צניעות ומראה חיצוניהדס 23

האם מראה חיצוני משקף את הרמה הדתית והאמונית (בעיקר אצל נשים)?

לדעתי כן.יש ויש...

צניעות מראה המון על רמה רוחנית.

אישה משקפת בכללי על הפנימיות שלה ע"י הלבוש...

וסתם ככה- כל אדם משקף בד"כ ע"י מראהו החיצוני אודות הוא עצמו הפנימי...

אנשים שמסתכלים על החיצוניות,,,,,,,,,
יררו בך מה שאת לובשת.
אנשים אמיתיים , לא.
לגבי גבריםגילוי דעתי

בס"ד

אני מכיר אנשים עם כיפה קטנה, בלי ציציות (או לפחות לא בחוץ), ג'ינס שתכלס הם ממש דוסים. יותר מרוב האנשים שאני בגילם.

ויש אנשים שבדיוק הפוך- גוזמבות, כיפה גדולה והכול-ומתלבטים על לצאת בשאלה.

אנשים שהרבה מהזמן בלי כיפה כי היא בכיס או ביד-זה גם אומר משהו.

צריך לבדוק עם חברים שלו מה קורה איתו באמת.

לא מוחלט שלא אומר כלום וגם לא שאומר הכול.

פשוט לבדוק.

כיום כבר לאכבתחילה
הלוואי,,,,,,,,

מבחינת העולם כן.מבחינתי לאאור שמחה
הרבה פעמים כן כי ככה יוצא, אבל ברור שלא לפי זה בודקיםמילי דשטותא

אני אגיד לכםאור שמחה
אני חושבת, שמי שמאמין באמת בלב שלם לגמריי לגמריי כן ילך על פי ההלכה .וודאי שיעשה מה שד' מצווה אם הוא מאמין בו ב100 אחוז.לא מתכוונת מאמין- קיים.אלא מאמין ממש בהכל .לא יודעת להסביר.אבל רב עם ישררללא הולכים בצניעות,ולעומת זאת מאמין.יגולה להעיד על עצמי, לא הולכת בעיינים עצומות על פי ההלכה, ויכול להיות שאני גם מחטיאה..אבל אווף .אני כן מאמינה.ואני סוג של מפרידה בין ד' לבין המראה החציוני שלי ואין לי עם זה כל כך בעיה
אבל כן יש מצפון קצתאור שמחה
בכל זאת, לב יהודי טהור כמו של כל יהודי
חבל...-דרייב

מי שמאמין באלוקים הולך לפי תורתו עד הסוף ולא נכנע לחולשות ולצווי האופנה... כמו שאמרת בעצמך זה גם מחטיא אחרים...

כןפו הדוב
מי שאין מתגאה בזה שהוא דתי (ובזה מותר ליתגאות) לא היה לו בעיה אם זה ולא יתבייש להציג את זה גם בבגדים ובמראו החיצוני
תגובה הדס 23 ב"הנפשנו חכתה לה'

בס"ד

מצד אחד חז"ל הדריכו אותנו "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" (אבות, פ"ד, מ"כ).

מצד שני א"א להתעלם בכלל ממראהו החיצוני של האדם ולומר שוודאי אין קשר בין החיצוניות לפנימיות שלו. למשל א"א לראות מישהו עם תספורת מוזרה, עגילים, וג'ינס קרוע, ולומר שאין בכלל קשר בין החיצוניות לרמה הדתית והאמונית שלו ולחיות בדמיונות שאולי הוא איזה צדיק נסתר.

כל אדם מבטא הרבה דברים על הפנימיות שלו ע"י החיצוניות (בין במודע ובין אם לא), ולכן כאשר גבר או אישה שהולכים בלבוש לא צנוע וכד', זה בהחלט מראה על רמת דתית מסוימת ופגם אמוני בקב"ה. אך יחד עם זאת חשוב לזכור שאין זה עיקרו של יהודי מה שרואים עליו מבחוץ, אלא העיקר הוא מה שהוא מבפנים. כי ודאי שכל יהודי יש לו נשמה גבוהה, רק הנפש הבהמית נמשכת לקליפות. לכן גם לא עלינו המלאכה לשפוט את האנשים, אלא ה' יתברך. 

לאו דווקא.קרן-הפוך
סגנון הלבוש מאוד מושפע מהסביבה, מהחברה בה גרים וחיים, כלומר גם מלחץ חברתי ואי-רצון להיות שונה מהנורמה.
וזה לא אומר על הנורמה הדתית של הסביבה?חותמת+

אולי צריך לבחור חברה אחרת?

לפותחת- אני חושבת שהרבה פעמים זה מראה על המקום שרוצים להיות בו מבחינה דתית, אבל הרבה פעמים זה מאבק מאוד רציני ואי אפשר לקבוע בלי לברר איתה.
יש גם פעמים שזה לא מראה כלום חוץ מחוסר רצון לשנות מכל מיני סיבות כמו פחד ממה הסביבה תגיד,
אבל לדעתי זה מורה שעדיין רוצים להישאר בסביבה הזו.
וגם יש את העניין של אחרי המעשים/פעולות נמשכים הלבבות.

השאלה היא לא על הסביבה - אלא על האיש או האישה...קרן-הפוך
אדם שגר בתוך קהילה דתית, מתאים את לבושו לסביבה - גם אם אמונתו קצת מעורערת, גם אם הוא לא מקפיד כנדרש.

בפרט צעירים שגרים עדיין עם ההורים - ובגיל הנעורים יש סערות אמוניות, יש כאלו שבתוך תוכם הופכים להיות פחות דתיים, אבל עדיין כלפי חוץ נראים כמו כולם.

זוכרת ששנתיים / שלוש אחרי החתונה חיפשנו לעבור דירה.
כמתחילים להיכנס לבתים, לתוך חדרי חדרים, פתאום מגלים שמשפחות מחביאות טלויזיה בארון בחדר שינה....
כלפי חוץ - הם נראים כמו כולם בסביבה.
בארבע אמות של הבית... מגלים דברים נסתרים...
כן. עם כל המילים היפות , יש לזה מקום בהחלט.נפש חיה.
ככ תלוי!! ניסיתי לכתוב משהו בנידוןחיה מושקא פ

ומי זה שקבע

שהמעשה עיקר הוא?

מי הוא שהחליט

שללב המקום אינו?

מדוע כך פועל 

שקבורה תהיה לרגש ולרצון?

וכך התנהלנו

והתרגלנו...

ואיה האחד שיעצר,

יבקש לנער, 

להסיר מסיכת הקבר?

ודגש ישים

במקומות נכונים,

עצמיים.

שהרי היא, היא אמת

אף שעיתים נעטפת.

ממש לא !! לצערי... "אל תסתכל בקנקן..."חגית 21

אני מכירה בנות שניראות "דוסיות" אמיתיות מבחוץ ומבפנים? רק אלוקים יודע מה הולך...

ויש שניראות דתיות או חילוניות ויש להן אמונה ואהבת ה' ברמה מדהימה

"אל תסתכל בקנקן..."

צודקת לגמרי, היום באמת מראה חיצוני דוסי כבר לא תמיד אומר משובעוז וענווה!

ולהיפך.. "האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב".

חזק !!חגית 21

לא לשכוחבמחילה

הדיון החשוב שהתעורר פה הוא על המראה אם הוא משקף את הפנימיות של הזולת או שלא, ועד כמה האדם עצמו מושפע מלבושו הוא.

אבל כדאי לציין כי חלק ממה שקרוי "מראה" זה ממש גופי תורה, לדוגמה, אורך החצאית, נזמים לגבר, קעקועים, ובוודאי זה משקף את הפנימיות.

אין סתירה לזה שכל יהודי בפנימיותו הוא מאמין כי זכותו וחובתו לגלות את פנימיותו ולנהוג בהתאם אליה.

לדעתי לא ממשReminder

מראה חיצוני יכול לשקף אולי אופי, אולי השתייכות למזגר מסוים,

אבל פחות רמה אמונית.

מצד אחד- כמו שחלק כתבו פה, מישהי שבאמת מאמינה תלך עפי ההלכה, אבל לא תמיד זה ככה.

לא תמיד זה מתאפשר, ולא תמיד הסביבה תומכת, ואצל הרבה זה לא קל לבוא ולהתחיל להתלבש בצורה מסוימת גם אם הם ממש מאמינים בזה... 

וגם מי שהולכת עפי ההלכה- לא בטוח בכלל שהיא באמת מאמינה. יכול להיות שהיא גדלה לתוך חברה שמתלבשת ככה, והיא לא תשנה את עצמה גם אם היא לא מאמינה בדרך הזאת.

בקיצור לדעתי זה לא אומר, וחיצוניות זה רק חלק קטן מהבן אדם כולו, אז חבל לשפוט על פי זה..

לא נכנס לדיון. אבל יש לי הערה חשובה מאודעברי אנכי

כי יש המון אנשים (ונשים) שאומרים שאני מאמין בה'. בלב. עובד אותו בלב.

אבל בפועל. לא מתלבש צנוע וכלום

העיקר הפנימיות מה שנקרא

אם בעל היה בוגד באשתו, ואומר לה שבלב שלו הוא איתה. והוא הכי אוהב אותה.

אבל רק בלב. והוא בגד בה. ובוגד.

כולנו היינו אומרים ביחד במקהלה שהאדם הזה פסיכי על כל הראש.

אהבה שאתה לא נותן בה כלום, לא משקיע בעצמך, לא נותן למענה משהו

היא לא אהבה

היא לא אמונה.

אפשר להבין מכאן שזה משקף מאוד

אבל, לא אכנס לדיון כי אני רואה פה המון תגובות ואין לי כח לקרוא.

משל קצר ופשוט

אבל יש פה מסר ענק.

צודק לגמרי...דרייב

נכון מאוד אצלי למשל..פיס אנד לאב
לפני עשור האמונה הייתה חלשה מאוד וכל גם החיצוניות וככל שזה מתגבר אז הצניעות גם ב"ה. אין דבר כזה לאהוב בלב..בלי שום עשייה והתבטלות לרצונו יתברך
האם שמירת שבת כהלכתה משקפת את הרמה הדתית והאמונית?דובל'ה

אפשר אולי לומראני צב ללא בית
שזה משקף את מה שאני רוצה להראות לעולם שזה הרמה הדתית שאני כאילו נמצא בה,
או מה אני שואף להיות.
אבל לא תמיד משקף את מה שבפנים כרגע...
לכל כיוון. יותר או פחות.
זה חלק מהמסיכות...
בעיקרון כן. ככה אומרים כל הגדולים. בדורנו זה גם בד"כ נכוןהדוכס מירוסלב

אבל יש מקרים יוצאי דופן ויש לזה עוגן בדברי האר"י ז"ל.

גם לגבי הכן יש לזה הסבר רוחני. צריך לזכור שלכל דבר, גם הלבוש, גם התסרוקת - יש שורש רוחני.

זה מעיד על משהו ברמת הנשמה.

לדעתי לא.אקונה מטטה

כי אי אפשר להיתרשם רק מהרושם החיצוני.

זתומרת, ברור שמישי עם מקסי וגרביים היא יותר דוסה ממישי עם שורט..

אבל בתוך המגזר הדתילאומי- אי אפשר לדעת

ענו פה המון תשובות יפות שקצת חולקות עלייךעברי אנכי

ואולי ישנו לך את הדעה..

מציע לעיןן

אני יכולה להגיד מתוך נסיון אישי שלי.............
שככל שהתחזקתי יותר כך התלבשתי יותר בצניעות. כי צניעות זה גם חלק מהמצוות, וגם אם בהתחלה זה קשה ונתקעים בזה, בסוף מבינים שזה חלק משמעותי מההתקדמות הרוחנית, ואז הלבוש משתנה גם בהתאם. לכן אני חושבת שהלבוש ממש משקף. כי חלק מהרמה הדתית הוא גם הביטוי החיצוני, ומי שלא מבטא לבחוץ חסר לו עדיין חלק ברמה הדתית.
צודקת ממש!יש ויש...

בנים ובנות זה שונה לגמריכפרעלי

יעני בנות עיקר העבודת ה' שלהם זה הצניעות ופחות האיסור לראות מראות אסורים לכן כשבחורה צנועה זה משקף על העבודת ה' שלה. אבל בנים זה שונה לגמרי כי העבודת ה' שלנו זה פחות הלבוש אלא יותר הראייה האסורה וזה ממש לא אומר כלום איך אדם נראה. זה אולי כן מראה קצת על השאיפות שלו ולא יותר. 

לא מסכימה..רק מעט פשטות

לדעתי בנאדם טוב ינסה לתקן בו את הכל, ולא יתמקד במטרה אחת..

לאניגון של גפן
גם בנים צריכים להקפיד על צניעות
והצנע לכת מכוון לכולנו וזה לא רק בבגדים אלא גם בהליכות.
ממש לא. אבל כלפי חוץ זה עדין משדר משהוטיל&ישראלי!

בניגוד לרוב הדעות פה, אני חושב שכן משקף במובן מסויים..הולך בדרכך
וודאי שאי אפשר לדעת מה קורה בפנימיות.
אבל בגדול זה כן משקף פחות או יותר..
אם יש פער בין הפנימיות לחיצוניות, לדעתי זו בעיה קטנה..
לא תמיד זה משקף בדרך כלל כן.יוסף חיים17
גם לפי מי שאומר שזה לא משקף יש גבולות שהוא לא יסכים שייפרצו.
ברור שזה לא המדד היחיד, ואם מישהו חונך בצורה שאפשר ומותר משהו שהוא בעיה, ייתכן שיהיה לבוש בצורה בעייתית מבחינה הלכתית למרות דרגה רוחנית גבוהה, אבל בדרך כלל החיצוניות מושפעת מפנימיות, וזה מתיישר לכיוון של הרמה הרוחנית בסופו של דבר.

וחוץ מזה אם הלבוש מפריע למישהו שיוצא אם אותו בחור\ה, אז זה דבר שאינו פחות מהחלטה לפי יופי חיצוני והתאמות חיצוניות שבהחלט משפיעות על כולנו.
לגבי שמירת שבתאור שמחהאחרונה
זה הדבר שהכי מבטא אמונה בד'.השבת היא אות האמונה ביננו לבין עם ישראל..לא חושבת שאפשר להשוות למראה חיצוני
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך