אימלה!!!שבלול
בס"ד

הכי הכי עצוב לי... גיליתי שאחד שדיברתי איתו פה בפורום נהיה חילוני ואני לא מדברת על סתם חילוני אלא חילוני חילוני.. וואי אני בשוק טוטאלי!
למה לזלזל זה באמת קשה לי...שבלול
לא נורא.קורה..בקטנה
זה לא הפך אותו לבנאדם פחות טוב.
אלה סטריאוטיפים שתקועים לנו במח המעוות שלנו.
אז מה אם הוא לא הולך בדרך שאת הולכת, ומאמין באידיאלים שלך?!
עד עכשיו דיברת איתו והכל היה בסדר,תאמיני לי שהכל יישאר בסדר.
(זה לא אמור להיות תקיפה,אל תביני אותי לא נכון).
לילה קסום,
טוב ושמחה.
מסכימה עם =]=]=]יושי=]
בגיל הזה עושים טעויות.. בסוףף בד"כ חוזרים..

ואם זה מי שאני חושבת שזה- אז עוד מעט הוא יתחיל להיות קצת יותר נורמאלי ויחזור לעצמו..[לא דווקא דתי, אלא שפשוט לא יעשה שטויות..]
אממ..טעויות?למה את קוראת לזה טעות?בקטנה
שוב פעם,אנחנו בטוחים שהדרך שלנו היא הנכונה הטובה הבטוחה וכל השאר סתם עושים 'טעויות',אולי הוא פשוט הבין שזהו,לא בשבילו.
..יושי=]
בטעויות- אנלא מתכוונת דתי.. גמאני לא כ"כ דתיה..
אני מתכוונת לשטויות.. כלמיני דברים שעושים ואח"כ מתחרטים עליהם..
אני ממש לא מסכימה איתך!! (=]=]=])טימון!
"שבלול" עצובה בגלל מישו שהיא מכירה חזר בשאלה, נהיה חילוני.
נכון שהוא לא נהיה בנאדם יותר גרוע, וצריך למחוק את כל הסטיגמות יש לנו במוח על אנשים כאלו.
אבל זה לא שהיא עצובה ובהלם בגלל שהוא לא הולך בדרך שהיא הולכת, ולא מאמין באידיאלים שלה, אם הבנתי נכון, היא עצובה בגלל שהיא מאמינה שדרך ה' היא הדרך הנכונה, והיא הדרך שבה צריכים כל עמ"י ללכת!

זה לא שהוא לא מאמין באידיאלים שלה, ולא הולך בדרך שלה- זאת לא צורת חיים פרטית שלה. אלא של כל עמ"י, ולכן היא עצובה.
ככה אני הבנתי את זה.
ל=]=]=]לוטמניה
 התגובה שלך ממש צרמה לי. להגיד שחילול שבת ולאיסורי כרת הם סטריאוטיפ?!
שאומרים על מישהו שהוא מחלל שבת, אין כאן שום סטיגמה, הוא עובר על מצוה שיש אליה חיוב מוות.
ולהיות אדם שומר מצוות זה לא האידיאלים שלה, זה לא משהו ששנוי במחלוקת, אלה משהו שהיה סנהדרין הרגו בגללו.
אז מה הפלא שמשהי רואה את חברה שלך שהייתה דתייה מספרת לך שהיא חיללה שבת... זה לא נחמד..
ואני אומרת מניסיון שהחברות שלי שלומדות בבה"ס דתי והכל מספרות שהם לא שומרות שבת, זה עצוב.

סווו ווואט?????????~H.L~
אז מה עם הוא חילוני זה לא הופך אותו לבנאדם פחות טוב....
יאו! אני בשוק!הסנה-בוער
לה"ו
אתם מבינים מה הבעי'ה שלנו? שאנחנו כ"כ רוצים להיות ציבור שפתוח לכולם עד שממש לא מזיז לנו שמישהו לא עובד את ה'!
אני בטוחה שאם היא היתה אומרת שהוא התחרד הייתם מספידים אותו...
ברור שהוא בנאדם טוב עדיין- כל אדם הוא אדם טוב. אבל אנחנו צריכים לכאוב כל אחד כל אחד מעמ"י שמחלל א מצוות ה' [כנ"ל על עצמינו]!
לסנה הבוער-לא היינו מספידים אם היה מתחרד!!!...(=טליה=)
יש ממש הבדל! אם אדם מתחרד הוא לא עוזב את התורה והמצוות,אדרבה,הוא יותר מקפיד!!

ולשבלול-הדבר היחיד שאפשר לעשות,ובאמת,זה להתפלל שיחזור בתשובה!!!
או, יופי..הסנה-בוער
לה"ו
זה ^^ הי'ה אחד הדברים הכי מעוותים ששמעתי, ולצערי זו הדיעה הכי רווחת בציבור שלנו. אם הוא חרדי הוא מקפיד יותר על המצוות?!

מצטרפת לחלוטין.פעימה
בס"ד

צאו מהריבוע שהציבור הדת"ל זה 'הציבור המתפשר'- ממש לא.
והחרדים הם לא עובדי ה' הכי טובים[אם כן- למה אתם לא חרדים?!].

לפני שאתם מודיעים קבל עם ועדה שאתם דת"ל- תבררו מה זה אומר.
[מצידי- תקראו בויקיפדיה יש שם אחלה מידע על זה..]
משהו שאמרו לי.יורבית
"חרדים" מתוך- "חרדים לדבר ה'".
ואנחנו אומרים- רגע, גם אנחנו רוצים להיות חרדים לדבר ה'!?
אז לא.
אנחנו שמחים בדבר ה', לא חרדים ממנו.

זה ^^ שינה לי לגמרי ת'מחשבה.
שימי לב:420mal
בהתחלה אמרת-חרדים מתוך חרדים לדבר ה'.

ובסוף- אנחנו שמחים בדבר ה', לא חרדים ממנו.

החרדים מנסים להיות חרדים לדברו, הכוונה מקפידים על כל המצוות קלה כבחמורה [זה לא אומר חלילה שלנו יש אידיאל לא להקפיד]
מי אמר שהם חרדים ממנו ולא שמחים שהם מקיימים מצוות?

מקווה שהבנת אותי..
צודק.אוסנת
אבל מעבר לחידודי הלשון הנחמדים - יש משמעות גדולה ועמוקה.
ההשקפה החרדית מעודדת עשית מצוות מתוך יראת ה' - מה הוא יעשה לי, אני אענש...
ואילו ההשקפה של הרב קוק אומרת לעשות מצוות מתוך אהבת ה' (ויראת ה') - לעשות מצוות כי זה טוב לנו, כי יש בהם הרבה הגיון, וגם כי בסוף נשפט על מעשינו...

שבוע טוב.
איך בדיוק הגעת למסקנה הזו?..420mal
עד כמה שידוע לי החרדים לומדים אותה תורה שאנחנו לומדים וגם הם למדו  על המעלה של עשית המצוות מתוך אהבה,אני לא זוכר את המקורות,אבל מה שבטוח הרב קוק לא המציא את זה.
נכון. אבל אצל הרב קוק זאת דרך חיים.אוסנת
וצורת גישה לקיום תורה ומצוות.
ואני לא מתכוונת להסביר את תורת הרב קוקאוסנתאחרונה
על רגל אחת...

צריך ללמוד.
חחחח..יורבית סוג של נסיון לעלות את הדמוי העצמי-Rעות-
היי היי יהי הייי!!אחים שלי לא הבנתם נכון בכלל!!!בקטנה
הסטריאוטיפים שלנו הם שאדם שחזר בשאלה-משתנה בו משו לרעה!
איך הצלחתם להבין אותי ככה שחילול שבת ואיסור כרת זה סטריאוטיפ?
מה סטיגמה?מישו אמר שזה סטיגמה??הסטיגמה היא ש-הוא מחלל שבת אז הוא לא בסדר,ואל תשחקו אותה עכשיו "לא,הוא בסדר",מעט מאוד אנשים היו מתנהגים בצורה מ-א-ו-ד ידידותית וזורמת עם אנשים שהם 'לא דתיים'.
 טימון!תודה על ההבהרה,.אולי נראה מדברי שלא הבנתי את זה אבל המצב הוא הפוך.
טוב ושמחה.
כן זהו שאוו בן אדם פחות טוב אבל אחשב יש לך.....רבי נחמן
משימה להחזיר אותו ביתשובה...

יןאו.. ניסחפת קצת.. לא??חנהלה 2010
כאילו עם כל הכבוד וזה.. דיברת איתו בפורום.. אתם לא ידידים או חרים ל"ע..
קשה לי.. מתמודדים..! אחרי הכל זה די במודה לחזור בשאלה..
בעז"ה יהיה טוב והוא יחזור ויהיה צדיק ותתחתנו ותקימו בית ויהיה נהדר.. (וואי.., גמני נסחפתי.. )
מזל טוב מותק!!
דיבורים...ניל"ס
הרבה פעמים כשמדברים עם מישה בפורום מדברים גם על דברים חשובים וענייני אמונה, וזה קשה ואפילו מסוכן לדבר עם מישהו בלי לדעת שהוא חילוני. זה לא שלא תדבר איתו, להיפך- זה יכול לעזור לו (כמו שכבר אמרו פה), אלא היא צריכה לדעת שהוא חילוני (וזה לא נכון לגבי כל הנושאים והאנשים. לא צריך להיות כל הזמן במגננה). זה כמו שהביאו לנו באולפנא שיחה עם קיבוצניק חילוני, אבל בידיעה שאנחנו יודעות שהוא חילוני, ונוכל להקשיב בהתאם!

