להתחתן בגיל מוקדם- מה אתם חושבים??נקומה נא

סבבה כמו שראיתם בכותרת זה שאלה די סתומה אבל תענו! תודה!

אני בת 15 ודי בלחיתבלח

רוב בכיתה שלי לא כזאת הם שירות לימודים מדרשה וכו

ותאמת אני קולא שישיסטית!

אמרו לי שזה לא בא ממקום בוגר או משו אבל זה די דחוף לי! 

(יעני לא עכשיו! בגיל 18 נגיד)

מצד שני שמעתי על זוגות שמתחתנים מוקדם- הרבה מהם מתגרשים!

אז אני באמת לא יודעת מה לעשות!

תענו לי! 

תודההה!

אני חושבת שעדיין לא בשלים בגיל הזה להתחתן.חמניה צהובה

ובגלל זה אחרי זה מתגרשים

זה מה שחשבתי! אבל לא התכוונתי גיל 15! נגיד בגיל 18!נקומה נא

ברור, הבנתי, אבל עדיין...חמניה צהובה

.............!!!!יש ויש...

ואני שמעתי על זוגות שהתחתנו מאוחר והתגרשו, אז מה? אז אולי לא כדאי להתחתן בכלל???

לא חושבת שזה עניין של גיל. זה יותר עניין של בשלות והתאמה...

לפי איך שאת נשמעת- עדיף להתפתח ולהבשיל מבחינה רוחנית ומעשיתנפש חיה.
ורק אחרי שיקול דעת
להתחיל לחפש חתן .

ממש לא בגיל מוקדם כל-כך.
היא לא מתכוונת להתחתן בגיל 15...יש ויש...

עד גיל 18 היא יכולה להתבגר ולהתבשל ואולי אז כן יהיה מתאים לה להתחתן....

אבל אי אפשר לדעת.

שמונעשרה זה צוציק ....נפש חיה.
ואי ממש לא!זה תלוי בת!!!משיח!!!

הופה, קמת לתחיהמילי דשטותא

למה את אומרת את זה?מתנצל

לא סתם אמרו, "בן שמונה עשרה - לחופה" (אבות, פרק ה, משנה כא).

וכן "עד כ' שנה יושב הקב"ה ומצפה לאדם מתי ישא אשה כיון שהגיע כ' ולא נשא אומר "תיפח עצמותיו" (קידושין כט עמוד ב). בכל אופן, שמעתי מאת הרב אשר קושניר שטוב להתחתן בגיל 18 בתנאי מרגישים אחראים. אם אדם הגיע  לגיל 24 - צריך להשתדל להתחתן גם אם הוא עדיין לא מרגיש אחראי, כי אין סיבה לחשוב שזה ישתנה. 

היום הטבעיים השתנו . לך לכל רב ותברר מה קורהנפש חיה.
עם מי שמתחתן בלתי מוכן .
תנאי המחייה והבשלות הנפשיתבשורות משמחות
של היום שונים מאוד מהתקופה שהזכרת..
לדעתי גיל י'ח זה דיי צעיר, אמנם לא הייתי שוללת על הסף, כל עיניין לגופו, אפשר להמתין לגיל 19-20
ממש לא. מה גם בוער? חכי עוד כמה זמן, תראי עולם ותתבגריטיל&ישראלי!

ורק אז תראי מה את רוצה לעשות בחיים. להתחתן מוקדם זה מתכון לבעיות לדעתי...

( וכמו שאת מכירה אותי, אני לא בדיוק הטיפוס שיתמוך בזה...

חכי לפחות חמש שנים.. מה הלחץיאירוש
כשזה בא ממקום באמת בוגר, אמיתי ובשל מרגישים את זה.
את מבינה שחתונה זה אחריות? זה קודם כל זוגיות? וגם לנהל בית? ובהמשך משפחה?
וגם לחיות עם בנאדם ולתת לו 24/7 גם כשלא מתחשק תמיד?נפש חיה.
בעיקרון לא ממליצה.בעוז וענווה!

שמעתי כבר כל מיני סיפורים.. וזה לא המקום לפרטם כאן.

בעיקרון זה באמת תלוי בכמה את מוכנה, ועד כמה את מודעת למחוייבות הלא נגמרת הזאת שנקראת חתונה. לצד כל זה שזה שיא הכיף ומשמח, זאתאחריות ענקית.. לחיות עם עוד מישהו ולדאוג לו, לפרנס משפחה לגדל ילדים, לעבוד, לנהל את הבית על כל מה שזה אומר.. זה ממש לא פשוט. אז לא כדאי להיות פזיזים מדי ולעשות צעדים שתתחרטו עליהם.. הכל בנחת, בעיתו ובזמנו.

אבל אנחנו לא יכולים לדעת מתי זה בעיתו ובזמנו...יש ויש...

לפעמים העת והזמן זה גיל מוקדם....

אז שוב - זה תלוי אם את מוכנה או לאבעוז וענווה!

וצריך גםלשאול אחרים שקרובים אליך מה דעתם, לא לסמוך רק על עצמך. חבל מאוד להתחתן כשלא מוכנים, הרבה פעמים זה נגמר בגירושין ולפעמים זה כבר עם ילד או שניים.

בשביל זה לא כדאי להחליט לבד אלא להתייעץ עם מי שמכיר.נפש חיה.
והייתי בלחית מהחמישית וב"ה זכיתי 'ליישם'אני והגיטרה
הייתי בלח"ית, לפני שהתחלתי לצאת (בשמינית), וודאתי שאני לא עושה את זה מסיבות לא נכונות.
(תסתכלי על עוד תשובות שלי בנושא).
פסיכומטרי עשיתי אחרי השביעית, התארסתי במתכונות, התחתנתי שבועיים אחרי הבגרויות והתחלתי ללמוד לתואר מיד
חכי לגיל 18 ואז תחליטי מה לעשות עם עצמך, אם את בשלהולמקדש תוב

שונא שאנשים מחליטים לעצמם מה יהיה עוד ארבע שנים

ואם באלך פירוט בכיפ למה לא

אני בן 16 וחצי ואני מבין תצורך והכול

אבל אבא שם אותנו במציאות שלא מתחתנים בגיל הזה, יש לנו כמה שנים להתגבר על היצר, ולהתבגר ואז להתחתן

מצידי להתחתן עוד חצי שנה, אבל אני מבין שאולי יהיה טוב לחכות עם זה עוד שנה למרות הקושי

ובנות ובמיוחד קטנות אפילו אל תגיבו מה אתם מבינות בכלל

ברור שזה תלוי בנפשות הפועלות.הריוניסטית
בס'ד

אם הרצון מגיע ממקום בוגר ומתוך הבנה שחיי נישואין דורשים הרבה עמל והם לא תמיד ורודים, אז יש יותר מקום לחשוב.
לא חושבת שיש נוסחה ברורה של גילאים. כל אדם לפי מקומו, בשלותו ובגרותו.
צריך להכיר את עצמך טוב טוב, לוודא שאת מודעת לכל מה שחיי הנישואין דורשים ולא לחיות בפנטזיה. וגם מאוד חשוב להיות ריאלית בבחירת הבעל, לא לפעול מתוך שיקולים של פנטזיות. לבדוק אם יש התאמה באישיות ובהשקפה, משיכה, רצון לקשר והדדיות. ולא לוותר על שום דבר שחשוב לך באמת, כי בעתיד הדברים האלו יהיו קשים מנשוא. (ז''א לא להתחתן עם בחור שקשה לו לתפוס את עצמו ללמוד, כשאת מאוד רוצה בחור מתמיד, מתוך מחשבה שתשני אותו. או לא להתחתן עם בחור פחות דוס ממך באופן משמעותי, כי לא תצליחי לשנות אותו.)

ולשאלת השאלות - מניסיוני כנשואה צעירה (התחתנתי טיפונת אחרי 19), ומהיכרותי עם הרבה בחורות כאלו, חלקן 16,17 - אם אתה מה שפירטתי למעלה, זה עובד. ואם אתה פנטזיונר - זה מתפוצץ לך בפנים.

בהצלחה!

^^^הבל הבלים

את צריכה לראות את הדברים באופן כמה שיותר אמיתי. שזאת אומרת להבין מה חיי נישואים תקינים דורשים ממך, מה הם נותנים לך ובסופו של דבר האם זאת תהיה עסקה משתלמת להתחתן בגיל צעיר.

אנסה לתת לך נקודות למחשבה:

1) כנשואה צעירה (כנראה) חסרת מקצוע מכניס, תצטרכי ללמוד או לעבוד או גם וגם. הייתי אומר שכדי לתחזק את הבית מבחינה כלכלית תצטרכי סדר יום של בערך 12 שעות בשביל להספיק הכל(לימודים, עבודה , משק בית וכו'). וזה עם בעלך עוזר לך.

לא אומר שזה בלתי אפשרי רק קשה. מצד שני זה נותן לך אפשרות להתפתח, כי תהיה לך מוטיבציה.

2) יכול להיות שתגיעי לתובנות חדשות ואת כבר לא תהיי ב"ראש אחד" עם בעלך. מה שעלול לגרום לפירוד ביניכם.

בגיל צעיר בדרך כלל עוברים יותר תהפוכות מה שעשוי לגרום לתובנות כאלו להופיע. 

מצד שני, בעלך יכול להיות שם בשבילך כשתעברי את התהפוכות ולעזור לך להגיע למקום יציב(אם זה מה שאת מחפשת).

3) כנשואה תצטרכי לעבור קשיים בזוגיות. תצטרכי לחלוק באופן תדיר את חייך עם אדם שלא תמיד תחפצי בחברתו.

מצד שני, תקבלי אהבה,קשר, מין, עניין ועוד.

לסיכום : תבחני את היתרונות מול החסרונות באופן כמה שיותר אמיתי וכך תוכלי לעשות צעד נכון.

וגם אם תתחרטי ותרצי להתגרש, לפחות תדעי שעשית את ה100%.

בהצלחה!

נשמע כמו הורמונים של גיל ההתבגרותמעדיף לא לספר.

ופחות ממקום בוגר.

מי שאמר לך שזה לא בא מבגרות - לדעתי צודק.

תתעסקי בדברים אחרים... את עוד ילדה.

החיים דינאמיים מדי לפני גיל 24 וזה לא בריא לנישואיןאלגריטי

גיל צעיר זה בעיה אפילו אם מסוגלים להתנהג באופן הכי בוגר ואחראי כמו שצריך. נישואין בריאים בנויים קודם כל על התאמה זוגית ויציבות בשכל וברגש. 

אנשים צעירים יכולים לקחת אחריות כבדה על משק בית וגידול ילדים. אבל פחות מסוגלים לנעול את הרגשות והמחשבות שלהם בתוך המסגרת של הנאמנות לחיי הנישואין.

חתונה לא עוצרת את ההתפתחות של השכל והלב.

לא עוצרת את הגיבוש של דעות והשקפות על כל מיני עניינים חשובים יותר או פחות.

לא חוסמת את החשיפה להשפעות מבחוץ. 

לא גורמת לאנשים להפסיק לגלות דברים טובים ורעים על עצמם. 

התפיסות של גיל 18 לא דומות לאלה שבגיל 20 ואלה לא דומות לגיל 22. אחרי גיל 24 הקצב מתחיל לרדת. 

הרבה זוגות שהתחתנו מוקדם, מתגרשים כי הבעל והאישה גילו על עצמם דברים חדשים שאי אפשר היה לדעת קודם. כולל דברים שלא מתאימים להם בכלל ולחיים שהם היו רוצים שיהיו להם. 

זה באמת באמת תלוי בבת עצמהמשיח!!!

אני ממש בעד להתחתן מוקדם ואם את בעד ואת גם רוצה אז זה תלוי בך!

פשוט תחשבי על חיי הנישואין..

מה את רוצה מהם וכו

תשאלי את עצמך שאלות..ותתבגרי יותר מהר מחברות שלך אבל רק אם את בקטע אם לא אז פשוט לא..

קיצור אני ממש חושבת שזה תלוי אך ורק בך!

בעז''ה בעיתו ובזמנו אבל גם בקרובבבבב

בהצלחה

תלוי בך..אמת ותמים

אני נגיד גם שיא הבלחית ובעד להתחתן באזור ה19 ככה...

וניראלי שגם היא- @שמחה260

מובןאור שמחה
אני שבעסטית בלחית רצח.אבל מבינה שכדי שזה יהיה הדבר הכי אמיתי צריך לחכות..
תקשיבי משומילי דשטותא

אני בעד להתחתן ברגע שבשלים לזה.. ואני חושבת שאני בשלה לזה ושאני יעשה אתזה בגיל 18 אבל זה לא אומר שכולם צריכים לעשות את זה.. הבנת תהבדל בין בעד לבין מה שאני חושבת?(:

זו ההדרכה של התורה, כנראה שהיא מתאימה גם לנואור יהודי
במיוחד אם שואלת עכשיו שזה מצוין.
יש לך 4 שנים להתכונן לזה, לחשוב על ברצינות, להבין מה זה אומר, וליישם את זה.

אם שאלת, התחתנו בסיום השמינית ולאחר כמעט 10 שנים אנחנו שמחים במאורע הזה ובהחלטה להתחתן מוקדם.

והאמת היא שאנחנו מכירים כל מיני כאלו שמפחדים מגירושים ולכן הם לא מתחתנים...

בקיצור, לכי עם התורה עד הסוף ואל תבהלי מכל מיני סטטיסטיקות, אף אחד מהם לא בדק את רמת הבשלות לנישואין שזה הדבר החשוב בהכנה לחתונה וזה ממש לא נמדד בגיל. יש כאלו שגם בגיל 50 חושבים שהמטרה בחיים היא רק להנות ולא מבינים שהמטרה בחיים היא להשפיע טוב בעולם, ואין יותר טוב מחתונה בגיל תמים יחסית והרבה ילדים בעז"ה, כמובן לפי הכוחות והיכולת.
להתחתן! להתבגר...כפרעלי

בתור ברסלברגבעוני ביבנאל עיר ברסלב נוהגים להתחתן מגיל 14 אז כן זה ישמע לכם הזוי... ויש לי שכנה שהתחנה בגיל 14 ועכשיו היא סבתא עם משפחה לתפארת, גם ביבנאל הז לפחותיותר טובה מאצל המזרוחניקים... אז לא אמרתי להתחתן בגיל 14 אבל בטח שזה אפשרי במקום למרוח תיים בתיכון להחליט להתבגר כל יום התבודדות וחשבון נפש ויאאלה מזל טובבבבב לא סתם היצר שלנו מתחיל בגיל מוקדם... והעיקר להיות בשמחה תמיד... חשוב שיכנס למודעות צריך להביא לעולם הרבה ילדים בעזרת ה'...מנפנף

וואאיייי...יש ויש...

אני ממש אוהבת ברסלב!!!!

והם רצו להתחתן בגיל 14?שם שם
ומי מפרנס?
זה לא נשמע לי הזוימי האיש? הח"ח!

זה נשמע לי כעבריינות פלילית שדינה מאסר בבית הסוהר

גם אם לא מתגרשיםcintetit
בנות היום לא מסוגלות להתחתן בגיל כזה.
בנים - ברור שלא.
היום מתבגרים לאט.
אנשים רצים להתחתן בגלל הורמונים, זו החלטה לא נבונה.

גם אם אנשים לא מתגרשים בסוף זה לא אומר בהכרח שהנישואים מוצלחים.

אני התחתנתי בגיל צעיר מאוד. גיל 21. אני מצטערת על כך כל יום.
21 לא כל כך צעיר בשביל בתאור שמחה
זה ממש ממש תלוי בהרגשה ובבן אדם עצמו. גיסתי התחתנה בגיל 18 וחצי והיא ממש בטוב עם זה נפשית.ויכול להיות שמשהי בת 18 אחרת תהיהי ממש לא מוכנה.זה בסדר כל בהרגשה שלה. למרות שבעזרתו יתברך ארצה להתחתן בגיל 21 22
תקשיבי משו, זה ממש תלוי באישיות שלך. לדעתי מהרגע שאתמילי דשטותא

באמת באמת יכולה לחיות חיים כאלה מבחינת בגרות ואופי ובשלות לזה, אז עופי על זה!! אבל לפני זה תתייעצי עם אנשים שמכירים אותך טוב ושאת מאמינה שהם רוצים שיהיה לך הכי טוב.. חוצמיזה 18 זה גיל ממש ממש סבבה (שוב תלוי בנאדם, אבל זה די נהוג בציבור שלנו)

הי,עץ ובית
אני חושבת, שקודם כל, את צריכה לשבת עם עצמך, בשקט ולשאול את עצמך כמה שאלות חשובות-
למה אני כל כך רוצה כבר עכשיו להתחתן? על איזה צורך פנימי זה יענה לי? ולמה אני חושבת שדווקא חתונה תענה לי על הצורך הפנימי הזה?

הרבה פעמים רצונות שלנו נובעים ממקום מאוד פנימי ועמוק שזקוק למשהו וחשוב להיות מוגעים למה הצורך הפנימי שמניע אותנו ולא רק לרצון שנמצא כאן ונוכח אבל יכול להיות שהוא עצמו רק מבלבל אותנו מהרצון האמיתי שלנו...

(אתן לזה דוגמה די טיפשית אבל לא עולה לי דוגמה טובה יותר; לפעמים ממש מתחשק לי פתאום לאכול את המרק והקציצות של דודה שלי. משהו מושלם וטעים בטירוף. באמת.. פתאום באמצע היום שיא המתחשק לי. זה נכון שבאמת באלי את האוכל הזה אבל הצורך האמיתי שלי הוא לא המרק המסוים הזה והקציצות המסוימות אלא לדבר עם דודה שלי. העיניים שלה, המבט, ההקשבה, התובנות. זה בפנים בעומק. אבל בחוץ אני באמת רוצה את האוכל שלה. פעם אחת ממש התחשק לי את המרק והקציצות שלה והייתי כמעט בדרך אליה ואז שמעתי שהיא נקעה את היד וכבר שבוע לא בישלה כלום... אז התקשרתי אליה [שאלתי מה שלומה וכל זה] וביקשתי את המתכונים של האוכל שלה. הכנתי והאןכל יצא ממש דומה לשלה ושיא הטעים. אבל עדין רציתי את האוכל *שלה* ועדין הרגשתי מבואסת. לקח לי זמן להבין שזה לא שבאמת רציתי את האוכל שלה. רציתי אותה. ואת זה יכלתי לעשות ולבוא אליה גם בלי לאכול כלום או לאכול ערגליות יבשות ממשלוחי מנות של שנה שעברה.... אז למה הייתי מבואסת? כי הרצון שלי (לאכול את המרק והקציצות) סופק אבל הצורך שלי (לדבר עם דודה שלי) לא).

אז חשוב שתדעי באמת מה הצורך שלך. האמיתי מבפנים. אפשר גם להיעזר באנשים חכמים כדי למצוא תשובות.
ואז אחרי שיש לך תשובה לראות האם באמת הדרך היחידה לענות על הצורך הזה זה חתונה....

ודבר נוסף,
חשוב להבין באמת מה זה אומר חתונה. ממש להבין.
לדעתי האישית זה לא משהו שיכול לקרות בגיל 15. גם לא בגיל 18. אפילו לא בגיל 20.
וצריך לקחת בחשבון כל מה שזה אומר;
להתחתן אומר גם לגור בבית משלך. בשביל זה צריך לשלם שכר דירה, חשמל, מים, ועד בית, ארנונה, חשבון אינטרנט, חשבון קופת חולים, חשבון טלפון. ולתחזק את הבית (ניקיונות, כביסות, בישולים, כלים, גיהוץ, קיפול כביסה, אבל, שטיפה, סידור הבית-זה לא נגמר אפעם) ולקנות אוכל, חומרי ניקיון, בגדים, גרביים, פלסטרים ואקמול למקרה הצורך, מברשת שיניים, סבון ידיים, מסמרים כדי לתלות את התמונה שקיבלתם מתנה, כבל מעריך למכונת כביסה, מלפפונים-בצל-שום-ביצים-רסק עגבניות-שמן-מלח-תבלינים-סבון כלים זה רק רשימה של מה צריך לארוחת ערב אחת של סלט ושקשוקה והיא לא משביעה אפילו,מפיות לשבת ויין להבדלה. הכל על חשבונך. ועל חשבון אישך. כל הזמן לתפעל ולתחזק ולממן את המפעל הזה שנקרא בית.
את מסוגלת לזה? רוצה בזה? יש לך את היכולת הכלכלית לעמוד בזה? גם אם חיים במנימום האפשרי (שימי לב שברשימה לא כתבתי כלום של מותרות והנאה. הכל סופר בסיסי) מדובר על אלפי שקלים בחודש. איך תעשו את זה? תעבדי בחנות או בעבודה מזדמנת אחרת? ואיך תתקדמי בחיים וכמה שנים אפשר לעבוד בעבודות כאלה?!? גם אם ההורים עוזרים אני מניחה שההורים שלך לא מליונרים ואז כנראה שאין להם את היכולות לממן אותך למשך שנים...

וזה רק כשמדובר בזןג. ומה עושים כשמגיע תינוק ואיתו כל הצרכים שלו? בדקת פעם כמה עולה חבילת טיטולים? בדקת כמה טיטוחים תינוק ממוצע צורך בחודש?

וזה בלי לדבר על המורכבות בחיי הנישואים, זוגיות, קשר שלך עם המשפחה שלו ושלו עם שלך, המחויבות הגדולה והטוטאלית של חיי נישואים,כל הדברים שתצטרכי לוותר עליהם אם תתחתני שנים לפני כל החברות שלך ושלא תוכלי לחזור אליהם ועוד ועוד...

אני ממהרת מאוד ולא יכולה להמשיך. אשמח לפרט עוד בהמשך ובהצלחה יקרה!
גם לי יש תקריזה הזאותיפה אחת
לדעתי...roth
עדיף להתחתן כמה שיותר מוקדם ולהבנות יחד (גיל 18 וחצי ועד,21)
אבל המטרה זה לא רק להתחתן ולסמם ווי שהתחתנת מוקדם! אלא בשביל שיהיה אפשר להקים בית וליצור זוגיות טןבה באמת, צריכים בשלות לכך, ויש המון הכנות שצריך לעשות לפני החתונה ויש פול הדרכות ודברים ללמוד עד אז וכו'. ולכן הגיל המתאים להתחתן שבו באמת בשלים זה 19-20-21. וכמובן שיש יוצאי דופן, אבל אני מדברת על הזוגות הנורמאלים.
המטרה בסוף זה להקים ביצ נאמן וליצור זוגיות טובה לתמיד, ולא לבוא לזה כשחא בשלים מספיק בשביל לסמן ווי שהתחתנת מוקגם, כי אז יש סיכוי באמת חס ושלום לגרושין.
את צודקת......יפה אחת
תעזבי אותך מסטטיסטיקותבינייש פתוח
אם תגיעי לגיל 18 ותרצי להתחתן (כנראה תשני את דעתך 10 פעמים בדרך, רק שהשאלה מה תחליטי בסוף) פשוט תתחילי לצאת ותראי אם מתאים לך העולם הזה, האם את יודעת מה את מחפשת, יש לך את הכלים ויש לך מענה.
מה שאני יכול לומר לך שהרבה גברים מתחילים לצאת הרבה הרבה יותר מאוחר (בשביל לצאת אחרי שיש כיוון ברור בחיים ושנדע מה אנחנו מחפשים וזה לוקח לנו יותר זמן...) ולהרבה יפריע לצאת עם בחורה כשההפרש הוא כזה גדול וזה צפוי להקשות עלייך. בהצלחה
שכחתי את הדבר הכי חשוב...בינייש פתוח
השאר הוא בידי שמיים. והכל לטובה. שוב בהצלחה.
יש כאלה שמחכים לבשלות והיא לא באה...שקופה

ואז עובר ה"בעיתו ובזמנו" ומגיעים לרווקות מאוחרת.

לדעתי צריך לשאוף להתחתן מוקדם, כמובן עם בשלות והדרכה נכונה, וכמו שאמרו פה - לקיחת אחריות.

בגרות זו החלטה. זה לא בהכרח קורה מעצמו. אם אדם מתחתן - שייקח את עצמו בידיים.

עוד לא מספיק בשלים.אחת מהגלובוס

בגיל כזה עוד לא מספיק בשלים  ואין מספיק שיקול דעת נכון(לפחות בימנו...) ולכן את לא באמת יכולה להחליט ולדעת מה הדברים שהכי עקרוניים לך על מה את לא יכולה לוותר ועלמה דווקא אפשר לוותר ולא חייב להיות מושלם בחתן המיועד ולכן נישואין בגיל צעיר עלולים לקרוס מחוסר התאמה ולכן לעניות דעתי שווה להשקיע עוד קצת בלפתח את האישיות שלך, להבין מהם מה הכי חשוב לך לפני שאת מתאימה את עצמך וחיה עם בן זוג. 

אבל כמובן שזה יכול להשתנות מבת לבת ויכולה להיות מישהי שתיתחתן בגיל 16 ותיהיה שיא הבשלה...

לא קראתי את כל התגובות, אבל הנה השנקל שלי-ריעות.

בגיל חמש עשרה אין מה לדבר על זה. גם אני הייתי בוגרת ואחראית בגיל חמש עשרה, טכנית יכולתי לנהל בית. זה לא אומר שהייתי מרגישה טוב להיניק תינוק, לחיות חיים זוגיים, לגור בלי ההורים.

עכשיו לעובדות- המיניות שלנו יכולה להמשיך להשתנות ולבלבל אותנו עד גיל 21. ז"א, בחורה בת עשרים שתגיד לי שהיא לא יודעת מה היא רוצה מהחיים- זה יהיה נורמלי לגמרי והיא לא תצטרך שום עזרה מקצועית. זה לא אומר שאסור לה להתחתן.

יש גישה כזו שאומרת שאנחנו צריכים להתחתן כשאנחנו מרגישים שלמים ובשלים. לפי זה- בואו נתחתן בגיל 120. הרי בגיל חמישים אנחנו נעשה תאונה וזה ישנה את כל ההסתכלות שלנו על החיים, לא? וכשיוולד ילד, לא ישתנה לנו כל הגוף? מערך הרגשות? ישתנה.

אין גיל אחד אחיד לכולם. אנחנו באמת צריכים להיות במודעות לגבי עצמנו, להקשיב לצרכים, אבל גם ליכולת. להתייעץ עם הסובבים אותנו, לבחון את עצמנו בכל מיני מצבים. לא לרוץ לשום סיטואציה. התבגרות משותפת יכולה להיות נפלאה, ואנחנו אף פעם לא נהיה בדיוק בדיוק כמו בן הזוג שלנו. אבל שוב, אנחנו צריכים לוודא שנוסף על הצורך ישנה גם יכולת. אני לא אומרת- וואי, מסכנה, לבחורה שמתארסת בגיל שמונה עשרה. אני אפילו לא אחשוב שאולי צריך לבדוק את זה.

במשפט אחד- אנחנו לא צריכים להיות אדם שלם ובשל כדי להתחתן, אנחנו כן צריכים יכולת טכנית ורגשית לנהל בית. 

(אגב. בית לא אומר משפחה עם שלושה ילדים. גם זוג צעיר שעוד אין לו ילדים זה בית ומשפחה)

חייבת לומר משהואור שמחה
איך אנשים עושים הכל ביחד?אני מתכוונת זה גם ''עול'' וגם אשכרה אנחנו חציי בני אדם כי לא התחתנו..
לא כל כך הבנתי למה התכוונת.ריעות.

שמעיחיוךך

בגילאים כ"כ מוקדמים (15-16) לדעתי אין על מה לדבר.

זה פשוט לא שייך. לא משנה עד כמה מישהי בוגרת או כמה היא בלחית.

נערה/נער צריכים לבנות את עצמם בגיל ההתבגרות, לפתח את האישיות שלהם. וזה אומר להיות עם חברות/חברים באולפנה/ישיבה וכו'...

בנוסף הרבה דברים שאת רואה אותם היום ככה ישתנו כשתגיע לגיל 18. זה דבר מאד בולט בגיל ההתבגרות שהדעות והסגנון משתנים.

וגם, בגילאי 15-16 קשה לדעת אם זה בא ממקום של רצון אמיתי להקים בית והבנת האחראיות, או שזה סתם דחף של גיל ההתבגרות בלי מודעות לכמה צריך להיות אחראיים בשביל חתונה ומה זה אומר משפחה. (בדר"כ זה מהסיבה השנייה)

אין בגילאי 15-16 בשלות להתחתן. נקודה.

(לדעתי גם עד סוף שמינית לא שייך.)

ולדעתי אם את שואלת על  גיל 18 אז...

קודם כל זה כבר גיל שהגיוני להתחתן בו. (ממש לא כמו 15-16)

זה מאד תלוי בבן אדם- אם הוא מרגיש מוכן ורוצה. (לא בלחץחיוך גדול גם 20 ומשו זה אחלה גיל להתחתן)

אבל את זה את לא יכולה לדעת מעכשיו. תחכי לגיל 18 ותראי.

זה טוב שאת רוצה להתחתן!!!

אבל עכשיו תתמקדי באולפנה, חברות, וכל מה שנערה צריכה להתעסק.

בהצלוח'ה!!(:

תתחתן ותבנה יחד עם אשתך!כפרעלי

אחים שלי כפרעליכם!! תקשיבו את דעתי החכמה מתפלפל חחח צוחק.. אבל עכשיו ברצינות הנטייה אומרת לומר צריך להתבשל קודם החתונה למה להתחתן בגיל מוקדם וכו'.. אבל ברצוני לשנות תראש יעני כל האמירות שלפני שמונה עשרה זה לא בשל זה יפה אבל אני אומר אדרבאאא הרי טוב להתחתן כשאתה עוד צעיר וגמיש בדעותייך, ואדרבא עדיף לבנות עצמך ביחד עם בת זוג שככה ננתב יחד את חיינו!!! הסיבה להתחתן מוקדם היא פשוטה, כאשר האיש והאישה מתחתנים "והיו לבשר אחד", יעני יש פה חיבור פנימי ועמוק, עכשיו כאשר אדם מגיע כשהוא באמצע להיבנות עוד והוא בשיא רצונותיו ושאיפותיו, אז "טובים השניים מן האחד" הוא ובת זוגו יבנו בצורה הכי טובה והכי שלימה והכי מאוחדת! כי העיקר זה הרצון!! ועוד אחיימשלי, שכל האלה שאומרים אתה צעיר אינלך נסיון תדעו לכם שעד אחרי החתונה לאפחד אין נסיון אלא אלא אם כן יש לכם חברות חחח סתם ח"ו זה נסיון לא טובננה-בננה  ועוד שאל תשכחו את מצוות פרו ורבו, ילדים זה שמחה כפערעליכם רוצים לראות נינים? רוצים הרבה ילדים? זה הזמן להתחתן מוקדם! ועוד כל מי שאומר שהנתונים אומרים שמי שמתחתן מוקדם מתגרש קראתי ברב זמיר כהן שזה בדיוק הפוך כי החוויות שבגיל המוקדם עמוקות יותר ואז הקשר נבנה בצורה בסיסית יותר... יאללה מזל טובל לכם....מרחףעגלה

נכון....יש ויש...

אני מסכימה איתך....

יאללה חברה! חתונות!! ילדים!!כפרעלי

רגע...שניה...יש ויש...

הנה בוא נספור יחד-

א-ח-ד-----

התחתנתי

ש-ת-יים----

נולד ילד....

צוחק

חח דילגת על ההריוןכפרעלי

בוכה/צוחק 

אהה נכון...חחחיש ויש...

בוכה/צוחק

טוב משעמםם יש לך משהו לכתוב????כפרעלי

בוכה

יש לי הרבההה....יש ויש...

עוד מעט אפתח שירשור ותגיב לי...

סבבה לגמריכפרעלי

אני עוזב תמחשב עם משעמם לך אפשר בהודעות בפלא...כפרעליאחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך