טוב שיש קרן לשזוף בה עיניים
אבל נו
כואב
טוב שיש קרן לשזוף בה עיניים
אבל נו
כואב
חוץ מזה שהפעם זה כבר נמשך שבועיים, זה קצת יותר ארוך מכרגיל והערב יש גם החמרה. אבל לא עד כדי כך שאני אטריח את עצמי ללכת לקופת חולים, אז כנראה שזה לא נורא בכלל.
והנפשי תמיד קיים, אני מניחה. השאלה כמה הוא מוצף. היה איזה טריגר קטן היום שמילא אותי בשנאה עצמית כמו שהרבה זמן לא חוויתי. אני מקווה שהזמן יעבור מהר ותגיע השעה שתים עשרה. יחזור האינטרנט, נבדוק ווצאפ ואני פשוט אלך לישון.
מה איתך?
אני נחה הרבה יחסית לאנשים אחרים, אז לא הרשיתי לעצמי לנוח יותר מכרגיל. ואני אל מכירה עוד משהו שאפשר לעשות
תודה
אוף
יש איזה משהו ספציפי שיכול לעזור לעכשיו? סתם כדי ללכת לישון בהרגשה טובה?
אני בעד סוכר, אבל מעדיפה לבזבז את הכמות היומית על דברים חשובים יותר כמו פחמימות
אני מכירה... לגמרי מבינה על מה את מדברת
זה כואב וזה אפילו יותר מכואב. זה הסוף ואנשים לא מבינים את זה אז אין ברירה אלא להתעורר בבוקר. ולא יעזור שום דבר שאני אגיד, מן הסתם.
(רק אני יודעת מהפעם האחרונה שזה היה לי ככה, שהגעתי לאיזשהו שיא עוצמתי של כאב שהוביל לכל מיני דברים טכניים שקרו, דברים לא טובים, וזה לא שהחוויה הזו גרמה לי לתפוס את עצמי בידיים, בכלל לא, אבל זה היה להגיע לשיא, ומפה אין גרוע יותר, אז פשוט עשיתי מה שהייתי חייבת לעשות כדי להשקיט קצת את הכאב- פרשתי מהלימודים, ביטלתי את החוזה עם המו"ל והפסקתי להיכנס לפייסבוק. זה לא שטוב יותר עכשיו, זה פשוט שאין טריגרים חיצוניים ואני יכולה להיות בבית כל היום. ומה אני אומרת בזה? שזה לא חייב להיות השיא של הכאב. אולי אפשר כן למצוא מה יכול להפחית אותו, אפילו אם זה אומר הפסקה מהחיים. שום דבר לא שווה את הכאב הזה, שהוא בלתי נסבל. אנשים אומרים בלתי נסבל על כל דבר היום, אבל זה הבלתי נסבל האמיתי. אני לא יודעת אם יש דבר ספציפי שמכאיב לך עכשיו. לימודים, קשרים עם כל מיני אנשים, אפילו קבוצות ווצאפ. אבל אולי כן יש משהו שאפשר לכבות לתקופה מסויימת, רק כדי לנשום כמה ימים או שבועות בלי שזה ישרוף עד כדי כך, ואחר כך לחזור לזה לאט לאט, אני לא יודעת. כתבתי פה המון ברבורים ואני לא בטוחה שהצלחתי לומר מה שניסיתי. בכל אופן)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד