אני חושבת, שקודם כל, את צריכה לשבת עם עצמך, בשקט ולשאול את עצמך כמה שאלות חשובות-
למה אני כל כך רוצה כבר עכשיו להתחתן? על איזה צורך פנימי זה יענה לי? ולמה אני חושבת שדווקא חתונה תענה לי על הצורך הפנימי הזה?
הרבה פעמים רצונות שלנו נובעים ממקום מאוד פנימי ועמוק שזקוק למשהו וחשוב להיות מוגעים למה הצורך הפנימי שמניע אותנו ולא רק לרצון שנמצא כאן ונוכח אבל יכול להיות שהוא עצמו רק מבלבל אותנו מהרצון האמיתי שלנו...
(אתן לזה דוגמה די טיפשית אבל לא עולה לי דוגמה טובה יותר; לפעמים ממש מתחשק לי פתאום לאכול את המרק והקציצות של דודה שלי. משהו מושלם וטעים בטירוף. באמת.. פתאום באמצע היום שיא המתחשק לי. זה נכון שבאמת באלי את האוכל הזה אבל הצורך האמיתי שלי הוא לא המרק המסוים הזה והקציצות המסוימות אלא לדבר עם דודה שלי. העיניים שלה, המבט, ההקשבה, התובנות. זה בפנים בעומק. אבל בחוץ אני באמת רוצה את האוכל שלה. פעם אחת ממש התחשק לי את המרק והקציצות שלה והייתי כמעט בדרך אליה ואז שמעתי שהיא נקעה את היד וכבר שבוע לא בישלה כלום... אז התקשרתי אליה [שאלתי מה שלומה וכל זה] וביקשתי את המתכונים של האוכל שלה. הכנתי והאןכל יצא ממש דומה לשלה ושיא הטעים. אבל עדין רציתי את האוכל *שלה* ועדין הרגשתי מבואסת. לקח לי זמן להבין שזה לא שבאמת רציתי את האוכל שלה. רציתי אותה. ואת זה יכלתי לעשות ולבוא אליה גם בלי לאכול כלום או לאכול ערגליות יבשות ממשלוחי מנות של שנה שעברה.... אז למה הייתי מבואסת? כי הרצון שלי (לאכול את המרק והקציצות) סופק אבל הצורך שלי (לדבר עם דודה שלי) לא).
אז חשוב שתדעי באמת מה הצורך שלך. האמיתי מבפנים. אפשר גם להיעזר באנשים חכמים כדי למצוא תשובות.
ואז אחרי שיש לך תשובה לראות האם באמת הדרך היחידה לענות על הצורך הזה זה חתונה....
ודבר נוסף,
חשוב להבין באמת מה זה אומר חתונה. ממש להבין.
לדעתי האישית זה לא משהו שיכול לקרות בגיל 15. גם לא בגיל 18. אפילו לא בגיל 20.
וצריך לקחת בחשבון כל מה שזה אומר;
להתחתן אומר גם לגור בבית משלך. בשביל זה צריך לשלם שכר דירה, חשמל, מים, ועד בית, ארנונה, חשבון אינטרנט, חשבון קופת חולים, חשבון טלפון. ולתחזק את הבית (ניקיונות, כביסות, בישולים, כלים, גיהוץ, קיפול כביסה, אבל, שטיפה, סידור הבית-זה לא נגמר אפעם) ולקנות אוכל, חומרי ניקיון, בגדים, גרביים, פלסטרים ואקמול למקרה הצורך, מברשת שיניים, סבון ידיים, מסמרים כדי לתלות את התמונה שקיבלתם מתנה, כבל מעריך למכונת כביסה, מלפפונים-בצל-שום-ביצים-רסק עגבניות-שמן-מלח-תבלינים-סבון כלים זה רק רשימה של מה צריך לארוחת ערב אחת של סלט ושקשוקה והיא לא משביעה אפילו,מפיות לשבת ויין להבדלה. הכל על חשבונך. ועל חשבון אישך. כל הזמן לתפעל ולתחזק ולממן את המפעל הזה שנקרא בית.
את מסוגלת לזה? רוצה בזה? יש לך את היכולת הכלכלית לעמוד בזה? גם אם חיים במנימום האפשרי (שימי לב שברשימה לא כתבתי כלום של מותרות והנאה. הכל סופר בסיסי) מדובר על אלפי שקלים בחודש. איך תעשו את זה? תעבדי בחנות או בעבודה מזדמנת אחרת? ואיך תתקדמי בחיים וכמה שנים אפשר לעבוד בעבודות כאלה?!? גם אם ההורים עוזרים אני מניחה שההורים שלך לא מליונרים ואז כנראה שאין להם את היכולות לממן אותך למשך שנים...
וזה רק כשמדובר בזןג. ומה עושים כשמגיע תינוק ואיתו כל הצרכים שלו? בדקת פעם כמה עולה חבילת טיטולים? בדקת כמה טיטוחים תינוק ממוצע צורך בחודש?
וזה בלי לדבר על המורכבות בחיי הנישואים, זוגיות, קשר שלך עם המשפחה שלו ושלו עם שלך, המחויבות הגדולה והטוטאלית של חיי נישואים,כל הדברים שתצטרכי לוותר עליהם אם תתחתני שנים לפני כל החברות שלך ושלא תוכלי לחזור אליהם ועוד ועוד...
אני ממהרת מאוד ולא יכולה להמשיך. אשמח לפרט עוד בהמשך ובהצלחה יקרה!