יש למישהו פה ניסיון עם טיפול ביבלות אצל ילדים?בארץ אהבתי
לבן שלי (בן פחות מ3) יש יבלת קטנה על אחת האצבעות, כבר די הרבה זמן. לאחרונה הופיעה גם על אצבע נוספת ביד השניה (הרופאה אמרה שכנראה הדביק את עצמו).
הרופאה בעיקרון נתנה לנו משחה בשם 'ורומאל' שאמורה להוריד את היבלת, אבל היא קצת מפחידה אותי כי בעלון לצרכן כתוב להיזהר שהמשחה תהיה רק על היבלת ולא תיגע בעור חשוף, ועם ילד קטן יהיה מאוד קשה לשמור שהוא לא יגע בשום מקום בגוף שלו עם האצבע לאחר שמורחים אותה (זה גם אמור לקחת כחודש עד שזה עובר, וכך יום צריך למרוח מחדש). זו גם משחה שאסורה לשימוש בהריון או בהנקה כך שזה נשמע משהו חזק וקצת מפחיד...

מישהו הצליח לטפל ביבלת בדרך אחרת? משהו טבעי אולי? (קראתי באינטרנט על כל מיני דרכים, מה שניסינו בינתיים היה לשפשף את היבלת עם קליפת בננה, שהאשלגן שבה אמור לעזור להוריד את היבלת, אבל גם אחרי תקופה של כמה שבועות שהשתדלנו כל יום לעשות את זה לא ראינו שינוי. בינתיים לא ניסינו דרכים אחרות אבל מעדיפה לנסות משהו שאחרים מעידים שהצליח אצלם...)
מנסיוןפרה

אנחנו אמנם שרפנו אצל רופא עור.

אפשר :

1. כאשר מפרידים את התאנה/עלה תאנה מהעץ יוצא נוזל לבן - אפשר לשים אותו על היבלת, הוא שורף - לשים רק על היבלת.

2. הבננה עליה דיברת.

3. גיליתי דרך האינטרנט משהו שעזר לנו ליבלות נוספות שמצאנו  לוקחים חתיכה של דבק איזולירבנד  (דבק חשמל), מדביקים על היבלת.  חוזרים במשך כמה ימים, לנו העביר את היבלת.

אם היבלת על הרגלים כדאי לשטוף את האמבטיה עם חומר מחטא אחרי השימוש, ושילך עם גרבים בבית, זה מדבק גם לאחרים.

בהצלחה

תודה רבה! אשמח לעוד רעיונות של דברים שנוסו ועזרו..בארץ אהבתי
עונהאמא ל6 מקסימים
א. המשחה הזו עזרה לי בעבר (זה נראה כמו לק, נכון?) וזה לא כ"כ מסובך לדאוג שזה לא ייגע באיזורים אחרים כי זה מתייבש, ואם אני לא טועה שמים פעם ביום, לפני השינה, או במקרה שלכם כנראה אפשר כשהוא כבר ישן.
ב. אצל הבן שלי, אמנם גדול יותר (בן 11) הלכנו לרופא עור שהקפיא את זה, אמר לו לשים פלסטר, ואחרי שבועיים זה נפל.
ג. יבלות שלא מפריעות פשוט נעלמו לי יום אחד, אחרי הרבה זמן. הבעיה שלפעמים עד שזה קורה זה כבר מדביק ונוצרות עוד יבלות...
תודה רבה!בארץ אהבתי
פשוט תחזיקי את היד הקטנה בידך ותדברי איתו תוך כדי וקצתרפואה שלמה

אחרי ששמת וזה מתייבש מהר, ושכבת היבלת מתקלפת.

שמים שוב לפי הוראת הרופא עד שהיבלת נושרת. לא כאב.

גם אני פחדתי  בגלל העור שמסביב אז שמתי ממש רק באיזור שהוא בטוח לא בריא.

יעיל מאד

תודה רבה!בארץ אהבתי
תשובההעני ממעש
לגבי א, תשאלי את הרופא. צריך שלא ייגע בעור, אכן. אך זה לשימוש הציבור, משמע- מבוגר מספיק אחראי לכך. גם ללא תואר רפואי
לגבי ב-בננה. החומר נמצא במשחת קלאמין, של אבעבועות רוח, אם אני זוכר נכון
לבת שלי התפשטו הרבה כאלה על כל כף היד+mp8
הרופא אמר שאחרי תקופה זה עובר לבד- וכך היה...

החומר ורומאל די חזק, לא מומלץ לקטנים.
ולצרוב בחנקן נוזלי אצל רופא עור- גם לא חוויה מי יודע מה.

לסחוט מיץ לבן של תאנה בשלה על היבלת צורב ומאוד עוזר.
תודה! מיץ של תאנה יהיה רק בקיץ...בארץ אהבתי
והאמת שזה כבר די הרבה זמן שם (מעל שנה).
אם לא היה מדביק עוד מקום הייתי אולי מחכה עוד אבל אחרי שעוד מקום נדבק אני רוצה כבר לסיים עם זה...
אבל באמת מתלבטת לגבי הוורומאל, לא יודעת מה נעשה...
(האמת שמישהי שפנינו אליה שרוקחת דברים טבעיים הכינה לנו משחה שאמורה לעזור. באצבע שרק נדבקה באמת רואים שזה כמעט נעלם בחזרה אבל באצבע בוותיקה יותר לא רואים שינוי, אבל אולי ניתן לזה עוד כמה זמן...)
גם אצלי זה הדביק את כל האצבעות, אבל אחרי יותר משנה-+mp8
חלף מעצמו
חומץ11אמא

לשפשף מיד בהתחלה חומץ על היבלת

מי שמשתמשת בורומאל, אמרה לי הרוקחת שאפשר לשים ולין מסביב ליבלת ואז הורומל נוגע רק ביבלת בעצמה ולא נוזל מסביב.

לא ידעתי שאסור בהריון והנקה. רופא נתן לי גם במצבים כאלו.

בד"כ חומרים לשימוש חיצוני אין איתם בעיה. תשאלו שוב אם זו הנחיה כללית (כי כך כתוב על המשחות...) או באמת יש בעיה

יש משחות טבעיות שמוכריםאודי-ה
בעיקרון לי פעם היתה יבלת שהתפשטה והיא עברה במקרה בגלל שמרחתי משחה אחרת על פטריה ברגל. הפטריה לא עברה אבל זה עזר ליבלות ומאז הן לא חזרו
ואולי יש גם משחה ייעודית טבעית ליבלות. שווה לבדוק.
תודה! כתבתי פה קודם שאנחנו מורחים לו משחה טבעית כלשהיבארץ אהבתי
שקנינו לא מזמן ממישהי שרוקחת כל מיני משחות טבעיות. ובאמת באצבע שנדבקה (שזה היה ממש קטן) רואים כבר שיפור, אז אני מקווה שבאמת יעזור גם לאצבע השניה.
אה עכשיו אני רואה. מצוייןאודי-ה
כדאי מאוד לברר מהם החומרים הפעילים באותן משחותספק

גם אם זה עוזר - "טבעי", לא אומר שזה בטוח. 

יש הרבה מאוד חומרים "טבעיים" שהם רעילים מאוד ויכולים לגרום לנזקים עצומים.

ארסן, למשל, הוא חומר טבעי וגם עלים של אקליפטוס ואפילו ציאניד.

בקיצור, מומלץ לבדוק מאילו חומרים בדיוק עשויה המשחה כיוון שדברים כאלה יכולים להיגמר רע מאוד. (במיוחד כשמדובר באדם פרטי שאין למשחות שלו אישור של משרד הבריאות). 

תודה על העיצהבארץ אהבתי
אגב, כיוון שאתה נראה מבין בתחום -
האם ידוע לך מה החומרים הפעילים במשחה שהרופאה המליצה עליה (ורומאל)? ואם היא אסורה לשימוש לנשים בהריון ומניקות, אז האם זה עלול גם להיות פחות מתאים לילד קטן?
אני לא רוקחספק

אבל על המשחה שהרופא המליץ צריכים להיות כתובים הרכיבים והאחוז שלהם בהרכב המשחה ואז אפשר לשאול את הרוקח או הרופא.

כמו כן, בעלון הצרכן אפשר למצוא את כל תופעות הלוואי, התוויות רפואיות ומינונים - ואם ח"ו קורה משהו שמצריך טיפול רפואי, יודעים בדיוק לאילו רכיבים נחשף המטופל. 

במשחות שהן ממקור פרטי, אנשים לעיתים נוטים לחשוב שאם משהו הוא טבעי, אז הוא נטול סיכונים ולא מתעכבים על מה שהם מכניסים לגוף שלהם או מורחים עליו וזה יכול להיות בעייתי. 

עד כמה שאני יודע, לא תמיד מה שאוסרים על נשים בהריון או מניקות, אוסרים גם על ילדים קטנים - אבל באמת שכדאי לשאול רוקח. 

(לגבי ורומאל, בעלון הצרכן נכתב שאין להשתמש בתכשיר על עוללים infants. זה בד"כ אומר מתחת לגיל שנתיים). 

משהו קצת הזוי וקצת דוחה אבל עובדצופית123

לשים את הרוק הראשון של הבוקר על היבלת

מנסיון של מישהי שסבלה רבות מיבלות ביד

וניסתה את כל סוגי הדברים ורק זה פעל

הרוק מהפה כשקמים בבוקר

קצת מלחיץ אבל שווה לנסות

משנה אם הרוק שלי או שלו?בארץ אהבתי
נראה כבר אם נעיז לנסות...
תאמת לא יודעתצופית123אחרונה

אולי אברר איתה (חברה קרובה)

אבל בא נגיד תתחילי עם שלך... קצת יותר הגיוני חיוך גדול

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך