שאלת סמארטפונים, גרסאת הגבריםהדוכס מירוסלב

בעקבות השרשור שנפתח לא מזמן, שאלה לי אליכן הבנות.

מי מכן שהייתה חותכת עם בחור שבלי סינון - את עם סמארטפון עם סינון? בלי סינון? טלפון מיושן?

ומי שלא, כנ"ל - עם סינון, בלי סינון, טלפון ישן?

לגבי מי שלא, השאלה הבאה קצת נפיצה.

מה עם קשוט עצמך לפני שתקשוט אחרים?

האיסור על אדם להכניס את עצמו לספק איסור הוא לא רק על גברים, וזה לא רק בעניין המסויים הזה (ברור לכן שזה איסור על כולם, בלי קשר לאחוזי הסכנה וכו').

[מכיר מקרה של שידוך של נפילות יותר חמורות מסרטונים והמשודכת לא הייתה מוכנה לוותר על זה. זה קיים, רק שתדעו. מנסיוני היותר מדי רחב, בד"כ אצל הבנות האלה זה מסתיים בדברים חמורים בהרבה]

לא סותר-לב אוהב

גם לבנות עדיף שיהיה סינון.. 

ואני מאמינה שמי שדורשת את זה מיישמת את זה גם על עצמה..

אבל מכירה כאלה שהבעלים שלהן עם סינון, והם בלי סינון..

עם כל הכבוד, אני חושבת שבנות פחות "נופלות" .. ראיתי את זה ממש על חברות שלי.. שפשוט הפלאפון שלהן נטו לדברים שהן צריכות..

לגבי הסיוםהדוכס מירוסלב

יש הבדל אחוזי הנפילה בזה, אבל ההבדל לא גדול כמו שאת חושבת. יצא לי להיות עם בנות שהרגישו נוח מדי איתי הרבה פעמים, שמירת העיניים אין שם (אולי בפחות בוטות). ברור שלא תראי מה חברות שלך רואות.

אם אני יודע על גברים שנופלים זה כשהם פונים אלי לעזרה, השאר לא. גם כאלה שאני עשוי להניח שנופלים. ואלה גברים שלא מתביישים להודות בזה, פשוט אין מקום לשתף עניין כזה.

הסמארטפון משמש לעוד הרבה עבירות, גם לדברים אחרים יש בעיה בטלפונים חכמים, אפילו בכאלה שהם סתם לא כשרים (נגיד לשון הרע וכאלה).

מאיפה את יודעתפה לקצת
מה החברות שלך עושות בפלאפון?
נראה לך שמישהו שם קישור לאתרים אסורים במסך הבית של הפלאפון?!

בנות נופלות.
לא יודעת אם יותר או פחות, וזה לא באמת משנה
כולם צריכים סינון
מסכימהמגיבה חדפ
אני מדברת על חברותלב אוהב

נפש.. שאני יודעת מה הן יעשו בפלאפון.. 

יש לי חברים שהם כמו בני משפחה שליהדוכס מירוסלב

והם לא מדברים איתי על נושאים כאלה וגם כשהם באים לבקש עזרה הם עושים את זה ברמזי רמזים.

וזה עוד כשאני סוג של כותל מערבי טכנולוגי בעניינים האלה...

אם בחור לא-כזה-תורני מתבייש, את חושבת שבחורה תספר? זה ממש מוריד מהכבוד שלה.

אוסיף עוד פרט: גם בנות פנו אלי בדברים כאלה, ואף אחת מהחברות שלהן לא דמיינה את זה. אני אומר מידיעה ברורה.

השרשור גולש לנושא אחר עוד לפני שהוא התחיל

אני יודעת קשה לקבל את זה...לב אוהב

אבל כן, יש רמת חברות שהיא מאוד קרובה.. שאפשר לדעת ממנה על האדם את הדברים האלה..

אתם יכולים לקבל , ולא לקבל.. אני יודעת מה שאני אומרת.. וזהו  

וזה לא סותר את העובדה שאני חושבת שכולם צריכים וצריכות סינון.. 

הייתי מציע לך דרך להווכח בעצמךהדוכס מירוסלב

אבל אני חושב שזה יצער אותך מאוד וחבל...

בואו נחזור לדיון המקורי @פה לקצת

מהי הדרך?.. פתוחה לשמוע..לב אוהב

יש בה עבירה הלכתית חמורה וגם פלישה לפרטיותהדוכס מירוסלב

את רוצה בכל זאת? פני באישי...

לא מציע, וגם אומר לך מראש שזה לא דבר שנכון לעשות.

מכיר אנשים שנתקלו בזה בטעות וזה עשה להם משבר רציני.

למה שתציע לי משהו שהוא עבירה הלכתית חמורה?? =/לב אוהב

חחח זאת הייתה אמירה רטורית!!הדוכס מירוסלב

אם היית מתעקשת הייתי מסביר לך איך זה עובד ולא היית עושה את זה, באחריות.

אבל היית מבינה שאני לא אומר סתם דברים שאני מנחש

@פה לקצת ככה זה כשאתה עוסק בתחום

תגיד לה איך לעבור על עבירה הלכתית חמורה?פה לקצת
כןארצ'יבלד
@פלוני מפונפן זה בעצם, @שפיפול
מתחיל לאסוף ראיות

בנוסף,
שמתם לב שיש 2 פ' במילה פונפון ושפיפול.
בעצם הוא מרמז, שפלוני, שהרי הוא מפונפן, הינו שפיפול.
חשב גימטריות!הדוכס מירוסלב

אני לא קונה את זהפה לקצת
גם בין חברות נפש יש סודות, במיוחד אצל דתיים בנושאים כאלה

בכל אופן, כמו שאמרתי, לדעתי כולם צריכים סינון, גברים ונשים. וגם מי שסומך על עצמו במיליון אחוז
אני לא הייתי פוסלת רק על זהפה לקצת
לי יש סינון בפלאפון
הדוכס מירוסלב

אחרי כל הנצלו"ש הראשוני תודה על התשובה

(אין לי בעיה עם נצלו"שים אבל השרשור יצא משליטה לפני שהתחיל )

סליחה פה לקצת
הייתי חייבת לענות אחרי שניצלשתי
חחחחח כשהשרשור יתמלא תנצל"שו חופשיהדוכס מירוסלב

לא עניתי על הסקר הקודם והכל זאתהרדוף
אני פוסלת בחורים עם סמארטפון לא מסונן. ברור.אני שואלת את זה עוד בשלב הבירורים וכבר הורדתי על זה הצעה.
גם לי כמובן יש עזים בקדושה על הטלפון.גם חוסך זמן שמבזבזים על שטויות וגם באמת יותר טוב.. למרות שמעולם לא ניסיתי להיכנס למקומות האלה מי יודע מתי כן.
חוצמיזה, שבאמת מה לעשות אבלאצל גברים זה שונה מאצל בנות.. ולכל מי שבשירשור הקודם אמרה לא צריך סינון אני סומכת עליו, בעיני זה לא קשור. הגמרא אומרת שאין אפוטרופוס לעריות, ואתה לא יותר צדיק או חכם מהאמוראים.. גם לעריות שלך אין אפוטרופוס.. אז בוא ננסה לשים גדרות גם אם אנחנו סומכים על עצמינו.. שלא תביאנו לידי ניסיון. אני אפילו לא יכולה ליפול בזה. (כי אני גם ממש לא מבינה בפלאפונים ולא חושבת אפילו על לפרוץ את זה. אז אל תגידו יש דרכים וכו)
כל זה לא סותר שיש גם כוח רצון. יצאתי עם בחור מדהים שסיפר לי שבעבר היה נופל בפורנו.. היום הוא כבר לא במקום הזה והתקין חסימות וכו. אז כמובן שלא סיבה לפסול ואפילו גרם לי להעריך אותו יותר זה שהוא ידע לעצור את זה.. אבל אם היה אומר שהוא הצליח לעצור את זה ומתמודד כל יום מול הסמארטפון הלא מסונן הייתי אומרת לו שלום ובהצלחה.
ישר כחהדוכס מירוסלב

לא הבנתי איך את עושה הפרדה בין גברים לנשים ב"אין אפוטרופוס". כתבת בעצמך שאין משמעות להסתברות של הנפילה.

לא עושה הפרדההרדוף
אתה רואה שגם לי יש סינון. אפילו שמעולם לא ניסיתי להגיע למקומות כאלה. כי זה גדרות.
אני רק אומרת שהמקום שזה תופס בחיים של בנים והמקום שזה תופס בחיים של בנות זה שונה. וזה מוכח ואין לי כוח להתווכח על זה. גם בנות נופלות אבל פחות וממקום אחר מאשר בנים. גם ראיתי את זה על הסביבה שלי וגם למדתי את הנושא הזה לעומק עם מרצה שזה העיסוק שלה בחיים.
ולכן אצל בנות יש פחות מודעות לסינונים וחסימות וכו. אבל וודאי שגם הן צריכות..
לא רוצה שהשרשור הזה יתנצל"ש, אז שולח במסר במקוםהדוכס מירוסלב

אז ככה:מעפר אני באה

זה לא משו שאני מבררת עליו לפני שאני יוצאת עם בחור, אבל כן מבררת מולו בפגישות מה המקום של הסמארטפון אצלו והאם קיים סינון.

חשוב לי שיהיה סינון מהסיבה שלפעמים מגיעים לדברים שלא רוצים להגיע אליהם..

לי יש חסימה בפלאפון...

כן חושבת שיש הבדל בין נשים לגברים בעניין הזה מבחינת רמת החסימה, אבל חושבת שזו השתדלות מינימלית נדרשת של שני המינים.

תודההדוכס מירוסלב

המשפט האחרון: את חושבת שזה נכון מבחינה הלכתית או מבחינה "מציאותית"?

כי הלכתית זה לא נכון, ומציאותית זה שנוי במחלוקת.

ישר כח!

מה לא נכון מבחינה הלכתית?מעפר אני באה

לשים סינון?

לא, ההפךהדוכס מירוסלב

שיש הבדל בין גברים לנשים. יש בזה מחלוקת, אבל גם לדעת המקילים ההבדל הוא מזערי ונוגע רק למשהו קל מאוד.

משהו שלא רלוונטי באינטרנט, ולכן מבחינת החסימה בטלפון הצורך זהה לשני המגדרים

אה. לא יודעת,מעפר אני באה

אני אישית שמתי כי אני חושבת שזה חשוב ונכון.

מבינה גם את הקטע שזה חובה הלכתית.

באמת מאמינה שמי שרוצה להגיע למקומות לא טובים יגיע אליהם, גם אם יש סינון, אבל זה חשוב למנוע את הקפיצות והקישורים לאתרים בעייתיים...

הבנתי, תודה על התגובה הדוכס מירוסלב

אין על מה!מעפר אני באה

שמחה אם הועלתי במשו...

הועיל מאוד.. בגילי המופלגהדוכס מירוסלב

אני זוכר מציאות שבציבור שלנו לא הייתה מודעות שיש בכלל חובה לנשים... לפני בערך עשור היו בנות שחשבו שאפילו דברים ממש נוראיים מותר להן לראות

שמח לראות שהמגמה הזאת השתנתה...

זה לא טוב לנפש של אף אחד...מעפר אני באה

ולמה אתה הופך את עצמך לזקן?

הטוב או לא טוב פחות משנה, אסור זה אסור הדוכס מירוסלב

אני לא זקן על לוח השנה. העולם פשוט משתנה כל-כך מהר ביחס לאיך שהוא היה משתנה כשהייתי ילד שאני מרגיש שיש לי נסיון היסטורי של מישהו שנולד לפני 200 שנה

אבל כן חושבת עדיין שיש רמה הלכתית שונה בין המיניםמעפר אני באה

שוב, לא רוצה לשנות את הנושא כאןהדוכס מירוסלב

אפשר לקבל מקורות בפרטי. בגדול - אין.

אני הורדתי,חותמת+

וברוך ה' גם יש לי פלאפון פשוט פשוט בלי אינטרנט בכלל.

הכוונה הורדת שידוך כזה?הדוכס מירוסלב

הורדתי שידוך כזה, אבל גם דרשתי את זה קודם מעצמי,חותמת+

אחרי שהבנתי מה ואיפה אני ואיך אני רוצה להקים את הבית שלי.

לי יש פלאפון מסונן ואמרתי שאפסול על זהמישהי 1
שאלה: האם קיים דבר כזה ש...הולך בדרכך

הבחורה מחזיקה סמרטפון(מוגן\מסונן), ודורשת לצאת רק עם מישו שאין לו סמרטפון?

כן פה לקצת
אין לי הסבר לתופעה (לא מקבלת את זה שבנים נופלים יותר)
כולם נופלים..הולך בדרכך

אין עדיפות לגברים דווקא לגברים.
ולא חושב שיש הסבר לתופעה..

ולמה בכלל גבר שמחזיק פלאפון פשוט, ירצה לצאת עם בחורה שמחזיקה סמטרפון..
צריך מידה כנגד מידה

כי יש לו מעט שכל,אוויל מחריש

והוא מבין שכשרוצים להקים בית צריך להבין מה חשוב ומה לא, סוג הפלאפון לא נמצא בדרך כלל כקריטריון חשוב אצל רוב החברה בעדיפות גבוהה... (סינון, שימוש, תדירות זה כבר נושא אחר)

הדור היום כל-כך מכור לזהשמה שכתבת בסוגריים הוא העיקרהדוכס מירוסלב

אל תוציא לעז על הדור שלך, כל הפוסל...אוויל מחריש

ואם תעיין בתגובה תראה שהתייחסתי לחלק מסוים בתגובה, גם אני מסכים שצריך לבדוק את הדברים האלה אבל לא עליהם דובר...

הוצאת לעז זה בדבר שיש בו לעזהדוכס מירוסלב

וההתמכרות של הדור היא ברורה לעין.

אני לא מדבר על מה שאתה חושב בכלל.

לא צריך לומר הכלאוויל מחריש

לא יודע מה אתה חושב שאני חושב, בעיקר כי אני לא חושב על משהו בנושא שחשבת שאני חושב בו ( זה מהמשפטים שחייבים לכתוב אותם ככה בכוונה...) כדאי לבדוק אם מותר וראוי להגיד על הדור שלך שהוא מכור למשהו כשלא ברור מה התועלת שבכך ואם זה עומד בגדר ההלכה

אין בזה רע וזה דבר שידוע לכלהדוכס מירוסלב

אז מה זה בדיוק?אוויל מחריש
ואם כולם יודעים אז למה אתה אומר את זה? הכל יודעים למה כלה נכנסת לחופה ואף על פי כן...
יש לך את זה ביותר מפליג ולא קשור?הדוכס מירוסלב

כולם יודעים שאנשים אוכלים, אז אסור לדבר על אוכל כי אסור על כלה?

מה זה ההיקשים המוזרים האלה?

לא, אסור להגיד דבר גנאי/ ניבול פהאוויל מחריש
למרות שכולם יודעים אותו.

אם אתה מתעקש שאין בדבר הזה גנאי אז חוזרת השאלה למה האמירה הזו באה? הרי אם אין עם זה שום בעיה זו לא אמור להיות שיקול שקשור לדיון.
אתה תמיד יכול לחזור בך מהאמירה הזו וללמד זכות על הדור שלך, ולא חסר דרכים לעשות את זה בבעיה שעוסקים בה.
זה לא דברי גנאי ומה הקשר ניבול פה?הדוכס מירוסלב

על מה אתה מדבר?!?!?

אולי בשבילך זה לא גנאיאוויל מחריש
אבל לשון הרע תלוי במעמד של מי שאתה מדבר עליו, במקרה הזה כלל ישראל, ואתה מזכיר פה משהו שלדעת הרבה אנשים הוא דבר גנאי.
אז גם אם מבחינתך אין פה בעיה אז לדעת מי שאתה אומר עליו זה בעיה.
מי אלה ההרבה אנשים האלה שאתה מדבר עליהם?הדוכס מירוסלב

כל מי שרואה בהתמכרות דבר רעאוויל מחרישאחרונה

וזה גם מה שעולה מהתגובה שלך ע"פ ההקשר.

וואי איך אתם מגזימיםמחזרת?

ולדעתי טועים לחלוטין.

יש הבדל גדול בין המינים.נקודה.

אני החזקתי סמארטפון  לא מסונן 3 שנים וב"ה לא היה כלום..בנות זה לא בנים. אני לא טוענת שכולן כמוני אבל ממש חשוב להדגיש שזה לא אותו הדבר..ולדעתי זה עצוב שבנות חושבות שכולם נופלים..

חסמתי לגמרי את האנטרנט בגלל ההלחצות של האנשים בפורום, באמת. כאילו ירד לי הביטחון בעצמי בעקבות מה שקוראים פה. ואני נורמאטיבית לגמרי ב"ה ובטוחה לגמרי שאני לא היחידה.

לדעתי  לפחות חלק מהבנות יכולות ללכת בלי סינון ובנים בכלל לא, אבל מכיוון שזה לא חינוכי לא נעשה את זה..

את חושבת שכל מי שעם סמארטפון נופל? הגזמה פראיתהדוכס מירוסלב

ולכי תראי קצת אתרים של שאלות של רבנים ותחזרי ונדבר.

גם מי שנופל הוא נורמטיבי, הרחקת לכת. לא כל חוטא באיזשהו חטא הוא חולה נפש ומכור.

דעתך היא דעתך, אבל ההלכה לא מחלקת בדרכא אחרינא.

איך בדיוק הבנת שאני חושבתמחזרת?

שכל מי עם סמארטפו נופל? ההפך הגמור! הייתי רחוקה לגמרי לגמרי מזה ועדיין בטוחה לחלוטין שלא.גם בנים וגם בנות.

כתבתי שכל הבנים צריכים סינון בגלל הנתונים ההזויים שהביאו לא פעם ולא פעמיים כאן בפורום (על שיעורי נפילה של למעלה מ 90% ומעלה וכו'... בעיני הנתונים האלה הם הגזמה פראית אבל מכיוון שאני לא מכירה את זה עלי אז חשבתי שיתכן שיש באמת הבדל גדול בין בנים לבנות ומהכירות לפחות עם עצמי ברור לי שאפשר לא ליפול בכללל , אבל בן לא הייתי אף פעם אז אני מייחסת את האמירות הדי חד משמעיות של הבחורים שא"א שלא ליפול אם אין סינון להיותם בנים..ויכול להיות שאני טועה..)

ואיך הבנת שאני חושבת שמי שנופל הוא לא נורמאטיבי? וואי איזו הבנה הפוכה..אם כתבתי שאני בת ולא קרה ועדיין אני נורמאטיבית משמע הבנתי מכאן שאנשים תופסים את הנפילה כיותר מצויה וממילא יותר"נורמאלית"..

ברור שדעתי זאת דעתי ..ואני לא נוהגת לפי דעתי..הפלא' חסום לגמרי .

הבנת אותי הפוך 180 מעלות...

ככה זה היה נקראהדוכס מירוסלב

כנראה הבנתי בטעות

אני חושבת שלא הבנת נכוןפה לקצת
אני חושבת שכש@הולך בדרכך אמר 'כולם נופלים' הוא התכוון שגם בנים וגם בנות, ולא שכל הבנים או/ו שכל הבנות.
אז כן, כולם עלולים ליפול, אין לאף אחד חסינות מזה. ולכן הסמארטפון מסוכן לכולם.
מה דעתי על חסימה, אשמור לעצמי. אבל אני חושבת שאין מקום לזה שבחורה עם סמארטפון תתעקש על גבר בלי בגלל מה שאמרתי למעלה... (זאת בעצם הייתה השאלה שממנה התחיל הדיון)
אוק..תודה, הבנתי עכשיו טוב יותר.מחזרת?

מסכימה שיש בעייתיות שבת עם תתעקש שהבן יהיה בלי..אבל יכולה להבין בת כזאת לאור מה שכותבים בפורום על שיעורי נפילה שמיייחסים בד"כ לבנים

אבל סבורה שלא נכון לפעול כך..

ומפתיע אותי שאת לא חושבת שבנים נופלים יותר..באמת..

את לא חושבת שיש הבדל? הדברים הבעייתיים בנויים בצורה שתמשוך יותר בנים..

יש הבדל, כי ככה אומרים והם כנראה יודעים יותר ממניפה לקצת
מבחינתי, זה לא מצדיק את האפשרות לדרוש שרק הגבר יהיה חסום/נוקיה
כי כמו שלא כל הבנות נופלות לזה, גם לא כל הבנים. אז אם היא סומכת על עצמה, שתסמוך גם עליו...
מי אמר לך שהם בנויים ככה?הדוכס מירוסלב

ההתניה של פורנוגרפיה היא על אלימות, וזה דבר שפועל על נקודה טראומטית אצל בני אדם.

זה נכון לגברים ולנשים.

וההשפעה ע"י ראיה לא שונה אצל נשים, ויש מחקר שנעשה באמצעות MRI שמראה שנשים יותר עלולות להשפעה מוחית מראיה.

העניין הוא חינוך. בשנים של החילון מהקמת המדינה עד סוף שנות ה90 חינכו בנים להיות לא-צנועים ובנות ההפך (למרבה האירוניה). זאת הנקודה בעיקרה.

לכי ותראי תלמידי ישיבות שלא יצאו יום מהישיבה ולא יודעים מה הדברים האלה ותשווי לבחורה הממוצעת. ברור שזה לא תלוי מגדר.

ההבדל היחיד הוא מידת הקשר בין ההתפעלות המוחית הזאת לבין שאר העניין ואכמ"ל...

אמממחזרת?

אני פחות מכירה מה שכתבת..ה' ירחם..

התכוונתי להמשכות למקומות האלה מלכתחילה..(לא כשכבר חלילה נחשפו לזה שוב ושוב..)

בהכללה גסה אומר שלגברים יש יותר נטייה להיות רודפי שמלות ולראות ולחפש ..ולנשים להיות יותר מכונסות ונאמנות לבעליהן..לא בהכרח כי הן יותר טובות וכו'  ככה נבראנו..לכן בשטח אתה תמצא הרבה יותר נשים בוכות שהבעל רואה דברים רעים ולא הפוך..

הגברים מאותגרים פי כמה מנשים, כיום כדי למכור אפילו רק ברגים מציבים דוגמנית לא לבושה..את מי הבחורה תמשוך? לא את הנשים, הנורמטיביות בכל אופן.. נשים הרבה פעמים לא מתפעלות מגברים לא צנועים, זה עשוי להגעיל אותן אפילו .עולמות שונים.

צודקתברגוע

יצר עריות לרוב יותר חזק אצל הגברים,

ולכן גברים צריכים לשים יותר חסימות/גדרים מנשים.

(בלי קשר לשאלה אם נשים צריכות חסימה בפל')

ה"לכן" שלך לא נכון. גדרים הם שאלה הלכתית והתורה לא ציוותההדוכס מירוסלב

מגדר אחד.

לא חושבת שזאת הגדרה מדוייקתלב אוהב

בעיקרון ראיתי הרצאה על זה שאומרת שגברים נמשכים ממראה

ונשים , אוף לא זוכרת בדיוק.. 

מצאתי את הסרטון ( לא סגורה אם הוא צנוע מבחינת התוכן של התמונות והמלל)

אבל זה המלל (באנגלית- מועתק משם)

Every year men spend billions of dollars to look at women with little clothing on -- such as the annual Sports Illustrated Swimsuit Issue -- or with no clothing on -- such as on Internet sites and in so-called men’s magazines. Women, on the other hand, spend virtually nothing to see unclothed men. Why? Some say that the reason is that men are socialized into viewing women as sex objects and that women are socialized into not viewing men as sex objects. But if that’s true, how do these people explain gay men? They are as aroused by pictures of naked men as heterosexual men are aroused by pictures of naked women. Obviously, then, it’s not socialization. It’s that men are programmed by nature -- not by society -- to respond sexually to the visual. This is an area in which men are so different than women it's probably impossible -- no, not probably, just outright impossible -- for a woman to truly understand. Of course women find some men attractive. And of course a woman can have an intense reaction to seeing a very appealing man. But there’s still no comparison. The visual alone arouses men. It takes far more to arouse a woman than seeing naked men. If that’s all it took, most husbands would walk around the house naked whenever possible -- or at least every time they wanted sex. And the average heterosexual man is excited countless times a day simply by seeing women -- in person, on billboards, in magazines, on television, and even in his imagination. This is not the case for women. Yes, there are some male strip shows for women. But few women ever go, and the few who do attend them in groups, a “girls’ night out.” And for every one of those shows there are probably ten thousand female strip shows for males, most of whom attend alone, not as a participant in a guys’ night out. Let's be honest. There is no magazine featuring men's legs for women to look at and get aroused by. But there are websites and magazines of women's legs for men. And are women paying to view topless men? Men pay good money to look at topless women. Again, that doesn't mean women never get turned on by merely looking at some men. Of course they do. But it’s only some men -- on rare occasion a stranger, and more usually a celebrity. Men get turned on by any sight of female flesh on almost any female

האתר שזה מובא ממנו מזכיר יותר מגזין מאשר אתר מחקריהדוכס מירוסלב

זה PragerUלב אוהב

שזה אתר של מנחה רדיו בשם dennis prager שכותב דעות לא מבוססותהדוכס מירוסלב

ועוד חותם במפורש בשם שלו בלי שום מקורות במקור שממנו ציטטת..

יש לו דעות..לב אוהב

ויש לו סרטונים שמבוססים על מחקרים.. כי הערוץ מורכב גם מסרטונים של פרופסורים אחרים..

ואני לא חושבת שהוא רק "מנחה רדיו"..

בכל אופן, יכול להיות שבסרטון עצמו יש יותר פירוט..

לא מאמינה שהוא לא התבסס על מקורות מחקריים..

אבל ניחא, לי בעיניי זה נראה ממש הגיוני.. @מחזרת? והתחברתי למה שמחזרת אמרה ממש.. 

במחקר כותבים הוכחות מחקריותהדוכס מירוסלב

הוא כתב דעה. אין שם מקור אחד לעיון...

זה, למשל, מחקר. הוא חוקר את התגובה של הגוף לדברים האלה

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5711964/

עריכה: הנה מקור עם נתונים על התגובה הנשית לחשיפה ויזואלית

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23051899

שם מצויין שהתגובה בעיקר נרכשת (אין שם נתונים חד משמעיים).

מוסיף עוד מחקריםהדוכס מירוסלב

Sex Differences in Response to Visual Sexual Stimuli: A Review

גם מציין שלסביבה יש השפעה. גם פה כמובן אין נתונים סופיים

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15004563

מחקר שדן בהנחת היסוד שגברים יותר מחפשים גירוי חזותי

לא הספקתי לעיין פה

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4294225/

יש שם עוד קישורים בפנים

אין לי כח לקרוא הכל עכשיו,לב אוהב

אבל לגבי הסרטון שהבאתי, פה הקישור עם המקורות (לא עיינתי בהם..)

Sex and the Power of the Visual

צריך רק ללחוץ על facts&sources

רב המקורות שם הם שלו עצמו וכתבות בעיתוניםהדוכס מירוסלב

חוץ ממקור אחד בכתב עת על פסיכולוגיה.

המקורות שהבאתי נוגעים למחקר נוירולוגי וכולם מראים שכנראה ההבדל הוא סביבתי, לא מולד.

בכל אופן, למרות שגם אני מאמין שיש הבדל, כנראה שהוא לא גדול כמו שחושבים. בטח לא בהתחשב בנסיבות שעליהם הדור הזה וזה שלפניו גדלו.

(אני לא ממש מבין אנגלית)ברגוע

יכול להיות שההגדרה לא מדויקת, התכוונתי בעיקר לראיה.

בד"כ אדם נמשך לזה כי הוא נחשף לזההדוכס מירוסלב

פשוט על בנים פחות שמרו וגם היום פחות שומרים, אז הם נחשפים לזה בגילאים צעירים מאוד. מדי.

העניין הוא שהיום גם בנות בגיל יסודי כבר עוברות את הדבר הזה.

ההכללה הגסה הזאת לא נכונה. גבר דרכו לכבוש, לא לרדוף אחרי שמלות.

ההבדל היחיד הוא שאישה לא בהכרח תיזום (אלא אם היא מקולקלת לגמרי). זה שייך לדין מפתה, לא לשמירת העיניים או המחשבה או שאר עבירות והחטאות שמשתלשלות מזה.

נכון שגברים יותר מאותגרים, וזה נכון כי בעבר הממון היה אצל הגבר אז היה צריך לשכנע אותו.

אבל היום המציאות כבר שונה, ומפרסמים יודעים טוב מאוד איך ללחוץ על נשים גם. מה גם שלפי המחקר הנ"ל המשיכה הזאת של הגבר משפיעה גם על האישה ושוב אכמ"ל.

לגבי טענת הנאמנות - בפועל תמצאי לא מעט גברים בוכים על הבית שלהם שהתפרק כי האישה שלהם לא הייתה כזאת נאמנת כמו שאת טוענת, אולי לא פחות מנשים שבוכות שהבעל שלהן רואה דברים. הנתונים שלך מנותקים מהמציאות בציבור הכללי בכלל ובציבור הדת"ל גם.

אין קשר בין רמת הנאמנות לשמירת העיניים, ובכל אופן זאת מצווה שמחייבת את כולם.

"נשים הרבה פעמים לא מתפעלות מגברים לא צנועים, זה עשוי להגעיל אותן אפילו" זאת אמירה חסרת משמעות הלכתית ולא נכונה מדעית.

את מבלבלת חינוך עם טבע. אולי את לא יודעת מה קורה אצל החילונים (והניצנים של זה התחילו כשאני הייתי בגיל ההתבגרות), אבל חכי כמה שנים כשהילדים של הציבור שלנו יגדלו והפצצה הזאת תתפוצץ לנו בפנים.

מי שמתעלם מהעובדות, מוביל את עצמו בעיוורון למציאות אנטי-הלכתית ונוגדת מציאות.

ולו יצוייר גם שהדברים היו נכונים מדעית, הרי ההלכה במקומה עומדת ואין משמעות לדברים האלה.

לא חקרתי מדעית שום דבר..מחזרת?

מדברת מציאותית..(חקרתי את עצמי וסביבתי ותודה ל@לב אוהב שמסכימה איתי)

אומנם אנחנו חיים בדור לא כ"כ נורמלי אבל הטבע הבריא הוא כמו שכתבתי..להבנתי הדלה.

ומה שכתבת נכון לדור ההזוי הזה..כנראה חכמים ראו עד סוף הדורות אם הם חייבו את הנשים בשמירת עיניים כמו גברים..

והי, לא באתי לרדת על הבנים וליפות את הנשים .ממש לא..לדעתי הפוך אפילו במידה מסוימת.

לא באתי לומר שלנשים מותר לתור אחרי גברים ח"ו..רק שיש שוני בטבעים.

לא ממש הבנתי מה כתבת בפיסקה האחרונה (מה קורה אצל החילונים ומה יתפוצץ לנו בפנים?).

המציאות, לא הטבעהדוכס מירוסלב

וגם על זה אני לא מסכים איתך. זה אולי נכון בסביבה הקרובה שלך ושלי, אבל זה לא נכון לגבי הסביבה הרחבה שמקיפה אותנו שמתחילה לחלחל אלינו פנימה.

השורה התחתונה היא שהתורה הגבילה את זה ללא מגדר, ולא לחינם.

אני לא חושב שטענת מי יותר טוב ממני, אבל האיסורים עומדים במקומם. וכשמנסים להגיד שיש הבדל כזה או אחר זה לתת לגיטימציה לאנשים להתעלם מהאיסור המוחלט הזה.

וכדאי מאוד לדעת שהוא קיים, וכדאי מאוד לא לגרום לאנשים ח"ו להתעלם ממנו. ויש הרבה אנשים שחושבים שאין שום איסורים על נשים בגלל זה. אמנם הדור שלנו קצת יותר מפוכח בגלל המציאות הקשה, אבל זה לא מספיק.

התכוונתי לזה שהדור הממש צעיר מאוד פרוץ אצל החילונים, והגילאים יורדים ויורדים וזה מחלחל לכל הכיוונים.

כמובן שאנחנו בדור מאוד קשה ויצר הרע עובד שעות נוספות וב"ה הדור שלנו צדיק מאוד, אבל בעניין הזה אנחנו מתמודדים עם פצצה מתקתקת. כל מה שיש עד עכשיו הוא עוד כלום לעומת המצב הקשה של הדור שאחרינו שלא ידע עולם בלי סמארטפונים...

בעניין הזה אני מקווה מאוד שאני טועה.

..מחזרת?

אני לא חושבת שהכרת ההבדל נותנת לגיטימציה להתיר דבר אסור מה גם שלא כל הנשים בנויות אותו הדבר כמו שהגברים לא אותו הדבר וצריך לסגור פרצות. מה שאסור אסור ומה שמותר מותר.

בקשר לדור הצעיר יותר,בע"ה המשיח יגאל אותנו עד אז, יהיה טוב.

עובדתיתהדוכס מירוסלב

אנשים דיבור על ההבדלים האלה והדור שלי וקצת אחרי חשבו שמותר לנשים לראות גם סרטי פריצות גמורים.

היום אנשים קצת יותר מודעים לזה, אבל הנה, עובדה - עדיין לא מודעים לזה שיש איסור להרבה יותר מזה.

חח מוזר שזה ככה... נראה לי שיש לאנשים בעיה במודעות עצמית חחהדוכס מירוסלב

כן.. מכירה בנות כאלהחיהל'ה
אפילו אחת שהפלאפון שלה לא מסונן, אבל רוצה בחור עם פלאפון מקשים..

וגם הכרתי בנות שבפירוש צופות בסרטים וסדרות (לא אנימציה..) - וכשהם מדברות על שידוכים - הם פתאום רוצות בחוק ששמר על העיניים שלו קצת יותר מהם... ולא רואה סרטים..
בקיצור בנות שחיות בסרטים 😏קראנץ שוקולד
^^^הדוכס מירוסלב

@חיהל'ה הן באמת מאמינות שזה יקרה? תגידי להן שמשדכים לאדם לפי המדרגה שלו.

איזה בנות מצחיקות, עוברות עבירות ורוצות צדיק

כפשוטוחיהל'ה
עם מקשים ישתבח שמו! סינון חובה אם לא מקשים!מחייכת =)

רוצה לציין שבהתחלה היה לי סמארטפון והחלפתי למקשים גם בגלל שמתמכרים בקלות, אך הרבה מזה בגלל שהרגשתי שאם אני

רוצה בחור עם מקשים אז אני גם צריכה ליישם. כמו שאני דורשת ממנו כך אני צריכה לקיים.                                                        וזה ממש חיזק אותי להחליף ב"ה! מודה לד' שנתן לי את הכוח.(:

אני עם נוקיה מקשים.. וכן, זה תנאי בסיסי אצליחיהל'ה
לכתחילה בכלל הייתי מעדיפה רק בחורים עם פלאפון מקשים, וה''בדיעבד'' אצלי זה בחורים עם סמארטפון מסונן.
על פחות מזה אין מה לדבר...

אני מבררת מראש את הפרט הזה.

ואני חושבת שגם בנים וגם בנות צריכים לשמור על העיניים שלהם, ועל טוהר המחשבה שלהם. כל מראה אפילו לרגע, פוגם בנשמה שלנו,
ואני לא רוצה לרדת ולפרט לגבי דברים יותר גרועים מזה.
מספיקה לי האידיאולוגיה של שמירת העיניים כדי שהעיניים יראו רק מראות טהורים. וזה רלוונטי לשני המינים כאחד.
הדוכס מירוסלב

את חושבת כמו ההלכה, ב"ה.

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1אחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

אולי יעניין אותך