איך יוצרים קשר עם ה'?שואל תעולם
בהתחלה לא האמנתי
עכשיו אני יודע שהוא קיים
אבל לא רוצה קשר איתו
כדאי ליצור?
זה יקרה לבד?
מישהו היה במצב דומה?
אמנם לא הייתי במצב כזה כי...יש ויש...

ב"ה אני מאמינה מאז ומעולם אבל לכל אחד ואחת יש רגעים שבהם הוא/היא צריכים חיזוק באמונה,

כל אחד מחזק את הקשר בינו לבין ה' בדרך שונה- כך אני חושבת.

אני בכל אופן הכי מתקשרת עימו ע"י תפילה, זה דבר שכ"כ מחבר אותי, אני מנסה להרגיש באותם רגעים תלויה רק בו, שאין אחר שיעזור לי מלבדו ואז זה יוצא הרבה יותר מעומק הלב. 

וזה משחרר. מספק...!

וואי אחישבו"שניק בנשמה

דוגרי - זה לא יקרה לבד.

גם אני התמודדתי עם שאלות דומות בשלב כלשהו בחיי.

ואגב, כבר מאז צאתך לאויר העולם הוא בקשר מתמיד איתך. שולח לך ולכולנו איתותים ומסרים דרך המציאות.

לדעתי, כדאי מאוד ליצור.. תשמע, עד שיש מישהו שאתה יכול באמת באמת להרפות מהכל ורק להישען עליו, להרגיש אותו מחזיק אותך ומחבק חזק.. לדעת שיש מישהו בעולם הזה שאוהב אותך אהבה אינסופית שאי אפשר לתאר בכלל בלי גבולות, ושהוא רק רוצה את הכי טוב בשבילך. והוא מחכה לך, לשמוע את קולך, לדיבור הכי פשוט שלך איתו..

מוזמן לאישי בכיף אם אתה רוצה.

בהצלחה יא אח

בטח שכדי ליצור!.............
זה האושר הכי גדול שיכול להיות בעולם, להיות קרובים לה'! זה מה שהנשמה שלך הכי רוצה, לחזור להידבק בקב"ה!
וזה לא יקרה לבד. הדרך להידבקות בה' היא דרך קיום תורה ומצוות. אבל בתפילה אפשר להרגיש במיוחד את הקשר עם ה' כי ממש מדברים איתו. אני ממליצה חוץ מתפילה גם להקדיש כמה זמן ביום שבו פשוט מדברים עם ה' בשפה שלך על הכל! ממליצה ממש!
פשש שכוייחשבו"שניק בנשמה

כתבת ממש יפה.

תודה (:.............
אבל איך?שואל תעולם
שונא להתפלל
ניסיתי
באמת
רק מתסכל
תהיה עם עצמך. תעשה כיף .נפש חיה.
תהיה עם נוף. גיטרה. שירים.
רק אתה והבריאה.
יבואו לך מחשבות ותהיות
וזה בסדר. תרשום.
תנגן.
תשמע שירים טובים שיפתחו לך תלב
יש המלצות לשירים?שואל תעולם
אשתדל לחשובבשבילך.נפש חיה.
הראל טל
ביני
סיני
גיא מינץ
פורת נוב, הרב רונן רונן חזיזה, אלישע בירנבאוםמילי דשטותא

המלצות לשיריםשבו"שניק בנשמה

ישיבת רמת גן, אותי זה ממש מחבר

פורת נוב, הרב רונן רונן חזיזה, אלישע בירנבאוםנפש חיה.
העתקת ממנימילי דשטותא

כי ההגבת לי בטעותנפש חיה.
תפילה זה באמת עבודה.............
לא סתם היא נקראת עבודה שבלב, כי אתה צריך להתאים את הרגשות שלך והמחשבות שלך אל מילות התפילה.
לכן אני מציעה לך חוץ מהתפילה גם לעשות התבודדות כמה זמן ביום, שבה אתה פשוט מדבר במילים שלך אל ה' ואתה יכול להגיד לו את כל מה שאתה רוצה! כי ה' במילא כבר יודע הכל אז אין לך מה להסתיר ממנו.
אבל גם בתפילה עצמה יש ערך גדול מאוד וזה לא מספיק רק דיבור עם ה', צריך גם וגם.
אבל אולי דרך הדיבור עם ה' תרגיש יותר חיבור לתפילה,מיכוון שאז תהיה יותר מחובר לה'.
מה הכוונהלחייך
מה הכוונה "לא רוצה"?
תחשוב על זה עם עצמך ותגדיר בדיוק מה מצבך כרגע. אתה מאמין שהוא קיים. אוקי.
איך ממשיכים מפה?
נקודה למחשבה: אוקי, הוא קיים. לא יהיה הכי טוב להיות איתו בקשר ולדבר איתו?
למה לי קשר איתו?שואל תעולם
אני לא יודע לאן ואם אפשר להמשיך.
לשאלתך אחישבו"שניק בנשמה

תכל'ס, למה לך קשר איתו? כי זה מה שהנשמה שלך רוצה. אולי בפנים קבור איפשהו הרצון הזה עמוק, אבל אינמצב כזה שיהודי לא רוצה בנשמתו את הקשר עם אלוקים.

הנשמה שלנו צמאה לה', מתגעגעת ומשתוקקת אליו, רוצה להגיע לחיבור שלם איתו..

דווקא בגלל שהוא הכי אוהב אותנו בעולם.

בטח שאפשר להמשיך. אולי אנחנו מתייאשים מעצמנו ומרגישים שיא הדפוקים. אבל ה' ממש לא מתייאש מאיתנו..

כל הזמן הוא בבחינת הדוד שדופק על דלת הרעיה ומבקש "פתחי לי אחותי רעיתי יונתי תמתי".

אנחנו רק צריכים לעשות מעשה קטן של התקרבות, ומשמה ה' כבר יאיר לנו ובגדול ממש..

העיקר שאתה רוצה, זה שאתה שואל על זה זה כבר מראה שאתה רוצה להתקרב ולעלות.. ה' שמח בך כ"כ.

בהצלחה אחי

תאמת אני חייבת לומראריאלה בן

שממש לא ברור לי למה אנשים רוצים קשר עם אלוהים תכלס לי יותר טוב בלי אני לא מבקשת ממנו כלום בשבילי וזהו

כי הוא אבא טובשבו"שניק בנשמה

הוא פשוט רק רוצה לתת לנו את כל הטוב שיש.. ותכל'ס הוא היחיד שבאמת יהיה איתך בכל מה שעובר עליך.

לי זה עושה ממש טוב לדעת ולהרגיש שיש מישהו שתמיד תמיד אוהב אותי הכייייי בעולם, ולומשנה מה עשיתי..

ושהוא יקבל אותי תמיד, גם אם ציערתי אותו.

זהו, כי הוא פשוט אוהב אותנו. רק בשביל זה הכל כדאי.

אבל הוא לאשואל תעולם
הוא לא איתי
הוא התייאש ממני מזמן - אם הוא האמין בי איפעם
ומקבל אותי? אין מישהו שעושה את זה...
רוצה לבוא לאישי אחי?שבו"שניק בנשמה

הוא כן.שבו"שניק בנשמה

הוא אוהב אותך. הכי שאפשר ומעבר למה שאפשר להרגיש.

הקב"ה הוא לא שוטר שמחפש אותנו בפינה..

חס וחלילה.............
כמו שאבא תמיד אוהב את הבן שלו גם אם הוא עושה שטויות, ככה גם ה' תמיד אוהב את הבנים שלו- עם ישראל. ה' קיבל את תשובתו של מנשה שהיה אחד המלכים הכי רעים שהיו! אז שאותך לא יקבל בחזרה אליו?
אתה באמת לא מבין כמה ה' אוהב אותך ורוצה שתתקרב אליו!
רוצה הוכחה לזה שה' לא התייאש ממך? זה שאתה חי. אם ה' לא היה מאמין בך כנראה היית מסיים את תפקידך בעולם. אבל זה שאתה כל יום פוקח את העניים וממשיך לחיות, זה אומר שה' מאמין בך,ולכן נתן לך עוד יום לחיות.
אשרייךשבו"שניק בנשמה

סחטיין על התגובה היפה

לאידעת כאילו הוא לא כזה הטובאריאלה בן

המוחלט אם הוא לא מנעה תשוא ואת כול המאות שנרצחו

בוודאי שהוא טוב גמורשבו"שניק בנשמה!

אבל בעולם שלנו יש צד של הנהגה גלויה של הקב"ה - כל מה שהוא משפיע עלינו בחסד עצום וברחמים.

ויש הנהגה נסתרת - שזה מה שאנחנו חושבים שהוא רע ולא מבינים למה זה טוב.

אוקי...רגעלחייך
תחשוב עם עצמך. מה זה לאן ואם אפשר? הוא תמיד בקשר איתך גם אם אתה לא בקשר איתו. אתה יכול לקחת את זה למקום שיוביל אותך. למשל- הוא שומע כשאין עם מי לדבר, אפשר לבקש ממנו..
אחי, תלך ללמוד אמונה מתוך פנמיות התורה, במכון מאיר בירושלייםעף על עצמו

או בישיבת אש קודש ברמת גן - אלא ישיבות מופלאו לחוזרים בתשובה וגם לדתיים שמוענינים להחתזק, אתה תתמלא בשמחה ואושר עמוק, לאחר שתהיה שם זמן ארוך וממושך!!

