שמעתי הגדרה ממש יפה לדתי לאומי...לולה=]
היתה לנו שיחה בשבועות, על מה זה בעצם דתי לאומי באמת, ממש אהבתי, תשמעו(או תקראו...):

לפני מעמד הר סיני, אז ה' אומר לעמ"י להיות ממלכת כוהנים. וממלכת-ממלכה זה החלק החומרי, זה החל'ק של העבודה, הפרנסה, הלימודים, וכוהנים, זה החלק של התורה והקדושה.
החילונים 'לקחו' את החלק של הממלכה, והחרדים את החלק של הכוהנים, והדתיים לאומיים פשוט מקיימים את מה שה' באמת רוצה!!
זה לא שאנחנו באמצע, בין החילונים לבין החרדים, זה שאנחנו זה מה שאמור להיות!(לא באה להשתחצן או משהו...)
אנחנו לא האמצע, או עירבוב של שניהם, אנחנו ה-דבר!

נכון יפה??
השיחה הייתה הרבה הרבה יותר ארוכה, אבל זה הרעיון המרכזי שלה....

ממש אהבתי!!!!בת אל123
איזה רעיון יפה!!!!
אולי זה באמת יעזור לנו להיות החלטיים עם הדרך שלנו ושלא יגידו לנו כמו מה שתמיד אומרים שאנחנו האלה הפרשרניים לעומת החרדים...
ישר כוח על ההפצה של זה פה...
וואו.. יפה..סמיילי!
אבל ת'אמת הדרך שלנו הכי מורכבת...

כי צריך תמיד לשים לב איפה אנחנו... ואם אנחנו לא נוטים יותר מדי לצד אחד... 
ברור שזה מורכב, למה שהדרך שה' רוצה שנעשה תיהיה כ"כשרון.
פשוטה??  היא אפשרית, ולא בשמים היא, אבל ברור שזו דרך קשה...

רעיון יפה! 
מכיון שהדרך שלנו הכי מורכבת,אוסנת
אני מבינה אנשים שמתחרדים.
ומבינה חוזרים בתשובה שמתחרדים.
ומתפללת כל יום שה' יתן לי כח להמשיך להאמין בדרך שלי...
כי הרבה יותר קל לחצות את הקו לכיוון ה"כהנים".
........זכוכית מגדלת
אבל בתוך הציבור שנקרא דתיים לאומיים , יש עוד פלגים, ממש כמו אצל החרדים
שיש ליטאים , חסידים ,העדה החרדית וכו'
אז אי אפשר להכליל.....
אני מסכימה עם ''זכוכית מגדלת''- אי אפשר להכליל.אנונימי (פותח)
אבל זה יפה בכל זאת, כדי שמי שמגדיר את עצמו דתי-שרון.
לאומי, ידע בעצם מה הכוונה... לא??

יפה ממש אף-פעם לא חשבתי על זה כך, אבל-טל_טול
אולי כדאי שנתחיל להתנהג כמו דתיים-לאומיים באמת ולא כאלה שנוטים יותר לעבודה מאשר לכהונה..
ואי, זה יפה... איזה כיף לשמוע דברים כאלה!חיוכים

אני מתכוונת בשיא הרצינות!!

מעניין, אבל לא נכוןאנונימי (פותח)
לכל מי ששכח

העבודה לפרנסה היא קללה שנתקללנו לאחר חטא אדם הראשון ולא מצוה.
ברור שלומד התורה כל היום מעלתו רבה יותר מאשר מי שלא מעוניין ללמוד  כל היום מחמת אידאולגיה.
אולם אדם הנאלץ לעבוד לפרנסתו דרגתו שווה למי שלומד כל היום.
לעתיד לבוא אף אחד לא יצטרך לעבוד מאחר שיתוקן חטאו של אדם הראשון ועמדו זרים ורעו צאנכם.
גם כיום האדם הנלבב ילמד כל היום וה' יזמין לו פרנסתו כמבואר בדברי הרמב"ם הלכות שמיטה ויובל פרק יג'

(יב) ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו מפני שהובדל לעבוד את י"י לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים שנאמר יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל לפיכך הובדלו מדרכי העולם לא עורכין מלחמה כשאר ישראל ולא נוחלין ולא זוכין לעצמן בכח גופן אלא הם חיל השם שנאמר ברך י"י חילו והוא ברוך הוא זוכה להם שנאמר אני חלקך ונחלתך:
(יג) ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני יי לשרתו ולעובדו לדעה את יי והלך ישר כמו שעשהו האלהים ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה י"י חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים הרי דוד ע"ה אומר י"י מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי

כך שרצון הבורא אינו שנעבוד כאידאולגיה, והדברים ברורים

לא כ"כ ברוריםהרועה
אם כבר רמב"ם עיין בפירוש לאבות פרק ד' ותראה מה דעתו על אברכים שלומדים כל היום.

