מחפשת המלצות לבית ספר יסודי ממ"ד בירושלים, או רק לבנות או עם כיתות נפרדות בנים/בנות, שיודע להתאים את הלימודים לילדים אם יכולות שונות. יש לי ילדה מחוננת, ולא מספיק בי"ס עם רמה אקדמית טובה, כי זה לא מספיק מאתגר (כי בעצם זה רמה לימודית גבוהה אבל עדיין מתאים לגיל הילד, אבל זה לא אומר שזה מספיק לילד שיש לו יכולות לימודיות מעבר לגילו) ונורא משעמם לה. לכן, מחפשת בית ספר שבו יודעים להתאים או להעשיר את רמת הלימודים לילד לפי היכולות שלו (נגיד ילד שמאוד מתקדם בחשבון, שייתנו לו עבודה בחשבון ברמה של גילאים גדולים יותר כי הוא כבר יודע לעשות את כל התרגילים של הכיתה שלו לפני שנתיים. או ילד שכבר יודע לקרוא ברמה גבוהה, שייתנו לו ספרים או תרגילי כתיבה/חיבור שמתאימים לרמה שלו במקום שייקרא/ויכתוב ברמה של הגיל שלו כשהוא כבר עבר את הרמה הזאת לפני שנתיים). כן, אולי אני חולמת, אבל בטוח יש בתי ספר שיודעים לעשות את זה אפילו קצת, או אפילו טיפה יותר טוב מהאחרים. . . אשמח לכל המלצה!!!
נ.ב. בגלל שאני יודעת שתציעו דברים מעבר להמלצות על בי"ס: כן עושים העשרה בבית, אבל זה לא פשוט - א. זה מאוד קשה לילדה קטנה כל יום בבי"ס לשבת ליד שולחן ולהקשיב לדברים שהיא כבר יודעת, שבע שעות ביום, כל יום, למשך שנים. זה סבל עצום - אני הייתי משתגעת במקרה כזה בתור בן אדם מבוגר (אכן, באמת סבלתי ביסודי מאותה סיבה), וגם, ב. לרוב היא לא רוצה לשבת וללמוד בסוף היום, מעדיפה לשחרר ולשחק, להיות עם חברים ומשפחה, שזה לגמרי בריא לילדה בגילה, ומאוד חשוב להתפתחות שלה כבן אדם שלם, ולא רוצה להפחית את השעות של הילדות שלה על דברים שהיא אמורה לקבל בבי"ס, באמת חבל על הזמן של כולנו (גם לי זה פחות נעים לשבת כל ערב להיות המורה שלה במקום האמא שלה, ויש גם עוד אנשים ועבודות בבית שדורשים את תשומת ליבי). לא בא בחשבון להעביר אותה לכיתה מעל, כי רגשית/חברותית היא באמת באמת לא מוכנה להיות עם בנות יותר גדולות - בנוסף, זה לא רק שהיא צריכה חומר יותר מתקדם, היא צריכה קצב לימודי יותר מהר, ולעלות כיתה זה לא כל כך יעזור בקצב של הלימודים, כי זה אותו קצב, רק חומר יותר מתקדם - אבל הענייו הרגשי-חברותי הכי חשוב בהחלטה הזאת והיא חד משמעית לא מוכנה.
תודה!!!