לא דובר על חשבונות נסתרים, מה אדם מעלה מבחינה פנימית ע"י שהוא חוזר בתשובה.
דובר באופן "נגלה", על ה"יתרון" כביכול שיש בכך, מצד הנישואין.
אני לא מסכים עם זה לחלוטין.
והציטוט שראיתי מספיק ללחלוטין להבין את הנושא שעליו דובר.
[ואני מציע לך, לגבי "בדבריך מתבטא חוסר הבנה מובהק"... עדיף לא לתת ציונים. זה לא מוסיף כבוד לכותב]
ובכללי, צריך להבדיל בין חשבונות אלוקיים "למפרע" למה כל אדם הגיע לנסיבות חייו - לבין חשבונות גלויים של בני אדם.
שלא להגיע מתוך "חשבונות" כאלה, לעיוות במושגים הכי פשוטים.
לגבי "מצד גודלם עדיף שיתחתנו עם מישהו בגודלם"... לא נתחיל למדוד כאן "גדלים", וחבל לדון בכך. וגם אין ענין להגיע לפגיעה באיזה צד.
אני הערתי נקודתית על כך שאי אפשר להפוך את הנורמליות. להתחתן מתוך טהרה, ללא "מתירנות" קודמת, זה עליון על כל. מי שמשום מה לא גדל כך, בוודאי שה' יעזור לו במאמציו, וינצל את כחות התשובה שלו.
בכללי, מציע לך לנקוט לשון קצת יותר ענוה/זהירה. אם מישהו לא מסכים עם מה שכתבת (כולל "מתירנות קדושה".. אין דבר כזה), אז זה לא דווקא שהוא "לא מבין" או "לא מתענין" - אלא פשוט חושב אחרת ממך. אולי גם יודע יותר.
ולכן גם מה שכתבת "אדם אלמוני שמגיב בסוגיא לפני שאפילו נכנס אליה והבין במה מדובר. לא התעמקו בנושא..מגיבים בנושאים שלא למדו"... מגחיך את דבריך בלבד.
אם "אלמוני" - אז מניין אתה יודע ש"אפילו לפני שנכנס" וכו'.. אולי הוא מכיר את זה בלי להזקק ל"שיעור" הנ"ל.
מוטב תקרא את הפסוק שכתבת בניק שלך בשלמותו. לפעמים עדיף "להחריש" כשלא יודעים.
[לגבי "הרב גדול" וכו'.. אין לי ענין להיכנס. מניח שאם היה רואה מה שכתבת - היה נותן לך על הראש...]