הגיוס לצהל יפגע לי בשידוכים?ילדה שהיא גדולה
התגייסתי לצהל, בתור דתייה לייט כזה(מזרוחניקית אם נגדיר), כולם סביבי חששו שזה ידרדר אותי מבחינה רוחנית, אבל זה פשוט לגמריי ההפך.
אני התחזקתי פה ממש, בקטע הזוי,
אני יודעת שאם היו שואלים אותי עכשיו אם הייתי מעדיפה לעבור לשירות לאומי, או ללימודים התשובה הייתה כן. אבל לא הייתי מוותרת על השנה הזו שעברה לי פה, היא מה שחיזקה אותי בעצם וגרמה להבין מי אני באמת.
עכשיו לענייננו, אני רוצה להתחיל לחפש את האיש שיבנה איתי בית.
מפחדת שזה יפגע לי ב"שידוכים" ובואו, אני יודעת שיש כאלו שפשוט יפסלו ישר.
אז רציתי לשאול תכלס, כמה זה הולך להיות קשה?
היוםמתן תורה
יש יותר לגיטימציה לזה שבנות דתיות תורניות ישרתו בצבא, לפחות בתפקידים שלא קשורים ללחימה
לכן אני חושב שרזומה של צבא לא מהווה משהו בעייתי, כי בסוף יש כאן מסלול שבנות איכותיות הולכות בו

ברמה האישית גם לא תהיה לי בעיה עם זה, פשוט הנקודה היא ששווה לראות שהשירות הצבאי לא השפיע באופן שלילי, כי אין ספק שסתם ככה בד''כ הצבא לא מקום אידיאלי להתפתחות רוחנית, וזאת יכולה להיות גם נקודת זכות- בחירה של מסלול נגד הזרם הרגיל, ועמידה על העקרונות גם בחברה לא דתית, של הבחורה..👍
רוב הבחורים שיפסלוקוד אבל פתוח
כנראה לא יפסלו אם ידעו שאת עקרונית כיום נגד גיוס נשים (לא בעיה, פשוט להוסיף את זה בתוך הפרטים שאת מוסרת)...
לא בטוח. יש כאלו שאצלם עצם השירות בצבא יפסול.ותן טל
כפגם עצמי שלאקשור בעמדה כרגע של הבחורה לגבי גיוס כן או לא (ויש לדון האם בחורים כאלו יכלילובסלכזה גם חוזרת בתשובה או רק מי שמראש החשיבה עצמה דתייה,וכנראה שיש גם כאלו וגם כאלו).
הרחבה בנושא כתבתי בתגובה משלי לפותחת השרשור,למטה...
כתבתי רובקוד אבל פתוח
ברור שיש, אני חושב שהם מיעוט...
אוקיי. לא יודע אם מיעוט, אבל מקבל...ותן טל
צודק. וגם אני לא יודע...קוד אבל פתוח
אבל אני *חושב* שכן
..שפרינצה
מה' אישה לאיש.. יש אנשים עם אינסוף הצעות ויש אנשים שמתחתנים עם הראשונ/ה ויש ויש ויש.. ויש פה בורא לעולם שמסובב
אז אם השאלה הייתה אם לעשות צבא זה משו אחר.. אבל את לא שם
מאיפה שאנחנו נמצאים עכשיו- מפה מתקדמים..
אנחנו עושים השתדלות, בבנייה האישית, תפילות וכמובן לצאת.. אם יש אנשים שלא יתאים להם שעשית צבא- כנראה הם לא המיועדים לך.. הרי לא תוכלי לשנות את העובדה הזאת עכשיו. אז מכאן מרפים.. ועושים את ההשתדלות האפשרית כרגע.
כמה זה הולך להיות קשה? מאחלת לך שיהיה הכי פשוט שאפשר.. ותמצאי את זיווגך בקלות ובשמחה!
לא רק שלא אפסול, אפילו אעדיף. ויש עוד הרבה כמוני.תפוח יונתן
בסדר, אבל חילונים לא מחפשים שידוךהחלילן
שמאלנים אינם דתיים
תעודדי אחרות להתגייס?הוצא מהקשרו

א.ד.

"מזרוחניקית" זה לא "דתיה לייט"... סתם כינוי גנאי שהדביקו חלק מהמתיימרים לקרוא לעצמם "חרדים".

ב. אשרייך-אשרייך שהתחזקת מתוך הצבא. 

ג. לדעתי, אם את תסבירי מה שקרה, בדיוק כמו שכתבת כאן. ושכאשר הלכת לצבא, הלכת בגלל יותר "לייטיות", אבל קרה ההיפך - התחזקת ב"ה; והיום מן הסתם לא היית לכתחילה הולכת שלא כהוראת הרה"ר - אבל בדיעבד, את שמחה על השגחת ה' שהוביל אותך למה שיחזקך; אז למה שלא ירצו? אדרבה..

הצבא לבנות, לפחות בחלק מהתפקידים, אינו דבר רע באופן עצמי. הרי הצבא הוא מצוה (לגבי בנות, יש דיון מה הכוונה שבמלחמת מצוה "כלה יוצאת מחופתה", ממש או "כח סיוע"מסוג של ש"ל, או סתם שזו התוצאה של ה"חתן יוצא מחופתו), אלא שמבחינה צניעותית, זה לא שייך בד"כ במצב הנתון. 

אשר על כן, אם לא יצאת בהתרסה כנגד ההלכה, אלא ממצבך הדתי אז, ולמעשה רק התחזקת, מעולה. 

רק תשימי לב, שאם עוד נשארה לך תקופה שם - לא לרדת כהו-זה אלא להמשיך לעלות. 

וזה שאת רוצה שידוך טוב, יתן לך מוטיווציה נוספת.. 

לדעתי, באופן כזה תוכלי למצוא מישהו מעולה.

קצת מוגזםלא שייך

הם לא מתיימרים לקרוא לעצמם חרדים, הם באמת קוראים לעצמם כך (ולא רק הם, כולם קוראים להם חרדים). אם אתה לא אוהב אוהב את זה (או אותם), אתה יכול לכתוב "הקוראים לעצמם ביומרנות חרדים" או משהו כזה.

לא קראת נכון...ד.

[מלבד מה שזה נושא שולי בתגובתי]

אני התכוונתי ההיפך: כדי לא להשמיץ את כל ה"חרדים" כאילו הם מכנים בכינויים מזלזלים - אמרתי שזה רק חלק קטן שמתיימרים לקרוא לעצמם "חרדים" (כי כמובן חרד לדבר ה', אינו מכנה בכינויים מזלזלים כוללניים).

מסכים שהניסוח קצת יכול להטעות. בעצמי התלבטתי לרגע איך לנסח באופן שלא יובן כאילו אני אומר שה"חרדים" בכלליות "מתיימרים" לקרוא לעצמם כך. אז טוב שנתת אפשרות להבהיר.

וחס ושלום שאני לא אוהב "אותם"... הרי זה בדיוק מה שאני יוצא כנגדו, הכללה סטיגמתית..

כתבת מאד יפה!אדם נוף מורשתו
תודה..ד.

העניין הוא לא שהתגייסת לכתחילה,חסויה55

הוא איפה את נמצאת היום...אם ב"ה התחזקת תצייני את זה..

אני יכולה להגיד מעצמי שאצלנו לא נהוג שמתגייסים (בנים) אבל מעולם לא פסלתי לכתחילה כששמעתי, כי בד"כ אם זה נראה לאנשים שזה מתאים אז כנראה שעבר איזשהו תהליך בצבא.. אז בעיני תהיי רגועה. בהצלחה בעזרת השם!

אם את מחפשת מישהו כמוך, לו זה לא יפריעshaulreznik

עבור "לייט" שֶמִּן הסתם, מחפש "לייטית", השירות כלל לא אמור להוות בעיה. עבור "דוס"-  כן.

היא אומרת שהיא כבר לא בהגדרה הזו.. היתה רק אז...ד.

תלוי איך תגדירי את עצמךלב אוהב

אם תגידי 

עשיתי צבא ואני לא במקום הזה היום, ומאוד התחזקתי מהצבא.. אז זה נשמע אחרת

אבל אם תגידי 

עשיתי צבא מאידיאל ואני תומכת בזה וחושבת שזה נפלא לבחורות, והייתי ממליצה לעוד בנות לעשות.. אז כן , יש מצב זה ייפגע..

(למרות שלא מאמינה בייפגע, במושג הזה, כי לאדם יש כמה זיווגים. כל אחד לפי הדרגה שלו באותו זמן..) 

אני אישית בצבאהלב בוער למלך!
ואני די רואה בנות דתיות שיותר מתחזקות בצבא...
ולי אישית לא אהיה בעיה עם זאתי שאני יוצא איתה הייתה בצבא... אלא להפך כי לרוב זה עושה שינוי טוב..
מנין לך שהם מתחזקות שם?nes

אתה יודע באיזו רמה הן היו לפני כן?

ומנין אתה יודע אילו השפעות ארוכות טווח יהיו להן בעתיד?

אתה מכיר את רוב הבנות הדתיות בצה"ל?

דרך אגב-איך בצבא? מה אתה עושה שם?

אני מכיר את הבנות הדתיותהלב בוער למלך!
בבסיס שלי... ואני רואה אותן מאוד חזקות ומאוד מחפשות להתחזק.... בעיקר שהן בתפקיד עורפי.
אנחנו עושים להן יום ישיבה.. הצבא היום הוא לא צבא שמנסה להפיל אותך רוחנית. יש מענה לדתיים/דתיות בצבא יותר טוב מאשר לבנות שירות למשל
אני חושב שאתה טועהnes

עובדה שהצבא מנסה להשפיע כל בחורי ישיבות חרדים להתגייס.

הוא רוצה לגייסהלב בוער למלך!
בעקבות שאין כח אדם מספיק לצהל. ובעוד 20 שנה אתה תיהיה המוביל פה. והצבא עשה הרבה שינויים מבחינה דתית. אני כותב מתוך ידע.. אתה בכלל בצבא שאתה יודע?
לא מאמין לזהnes

אני כותב מתוך הגיון.

לא.

אני כותב מתוך עובדות.הלב בוער למלך!
מסלולים שמתאים לחרדים.
מקווה בטירונות לחרדים..
אוכל ברמה גבוהה וכשרות מהודר.
כל יום לחזור הביתה מהצבא כי כדי שיהיה לך קל מבחינה דתית וכו'.
אני מדבר מתוך זה שאני נמצא במסלול כזה .
אז יש קצת הבדל ביני לבינך
אני ממש לא מזלזל בךnes

רק אני אומר שאתה לא רואה את התמונה הכוללת.

דרך אגב, באיזה תפקיד הן?

תפקיד עורפי.הלב בוער למלך!
אני רואה את התמונה הכוללת... רואים את זה.. במיוחד שאתה נמצא בחיל החילוני הראשי תפקיד עורפי בדרך כללי- ת"ש,חינוך וכו'.
כל הרבנים חולקים עליךהחלילן
ואוסרים שירות נשים. חוץ מכמה ליצנים, חצי רפורמים, פירון ודומיו שהם רבנים רק בעיני המזרוחניקים הרחוקים ביותר, שמעודדים שירות נשים.
אני לא באתי לדבר על הלכה.הלב בוער למלך!
אני מתנצלדעתן מתחיל
אבל "עובדות" לא שווה למה שאתה חושב או מאמין בו.

לא הייתי מפריע לדיון לולי הטענה שלך שאתה בצבא והוא לא. אז הנה, אני כן, ואומר את מה שהוא אומר.

ועכשיו רק אחזור לענייני בשקט.
אתה אומר כי חינכו אותך לזה.הלב בוער למלך!
מעולם לא פתחת את הראש ולהבין מה רע עם בנות התגייסו.... חינכו אותך שה' ישמור שבנות יהיו בצבא
ואכן, ישנה בעיה גדולה מאד שבנות תתגייסנהאדם נוף מורשתו
ומישהו כמוך, שרואה... כמה? 5? 10? 20 ? בנות שהתגייסו, ועל סמך זה קובע שהצבא יותר טוב לבנות דתיות מאשר השירות לאומי...?
תסלח לי, אבל זה לא רציני.
זו חשיבה צעירה מאד... אני מניחה שבעוד כמה שנים, כשתקבל קצת ניסיון, ותדבר יותר עם בנות שהיו כאן וכאן, תבין שזה לא נכון.

ובכל מקרה, מלכתחילה, ישנה בעיה ללכת כנגד פסיקה של הרבנות הראשית.
בנתיים גיוס בנות דתיות רק עולההלב בוער למלך!
ועולה ועולה. אני לא מדבר כרגע על הלכה. אני מדבר מה הולך בשטח. ואני בספק מאוד שהשירות לאומי זה לפי הלכה.. מלא בעיות יש גם שמה
כל עוד בנות הן לא במסגרת סגורה, מחלקה סגורה,יהודה פ.

אז זה להיות בחוץ עם כל הבעייות שיש בזה. ונכון שגם בש.ל. יש בעיות, אנחנו לא בעולם מתוקן, אבל אל תהפוך את הצבא למקום מתאים לדתיות. מה לעשות.

ובטח בנות שהן בתפקידי לחימה\תומכות לחימה. זוועה מה שהולך שם(וכרגע אני בבסיס שצמוד לברדלס..ה' ישמור)

ממה שראיתי במשך כמה חודשים, זה שתפקידי התצפיתניות הן יחסית סגורות לבנים, ולכן יותר נורמלי שם.

אבל את ההכשרה הן עשו בסיירים, אחד הבסיסים המעורבים ביותר שיש.

ובטח שהרבנות לא תומכת גיוס..

שרות לאומי מהרבה בחינות זה כמו מקום עבודה לכל דבר.44444
בעיות שיש בשרות לאומי יש בכל מקום עבודה אחר.
וזו בחירה- במוסדות חינוך, מועדוניות וכד'... לדוגמא יש הרבה הרבה הרבה פחות בעיות גם בחימוך החילוני.
בדר"כ סביבת העבודה יחסית נשית עד נשית לחלוטין מה שפותר בעיני את רב הבעיה. מעבר לכך מדובר בדר"כ באנשים ברמה גבוהה, גם בחינוך החילוני (שלא נדיר שיש לא מעט דתיים בו).
תלוי מה בוחרים.

לגבי גיוס בנות עולה, אני קצת מסופקת עד כמה הוא באמת עולה בצורה דרסטית. מה שעולה דרסטית זה גיוס בנות מסורתיות/ דתיות לייט מאוד ואני כותבת את זה בתור אחת שלמדה במקום עם רב מסורתי וגם אחיותי הקטנות. לדעתי אצל דתיות ממוצעות ובטח תורניות הוא לא כ"כ עולה.
נו ו? יש גם בעלי נטיות ותאוות שמתרבים מרגע לרגעהדוכס מירוסלב

הכשרת את כולם בגלל המספרים?

לא מבין את הטענות האלה.

גם שירות לאומי נאסר ע"י רוב גדולי ישראל וגם מי שהתירו עשו את זה בתנאים שלא שונים מכל מקום עבודה אחר.

מה ההבדל בין שרות לאומי למקום עבודה?44444
אם כבר שרות לאומי עוד פחות בעייתי בגלל שיש פחות יחסי מרות מבעבודה רגילה.
אמרתי שיש? אמרתי שאין!הדוכס מירוסלב

שירות לאומי לא "פחות בעייתי" בכלום. ורוב גדולי ישראל אסרו את זה מטעמיהם.

מי שאסר את השרות לאומי ולא עבודה "רגילה" לנשים זה מטעמי44444

צינות וכד'.... הם גם מתנגדים לגיוס לצבא לגברים בגלל אותו עקרון.

מי שהתיר בתנאי עבודה "רגילים" הכשיר בפועל רוב ואפילו רוב מוחלט של התקנים במילא.

ובהרבה מקרים שרות לאומי פחות בעייתי ממקום עבודה רגיל מכמה סיבות:

1. הסיבה העיקרית- יש פחות יחסי מרות. הנערה על תקן מתנדבת ולא עובדת ולא מועסקת ישירות ע"י מקום השרות. ז"א שהיא לא תלויה כלכלית במקום השרות. מה שנותן לבחורה כח במצבי הטרדה וכד'...

2. רכזת שר"ל- זה אמנם תלוי מקום אבל יש רכזת שמלווה את הבת והיא כתובת לתלונות במקרה של הטארדה/ ניצול וכד'.... נכון שזה תלוי רכזת אבל הבת יכולה לבחור את הרכזת שלה.

3. מעטפת דתית- מעטפת דתית חברתית (!!!) שאין בעבודה רגילה מסביב לשיעורי תורה (אורייתא).

מה זה טעמי צינות?הדוכס מירוסלב

ולא, זה לא נכון

לגופו של עניין... מה הוכחת בזה?!אדם נוף מורשתו
רע כי יש איסורהדוכס מירוסלב

ואם אתה קורא לעצמך אחד חזק שיכול להעיד על אחרים שהם מתחזקים, כנראה שלא היית כותב את זה...

אני לא תופס מעצמי חזק ולא מחזק אחרים..הלב בוער למלך!
ונראה לי כולם פה לא ישפטו אפחד.. כי בוא נגיד תכלס אתה לא מתקרב למושלם.. גם אני לא מתקרב ... אבל אתה מוריד פה מילים שהייתי מתבייש להשוואות אותם.
אתה זה ששופטהדוכס מירוסלב

למה אתה אח"כ מתפלא ששופטים אותך?

אני לא יודע על איזה מילים שאני "מוריד" אתה מדבר...

יש מה שאתה מאמיןהלב בוער למלך!
למה שקורה בשטח.
בצבא יש עודף כח אדםהחלילן
כולם יודעים את זה, את החרדים היה אפשר לגייס בכמויות אדירות אם היו מסכימים והייתב הצעה כזאת, להקים חטיבת נצח יהודה במקום הגדוד הקיים ולתת תנאים להישאר יהודי מאמין ושומר מצוות. כוונת הדוחפים לגייס חרדים היא אחת: חילון החרדים והדתיים
צהל בחוסר כח אדם במיוחד בלוחמההלב בוער למלך!
תלוי איזה כח אדם.44444

כח אדם שלא רואה עניין אידיאולוגי בגיוס וצריך להכריח אותו להתגייס (חרדים לדוגמא) אין לי עניין לגייס אותם. את זה לצבא יש מספיק.

לצבא חסר כח אדם איכותי שרואה חשיבות בצבא (הציבור החרדי הוא בסה"כ איכותי אבל לא מתנגד לשירות צבאי) לקרבי ולתפקידים מקצועיים. לא ממש חסרים לו פקידים ומזכירות.

נשמע שאתה מדקלם ססמאותהחלילן
שאמרו לך להגיד, אתה מגיב בתשלום של הקרן להשמדת ישראל שמתחפש לדוס?
אתה בצהל או שאתה בצבא דמיוני?החלילן
צהל של אייזנקוט רודף דתיים יותר מאשר את איובי ישראל. מטרת על של ראשי הצבא היא לחלן את הדתיים, קוראים לזה כור היתוך...
אין מטרה כזאתי.הלב בוער למלך!
בתור חייל חרדי אני מקבל תנאים יותר טובים אפילו בישיבה מבחינת דת
תגידי שאת נגד להתגייסירא שמים!
צבקשי מחברות שמשדכות לך שיכניסו דרך אגב את העניין44444
שעברת שינוי.
אני לא יודעת באיזה מקום את היום אבל אם לצורך העניין את במקום44444
של דתיה- תורנית, לא חרד"לית כבדה וכד'.. סביר להניח שאם יגידו לפונטציאלי שאת מתחרטת על העניין זה לא יפריע לו בכלל. אפילו אם לא יגידו לו את זה זה חא ימנע דייט ראשון עם כל המסביב ישמע מתאים.
אגב, מה עשית בצבא? מורה חילת? התגייסת דרך אלומה?
ויש לך אחלה נושא לדבר עליו בדייט ראשון ⁦
נתנו לך כל מיני תשובות אבלעוד רגע זה יקרה
תשובה לשאלה פחות. אם אני צריך להחליט. הייתי פוסל
אין מה לפחד ממה שאין לך שליטה עליו.לך דומיה תהילה
מה זה משנה את שם וזאת עובדה. עכשיו את צריכה בטחון עצמיזיויק

ושמישהו יכיל את המורכבות הזאת ויבין אותה

כן, זה מוריד אופציות אין ספק אבל מספיק לך ה-אחד

בהצלחה

אני לא בגיל הרלוונטי, אז התשובה שלי כנראה לא רלוונטית גםהדוכס מירוסלב

אבל בכללי לי זה היה מאוד מפריע.

הסיטואציה שאת מתארת, שבה את מתחרטת על זה והיית מעדיפה שירות לאומי, הייתה פותרת לי את הספקות...

אשרייך שהתחזקת!

בלת"ק, אם תחפשי מישהו שדומה אלייך בהשקפת עולםארץ השוקולד
במקום בו נמצאים אלה הדומים לך בהשקפת עולם יהיה יותר קל.

פה ספציפית מן הסתם יהיו פחות דומים לך, אז יהיה קשה יותר למצוא את האדם הנכון והמתאים ככה.
המקרה שלך שונהשוני

זה לא כמו כל הדתיות שהלכו לצבא וזה  אומר עליהם משהו כי את היית כזו. אבל השתנית. אז מראש העניין יותר מורכב ומי שמוכן להקשיב ולהכיל לא יסתכל על זה בתור תווית רגילה

תלויותן טל
יש כאלו שאכן יפסלו ישירות, את זה את כנראה יודעת ואם לא אז כדאי שתדעי.

יש כאלו מהצד השני שזה בכלל לא יהיה שיקול לרעה אצלם ואולי להיפך לטובה.

בתווך יהיו בחורים שהם רציניים מצד אחד ולא רוצים עקרונית שבנות (בכלל, ודתיות בפרט, והאישה שלהם בפרט בפרט) ישרתו בצבא, אך מצד שני הם יותר גמישעם ופרקטיים, ואז נניח, ייתכן מצב שאם הבחור מתרשם (ישירות ממך או דרך הצעה של חבר/שדכן/אתר היכרויות) שאת בחורה רצינית וחזקה מבחינה דתית, ואז הוא גם מתרשם שהעמדה שלך כיום היא שעקרונית את בעד ש"ל ולא צבא לבנות, ושהדרך שאותה את בעצמך תנחילי לילדים ובעיקר לילדות שלך, תהיה שבנות צריכות ללכת לש"ל - בחור כזה יכול להבין שלמרות הגיוס לצה"ל (והעובדה שככל הנראה לדעת הרב שלו - ומעשית לדעת רוב הרבנים בציונות הדתית - גיוס בת הוא שלילי) את יכולה להתאים לו, ויצא איתך בשמחה.

נכון שבחור כזה במקרה של גיוס לצה"ל יפעיל יותר מנגנוני סינון וחשיבה מאשר במקרה קלאסי של ש"ל - אבל תחשבי על זה בתור בונוס - הבחור מגיע מתוך מחשבה מעמיקה על הנושא ועליך ולא "על הדרך".

השאלה היא אם את רוצה בעיקר בחור כזה כמו שתיארתי,או גם בחור מהקצה של "לא אכפת לי בכלל שהיא שירתה בצה"ל/זה דווקא יכול להיות יתרון הוא רלוונטי בשבילך (על כל ההשלכות האפשריות לגבי רמתו הדתית וכו'. כי בחורים כאלו ככל הנראה לא תהיה לך בעיה להשיג בציבור הדתי לאומי הרחב.

סליחה על אורך התשובה,מקווה שסייעתי. כל טוב וב"הצלחה רבה!
ואם באופן אישי:ותן טל
אז אני, כיום, אם הייתי מתרשם כנ"ל מהבחורה ועוד ממכרים/ות שלה שהיא אכן רצינית ולא בעד גיוס נשים וכו' וכו' - הייתי נותן צ'אנס לקשר. לפני 3-4 שנים כנראה שלא כל כך הייתי נותן צ'אנס לקשר. עניין של התפתחות... (ולא בקטע של הסכמה לגיוס כאמור,כי זה לא...).
תודה שאת שומרת עלינואורות הכתובה
זה עשוי להקשות, אך לא מחייב, תלוי איזה סגנון את מחפשת
נשמע נפלא התהליך שאת עוברת, כל הכבוד לך!
אישית לא הייתי פוסל מראש
ב"הצלחה!
לא חושבתבשורות משמחות
שזה מעכב, את לא חייבת להציג את זה כפרט חשוב שכביכול השפיע עלייך באופן רשמי, כך שזה שהמידע לא ישפיע על הרושם הראשוני שיש לבחור עלייך..
תציגי את עצמך מי את כיום ותוך כדי הפגישה השניה+ תספרי יותר על השירות הצבאי ואיפה זה פוגש אותך בחיים היום
יהיה קשה. כמו לכולם. רק שהקושי מסוג אחרמדרון
בפשטות.
כל הסיפור של הדייטים הוא קשה.. אם אני אנחנו מדברים על השלב של הבירורים אז כן צריך להדגיש שהתחזקת בצבא אבל לא כגורם מכחיש את העבר אלא כגורם מפתח. (כן, אפשר להודות בזה שיש אנשים שמתחזקים בצבא)
בכנות אני חושב שמי שיפסול מראש על הרקע הצבאי שלך או אפילו יסכים לצאת רק בתנאי שתצהירי חרטה וכו' פשוט לא שווה לך ואיך לך מה לחפש איתו לא משנה כמה נוצץ ההצעה נשמעת.. היא לא.
השאלה בתכלס היא כמה אנשים סביבך מכירים אנשים שמספיק חכמים להסתכל פנימה בנפש ולחפש את המידות שלך ולא פוסלים על שטויות..
הכי חשוב שלא ישברו אותך.. הרבה בהצלחה!
התגובות מקסימות ואפשר לומר מחזקות, תודה.ילדה שהיא גדולה
הכל תלוי באיך שאת עכשיו תכל'סחופשיה לנפשי
הרי את המצב הנוכחי את לא יכולה לשנות, נכון? וזה שאת עולה זה יעשה לך רק טוב.
איזה שידוחים?החלילן
בת דתייה שמתגייסת לרוב יוצאת חילונית. אצל חילונים אין שידוך אבל גם אין נאמנות לרוב ו"האהבה" היא עד שאת כבר לא מרגשת אותו יותר. קחי בחשבון. חבל שנפלת לשטיפת המוח של ארגוני הפמיניסטיות השמאלניות.
לא ראית מה שהיא כתבה כניראהמיכל318
היא כתבה שהיא החתחזקה ולא התחלנה.
והיא כן דתיה, והיא כן תמצא שידוך וכן תתחתן.
אוף אין לי כח לקרוא הכול אבל .......המלכה מרי!

אני רוצה להתגייס שאני יהיה גדולה... כדי לי לקרוא??

לא כדאי לך לקרואהחלילן
הלוואי שיבוא המשיח לפני ושירחמו על נשמתך מן השמים
הגזמתה!!!!המלכה מרי!

בטרוף!!!!!

למה לא?המלכה מרי!

אם את רוצה להתגייס כשתהיי גדולה, אז כשתהיי גדולהארץ השוקולד
תתייעצי עם בנות שהתגייסו ושלא התגייסו כדי לשקול את האפשרויות ואז תחליטי.

אני בטוח שתהיי חכמה להחליט את ההחלטה הנכונה אז
אם את רוצה להתגייס כשתהיי גדולה, אז כשתהיי גדולהארץ השוקולד
תתייעצי עם בנות שהתגייסו ושלא התגייסו כדי לשקול את האפשרויות ואז תחליטי.

אני בטוח שתהיי חכמה להחליט את ההחלטה הנכונה אז
ישנו סיפור מפורסם על הגרש"ז אוירבך זצ"לאדם נוף מורשתו
שבאה אליו משפחה עם התלבטות של הבת שלה, לגבי לימוד בסמינר מסוים, שהבת חששה שזה יפגע לה בשידוכים, כי בחורים יפסלו אותה בגלל זה.

הרב אוירבך חייך אליה את החיוך הטוב שלו, ואמר לה שהיא לא צריכה "בחורים", היא צריכה רק בחור אחד...

בעז"ה יהיה בסדר.
מצחיק להביא את הרב אויערבאך כדי לסתור את דעתו הדוכס מירוסלבאחרונה

הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה

אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?

כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?

תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
ואז תספר לה
לאעל הדרך לרגע

לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...

כלומר סיימתם פגישה ב"ה!

למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'

תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'. 

אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה). 

ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.

זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.

לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".

אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.

אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר. 

אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.

בהצלחה רבה!! 

כתבת יפהמבולבלת מאדדדד
רק דיוק קטן- לא לנסות בכוח שיהיה ארוך. לזרום. שלא יהיה מעיק. 
אכןעל הדרך לרגע

נכון, מסכים מאד.

תודה על הדיוק

משתנההתלמיד העייף

זה נכון ולא נכון זאת אומרת זאת הגישה בהחלט של חברים ולא עוד זרים, אבל לגבי השאלה האם ממשיכים זה די משתנה יצאתי עם מישהי שגם אחרי רביעי ביקשה שאשאל...

מה אתה היית רוצה לשמוע אם היית בצד שלה?advfbאחרונה
מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתתאחרונה
אינטליגנציה רגשית (וגם שכלית),אחריות,פשטות ואכפתיות
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

כי רווקים שונאים שמטיפים להםadvfb

זה מתנשא כי אם אתה חושב שזה מסר שאתה רוצה להעביר לכלל הרווקים וזה מסר כזה פשוט אז אני כבר לא צריך להסביר

גם אם רווק היה אומר את זה הייתי אומר אותו דבר על הדברים.

הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף

לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד? 

מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו

מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
להגיע לנושא עירני ונמרץ 😀
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר בראאחרונה
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עליאחרונה
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

גם פה חחזיויק
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

אלימות בזוגיותנחלת

"הכל סיפור של פיקסלים", תמר.

ספר קשה. אבל חובה.

אולי יעניין אותך