אממ...מיכל318
@לעבדך באמת! לומדים אצלכם תורה במידרשה?
מזה תורה?לעבדך באמת!
תורה בכללי וגם גמראמיכל318
לא שזה הכי מענין אותי בעולם.
אבל יש פה אחד שמווכח איתי שזה אסור לבנות.
נכון שמותר?
אסור זה וודאי לאתכלית הכוסף

יש על בנות חיוב ללמוד את העניינים שקשורים אליהם(אמונה, הלכות הבית- שבת, כשרות, טהרה וכו')  ואם הן רוצות להרחיב עוד אז למה לא. רק צריך שזה יהיה ממקום של אהבת תורה באמת ולא ממקום מזויף של חיקוי או קנטרנות. 

לגבי גמרא, אני יודע שהרב ליכטנשטיין זצ"ל תמך מאוד שבנות ילמדו גמרא. 

תודה רבה על התשובהמיכל318
...מיכל318
@פלוני מפונפן
@צ'יאל
תראו מה שתכלית הכוסף כתב.
זה אסור, לכל הדעות. תלמדו ללמוד.הדוכס מירוסלב

זה שבאו להתיר דברים שנהגו אלפי שנים מטעמים כאלה ואחרים לא אומר שזה "לא אסור". שה' ירחם עליכם.

הרב ליכטנשטיין לא כתב פסק הלכה אלא מאמר.

ודעתו מתבטלת ביחס לכל שאר הפוסקים שפסקו שאסור.

ואחדש לך שיש עוד 2 פוסקים מאותו הקו שאמרו ככה. ועוד פוסק שאמר בדיעבד של דיעבד.

החידוש, כולם דיברו על ארה"ב.

לפי המקובלים זה מזיק לנפש, ורואים בפועל איך הירידה בצניעות בכל מיני תואנות קורית.

וזה הנזק הקל יותר.

אסור ללמוד גמרא או ללמוד תורה בכלל?תכלית הכוסף

ע.י.צ'יאל

הכל אסור חוץ מ- פשט התורה (הבנה ללא התעמקות), הלכות שרלוונטיות להן, אמונה ומוסר (ומס' אבות).

בפעל זה- גמרא, משנה, מדרש, ופרשנים מתעמקים על התורה.

אין.. אנשים הם המקור למקוריות שלהם😲🙄לעבדך באמת!
את מזלזלת בחז"ל?הדוכס מירוסלב

בגרי"ד וברב ליכטנשטיין מותר לזלזל?יחידי

*הם לא רבותיי בהכרח, אבל כבוד תלמידי חכמים ("זה שבאו להתיר דברים שנהגו אלפי שנים מטעמים כאלה ואחרים לא אומר שזה "לא אסור". שה' ירחם עליכם.")

ע.י.צ'יאל

הוא לא זלזל בדעתו, רק אמר שאי אפשר ללכת לפיה בגלל שאר הדעות.

בדיוקהדוכס מירוסלב

אנשים שומעים דעות בסוגיות שלא למדו, בלי לדעת את כללי הפסיקה ואז בוכים כשאומרים להם שע"פ הכללים זאת לא הלכה.

ואז הם גם מתעקשים ללכת לפי הלא-הלכה הזאת

מהגרי"ד לא שמעתי מקור וחיפשתי וביקשתי. חז"ל בכל זאת קצת יותרהדוכס מירוסלב

משמעותיים מבחינת פסיקת ההלכה מהרב ליכטנשטיין ז"ל.

אז לבוא ולהגיד שאין שום מקור לאיסור זה הזלזול, לא מה שאני אמרתי.

תפעיל את הראש קצת

הגרי"ד באגרת שפורסמה ב'איש על העדה':יחידי

"לא רק שמותר להורות לבנות תורה שבעל-פה; בימינו זוהי חובה מוחלטת. מדיניות זו של הפליה בין המינים במה שנוגע לנושאי הלימוד ולשיטת הלימוד… תרמה רבות להתדרדרותה ולנפילתה של היהדות המסורתית. מן הראוי להכניס באורח דומה בנים ובנות אל היכליה הפנימיים של התורה שבעל-פה".

הרבה פעמים אנשים שמרבים בדיבורים על כבוד חז"ל מתעלמים מהעובדה שכבוד ת"חים חל גם כלפי פוסקי הדור האחרון. 

ולא הבאתי כאן את הטיעונים ההלכתיים, אני מניח שאתה יכול למצוא בקלות מאמרים בנושא. ולגבי הרב ליכטנשטיין - הוא פסק לבת שלו שמותר, וזו הסיבה שבגללה בנות לומדות במגדל עוז גמרא, לא מדובר במאמר שנשאר תלוי באוויר. 

ע.י.צ'יאל

דווקא בסוגיה זו, המעבר בין פסיקה פרטית לציבורית קשה יותר, כי גם אם בתו יצאה מכלל רוב הנשים וכו', מי אמר שכל מגדל עוז ככה?

הוא לא חידש פה כלום יותר מהחפץ חייםהדוכס מירוסלב

החפץ חיים קדם לו בהרבה כשהתיר הרבה מתושב"ע.

זה לא לימוד גמרא עיוני.

היחיד שמבזה פה זה אתה, כשאתה עושה בליל של בלאגן בסדרי הדורות.

אתה יכול לקפוץ עוד כמה פעמים עם "אתה מבזה את הרב ליכטנשטיין", זה לא עושה את זה נכון.

פסיקה יחידית לבת שלו לא אומרת כלום.

מאז ומעולם היו נשים יוצאות דופן שהתירו להן ללמוד לכתחילה גמרא, זאת לא הוראה כללית.

ובמקום להתנשא, אולי כדאי שתניח שלמדתי את המאמר של הרב ליכטנשטיין הרבה לפני שישבתי לדון בזה איתך.

זה לא פסק הלכה, זה מאמר רעיוני. וזה ברור לכל קורא.

לא ברור מה אתה רוצה להגידיחידי

בהתחלה נראה היה שניסית לומר שלא בטוח שהגריד תמך, כי לא מצאת מקור.

עכשיו אתה אומר שהוא לא חידש כלום. טוב. 

הוא לא פסק לבת שלו רק לגבי עצמה, הוא פסק לה כראש מדרשה לבנות.

לא התכוונתי להתנשא ואין לי עניין בזה. היקף הידיעות התורניות שלך גדול בהרבה משלי, בעיקר הודות לעובדה שאני בן 16. ולא כתבתי שאני מניח שלא קראת את המאמר, התכוונתי לומר שאין צורך בציטוט המקורות שעליהם הפסקים האלו מתבססים כי הם מוכרים לך ככה"נ.

סליחה. לא אענה כאן יותר 

אתה צריך לקרוא שובהדוכס מירוסלב

גם את דברי הגרי"ד וגם את דברי.

אקצר לך: הגרי"ד לא תמך בלימוד גמרא.

אתה הבאת את דבריו על לימוד תושב"ע בכלל, שזה משהו שהחפץ חיים כבר התיר לפניו - לכן זה לא חידוש.

החפץ חיים כתב מפורשות הכל חוץ מגמרא (פירט אחד לאחד מה כן).

לכן, למרות דבריך שהבאת (שזאת לא הפעם הראשונה שראיתי), הגרי"ד לא תמך בהוראה כללית ללימוד גמרא לנשים.

אתה מגיב לא קשור.

ע.י.צ'יאל

החפץ חיים התיר ש"ס משנה?

לא זוכר בע"פ, נראה לי שכן. תסתכל כאן (תיקון, אתה צודק)הדוכס מירוסלב

ליקוטי הלכות למסכת סוטה, סוטה כא.

הלשון במלואה

נראה דכל זה דוקא בזמנים שלפנינו, שקבלת האבות היתה חזקה מאוד אצל כל אחד ואחד להתנהג בדרך שדרכו בו אבותיו… בזה היינו יכולים לומר שלא תלמד הבת תורה ותסמוך בהנהגתה על אבותיה הישרים. כעת בעוונותינו הרבים, קבלת האבות נתרופפה מאוד מאוד וגם מצוי שאינה במקום אבות כלל, בפרט אותן שמרגילין עצמן ללמוד כתב ולשון העמים, בודאי מצוה רבה ללמד אותן  חומש וגם נביאים וכתובים ומוסרי חז"ל, כגון מסכת אבות וספר מנורת המאור, כדי שתאומת אצלן ענין אמונתנו הקדושה. אם לא כן, עלול שיסורו לגמרי מדרך ה' ויעברו על כל יסודי הדת ח"ו.  

ע.י.צ'יאל

משמע שדווקא עיונים מחשבתיים מוסריים, ולא משניות סתם.

לא ככה אני מביןהדוכס מירוסלב

משמע שכל מה שהוא לא מוסר והוא תושב"ע - אסור.

ע.י.צ'יאל

זה מה שאמרתי.

אז כן, לזה התכוונתי. חשבתי שכתבת הפוךהדוכס מירוסלב

מה זה "ע.י"?!?!

הגריד תמך בלימוד גמרא. זה פשוט לא נכוןיחידי

"הוא [הגרי"ד] היה שולל לחלוטין גישה הגורסת שבנות לא תלמדנה גמרא בכלל. בלי כל ספק" 

"בשנת 1976 פתחו בקולג' תכנית לימוד גמרא. הזמינו את הרב [סולובייצ'יק], והוא הסכים. הוא אמר שיבוא וילמד את שיעור הפתיחה. הוא בא... הרב "חטף" ביקורת מחוגים שונים בעקבות השיעור הזה. שם הוא אכן העביר מסר" (מבקשי פניך - שיחות עם הרב אהרן ליכטנשטיין, עמ' 167).

"שלמה מרזל, הגיע לארה"ב בקיץ, ונסע לרב לבוסטון. הוא שאל אותו על לימוד גמרא לבנות. הרב סיפר לו שכשרצו לפתוח את "בית יעקב", גם זו הייתה מהפיכה. שרה שנירר הלכה ל"חפץ חיים". שאלה אותו. ה"חפץ חיים" השיב: ברמב"ם כתוב כשגר רוצה לקבל מצוות, מלמדים אותו מקצת מצוות קלות, מקצת חמורות. כך כתוב בגמרא. הרמב"ם, בדגשים שלו על אידיאולוגיה, הוסיף שמלמדים גם עיקרי הדת. אמר החפץ חיים: הייתכן, אחת שרוצה להתגייר תלמד את עיקרי הדת, ואחת שנולדה לאם יהודייה בבית יהודי לא?! למה ייגרע חלקה?

הרב עודד את שלמה מרזל והעניק תמיכה מלאה לרצונו ללמד גמרא לבנות" (שם, עמ' 171).

יש עוד מה לראות שם.

לא ראינו אינה ראיה.

האם הוא היה רוצה שנשים תלמדנה בכל מקום כמו שלומדים בישיבות? אין לי מושג. להגיד שהוא התנגד? לא כ"כ מסתדר.

אתה שוב לא מחדשהדוכס מירוסלב

הנקודה הראשונה בדבריך היא ההלכה במקורה.

לגבי השאר, סיפורים ומסורות בע"פ זה יפה. תראה לי מאמר הלכתי שדן בזה ואז נתייחס לדיון ההלכתי ביחס להכרעת ההלכה.

אחרת זה לא רלוונטי ואפשר לפרשן את זה באלף ואחת דרכים, בדיוק כמו שהמשפט האחרון בדבריך מלמד. אם הוא לא התכוון ללימוד ישיבתי אלא ל"עיקרי אמונה" (כדברי הסיפור הנ"ל) חזרת שוב לדברי החפץ חיים.

נ.ב, בכלל יש בעיה בסיפור הזה בכל מה שקשור להלכה, לא מלמדים גיורות גמרא, ועיקרי אמונה זה לא גמרא. נראה שהסיפור סותר את עצמו.

חידשתי שהוא תמך, בניגוד למה שטענת קודםיחידי

אלו הוכחות חותכות. להידחק ולומר שכשהוא העניק תמיכה מלאה בלימוד גמרא הוא התכוון רק ל"עיקרי אמונה"? לא הצלחתי להבין איך דייקת בצורה הזאת.

לגבי סיפורים ומסורות - זה לא העניין. אני לא בא לנמק אותו, אני רק רציתי לומר שהוא תמך, וכשהרא"ל אומר שבשאלות כאלו דעתו של הגרי"ד הייתה מאוד ברורה, אין ברירה אחרת מלטעון שהגרי"ד תמך, או יותר מכך אפילו, בלימוד גמרא לנשים.

אין כאן מרחב תמרון גדול במיוחד לפרשן את זה.

הגרי"ד השתמש בסיפור רק כדי להגיד שגם אז הייתה "מהפיכה".

לא טענתי את זה בשום מקום...הדוכס מירוסלבאחרונה

חס וחלילה!!!!לעבדך באמת!
אז אל תגידי שחז"ל המציאו דבריםהדוכס מירוסלב

ע.י.צ'יאל

שו"ע ורמ"א, ט"ז, ועוד מקור של המ"ב (לא נראה לי במשנה ברורה, אלא משהו שהוא כתב במקום אחר)

אסל היא כתבה שבשביל לעבוד את ה' וכולימיכל318
כן מותר ללמוד.
לא הבנתי על מה ממשיך פה הוויכוח הזה...
ע.י.צ'יאל

לא קשור.

את החילוק בין מטרה חיובית ושלילית היא עשתה בדברים המותרים, שגם לגברים אסור ללמוד  למטרה שלילית.

לגבי הדברים שאסור היא כתבה במפורש מה שכתבתי.

איפה בדיוק?תכלית הכוסף

ע.י.צ'יאל

שו"ע יו"ד סימן רמו סעיף ו.

תודה רבה. אני בעז"ה אעיין בזה.תכלית הכוסף

נשמע לי נורא מוזר לאסור דבר כזה.

צריך להשמע לך מוזר להתיר את זההדוכס מירוסלב

אחרי הגמרא והפוסקים שפסקו על פיה פה אחד

תעיין קצת בסוגיההדוכס מירוסלב

הדיון הזה נעשה פה מליון פעם ויש מספיק מקורות

איזה דיעות?חוני המעגל פינות
ע.י.צ'יאל

אסור זה וודאי לא - טעות חמורה, יש מקור חזק יותר לאסור מאשר להתיר.

הד"ת שלך בעניין לימוד תורה לבנותעובד על זה
מזכיר לי את הדברים שאמרה דבורה בראון בשבבניקים. עניינו שם שם.
עזבי אותי מכניסה למחלוקות.. זה לא בשבילי..לעבדך באמת!
בכל אופן. לא.. אנחנו לא לומדות גמרא..

לפחות לא בחברותות לבד
סבבה.מיכל318
תודה.
חח לא התכוונתי להיות תקיפה או משהו..לעבדך באמת!
איזה עדינות מוגזמת הדוכס מירוסלב

נע. ממש לאלעבדך באמת!
נעע, הכל טוב.מיכל318
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך