בא לי רק את זהתהילושקה
יש לי ילדה בת 3 מהממת בהתנהגותה מלבד הבוקר שמגיע החלק להתלבש
היא רוצה רק את הגרביון הספציפי/החולצה
במידה ואני מציעה לה בגד אחר מבחינתה זה לא מתאים למה שבחרתי
אני נותנת לה עוד אופציות לבחור אבל זה לא מעניין אותה
ומתחיל הסרט של הבכי
ניסיתי שיטה בערב להחליט על בגדים והיא מסכימה אך בבוקר לא זוכרת את מה שהבטיחה והסכימה.
ניסיתי בבוקר בנחמדות לשים לה משהו אחר וזה לא מקובל עלייה רק מה שהיא רוצה
רק לאחר בכי רב מאוד אני פשוט מלבישה אותה בבגד ואוסרת עלייה להוריד בדרך לגן היא נירגעת ושוכחת את הסרט הרע של הבוקר.
מה לעשות כדי להפוך את הבוקר לטוב??
ומה רע במה שהיא רוצה?בת 30
גם אם לא מתאים- לא נורא.
יותר חשוב שיהיה בוקר רגוע וילדה שמחה מאשר בגדים מתאימים.
דמעתי תגובה של עמוס רולידרנושבת באוויר!
על מקרה דומה.
הוא גם מציע לבחור עם הילד בגדים בלילה. ואם היא "שוכחת" בבוקר. הוא מצע לרדת לגובה עייני ולומר לה.
חמוסה שלי זה מה שאת בחרת אתמול לכן את לובשת את זה עכשיו.
הוא דווקא מורה לא לוותר. זה מלמד את הילד אחריות והחלטיות
זה ישמע לך מצחיקאמאשוני
אבל אצלי עם בן ה7 עזר להעלים לו בגדים מהארון.

היה לו קטע שלא הסכים ללכת עם שרוול ארוך, טען שזה לא נוח לו ומציק וחם לו וכל מיני...

בהתחלה לא רציתי להוציא לגמרי את החולצות שרוול קצר כי עדיין היו ימים חמים
ערב אחד כשהכנתי לו בגדים העלמתי את החולצות הקצרות קומה מעל.
כנ"ל היו לו כמה מכנסיים שהוא פחות אהב ללבוש וחרש נון סטופ על אותם 3 זוגות מכנסיים.
העליתי למעלה מה שלא רציתי שיראה,
בבוקר הפך כהוגן את המדף בסוף יצא לבוש.
ככה כמה ימים עד שהתרגל.

תנסי להעלות את הבגדים שלה לגובה שהיא לא תראה,
ולהשאיר לה בהישג יד כמה אפשרויות לבחור בינהם.

כיוון אחר- לצייר על דף חולצה, חצאית, גרביון וכו' ובערב כשיש תלבושת מוכנה שתצבע את הדף בהתאם לבגדים שנבחרו.
לתלות לה ליד המיטה את הדף,
ככה ייכנס לה יותר למודעות מה בחרתם.
לצערי מנסין עם הבכורה שלי, היו מריבות שכיום אני רואה אותן כמאמא ו7 גמדים

קפץ....אמא ו7 גמדים

לצערי מנסיון עם הבת הבכורה שלי היו מריבות על כך, שהיום ניראות לי מיותרות לאו מוסיפות בריאות לאף אחת.

עם האחרות פשוט לא נכנסתי לזה. הן יכלו ללבוש מכנסיים ירוקות עם חצאית ורודה מעל וחולצה עם פרחים צהובים. מה שרצו היה מעולה מבחינתי.

הגבול היה שבגדי שבת לא לובשים לגן.

וזה גבול שמציבים בצהריים, אחרי שמנשנשים משהו, מציירים ציור ביחד ומשחקים. אח"כ מעלים את העניין עם הילדה. בחיוך, באהבה.

הילדה הקטנה הנוכחית (בת 4.5) לובשת לפעמים בגד של שבת ו....אני לא יכולה להתחייב בפניה שהוא יהיה מוכן ויצא מהכביסה לשבת... היא חושבת פעמיים ומחליפה לבגד אחר....

לא שווה לריב על בגדים.

חשוב לעמוד על דברים מהותיים יותר (בעיני) צורת דיבור, מצוות, קיום הבטחות וכו'.

חפרתי....

קודם כל מוזיקהשומר מסך
מעיף את הבוקר 10 רמות למעלה.
בנוגע לבגדים..שתלבש מה שבא לה. הם יכולים לשגע פילים (רק אני מוציא מהארון, לא רוצה חולצה ארוכה, רק גרביים כאלה!, וכו' וכו'...) חבל על האנרגיות. מה שלא חייבים להילחם לא נלחמים..על מה חייבים? על סכנת חיים. זו גישת מיכאל אבולעפיה והיא מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם.

הילדה רוצה לבחור דווקא x? שתלבש. אלא אם זה סכנת חיים (נגיד אם יש לה צורך ללבוש את הסמרטוט של האקונומיקה בתור מסכת פנים..). זה העצמאות שלה...זה הנקודות בהן יש לה דרור לעשות מה שהיא רוצה...וזה חשוב מאוד לבנייה של אישיות, בטחון עצמי, ושמחה פנימית.

בהצלחה!
מסכימה איתךיפית8

פעם אחת מבנותיקוראתמתעניינת
חפרה במוח בבוקר שהיא רוצה ללבוש לגן כתונת שהיא קעבלה אתמול מסבתא (החמיאו לה על זה בטעות שזה יפה ממש כמו שמלה אז...) ניסיתי להתווכח אבל בעלי אמר: זורמים! הגננות יתמודדו.
אחרי איזה חודש חברה ממש טובה שהבת שלה היתה עם ביתי בגן אומרת לי: תקשיבי, רק בגלל שאנחנו חברות טובות אני מרשה לעצמי... יש שמלה אחת של הבת שלך שאולי לא כדאי שתלבישי לה כי היא ממש נראית כמו פיז'מה... חחח
אמרתי לה: זה לא נראה כמו. זה זה!
מצחיק!!!בת 30
אני נותנת כמה בגדים לבחור מתוכם+mp8
עם כל הכבוד לעצות שנתנו כאן- לא מסוגלת להוציא ילדה מהבית לבושה בצורה מגוחכת וחסרת טעם.
גם ילדה בת 3 , יכולה ללמוד בנעימות ובאסרטיביות שיש כללים בעולם, ולהתלבש כמו בן אדם ולשמוע בקול אמא זה אחד מהם.
לפעמים עושה מבצע נקודות או נותנת פתק לגננת - על התנהגות טובה בבוקר. על התלבשות בלי דרמות. גם זה עובד לא רע.
מסכימהחדשה ישנה
עוד לא ממש התמודדתי עם זה כי יש לי גבר צעיר בבית , שכל מה שמעניין אותו זה שיהיה נח...

אבל בגדול, אני לא אוהבת את זה שהילדים מנהלים את החיים בכזה גיל.
כן, אתה קטן ואתה עדיין לא מחליט על עצמך, עם כל הכבוד, יש פה הורה מבוגר .
ההורה נותן לך בחירה אבל לא מה שבא לך!
נכון שצריך להיכנס למינימום עימותים עם הילדים אבל כשנותנים בחירה ברורה שאלו הן האופציות, ויש לנו בטחון בהחלטה שלנו, אין מה להתבלבל ולנסות לצאת מהגבול.

הכל טוב ונכוןקוראתמתעניינת
רק שהשעה ההזויה והלחוצה הזו לפני שאני טסה על טיל מהבית היא לא בדיוק השעה האופטימלית לחנך...
אם הייתי מספיק גדולה לעשות את זה יפה ובנחת אז סבבה אבל זה נפיץ יותר אז נראה לי שהשיטה של בעלי במקרה שלנו היתה מתאימה יותר...
לא דיברתי ספציפית על המקרה שלךחדשה ישנה
אלא בכלליות.
כולנו בני אדם וזה מוכר מאוד שאין זמן וכח להתווכח...
נתתי כל בוקר 2 או 3 אפזריות בחירה על המיטה...מישהי
ונתתי זמנים אני הולכת ל..( לצחצח שיניים להביא בגדים לאחיך וכו) ובזמן הזה היא בחרה
ואם לא בחרה אני הייתי בוחרת.
אחרי כמה ימים כאלה בעקביות היא הבינה את הקונספט ובחרה תוך שניות.
זה הגיל..... גם אצלי... אין עם מי לדבר! עקשנותוואוו
אז החלטתי כמה שיותר לאפשר..
לא כדאי לריב על חוסר התאמהggg
הילדה מפתחת את הטעם שלה. אפשר לנסות לשכנע. לפעמים אם היא תשמע את זה מאדם שהוא לא ההורה זה ישפיע יותר. לנסות בצורה חיובית כמו: " את יודעת? אתמול לבשת חצאית כחולה וחולצה ורודה זה היה מתאים מאוד ויפה, כדאי שגם היום ננסה להתאים את הצבעים... בואי נראה מה יכול להתאים"... אבל זה גם עלול לבלבל. הבנות שלי היו מראות לי שכן יש איזה פרחים קטנים בחצאית עם צבע מתאים לחולצה... וזה לא היה מתאים. בסדר לא נורא. העיקר שיהיו לבושים מספיק חם בחורף.
הילדים שלי רובם שונאים להחליף בגדים אז לרוב מתלבשים בערב בבגדי בוקר ולא בפיג'מה. חוסך דרמות על הבוקר.
אחת הבנות העקשניות במיוחד שלי יצאה פעם בגיל 3 לטיול משפחתי עם פיג'מה. ויש לה תמונה משם. זו בדיחה עד היום והיום בגיל 12 זה מצחיק אותה.
יהיה בסדר. היא תגדל בסדר גמור גם אם תגיע מידי פעם לגן עם בגדים פחות מתאימים. תנסי להתעלם מהמחשבה מה יחשבו הגננות/ ההורים האחרים ולהתמקד במה חשוב לגידול ילדה בריאה ובוטחת בעצמה.
וסתם עצה- כשקונים בגדים, לנסות לחשוב על התאמות קלות. למשל טיץ רק צבעים ניטרלים. ג'ינסים מתאימים להכל וכו'...
אצלנו זה נפתר בכך שהם מתלבשים בלילהאמא_מאושרת

הבנים עם טרנינג

הבת (בת שנתיים וחצי) עם שמלה וטייץ

ובבוקר אין התעסקות בכלל עם הבגדים

בהנחה שאין פספוסים בלילה יפית8

נכוןאמא_מאושרתאחרונה

אבל בהמשך לכך שאני אמא עצלנית שמלבישה מהלילה לבוקר,

אני גם אמא עצלנית ששמה חיתול בלילה גם כשהם גמולים לגמרי ביום, ומורידה אותו רק כשאני רואה חיתול יבש במשך חודש לפחות. כי אין לי כח להתמודד עם זה חושף שיניים

(זה קורה אצלנו בדרכ בסביבות גיל שלוש- שלוש וחצי, אבל אני אזרום עם זה גם לארבע אם צריך..)

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך