יעני כי מצד אחד זה חו"ל מצד שני זה רבנים.. אני אישמח אם תענו! תודהההה!!
מה אתם אומרים על טיסה לאומןן??נקומה נא
נגד ממש!!!!!!אוהבת לעזור...
היית כבר בכל הקברים של הרבנים בארץ?...
נגד!!!!!!!!!!!!!!! חד משמעי!!!!!!!!!!!!!!!!שבו"שניק בנשמה!
לא יוצאים מארץ ישראל!!! יש גדרים הלכתיים מאוד ברורים למה כן מותר לצאת בשעת הדחק בלבד.
טיסה לרבי נחמן או לכל צדיק אחר היא אינה מותרת.
לפי מה אתה אומר את זה??מה המקור???משיח!!!
בגמרא כתובשבו"שניק בנשמה!
שיש שלושה פרמטרים שלפיהם יהודי יכול לצאת לחו"ל:
- לצורך פרנסה
- לחפש אישה
- ללמוד תורה
הנה מהגמראשבו"שניק בנשמה!
מקור האיסור ליציאה[עריכת קוד מקור | עריכה]
האיסור לצאת מארץ ישראל, ולו לזמן מוגדר, מפורש בתלמוד במספר מקומות. במסכת כתובות מסופר על אדם שביקש לצאת לחו"ל כדי לקיים מצוות ייבום, ור' חנינה גער בו בחריפות:
"ההוא גברא דנפלה ליה יבמה בי חוזאה. אתא לקמיה דר' חנינה, אמר ליה: מהו למיחת ולייבמה? אמר ליה: אחיו נשא כותית ומת, ברוך המקום שהרגו; והוא ירד אחריו?!"[11]
תרגום: "לאיש אחד הזדמן מצוות ייבום בעיר חוזאה. בא לפני רבי חנינה, ואמר לו: האם לייבמה? ענה לו: אחיך נשא כותית ומת, ברוך המקום שהרגו; שאתה תלך בדרכו?" הסיפור מובא גם בגרסה שונה בתלמוד ירושלמי.
בדומה לכך מובא במסכת גיטין: "אמר רב ספרא: כי הוו מיפטרי רבנן מהדדי, בעכו הוו מפטרי משום דאסור לצאת מארץ לחוצה לארץ". מבאר רש"י:
"כי הוו מיפטרי רבנן מהדדי - בני מדינת הים שהיו הולכין ללמוד תורה בארץ ישראל, כשחוזרים לבתיהם היו חבריהם בני ארץ ישראל מלווים אותן עד עכו, ומשם נפטרים מהם: שאסור לבני ארץ ישראל לצאת חוצה לארץ".
מאידך, במסכת עבודה זרה מתיר התלמוד לכהן לצאת לחוץ לארץ למטרת לימוד תורה, נשיאת אישה והצלת ממונו מידי הגויים, זאת על אף קדושתו של הכהן שנוגדת את עקרון "טומאת ארץ העמים". היתר זה סותר את האיסור הכללי של יציאה מהארץ שהובא קודם לכן, ולכן תירצו בעלי התוספות שההיתר שניתן לכהן הוא במקרה שבכוונתו לחזור לארץ, ואילו האיסור הכללי מתייחס לאדם שלא התכוון לחזור לארץ לעולם. לפי זה, מותר לכל אדם פרט לכהן לצאת לחו"ל לכל מטרה, כל עוד שבכוונתו לחזור לארץ; ואילו לכהן מותר לצאת רק למען מטרות חשובות במיוחד, כמו תלמוד תורה.
הרמב"ם, החולק על התוספות, הרחיב את האיסור לצאת לחו"ל על כל אדם:
"אסור לצאת מארץ ישראל לחוצה לארץ לעולם, אלא ללמוד תורה או לישא אשה או להציל מן העכו"ם ויחזור לארץ. וכן יוצא הוא לסחורה. אבל לשכון בחו"ל אסור, אלא אם כן חזק שם הרעב... ואף על פי שמותר לצאת אינה מדת חסידות שהרי מחלון וכליון שני גדולי הדור היו ומפני צרה גדולה יצאו ונתחייבו כליה למקום".
אבל רבי נחמן אמר לנסוע אליו!!!!!!!!!!נקומה נא
יופי שאת אומרת את זהשבו"שניק בנשמה!
אבל חז"ל הם אלה שפסקו לנו את ההלכות. לרבי נחמן יש תורות נפלאות אבל במחילה הוא לא כמו התנאים והאמוראים.
מי אמר שהוא התכוון לגרים בארץ?-דרייב
כנראה שהתכוון רק לאלו שכבר מתגוררים בחו"ל כי באותה תקופה לא היו כמעט יהודים בארץ...
בעדהייתי חוזרת
נגד!!!!וטהר לבנו לעבדך
גם רבי נחמן בעד ארץ ישראל! לא יוצאים מהארץ!
בעד ( תביאי לי משם את כל מה שאין בארץ... )טיל&ישראלי!
עדיף לטוס למקום אחר אומן זה מקום משעמםWSW
כןWSW
נגדחיוך קטן גדול
דבר ראשון- ניראלי שיש דעה שאסור להשתטח על קברי צדיקים (תקנו אותי אם אני טועה)
ודבר שני- אם זה סיבה מספיק טובה לצאת מהארץ אז כן אפשר לצאת.. (לא חושבת שיש סיבה כזאת...)
אכן יש דעה כזאת
להיות בשמחה!!!
ידעתייי
חחחיוך קטן גדול
![]()
לפי הגאוו מוילנההלמדן
נכתב באגרת הגר"א שלא ללכת לבית קברות כי יש שם מזיקים
נ.ב. גם כתב שעדיף שנשים לא ילכו לבית הכנסת ועוד כל מיני דברים שאף אחד לא עושה בימינו
אני אומרת שכל אחד ומה שהואלהיות בשמחה!!!
חושב שנכון ומה שרבו אומר.
אני מאד רוצה לסוע לרבנו אבל אני החלטתי שלא בגלל שלא יוצאים מהארץ.
אם יכולתי הייתי נוסעת להמון רבנים!! הבעש"ט הקדוש, רבנו, רבי לוי יצחק ועווודדד
נגדפו הדוב
יש מספיק קברי צדיקים בארץ וזה לא סיבה מספיק טובה כדי לצאת מהארץ הקדושה שלנו
אפשר להגיד משו על התירוץ הזה?להיות בשמחה!!!
זה לא נכון להגיד שיש מספיק קיברי צדיקים בארץ ישראל אז... כי אני למשל רוצה לטוס לאומן כי אני מתחברת לאותו צדיק.
אני גם נגד למרות הכל
אבל מי שרבו מתיר לו וגם ליבו אז שיטוס
^^^ יש סיפור על אחד מזקני אנ"ש רבי מרדכי הלברשטט זצ"ליהדות=דרך חיים
שפעם שאלו אותו למה הוא משקיע כ"כ הרבה לסוע לאומן בראש השנה, למה שלא ילך לקבר סבו של רבנו הבעש"ט הקדוש שאף יותר קרוב לביתו של רבי מרדכי...
וענה שכמו שבל"ג בעומר צריכים לבוא לרבי שמעון משום שזה היום שבו הוא מסוגל ביותר, ואף אחד אינו מקשה מדוע לא נוסעים לטבריה לרבי עקיבא רבו ואילו רבי שמעון היה תלמידו
נכון מאד!להיות בשמחה!!!
כי רבי עקיבא בכלל לא בטוחים שהוא קבור בטבריהפו הדוב
נוו באמת, זה היה בכללילהיות בשמחה!!!
עולים לקברות צדיקים לא כדי להתפלל לצדיק ח"ו!דרייב
מתפללים לקב"ה שיושיע אותנו בזכות הצדיק ולכן מה זה משנה לאיזה קברות צדיקים הולכים?
אבל זה מאד הגיוני שאני ארצה להתפלל דווקאלהיות בשמחה!!!
אצל הרב שלי
הוא הרב שלך??נקומה נא
אינלי עדיין רב אבל אני מאד מתחברת לרבנו!להיות בשמחה!!!
את מדברת על ברסלב או על ננח??נקומה נא
באמת יש הבדלים ענקיים בינהם!!
ברסלבלהיות בשמחה!!!
ואי ב''ה אני אחרי ברורים ובעזרת ה' יתברך מתכונת ללכת בדרךמשיח!!!
רבינוווווווו
כמובן שברסלב ולא ננח זה אפילו לא התלבטות אצלי
ב''ה
12דרייב
ואטי אני ממש מצטרפת לשאלה..יש למישו מקורות???אני מזה ישמחחחמשיח!!!
מחפשת לך באינטרנט שניהפו הדוב
והינה למה אסורפו הדוב
ואי אהבתי מה שהרב ארז משה דורון כתב..משיח!!!
אני פשוט אוהבת את הדעות שלו!!
האמת שכל שנה כמעט אני בוכה על זה שאיני יוצאיהדות=דרך חיים
אבל אני יודע שאם הייתי יוצא הייתי בוכה אפילו יותר, אני נקרע בין שני עולמות קדושים, אני אוחז שמצווה לסוע לרבנו הקדוש על ראש השנה, ואפילו מצווה לתת כספי מעשרות לשם כך. אבל אני בעצמי פשוט לא מסוגל לעזוב את נחלת ה' ולהסתפח באדמת עובדי גילולים ארורים, ובוודאי שהציון עצמו קדוש בקדושת ארץ ישראל ממש כמבואר בליקוטי מוהר"ן ואם ח"ו יום יבוא ואזכה לטוס ברור לי שלא אצא מהציון רק מה שיהיה נצרך ביותר ואם יסתייע אשתדל אפילו שלא לצאת בכלל, ובלי נדר אמלא את נעלי בעפר מארץ ישראל כדי שלא אדרוך אף לשניה אחת על אדמה הטמא של חו"ל ר"ל, ואולי אפילו אעשה כמנהג רבי אברהם בן רבי נחמן שכל פעם שנסע מארץ הקודש לאומן הביא עימו בקבוק יין מארץ ישראל ולכל משקה ששתה מזג טיפה כדי לקדש אותו מקדושת ארץ הקודש, וגם רבי אברהם בר"נ כל פעם שהיה חוזר היה נודר נדר שלא יצא יותר מארץ הקודש ורק לקראת ראש השנה לא היה עומד בכך עושה התרת נדרים ונוסע.
אבל ברור שמי שנוסע בשניה שעולה למטוס צריך לקרוע בגדו ולברך בשם ומלכות דיין האמת על שעוקר מושבו אפילו לרגע מארץ הקודש
זה קדוש מה שרשמת פה!להיות בשמחה!!!
ככה אמור להרגיש כל חסיד לפני אומן..באמת..חסויה55
ריגשת.. אשרינו ואשרי חלקנו!
זה תלוי איזה רב אתה שואללללל!!נקומה נא
בתכלס אם תשאל את הרב ארוש או רב חסיד ברסלב- אז הוא יגיד לך כן לנסוע אבל אם תשאל תרב אבינר- יגיד לך לא לנסוע
נראלי פשוט צריך לקחת רב מוסמך וללכת רק אחריו..
קיצר אבל תאמת אם זה יחזק אותך אז מה הבעיה?? @שבו"שניק בנשמה!
אסור. פשוט אסור.שבו"שניק בנשמה!
בלי קשר לחזק או לא לחזק - יש איסור הלכתי על יציאה מהארץ שלא לצורך אחד משלושת הדברים שכתבתי לעיל.
בוא שניה לפרטי!!!!!נקומה נא
*כמובן שבמקרה חירום רפואי מותר ואף מצוה לצאת*שבו"שניק בנשמה!
אם הריפוי נמצא בחו"ל.
לדעתי לא ראוי על גבול האסור...-דרייב
גם מצד איסור היציאה מהארץ אך לקברות צדיקים יש מתירים לצאת ולכן מצד זה אין למחות באלו שטסים...
אבל מי שמחפש קברות צדיקים יש הרבה מהם בארץ למה לחפש בחו"ל?
אבל ישנה עוד סיבה. חשבתם פעם כמה כסף עושים האוקראינים האנטישמיים מהעולים כל שנה לציון ר' נחמן? כל מי שעולה תומך ישירות או בעקיפין בשונאי ישראל!!! אלו שהיו יותר אכזריים אלינו מהגרמנים ימ"ש בשואה! איך אפשר לפרנס אותם? איך אפשר בכלל לדרוך על אדמה הספוגה בדם יהודי?
חייבים להעלות את עצמותיו לארץ בהקדם האפשרי!!!
בעד בעד בעד בעד בעדדדדדדחסויה55
חלק מההגעה שלנו לארץ ישראל השלמה והמתוקנת בעזרת השם יתברך האהוב זה התיקון של כל אחד ואחד...ונרצה או לא יש כאלה שהתיקון שלהם עובר דרך רב כזה או אחר שלא זכה (או רצה, קטונתי) להקבר בארץ..
רבינו אמר אז עושים!!!!!!!!!!!!!!!ננח דוסית
נגד! אל יוצאים מארץישראל!אמת ותמיםאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.