התייעצותאואו
אז ככה. בעלי שכח מתי אני אמורה לטבול.
זה לא קרה מעולם לאף אחד אני מתארת לעצמי..
הוא שואל אותי מאז כל יום מתי אני טובלת ואני עונה לו שאני לא רוצה להגיד לו.. מה היתן עושות במקומי? אני רוצה ללמד אותו שהוא בכלל לא בסדר! מעליב ממש.. לא משנה כמה הוא עסוק.
אל תתעסקי ותתקטנני בשטויות כאלה*אשתו של בעלי*
קורה ששוכחים..
לבן אדם יש מיליון ואחת דברים על הראש,חשובים יותר או פחות,שמעסיקים אותו ביום יום...
אז קרה שהוא שכח,בשביל זה לעשות בלאגן?
לא קשור בלאגןאואו
אני ממש לא רבתי איתו. פשוט צריכה עצה מה לעשות שלא יקרה שוב
איך זה יכול ליהיות שאת לא רבה איתו ומצד שני הוא טורח לשאולטוב ומטיב
ואת מנגד עושה לו שרירים ולא עונה ??
נו באמת.. אז שכח ומן הסתם יכול לקרות.

את שואלת מה לעשות כדי שלא יקרה ?
פשוט מאוד תזכירי לו.
הכי פשוט-להגיד לו...*אשתו של בעלי*
קודם כלחולת שוקולד
לומר לו מתי הטבילה,
לא לעשות מזה עניין, ואיך זה לא יקרה שוב זה כבר תפקיד שלו, את יכולה רק לבקש שישתדל, הוא כבר ימצא איך, סביר להניח שבאופן טבעי זה לא יקרה אם זאת היתה פעם ראשונה
מה ?את אמא שלו? את מנסה לחנך אותו?למה לא123

אומרים שגבר צריך לשכוח רק פעם אחת את היומהולדת של אשתו,יותר הוא כבר לא ישכח בחיים

גם בעלי לא תמיד זוכרחושבת4321
לא רואה בזה בעיה. אפילו אני לפעמים צריכה שניה להיזכר נניח אם זה שלישי או רביעי
את מסיקה מזה מסקנותחושבת4321
אם הוא לא זוכר את היום אז זה אומר שלא אכפת לו והוא לא מחכה לזה. ברגע שתביני שזה ממש לא בהכרח אז לא תקחי את זה כל כך קשה.
זה ממש לא נחמד ומבאס כשקורה כזה דבר.הנורמלית האחרונה
אני מבינה אותך מאוד.
הבעיה היא, שאנחנו נמצאות עמוק בתוך התהליך והגבר מבחוץ - קצת עוזר, משתתף מעט, אבל זה לא הגוף שלו והרבה פחות ההתעסקות שלו. לכן באמת עלול לקרות מצב שהוא שוכח... זה לא מכוונה רעה, זה לא כי לא חשוב לו. לפי השאלה שלו נראה שזה מאוד חשוב לו והוא רוצה לדעת ו'לתקן' את השכחה.
אז בשלב הזה, הוא בטוח כבר הבין שזה פגע בך שהוא לא זוכר. לדעתי כדאי לך להגיד לו ולסיים סיפור- ההתעסקות הזאת בשכחה לא תעשה טוב לכם ולזוגיות שלכם.

תגידי, תסבירי שהיה לך מאוד קשה לגלות שהוא שכח אבל את מבינה שזה בגלל שהוא לא 'בתוך' ולכן את מבקשת שתעשו משהו כדי לא לשכוח, ויחד תתכננו מה עושים פעם הבאה כדי שהוא ירגיש עוד יותר חלק ולא ישכח.
מה שהיא אמרהאליפ
תשובה יפה ומושקעת

גם לפי התיאור הוא למד את הלקח
קצת לא מובןכלה נאה
זה לא שאמרת לו בראשון אני טובלת והגיע ראשון והוא שכח וכאילו יום רגיל.( לי זה קרה.פוגע מאוד)
אם לא זכר שזה רבעי או חמישי לא היתי נפגעת. בכל אופן את עסוקה עם הבדיקות וכל זה.
אותי מעצבן שבעלי כל יומים שואל ולא זוכר שאמרתי לו כבר.
אז מה את רוצה לעשות ללכת לטבול ולחזור ולא להגיד לו? לא כדאי. תגמרי עם זה עכשיו הוא הבין שזה פגע בך
גם זה יכול לקרותאליפ
בתקופות שהייתי מנהל עם הרבה בלת"מים, היה לפעמים תרחישים כדלהלן:

בוס: דחוף היום תהיה ב....
אני: (מסתכל ביומן, כמובן לא רשום) סבבה

אשתי: *&$! 😡 (אגב, היא יפה גם שהיא כועסת אז גם ככה אני נהנה לעצבן אותה)

אני: בוס קבל ביטול
בוס: 🤬🤬🤬 (טוב, חלקם כן היו נחמדים)

תאמיני לי אין יום בחודש לו אני מייחל יותר (בעצם אני דוס אז שבת, חג, תענית בה"ב וזה, אז זהו שלא)
ובכל זאת באמת אתן לרוב יותר מעוגנות במעגל הזמנים , הגברים הם הבאג במערכת.

ובכ"ז, תסלחו לנו (לא מיד, מנפולציה קצרה כדי שנתיישר טיפה +עמלה בדמות משהו קטן שרציתן להשיג מאתנו ולא הצלחתן), אנחנו אוהבים אתכן (ואלו הסוגריים באו בכדי להגיד שאנחנו אומרים זאת בלי כוכבית, הערת שוליים מרכאות או.... סוגריים)
הוא שכח גם באותו יום??האקונה מטטה
כוכב אמיתי... אני הייתי עושה מזה מטעמים
כן שכח לגמריכלה נאה
הלכתי בלי להגיד לו כלום. והוא לא הבין למה אני בוכה במיטה😣
שטויות של השנים הראשונות
הוא זוכר את זה עד היום וכל יומים שואל שחס ושלום לא ישכח גם מעצבן
מעליב ממשהאקונה מטטה
גם שליאמא ל6 מקסימים
אף פעם לא זוכר. ואני צריכה להזכיר לו (אפילו כמה פעמים באותו יום). והרבה דברים חשובים אחרים הוא גם לא זוכר. זה ראש אחר. לא בכוונה לפגוע בי. ככה זה. למה להיפגע? ולמה לא להגיד לו כשהוא שואל? הרי זו את עושה את ההפסק, והבדיקות, ואת זו שהולכת ליטבול, אז זה יותר בראש שלך מאשר שלו. הוא לא אשם
ממש ממש נכון! אני פנויה מבעלי ולכן דואגת לעדכןטוב ומטיב
ולהזכיר כל דבר שקשור בניהול הבית, אף פעם לא חשבתי להיפגע למשל כשכח שהוא צריך לשמור על הילדים או את התור שקבעתי לו.. וכו..
מה זה אומר שהוא לא אוהב את עצמו או הילדים?
פשוט אל תעלבי מזהים...
אז הוא שכח..
טוב שזו את שסופרת ולא הוא
זה קורה,ולא אומר כלום.בונים מגדל
מה שכן, הייתי מסמנת איזה סימון נחמד בלוח שנה, או מזכירה מדי פעם באיזה יום אני. שיהיה מעורב.
כי אני לא אוהבת להיות בזה לבד.
גם לא כשיש ספקות בבדיקה. ולא תמיד הולך לי. אבל מילא.

הייתה לי אפילו פעם שהתלבטתי אם לספר לו שהתחלתי לספור בתקופה מתוסבכת הורמונלית. בייחוד כי חששתי שהפסק טוב לא אומר שההמשך יהיה ככה. ו0חדתי ששנינו נהיה מאוכזבים...
אל תרצי "ללמד אותו"..ד.

ואל תקלקלי לעצמך בכח את הנישואין.

ואל "תתארי לעצמך" מה לא קרה לאף אחד מעולם.

תעני לו על מה ששואל, תשמחי ששואל; וחבל לחפש על מה לריב וממה להיעלב.

אתם מאושרים ביחדנפשי תערוג
אל תמצאי סיבות על מה להתחיל לקלקל את הנישואין
כי אם תעשי שרירים
ליל הטבילה הזה יהיה קצת מבאס
וזה ישפיע על כל שאר החודש

ועוד לא דיברנו על זה שהוא עלול לנסות גם לעשות לך דווקא על משהו זניח

שכח,
תכונה אנושית

מבאס ממש
אבל קורה, גם לטובים ביותר

שלחיבשורות משמחות
לו הודעה ביום שאת עושה הפסק ככה זה מתועד הוא לא ישכח
אם יש לכם יומן משותף אפשר לעשות סימן או לקבוע 'פגישה'
זה קורה לכולם..!! תזכירי לו כל יומיים בשמחה.. חבל לכעוסבעזרת ה
רק אצלנו היא לא יודעת?!הסטורי
כלומר, אם יגיע היום השביעי, היא תדע שהוא הגיע. אבל 'לאחוז ראש', לחשבן איזה יום זה ובמה צריך להתחשב בהתארגנות, זה התפקיד שלי,אחרת זה פתאום יגיע...

אגב, אין לי גם את הבעיה של "לא זכר את היום הולדת", זה מאוד חשוב לה, אבל אם אני (או מישהו אחר) לא יזכיר, היא לא תדע שהיום הגיע...
(ומלידה ללידה זה מחמיר)
מבינה אותך. מציעה להבא, בימינו המודרניים,וואוו
לשלוח לו במייל.. יש כאלו תזכורות.. בינינו יש כלי עזר לזכור דברים
ציירו סמיילי ביומן.. לא חייב לכתוב היום ליל טבילהמסילה
קורה להרבהאורי8
טבעי שהוא לא יזכור, את מתעסקת עם הבדיקות, תאמרי לו וזהו, חבל לעשות מזה עניין.
חבל..אוהבת את הקב'ה
את הורסת לעצמך גם את הליל טבילה הבא.

פשוט תגידי לו שזה ממש כאב לך שהוא שכח, ושיכתוב תזכוקת בפלאפון להבא
טוב בעיקרון..אואו
מה שהיה זה ששיחקתי אותה מאוד פגועה.. ביום חופש שלו קנה לי עגילים, שרשרת, פרחים, ניקה את הבית.. ואז בסוף שאל- אז מתי הטבילה?
אמרתי לו סתם יום.. וביום של הטבילה אחרי שטבלתי ישבנו בבית לדבר.. הוא בטוח שיש לי זמן.. ואז אמרתי לו פעם אחרונה שאתה שוכח דבר כזה!
לא חושבת שהוא ישכח שוב.. וחבל כי בא לי גם שעון😳
תודה לכל התגובות.. אשתמש בעצות
לפי המשפט שלפני האחרוןנפשי תערוג
הייתי פותח תחרות הימורים כמה זמן הנישואים שלכם יחזיקו

לפחות במתכונת המחשבתית שלך

"וחבל כי בא לי גם שעון" 🤦🏻‍♂
טוב גבר חכם.אואו
אני באמת לא מביןנפשי תערוג
את משקרת לו
משחקת אותה פגועה
רוצה שהוא יטעה שוב כדי "להתכבד בקלון חברו"

למה?
מהצד זה נשמע שאת מנסה למתוח את הגבול
לראות "כמה אפשר לחלוב את הפרה לפני שהיא תבעט"

רוב הגברים שאני מכיר לא היו שמחים שהיו עושים להם את זה

את יודעת מה, אני מאמין שגם לא היית שמחה אם הוא היה מתנהג אלייך ככה

לדעתי זה היה בהומורדי שרוט
מן הסתם היא לא באמת התכוונה לזה שבא שהוא ישכח כן?

זה פשוט הומור אירוני.
הלוואינפשי תערוג
מקווה שזה לא "בכל צחוק יש טיפה של אמת"
להה זה סתם בצחוקדי שרוט
יש סגנון כזה של הומור, הכל טוב
חבל על כל ההצגות האלהים...

אז מה אם שכח, קורה

פעם אחרת פשוט תגידי שנעלבת ותסיימו את זה בלי שיצא למסע קניות מיותר רק כדי שתנוח דעתך ותאמרי לו מתי אתם מותרים

רחמנות עליוחולת שוקולד

פשוט השפלה מה שהוא היה צריך לעשות כדי לרצות אותך

(ואת אף פעם לא טועה??)

ועוד אח"כ לשמוע "פעם אחרונה שאתה שוכח"?!

בסוף זה עוד יכול להתנקם בהים...

והיא אפילו לא תבין מאיפה זה בא

מעליב מאד.אניוהוא
ההתנהגות שלך. לא שלו .
מאד גרועה צורת ההתנהלות שלך..ד.

תתביישי. זו התנהלות ילדותית.

"שיחקת אותה מאד פגועה". הוא קנה לך דברים. איש טוב. אולי טוב מידי להתנהלותך.

"וחבל כי בא לי גם שעון".. אם לא שראיתי בכרטיס שיש לך עוד הודעות, הייתי בטוח שאלו הודעות מומצאות (בהנחה שגם האחרות לא). מבחיל ממש.

אל "תחנכי" את בעלך (אם אכן הההודעות הללו אמיתיות). וכדאי שתביאי בחשבון, שעוד כמה פעמים כאלה, הוא עלול לתפוס עם מי יש לו עסק; לתפוס את הסחטנות; ואז, אם יחליט שפשוט נמאס לו מזה - לא תהיה לך שום סיבה להתלונן.

אם את אמיתית - תתפסי את עצמך כעת, מהר - ותודי לקב"ה שיש לך בעל כזה. או שהוא לא תפס מה שבעצם קרה כאן..

חבל שיורדים עליה בצורה כזאת. אפשר גם אחרתכלה נאה
היא כבר אמרה שהיא נפגעה מאוד. רק שהמשיכה עם זה. ומותר לבעל לרצות את אישתו ולשמח אותה. רק שהיא לא צריכה להיות קשה מידי.
ואף פעם אי אפשר לדעת אם זה אחרי אוסף של פגיעות שהיא נתפסה דוקא בזה.

לפותחת יש לך בעל מקסים. מאמינה שתבקשי מימנו שעון מתנה לטבילה הבאה הוא יקנה לך בשימחה ובלי להעניש אותו.
כדאי להחליק עינינים וקצת הומור הוא יבין ויעריך יותר
לא חבל..ד.

זו האופציה היחידה להערכתי שהיא תתפוס את זה (שוב: אם זה בכלל אמיתי. נשמע הזוי מידי.

לא צריך להיות נאיביים. הבעיה אינה שהוא קנה לה דברים - זה הצד היפה בענין. מצידו. הבעיה היא, כמובן, ה"שיחקתי אותה" - וה"חבל שלא עוד פעם" כי רוצה גם שרשרת...)

מוטב כך, מאשר יהיה לה מאוחר מידי.

חוזר: התנהלות מבחילה.

אני אוהבת לקרוא את התשובות המכילות שלךטוב ומטיב
יחד עם זאת היא חייבת להבין שהיא חצתה קו אדום!!
היא אפילו לא מצליחה להבין מה לא תקין בהנחה שזה סיפור אמיתי כי אם זה אמיתי, אני נמנעת לומר דברים קשים נגד התנהגות מניפולטיבית שגובלת באכזריות....
ונגד מי ??!! נגד הבעל העדין או איך שהגדירה אותו בשרשור אחר 'חנון' הלואי על כל בנות ישראל.
לכן לא העת לגלות אמפטיה וללמד סנגוריה לאישה שמתעללת בבעלה.
יש נשים שמקבלות יחס מהבעל רק שהן נפגעותכלה נאה
אי אפשר לדעת את ההתנהלות שם.
אבל אם זה כמו שנשמע משהו קבוע זה באמת גרוע מאוד
נראה לי שבדרך הזו לא ירחק היום והיא תקבל ג'יפ 4×4טוב ומטיב
כפי שהיא כתבה נראה שהוא הסובל. מאז ומעולם יש נשים גם מהזן השתלטן
הגזמתים...

או שלא באמת קראת את מה שכתבה

היא מתנהגת במניפולטיביות ונצלנות ועוד מתגאה בזה, ומסכן הבעל התמים שבאמת אוהב אותה.

לגיטימי שנעלבה וזה קורה לא מעט בתוך זוגיות ובגלל זה חשוב לדבר על הדברים וכך זה גם בונה את הפתיחות הנפשית והעומק בקשר שבין בני הזוג.

והאמת שחבל מאוד שזו הזוגיות שהיא בונה עם בעלה כי זו לא זוגיות מאושרת וטובה

(את כאילו יוצאת מנקודת הנחה שהאישה תמיד נתונה למרותו של הבעל וזה ממש לא נכון)

כל הסיפור שלה נשמע מוגזם ולא נורמליי בכללכלה נאה
רק לא אהבתי את ההתנפלות עליה.
תיראי איך היא נעלמה מפה.
ואני באמת חושבת שאי אפשר לדעת מה קורה שם.
מה שהיא אמרה לבעלה" שפעם אחרונה אתה שוכח". אפשר לקרוא את זה בתקיפות ואפשר שהיא אמרה בצחוק עם קריצת עין.
ונישמע לי שהיא רצתה גם שעון שזה בצחוק. קשה לי להאמין שיש נשים שככה סוחטות
גם לי נשמע שאמרה בצחוקים...

אבל לשחק כאילו היא נפגעה מאוד, ולהשתמש בכל מיני שיטות של מניפולציה ועוד במשך די הרבה זמן

זו היא שפוגעת בבעלה, היא לא מעריכה אותו ואת האהבה שלו, מנצלת אותו ומנסה ל"קבל" ממנו דברים

מעשה נורא ואיום לסחוט רגשית את בן הזוגטוב ומטיב
בכל עניין ועניין!!!

איך יכלה לסחוט אותו רגשית לאורך זמן בדבר נשגב קדוש וטהור???!!! לא יאומן!

אם טרח לפצות אותה אז נשמע שזה הטריד את מנוחתו וגרם לו לייסורי מצפון על לא עוול בכפו.( מסכן).

היא חייבת ללכת ולבקש ממנו "מחילה" לא רק על הפעם הזו אלא על כל הפעמים הקודמות, הבחור נכנס ללחץ כנראה הבין שאם הוא רוצה קצת שקט ועוד ביום הטבילה הוא צריך לעשות מהלך כדי שתנוח נפשו.

אם יש לה בעיה שתלך לטפל בעצמה, ילדים צריכים לגדול בבית של אמת ושלום אהבו.
צודקת! באמת מסכן. ואם זו התנהלות קבועה שלהםכלה נאה
גם הוא ניראה לי לא בסדר שנותן לה בכלל את האופציה להגיע לסחטנות כזאת.

היה לא מזמן שאלה של בעל.
שאשתו לא מדברת איתו שהיא נפגעת כמה ימים עד שהוא קונה לה מתנות
ומתחרט מכל הלב.. לכי תדעי..

מה תגידי על זה שחברה שלי כל הריון שבעלה רוצה היא מוציאה ממנו סט תכשיטים. (חולה תכשיטים) ולא אחרי לידה. גם אחרי לידה חיב לה מתנה.
זה נשמע נורא.
אבל אני מכירה קצת את בעלה והוא קמצן. וקונה לעצמו מותגי יוקרה. ועם אישתו והילדים מתחשבן. אז היא מחפשת הזדמנויות להוציא ממנו. ויש לה 10 ילדים!
משתלם
השם ישמור

נראה לי שבקצב הזה+mp8
כדאי לה גם 15 ילדים...

נשמע ממש עסק כלכלי משתלם...

אנשים הזויים.
חחחחחח ממשכלה נאה
אף פעם לא הבנתי את עניין המתנות מהבעלניקיתוש
זה כסף של שנינו.
מה העניין של סחיטה?
כן מרגש המחשבה עליי אז זה יכול להיות בקטן לא צריך משהו ענק שנשלם עליו לאורך חודשים.
מסכנות נשים שצריכות לסחוט, עצוב!
נכון העיקר המחשבהכלה נאה
רק שיש עינין בחגים לקנות לאישה בגדים ותכשיטים.
בגמרא זה כתוב שאישה מה משמח אותה זה בגדים ותכשיטים.
וגם מתנות לאישה בחגים זה סגולה לעשירות.
וואו. אני בהלם. איזה סחטנות. את מנצלת את טוב ליבו!בעזרת ה
ההתנהגות שלך מעוררת בי רחמים על בעלך.
השתמשת בכח שלך, ברצון ובכמיהה שלו אלייך בימי ההרחקה.
אני באמת מקווה שזה מתיחה, כי זו התנהגות לא הגיונית.
שמחה שהסתדר לך...בת 30
אבל לא הייתי ממליצה לך להשתמש בשיטה הזאת עוד פעם.
משחקים והצגות זה נחמד על הבמה, לא בין בני זוג. זה פוגע באמון בסופו של דבר.
הערה אחת חשובה - לגבייפית8

זה שאמרת לו סתם יום זה יכול להיות בעיה הלכתית חמורה

אישה נאמנת לאמר על עצמה אם היא טהורה או לא

אם למשל אישה אומרת לבעלה "נאסרתי" סתם בצחוק או כי היא פגועה ממנו או לא משנה למה - מבחינה הלכתית היא באמת נאסרה על בעלה עד שתספור ותטבול. זה לא פשוט בכלל "חכמים הזהרו בדבריכם"

אני לא יודעת מה ההלכה למעשה ואם יש דרך להתיר את זה, מי שזה נוגע לה למעשה צריכה לברר

וחבל שככה מתנהלת תקשורת זוגית..

להיזהר מפסיקת הלכה בפורום!ק"שאחרונה
אישה שאמרה לבעלה שהיא אסורה (בצחוק/מכעס וכד') הוא באמת צריך להתייחס לזה כך. אך אם היא טוענת שלא אמרה ברצינות, יש מצבים שאפשר להתיר בלי שתספור ותטבול.

כמובן שמאוד מאוד צריך לשים לב לא להכנס לפינה הזו. אך אם קרה וכבר נכנסו - לשאול רב!
אפשרי לשכוח.העני ממעש
את לא צריכה להעניש אותואני123
ולא להגיד לו.
הוא בנ"א.
קורה ששוכחים.
במיוחד שהוא שואל ורוצה לדעת.
אם הוא גם היה שוכח וגם לא שואל מתי היום שאת טובלת כדי לדעת. אז היית יכולה לכעוס.

אבל הוא מתעניין ושואל!!!!!!!!!!
כנראה שהוא כן אוהב אותך....
מה לא קרה לך ששכחת לרגע באיזה יום הצליח ההפסק?
אם לא קרה..
אז בזמנים של לחץ בעבודה למשל. בהחלט יכול לקרות..
ממש נכון! לי אחרי הלידות ממש נדפק הזיכרוןכלה נאה
גם אני לפעמים לא זוכרת אם עשיתי הפסק. בשלישי או רביעי?
התנהגות ילדודית מצידך ושאינה מתאימה לנישואין.הלוי
נעלבת, מובן. אז תשתפי אותו בזה ותדברי איתו על כך. אבל לשחק משחקים של ילדים קטנים שלא לספר לו בגלל שנעלבת, זו כבר התנהגות לא בוגרת שאינה מתאימה לנישואין.

הא׳, ב׳ של נישואין זו תקשורת. לא לספר לו ולא לדבר איתו על זה, זה ההפך הגמור מתקשורת בריאה.
לא נורא.קורהסמיילי12
באחד הימים הייתי צריכה לטבול (ממש בשבועות האחרונים) נניח שלישי מתישהו, ובעלי כזה בימים שלפני אומר לי,ולא בצחוק, וואי מה יש לנו בשלישי? אני לא זוכר?
הזכרתי לו וצחקנו על זה.
קורה! אנשים עייפים עסוקים ועוד ועוד.
כל.עוד יש אהבה וכבוד בינכם אל תיתפסי על זה
יש לך בעיה רציניתבסדר גמור
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך