למה להיות דתי??שחר קמתי להודות

למה באמת?

אנחנו שומעים את אותם שירים ואת אותם תכניות

רוב הבנות הדתיות "עושות טובה" והולכות עם חצאית קצרה וחלק עם מכנסיים

תוכן השיחות שלנו הוא בערך אותו דבר

בנים ובנות נמצאים ביחד בלי שום הפרדה בסיסית ויש כאלה שבכלל לא שומרים נגיעה

אז שחושבים אל זה אין כמעט הבדל בין החילונים לבינינו

אז למה להיות דתי?? 

מממ....יש ויש...

מי שהוא לפי כל הקריטריונים שציינת אז סורי אבל זה פחות מדתי... אולי מסורתי.

זה עצוב אם אלו הדתיים שאת מכירה....

אז מה את?מדריכת נבטים

לפי החתימה שלך אני מבינה שאת שומעת את אותם שירים ש@שחר קמתי להודות מתכוונת..אז מה את? פחות מדתיה?

אהמממ...יש ויש...

אני מגדירה את עצמי הרבה יותר מדתיה...

אבל לצערינו יש נפילות- כמו לכל אדם...

אצלי הנפילה היא שירים אבל ב"ה כבר המון זמן שלא שומעת ומצליחה לעמוד בניסיון....

ולגבי החתימה- צודקת 100%. זה באמת קצת מעורר תמיהה אבל זה גם חלק מהניסיון שלי... קשה לי לומר לו כשמציעים לי לשמוע ואז אני נופלת אבל אני יודעת לבלום את עצמי- אני מאמינה שצריך לצעוד לאט ובטוח עד שאצליח לגמרייי!

אבל בכל זאת אשנה חתימה....

וחשוב לי להוסיף ש-יש ויש...

נכון ששירים כאלה זה באמת לא מתאים, אבל אם היא הייתה מדברת רק על שירים אז היינו מתנחמים שזה באמת ניסיון כי זה משהו שבאמת קשה להרבה נוער דתי- חרדי....

אבל @שחר קמתי להודות דיברה לא רק על שירים אלא גם על למידה מעורבת ועל אי שמירת נגיעה, על בנות במכנסיים וכו'...

וזה כבר משהו אחר.

זה כאילו היא מתארת כאן מגזר מסויים שהיא מכירה ומגדירה אותם או שהם מגדירים את עצמם דתיים וזה לא תואם....( התיאור למגזר...)

..שחר קמתי להודות

אני מגדירה את עצמי דוסית, וגם המקום שאני גרה בו הוא דוס

ואז הלכתי פעם לאירוע מרכזי לנוער הדתי לאומי וראיתי מה הולך שם והייתי בשוק

כאילו אז לא הבנתי איך הם מגדירים את עצמם דתיים

לגבי שירים ותוכניות, לצערי אני כן רואה אותם אני באמת צריכה לנסות להפסיק..

אני לא ידעתי שהדברים האלה מותרים לפי ההלכה.............
אדם דתי הוא אדם שמקיים את ההלכה, כנראה שהאנשים הדתיים שאת מכירה הם דתיים לייט.
אדם שמקיים את ההלכה בטח שיש הבדל בינו לבין חילונים.
אצל איה דתיים אמייתיםבוער לארץ השלמה

"בנים ובנות נמצאים ביחד בלי שום הפרדה בסיסית" 

זה לא דתיים זה אנשים שמאמינים שיש אלוקים

בדיוק...^^^יש ויש...

הכללאור שמחה
הכללת מידי במה שכתבת...לא כולם לא שומרים , ולא הולכים עם חצאיות קצרות...מבחינתי זה כמו להשוות בין לא דתי שמאמין לבין אדם לא דתי שלא מאמין.שניהם לא מקיימים אבל חלק מאמין וחלק לא.בכל מזגר יש כאלה וכאלה...אבל הרב הדתי אני חושבת שכן שומר טוב
כולם אנשים, שטועים ונופלים וקמיםפלפלחריף

אבל רוב מי שמגדיר את עצמו דתי, שומר על ההלכה

וואי וואי וואי!אני צב ללא בית
הכוונה שלך בטח היתה טובה בשביל לעורר אותנו.
אבל אסור ככה לקטרג על יהודים! ר' לוי יצחק מברדיצ'ב מתהפך בקבר!! ה' ישמור!
יש הרבה בני ובנות נוער חזקים ומדהימים שנלחמים בכל הרוחות הרעות שנושבות בדור הזה ומצליחים להתגבר כל יום על ניסיונות!!!
מספיק ללכת בימים האלו ל'צמאה' ואפשר לראות איך חברה מחפשים להוסיף קדושה!! ממש צמאים לזה!!
נכון שיש תמיד מה להתחזק, אבל לא לזרוק ככה את הכל...
יש הבדל בין בני נוער שמשתדלים לקיים את ההלכה.............
ובאמת נלחמים עם היצר, ומתמודדים עם הרבה נסיונות ולפעמים נופלים, לבין בני נוער שפשוט עושים מה שבה להם וההלכה לא מעניינת אותם (כמובן שגם עליהם אפשר ללמד זכות, אבל הם נגיד לא נחשבים דתיים).
מדוייק...יש ויש...

ברור.אבל היתה כאן הכללה של כולם בהודעה הפותחתאני צב ללא בית
"אנחנו שומעים"...
"תוכן השיחות שלנו"....
וכו וכו...

ועל זה הגבתי מה שהגבתי...

בגדול בעיניי יש כמה סוגים:
א. חברה שמאמינים ושואפים לעבוד את ה' ולקיים בשלימות את המצוות, גדלו במסגרת שמחנכת לזה ומקפידים על ההלכה .גם אם לפעמים יש נפילות.

ב. חברה שמאמינים ורוצים לעבוד את ה' בשלימות, אך גדלו במסגרת דתית שלא מקפידה בשלימות על כל ההלכות ולא חינכה לזה ולכן לא מקפידים. אפשר לומר סוג של תינוק שנשבה לגבי דברים מסויימים...

ג. חברה שמאמינים ורוצים לעבוד את ה,' יודעים את ההלכה, אבל מוותרים לעצמם מראש בחלק דברים, בגלל חולשה ויצרים, או בגלל דעות מקולקלות, אבל מגדירים את עצמם דתיים.

ד. חברה שכבר לא מאמינים ולא דתיים ועושים מה שרוצים מבחינה הלכה אבל עדיין משוייכים חברתית לציבור הדתי כי עדיין נמצאים בבית, בישיבה, באולפנה וכו.

ה. חברה שהם יותר מסורתיים מאשר דתיים שעושים חלק מהדברים בגלל שככה ראו בבית אבל לא מעבר לזה. לא למדו והתעמקו באמונה והלכה וכו'.
ושאלת למה להיות דתימשהו איתי כאן

אז ככה - זה מה שאני חושבת אתם יכולים לחלוק עלי.

דתי זה אומר קודם כל שאת מאמינה.

שיש לך על מי לסמוך,

שאת מבינה שיש מי שמנהל את העולם 

ולא הכל גורל.

כתבת שרוב הבנות "עושות טובה" שהם הולכות עם חצאיות קצרות

ושבנים ובנות נמצאים ביחד,

אז בדר"כ מי שאני מכירה שהולכת עם חצאית קצרה ונמצאת עם בנים זה בנות שמאמינות בה'

אבל בקטע שיש אלוקים וזהו, ולא צריך כלום חוץ מזה 

זה נקרא שהם חסידות של הרב נוח (שכאילו עושים מה שנוח לךקורץ)

או שהם מכבדות את ההורים והם אחכ מורידות תחצאית ועושות הכל עם בנים.

ויש הרבה הבדל בין החילונים לבנינו. 

ואין לי כח להרחיב עכשיו.

אני מכירה גם סגנון אחר של דתיים ודי חיה בתוכובעוז וענווה!

אלה שמחפשים את קרבת ה' באמת ולעשות את רצונו..

עם זאת, ככל שעובר הזמן אני באמת נחשפת יותר גם למה שהזכרת.. וזה באמת עצוב.

אני קוה שהבנתי אותך נכון.. למה להיות דתיים? כי זה מה שצריך, לעשות את רצון ה', בלי להתחשב (להיות מושפעים) מהזרמים בחוץ.. נכון שזה קשה, וגם לי יש נקודות התמודדות עם זה למרות שאנשים יגידו שאני מאוד דוסית..

אבל לדעתי צריך להיות במקום כזה של שיא התמימות והפשיטות מול ה', רצון פשוט לעשות רצונו באהבה..

לא יודעת אם זה קשור אבל זה מה שאני חושבת.

חיים קדושים ושמחים לכולנו.

אויייולמקדש תוב

דתי זה לא בשביל ההגדרה.

המציאות אמורה להיות שיהודי=דתי=עושה מה שה' רוצה שהוא יעשה.

אם אתה מאמין בה' ויודע שהוא אבא שלך שמטיב איתך כל כך הרבה וכו וכו ויודע שהכי טוב בשבילך זה לעשות מה שהוא אומר- תקיים אתזה! זה מה שאתה צריך לעשות!

בלי קשר להגדרה או לאידע מה..

ותעשה חושבים עם עצמך, מה הולך איתך, באיזה סביבה אתה נמצא..

כי או שאתם עם ה' או שאתה בלעדיו.

וכשזה ברור- אין את הקונפליקט המעורפל הזה..

איזה הכללהאמונה רעיה

לדעתי- הסתכלות מאוד לא נכונה ומאוד מאוד לא מדוייקת

השאלה היא..רק מעט פשטות

זה ממש חבל שככה ההסתכלות שלנו.. כי בתכל'ס אם את עובדת ה' ומרגישה טוב עם זה, אז למה להתעסק בשאלה הזאת? את נכנסת למלא פרטים, אבל השאלה היא אם את גם אחת ממה שתיארת שם.. אבל באמת זה חשוב להיות מודע למי שאתה, ועצם זה שאת בכלל חושבת על זה זה מראה על מודעות עצמית..

תגובה ל- "שחר קמתי להודות" העז"הנפשנו חכתה לה'

בס"ד

א. באמת כפי שכבר אמרו כאן אחרים, אכן קשה לומר על מישהו שהוא דתי כאשר הוא חי במציאות שאת מתארת. בנוסף את מוזמנת להיפתח ולהכיר את הציבור הדתי לאומי על הצד היותר חזק שלו במקום לחשוב שמה שראית אלו הם הדתיים. 

ב. אולי אני טועה אבל נראה כאילו השאלה מגיעה מאיזה מקום של יאוש, אם כן רצוי ואף חובה לשמוע שיעורים באמונה ולהחליט על רב שמדריך ויחזק אותך בנושא. ע"פ השאלות אפשר להבין שבניין האמונה אצלך הוא כנראה לא יסודי ועמוק, הרי שאם היית מבינה את מקצת גודל האחריות שלך כיהודייה וקל וחומר כדתייה ודאי שלא היית מעלה את השאלות האלה על דעתך. ח"ו אני לא התכוונתי לפגוע בך, אבל מאחר וזוהי מחלה שהתפשטה בציבור שלנו באופן מחריד וגרמה לכך שאנשים פשוט חיים את החיים שלהם באופן רדוד כאשר ההסתכלות האמונית שלהם כ"כ שטחית, אז כתבתי את הדברים.  

ג. הנושא הזה כ"כ חשוב ויסודי אולי בין החשובים ביותר שעלה עד עכשיו בכל הפורומים, ולכן עוד יותר חשוב לשאול את השאלות ולא להשאיר אותם פתוחות, רק כך אפשר להתקדם הלאה ולהתעלות בעבודתו יתברך. צריך לזכור שמחובתנו האישית היא לגדל ולהעצים את עצמינו באמונה בקב"ה. 

בהצלחה, ובצפייה לישועה!!!

איך שהצגת את הדברים, באמת אין ממש הבדל...הולך בדרכך
להיות דתי זה דבר ראשון ללכת על פי ההלכה,
יש דברים יותר קשים לקיים, ויש פחות קשים..
ומה שכתבת זה לא ממש על פי ההלכה..
אז למה להיות דתי? כי זה המתנה הכי גדולה שיש!!!!
נקודה למחשבהלחייך
למה להיות דתי שלא שומר נגיעה ולא אכפת לו מהלכה ועושה טובה שהוא חושב על דת בכלל? אין סיבה. אבל זו לא ההגדרה היחידה של דתי. אתה מגדיר מה זה דתי. מי ששומר מצוות ומאמין הוא דתי. יותר מזה- קביעה שלך. אתה בוחר להיות דתי שעושה מאה וחמישים אחוז? אז אתה מדהים. אבל אי אפדר להסתכל על אדך שהוא דתי ולא מקיים ולהגיד שכולם ככה. בדיוק כמו שלא תשאל למה לגור בישראל אם כל הישראלים חצופים. תרצה- לא תהיה.
אני חושבת שאתה מדבר על בני נועראור שמחהאחרונה
שבי נוער שגדלו בבתים דתיים, (מעריכה שכמעט כולם כאן בפורום כאלה ) אז לא בטוח שאנחנו מאמינים לגמרי אלא אנחנו מקיימים את המצוות כי ככה גדלנו ואין לנו אפשרות לעשות מה שבאלנו ול''חזור בשאלה''(סליחה על המושג ) ..אם זה ככה, זה לא יחזיק מעמד בכלל וזה סתם יעיק.צריך להגיע למצב של בחירה, שאנחנו בוחרים כיצד לחיות ולבחור ממש באמונה שלמה בלהיות דתי. (אם זאת הבחירה) זה דבר שצריך לבוא ממנו לחלוטין.וברגע שאדם בוחר בזה בלב שלם ובאמונב שלמה לחלוטין,סביר להניח שהוא יקיים את המצוות. ומי שלא מאמין בכל דרך התורה, או שקשה לו ולא מתחבר או שלא רוצה להאמין אז לא ייקים מצוות, או יקיים חלקית לפי דעתו. יכולה להעיד על עצמי שאני באמת ב'ה מתחזקת ומאמינה אבל לא יודעת,תמיד תהיה אני עושה באופו טבעי הפרדה בין החיצוניות לבין ד' .אני מתכוונת שאני לא תמיד אחבר ואצור חיבור עם ד' בכל דבר כי לא תמיד אפשר כי אני כביכול חוטאת אני מתכוונת שנגיד אני שומעעת שירים ממש לא לרוח היהדות, אז אני לא אחבר את ד' לזה, אבל אני גם לא ארגיש רע עם עצמי כשאני שומעת את השירים האלה..קיצור זה עבודה לכל החיים
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך