יכולה לשתף, בלידה האחרונה הייתי בביות מלא שם, והיתה איתי בחדר יולדת לידה ראשונה.
יחסית היתה לה לידה קלה, אבל עדיין, היה לה קשה עד בלתי אפשרי להתמודד פתאום עם תינוק, ועוד תינוק בוכה בלילה.
אז בעלה נשאר. ולא שאלו אותי.
ואני ריחמתי עליה ממש ממש ולא אמרתי כלום.
אבל בפעם הבאה אני אגיד ואדרוש לצאת. ושהיולדת תתמודד, או תרד לתינוקיה.
כי מה שקורה, שיש התלחששויות ביניהם.
ויש גבר שישן סנטימטר ממני, ואני עצמי אחרי לידה, צריכה להתלבש כל קימה להנקה/שירותים,ולשים מטפחת כל הזמן,
ואם כואב לי להניק אז לא נעים לי ואני נושכת שפתיים
וכשהאחות באה אז לא נעים לי לשתף ולהתייעץ לגבי מצבי הרפואי
אז לא. בפעם הבאה אני אדאג לעצמי לפני שאני דואגת למותרות של מי שלידי.
והיא תצטרך לעשות את השיקולים שלה והויתורים שלה.
(אגב במקרה שלי, היא רצתה לרדת לתינוקיה כי הרגישה סחוטה ושעם כל הרצון בביות מלא, הם עוד לא בשלים לזה. אבל בעלה לחץ להשאר. בגלל שהיא לא הספיקה לנוח בלילה, אז לא נשאר לה כוח להניק ביום, והיא נתנה מטרנה. אז קחי את זה גם כשיקול)
אני חושבת שרוב מוחלט של היולדות לידה ראשונה, לא יכולות להתמודד עם ביות מלא, ללא עזרה צמודה מבעל ניסיון.
גם בעל לא- תמיד עוזר, כי שניכם תהיו ערים בלילה לנסות להרגע, למשל, במידת הצורך. ואז שניכם עייפים מאוד וזה בטח לא מועיל.
אז למרבה הצער, אם אין עזרה, עדיף להתחיל בתינוקיה.
כשתכירי את עצמך, את אופי הלידות שלך, את טיב ההחלמה שלך אחכ, את אופי התינוקות שלך, תבחרי.
אני אכן הולכת לביות מלא ונמצאת לבד ללא עזרה, אבל אני חריגה מאוד בקלות של הלידות שלי ובהחלמה המהירה שלי.
רבות מסביבי לוקחות תינוקיה גם בלידות מתקדמות, כי זה מה שמאפשר להן להחלים ולהתמודד בימים הראשונים.