצה ממש, ומנסה ממש, ומתפללת על זה, זו בדיוק הדרך!
היצר רוצה שנתייאש שלא הצלחנו לאורך זמן, אבל העולם תמיד עובד במחזורים כאלו, חטא, חרטא ותשובה. אז הכי חשוב, לא להתייאש. וזה שיש ייאוש, אומר הרב, זה עצמו מוכיח שאנחנו על הדרך הנכונה...
כמובן שצריך להשתפר ולהתחזק, ולהחזיק זמן ארוך ואפילו לעולם עם התשובה ודרך האמת. אבל בזה אני סומך עלייך. רק אל תרפי, המשיכי לעשות רצון ה' יתברך כמו תמיד 

וממליצה על ספר "אור חדש" של הרב ארוש
האמת זאת תאווה ככל התאוות ורק צריכים למצוא את הדרך הנכונה כיצד להתמודד. לענ"ד ישנם איזה שלב בסיסי שבלעדיו א"א להתקדם הלאה. הרבה פעמים מה שגורם לנו להמשיך ליפול בתאוות שלנו פעם אחר פעם זה העניין של ההחלטה והגימור בלב. כמה פעמים יוצא לנו לשבת עם עצמינו כמו שצריך ולהחליט שעכשיו אני הולך להילחם בקושי הזה בכל הכוח עד שאני גומר על אותה תאווה ועל היצר הזה? ברוב הפעמים כנראה שלא. כלומר צריך להגיע לאיזה גמירות בלב שבאמת הולכים לעבוד קשה על אותו עניין. צריך לדעת המבחן באומנה הוא לא מתחיל ונגמר בזמן הניסיון עצמו, אלא גם לאחריו. כאשר לא עומדים בניסיון אז מתחיל עוד מבחן אמוני קשה, כמה אנחנו מוכנים לשים את עצמינו על הקב"ה. האם אנחנו מעדיפים לחכות שיעברו כמה ימים שיינקו לנו את המצפון ולהרגיש טוב עם עצמינו, ואז ממילא בשורש לא באמת אכפת לנו מעבודת ה' אלא רק מעצמינו. או שמא אנחנו בוחרים בעבודה קשה של תיקון ועשייה ואז ממילא אנחנו כל הזמן עסוקים בחיזוק הקשר שלנו עם הבורא. התורה הקדושה לימדה אותנו כלל יסודי בעבודת ה', "לא תוכל להתעלם" כשרואים שיש איזה פגם או קושי במציאות בין הכללית ובין בפרטית הדבר הכי גרוע הוא להתעלם ממנו ולהמשיך הלאה, כיוון שכך ודאי אין לאן להתקדם, כי הרי אנחנו בעצם אומרים לעצמינו שאין לנו שייכות באותו עניין. (ברגע שהלטנו להתעלם, היצר ניצח את מערכה כאשר יהיה לנו יותר קשה לחזור ולנצח את המערכה הבאה)
ברוך ה' הקב"ה זיכנו להיות בדור כזה שרבים הם הניסיונות מאוד, והיצר הרע מצפה לנו מאחורי כל פינה. אבל חשוב להזכיר לעצמינו כל הזמן שאסור לנו להתעלם מעצמינו ח"ו לבל ניפול עמוק יותר. וכן להחליט שרוצים לעבוד קשה ולמסור את נפשינו לכבודו יתברך. רק כך אפשר להתחיל להתקדם בעבודת ה'.
האמת זה אולי קשה ומייגע אך זו התכלית שלנו כיהודים, להיות מצוי תמיד ולחיות את עבודת התשובה הרי זה התענוג של הקב"ה ממנו. וכמובן להיות בתוך התהליך ולא מבחוץ.
כמה עצות לאותו עניין:
1. להחליט שלא להתקרב למכשיר שאין בו חסימה גבוהה באינטרנט( אחרת הדרך לנפילות היא קצרה מאוד ("אין אפוטרופוס לעריות")).
2. לשבת עם עצמך ולהתבונן כל יום או לפחות שלוש פעמים בשבוע ולעקוב אחרי הנעשה, ולבחון היטב את הדברים בלי להתייאש ולנטוש. (עצה בדוקה ויסודית מאוד אשר הרבו הגדולים לדבר עליה).
3. למצוא איזה תחביב או עניין חיובי שמושך אותך ולהתעסק בו בזמן הפנוי.
4. להשתדל לחשוב הרבה על הקשר שלך עם הקב"ה.
5. כמובן שצריך הרבה תפילות בכוונה, ורצוי מאוד לשפוך את הלב לפניו יתברך בהכי פשטות שיש במילים שלך בברכת "שמע קולנו" ולבקש מהקב"ה שיעזור ויושיע. (ועוד רבות הן העצות לתיקון העיניים)
(שוב העיקר, לא להתעלם מעצמי ח"ו, ולא להתייאש מעצמי)
אשריך, עצם השאלה מראה כבר על רצון, רק צריך להתחיל להביא לידי מעשה.
בהצלחה רבה!!! (מקווה שהועלתי ולא להפך)
שנזכה לישועה במהרה בימינו!
של הנשמה שלך. לאט לאט זה יפעל.
אפשר לקבל על עצמך קצת פרקי תהילים כל יום על הסדר, זה מאוד עוזר לקבל עצות משמים לגבי ההתחזקות.
לא מספיק להתמודד בעניני הלכה לבד!! צריך לדאוגלהיות חלק מחברה של יראי שמיים.
ז"א לקרוא...
בספר כאיל תערוג על התפילה ( נמצא באוצר החכמה מהדורא 15 ואילך) ביאר מהלך נפלא עפ"י הסבא מקלם שאומר שההבדל בין הצדיק והרשע זה הציור דהיינו איך אדם תופש דברים בתודעתו יש ענינים שהם שמחים אצלו ויש בהיפך ואותם ענינים עצמם אצל חבירו הם בהיפך זה והכל לפי הציור. וזה הסוד של הנפילה ושל ההצלחה. זה ודא שאם אדם אוהב לראות סרט והוא נמשך לזה אף שהוא יודע שזה לא טוב בכל זאת הוא יעשה כן כי האדם נמשך בפעולותיו אחר רצונותיו ותשוקותיו. וע"כ צריך לעשות סוויצ' בדמיון לראות כמה רע הענין בכל בחינותיו בגשמיות ( איבוד קשר עם הסובב וכיו"ב) וכן ברוחניות וזה עיקר העמל ואם יעשה כן אין ספק שיצליח אבל בלי עבודה אין מאומה. כי יגעת ומצאת תאמין.
ובתשובה לכל מי שקוראת ומתמודדת (ומתביישת לדבר על זה)
מצרפת קישור שיעזור לך לבחון את חומרת ההתמודדות.
ישנם שם 6 סעיפים, אם אף אחד מהסעיפים לא קשור אלייך - אשרייך! העזרי בעצות הטובות שיש בשירשור.
אם מצאת את עצמך באחד או יותר מהסעיפים - תתקשרי לקו הסיוע שלהם, זה בחינם ואנונימי (אין צורך להגיד מי את)
צדיקה באמת זה מה שאת!!!
לומר את האמת זו פעם ראשונה שלי פה בפורום
וישר עיני ניתקעו במה שכתבת וקצת לא נעים אבל
תמיד חשבתי שזו בעיה גדולה אצל בנים לא ידעתי שאצלכן הבנות
יש גם את הבעיה הזו גם ראיתי הרבה מגיבות שגם להן אותו סיפור
זה קצת הכניס אותי להלם אבל באמת אשרייך שזה מפריע לך כי יש הרבה אנשים
שכבר ממזמן איבדו את האכפתיות וזה כבר ממש לא משנה להם כי יודעים שיעשו זאת שוב מקנא באנשים כמוך
מה איתך?
מצליחה? העצות פה עזרו קצת? 
כבר שבועיים לא ראיתי כלום!!!

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!