טעות בהארי פוטרבריאות ונחת
בספר החמישי שאני קוראת עכשיו כתוב שהרמיוני משלמת לאוח שמביא את הנביא היומי גוז אחד
בספר הראשון בבקתה ההיא כשהינשוף מביא את העיתון, האגריד אומר להארי לשלם לו נדמה לי 6 חרמשים
מה זה אמור להביע?
יש מלא טעויותתנקומה נא

גם בסרט נגיד רק ב1 בערך ישלו צלקת בכל השאר לא

די נו, אז מהבריאות ונחת
הסרט לא רלוונטי פה.
ואני יודעת שיש מלא טעויות וזאת טעות שלא קראתי עליה בשום מקום
וואלה!!!! שאלתי על מה אמרת מה קרה בקבוצה ואיזה קבוצהנקומה נא

המחירים הישתנו במהלך השנים...סריוס בלק

תשובהטבעתיהלום

בספר הראשון, האגריד מספר להארי כי בעולם הקוסמים שלושה סוגי מטבעות: אוניות (מטבעות מזהב), חרמשים (מטבעות מכסף) וגוזים (מטבעות מנחושת). יחס ההמרה שלהם תמוה ולא שגרתי: במקום חלוקה עשרונית כמו רוב המטבעות בעולם המוגלגים - בעולם הקוסמים בחרמש אחד יש 29 גוזים, ובאונייה 17 חרמשים (או 493 גוזים). 

הערך של כל מטבע לא ברור בדיוק בסדרת הספרים, ונראה שאין תמיד היגיון במחירים המוזכרים: בספר השני, למשל, נאמר שמולי וויזלי לקחה מהכספת של המשפחה בגרינגוטס אוניית זהב אחת בלבד - והצליחה לקנות איתה את ציוד בית הספר ואת ספרי הלימוד לכל חמשת ילדיה שלמדו בהוגוורטס באותה שנה; ואילו בספר השישי, הארי משלם 9 אוניות על ספר שיקויים אחד בלבד. בספר החמישי המחיר של בקבוק בירצפת בפונדק ראש החזיר הוא רק שני חרמשים - אבל המחיר של עט נוצה שהרמיוני קונה בהוגסמיד הוא 15 חרמשים ושני גוזים. ובספר הרביעי, באליפות העולם בקווידיץ', אגב, הארי משלם 30 אוניות כדי להשכיר לשלושתם כלמשקפת...

ועד עכשיו עסקנו רק בקניות יומיומיות יחסית. אבל מה עם קניות יקרות? בספר השישי, בורגין מציע להרמיוני לקנות שרשרת שמחירה 1000 וחצי אוניות. האם הקוסמים אמורים להסתובב עם שקי מטבעות ששוקלים קילוגרמים המכילים מספר כל כך גדול של מטבעות? או שאפשר לשלם ב"העברה בנקאית" מחשבון הבנק בגרינגוטס? נזכיר שאת הפרס למנצח בטורניר הקוסמים המשולש, אלף אוניות זהב, קיבל הארי ב"מזומן" - כלומר ב"ארנק גדול של מטבעות זהב", שמשקלו צריך להיות כמה וכמה קילוגרמים. 

בספר "קווידיץ' בראי הדורות" שכתבה רולינג מופיעה גם הקדמה לספר מאת אלבוס דמבלדור. בהקדמה זו חושף דמבלדור את יחס ההמרה בין הכסף של עולם הקוסמים לבין הכסף המוגלגים: 250 מיליון דולר אמריקאי שווים ל- 34 מיליון אוניות, ובמילים אחרות: אונייה שווה ל- 7.35 דולר, ולכן: חרמש שווה ל- 0.43 דולרים, וגוז אחד שווה ל- 0.02 דולרים בקירוב (2 סנט).

אם כך, הרי שעולות תהיות בנוגע למחירים בעולם הקוסמים: האם מחירו של ספר השיקויים "רקיחת שיקויים למתקדמים" הוא 250 שקלים (9 אוניות), אבל המחיר של בקבוק בירצפת הוא 3 שקלים? נזכיר גם שאמצעי התשלום הגדול ביותר בעולם הקוסמים שווה ל- 7.35 דולרים / 30 שקלים, כך ששוב מועלית השאלה בנוגע לביצוע תשלומים גדולים. נחזור לסצינה בספר השני בה הארי מגלה שבכספת של משפחת וויזלי יש "ערימה זעומה של חרמשי כסף ואוניית זהב אחת בלבד" (בערך 50 שקלים), סכום שנשמע קטן מידי: משפחת וויזלי אמנם מתוארת כמשפחה ענייה, אך תמיד הצליחה לספק לכל ילדיה את כל צרכיהם ואף אירחה את הארי ואת חבריו. ועוד נקודה לגבי המצב הכלכלי של משפחת וויזלי: בתחילת הספר השלישי, מסופר שמשפחת וויזלי זכתה ב-700 אוניות זהב בהגרלה הגדולה של הנביא היומי, והשתמשה בכסף הזה כדי לנסוע למצרים לבקר את ביל. איך "רוב הכסף הלך על הנופש הזה" לדברי רון? כקוסמים, הם יכולים להגיע למצרים בחינם (באמצעות רכיבה על מטאטאים למשל, התעתקות, אבקת פלו או מפתח מעבר). אם המצב הכלכלי שלהם כל כך רעוע (עד כדי כך שהם לא יכלו להרשות לעצמם לקנות לרון שרביט חדש אחרי שנשבר בתחילת השנה השנייה), כיצד הם מוציאים סכום כזה גדול על נסיעה? 

זאת ועוד, יחס ההמרה בין המטבעות לא נראה הגיוני מבחינה מתמטית: המחיר של גרם זהב נכון להיום הוא 41.93 דולר אמריקאי. המשקל של מטבע של 10 שקלים חדשים הוא 7 גר', ואם ניצא מנקודת הנחה שהמטבעות בעולם הקוסמים בעלי מידות דומות, הרי שקוסם יוכל לקחת מטבע אוניה (העשוי מזהב), למכור אותו בעולם המוגלגים ולקבל 295 דולרים בערך - למרות שערך המטבע עצמו הוא רק 7.35 דולרים. כך יכולים הקוסמים להתעשר במהירות ובקלות. איך אפשר להסביר את זה? אולי על הכסף בעולם הקוסמים מגנים קסמים שמונעים ממנו לעבור לעולם המוגלגי, או שהמטבע לא עשוי כולו מזהב אלא מסגסוגת מתכות המכילה בתוכה זהב (למעשה, כדי שהסבר זה יהיה הגיוני מבחינה מתמטית, מטבע האוניה יצטרך להכיל 0.25 גר' זהב בלבד או פחות, דבר שסותר את היותו של המטבע עשוי מזהב).

לסיכום: נראה שאין הרבה היגיון במחירים המוזכרים בסדרה, ויחס החילופין בין הכסף המוגלגי לבין הכסף הקוסמי תלוש מהמציאות.

מקור: 

http://hportal.co.il/index.php?showtopic=128024

^^סריוס בלק

מה המקור?פשוט יש לי רימון...

אתר שנקרא "פורטל הארי פוטר ישראלי"טבעתיהלום

תודה,אתר טוב?סריוס בלק

נתקלתי בו עכשיו בפעם הראשונה כשחיפשתי תשובה לשאלה ^^^^טבעתיהלום

לא יודע עד כמה הוא טוב טבעתיהלום

תודה בכל מקרה...סריוס בלק

וואו וואו מרתק!!!בריאות ונחת
ממש
שמחה שעליתי על התרמית בעצמי
מלון!עזמוות הברחמי

דבר ראשון בנוגע למחירים:  גברת וויזלי קונה חפצים (ספרים גלימות) בחנויות יד שנייה, ובנוסף יש בהוגוורטס גמ"ח למעוטי יכולת (כתוב ב6 כשדמבלדור מבקר את טום הצעיר בבית היתומים). וחוץ מזה מחירים נקבעים על פי היצע וביקוש. בעולם הקוסמים קל מאוד להשיג אוכל למשל נניח שאקנה פרוסת לחם בקסם אוכל להרבות אותה גם למחסן שלם ולכן מחירים של מוצרים שאפשר לייצר או להרבות בקסם הנם נמוכים מאוד. כנ"ל לגבי ספרים שכל בית הספר צריך (כמו ספריו האוטוביוגרפיים של לוקהרט) לעומת זאת את רקיחת שיקויים למתקדמים צריכים רק (בערך) 14 תלמידים בשנה אני מניח שלא נמכרים יותר מ30 ספרים כאלה בשנה(!)

דבר שני בעיית החופשה: בישראל כשאדם רוצה לצאת לנופש עליו לשלם אגרה, סביר בהחלט שגם בבריטניה הקסומה הדבר כך.

בנוסף באותו הזמן פרסי ,התאומים ,רון וג'יני לא ידעו להתעתק. איך את יודעת שרשת הפלו הבריטית מחוברת גם למצרים (למעשה כנראה שלא) מסוכן מאוד (ואולי גם אסור על פי חוק) לקחת משפחה עם ילדים קטנים למסע טיסה מעל הים התיכון, מה שמשאיר מפתח מעבר שמיוצר רק ע"י מישהו שיודע (זה קסם מאוד מסובך היחידים שידוע לנו שעשו אותו סתם כך הם ברטי קראוץ' הבן ואלבוס דמבלדור שניהם קוסמים עוצמתיים מאוד) ובאישור משה"ק.

דבר שלשי בעיית המשקל: לידיעתך הערך המתכתי של עשר אגורות שווה יותר מעשר אגורות אבל אסור על פי חוק להתיך אותו  כנראה כך גם בברטניה הקסומה.

נ.ב. אני מסכים עם סיריוס שהמחירים השתנו.

אני צריך ללכת אמשיך בערב..

מחירים בדר"כ עולים ולא יורדיםבריאות ונחת
סליחה שאני מתיחסת לאחרון ראשון ולראשון אחרון.
ומה יהיה עם המלון הזה?
אלסר
מלון!עזמוות הברחמי

ממש לא נכון!

ומה רצית, הפסען?

אדוני הדונדיןבריאות ונחת
תסביר את המלון הזה
אא"כ אתה באמת מתכוון לידיד
אבל זה עדיין מצחיק
מלון!עזמוות הברחמי

שמת לב לזה שארגורן ברומיר פיפין ומרי הם היחידים שנשארו לבסוף בארץ התיכונה ולא עברו מערבה? (מתוך התשעה)

שמתי לבבריאות ונחת
אבל מה מיוחד בזה?
זה ארבע מתוך תשע, כמעט חצי
ברומיר נהרג. איך יעבור?אניוהוא
ארגורן הוא המלך - מדוע יעבור?

וגם גימלי לא עבר מערבה
😮😮בריאות ונחת
צודק
איפה הראש שלי
ממש לא נכון!!טבעתיהלום

מה שכתבת על האוכל - 

"בעולם הקוסמים קל מאוד להשיג אוכל למשל נניח שאקנה פרוסת לחם בקסם אוכל להרבות אותה גם למחסן שלם"

זה סותר את הפשט של הדברים של הרמיוני לרון:

"אמא שלך לא יכולה לייצר אוכל מהאוויר, אף אחד לא יכול. מזון הוא הראשון מבית חמשת היוצאים מהכלל לחוק גמפ לשינוי צורה של היסודו-"

החוק מופיע בהמשך כשרון אומר בערך את אותו הדבר.

זו גם הסיבה שחדר הנחיצות לא מייצר אוכל!טבעתיהלום

לא הצלחת למצוא תשובה לחוק גמפ?טבעתיהלום
אז מה זה קסם מילוי?אבבגאון

אפשר לגרום לבקבוק לא להגמר על ידי קסם מילוי

תשובות אפשריותטבעתיהלום
  1. יש חלוקה בין מזון מוצק למים - מים אפשר לזמן. כמו שיש לחש (אגואמנטי? לא זוכר בדיוק) שמתיז מים
  2. מדובר בתיאוריה ולא ב"חוק".
  3. המילוי שהזכרת לא "מזומן" אלא "מועבר" - אתה יכול להעביר חפץ ממקום למקום אם אתה יודע איפה הוא נמצא מראש (כמו גמדוני בית בארוחות)
  4. אתה יכול להוסיף לכמות אם יש קודם לכן - אולי נשאר קצת בבקבוק ועל בסיס זה הוא התמלא
  5. הזימון ממלא את הבקבוק ב"כאילו" נוזל שלא באמת מתעכל אלא נעלם אחר כך, בלי שיגרום לתחושה שובע, בחילה, השתכרות וכו'.

ע.י.צ'יאל

היין ההוא לגמרי גרם שכרות להאגריד ולסלגהורן.

אפשר גם ליצר יין יש מאין, כמו בשקילת השרביטים.

אולי יין הוא תחת הכלל של מיםטבעתיהלום

ולכן אפשר לזמן אותו

אני מניח שאי אפשר בכמות אין סופית, אחרת הוויזלים היו פותחים יקב

ע.י.צ'יאל

אף אחד לא יקנה יין שאפשר לייצר בקלות.

זה לא לזמן, אלא לייצר, כל אוכל אפשר לזמן.

אז הכל בסדרטבעתיהלום

אי אפשר ליצור אוכל יש מאין (חדר הנחיצות)

אבל אפשר לחדש על בסיס קיים (מילוי בקבוק?)

ע.י.צ'יאל

הרגע הראיתי שיין אפשר.

^^^ בדיוק כמו שקראנו היום בהפטרה.אם הדרך

ע.י.צ'יאלאחרונה

לא, כי יין אפשר לייצר מכלום, כמו בשקילת השרביטים.

מלון!עזמוות הברחמי

לא בדקתי עד עכשיו.

יש לי תשובה והנא היא: הרמיוני אומרת בפירוש - אי אפשר לייצר אוכל מהאוויר אפשר לזמן להגדיל וכדו'

זה מופיע ב7 קצת לפני שהארי רון והרמיוני מצוטטים לדין טד דרק גריפהוק וגורנוק

מלון!עזמוות הברחמי

בנוגע לשרביט: שרביט עולה בערך 7 אוניות ולכן סביר יותר שהווזלים לא רוצים לקנות מוצר כלכך יקר לבנם החצוף שגנב את המכונית והביא חרפה על המשפחה אחרי הכל השרביט עובד (באופן חלקי)

בנוגע לתשלום: אנשים לא קונים כל הזמן הם באים מידי פעם לשופינג בדיאגון ואז לוקחים בשקי עור קצת לשאר הזמן אם יצטרכו ובנוגע לפרסי הטורניר יכול להיות שמדובר בזיכוי (צ'ק). סיריוס ב3 שולח את קרוקשנקס לחנות הקוודיץ' של הוגסמיד עם הוראה בכתב להוריד מהחשבון שלו

אגב המטבעות של עולם הקוסמים בעלי צורה שונה משלנו כמו שרון אומר בחג המולד ב1

אבל זה עוד יותר תמוההגיגים בע"מ

כי כתוב שהאוניות הם בגודל של צלחות. ולא בגודל של 10 שקל.

בנוסף יכול להיות שלהרמיוני יש הנחת סטודנט טבעתיהלום

(האגריד שילם 5 גוזים)

על הנחת סטודנט? לא. על האגריד? כן טבעתיהלום

ברור שעל האגרידבריאות ונחת
אז אם ככה המצב חמור פחות משחשבתי
כי 6 חרמשים מול גוז אחד זה קצת הזיה
5 גוזים על גוז אחד יותר טוב
האגריד משלם 6 חרמשים???????נקומה נא

ככה זכרתיבריאות ונחת
וטבעת יהלום תיקן שזה היה 5 גוזים
יש מלא טעויותאבבגאון

כמו בכל סדרה ארוכה

צריך להביןשומרת מצוות
שכשיש 7 ספרים לסדרה על בטוח יהיו טעויות ויחסית לסדרה עם טעויות, הטעויות שיש הן לא כאלה קריטיות
ומה את באה להגיד בזה?בריאות ונחת
לא כתבתי מייל נזעם לסופרת. רק התרגשתי למצוא טעות שלא דובר עליה
לא התכוונתי לפגוע או משהושומרת מצוות
פשוט מצחיק אותי שכל הזמן כשמישהו מוצא טעות אז הוא כותב ואז התגובות שהוא מקבל זה נראה שאנשים מופתעים לראות שיש טעות בהארי פוטר
דווקא לא ראיתי שמופתעיםבריאות ונחת
אלא מתרצים מלא תירוצים למה זה לא טעות
תכלס הטעויות האלה מגניבות לגמרי ומוסיפות עניין
היה מבצעאניוהוא
יש לזה שם יפהאבבגאון

מורות אוהבות לומר על דברים כאלה שזה תרוצים. תכלס יש פווווול טעויות

די ללכלךלוציוס מאלפוי

תפסיקו ללכלך על הספר ופשוט תיהנו ממנו! אז מה אם יש קצת טעויות!

זה לא ללכלךאבבגאון

זה פשוט ללמוד אותו כמו שצריך

ללכלך זה לא ללמוד! בטח שלא כמו שצריך!לוציוס מאלפוי

ללמוד כמו שצריך זה לקרוא פעם, פעמיים או עשר פעמים. לא לחטט ולחפש אחרי כל טעות קטנה!

מר לוציוס תרגע בבקשהבריאות ונחת
אנחנו לא דובי ולא נסבול את ההתנהגות הזאת
תרגע אתה!לוציוס מאלפוי

מי שצריך להרגע זה לא אני אלא כל הלכלכנים למיניהם! אני אישית מאוד נהניתי מהסדרה גם בלי לשמוע את כל אלה שהקדישו את חייהם בשביל למצוא את הטעויות המעטות שקיימות בכל ספר!

אתה מרגיש טוב??אבבגאון

לא קולט מה שאומרים לו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מטורלל

לוציוס קלאסי. נעזוב אותו להתמרמר עם עצמובריאות ונחת
כע עזבו אותו אבל תודו שישלו שם חתייך "לוציוס מאלפוי" חחנקומה נא

אני מחפש המון ולא מוצא..רשום
עבר עריכה על ידי רשום בתאריך כ"ט באייר תשפ"ו 21:54

יש למשהו את הספר 'אוצרות המוות' בPDF?
אבל של התרגום המקורי, של גילי בר הלל..

מצאתי את כל הספרים, אבל חסר לי את זה..

פליזזזזז..

תחפש בהודעה שנעוצה פה בהתחלה "שרשורים חשובים"ל המשוגע היחידי
זה לא מה שאני מחפש.רשום

יש שם ספר עם תרגום מסגנון 'תרגומי מעריצים'.
אמנם יש ספרים קודמים עם תרגום מקורי, אבל אין את הספר השביעי עם התרגום המקורי, וזה מה שאני מחפש.

לא מצליח למצוא בשום מקום..

יש שםרשום

את זה. https://t.me/Harryyyytt - הארי פוטר

א. לא יודע אם זה רלוונטי.
ב. המחשב שלי עם חסימה, זה לא נפתח, יש מצב משהו יכול לבדוק?

זה שולח לטלגרם, אין לי...ל המשוגע היחידי
ניסיתי לסייע. החשבון אליו ההפניה, כבר לא קייםחדש2
תודה על הנסיון. - אם יש למשהו בלי קשר, אשמח..רשום
תוכל לשלוח את הקישורים לספרים שכן יש לך?גיימס פוטר
..רשום

א. אתה יודע האם זה יכול להיות סיבוך מבחינה 'חוקית' להעלות  את זה?
(חלק מהספרים יש כבר בקישור שם, חלק מהבאים יש אצלי)
ב. אין לי מקום באחסון בשום מקום 'להעלות' את זה, מה גודל  הקובץ המקסימלי שאפשר להעלות פה\בשיחה אישית?

אתה יודע אולי איפה אפשר להשיג את מה שחיפשתי?רשום
אשמח גם...אוראלססס

ויש לך את 4-5 ו6 בתרגום המקורי? (אם כן, יש סיכוי שאתה מעלה לכאן?)

לגבי סיבוך חוקי לא יודעאוראלסססאחרונה

אבל אם יש פה יש סיכוי שלא.

אפשר לשלוח במייל. 

משהו חמודל המשוגע היחידי

יפה מאוד,

אהבתי לקרוא בזמנו...

הקוסם היהודי

נחמד ביותראוראלססס

מי כתב?

ת'אמת, אני יודע רק מה שכתוב שם, קיבלתי פעם קישור..ל המשוגע היחידי
זה נגמר או שממשיכים את זה?הרשפון הנודד
נראלי מחפשים מישהו שימשיך, תסתכל בסוף שםל המשוגע היחידי
חזק ממש!שוקולד לבן

ממתי זה?

ממתי זה? יש סיכוי שיהיה המשך?

אפשר לכתוב ולבקש שם, זה קובץ דוקסל המשוגע היחידי

או לשלוח שאלות לבעל המחבר בקישור.

חזק ביותר, אם יש המשך אשמח לעדכונים.רשום
אני רק קיבלתי קישור מחבר, מוזמן לכתוב שם ל המשוגע היחידיאחרונה
הצעה ליצירת פודקאסטרייבנקלו

מי פה שמע את "הארי פוטר והשיטה הרציונלית"?

חשבתי אולי לעשות פודקאסט דומה רק על הסדרה המקורית.

אם יש מישהו שרוצה להשתתף - מוזמן לשלוח לי בפרטי. אם יש למישהו שאלות - לדעתי כדאי לשאול פה, כדי שלא יהיו כפלי־שאלות.

אשריכם!!!

לסדרה המקורית יש זכויות יוצריםקפיץ
ולכן אי אפשר משפטית לעשות כזה דבר
אבל יש כבררייבנקלואחרונה

יש ביוטיוב כל מיני כאלו, כמו אריק איינשטיין ועוד כל מיני ערוצים. אני רוצה לעשות אותו דבר פשוט עם דיבוב ולא מישהו אחד.

לא נראה לי שיש בזה בעיה... 🤔

מישהו יודע מה קורה עם פורטל הארי פוטר?האר"י פוטר

פורטל הארי פוטר

https://www.hportal.co.il

פורטל הארי פוטר

נשלט בידי האירניםחתול זמני
ננטש כנראהפצל"פאחרונה

כמו האתר הקודם שהיה להיט

הבעלים של האתר התבגרו והפסיקו להשקיע את כל החיים בהארי פוטר והתחילו לימודים או עבודה והזניחו אותו

מה אמרקעלעברימבאר
גורג וויזלי ללי ג'ורדון אחרי שנתן אגרוף למאלפוי במשחק?

"זה לא אני, זה ניק כמעט בלי ראש נתן לו אגרוף.

זה ה*רוח-אשם, ג'ורדון*"

חזק!אוראלסססאחרונה
מי זה עף לו בשמים לאקעלעברימבאר

דרקון ולא ינשוף. זה היפוגריף תסראל בקביק משוחרר.

זה הדוויג תנשמת בלי מכתב. זה התב"ם. זה התב"ם

איך היפוגריף תסראלחתול זמני

לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו

איך מטוס ללא טייס? וכי יש בו רב חובל במקום?קעלעברימבאר

בעצם אם זה ספינת ברזל מעופפת באוויר אז כן

airship readyחתול זמני
Kirov Airship (Red Alert 2) | Command and Conquer Wiki | Fandom
חחח...אוראלסססאחרונה

רק עכשיו הבנתי. מעולה!

למה סיריוס צחק אחרי הקרב עם פיטר פיטרגו?איגנוטוס פברל

למה סיריוס צחק אחרי הקרב עם פיטר פיטרגו?

בגדול, הדו-שיח של הארי והרמיוניקורא נלהב לשעבר

לסיריוס בא להסביר את זה.

גם לדעתי צחק בגלל האירוניה בסיטואציה- גם מזה שפיטר מנסה לטעון שהוא הצדיק וגם מעצם הימצאות כולם שם.

וזה כנראה גם האופי שלו לצחוק בסיטואציה הזאת. הוא צוחק גם בדו קרב הידוע עם בלטריקס. ואולי זה נהיה מוקצן יותר אחרי השהות באזקבאן.

בכללי כל ההתנהלות של סיריוס שם, בין היתר הצחוק הזה שתיארת, היתה נראית לי בפעם הראשונה שקראתי מאד מחשידה עד שחשבתי כל הזמן שאולי הוא בכל זאת מרגל, עד שהוא מת בסוף והבנתי שהוא באמת בצד של הארי..

אה, כנראה שאלת על כשפיטר נמלט ואותו תפסו במקום..קורא נלהב לשעבראחרונה

לדעתי שילוב של אירוניה ופאניקה

נ"ב- גם בקרב בצריף המצווח שניסה לתפוס את פיטר הוא צחק ועל זה עניתי בהודעה הקודמת..

הספיישל החדשדמבלדור כבודו

יש למישהו אולי את הספיישל החדש בן הכ 25 דקות שיצא לסדרה?

לא נראה לי שאפשר להביא מאיפשהואוראלססס

אם כי יש בHBO ואולי יש למישהו אופציה להוריד את זה.

בכל מקרה, ראיתי אתמול ודווקא די נחמד...

בטוח שאפשרדמבלדור כבודו

אם אתה ראית אתמול אז בטוח שאפשר (הקלטות מסך וIDM למיניהם), אל תשכח שהסדרה עם הכי הרבה הורדות פירטיות זה משחקי הכס, ששייך גם לHBO..

בעצם מצאתי קובץאוראלסססאחרונה

תרגום מובנה בכל השפות (אפשר לבחור. עדיף לפתוח בVLC). פנה בפרטי.

אולי יעניין אותך