ושיהיה ברור- הוא לא בנאדם פחות טוב בגלל זה, אבל הבחירות שלו ואורח החיים שלו פחות טובים! (כמו שנאמר: "אין דבר כזה ילד רע")אם הוא בנאדם לא טוב, זה לא קשור לזה, וזה מן הסתם היה ככה גם קודם (עובדה שיש אנשים לא טובים שהם דתיים וחרדים אפילו).

(מקווה שהובנתי...)
אוף..זה כזה מאכזב!!!!-Rעות-
בס"ד

זה באמת עצוב..

שבלול, לא להלחץ.אוסנת
הרבה פעמים אנשים עוזבים את הדרך, אבל זה זמני.
הם מרגישים צורך לפרוץ את הגבולות שאולי חנקו אותם, או סתם לקחת לעצמם "פסק זמן" בבירור האמוני שלהם.

לרוב הם חוזרים.
כי אולי עכשיו זה "קולי" וכיפי להיות בצד השני, אבל תוך כמה שנים מגלים את האמת. שזה חיים דפוקים.

ואני ממש לא אומרת את זה סתם... אני מכירה כמה כאלה.

אם את עדיין בקשר -
תמשיכי אותו. אל תפסיקי. אבל גם אל תנסי להטיף מוסר או לחנך. פשוט תמשיכי להיות חברה קשובה ונחמדת...
גם אם לא רואים את ההשפעה בפועל, וגם אם יקח קצת זמן להתחיל לראות אותה - היא משפיעה.
ואם אנחנו נרתיע אנשים ממנו - הם לא ירצו לחזור לדרך שלנו. (מעבר לכך, שסתם צריך להיות טובים לאנשים אחרים, גם אם הם דתיים).
[ולא נגעתי בסוגיה: האם להמשיך קשר עם בן או לא. דיברתי תיאורטית]

!
הסנה בוער- אני כ" מסכימה עם מה שכתבת על הציונותרוצה להבין
הדתית! אנשים!!! מתי תבינו??? אנחנו לא דרך אמצע בין דתיים לחילוניים, אנחנו הדבר הנכון!! דרך בפני עצמינו, האמת!!! לא איזו פשרה!!1
טוב נראה לי כדאי שאני אסביר את עצמי..שבלול
בס"ד לה"ו

אוקי,אז חנהלה תרגעי ואל תתקפי אותי חוצמיזה אנחנו ממש לא היינו חברים דיברתי איתו פה בפורום אני לא חושבת שהוא נהפך לבנ"א פחות טוב (אני לא מכירה אותו כ"כ אני רק יודעת שהיו לו בעיות בבית). בקיצר, גליתי בצורה הזויה ביותר שהוא חילוני וכן זה כואב לי לראות בנ"א שכ"כ ניסיתי שהוא לא יצא כזה ואז הוא נהיה.
(=טליה=) - להבהרה! אנשים נוטים לחשוב שהקיצוניות של החרדים הופכת אותם ליותר "דוסים", אז ממש ממש לא! אני אסביר לך על פי מה שלמדתי במחשבת, הרב ויינברג (שו"ת שרידי אש)אומר שמה שמייחד את הציבור שלנו זה שאנחנו משלבים את החול והקודש יחד (ברור שהכל אנחנו משתדלים לעשות על מנת לחיות את הנפש כדי שהיא תכול לעבוד את ה' בצורה מקסימלית) אבל הרב אומר שבתק' הגטאות היהודים התנתקו מהחול וכאשר הם יצאו מהם בתק' האמנציפציה אז הם ישר הלכו לקיצוניות וככה בעצם התחילה החילוניות. אז עם כל הכבוד למה שהחרדים חושבים שנכון אני חושבת שאנחנו לא בשום רמה מתחת וזה בכלל לא סקלה של מי יותר "דוס" ממי.
זה נכון שבעצם זה שאנחנו חוספים את עצמינו לחול אז יש יותר סיכוי שניפגע אבל בכל זאת אנחנו לומדים וגודלים ומשתדלים לשמור על הנפש שלנו.
בכל מקרה לצערינו היום מרבית החילונים חושבים שאנחנו הציבור הדתי לאומי יותר מקל בזה שאנחנו לא יושבים כל היום ולומדים תורה אלא אנחנו יוצאים לעבוד ושאנחנו לא הולכים באותה צורה כמוהם וכו' המחשבה הזו גורמת לכך שמרבית האנשים שחוזרים בתשובה נהפכים לחרדים וזו בעיה!
אולי החרדים מבחינת צניעות (ואני מתכוונת בין בנים ובנות) יותר מקפידים אבל מה עם ארץ ישראל מי נלחם על זה?! אני לא אומרת שחלילה צריך לזנוח את הצניעות אבל כן אנחנו משתדלים ואני לא חושבת שאנחנו פחות מהחרדים!

מקווה שהבהרתי את עצמי!
הווו תודה אסנת.תגובה לעניין.בקטנה
אסנת?!!?!?!?!?!שבלול
שבלול?!?!? ;)אוסנת
אואואו...איזה...................באסה!!!!!!!!!חוצניקית!!
זה לא אומר שהוא בנאדם פחות טוייב!!!!!!!!!חוצניקית!!
גם הוא בנאדם..אבל זה מזה באסה ומצער.שהוא חילוני........

למי שלא הבין נכון..(=טליה=)
אני ממש לא התכוונתי שהחרדים יותר טובים או צדיקים מהדתיים לאומיים.. ההיפך לדעתי,דווקא השילוב הזה של תורה ועבודה (שקיים אצל רב הדתלש"ים) ממש חשוב מכל הבחינות.. אבל אם אדם מתחרד לאחר שהיה כבר דת"ל,אז אולי זה לא היה מספיק לו וחשב שבזה שהוא מתחרד הוא משתפר.. (לכו תבינו אנשים..) 
אני חושב שהחרדים קיצונים מידיאנונימי (פותח)
כפרעלייך!!!!אנונימי (פותח)
זה באמת מאד עצוב אבל פסדר זאת הדרך שהוא בחר, ונתפלל שה' יחזיר אותו בתשובה.....
זכותו לעשות מה שהוא רוצהאנונימי (פותח)
אווווווווווווף..טלiר הפ33ה
סורי שאני מדברת ככה...אולי אני לא מסכימה עם הדרך שלהם אבל אני פשוט שונאאאת חרדים!!לצבא הם לא הולכים.למה??כי צריכים ללמוד למה דת"ל לא צריכים ללמוד?מי ישמור עליכם?חילונים?סליחה?למה מה קרה??עם כל הכבוד למה שהם יסכנו את החיים שלהם בגלל שחרדים רוצים לשבת ללמוד?לא שאני אומרת לא ללמוד או משו כזה אבל צריכים לשמור גם על תורת ישראל ,ארץ ישראל ,ועם ישראל...
קיצור..זה מה שאני חושבת זה בא מהלב ...

לא שאני מסכימה עם החילונים כן?הדבר היחיד שאני מסכימה איתם זה שהם הולכים לצבא...זהו.
ו-שבלול אני ממש משתתפת בצערך!!אני ממש מבינה אותך.
וווואו חפרותיתי...חחחטלiר הפ33ה
אני בשוק!!!!!!אפשר לתקן
אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שאת שונאת מגזר שלם בהכללה כ"כ גדולה!!
מה את בכלל מבינה בביסוסים לכל הטענות שלהם?
למה את לא יכולה להיות פתוחה לדיעות של אחרים ושונים ממך!? (גם של חילונים וגם של חרדים)
איך את יכולה להיות בטוחה שרק את צודקת, את בכללל לא מבררת את פשוט נועלת דיעות של שונים ממך!!
ובקשר לצבא- אני ממש לא מסכימה עם זה  שלא הולכים לצבא אבל דבר ראשון: אל תשכחי
שמאחורי הדברים האלו עומדים רבנים ענקיים שמי את שתצאי נגדם!? רק רבנים ענקיים כמוהם יכולים להתווכח על הדבר הזה איתם! ודבר שני- כל מגזר מחזק דבר אחד שחשוב ביהדות, החרדים מאוד מחזקים את התורה, וב"ה שיש אותם, ושיש את המגזרים האחרים שעושים דברים אחרים שחשובים מאוד!
אסור לזלזל באף מגזר ובאף דבר שהמגזר עושה! כי כל אחד פועל בתחום שלו!!
ולכל אחד יש גם את החסרונות שלו!
לדוג' לציבור שלנו יש המון מה לשפר בתחום הצניעות!!
סליחה על ההתפרצות ושזה כזה ארוך...

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך