תגידו מה שתגידושוליינית
זה נכון.לך דומיה תהילה
ולמה?לעבדך באמת!
ככה אין סיכוישוליינית
פעם ככה באמת התלבשו הנשים (אפילו לא ככ פעם, לפני מאה שנה בערך), אני לא מבינה למה זה השתנה.
יאללה סגור, את באה לקנות שאלים?לעבדך באמת!
כן!שוליינית
נו אז בואי...לעבדך באמת!
זו חומרה גדולה.לך דומיה תהילהאחרונה
אבל רואים בכמה מקומות בחז"ל שאמנם רוב הנשים לא התכסו בשאל, אבל זה היה מצוי בכמה מקומות (אבל זה עדיין לא היה ממש רווח).
מאוד תלוי איפהריעות.
אם זה במקום שזה לא רגיל, אז רק ינעצו עיניים במי שלובשת שאל כלשהו. גם אם לא יראו צורה של הגוף, נעיצת מבטים זה גם לא הדבר הכי צנוע בעולם.
מזכיר לי שהיה לנו פאנל באולפנא כשהייתי בכיתה י' אני חושבת, והביאו מישהי שלומדת גמרא והלכה והכול, והיא אמרה שמותר לה להסתובב בלי כיסוי ראש למרות שהיא נשואה, ועם בגדים בולטים וכל מיני כאלו במקומות שזה נפוץ בהם כי זה לא חריג. אז נורא כעסנו, אבל לא יודעת, אם אני אלך עם כיסוי ראש במקום מלא חילונים בטוח ינעצו בי מבטים. ונעיצת מבטים היא קיצור להמון מחשבות. נכון שעדיף ללכת מכוסה (מבחינה הלכתית), אבל ללכת עם שאל באמצע החום של תל אביב זה לא להיטמע, זה לבלוט.
אני לא נגד לבלוט. אני לא בעד להיטמע. בכלל לא. אבל אם מסתכלים על זה מבחינה הלכתית, אז לא, שאל זה לא הכי צנוע. לא תמיד, בכל אופן.
לא מסכימה איתך בכלל.שוליינית
(גם אם בחורה תלך עם המינימום של הצניעות לפי ההלכה באמצע תל אביב יסתכלו עליה מוזר. עדיף כבר להיות צנועה לגמרי.)
השאלה היא מה ההלכה דורשת.הנורמלית האחרונה
בואי.שוליינית
אני לא מדברת על שאלים רק בצבע שחור ורעלות, אבל כמו שאמרתי, אפשר לראות שככה התלבשו הנשים היהודיות פעם, והן בהחלט היו יותר צדיקות ממנו.
איפה אפשר לראות?הנורמלית האחרונה
ומי זה שיחליט אם הן צדיקות יותר או אנחנו? ויש כאלה שלא כיסו את הראש למרות שהיו חרדיות, ושלבשו חצאיות מעל הברך וזו הייתה נורמה (תסתכלי על תמונות מלפני מאה שנה, יש הרבה כאלה)
המדד הוא לא מה *הן* עשו, אלא מה אנחנו צריכות לעושת על פי ההלכה. ו'הן' זה גם הנשים בעבר וגם נשים בימינו.
אני די בטוח שאין את זה לאחיות שלי ויש להן מטאטא ריצפה...חוני המעגל פינות
למעשה,פסידונית
פח אשפה יעיל במידה דומה
לא נכון, הלכתית
הנורמלית האחרונה
למה לא
פסידונית
כיהנורמלית האחרונה
למה את הפנים זה כן צנוע לראות? ואת הידיים מתחת למרפק? כי ככה קבעה התורה. באותה מידה היא קבעה באיזה דרך לכסות את מה שצריך כיסוי.
היא גם לא ביקשה שאלפסידונית
מסכימה בהחלטהנורמלית האחרונה
לא צנוע.
פסידונית
אני לא מבין מה עשית עניין מהפעמיים בחודש שאישה יוצאת מהבית..חוני המעגל פינות
פעמיים? אתה מגזים בנדיבות.הנורמלית האחרונה
גם אני חושב שזה יותר מדיחוני המעגל פינות
שלוםזית שמן ודבש
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס
חייב דחוף.
נסיון פעילקפיץ

שקט כאןליידי מאדם מיס
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון
הרבה התחיל כאן.
כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים
מסגרת שונה לתקשורת.
לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.
ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.
נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.
או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.
ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.
מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.
קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...
רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.
בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.
אין סוף. בסוף זה רק אני.
(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
שלום בנצי 👋)
היימוריה19
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול