בהמשך למסורתנו
קצת סיפורים על הרב משה צבי נריה זצוק"ל שיום פטירתו חל השבוע, נזכיר קצת מאורו ותורתו.
"כשהייתי תלמיד בישיבה אמר לי הרב נרי'ה שכדאי לבוא למירון בז' אדר, יום הסתלקותו של משה רבינו ע"ה. שנה אחר כך, כשלמדתי בישיבת הגולן, התארגנו כמה חברים ובליל ז' אדר נסענו למירון... בסביבות השעה 1.00 בלילה ראינו לפתע את הרב נרי'ה רוקד באמצע המעגל כאשר כל החסידים סביבו. התרגשנו לראות אותו רוקד כדרך החסידים. באותו רגע היה נראה לי שהמסר שרצה למסור הוא שבני ה"כיפה סרוגה" הם לא מחנה בפני עצמו והכל יכול להתמזג להרמוניה אחת גדולה " (אמציה יחיאלי)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"אנחנו אנשי אלול, לא אנשי ספטמבר. יש הבדל בין אנשים שחיים בחודש ספטמבר לאנשים שחיים בחודש אלול", אמר הרב נרי'ה לתלמידי הישיבה בשיחת הפתיחה. "חודש אלול שבו אתם חוזרים לספסל הלימודים, הוא הכנה לחודש תשרי שבו מתחילה השנה החדשה, לימי התשובה שבשיאם יום הכיפורים, לימי שמחת חג הסוכות המסתיימים בשמחת תורה. אי אפשר להחליט שבראש השנה מתפללים יותר טוב, אם לא נעשתה הכנה מתאימה בחודש אלול".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
בלילה בו מלאו לרב נרי'ה גבורות (כ"א בשבט תשנ"ג) עברו כמה שמיניסטים בפנימיות והודיעו: "הולכים לחגוג לרב נרי'ה יום הולדת". הלכנו חבורה של כשלושים-ארבעים בחורים, ועמדנו על הכביש מול ביתו, פוצחים בשיר. כעבור כמה דקות נפתחה הדלת. הרב עמד בפתח וקרא לנו להיכנס פנימה. הרבנית הניחה כיבוד על השולחן והמשכנו לשיר. אחר כמה דקות של ניגון וריקוד, פתח הרב בדברים. הוא הודה לתלמידים, השתעשע בדברי תורה, ולבסוף בהתייחסו לכתיבת ספר תורה לכבודו, פנה אלינו ואמר: "אתם האותיות שלי". הרב הוסיף והסביר כי מבחינתו, מבצע "אות לגבורות" הוא סמל לספר התורה שכתב בעצמו. כל אחד מתלמידיו וחניכיו הוא אות בספר התורה שלו, ומאותיות אלו הוא שואב את כוחו. "כשאני רואה תלמידים פורחים ועולים מעלה מעלה בתורה וביראת שמים, נוסף לי כוח ואומץ להמשיך ולעשות". (אייל פישלר)
"קדושה אני מבקש,
קודש קודשים אני מבקש.
תנו לי קדושת ארץ ישראל,
תנו לי קדושת אהבת ישראל"
בע"ה שנזכה ללכת לאורו,
סופ"ש נעים ומבורך.![]()
- לקראת נישואין וזוגיות