ולגופו של עניין לא מזמן קראנו מגילת רות, אחד הראשונים (אם אני לא טועה זה החת"ם סופר בפירוש למסכת סוכה) שואל איך בועז זורה, הרי ידוע שהוא תלמיד חכם אז למה הוא עובד? והתשובה שלו זה כי התורה ציוותה "ואספת דגנך" וכמו שלא יעלה על הדעת להגיד שבגלל שהוא לומד תורה הוא לא יניח תפילין, ככה גם לא נגיד שלא יעבוד בשדה כי הוא לומד תורה.
אה, יהודון.אוסנת
חשבתי שרק שלחת לי במסר.
אז אני אזכה את כולם במה שגרם לי להיות ערה עד עכשיו (נראה אם מישהו ישרוד):

אני ממש מקווה שאני אדייק, כי הידע שלי מוגבל...

וַיִּקַּח יְהוָה אֱלֹהִים, אֶת-הָאָדָם; וַיַּנִּחֵהוּ בְגַן-עֵדֶן, לְעָבְדָהּ וּלְשָׁמְרָהּ. פסוק המופיע בבראשית ב' ט"ו, המצווה את האדם עוד בטרם חטאו (כשהיה בגן עדן) לעבוד את האדמה.
לאחר החטא, העבודה נהיתה לו לטורח ולקושי - "קשה פרנסתן כקריעת ים סוף" (כן, לא רק זיווגן).
אנחנו רואים לאורך הדורות בדברי הנביאים ובמעשיהם את הישום של הדברים - של עבודת אדמת הקודש: אלישע נהג בפרדות (וַיֵּלֶךְ מִשָּׁם וַיִּמְצָא אֶת-אֱלִישָׁע בֶּן-שָׁפָט, וְהוּא חֹרֵשׁ, שְׁנֵים-עָשָׂר צְמָדִים לְפָנָיו, וְהוּא בִּשְׁנֵים הֶעָשָׂר), עמוס היה רועה צאן (וַיִּקָּחֵנִי יְהוָה, מֵאַחֲרֵי הַצֹּאן), קהלת מביא עצות לחיים על סמך חקלאות (פרק י"א) וכן הלאה וכן הלאה...
בנוסף, ידוע לנו מאמר חז"לינו: "על שלושה דברים העולם עומד: על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים". כמו שלא נוותר על גמילות חסדים כי בעתיד לא נצטרך לזה, כך לא נוותר על העבודה (שאגב, בעתיד כל העולם יתבסס על חקלאות, אבל זה קצת מורכב בשביל מסר אחד).
"לימוד גדול, שהלימוד מביא לידי מעשה" - גדולתו של לימוד תורה או חשיבותו, נעוצות בכך שהוא "מביא לידי מעשה".
עוד רעיון - כשבני ישראל הגיעו מהמדבר, מההכנה לחיים האמיתיים, לחיים האמיתיים - לארץ ישראל, הם עברו מהנהגה ניסית (מן, לבוש) להנהגה טבעית אידיאלית - כיבוש ונחלה.
וידוע ששבטים יששכר וזבולון התחלקו בתורה ובעבודה וקיבלו שכר משותף...
וכמובן, איך אפשר בלי - מה זה בית המקדש? מהי עבודת הקורבנות? עבודה. להוריד את הרעיונות, האידיאלים, המחשבות והרגשות - למעשה.
תפילה היא כנגד הקורבנות, וגם היא טכניקה למימוש המחשבה בעולם המעשה (הרב סולובייצ'יק, איש האמונה הבודד). בעצם, כל המצוות הם טכניקה למימוש הרוחניות בעולם המעשה.
בספר בראשית, רש"י מספר לנו שה' ברא תנינים גדולים - והרג את הנקבה. הוא ברא אור - וגנז לצדיקים. הוא רצה להראות לנו, ריבוש"ע, שאומנם יש רוחניות ואידיאלים - אבל בעולמינו זה, כל דבר צריך לרדת למציאות ו"להתקלקל" קצת (מכיון שכך ה' ברא את העולם, אין זה "קלקול" אלא רצון מכוון). כנ"ל עם תורה ועבודה.
ה' נתן לנו מציאות כדי להתמודד איתה. זוהי חלק מעבודת ה' שלנו.
(ועיין רמח"ל דרך ה' פרק ה')

לעתיד לבוא, בעזרת ה' יתברך -
וְגָר זְאֵב עִם-כֶּבֶשׂ, וְנָמֵר עִם-גְּדִי יִרְבָּץ; וְעֵגֶל וּכְפִיר וּמְרִיא יַחְדָּו, וְנַעַר קָטֹן נֹהֵג בָּם.  ז וּפָרָה וָדֹב תִּרְעֶינָה, יַחְדָּו יִרְבְּצוּ יַלְדֵיהֶן; וְאַרְיֵה, כַּבָּקָר יֹאכַל-תֶּבֶן.  ח וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק, עַל-חֻר פָּתֶן; וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי, גָּמוּל יָדוֹ הָדָה.  ט לֹא-יָרֵעוּ וְלֹא-יַשְׁחִיתוּ, בְּכָל-הַר קָדְשִׁי:  כִּי-מָלְאָה הָאָרֶץ, דֵּעָה אֶת-יְהוָה, כַּמַּיִם, לַיָּם מְכַסִּים. 
ויש על זה דרוש ענק ועצום של הרב קוק, שכולנו נהיה צמחונים ולכן העולם יתבסס על חקלאות (גם מכיון שהוא ישוב למקורו - לה' ולמה שהיה טרם החטא: "לעובדה ולשומרה").

אני ערה!!!!אנונימי (פותח)
רק הרגע באתי לראות מה המצב פה, אבל נראה לי אני הולכת לישון כבר. אני עיפה!
לאוסנתאנונימי (פותח)

נעבור על דברייך אחד לאחד

ראשית עניין לעבדה ולשומרה אעתיק את דברי

האור החיים על בראשית פרק ב פסוק טו

(טו) ויקח וגו' לעבדה ולשמרה משמעות הכתוב יגיד כי הגן צריך לה עובד ושומר, והאמת יכחיש זה כי למה יהיה צריך לשמרה אם מהגנבים זה הבאי היא, ומה היא העבודה שהיתה צריכה הגן, ואם צריכה עובד אם כן זה לה חמשת אלפים וחמש מאות שנה מי עבדה:

אכן יש לך לדעת כי כל הווה אינו אלא דוגמא לרוחניות וכמו שהאדמה צריכה עבודה והזרעה והגשמה להוציא מזון האדם גם שמירה מדברים שמפסידים והמריעים לצומח, כמו כן גן עדן אשר היא היום אדמת הנפשות לבד כי הגופות נגשמו גם היא צריכה עבודה ושמירה כפי רוחניותה הגשמה המיוחדת לה היא עסק התורה, כמו שאמר הכתוב (דברים לב ב) יערוף כמטר לקחי תזל כטל אמרתי והזרעים הם מצות עשה אשר יעשה אותם האדם כרמוז בדברי הנביא (הושע י יב) זרעו לכם וגו' והגם שלא נזכר בדברי הנביא אלא הצדקה לא על פרט הצדקה לבד הוא אומר אלא על כל פרטי הצדקות הוא אומר, וכן הובא בדבריהם ז"ל (מדרש תהלים קיד ב) שכל מצות שיעשה האדם הקב"ה זורעה והעבודה היא התעסקות גדול והסתכלות נמרץ בתורה שהיא עיקר מצוותה והשמירה גם כן לבל יפרוץ גדריה ולבל יפסיד צמחיה והיא שמירת מצות לא תעשה (שבועות ד) אשר צריך האדם לשמור לבל עבור עליהם כי הם המפסידים כל דבר טוב, והוא אומרם ז"ל (סוטה כא) עבירה מכבה מצוה והגם שאמרו (שם) ואין עבירה מכבה תורה, אין כוונתם לומר שמעשה הרע לא יפסיד התורה כל עיקר אלא לומר שאין כח בעבירה אחת לכבות התורה, ולעולם כי ירבה להשחית תשחת תורתו וידעך נרה ותהפך שלייתו על פניו רחמנא ליצלן מעתה יוצדק לומר על גן עדן לעבדה ולשמרה:

והנה בימים ההם כשהניח ה' האדם בגן עדן היה מביט וצופה בפעולות צדיק לחיים במעשיו מה שהיה פועל בגן עדן, אך אחר אשר נגרש האדם הושלל ממנו ראות הדבר, אבל המעשה נפש עמל עמלה לו כי הרוחניות לא ימנענה ההרחקה והפעולה נעשית אשרי המחכה ויגיע בעולם הזה לאכול מפרי דרכו שהוא מזון הנשמה בגן עדן

שוב בא לידי מאמר חז"ל (תיקוני זוהר תיקון נה) וזה לשונם לעבדה אלו מצות עשה ולשמרה אלו מצות לא תעשה, וכוונתם ז"ל על דרך שביארנו:

ובמדרש ילקוט שמעוני

ויאמר משה אל אהרן קח צנצנת אחת ותן שמה מלא העומר וגו' רבי יהושע אומר לאבות. רבי אלעזר המודעי אומר לדורות. רבי אליעזר אומר לימות ירמיהו. שבשעה שאמר ירמיהו לישראל מפני מה אין אתם עוסקין בתורה אמרו לו אם אנו מתעסקין בתורה במה נתפרנס. באותה שעה הוציא להם ירמיהו צלוחית של מן ואמר להם הדור אתם ראו דבר ה' וגו' אבותיכם שהיו עוסקין בדברי תורה ראו במה נתפרנסו אף אתם עסקו בתורה והקב"ה מפרנס אתכם מזה.

ש"ך על התורה בפרשת קבלת התורה

כי לי כל הארץ. כלומר אם יאמר התלמיד חכם אתעסק במלאכות שהעולם צריך להם לישובו, כמו זריעת זרעים ונטיעת אילנות וחרישה ושאר מלאכות שהם ישובו של עולם, כי לא תוהו בראה לשבת יצרה, ואנו צריכים לזה כדי שנהיה פנוים לעבודתך, לזה אמר כי לי כל הארץ, כלומר הרי בראתי בני אדם רבים לעבודתו של עולם כדי שיתעסקו בישובו, זהו כי לי כל הארץ, ואתם תהיו לי, כלומר אבל אתם לומדי תורה תהיו לי פנוים כמו כהן גדול שהוא מצוי ופנוי לעולם לעבודה ומן המקדש לא יצא וכל אחיו הכהנים עושין לו מלאכתו, הכהנים שהם מוזהרים על הטומאה, ולא הישראלים כדי שיהיה קדוש, וכן אתם תהיו ממלכת כהנים נגד כהן גדול, וגוי קדוש נגד אחיו הכהנים:

בעניין לימוד גדול שמביא לידי מעשה

מבואר בספר אור תורה לר' יצחק אייזיק חבר מגדולי הצדיקים.

עוד שם בסוף פרק קמא (דף מ, ב), וכבר היה רבי טרפון וזקנים מסבין בעלית בית נתזה בלוד, נשאלה שאלה זו בפניהם, תלמוד גדול או מעשה גדול, נענה רבי טרפון ואמר מעשה גדול, נענה רבי עקיבא ואמר למוד גדול, נענו כלם ואמרו למוד גדול שמביא לידי מעשה. ולכאורה הוא תמוה דמביא ראיה לסתור, דהא ידוע כי בכל דבר התכלית של הדבר הוא העקר, והוא יותר חשוב מהמעשה שהוא רק הכנה אל התכלית, וכיון שכל עקר שבח הלמוד הוא רק בשביל שהוא מביא לידי מעשה, אם כן מזה מוכח דמעשה גדול ממנו. אבל באור דבריהם במה שכתבנו למעלה, שבזה נתעלה מצות תלמוד תורה יותר מכל המצות, שבתלמוד תורה יש בה ב' ענינים, הא' שמקים מצות תלמוד תורה והגית בו כו' (יהושע א, ח), שזה עצמו מצוה, ומתקן תקונים גדולים בכל העולמות על ידי הבל פיו בדברי תורה, והב' הלמוד שמזה בא לידי קיום המצות בכל דקדוקיהם ופרטותיהם, מה שאי אפשר בלא למוד כי אין עם הארץ חסיד (אבות פרק ב, משנה ה), כו' והוא מה שכתוב כאן נענו כלם ואמרו למוד גדול שמביא לידי מעשה, רצה לומר שיש בה ב' ענינים, הא' שבזה מקים מצות עשה כמו בכל מצוה שמקים צוויו יתברך, ועוד שמביא לידי מעשה המצות כלם כמו שכתבנו.

והדברים מבוארים באין ספור מקומות ולא אוכל להאריך כל כך

ועוד כתב בספר הנ"ל

בפרק כיצד מברכין ברכות לה' ע"ב

תנו רבנן ואספת דגנך מה תלמוד לומר לפי שנאמר לא ימוש ספר התורה הזה מפיך יכול דברים ככתבן תלמוד לומר ואספת דגנך הנהג בהן מנהג דרך ארץ דברי רבי ישמעאל רבי שמעון בן יוחי אומר אפשר אדם חורש בשעת חרישה וזורע בשעת זריעה וקוצר בשעת קצירה ודש בשעת דישה וזורה בשעת הרוח תורה מה תהא עליה אלא בזמן שישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית על ידי אחרים שנאמר ועמדו זרים ורעו צאנכם וגו' ובזמן שאין ישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית על ידי עצמן שנאמר ואספת דגנך ולא עוד אלא שמלאכת אחרים נעשית על ידן שנאמר ועבדת את אויביך וגו'.

וביאר בספר אור תורה

והיינו כי באמת מי שתורתו זכה ונקיה וירא שמים בכל כחו, בודאי הקדוש ברוך הוא מזמין לו פרנסתו בדרך נס, אף אם לא יעסוק כלל בדרך ארץ, וכמו שהיה לישראל במדבר שנזונו בלחם מן השמים, כמו שנאמר, למען אנסנו הילך בתורתי כו' (שמות טז, ד), וכתיב, ויענך וירעבך כו', למען הודיעך כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כו' (דברים ח, ג), שלכך נתן צנצנת המן למשמרת אצל הארון, כדי לזכור זה ולעסוק בתורה לגמרי בלי שום פנות כלל לעסקי דרך ארץ ומלאכה, וזה מעלה גדולה שאין למעלה הימנה.

אבל לא כל אדם זוכה לכך, שהרבה שאין יכולים להגיע למדרגה זו מצד שאין בטחונם שלם עמו יתברך, וכפי שעור הבטחון ואמונה של האדם בו יתברך, כך הוא הנהגתו יתברך עם האדם. אבל מי שבטחונו שלם עמו יתברך, באמת יכול להגיע למדרגה זו שלא יצטרך לשום עסק, שלכן נאסר להם במדבר להותיר מן המן למחרתו, וכמו שאמרו חכמינו ז"ל (סוטה מח, ב. שם איתא מי שיש לו פת בסלו. ובתנחומא פרשת בשלח, כ, איתא כל מי שיש לו מה יאכל היום וכו'), כל מי שיש לו מזון סעודה אחת, ואומר מה אוכל למחר הרי זה מקטני אמנה, שאז היו כל ישראל מתנהגים במדרגה כדעת רבי שמעון בר יוחאי, ולכן אמרו (תנחומא בשלח, כ) שלא נתנה תורה אלא לאוכלי מן.

באבות אין הכוונה על העבודה שצריך לעבוד, דברי הבל הם, אלא הכוונה היא על הקרבנות.

וכך מפורש בפרוש המשניות להרמב"ם

(ב) שמעון הצדיק היה משירי כנסת הגדולה. הוא היה אומר על ג' דברים העולם עומד, על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים - אמר שבחכמה והיא התורה, ובמעלות המדות והם גמילות חסדים, ובשמירת מצות התורה הם הקרבנות, תהיה התמדת תיקון העולם וסידור מציאותו על הדרך השלם:

רע"ב על מסכת אבות פרק א משנה ב

ועל העבודה - עבודת הקרבנות שכך שנינו במסכת תענית שאלמלא מעמדות לא נקיימו שמים וארץ. ומצינו שבשביל הקרבנות שהקריב נח נשבע (הקדוש ברוך הוא) שלא יביא מבול לעולם. הרי שהעולם עומד על הקרבנות:

אכן יששכר וזבולון שניהם כאחד שותפים יחד לשכר הרב שטמון ללומדי התורה מאחר ואנו חיים בעולם הזה וצריכים לחיות וכאשר אדם מזמים לתלמיד חכם את פרנסתו הוא זוכה לשכר שווה בשווה כלומד התורה.

אולם לדברייך היה צריך להיות מבואר שיששכר יקבל שכר במצווה הגדולה של השכר המובטח לעובד האדמה, אולם ברור שאין כל עניין בכך.

עניין הנביאים

או שלא היתה להם ברירה והיו צריכים לעסוק לפרנסתם, וזה ברור שמי שצריך לעסוק לפרנסתו ומבטל מכך מלימודו אין לו כל חטא, וכמבואר ברמב"ם

(ח) כל איש מישראל חייב בתלמוד תורה בין עני בין עשיר בין שלם בגופו בין בעל יסורין בין בחור בין שהיה זקן גדול שתשש כחו אפילו היה עני המתפרנס מן הצדקה ומחזר על הפתחים ואפילו בעל אשה ובנים חייב לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה שנאמר והגית בו יומם ולילה:

(ט) גדולי חכמי ישראל היו מהן חוטבי עצים ומהן שואבי מים ומהן סומים ואף על פי כן היו עוסקין בתלמוד תורה ביום ובלילה והם מכלל מעתיקי השמועה איש מפי איש מפי משה רבינו:

אולם ברור כשמש שאין כל מצווה להתעסק בעבודה לשם עבודה, ולא לשם אמצעי להתפרנס כדי שנוכל ללמוד.

וכך כותב הרמב"ם  הלכות תלמוד תורה

(יב) כיצד היה בעל אומנות והיה עוסק במלאכתו שלש שעות ביום ובתורה תשע אותן התשע קורא בשלש מהן בתורה שבכתב ובשלש בתורה שבעל פה ובשלש אחרות מתבונן בדעתו להבין דבר מדבר ודברי קבלה בכלל תורה שבכתב הן ופירושן בכלל תורה שבעל פה והענינים הנקראים פרדס בכלל הגמרא הן במה דברים אמורים בתחלת תלמודו של אדם אבל כשיגדיל בחכמה ולא יהא צריך לא ללמוד תורה שבכתב ולא לעסוק תמיד בתורה שבעל פה יקרא בעתים מזומנים תורה שבכתב ודברי השמועה כדי שלא ישכח דבר מדברי דיני תורה ויפנה כל ימיו לגמרא בלבד לפי רוחב שיש בלבו ויישוב דעתו:

שני דברים למדנו מדברי הרמב"ם

א. שחובה ללמוד בלי קשר להלכות אלא חובה בפני עצמה

ב. שהמלאכה תהיה לא יותר מרבע היום כפי הצורך.

נכון כל מה שכתבת שמחוסר ברירה אנו מתעסקים בגשמיות ואנו מעלים את הניצוצות ע"י קיום המצוות התלויות במעשה ובהם אנו מקדשים את החומר עד שנהפך למעשה, אולם לימוד התורה עדיף מכולם שבאמצעות לימוד התורה מתקנים את כל העולם ועל כן ההלכה היא שכל מצווה שאפשר לעשות בידי אחרים חובה להשאיר אלחרים לעשות את המצוה ולהמשיך ללמוד.

יכולתי להאריך עוד אולם חושבני שיש די בדבריי.

יפה יפהאוסנת
ממש מעריכה את העיון.

אז הסיכום הוא כזה:
א. יש מי שאומר שתורה ועבודה מלכתחילה ("לעובדה ולשומרה" - מלבד ה"אור החיים", לא מצאתי עוד פרשן בחומש שהסכים איתו. רובם לא פירשו כי הדבר מובן מאליו).
ב. יש מי שאומרים שצריך את העבודה בשביל ללמוד תורה.
ג. יש מי שאומר שצריך לסמוך על הנס ולא לעבוד - רק ללמוד.

מה עושים עם זה?
הדבר תלוי באדם וביכולותיו.
יש אדם שכל מהותו בעולם להיות רב, יש אדם שלא מסוגל ללמוד דף גמרא תוך חודש, יש אדם שקשה לו לשבת על הכסא, יש אדם שהנפש שלו חייבת להעמיק, ויש אדם שהנפש שלו חייבת להשתחרר ולעשות עוד דברים מעבר ללימוד.
אני באופן אישי, חושבת שהכי נכון לשלב בין תורה לעבודה, בין דת ללאום. שאדם - כל אדם - חייב לצאת לעולם ולא רק ללמוד, משום שאז הלימוד שלו עקר וחסר (לא למדתי את המחשבה הזאת מתוך ספרים, הבנתי אותה בכוחות עצמי. תסתכל על העולם). זה מה שהקב"ה נתן לנו, עולם חומרי שעלינו להתמודד עימו בהצלחה. אם הוא היה רוצה שנהיה רק רוחניים - הוא לא היה כובל אותנו לעולם הזה...
אבל כל עוד יש רבנים אחרים שטוענים שלא כך פני הדברים - אני לא אתנגד למה שיעשו שומעי לקחם...
סיפור יפה - גם למי שהשרשור שעמם אותו...אוסנת
מעניין מה דעתכם (קטע שפורסם בעלון שבת של ברסלב):

"הפרנסה היא סוד. היא כזה סוד שאפילו אחרי שרואים ניסים לא מבינים איך הניסים האלו קוראים בכלל... הפתרון היחיד הוא הבטחון בה'... הורה הרב לופיאן לחתנים שימשיכו ללמוד תורה בלי הפסקה לפחות עשר שנים אחרי החתונה.
כשאמרו לו - ומה נענה לאבי הכלה? שתרד צלחת אוכל מהמשמים?
הוא אמר - כן! תגידו לו שתרד צלחת אוכל מהשמים!
אנחנו בדור ובמצב שלנו הולכים בשיטת "משנים מפני השלום".
אומרים להורים - בטח הוא יעבוד. הוא מומחה בתקשורת אלחוטית (התבודדות).
יש לו התמחות בתיקון קוי מתח שנקרעו (תשובה).
הוא מהנדס מנהרות (חתור חתירה תחת כיסא כבודך).
ועכשיו ברצינות - מספרים לאבא כל מה שירגיע אותו.
החתן חייב להיות משכנע: אני אעבוד, אפתח משרד תיווך, אנהג משאיות, אמכור ירקות, מה שהוא יודע לעשות - ישכנע את האבא שיום אחרי החתונה הוא מתחיל לעבוד.
אחר כך דוחים את זה כל פעם באיזה זמן, ואבא פותח את הכיס ועוזר לזוג באופן זמני  עד שיעברו 10 שנים..."

אני, במקום האבא, הייתי זורקת אותם מכל המדרגות.

לרועהאנונימי (פותח)
לרועה - קפץ בטעות פעם שעברהאנונימי (פותח)
החתם סופר הוא אחרון ולא ראשון חי לפני 200 שנה
אין כזה חתם סופר בסוכה.
הרמב"ם בפירושו מתנגד לקרדום ולפור בו, אולם אינו סובר ששי אידיאל בעבודה, ואף בארץ ישראל שמצוה ליישבה, אין זה מצווה שבגופו וברור שאפשר לשכור פועלים לכך.
.

מיהם הפועלים?אוסנת
מישהו יצטרך לעבוד בסופו של דבר...

אם לא אתה, הפועלים שלך. אם לא הם, אבא שלך.
ואם זה אבא שלך - אתה חי על חשבון אחרים.
ווואו יפה...טלiר הפ33ה
נכון הוא אחרוןהרועהאחרונה
ואני כמעט לגמרי בטוח שהוא כותב את זה שם, עברת על כל החת"ם סופר על סוכה שאתה אומר שהוא לא כתב את זה?
לדעתי...Reutot
הממלכת כהנים זה כל עמ"י... החילונים שלקחו את החלק של הממלכה, החרדים שלקחו את החלק של הכהנים והדתי לאומי שמשלב את שניהם.... זו המורכבות של עמ"י- ממלכת כהנים, כל אחד איך שהוא בוחר ומתחבר ומגשים את עצמו ביהדות!!! ככה זה.... שונים, שווים וביחד מושלמים--- ממלכת כהנים!!!
וסתם ככה רעייון יפה מאוד מאוד מהתחברתי ואהבתי...!!! שכויח...
מילי דבדיחותאהרב כהנא צדק
כשרבקה הייתה בעריון עברה ליד בית כנסת רצה יעקב לצאת ליד מסגד רצה עשיו לצאת נבהלה חשבה שיש לה דתי לאומי רצה לחכמים אמרו לה: שני גווים בבטנך ואז נרגע 2 גויים עדיף על דתי לאומי אחד...
אחי הבדיחה המקוריתאנונימי (פותח)
**אנונימי (פותח)
זה על מיזרוחניק
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך