כפרה עלייך, נשמה שליריעות.
שונאת קללות אבל מעשנת כמו קטר. אפילו לא קעקוע אחד, וראסטות- כמו של עידן רייכל, לפני שהתמסד. אחח, רייכל ההוא. זוכרת, מותק, איך שהיה מנגן בפסנתר? כמו מלאך, עם הקול שלו. הרגשתי כאילו אימא חזרה ללטף אותי לפני השינה. הייתה מספרת לי את הסיפור על הרוכל בשוק, את יודעת. איך שהיה משווק את העגבניות שלו בצעקות. רק בצעקות.
היום כבר אי אפשר למצוא עגבניות טובות. הן כולן רכות מדי או קשות מדי, ירוקות או מלאות חורים. ואת עומדת מול הארגז במכולת וממששת אותן אחת אחת, ממיינת לשתי שקיות- אחת לסלט ואחת לשקשוקה.
שלא תתבלבלי, כפרה עלייך. אני לא סוחבת כל כך הרבה עגבניות. אבל קצת, שיהיה. זה הרי הגב שלי והצוואר שעושים לי בעיות. עם המיגרנה אני מסתדרת, כבר התרגלתי. אימא שלי וסבתא שלי ואימא שלה- כולן חיו עם המיגרנות שלהן. אבל צוואר, זה חדש. סבתא שלי לא חייתה מספיק זמן בשביל שהצוואר שלה יעשה לה בעיות. ואימא שלי הייתה הולכת תמיד זקופה, כמו מלכה. את הסלים מהשוק היו סוחבים האחים הגדולים שלי. היא עם הידיים העדינות שלה הייתה נוגעת רק בבצק. לילה שלם הייתה מתפיחה אותו, את יודעת. לא כמו היום שמסתפקים בשעה, ועוד שמים גפרורים מלמעלה לזרז אתה תהליך.
תפיחה של בצק היא כמו היריון, את יודעת. כשאת משמנת את כדור הבצק שלך את מרגישה חום זורם מכפות ידייך לשמרים, שיתססו עד הבוקר. בזריחה את מסירה את המגבת, מריחה את תחילת החמיצות ולשה מהר, שלא ייהרס הבצק.
צורות יפות עושים היום לחלות. לא כמו אצלנו, שהיו מכינים פיתות שטוחות ומכניסים לתנור אבן אחד, כל השכנות. לכי תדעי מה שלך ומה של אסתר מהדלת ממול. ואת רואה, הילדים שלה בבגדים מלוכלכים כבר ביום שני.
אבל לא מרכלים. לא אנחנו. אצלנו מושיטים יד לעזרה ותופרים את הקרע בכתונת של מרים, הקטנה של אסתר. וכשהרב אומר לארח, אז מארחים.
קדושים הרבנים כאן. זוהר פניהם מגיע עד לרקיע. ואלוהים בשמיים מנשק אותם על מצחיהם בכל יום שישי, שעה לפני כניסת שבת, שישפיעו עלינו מהקדושה. מה שהיה כאן עוד לפני שנולדתי... מרכבות מתרוממות לשמיים מעל ילדים מתים.
סבא רבא שלי, את יודעת, היה קדוש כל כך גדול, כל כך חכם, שאף אחד לא היה מפקפק בו. אומרים שהיה מצייר בימים שלא יכל לצאת מהבית. את עצי התמרים היה מצייר. היה עוצם עיניים בדבקות ומודה לאלוהים על התמרים.
בחג סוכות היו כולם אוספים את הענפים, מסככים את הסוכה, חולמים על ירושלים. ממש כמו אבותינו במדבר.
אחח, נשמה שלי, אני אומרת לך. היום כבר אין עגבניות טובות.
מדהים.בארון
אדירה אחת.
תודהריעות.
כתיבה מושלמתמתנחלת גאה!אחרונה
ככ כיף לקרוא את זה, זה פשוט זורם ואמיתי.
מדהים.
באמת
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

 

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

 

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

 

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

 

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

 

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

 

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

 

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

 

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?


חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

 לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך