למה שנחשוב שאתה חבדניק???פרח חיה מושקא
שם יפה...חרדייה מעמנואל!
אתה לא צריך להתבייש בגלל השם אלא ליהיות גאה!
אבל אין לי משהו בשליפה...פרח חיה מושקא
*רעיון נחמד אבל אין לי רעיון בשלליפה...פרח חיה מושקא
ברשותכם אני ייספר משהו ששמעתי...פרח חיה מושקא
משהו נחמד...
היה
ברשותכם אני ייספר משהו ששמעתי...פרח חיה מושקא
הינה זה...פרח חיה מושקא
היה איזה חסיד שהרבי אמר לו שאיפה שהוא לא יהיה יתפלל מתוך סידור.
ואז יום אחד הוא נסע למקום מרוחק ובאמצע הדרך הוא רואה שעוד מעט תשקע השמש והוא חייב להתפלל מנחה.
אותו חסיד לא מצא סידור.
הוא לא ידע מה לעשות הרי אם הרבי אמר אז הוא חייב לעשות ואז הוא החליט לכתוב את כל התפילה, ולהתפלל מכתב ידו..
וכך, הוא רשם על דף נייר את התפילה וכך הוא התפלל!
יפהעינבוש
גם לי יש משהו. הוא לא אמיתי אבל ה ממש חמוד.
שלושה תלמידים של בבאים (אני חושבת שזה רבנים כאלה. לא ממש הבנתי) צבועים התווכחו ביניהם למי יש את הבבא הכי גדול.
התלמיד הראשון אמר: "הבבא שלי הכי גדול! פעם הבבא שלי יצא, והייתה רוח. אז הבבא אמר: "רוח הצידה!", וכך היה, הפסיקה לנשב הרוח, והבבא שלי המשיך בדרכו"
אמר התלמיד השני: "הבבא שלי יותר גדול! פעם הבבא שלי יצא, וירד גשם. אז הבבא אמר: "גשם הצידה!", וכך היה, הפסיק לרדת גשם, והבבא שלי המשיך בדרכו"
אמר התלמיד השלישי: "מה פתאום? הבבא שלי הכי גדול! פעם הבבא שלי יצא בשבת לדרך, ולפתע הוא ראה שטר של מאתיים שקל על הרצפה. אז הבבא אמר: "שבת הצידה!" והרים את השטר, ושם בכיס שלו את המאתיים שקל"
חחח!!ו ר ד
פעם אבא שלי וחברים שלו עשו את זה לרב של החדר...
קשרו שטר עם חוט ניילון שלא רואים בשבת והרב התכופף לקחת והם הרחיקו..
חעחעחעעע.. חמדודי..הודיה מהדרום
כשיש לך דבר תורה, תוסיף.3יפי
יש לי סיפוור...אנונימי (פותח)
פעם אחת הרבי מקוצק נפטר והבטיח לחברו, הרבי מווארק שכשייגיע למעלה ייתן לו אות.
וכך הרבי מווארק לא מקבל אות מהרבי מקוצק והחליט לעלות לשמיים לחפשו.... וכך הגיע לשמיים והגיע לכול מיני מקומות ושאל אותם איפה הרבי מקוצק וכולם אמרו לו ללכת ביער אפל, שחור ונורא ויגיע לים ושם ימצא טותו.
וכך הוא באמת עשה וראה את הרבי מקוצק עומד נשען על המקל שלו.
הוא שאל אותו על מה זה?
והרבי מווארק ענב שהים הוא ים הדמעות של עמ"י והוא בטיח לה' שהוא לא ייעזוב עד שה' ייבש את כל הדמעות...
ולכן לא נתתי לך אות...
סיפור יפה...פרח חיה מושקא
יפה..3יפי
הנה יש לי עוד משו...אנונימי (פותח)
הגה"ק מצ'אנז, בעל הדברי חיים זצ"ל, בעת אמירת תורה על השולחן,תקף אותו שיעול (א הוסט) אמר לו בנו שישתה כוס תה (א גלאז טיי) ויונח לו. ענה לו אביו:"באצילות אין שותים תה (זאת אומרת שבזמן שמדברים בענינים נעלים מפרד"ס התורה אין שותים תה.) אמר לו בנו: אבל גם באצילות לא משתעלים (מען פארהוס זיך ניט)!
אמר לו אביו: נצחתני, בני, נצחתני - ושתה כוס תה.
סיפור יפה ואגב- כותבים פארהוסט עם ט'! (ביידיש)פרח חיה מושקא
הנה משו לפרשה...רוחמה הקראסיבה
בפרשתנו מספרת התורה על מיתתם של בני אהרן, נדב ואביהוא - "ותצא אש מלפני ה' ותאכל אותם, וימותו". מה היה חטאם? מביא רש"י שתי דעות: "ר' אליעזר אומר, לא מתו בני אהרון אלא על-ידי שהורו הלכה בפני משה רבן. ר' ישמעאל אומר, שתויי יין נכנסו למקדש".
מדרגתם הרוחנית של נדב ואביהוא הייתה גבוהה ביותר. התורה עצמה מציינת את שבחם, בדברי משה לאהרון: "הוא אשר דיבר ה', בקרובי אקדש". משה אף אמר לאהרון, שעכשיו נתברר לו ש"הם גדולים ממני וממך". ובכל-זאת מתו משום שהייתה חסרה להם ההתבטלות הראויה למדרגתם זו.
התבטלות לרב
מדברי ר' אליעזר אנו למדים את מידת ההתבטלות שצריך אדם לחוש כלפי רבו. יכול אדם לומר: למדן אני ותלמיד-חכם אני, ואיך אהיה בטל לרב ואמתין שיורה לי את ההלכה בתורה? וכמו-כן בדרכי עבודת ה' - לשם מה עליי לחכות להוראות הרב בדבר הדרך שבה אלך, והלוא בכוחי להורות לעצמי?
על כך אומרים: מי לנו גדול כנדב ואביהוא, ובכל-זאת נחשב להם לחטא ש"הורו הלכה בפני משה רבן", ועד שהדבר היה נוגע לא רק להם, אלא בכך נגרם הפך העניין של גילוי השכינה בישראל.
לשתות 'יין'
מכאן נראה שיהודי צריך להיות ספוג תחושת התבטלות גמורה לפני רבו. מצד שני דורשים מיהודי שילמד תורה ויבינה בשכלו, ועד שכל-כולו יהיה מלא בהבנת התורה. תובעים מיהודי שיהיה 'שתויי יין' - מלא יינה של תורה.
וכאן בא ר' ישמעאל ומדגיש - אכן צריך 'לשתות יין', לעסוק בתורה, מתוך הבנה והשגה, אבל עם ה'יין' לא נכנסים למקדש. כשאדם עומד לפני קונו, הן בבית-המקדש כפשוטו והן בעבודת התפילה, שהיא בבחינת מקדש - עליו לעמוד בתכלית ההתבטלות, כעבד לפני אדונו.
חיבור הפכים
יתרה מזו: דווקא כאשר בשעת התפילה היהודי מתבטל ממציאותו לגמרי ועומד בתחושת התבטלות גמורה, נותן לו הדבר כוח שגם לאחר מכן, כשהוא עוסק בתורה, יוכל להגיע להבנה והשגה בתורה, מתוך ההתבטלות הנדרשת לנותן התורה.
איך אפשר לשלב את שני ההפכים הללו - התבטלות גמורה מצד אחד והבנה שכלית עצמית, שהיא ביטוי למציאותו של האדם? כוח זה ניתן מהקב"ה. מכיוון שהיהודים הם בבחינת 'בני בית' של מלך מלכי המלכים הקב"ה, הוא נותן להם כוח מיוחד לשלב ולחבר את שני ההפכים הללו - ללמוד תורה מתוך הבנה והשגה, ועם זאת לחוש תחושת התבטלות מלאה. חיבור זה של ההפכים הוא גם תכלית הבריאה כולה - לחבר את העולם הגשמי עם הקדושה האלוקית שלמעלה מהבריאה, וכפי שהדבר יתגלה בפועל בביאת משיח-צדקנו.
(לקוטי שיחות כרך יב, עמ' 49)
מתוך האתר של צעירי חב"ד...
ייפה, אני ייחפש משו.....פרח חיה מושקא
הינה מצאתי...פרח חיה מושקא
לכבוד יום הולדתו של הרבי מליובאוויטש (ראו חתימתי) אני יביא סיפור קטן עליו על מנת לתאר דמות גדולה...
| ||||
| ||||
מהאתר של צעירי חב"ד...חרדייה מעמנואל!
תגידי, את מעריצה את הרבי או מה?3יפי
היא שאלה אותך...פרח חיה מושקא
כן, אני חסידה שלו, הוא הרבי שלי!!!חרדייה מעמנואל!
את חושבת שהוא המשיח או שאת סתם הולכת בדרכו?3יפי
לא, אותך. את פרח חיה מושקא.3יפי
חחחחחחחחחחחעינבוש
תהני לצחוק..3יפי
תודה, פשוט חשבתיעינבוש
יש כאלו שאומרים שהוא לא באמת מת.3יפי
טוייבעינבוש
אנשים מוזרוים...3יפי
מאוווווווווווווווווודעינבושאחרונה
מאוד יפהעינבוש
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>