הצעד הקצת קטן הזה שתעשה (ללכת ללמוד באחת משני הישיבות האלה) - יהיה שווה את כל החיים שלך!!, כי אין טעם לחיים בלי קשר ואהבה של השם יתברך!!

גאה בכם!טוב ה'.
אשריכם ישראל! אני עוקבת אחרי הפורומים פה וממש גאה ונהנת לראות את התגובות כמה אהבת ה' יש בכם כמה אמונה . כיףףףף. חבל שמכניסים למקום כל כך טהור שאלות כאלה. זה מיותר וזה לא מועיל. מי שרוצה להאמין בה' שילך לרב. תמשיכו להרים את דגל אהבת התורה ה' והארץ. ממש קידוש ה'
סליחה שאני חולק אבל לא צריך לפחד משאלותאני צב ללא בית
כששואלים ומבררים זה בדר"כ רק יכול לחזק את האדם באמונה ולא להיפך. מי שכבר מיואש ומתרחק לא שואל.
וגם מי שקורא את השאלות זה לא יגרום לו פתאום לא להאמין אם הוא לא מתמודד עם זה. ולהיפך, יש כאלה שמתמודדים בתוכם עם שאלות אבל לא שואלים כי מתביישים או אין להם את מי לשאול, וכשהם קוראים שאלות ותשובות של אחרים זה מחזק אותם.
ואני מניח שבהחלט גם בשביל זה קיים הפורום לנוער, לשתף בקשיים , במחשבות, בנסיונות, וכו'.
לא תמיד כל אחד מוצא מישהו להתייעץ איתו ויש כאן אחלה חברה אכפתיים ותומכים.
תקשיב אחי, מבין אותך לגמריאני צב ללא בית
אבל תרצה או לא, אתה כבר בקשר איתו.
אתה וכולנו חלק ממנו ממש! ואי אפשר להפריד את הקשר הזה לעולם.
זה כמו שהאצבע תשאל אם כדאי להיות בקשר עם האדם. אם היא מתנתקת אין לה קיום.
כך שעכשיו זה תלוי רק בנו. ככל שנשקיע יותר בקשר ככה הקשר יהיה יותר טוב, ממלא ומשמח.
ואם נהיה אדישים או נתרחק, אז תמיד נרגיש לא שלמים, תמיד משהו בתוכנו יהיה לא רגוע.
אתה שואל איך.
אז חוץ מהעצות שנתנו לך על תפילה (שגם לי ממש קשה) והתבודדות ושיחה וכו', אני מציע לך לקחת מחברת ולכתוב כל יום 5 תודות לה' על דברים טובים שהוא עשה לך או בכלל לעולם. תתמיד בזה כל יום. בלי לוותר. תראה שזה יחבר אותך בע"ה. מניסיון.
בהצלחה אחי וכל הכבוד על הרצון להתקרב!!
תנעל את החדר שלך ותדבר איתו בשפה שלך זה פשוט עוזר ואחר כךשחר קמתי להודות

מרגישים רבה יותר קרובים והקלה ממש גדולה

האמת שניסיתי אתמולשואל תעולם
את רוב הדברים שאמרתם....
מסקנה - משהו דפוק לי בשכל
אני לא יודעת אם אתה חושב שמשהו דפוק לך בשכלנפש חיה.
או שהשכל הזה באמת בא לדפוק לך "טוק טוק טוק"
כדי שתתעורר לחפש ובעזרת ה למצוא תשובות למה שמציק לך.

בהצלחה!

שואל ת'עולם - אין משהו שדפוק לך בשכל אחיבעוז וענווה!

זה ברור שבהתחלה זה יהיה קשה ולא יזרום. כשהיינו קטנים ישר ידענו ללכת? לקרוא? לכתוב? כמובן שלא..גם עכשיו לא כל דבר חדש הולך לנו בקלות. בכל דבר תמיד ההתחלה היא יותר קשה, וכשמדובר בעניינים של עבודת ה' אז נוסף גם היצר הרע שמנסה להפיל אותנו ולייאש אותנו מלהתקרב לה'. צריך להחזיק חזק, והעיקר זה הכוונה וההתמדה. אם נדע להתמיד אז גם נרגיש עם הזמן איך ה' פותח לנו עוד ועוד. אני ממש הרגשתי את זה בחודשים האחרונים. חוצמזה שיש את הקטע הזה של "אחרי המעשים יימשכו הלבבות" - אתה צריך לעשות, גם אם אתה  לא מרגיש משהו כרגע, ושוב, עם הזמן זה יבוא וה' יפתח לך את הלב אליו באהבה ובשמחה. ה' הוא היחיד שרואה את הרצון האמיתי שלך מאחורי כל המסיכות והוא יעזור לך. "הבא להיטהר מסייעין בידו". העיקר שלא להתייאש, ויותר מזה, לא לחשוב שחלילה ה' יתברך התייאש ממך. תתפלל אליו וותבקש ממנו, לא כי מגיע לנו משהו, אלא אפילו רק בגלל העובדה שהוא אבא שלנו ואוהב אותנו. בהצלחה גדולה.

פשוט תדבר איתו ואליו... זה הכי מקרב (מניסיון) חגית 21
כדאי? הכייי
קצת מצחיקה השאלה שלך...-דרייב

חיוך אם אתה מאמין באמת ובתמים בקב"ה שהוא יצר את העולם ובין השאר אותך, והוא מחייה אותך בכל רגע ורגע איך לא תוכל להודות לו על כל הטוב שנתן לך!

הוא זה שהוריד את נשמתך לעולם הזה, נתן לך את המשפחה, החברים, ברא עבורך את הצומח והחי על מנת שתוכל להתקיים ולאכול הוא שנתן לך את היכולת לבחור ושכל חכם שמסוגל ליצור ולחשוב ובקיצור הכל!!!

וכל זה לשם מה? ע"מ שתוכל לעובדו כראוי! 

איך תוכל להתכחש למי שנתן ונותן לך כל אלה ללא כל אינטרס או תמורה? 

עליך להתפלל ולהודות לקב"ה על כל הטוב שהוא עושה לך כל יום מחדש, תתחיל בזה וככה תוכל להתחבר בקלות לקב"ה...

לא אמרתי את זהשואל תעולם
אמרתי שאני מאמין שהוא קייפ5
אחלה אחי, זה כבר טוב לכשעצמו בעוז וענווה!

להאמין בקב"ה זה מצויין השאלה מה הלאה...-דרייב

אחד מ י"ג עיקרי האמונה הוא ש"הבורא יתברך שמו גומל טוב לשומרי מצוותיו ומעניש לעוברי מצוותיו"....

אנחנו בניגוד לפילוסופים מאמינים שהקב"ה ברא את העולם וגם נוכח ומנהל אותו. 

מה החוכמה להאמין באלוקים שלא מחייב ואין לו קשר אלי? מה "אלוקי" בו?מבולבל 

זה כמו להאמין ח"ו בסנטה קלאוס, מין סבא טוב ולא מחייב שיודע רק לחלק מתנות...

אנו מאמינים שישנם מצוות שהקב"ה רוצה שנעשה והם מחייבות אותנו גם מהכרת הטוב לקב"ה שמקיים אותנו כל רגע ורגע וגם כי בסופו של דבר המצוות הם לטובתנו. המצוות גורמות לנו מוסריים וטהורים יותר. כמובן, ישנם מצוות שאנו לא באמת מבינים את טעמן אבל אנו בוטחים שהקב"ה שברא אותנו יודע מה טוב בשבילנו... 

מצד שני יש מעשים (עבירות) שהקב"ה אוסר עלינו לעשות, עבירות אלו מרחיקים אותנו מן הקב"ה ובעצם מן הטוב המוחלט ולכן הקב"ה מעניש את עוברי רצונו...

הקשר עם הקב"ה לא צריך להיות רדוד כמו ילד קטן שרק דורש ודורש אלא גם להודות על מה שנתן לנו עד עכשיו ובנוסף אנו מבקשים להתקרב אליו שהרי הוא הטוב המוחלט והוא בוראנו ונשמתנו היא חלק ממנו (חלק אלוק ממעל) ששאופת לחזור למקורה... מחר אני אשתדל לעלות שיר של אהרון רזאל על התפילה שמאוד התחברתי אליו...

אחי לא ניסחתי את עצמי טובשואל תעולם
עבר עריכה על ידי שואל תעולם בתאריך י"ג בכסלו תשע"ט 08:21
אני יודע שהוא קיים.
לא מאמין
זה שונה
מה יעזור לך להאמין בו?בעוז וענווה!

לא יודע....שואל תעולם
מחפש...
המחפש תמיד מוצאבעוז וענווה!אחרונה

ה' רואה את הרצון האמיתי שלך והוא יעזור לך..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך