בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

לברר עם המשדך?Hakuna.Matata

לאחצלה

אופציה כל כך כרגע

בחיים אל תעיר לבחורה על הלבוש שלהפשוט אני..

אלא אם כן אתם כבר בקשר עמוק וחברי, וגם אז - לא בצורה של הערה.

את צודקתאביעד מילוא

לא להעיר, אלא לומר שחשוב לך שזו תהיה רמת הצניעות בבית. ואין בעיה לומר שאתה חושב שזה גם יהיה יותר יפה או יותר מחמיא (בתנאי שהקשר בינכם מאוד מתקדם וקרוב ויש מחשבות של להקים בית ביחד)

לדעתךחצלה

זה שגבר אומר לאישה "בא לי שבבית שלי אישתי לבושה כך וכך" זה בסדר? אתה בעצם אומר לה או שאת לא אישתי או שאת צריכה לשנות את הלבוש..

אני לא חושב שזה ככה, את מציגה את זה כתנאיאביעד מילוא

אני מציג את זה כבקשה: "לי זה ממש חשוב שיהיה ככה וככה בבית..." לא להציב תנאי אלא לבקש בקשה

לא מבקשים בקשותנעמי28

בכאלה נושאים.

כמו שלא אבקש מבעלי להתפלל במניין או לקבוע עיתים לתורה, אם זה חשוב, מתחתנים עם מישהו כזה וגם אז - תמיד יש שינויים.

אבל לבקש משהו שהוא בתחום היחסים של בן הזוג ואלוקים ולא בין בני הזוג עצמם, לא לגיטימי.

ולהגיד לאישה "את יותר יפה כשאת צנועה" זאת מניפולציה לכל דבר, ההפך גם לגיטימי להגיד? את יותר יפה כשאת חשופה?

אני כל הזמן מבקשת מבעלי שיקפיד על שיעורי תורהאורין

לא רואה בעיה בכך

בעיניי זה לא שייךנעמי28

הוא עושה את זה בשבילך?

זה משהו בינו לבין אלוקים

אז מה? אפילו הוא אמר לי שבסופו של דבא הוא שמחאורין

על הדחיפה הזאת ו שהוא הרוויח ממנה

אז מה אם הוא שמח בסוףנעמי28

בעייני זה שווה ערך לבעל שמבקש מאישתו להרזות

להתערב לה בצלחת

בסוף היא שמחה

אבל עד לשם היו חציית גבולות אישיים

בחיים הזוגיים יש התמודדויות אישיות

ושם לא נכון "לבקש בקשות"

אפשר לתמוך, לתת יד וזהו.

ועם אלוקים זה בכלל יותר מורכב, מכניסים גורם שלישי, ריצוי נוסף של האישה בתוך מערכת יחסים שהיא בכלל לא חלק ממנה.

אפשר לעודד, אבל זה שונה לגמרי מלבקש.

ההגדרה לא ממש משנה. הבקשה יכולה להיות מעודדת ופשוטאורין

מבקשת להוסיף תורה בבית כי זו ברכה בבית. המשקל של האשה זה הרבה יותר פרטי .

האמת שלדעתי הדוגמה שלההרזיה לא דומה לחלוטין, כיוון שדימוי גוף זה הרבה יותר רגיש. גם לא חושבת שלגיטימי לבקש מבעל להוריד את הכרס (אלא אם כן הדיון הוא על בריאות ואז שוב, לדעתי, יש מקום לבקש ולעודד).

לא מסכימהנעמי28

בעייני קשר עם אלוקים הוא אישי לגמרי לא פחות מקשר של אישה עם הגוף שלה.

גם שם יש המון רגישות.

בעיניי זאת נפרדות מינימלית, אין מצב שאבקש או שאתבקש ללכת לשיעור תורה גם אם בעלי מאוד רוצה

לדעתי זה בגבולות התחום האישי

הוא אמנם משפיע עליך ועל הבית אבל זה לגמרי שלו

הטוב ביותר מן הסתם זה להתפלל על זה ולעודד מאודנחלת

ולהביע שמחה כשזה מתבצע.

חושבת שזה מוקדם מדי מכדי להעיר על זהנחלת

כדאי להמשיך בפגישות ולהכיר אותה טוב יותר; אולי היא כן יראת שמים והנושא הזה לא כל כך ברור אצלה, אולי מהבית...

ולא בהערה אישית, אלא כפי שנאמר כאן, כללית - מאוד חשוב לי נושא הצניעות...

לתת לה אולי לשאול למה הכוונה ואז לפרט, בעדינות.

לכתחילה בבירוריםאביעד מילוא

תשאל את המשדכת ואת החברה שהיא שמה כאשת קשר. אני חושב שיש מקום לדבר על זה בעדינות עם הבחורה כשהקשר יותר מתקדם

לפי התיאור שלך, היא צנועה על פי ההלכהלגיטימי?

https://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/9692.pdf

אבל אולי כדאי במקום לדבר על עניין צניעות ספציפית, לדבר על המחויבות להלכה, על תפיסת העולם הדתית והרוחנית שלה, איך היא מקבלת החלטות וכו'.

יש כאן כמה שיטות בהלכהאביעד מילוא

המשנ"ב אומר לכסות עד סוף המרפק (מ"ב ס' ע"ה סק"ב)

הבית ברוך כותב לכסות את כל היד עד פרק כף היד (בית ברוך ח"א עמ' ק"א)

יש מי שמתיר לחשוף פחות מטפח מעל המרפק וצריך לעיין בזה עוד

זאת בדיוק הנקודהלגיטימי?

לא באתי לפסוק הלכה.

הבאתי פסק הלכה שפוסק שזה עומד בגדרי הצניעות (כיסוי רוב זרוע, שזה פחות ממה שכתבת), של רב פוסק רציני.

אבל שוב, אני לא הבאתי את זה כדי לדון כאן מבחינה הלכתית -

וגם לא טענתי שאין דעות אחרות.

הנקודה היא שסביר והגיוני שבין שני אנשים שגדלו במקומות שונות ותחת השקפות קצת שונות יש הבדל בפרקטיקה ההלכתית - והשאלה היא איך מתייחסים ככלל לעבודת ה' ששונה אצל בן הזוג. האם אנחנו מתחייבים לפעול ולעשות באותה הדרך, או שאנחנו מוכנים לקבל משהו שונה - כל עוד זה עומד בגדרים הלכתיים כל שהם?

מכירחצלה

את הפסק של הרב.אבל זו לא דעת רוב הפוסקים כיום.. ובתכלס בהרבה מאוד הלכות אפשר למצוא מי שיתיר יותר.. אבל זולא ההלכה שאני מגדיר.

לגבי לדבר על המחויבות להלכה אני מסכים מאוד.צריך לראות איך עושים את זה חכם

צודק ב100%שנונימי

כל אדם גם אישה צריך להפשיל שרוולים בשביל לעשות מלאכות.

אשת חיל אמיתית מפשילה שרוולים.

אין מה להתברבר,

תבדוק את העיקר עם מי אתה עומד להתחתן.

תן לי לנחש שהיא שומרת נגיעה4ne1

וגם אמרה לך את זה ולא תסכים אפילו לדבר על הנושא.

צודק אני או לא צודק אני?

מה?חצלה

לא הבנתי את כוונתך..

היה פה דיון ארוך על זה.. ומקווה שלא נפתח שוב4ne1

היא יכולה להגיע בצורה לא ממש צנועה וזה בסדר. היא תסביר לך שזה מתאים להלכה. אבל תבהיר שהיא שומרת נגיעה. כי ההלכה אוסרת...

לא הבנתי לאיפה אתה חותרחצלה

אבל שמירת נגיעה זה אובייס במקום שלי.. לא צריךלדבר על זה בכלל ב"ה.

אם לא הבנת לא חשוב. אולי עדיף כך4ne1

צודק צודק צודק, בדיוק לזה התכוונתי אז, בדיון.נחלת

אל תדאגשנונימי

חולצה מעל המרפק בחום הזה היא דוסה וצנועה.

(זה כמו שתבדוק לגבר בציציות... אז היה קצת חם,

מותר לנשום קצת אוויר לפעמים)

אנחנו לא רובוטים

ההלכה היא אותה הלכה גם בקיץפצל"פ

בגמרא כתוב יפהשנונימי

אם לא יתחתנו ויולידו ילדים,

על מי תשרה שכינה?

על העצים והאבנים?

אם לא יהיו בני אדם לא תוכלו אפילו להתווכח,

על אורך השרוול או על שטויות אחרות.

לכן תתעסק בעיקר וזה חתונה וקיום המצווה פרו ורבו שהיא היסוד לכל התורה.

איןחצלה

לי ספק שהכי חשוב להקים בית בישראל זה ברור(:

בסוף אבל יש עקרונות לפיהם כל אדם הולך ובוחר את בת זוגתו.. לא תיקח אישה לבני מבנות כנען- למה? הכי חשוב זה פרו ורבו.. בוודאי שאנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות המירבית מצידנו❤️

אין הכי נמיחצלה

גבר גם נמדד בציצית צמר שהוא שם בחום.. לא מעקמים את התורה לפי מזג האוויר.

ולא שאני לא מעריך חלילה את אלו שמשתדלות גם כשחם ושמות קצת מעל המרפק! אבל בסוף יש מולי את ההלכה והקו שאני רוצה לבנות איתו בית..

....שנונימי

בעניין ציצית רק בגד בעל 4 כנפות חייב בציצית,

זאת אומרת אם בבגד אין 4 כנפות לא חייב בציצית. ויש על זה מחלוקת... (בין מחמירים ומקלים)

אבל ציצית זה עיקר הבגד של היהודי אז צריך ללבוש וזה לא עבירה אם הוריד בגלל סיבה כזו אחרת, כי כבר ברכנו בבוקר על ציצית גדול וקטן.

בעניין אישה שלובשת בגד עד המרפק,

רואים את זרועותיה אבל אין בזה איסור ממש,

כי צריך גם לעשות מלאכות וגם כאן יש מחלוקת... (בין מחמירים למקלים).

בעניין נישואים עם גויים זה איסור חמור מן התורה ואין על זה מחלוקת כלל.

כי עוקר עצמו מכלל עם ישראל לגמרי.

• חס ושלום להוציא שם רע לאישה כשרה!

כי זה בדיוק מה שקורה כאן.

צניעותשנונימי

אישה כשרה לא נמדדת רק באורך הבגד אלא גם באופי שלה.

נשים רעות עזות וחוצפניות הן ההפך מבושה צניעות וטובות לב.

אם יש לה מידות טובות - אל תוותר.

אפשר לדון אותה לכף זכותחושבת בקופסא

האם הוא היה "מגרד" את המרפק, או ממש מעליו בכל תנוחה של היד?

אולי זו חולצה גבולית יחסית והיא חשבה שזה בסדר, למרות שבעקרון היא כן מכסה את המרפק?

ברור שקשה עד בלתי אפשרי לדבר ולשכנע בזה. אהבתי את העצה של להעלות באופן כללי את הנושא של מחויבות להלכה (כי בסוף ההלכה לא מסתכמת בלהתלבש בבוקר,),

אבל אם באמת אתה רואה שהכיוון שלה בנושאים האלו שונה משלך, נראה לי סביר לגמרי להיפרד על זה.

בסוף העניין הוא להקים בית עם יסודות משותפים, ואם הצפיות בנוגע לקיום הלכות מסוימות שונה, שום הסברים ושכנועים רציונלים לא באמת יעבדו, וחבל לשניכם על הזמן.

יש מגוון נושאים הלכתייםארץ השוקולד

אבל חשוב לדעתי שתהיה הסכמה על הכיוון ההלכתי שם אנחנו מחמירים או מקלים.

לדוגמא, אם היא מקפידה על גלאט ואתה לא, אתה רוצה שהיא תקפיד על אורך השרוולים ולה זה לא חשוב, אז לא יודע מי מקפיד יותר אבל אין התאמה בהקפדות וכנראה פחות מתאים.

השאלה היא האם זה הקפדה שחשובה בעיניך ספציפית או שזה מבחינתך סימן ואם זה סימן אז אולי שווה לבחון אם יש דברים אחרים עליהם היא מקפידה שמתאימים לשניכם.

אני רק אזכיראביעד מילוא

שאישה צריכה ללכת על פי פסיקת בעלה, הקשר צריך להיות כזה שהאישה מתחתנת כי היא בוחרת גם בשיטת הבעלה בהלכה.

(וגם בעניין הזה יש הגדרה יפה בפוסקים שאישה עד החתונה כל מה שהיא נוהגת זה מצד השייכות לבית הוריה ומרגע שהיא מתחתנת מנהגה כמנהג בבעלה ואין בזה משום ביטול מנהג אבות)

אם דעתך היא שאשתך חייבת לנהוג בדיוק לפי פסיקותיךארץ השוקולד

יכול להיות שזה נושא ששווה לבחון אם יש הסכמה לגביו.

בכל מקרה, נראה לי שהניסוח שלי היה לא מובן.

אני דיברתי על אלו מצוות חשוב לנו להחמיר בהם ואלו אנחנו הולכים בעיקר הדין, לדעתי טוב שתהיה התאמה בין הדברים, לא חושב שחובה אבל זה מועיל.

אגב ברשותך @ארץ השוקולדאביעד מילוא

אני אשלח לך פה קישור נחמד לשיעור של מורי ורבי בעניין של מנהג אישה אחרי בעלה. https://www.youtube.com/live/jMKZ9uJzqfo?si=4J8K4ipH37EIAKvW

את מי אתה מנסה לשכנע?ארץ השוקולד

אתה צריך שאשתך תסכים איתך בזה, לא שאני אסכים איתך ולכן דעתי לא משנה כהוא זה.

אם מעניין אותך, יש תשובה בנושא של הרב חיים דוד הלוי בשו"ת עשה לך רב שבו הוא מקשר בין מחלוקת הראשונים אם עוברים למקום הבעל או מקום האישה לאלו מנהגים מתקבלים אחרי החתונה.

אני לא בא לשכנע אני רק מביא מקוראביעד מילוא

כדי להסביר את הדין

בגדול עם אשתך יש לך שתי אפשרויות טובות לדעתיארץ השוקולד
  1. שהיא מסכימה איתך.

2. תגיעו להסכמה על הדברים.

זה לא יצליח לדעתי התנהלות של רק הצגת הדין וציפיה שישר היא תהיה מחוייבת.

מה פירוש "מה עומד מאחורי זה"?נקדימון

אני לא רואה סיבה להניח שזה לא איך שהיא מתלבשת ביום יום שלה.

שחרר אותהנעמי28

לא חושבת שיש מצב שבחורה תצא לדייט בלי שהיא שמה לב מה ואיך היא לבושה.

אם אתה לא מקבל אותה ככה, בלי לרצות לשנות אותה, היא לא בשבילך.

יש המון מקום לדון לכף זכותפתית שלג

ולא לראות בזה איזושהי אדישות כלפי קיום ההלכה.

1. חם מאוד

2. יש מי שמתיר (אם מדובר על הגבולות האלה)

3. היא נמצאת בסביבה X שבה כולן ככה

4. יש לה התמודדות מסוימת עם ענייני צניעות (אולי כמו לכל הבנות?)

5. אולי היא חושבת שזה בגבולות התקניים, או שהיא קצת מנסה לשכנע את עצמה ככה.

אם זה מטריד אותך אז כדאי לנסות לבחון את היחס שלה להלכה דרך נושאים אחרים, אבל שרוולים לפה ולשם לקחת בעירבון מוגבל.

אשריך שהנאמנות להלכה כ"כ חשובה לך!

רק לגבי הסעיף הרביעיחושבת בקופסא

אין לבנות "התמודדות" בענייני צניעות כמו שיש לבנים.

בנות שמתלבשות חשוף חושבות שזה יפה מבחינה אסטטית, כי ככה מקובל בחברה שבה הן נמצאות, גם הן מודעות למשמעות מינית בלבוש שלהן, זה פשוט לא מעניין אותן.

אין לבנות יצר להחשף מול אנשים רנדומלים ברחוב. לרוב הבנות אלו דברים שנבנים מתוך הכרות וקרבה לאדם מסויים, בגלל זה לבנות את המושג של שמירת עיניים וכו'. זה ממש לא אומר שכולן צדיקות ותמימות, המנגנון פשוט עובד אחרת מאצל גברים.

רק אציין שהכל נעשה כי ככה מקובל בחברה4ne1

אנשים מתחתנים לפי סטנדרטים של החברה. קונים בית, נרשמים ללימודים הכל לפי מתווה של החברה

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

זאת החלטה ערכית שלךadvfb

אם אתה בוחר לחתוך - תחתוך

אם אתה בוחר להמשיך ומתי שתגיעו לפתיחות מספקת לפתוח את הנושא - גם מעולה.

אף אחד, חוץ ממך - לא יוכל להחליט על נושאים ערכיים שחשובים לך.

אפילו אם עולם הערכים שלך זה להקשיב לרב פלוני או אלמוני ולעשות מה שהוא יגיד לך - זה עולם הערכים שלך. זאת בחירה שלך.

בעיני, השאלה שלך עוסקת בענייני ערכים ולא בשידוכים

לכן, תברר טוב את הערכים שלך ותחזור אל עצמך עם תשובה.

בתורה כתוב "לא יראה בך ערוות דבר"נ א

אי אפשר לשחק עם ענייני הצניעות.

עם ישראל מצווה להישמר במיוחד בענייני הצניעות יותר משאר העמים.

אני באמת חושב שצריך למצוא דרך לגרום לכך שיתלבשו בצניעות בדרך ראויה שאינה מעליבה.

והכי חשוב - לדעת כי כל מה שכתוב בתורה זה האמת.

במסכת אבות מסבירים לנו כיצד לפעול בעולם הזה בצורה נכונה ע"פ התורה וההלכה.

חשובה לך הצניעות או המחויבות להלכה?מרגול

בקצרה- ייתכן שלפי ההלכות שהיא מכיר/נוהגת - זה אחלה

ויכול להיות שהיא מאוד מחויבת להלכה (ובנושא שרוול זו הלכה שהיא מכירה)

ואז השאלה האם זה תרחיש שסבבה לך?

אם כן, אז אפשר פשוט לדבר איתה בכללי על מחויבות להלכה, איך היא רואה את עצמה, איך אתה רואה את עצמך וכו.

מסכים נו באמת...בנות רבות עלי

עם כל הכבוד שאתה מסכים, תגיב גם למה שאני כתבתי. נראה את השגותיך שם, פה קל להסכים אחי.

🙂

תתקדם הלאהרק מקווה

אתה מחפש מישהי יותר אדוקה וזה בסדר.

אתם לא במצב של דיבור פתוח על הצניעות שלה.

התלבטתי המון אבל החלטתי לא להגיב4ne1

חבל על האנרגיה והמאמץ

זה מה שתעה וזה מניסיוןdavidvr1

אם אתה רציני אז תסבילר לה בטוב טעם שיש לך בעיה עם זה ואם היא מכבדת את ההלכה ואותך היא תחילף ואם לא אז קבלת סימן מהר מהשמים שאתה צריך להתרחק מזה

בעיני אין מה לדבר. אם לא שייך מבחינתך אז לא שייך.גפן36

זו הדרך שהיא בוחרת להתלבש בה.

מעטות אלה שלא מכירות את ההלכה ובדכ הן לא גדלו בחינוך הדתי.

אם היא דתיה מבית לדעתי אין מה לדבר.

זו מי שהיא בחרה להיות ואתה יכול לבחור אם מתאים לך להתחתן אם לא.

אם לא דתיה מבית זה יותר מורכב ואולי אפשר לברר בעדינות.

בא נחשוב על זה רגע לעומקחדשכאן

אתה מחפש בחורה "ממש מעולה, תורנית מבית תורני, דוסה, צנועה וכו וכו", או בחורה עם שרוול מתחת למרפק?

כלומר, אם אתה חושב שהיא באמת בחורה דוסית ותורנית ומתאימה לשאיפות שלך, ורק יש את העניין של המרפק, אתה צריך להבין שזה רק

שיש את העניין של המרפק..

יש דברים שקשורים לצניעות שנובעים מכל מיני מקומות, ולאו דווקא מצביעים על מקום לא תורני. לפעמים זה סתם סביבה שהיא מגיעה ממנו (אני יודע שאמרת שהבית תורני ועדיין..)

אני שמח שזה חשוב לך, בוודאי אם תתחתנו ותחיו ביחד, אתה תראה איפה נכון לדבר על הדברים האלה (בסוד אני אומר לך, יכול להיות שזה יבוא גם בדרך לחתונה). זה לא דיבור על לכסות מרפק! זה דיבור על הלכה, על שאיפות, על אורח חיים.

אם היא תורנית כלבבך, אין סיבה שדבר כזה בלבד יחצוץ ביניכם.

בכל אופן לא חושב עכשיו שמתאים לדבר על זה. ובאופן טיפה מתנשא 🙈 כשתגדל, תבין למה דיבור על זה עכשיו גם לא באמת נכון מצדך, מעבר לזה שהוא לא נכון כלפיה.

לדבר הוא יכול לדבר..הפי

אישית הייתי מעיפה אותו

אבל לא יודעת אם אני דוגמה .. אני באה ממקום שהלבוש הוא פחות הוא הדגש.

לי ספציפית מרגיש צבוע שגברים מדברים על לבוש.. תשימי כיסוי ראש מלא? לא יראו לגמרי את השיער?

מעייף אותי , וגם מרגיש לי שדווקא הבחורים הכי איכותיים הכי מכבדים והכי תורניים שיצאתי איתם הם בחורים שפחות נכנסו לנושא הזה .. ויותר ראיתי לבד מה הם מחפשים

ואז גם לי נגיד במקום מכנסיים רחבים אין לי בעיה לשים חצאית ..

לא אומרת מתוך התנשאות אבל אני באמת חושבת שהלבוש לא פקטור היחיד

לדעתי תשאל אותה אם היא שמרה כל החיים נגיעה מראה יותר על רמה דתית ..

אבל אולי זו הגישה שלי לא יודעת

לבוש מראה על השתייכות לציבורחושבת בקופסא

ולבוש שמאפיין ציבורים שהולכים כפי שיטת רוב הפוסקים, מראה על השתייכות לציבור שחשובה לו הקפדה על ההלכה. מה לעשות.

מזכיר את ההסבר של ראש האולפנא שלי בזמנו על למה אסור לעשות חור שני. זה באמת לא קשור להלכה, זה קשור למה מקובל בציבור מסוים, ובציבור שאליו האולפנא מכוונת זה לא מקובל. מי שלוקחת את חוש האופנה שלה מציבורים אחרים, זה מובן מאליו שהיא תיקח משם עוד דברים, וזה יותר בעייתי.

שוב, כמו אותו שרשור שהיה לא מזמן על שמירת נגיעה. מה יותר דוסי, לציין שאת שומרת נגיעה, או לא לציין את זה כי ברור מאליו? אנשים דתים כותבים בכרטיס שלהם שהם שומרים שבת או אוכלים כשר?

מה שנחשב מינימום ומה נחשב איזו צדיקות גדולה גם כן משתנה מציבור לציבור.

זה לא קשור לאיזו התבוננות פנימית על הנשמה שלך. לגיטימי לגמרי לברר על בחורה האם היא מקיימת את כל ההלכות, במיוחד הכי בולט בלבוש כי פשוט רואים את זה כל הזמן, כמו שהצד השני מצפה ממי שהוא הולך להקים איתה בית, או לא.

אסור לעשות חור שני?הפי

זה כבר תלוי במנהג המקוםאביעד מילוא

לפי הכללים של האולפנא היה אסורחושבת בקופסא

תלוי איזו אולפנה גםאביעד מילוא

כמדומני שהיום יש קצת יותר פתיחול למעט אולפנות מסוימות

יש כאן מתח בין עולם פנימי לעולם חיצוניadvfb

כמו שאת אומרת בעצמך,

"זה באמת לא קשור להלכה, זה קשור למה שמקובל"

"במיוחד הכי בולט בלבוש כי פשוט רואים את זה כל הזמן"

זאת הסתכלות חיצונית, זה לא אומר שזה לא חשוב, אבל זה חיצוני.

העולם הפנימי לא מתמקד בשייכות לציבור כזה או אחר, שומר הלכה ככל שיהיה.

למה, בתולדות הפורום הזה, היו אינספור שאלות האם לשלול על בחורה שבאה לדייט עם לבוש כזה או אחר ולא על בחורה שאמרה לשון הרע בדייט?

בגלל שהנושא פה הוא לא ההלכה אלא תרבות דתית כזאת או אחרת.

אחד החברים שלי שמאוד הקפיד לבחור בנות שלבושות בצורה הלכתית מסויימת, ביררתי איתו ושאלתי אותו - זה בגלל הפרט בשו"ע? אז הוא ענה לי בכנות שלא. זה משהו שהוא יותר קשור לתפיסה מסויימת תרבותית של הדת. אז צריך להבדיל בין ההלכה עצמה לתרבות שמתפתחת סביבה. כמובן שזה גם חופף בהרבה דברים, אבל האישיו הוא לא ההלכה אלא התרבות הדתית.

ושוב, בלי להכחיש כהוא זה את החשיבות הגדולה של ההקפדה ההלכתית על פרטי הלכה ודקדוקי הלכה בכל תחום שהוא.

התרבות הדתית היא גם יכולה להיות חשובה, אבל היא עצמה לא תמיד קדושה.

קטונתי מלהבין בענייני עגיל שני, אבל בכל מקרה כגון זה, לא תמיד יהיה חכם לפסול דברים שלוקחים מבחוץ. להיפך, לפעמים זה בקלות יכול להפוך טפל לעיקר.

החיצוניות יותר חשובה מהפנימיותחושבת בקופסא

בסוף כשבחור רוצה להקים בית, לא יכול לבחון את "הנשמה הפנימית האין סופית" של הבחורה. בבית שהוא רוצה להקים חשובים לו דברים מסוימים, ולבוש הוא אחד הדברים בולטים שמסמלים את הערכים החברתיים והדתיים שהוא מחפש. מה לעשות אלו דברים שבאים ביחד. לבוש גם מתקשר לשיח כללי יותר של תפיסת ההלכה וההתבטאות שלה בכל רבדי החיים.

ההתבטאות לשטח של האידאלים הגדולים הרבה יותר חשובה מלדמיין אותם יפה בראש.

האם צריך לצאת עם כל בחורה שהנשמה שלה גדולה וטובה? היית ממליץ לבחורים לדוסיים לצאת עם בחורה חילונית כי היא "נשמה טובה"? זה שבחורה נשמה טובה לא אומר שהיא מתאימה לו. אולי אם אנשים היו מסתובבים עם שלט על המצח "אני לא מברך ברכות הנהנין" או "אני עובר על איסור בורר", אולי גם זה היה תופס שיח בדייטים.

(בכוונה אני מעדיפה דוגמה שהיא לא לשון הרע, כי זו מצווה מאוד "חברתית" ומאוד "קלה לעיכול" לאוזניים חילוניות. הקשבה לרצון ה' לא תלויה במה שנשמע נחמד ומקבל על הדעת גם אם ה' לא היה מצווה אותה. אם המצוות שחשובות לך אלו רק המצוות החברתיות עם הטעמים ההגיוניים והמוסריים, עד כמה התורה שלך אלוקית, או שהיא מעשה ידי אדם? במילים אחרות, עד כמה אתה "צריך" את אלוקים?

מודה שזו סטיה מהנושא, אבל זה דיון שאפשר להעריך באופן כללי מה תהיה התפיסה של בן אדם לפי ההקפדה שלו על כל המצוות, גם על לבוש צנוע).

למה יש כל כך הרבה דיונים על לפסול בחורה על לבוש? שוב, כי זו מצווה מסויימת שמאוד בולטת על הבן אדם, יש לה משמעות שהיא גם דתית וגם חברתית ושתיהן חשובות ולא ניתנות להפרדה. אנחנו לא נוצרים פרוטסטנטיים, המצוות שלנו קשורות בוודאי גם לחברה, הן לא איזו עבודה פנימית נפשית של אמונה בלי שום ביטוי מעשי וחיצוני. כל המושג של "מראית העין" בהלכה מראה שמה שאחרים עלולים לחשוב עלייך משנה יותר ממה שאתה קיימת באופן פרטי.

הלכה זו הלכה ותרבות זו תרבות. אם שתיהןנחלת

הולכות יחד, נחמד. ואם לא - קודם כל ההלכה. בלי התפלספויות ובלי לעגל פינות.

כפי שאמרתי קודם, מציעה כן לנסות להכיר את הנערה ולראות מה מידת קיום ההלכות ויראת השמים שלה.

וכמובן, מי השדכן; אדם שאתה מזדהה עם הערכים הדתיים שלו? דומה לאלה שלך? כי אם לא - אז כמובן

שצריך לברר יותר לעומק, מראש. אם אפשר.

יכול להיות שאת אומרת הדברים האלה לצורך הדיוןadvfb

ולא כי אני טענתי אותם.

אך במידה ואת חושבת שהתגובה שלך ממש ביחס לדברי -

תסתכלי גם למה שכתבתי, לא כתבתי מה שהתנגדת אליו בתגובה הזאת, לא מיניה ולא מקצתיה.

אני יכול להבין שבין השורות אפשר לחשוב שלזה התכוונתי, אך אני מודיע שלא זאת היתה כוונתי כלל.

אני יכול להבין שאת כותבת את זה בגלל שזאת טעות נפוצה, אני לא מכליל את מה שבאתי להעביר באותה טעות נפוצה.

לגופו של עניין -

יש מתח בין פנים לחוץ.

אבל יש גם חיבור אינטגלי בין שניהם.

אין דבר כזה שבפנים שלו משהו אחד ובחוץ משהו אחר.

מי שאומר שהוא מאמין מאוד אבל לא שומר שבת, הוא יכול "להאמין" עד מחר אבל הוא בטח לא מאמין שבכך שה' נותן השבת.

אמונה וחיבור פנימי זה לא פנטזיה, חייב להיות ביטוי לחיבור פנימי גם הוא בא כלפי חוץ, אחרת אין באמת חיבור, או שהחיבור חלש.

תפילה זה דבר מאוד חשוב.

צניעות בלבוש זה גם דבר חשוב מאוד.

עכשיו,

האם זה אומר שבהכרח אשפוט בחור שלא קם למניין כל יום?

האם זה אומר שבהכרח אשפוט בחורה שמתקשה לעמוד בסטנדרטים הלכתיים ביחס ללבוש?

(ברור שרק הקב"ה שופט ואין לי עניין לשפוט, מתכוון לצורך העניין בלבד)

תלוי,

במידה והאדם לא עומד בדיוק בסטנדטים ההלכתיים אבל אומר שזה כואב לו והוא "על זה" - זה משהו אחד.

במידה והאדם אומר שזה מה שמגדיר אותו ואת עולם הערכים שלו - זה משהו אחר.

ושוב, אין לי עניין עכשיו לקבוע מה נכון או לא נכון, אלא לסרטט כיוון כללי. אני לא יוצא פה עם אמירה חד משמעית מה ראוי בהקשר הזה.

כולנו לא מושלמים, גם מבחינה דתית. למי קשה משהו אחד, למי קשה משהו אחר.

הגיוני שיהיו אנשים שנמצאים ברמה הקפדה מסויימת ויחפשו רמת הקפדה דומה - מאוד הגיוני.

זה לא סותר עדיין שכל אחד פתוח לחולשות מסויימות. שכולנו לא מושלמים.

כל אחד שיקבע ברמתו על פי עולם הערכים שלו על מה הוא מתעקש.

אולי גם יהיו אנשים בערכים שלהם הם יותר אנשים מעשיים ומחשיבים מעשים בצורה יחסית, ויהיו אנשים להיפך.

הכל לגיטימי, רק העיקר שיהיה מחובר לאדם.

בפורום פה,

יש אנשים שונים עם רמות הקפדה שונות על דברים שונים.

ועדיין, נראה לי שדרשת רגישות כשדנים בנושאים כאלה במרחב הזה.

לא חושב שזה נכון לדבר בצורה שלא מתחשבת בכך.

לכן אני משתדל להתבטא בצורה מאוד יחסית.

מסכימה עם רוב מה שכתבתחושבת בקופסא

אני לא מצפה מאנשים להיות מושלמים, ובהחלט יש הבדל גדול בין מי שמצהיר שהוא מוותר על המצווה מסוימת למי שיש לו קושי ושהוא יודע שזה לא בסדר ולא מחפש לגיטמציה.

מה שאני לא סובלת זה כל השיח של "למה לא מתיחסים לפנימיות שלי ורק לחצאית שלי" "אני יודעת שזה אולי לא בסדר אבל אני לא מתכוונת להשתנות תקבלו אותי כמו שאני". מותק, אם החצאית הזאת כל כך לא משקפת את מי שאת, אולי תחליפי אותה?

בשלב מסוים זו סתם התבכיינות מטופשת שמשום מה בתחומים האלו נתפסת כגליטימית. אם היה מדובר על נושא כמו שבת או כשרות נראה אם אנשים היו יכולים לסבול את היחס הזה למצוות.

(אולי זו הטראומת צניעות שלי מהאולפנא: כמה הכילו והקשיבו לכל התבכיינות והתירוצים של בנות שפשוט לא אכפת להן מההלכה, או לפחות מתקנון הלבוש, כדי להקדיש גג שעה ללכת לחנות בגדים ולבחור בגד תואם לסטנטדרט שכולם מודעים אליו והוא באמת לא כזה מסובך.)

מי שמחפף בהלכה, לא משנה באיזו מצווה, ומתחיל לתרץ תירוצים, זה פשוט מראה שלא אכפת לו ממנה והתורה מבחינתו היא רק מה שנעים ונוח לי ולא לעשות את רצון ה'. זה יכול להתבטא בבגדים, זה יכול להתבטא בחיפוף ברכה אחרונה, אבל שמי שבאופן ציבורי/ חברתי/ חיצוני/ פומבי,/איך שלא תקרא לזה, מראה זלזול בהלכה אז זה בהחלט החברה יכולה לשפוט אותו על הנושא הזה. וגם בחור יכול להחליט שהוא לא רוצה לצאת עם בחורה כזו.

לגיטימי לגמרי לחפש להכניס לחיים בהקשרים שונים, במיוחד בהקשר מהותי כמו נישואים, אנשים בעלי השקפה הלכתית דומה לשלך. אולי אני שיפוטית או לא מכילה וכל המילים היפות האלו, אבל באמת שאין לי סבלנות לכל התירוצים שאנשים מתרצים לעצמם. זה שונה לגמרי מאדם שלא קם לתפילה פעם בחודש ומתחרט על זה ולא מצהיר על זה מול כולם ובוכה ש"יכילו אותו".

ברור. אבל לעניינו, צריך לבדוק באיזו קטיגוריה נמצאתנחלת

הבחורה הזו;

לא יודעת?

לא חשבה על זה?

לא אכפת לה?

מוכנה לשנות?

כל היתר בסדר? לא מעגלת פינות?

חושבת שאם היא באמת נערה שאכפת לה ויראת שמים, כדאי להמשיך להיפגש ולבדוק.

לא חושבת שנחוצות פגישות רבות לשם כך; אפשר לראות את זה די מהר.

שוב, איך מה שכתבת מתקשר דווקא לתגובה שלי?חושבת בקופסא

גם מה שכתבת על כיסוי ראש בתגובה מתחת: מישהו הזכיר את הנושא הזה? זה קשור לתגובה שהגבת לה?

זה יפה מאוד מה שכתבת, אבל זה לא נוח שכמה אנשים מדברים על משהו אחד, וקופץ אדם לא קשור שמעלה נושא לא קשור.

אין מה לדאוגשנונימי

הסיבה העיקרית של הנישואין היא הולדה,

הנשמות נמשכות מה' יתברך - ואם כל כך חשוב להם שיצאו מהם נשמות צדיקות שיבקשו ויעתירו לה' ויתפללו על זה ואני מאמין שתפילתם לא תשוב ריקם.

וגם הצדיקים האמיתיים מדברים על היכלי התמורות שנחלפו,

כמו נפוליאון שנולד כעבד והפך להיות מלך,

רבי נחמן בספר חיי מוהרן אומר שנחלף בהיכלי התמורות ובאמת נולד מלך.

לכן ה' יכול לתת להם נשמות צדיקים גם אם הם לא כל כך צדיקים.

החיצוניות היא מאוד חשובה אך היא גם מטעה מאוד, כי לב טוב ייטיב פנים וכו',

אם יתקן מעשיו בוודאיי יזכה לפנים טובות יותר,

ואם הגוף בעל כרס שמנמן אפשר להפחית ממאכלים לא טובים או להתאמץ להגיע לגיזרה יפה יותר.

ואם הגוף כפוף או חולה - ה' זוקף כפופים ורופא חולים.

אבל מה שחשוב באמת הוא שהאדם יהיה טוב,

כי אדם רואה לעיניים וה' רואה ללב.

וה' משפיל ומרומם, מעשיר ומחיה ונותן ולוקח.

ואם יש יראת שמיים הברכה תשרה במקום,

ללא כעסים, ללא מריבות, ללא דינים וצרות,

מחלות ייסורים צרות וכו'.

האם מישהו חשב גם מה רצון אותה אישה שמדברים עליה כל כך הרבה והיא לא נמצאת כאן?

אני מאמין שהיא דתיה כשרה וטובה,

ולפי פותח השירשור אין לה התנגדות לחיות עם בעל דתי אדוק ומחמיר.

נראה שהבעיה היחידה היא בתוך הראש של החתן, שלא מקבל את זה שאישתו בשיא החום לבשה בגד שהוא לא ארוך כמו בחורף.

הבעיה היא בחינוך הילדיםרק מקווה

אם הוא רוצה חינוך אדוק יותר והיא פתוח.

יש לזה השלכות.

מה הקשר כל המגילה הזו?חושבת בקופסא

איזה חתן ואיזו כלה? אתה קראת את השרשור?

הדיון הוא על בחור שיצא לדייט אחד עם בחורה שלבשה שרוול קצר מידי לפי הפסיקה ההלכתית שלו.

איך כל מה שכתבת כאן קשור לתגובה שלי?

כן, המשפט שכתבתי בכותרת הוא פרובוקטיבי, בכוונה. אני עדיין מאמינה שהוא נכון ברוב ההקשרים. אדם יכול להיות נשמה של צדיק עליון וכל הדברים הרוחניים והנפלאים האלו. אם בפועל הוא לא מקיים מצוות ולא מחויב להלכה, כל זה לא רלוונטי אם הוא לא מבטא ומוציא את זה לפועל.

נפוליאון זה דוגמה שכל כך לא קשורה לשום דבר כאן. ברור שצריך סעייתא דשמייא כדי להגיע להישגים בעולם, אבל הוא פעל באופן חיצוני והשיג את המטרות שלו, שלא קשורות לרוחניות בלשון המעטה. הוא ממש לא היה בן אדם נחמד או טוב לעמ"י.

על הטענה שהסיבה העיקרית של נישואים היא הולדה אפשר לדון, וזו סוגיה כל כך אחרת ולא קשורה שממש לא ברור למה אתה מכניס את זה לכאן. נשמע שאתה חושב שנישואין זה בית חרושת לנשמות של צדיקים, ולא קודם כל אם הבחור והבחורה מוצאים חן אחד בעיני השני ויש להם כיוון משותף.

לא יהיו להם שום ילדים אם הבחור לא יחליט אם הוא רוצה אותה או לא. והשאלה אם היא שומרת על ההלכה זה בהחלט קריטריון לגיטימי להחליט שלא מתאים לו. ביחס לכל ההסחפות שלך, נראה לי כדאי להדגיש שהוא יכול לפסול אותה גם כי הוא לא אוהב את צבע השיער שלה. עפת רחוק עם כל הנשמות והילדים.

יראת שמיים בלתי נפרדת מקיום המצוות שה' נתן. בחורה יכולה להיות נשמה טובה עם מידות טובות אבל אן לא שומרת על ההלכה זה לגיטימי לגמרי לא להתחתן איתה. גם בחורה יכולה לגמרי לפסול בחור על זה.

ושוב, מאיפה הבאת את החתן-כלה-שיא-החום-וכל זה? מזג האוויר לא הוזכר בכלל בדיון המקורי. ההלכה שהיא רצון ה', לא משתנה לפי מזג האוויר. ובחורים בסגנון הזה בדרך כלל מקפידים ללכת עם ציצית צמר שזה 3 שכבות בגדים שלפחות אחת מהן עבה ומגרדת בלי להתלונן. מספיק עם התירוץ של החום.

כמו שבעלי אמר לי והוא גם שמע מכמה חברים שלו: בשביל בנים דוסים, בחורה שלבושה בצניעות היא פשוט יותר יפה. חלק ממציאת חן כולל גם התאמה של עולם הערכים והציפיות לעתיד, ולבוש שמשדר שאתם על אותו גל בנושאים האלו, יעורר יותר עניין לא רק מבחינת סימון וי על רשימת המכולת שלו, אלא באמת זה הופך אותה ליותר מעניינת מבחינתו.

לא בדיוק. לענ"ד. כמו שכתבו כאן - קיץ וחורףנחלת

אותה הלכה. מזג האוויר אינו תירוץ "לחפף"; לכולנו חם בקיץ.

גם כיסוי ראש מאוד מחמם. כמה "בא" לי להסיר אותו ולתת לשיער

לנשום.....

גם בבית. לא אעשה זאת. ואחרי שהתרגלתי, כבר קשה לי להיות בלעדיו,

חם ומזיע ככל שיהיה. מקסימום, אפשר מטפחת דקה יותר ובלי עוד

משהו למטה (יש נשים שעושות זאת). ואז, אני די מרגישה שאני

לא מספיק מקפידה. אולי כן אעשה את זה. שווה לי, למרות החום

והלחות (מתכוונת בחוץ, בבית באמת אפשר מטפחת דקה).

אבל באמת, זו הרגשה של כל אחת - כלומר, לא כיסוי ראש

כן או לא, אלא, איזה כיסוי ראש. (והכוונה לא לסרט נחמד

סמלי, על השיער).

סליחה, דיברתי על כיסוי ראש. לא שייך לכאן.נחלת

אבל זו היתה דוגמא, להקפדה על הלכה למרות מזג האוויר שכביכול "דורש" אחרת.

וזה נכון, שזה לא מראה בכלל על מידות. אז או שמוותרים על החיצוניות או על הפנימיות

או שבעז"ה, מוצאים מישהי שהיא גם וגם.

זו דוגמא מצוינתאביעד מילוא

הדגמת את העיקרון בצורה טובה

מסכימה.נחלת

אין סיבה לפסול על הסף.shindov

אם הקשר יהיה רציני. אז יש נושא לשיחה. אפשר עוד לפני שהקשר יהיה רציני. על הסף אין סיבה לפסול.

מן הצניעות לנצחיותNachman Wilhelm

אדריכלות של נצח

בעולם שסוגד לחומר ולדחפים רגעיים, אנו עומדים בכל יום מול ברירה חריפה: להיסחף אחר החולף או לבנות חיים של נצח.

חז"ל לימדונו: "אין אדם עובר עבירה אלא אם כן נכנס בו רוח שטות". הכניעה לתאוות ולמכשולי הראייה היא רק תעתוע רגעי של הדמיון. הגיבור האמיתי עומד בחוסן מול הזרם, כמו יוסף הצדיק, ושומר על קדושה וטהרה.

הצניעות אינה מצמצמת – היא מאפשרת לנשמה להאיר. בכל בלימת דחף ושמירת עיניים, אתה דבק בבורא ומביא לחיים שלום, שלוות נפש וברכה.

אל תבחר ברגע חולף. תבנה נצח.

מן הצניעות לנצחיותNachman Wilhelm

אדריכלות של נצח: צניעות, גבורה וקדושה בעידן החומר 

בעולם המודרני, "עבודת האלילים" כבר לא עשויה מאבן – היא לבשה צורה חדשה של פולחן הגוף, דחפים רגעיים ומיניות מוחצנת. המציאות הזו מעמידה אותנו בכל יום מול ברירה חריפה: האם להיסחף אחר הזמני והחולף, או לבנות חיים עם איכות של נצח?

חז"ל לימדונו: "אין אדם עובר עבירה אלא אם כן נכנס בו רוח שטות".

הכניעה לפיתויים, למכשולי הראייה ולתאוות אינה אלא תעתוע רגעי של הדמיון, "רוח שטות" ילדותית שמפילה גם חכמים גדולים. הגיבור האמיתי הוא מי שעומד בחוסן מול הזרם, בדיוק בדרכו של יוסף הצדיק שהוכיח שמירת ברית וטהרה מהי.

התורה והמצוות הן "הקוד הגנטי של הנצח". הצניעות והקדושה אינן באות לצמצם אותנו – הן הדרך היחידה לתת ליופי הפנימי של הנשמה להאיר. בכל פעם שאתה בולם דחף, מנצח את רוח השטות ושומר על העיניים והמחשבה, אתה מתעלה ודבק בבורא.

העולם הזה הוא המעבדה שלנו, והגשר הוא הזמן. אל תיתן לימים לעבור ככמות כבויה – צבע את הרגעים שלך באיכות אינסופית. שמירת המרחק והאצילות מביאות איתן שלום בית, שלוות נפש וברכה בעולם הזה, ושכר נצחי ואין-סופי לעולם הבא. 

אל תבחר ברגע חולף, תבנה אדריכלות של נצח.

ברור לגמרי. הלוואי ונזכור את זה תמיד. הלוואי שיהיהנחלת

לנו כוח.

תתקדם בקשרזיויקאחרונה

ובהמשך אם יהיה רלוונטי תדבר על זה

קשה זיווגו של אדם של כקריעת ים סוףעַלְמָה

לבחור לשים את הסוף לים האין - סוף הזה,

להיעמד כחומה גם כשאת נד נוזלים, סוערת, ולא חזקה בכלל,

רק כדי לאפשר למישהו לסלול את הדרך ללב שלך בתוך הים, בחרבה, כשאת כולך חורבה, כי רק ככה תקימו חורבה.

זאת באמת קריעה, והיא לא באמת סוף, היא רק התחלה של מסע ארוך במדבר - של ללמוד לדבר, עד שתהפכו לעם- עד שתלמדו לחיות "עִם", עד שתגיעו אל הנחלה שלכם, וגם שם עוד צפויות מלחמות.

יש סיכוי שלקרוע ים זה להבין פשוט שזאת נקודת התחלה, לא סוף

הבהרה: זה לא קטע אומנותיעַלְמָה

סתם הגיגים

וואלה אהבתיישי2אחרונה

חג שמח

המלצות לצלם חתונות איכותי?מתחתןןןן

אשמח לעזרתכם! מחפש צלם או צלמת ברמה גבוהה. אני אנין טעם בדברים האלה😅...

חשוב לי מישהו ברמה. מישהו שמכיר את הראש של המגזר ויבין את הניואנסים. ושיהיה כיף איתו, בעיקר בשביל המאורסת. וכמובן שלא ישחט במחיר. רעיונות?

כותבת בפרטימבולבלת מאדדדד

יש לי שתי המלצותאונמר

אחד יקר יותר אבל פצצת על. דוד מור, תחפש ברשת. צילם בזמנו את החתונה שלי ומאז הוא עלה ברמה מאד.

הטלפון שלו זה (058) 558-5005

שני זה אחד בשם אסף כהן שלוקח חצי מחיר מדוד מור ובעיני הוא אחלה. ממש איש טוב ונעים סבר לוקח מחיר סביר לגמרי.צילם כמה חתונות סביבי לאחרונה והיה מעולה

הטלפון שלו זה +972 52-594-1112

שלישי בסוף יש לי גם, בשם יהודה פולק, שמעתי עליו המלצות ממש טובות, הוא לדעתי במחיר בין דוד מור לאסף כהן, אפשר לראות עבודות שלו גם ברשתות.

הטלפון שלו 54-968-6862

מזל טוב ובהצלחה!

הלל לדרמןמוריה 7

יהושע מנטל הכי טובעיונית

ישי דמאריחושבת בקופסא

עושה תמונות מהממות. במיוחד לתמונות זוגיות.

אני מתחרטת שלא לקחתי אותו בעצמי.

+972538233720

מזל טוב!!!!נחלת

המלצה חמה על דניאל מליחיהשקט הזה

ממליצה גםאונמראחרונה

כשאת להבההבדידות

כשאת להבה

לי פתאום יש חשק

להיות יותר בורח

אם בליבך אין אבן

שאת עליצותך חדרה

אל מול שיגעונך

אני מונח שרוע

כואב ולא רגוע

וליבי ניחומים לך שולח

כשאת להבה

את לא אהבה

אבל גם לא מכבה

בצבא הכי חזק שבעולם אלחם למענך

את האיבה הילדותית שבחיי

כואב אני ממך

בבקשה, לעולם היי מתלהבת

כי כשאת מחושבת

אני כמו לא חכם

מאוד מעניין. נוגע.נחלתאחרונה

7 שנים מאז הדייט האחרון שליבינייש פתוח

אבל לראשונה הפסקתי לראות בזה בעיה.

בני אדם טועים לתפוס התקדמות בצורה שהיא תמיד בקצב קבוע, אבל הטבע עובד אחרת לגמרי.

שנים ארוכות במגורים לבד גרמו לי לעבור תהליך שינוי ארוך, ואפרט עליו בפוסטים הבאים. בנתיים שוב דבר לא השתנה באופן גלוי, כי השינוי הוא כלפי פנים.

מה שנותן לי השראה הוא במבוק. 5 שנים שלמות שהוא מקבל שמש, מים ומזון, ונראה כלפי חוץ בדיוק אותו דבר ולא צומח במילימטר. אבל בתום החמש שנים האלה הוא בבת אחת צומח בקצב מסחרר, שמגיע בשיאו למטר ביום, ואחרי 6 שבועות הוא מגיע ל30 מטר.

מי שיאמר לי שאסור לדחות כלום לעולם עד שיגיע הרגע הנכון, וכל מה שלא קורה מייד בהכרח לא יקרה לעולם ועד, ממליץ להסתכל על נתניהו, ש20 שנה ברציפות דיבר על איראן ועל תקיפה ולא עשה כלום ושום דבר, ואז הגיע הרגע המתאים ואז נהרס הנ"מ האיראני, נהרג הפיקוד העליון והרסנו להם כורים אטומים רבים, הכל ביום אחד.

והיום הם חווים מצור הרסני, קורסים תחתיו והכל מתשתיות שנבנו במשך המון שנים, כאשר בשנה וחצי של מלחמה נהרסה להם טבעת האש וארגוני הפרוקסי שכבר לא מאיימים עלינו, ויכולים רק להטריד עלינו.

לא הטבע. הקב"הנחלת

א. מאחלים לך את הדייט האמיתי והמתאים ביותר בקרוב בקרוב בקרוב, כמו הבמבוק שלך.

ב. מאוד מעניניות התובנות שלך. נראה שהמגורים לבד עשו לך משהו טוב.

כל טוב שנה טובה והמון אושר.

הטבע גימטריא אלוהיםבינייש פתוח

חשיבה מושלמתהפי

זה המשל הכי יפה בעולם הבמבוק.. מרגש

הבנות לא מחכות לךבחור עצוב

ואם במקרה שלך כן מחכה, היא סובלת בזמן שאתה לוקח לעצמך את הזמן.

אני לוקח את הזמןבינייש פתוח

ומגיע מוכן הרבה יותר, והיא תרוויח הרבה יותר.

ארחיב בפוסט נפרד על התהליך שעברתי ושאני עובר.

אגב אמנם אף אחת לא מחכה לי, אבל תמיד יש בנות פנויות.

מצפה לפוסטים הבאיםנקדימון

אני סקרן אם אין לך צורך לדבר עם אף אחד כשאתה בבית לבד. או שאתה מחליף את זה בשיעור קבוע, חברותא, מועדון ברידג' או משהו כזה...

חיבוק ענקadvfb

מתפלל שתפסק הבצורת לכולנו, כל אחד בעניינו

ללא מיליםזיויקאחרונה

מתפלל

בשעה מסוימת נסגרות כל הדלתותאדום

מתי ננעלה הדלת שלכם?

הדלת לאהבה, נישואין, זוגיות

מה הייתם עושים אחרת?

שום דלת לא נסגרת לעולםלאחדשה

הכל בר תיקון בכל שלב.

חוץ ממה המעורבות בו בעיות נפשיות שלא ניתנות לטיפול.

מה שכן, לפעמים הדרך לתיקון כרוכה בעבודה גדולה, אמיתית, כואבת, מורכבת, מאמצת, דורשת...

השאלה אם יש מספיק אומץ

אני מכיר מספיקאריק מהדרום

מתמודדי נפש עם בעיות שלא ניתנות לטיפול נשואים.

לא אמרתי את זה בשום צורהלאחדשה

אמרתי שהדלת עלולה להיסגר כשהתמודדות נפשית מעיבה על זוגיות בצורה אלימה ורעילה.

לא אמרתי שמתמודדי-נפש לא יכולים לחיות חיי נישואין אוהבים, מיטיבים ונעימין.

מי אמר?בחור עצוב

מי שעבר מספיק ובחר לצעוד קדימהלאחדשה

ומי שבוחר לחיות חיים על בסיס אמונה בהם,

יוע שהשם כל יכול ושערים דמעה לא ננעלו וכל עוד הנר דולק וכו'...

כמה נכון.נחלת

גםoo

אם דלת ננעלה

לא משנה אם אתה נעלת או מישהו אחר

תמיד ישארו דלתות נוספות

בכל נושא ובפרט באהבה

עם עבודה נכונה

הדלת הבאה יכולה להוביל למקום טוב יותר

יפה.נחלת

חושבת שתמיד יש או נפתחת פתאום דלת אחרת.נחלת

אין יאוש כלל כל עוד השם נמצא. ואני כותבת את זה לאחר כמה שעות

של סערת רגשות ובכייה כזו שזה שהשכנים לא הזמינו הצולה, זה לכשעצמו

נס גדול ....

פעמים רבות אולי אנו, מרוב יאוש, חשש, חוסר בטחון עצמי, ערעורים באמונה ,

נועלים לעצמנו את הדלתות במו ידני... לא אמיצים מספיק...... וחשש גדול יש לי, שלאחר 120, נצטרך לתת דין וחשבון

שלא נתנו לקב"ה מספיק קרדיט.

וגם לא לעצמנו....נחלת

מבחינת פריון ורצון לממש אמהות עם כוחות לגדלםראומה1

יש נשים שהחליטו להביא ילד לבד ולממש את האמהות בגיל 30+, 40+ כשננעלה דלת התקווה בצורה מסויימת לחתונה. אהבה וזוגיות תמיד אפשר למצוא גם בגיל מתקדם. אבל כוח ללדת, לגדל ילדים, לקום בלילות, סבלנות לחינוכם, מגיל מסויים היא מתחילה לרדת.

כמעט אין דלתות שנסגרותנעמי28אחרונה

אנשים מוצאים אהבה גם בגיל הזהב.

אולי ביחס להתקדמות הסביבה אפשר להרגיש שמאוחר מדי, אבל זאת השוואה לא פיירית.

התקדמות לא יכולה להימדד רק בנתונים חיצוניים ויעדים שהחברה קבעה, מה גם שנקודת הפתיחה של כל אחד שונה.

אם מתסכלים יותר פנימה וממש מבטלים רעשי רקע (זאת עבודה קשה), מפסיקים למדוד, מפסיקים להשוות, כל אחד והנתונים שהוא קיבל והתמודדויות שלו,

זה לא אחד מול השני, זה כל אחד וההתקדמות שלו מול עצמו,

במצב הזה שאתה זה שמכתיב את הקצב ולא הסביבה, שום דלת לא נסגרת.

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

תודה רבה!!עַלְמָה

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1

אמן ואמןנגמרו לי השמות

מצטרפת מכל הלב ❤️

שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.

ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠

שנה טובה גם לכם, תודה על הכלנוגע, לא נוגע

שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה,

גמר חתימה טובה

אמן וכן למראביעד מילוא

תודה רבה!נחלתאחרונה

ברכה מרגשת ומלאת תקווה. שתהיה שנה טובה, שמחה ומבורSasha3398

ברכה מרגשת ומלאת תקווה. שתהיה שנה טובה, שמחה ומבורכת, ושכל המשאלות הטובות יתגשמו בעזרת ה'.

אולי יעניין אותך