א'. מזדהה. גם אני ככה
ב'. כנ''ל, אני יודע שאני צריך ללמוד עוד כמה שנים משמעויות אבל לא יודע כמה
ג'. גם אני לא יודע, אבל הפרנסה מאת הקב''ה. ויש מספיק אברכים שמסתדרים ב''ה
ד'. עם מה שכתבת כאן- אני לא מסכים. מה הכוונה 'לא יודע להגדיר יותר מכך'? אתה לא יודע לומר איזה תכונות חשובות לך? איזה מידות אתה הכי מעריך בעבודת ה'?
בנוסף, כתבת שאתה רוצה אשה שמחה- האם אתה מתכוון לאשה עם אמונה חזקה ומוחשית בה'? או מישהי עם חוש הומור?
אותו דבר- יופי, זה יכול להיות משהו פנימי ויכול להיות משהו חיצוני. שלא נדבר על כך שיופי זה משהו סובייקטיבי, כידוע.
בקיצור- אתה יודע להגדיר יותר מכך, אתה פשוט צריך לשאול שאלות ולנסות להסביר לעצמך מה זה אומר בתכל'ס
ה'. לא צריך לגור בהרבה מקומות. אם אשתך תתאים לך באופי סביר להניח שגם היא תחשוש מלגור במקומות כאלה ואחרים שאינך רוצה להתגורר שם
ו'. יש אמנם בחינה של ביטחון, יוזמה והנהגה. אבל יש את אלו שמחפשים/ות דווקא הנהגה שקטה, ענוה רוגע וסבלנות.
(סליחה על הניצלו''ש אבל בשבת חיי שרה למדתי בשיחות הרצי''ה שאברהם אבינו הוא הבחינה הראשונה- הוא צדיק גלוי שתמיד פועל ומשפיע חסד וכו' וכו', אבל יצחק אבינו הוא הבחינה השניה- הוא לא פועל אלא נפעל. כמו שהוא כביכול לא 'שולט' על נתינת הברכות אלא מובל ע''י הקב''ה ויעקב. ושניהם ביחד יוצרים לנו שלימות אחת שמתבטאת ע''י יעקב)
ז'. סבבה. לא יודע מה זה הדבר הרגיל, האם זה משהו שנקבע בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?
אין צורך להיות גבר רגיל. אנחנו צריכים אנשים מיוחדים, לא רגילים...
עד עכשיו זו היתה הקדמה, ועכשיו למה שבאמת שרציתי להגיד:
מקצוע, פרנסה, שנים בישיבה, מקום מגורים ומנגלים לא מגדירים את האישיות שלך. נכון- הם עוזרים לנו לדעת יותר לאיזה קבוצה אתה משתייך, אבל זה לא שעכשיו אנחנו נדע: 'אה, אם כן אז הוא ככה וככה..'
בקיצור זה דברים חיצוניים, לא מהותיים. חתונה זה בשביל שתהיה אדם *יותר שלם*, לא אדם יותר מגניב ולא אדם עם יותר כסף.
כנ''ל לגבי אשתך. אשתך לא צריכה להיות יפה ומוכשרת וכריזמטית. היא כן צריכה להיות צדיקה ויראת שמים, עם מידות טובות כחסד ואהבת הזולת. אל תזלזל בזה- מידות נעלות זה הדבר הכי גדול שיכול להיות לאדם
את ההתאמה הנפשית והנשמתית אתה בודק בפגישות. זה מה שאמור לעניין אותך. מעבר לכך- זה פחות קריטי, ו'על הדרך'.
אז זה לא אמור למנוע ממך להיפגש, כי נפש ונשמה יש לך (מידות, שכל, תכונות אופי, רצונות וכו')... כל מה ש'חסר' לך זה רק הגדרות ודברים חיצוניים
אז תיפגש בשמחה,
בהצלחה רבה לך!