אז החלטתי לקחת פסק זמן מפגישות ולא סתם ככה בשביל לנוחרסיסי נפץ

(פצל"ש אם מישהו מזהה לשמור לעצמך)

אז החלטתי לקחת קצת הפסקה מהפגישות וזה לא כי אני חושב שצריך לנוח זה בעיקר כי התייאשתי.

אבל לא התייאשתי רק מהפגישות... התייאשתי כבר מהכל. פשוט הכל. נכון שאומרים בשם רבי נחמן מברסלב שכשאדם רוצה להתקרב לד' אז מרחיקים אותו הרבה פעמים ומראים לו כאילו שהוא לא שווה כלום כדי שהוא יתאמץ? אז חבל שלא אומרים לנו עד מתי עושים לו את זה. קשה לי להתחיל לתאר את כל המסירות נפש שאני מנסה לעשות בעבודת השם. אני לא צדיק. בכלל לא. אבל הקרבתי מעצמי ככ הרבה שכמעט לא נשאר לי כלום לעצמי. וזה התחיל לתת את האותות שלו כבר בגוף וגם בנפש עד שכבר אין לי כוח לצאת לפגישות. מרגיש ככ שבור מבפנים שלא נראה לי הגיוני בכלל לנסות להתחבר למישהי ולחפש משהו שמתאים לי לכל החיים.

כבר היה לי משבר כזה אפילו גדול בהרבה. בניתי את עצמי מחדש בתהליך ארוך ומושכל מאוד. אם לא הייתי עובר את זה כנראה שהייתי משתגע היום. אבל הפעם נראה לי שמשהו שונה. כאילו שבאמת איבדתי את התקוות כולן. כבר בא לי להתייאש.

מה שהכי כואב לי זה שאני לא מבין מה מצפים ממני משמים. בסדר אז כנראה שיש לי עוד הרבה עבודה עצמית לעשות עד שאהיה ראוי להקים בית אבל לפחות אני מנסה להשתפר הרבה. אני לא מצפה לקבל שכר על מה שאני עושה בעבודת השם אבל למען ד' לפחות שיסתכלו שם בשמים על כל מה שאני עושה למרותתתת כל הקשיים. איך אפשר בכלל להסביר מה עובר עלי אני לא יודע. הקרבתי כל שביב קטן מעצמי בשביל להתקרב לתורה ולמצוות ובאמת זכיתי להרבה דברים אני לא כפוי טובה ובאמת שעצם המצוות המאוד מיוחדות שיוצא לי לקיים זה כבר משהו שצריך להודות עליו. באמת. אני לא מנסה לצאת רשע או כפוי טובה או לטעון שד' לא בסדר. אבל אני כבר המון המון זמן בעולם הזה של השידוכים כל העולם שסביבי כבר המשיך הלאה אנשים שדי גידלתי אפילו... ובסדר למרות הכאב אני לא בא בטענות אבל לפחות שיתנו לי משמים לחיות את החיים שלי....

אבל לא! אי אפשר... לא מספיק שקשה לי בשידוכים אבל משמים מערימים עלי צרות חדשות כל פעם. ואני מסתיר את הכל ביני לבין עצמי לא רוצה להכביד על אף אחד והמעט מאוד שיודעים קצת מה עובר עלי בקושי מסוגלים לסבול את זה... אין שמחה אין כסף אין בריאות אין נחת אין זיווג אין בית אין ילדים אין כלום. אני מרגיש על הבשר שלי מה זה אומר שחזל אמרו שרוי בלא שמחה שרוי בלא ברכה וכל זה. ועם כל זה אני באמת בסדר. מסתדר זורם חי ועוד נותן למלא מלא אנשים להשען עלי.. אני לא מצפה שיגידו לי משמים וואלה איזה חמוד אתה הנה בוא נעצור לך הכל שיפסיקו הצרות ותוכל להתחתן..... אני מבין שכל מה שקורה לי זה לטובתי איכשהו אין לי מושג איך. קשה להבין בכלל את הדברים האלה אז אני לא מנסה. אבל לפחות די. שיפסיקו להערם עלי עוד ועוד קשיים.... אני כולה בן אדם אני כולה בשר ודם כבר אין לי עוד כוחות לעמוד בכל הצרות האלה בסהכ ביקשתי דבר מאוד פשוט להיות יהודי כשר ולהקים בית כשר מה כבר עשיתי כל כך רע בחיים שזה פשוווווטטטט לאאא נגמררר... שנים על גבי שנים על גבי שנים שלצרותתת שד' ירחם..... באמת שאני מרגיש כאילו שהשפיות מנסה לצאת ממני ואני צריך להלחם בכלל להמשיך להתקיים... אז זהו די התייאשתי לא רוצה לשמוע הצעות לא רוצה לצאת די אין לי כח ואני לא יכול כבר הלב שלי מת נגמר אי אפשר להכניס לשם מישהו אחר..... ואם זה אומר שד' יגיד עלי כל יום שתפחנה עצמותי אז מה אני יכול לעשות.... זהו... קצת לנוח....

אוישיהיה בסדר....
תחושות קשות - כואב לשמוע שככה אתה מרגיש.
יחד עם זאת, לא נותנים לבן אדם ניסיון שהוא לכ יכול לעמוד בו.
אם קיבלת קשיים קשים וחזקים זה אומר שיש לך כוחות מטורפים להתמודד איתם!! תתעודד!!!

בזמנים קשים כששום דבר לא הולך כדאי לחפש את הדברים שכן הולכים ולשים עליהם פרוג'קטור ענק!
תחשוב לעצמך ואפילו תרשום דברים טובים שיש לך בחיים ותעשה מאמץ להיאחז בהם יום יום, לי זה עזר מאוד כשהייתי בתקופה לא טובה.

שמעתי משפט פעם שכמו שצריך להודות להשם על מה שיש, ככה צריך להודות על מה שאין, על הדברים הרעים שנחסכים ממנו.

הפסקה מדייטים זה לגיטימי
רק תבדוק כמה צריך וכמה זה מקדם אותך.
הייתי ממליצה לך ללכת לקאוצ'ינג אט משהו בסגנון, מקבלים כלים להתמודד על קשיים והתמודדות בחיים.

בהצלחה!
ותעדכן אם בא לך...
היי תודה על התשובה אני ינסה לענות לשתיכם ביחדרסיסי נפץ

הבעיה בנסיונות האלה שהם ככ מוגזמים ומוזרים שאין הרבה אנשים שאני יכול להתייעץ איתם על זה אני יכול מקסימום להעזר בהם בשביל להתמודד אבל הבעיה שאני בחיים שלי בן אדם כזה שכל העולם נשען עליו ונעזר בו ומבקש ממנו עזרה כל הזמן אפילו אנשים שאני בקושי מכיר אז לבוא ולבקש מאנשים עזרה זה ממש קשה לי.... ולא רק זה גם במעט פעמים שהעזתי בכלל לבקש עזרה אנשים ממש פגעו בי... ואלה אנשים שלא רק שעזרתי להם חלק מהם גם חייבים לי כמעט את החיים שלהם... אז הבנתי מזה שד' רוצה שאני אפנה רק אליו...

לגבי העצות על הנקודות טובות והכל תודה אבל באמת שאני כבר יודע את כל העצות הטובות וניסיתי ואני מנסה את רובם אבל בתכלס רק לי זה לא עובד ושלא תביני לא נכון אני לא אומר שזה לא עובד מה פתאום..... אני יודע בוודאות שזה עובד ייעצתי ככה לאנשים אחרים מלא פעמים וזה עבד אבל עלי משום מה כלום לא עובד לא יודע למה.... זה חלק מהנסיון..... וזה לא שאני מדוכא או עצוב יש לי נפש מאוד חזקה אנשים לא יכולים לראות עלי בכלל שאני סובל כמו שאני סובל... מישהו אמר לי פעם אני לא יודע איך אתה מסוגל לחייך בכלל ככה אני הייתי בדכאון כל היום וסהכ סיפרתי לו על נסיון מאוד קטן שיש להרבה אנשים...

אני אומר תודה לד' על הכל גם על הרע אין לי טענות אני יודע מי אני ומה עשיתי וכנראה שזה מה שצריך כדי לתקן אבל הכוחות נגמרים..... אני כל הזמן דואג לאנשים אחרים ולא לעצמי וקשה בכלל להסביר מה אני עושה בשביל אחרים כי זה ישמע לא נורמלי בכלל.... פעם הייתי צריך עזרה במשהו ואמא שלי אמרה לי תבקש מחבר אתה עושה ככ הרבה בשביל כולם למה שלא יעזרו לך ובכלל לא יכלתי להגיד לה שאני לא מסוגל לבקש עזרה מאנשים..

לא חושב שלאקוצ'ר יש כלים להבין מה שאני עובר אלה דברים באמת מוזרים ויוצאי דופן ואני יודע שזה נשמע שאני בכיין ומגזים אבל בדכ האנשים שיודעים לענות לי על הקשיים האלה הם רבנים ממש צדיקים ומיוחדים..... וגם הם אומרים לי שאני באמת זוכה לנסיונות "מיוחדים" חחח.... מעודד ככל שזה יהיה...........

@תופסת אומץ תודה גם לך על התשובה ממש מעריך העניין הוא שאני לא מדבר פה על תחושות או רגשות ולא על בחירה אני חושב שפשוט אם ד' ככ מקשה עלי כנראה שכל מה שנשאר לי לעשות זה רק להרים ידיים עברתי המון דברים קשים בחיים והצרה הכי קשה בזה שהם היו דברים שאף אחד לא ראה אז כולם חושבים שהחיים שלי מושלמים בגלל שיש לי ככה וככה דברים שמבחוץ נראים כמו ברכה ענקית אבל בפועל הם מביאים איתם נסיון ממש קשה שקשה להסביר ובכל זאת למרות כל הקשיים האלה אני יודע לקום ולנער את עצמי ולהתחזק ואפילו לחזק אנשים אחרים אבל פשוט נגמרים לי הכוחות וזה לא שאני בוחר בזה קשה להסביר פה בפומבי מה בדיוק אני מתכוון אבל המעט אנשים ששמעו כל מה שעובר עלי פשוט בכו ואני מאוד מנסה לא לשתף אף אחד כי אני יודע שלרוב האנשים אין איך לעזור לי וזה סתם לגרום להם כאב לי וחבל לי לצער אנשים אחרים זה המעט שאני יכול לחסוך לפחות..... ותודה על הברכה אני רק מוסיף שזה לא רק העניין של השידוך פשוט זה המסקנה שהגעתי אליה בגלל שכבר אין לי כוחות באמת שאין לי....

תודה מאוד מאוד לשתיכם על העצות והעזרה ותודה שקראתן את מה שכתבתי אני מקווה שזה לא באמת יצער מישהו באתי רק לפרוק כי כבר באמת שככ כבד לי שאני מרגיש שאני על סף לאבד את זה...... אבל מקווה שמתישהו ד' יפתח לי פתח וירחם עלי כי פתחתי הרבה יותר מחודו של מחט מאות ואלפי פעמים ומרגיש לי שעדיין לא נפתח לי פתח אולם אחד (ברור שאני מגזים אבל מותר לי לבכות גם חחחח)...

כוח שזה משהו שצריך לחדשיהיה בסדר....
על בסיס יומי
בדיוק כמו שפלאפון עם הסוללה הכי חזקה צריך להיטען מידי פעם ככה גם אנחנו
תחפש מה נותן לך כוח - שיעורי תורה,שיחות מוטיבציה, שיחה עם חבר קרוב וכו'

לפעמים קשה לשתף את הקרובים לנו כי כמה שהם אוהבים אותנו ורוצים לעזור לפעמים הם לא יודעים איך. לכן כדאי גורם מקצועי.
את הלא הולך לקאוצ'ר בשביל לגרום לו להבין דברים.
אתה הולך בשביל לגרום לעצמך להבין דברים ובעיקר להכיל אותם וגם למצוא פתרונות - כי יש פתרונות ורק צריך למצוא אותם.
גם לחיות בהרגשה טובה למרות כל הקשיים זה פתרון
זו לא בושה לבקש עזרה! ומי כמוך יודע את זה - פונים אליך הרבה.
הקאוצ'ר לא יאמר לך מה לעשות הוא יגרום לך להבין לבד - מניסיון אישי.
תנסה, מה תפסיד לעומת מה שאולי תרוויח??

וגם, אם אתה אדם שהרבה פונים אליו זה אומר שיש לך הרבה בפנים בשביל להוציא החוצה, תשתמש בזה גם לעצמך!
תחשוב שחבר טוב היה מתמודד עם מה שאתה והיה משתף אותך, הדבר האחרון שהיית אומר לו זה שירים ידיים.
היית אומר לו שיעשה הכולללל רק לא להוריד את הרגל מהגז.
משום מה לעצמינו אנחנו נוטים לתת יותר הנחות, וזה לא אמור להיות ככה, אנחנו חשובים לא פחות.

הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא
העניין הוא שלא חושב שקאוצ'ר יכול לעזור לי במה שמפריע לירסיסי נפץ

קשה קצת להסביר פה מול כולם אבל ננסה... לפני כמה הרבה זמן דיברתי עם הרב שלי על זה שאני רוצה לחזור לאיזו פעילות גופנית שאני אוהב מגיל צעיר והתייעצתי איתו אם אין בזה ביטול תורה וכל זה והוא אמר לי שאם זה עושה לי טוב כמו שאני אומר ההפך זה טוב והכל ואז תוך כמה זמן נפצעתי בצורה שאין לה סיבה רפואית אבל מונעת ממני להמשיך בזה ועדיין לא מצאתי לזה פתרון.. ורק בשביל להבין כמעט כל דבר שאני מנסה לעשות קורה איזה משהו כזה שמשמים אומרים לי לא נתן לך... לא חושב שלקאוצ'ר יש כלים להתמודד עם דברים כאלה זה לא שאני לא יודע מה צריך לעשות זה פשוט שמשמים יש ככ הרבה מניעות שבתכלס לעשות אותם כל דבר נתקע

תראהיהיה בסדר....
יהיו כאלו שיגידו שההקשרים שאתה עושה הם לא נכונים וזה רק פרשנויות
אני חושבת שאם בן אדם מרגיש קשר חזק בין דברים שקורים זה לא סתם.
השאלה כמה מקום צריך לתת לזה.

אבל, אתה עשית מה שהיית צריך לעשות!
שאלת רב שאתה מכיר וסומך עליו והוא גם מכיר אותך ואת הרמה הרוחנית שלך - אז שחרר!
לא סתם נאמר עשה לך רב והסתלק מהספק.
מאוד קשה לחיות עם כעס עצמי, זה לרוב לא מקדם לשום מקום.

קאוצ'ר זה בסך הכל מישהו מקצועי לדבר איתו, כמו שאתה מדבר פה כך אתה מדבר שם רק שלו יש את ההכשרה והוא יידע לשאול אותך את השאלות הנכונות שיגרמו לך להרגיש טוב.
אנשים נרתעים מזה - זה ידוע אבל תמיד אפשר להתחיל ואז להפסיק אם זה לא נראה לך ולא אהבת.

לפעמים הפתרון לבעיות הוא לדעת להשלים איתם ואז ממקום של נחת ורוגע אפשר לראות מה אפשר לעשות.
אני לא נרתע מקואצ'ר פשוט בדכ הם לא מתעסקים במה שקשור לנפש רקרסיסי נפץ

למעשים בפועל וזה פחות העניין שלי כי מה שצריך אני עושה או משתדל לעשות..... יצא לי פעם לדבר עם קואצ'רית שעוד שניה תלשתי שערות מחוסר ההבנה שלה הכל היה אצלה "לא תקשיב למה שאני אומרת תעשה פשוט" וניסיתי להסביר לה שיש דברים חיצוניים שמונעים והיא פשוט לא הצליחה להבין כי לימדו אותה שהכל תלוי בך וכל זה וזה לא תמיד נכון

הבנתייהיה בסדר....
קודם אולי כדאי לשקול ללכת למשהו יותר מקאוצ'ר וכדאי גם ללכת למישהוא דתי

אני לא כ"כ הבנתי מה אתה מחפש...
אתה אומר שאתה יודע מה צריך לעשות ומשתדל לעשותו
אם הדבר שמפריע לך אלו המניעות שדיברת עליהם אז לדעתי פשוט תפסיק עם החישובים
זה מעייף כל הזמן לחשב למה קרה לי את זה ואיך זה מתקשר למה שעשיתי
זה יכול ממש להתיש אותך ואולי משם אתה מקבל את ההרגשה המעיקה שאת במדבר עליה.

אם אתה עושה מה שאת הצריך לעשות גם כלפי שמיא אז אני חושבת שזה מספיק,
אנחנו לא נביאים...

שחרר את מה שהיה בעבר
זה ברוב הפעמים תוקע אותנו מלהתקדם
מה שהיה - היה!
נגמר!
אין אפשרות לשנות אותו.
אפשר רק ללמוד ממנו.

בוודאי שיש גם מניעים חיצוניים
לא הכול בשליטתנו
אנחנו רק צריכים לדאוג לעשות את מה שכן בשליטתנו
כל השאר לא תלוי בך, לא באחריות שלך ולכן גם לא צריך להדאיג אותך.
אני כן הולך לטיפולים מהסוג שמתאים לי וגם פחות מפריע לי למהרסיסי נפץ

כל הדברים האלה קורים... זה פשוט הצד המעשי של לנסות לעשות דברים אפילו הכי קטנים שיש ושולחים לך משמים כל מיני מניעות פשוט בלי סוף על כמעט כל דבר קטן... מסכים שצריך לעבוד על הדאגה ולשכוח מהעבר שזה משהו שאני עובד עליו כבר די הרבה זמן ללא הצלחה גם בטיפולים אבל כשאין כח לתפקד בגלל שכל דבר קטן קורה עם קושי זה קצת קשה..... תודה מאוד על האכפתיות

אני כן הולך לטיפולים מהסוג שמתאים לי וגם פחות מפריע לי למהרסיסי נפץ

כל הדברים האלה קורים... זה פשוט הצד המעשי של לנסות לעשות דברים אפילו הכי קטנים שיש ושולחים לך משמים כל מיני מניעות פשוט בלי סוף על כמעט כל דבר קטן... מסכים שצריך לעבוד על הדאגה ולשכוח מהעבר שזה משהו שאני עובד עליו כבר די הרבה זמן ללא הצלחה גם בטיפולים אבל כשאין כח לתפקד בגלל שכל דבר קטן קורה עם קושי זה קצת קשה..... תודה מאוד על האכפתיות

השאלה לגבי קושייהיה בסדר....
מה יותר קשה המצב הקיים או המאמץ שצריך לעשות בשביל השינוי.
למשל לעשות דיאטה זה קשה, אבל להיות שמן זה יותר קשה.

יש דברים שהם לאו דווקא מניעות אלא יותר ניסיונות.
לכולם יש קשיים
כולם עוברים דברים
לא תמצא אדם ללא קושי
אנחנו לפעמים אלופים בלחפש בעיות במיוחד בזמנים של קושי.
צריך יותר להתרכז בפתרונות.

גם קורה הרבה פעמים שאנחנו שמים על עצמינו כותרות, למשל
"אני לא יצליח לעבור את המבחן"
"אני לא יכול להתמודד עם הניסיון הזה"
ואז הרבה הרבה יותר קשה להתמודד עם כזה דבר.
תכריז על עצמך דברים חיוביים.
אני יכול!
יש לי כוחות נפש!
אני יצליח למצוא פתרון,
ואני יעבור את התקופה הזאת והכול יהיה בסדר.

אני יגיד לך גם בסוד שאתה יכול להחליט שהתקופה הזאת הסתיימה והיא מאוחריך וזהו!
אתה יוצא לדרך חדשה!

נותן הרבה כוח 💪
זה לא שאין פתרונות או שאי אפשר בכל הכח לצאת נגד זה ולהצליחרסיסי נפץ

אבל די אין כח כבר...

יש, יש לך כוח.יהיה בסדר....
גם את זה את יכול להחליט...
יאללה בכל הכוח!

להמשיך איך שאתה כן יש לך כוח?!
כבר אמרת שלא..
אז מה נשאר?
זה נשמע שאתה מכיר את הדרך ואתה היודע מה צריך לעשות - אתה רק צריך לתת גז ולהתקדם
תאמין בעצמך שאתה באמת יכול.
ותאמין בהשם,
אנחנו רק עושים מה שאנחנו צריכים ויכולים לעשות, השאר זה ה' יתברך.
לא חושב שישרסיסי נפץ

זאת לא הפעם הראשונה שנאלצתי לגרור את עצמי החוצה מתקופה כזאת קשה כשזה במשך שנים וחוזר כל הזמן...... ולהשאר במצב הזה לא צריך באמת כח פשוט לחכות שיהיה מה שיהיה....

א. אם זה לא הפעם הראשונהיהיה בסדר....
אז זה אומר שאתה יכול לצאת מזה
כבר הוכחת לעצמך שזה אפשרי
מילא אם זו הייתה התמודדות ראשונה שלך אס היה אולי ספק ביכולות, אבל זה לא,
אם הצלחת פעם אחת אין סיבה בעולם שלא תצליח שוב!
ואם הנסיבות השתנו אז זה מצריך אותי חשיבה נוספת לפתרון אבל אין ספק שזה אפשרי.

ב. להישאר במצב לא נוח לא מצריך כח אבל מצריך הרבה עצבים וסבל נפשי.

ג. לא חושבת שיש מה "לחכות" בשילוב ידיים, דברים לא קורים מאליהם צריך לעשות אותם.
בטח שאף אחד אחר לא יעשה את זה במקומך..
אז כנראה שהקאוצרית הזוקוד אבל פתוח
לא מתאימה לך

ויכול להיות שהיא לא מספיק מקצועית... העולם מוצף בקאוצרים שעשו קורס וחצי
אני גם חושב אמרתי לה את זה בפנים שלא כדאי שהיא תתחיל לטפלרסיסי נפץ

באנשים ככה זה ממש לא דרך לטפל אבל בכלל קואצ'ר בלי הכשרה במשהו של הנפש זה לא הכי טוב לדעתי צריך ללמוד להיות קצת רגיש למי שאתה עוזר לו

אם אתה חושבתופסת אומץ
שה' מקשה עלייך ומה שנשאר לך זה להתייאש,
אז קודם כל ממש עצוב לשמוע.
אבל מעבר לזה חושבת שהוא מקשה עלייך כי הוא אוהב אותך. הגיוני שעכשיו אולי קצת קשה לך לראות זאת, רק תדע ותזכור את זה באופן כללי.
לדעתי טיפול או ייעוץ עם אדם חכם שקרוב אלייך, יוכל בע"ה לתת לך המון.
ובזמן מנוחה כרגע, תנסה להתמקד בדברים טובים שימלאו אותך בשמחה וכח.
הלוואי שתרגיש טוב יותר, ושתמצא נקודות אור בקושי הזה ובתוכך.
ושהטוב השלם הגלוי יגיע במהרה.
אני חושב שאת צודקת ושזאת הנקודה אבל זה ממש ממש קשהרסיסי נפץ

גם אם ברור לי שכל זה קורה כי ד' אוהב אותי אבל זה ככ הרבה שנים וככ הרבה דברים שקשה לי להכיל את זה וככ קשה לי באמת להכניס לעצמי לראש שכל זה מאהבה באמת וכל פעם שאני עובד על זה ומצליח קצת אז קורה משהו חדש שמפיל אותי חזרה לקרשים

נכון, זה קשהתופסת אומץ
גם אם יודעים את זה בשכל
צריך להרגיש את זה בלב.
וכשיש המון כעס וכאב, אין כמעט מקום להסתכלות החיובית.
אבל בעצם, זה תפקידו של הכאב, לדייק ולהצמיח.
תזכור שה' ממש ממש אוהב אותך ולא סתם בחר בך לנסיונות כאלו.
אז תפרגן לעצמך ותנסה לראות את זה גם!
האנשים הכי חזקים הם אלה שמודעים לרגשות שלהם ולא מתעלמים מהם או בורחים מהם ומהתמודדות.
ומתוך החוזק הזה, תהיה קשוב לעצמך.
קח לעצמך מנוחה. תשקיע בדברים שאתה אוהב. ושוב ממליצה לנסות טיפול, להתחזק ולקבל כח.
וממליצה על הספר "אהבת עולם אהבתיך" - של הרב חננאל אלרן על טוב ה' ואהבתו הנצחית אלינו.. ובכללי לימוד על אמונה וביטחון בקב"ה.

ובנוגע לפרשנויות, מסכימה עם @יהיה בסדר!!! שכתבה יפה.
חושבת שזה גם חלק מהנסיון, להפריד בין הדברים ולנסות לעשות את המוטל עלינו בלי לנסות להבין חשבונות שמיים.
אז הרבה אמונה ותפילה..
בטוחה שה' נותן לך המון כוחות להתמודד ובע"ה תראה רק טוב!!
היירסיסי נפץ

זאת העבודה וזה לא רק עבודה וגם יצא לי מן הסתם ללמוד הרבה ספרים שנוגעים באמונה וביטחון וקשה להעביר בלי שמכירים אותי ממש טוב איפה אני אוחז בעניינים האלה פשוט לפעמים יש מקרים יוצאי דופן ולא שאני מזלזל או משהו אבל כבר יצא ליללמוד ספררים מהסוג שהמצלת עליו ובאמת שהתרגשתי מהם ברמות ממש אבל בפועל כשהלכתי בשיטה זה לא עבד לי למרות שממש השתדלתי ושוב גם אם אני אקבל את זה בלב שד' אוהב אותי בהכל וכל זה אין לי הבטחה מזה שהמניעות יפסיקו... כל יהיה יותר קל להתמודד רגשית אבל ההתמודדות הרגשית היא פחות העניין פה בעצם אלא העובדה שאני פשוט תקוע על פול גז בניוטרל ומרגיש שאני כל הזמן טוחן מים כי כל מה שאני עושה לא עושה שום דבר שאפשר למדוד או להרגיש ואני יודע שזה גם עניין ושזה גם נסיון ולפעמים אפילו מראים לי משמים כמה דברים שאני עושה פועלים כדי שאני לא אתייאש אבל פשוט התעייפתי מלעבוד ככה את ד' ולא שאני רוצה לוותר על זה כי אם ד' בחר לי את זה אז ברור שזה הכי טוב לי אבל הייתי רוצה קצת תקופות של מנוחה ולא שנים על גבי שנים עם הפוגות קטנות ככ שאי אפשר להנות מהן כמעט מרגיש שאני נוסע על הקצה של מכל הדלק מלא זמן כבר לגבי הספר שהמלצת אני בדוק עליו בעזרת ד' תודה רבה על ההמלצה גם ל- @נפש חיה.

וואותופסת אומץ
ממש ממש כואב לקרוא מה שכתבת.
תיארת הרבה ממה שהרגשתי.
אין לי הרבה איך לחזק, לפחות כרגע,
חוץ מלנסות לומר לך שכנראה אתה מוערך שם למעלה עם כמות הנסיונות שקיבלת. ואין בכלל צל של ספק שאתה יכול לעמוד בהם. לפעמים לפעמים צריך גם את השלב הזה של "להרים ידיים". לשחרר.
אבל לא להתייאש.
אז מה ההבדל?
לפעמים עולה רצון רגעי להרים ידיים לגמרי, לתמיד, כי פשוט הגיעו מים עד נפש. אבל זה לא באמת הרצון האמיתי. הרצון האמיתי הוא הרבה הרבה הרבה יותר גדול מזה (ראיה לכך זוהי הרגשת העצב שהגיעה בעקבות חוסר מימוש הרצון).
לכן, ברור שלא להתייאש.
הרצון שלך כזה ענק וטוב וחיובי,
איך אפשר לוותר על זה בכלל?
אז כרגע קשה, תן לזה מקום.
אני אישית מרגישה שאחרי שנותנים מקום לייאוש הרגעי, אז הוא גם נעלם ומשתחרר בהתאם.
שמעתי פעם משפט שיש לדברים נטיה להסתדר בדיוק רגע לפני שמתייאשים. והרגשתי איך אני פונה לבורא עולם, זורקת ומתפללת כמעט על סף וויתור, והוא פשוט עזר לי. והוא נותן מלא כוחות.
אז גם הייתי מציעה פשוט לזעוק לבורא עולם.
לבקש, לבכות, לשתף הכל.
לסמוך עליו שהוא מעביר אותנו בתהליכים הכי מדויקים ולנסות להיות קשובים לדרך.
(למרות שזה נשמע שאתה כבר משתדל לעשות זאת..)
קח את המנוחה שהלב שלך כרגע זקוק לה..
וכשתרגיש מוכן אולי יהיה נכון באמת לנסות לפנות להתייעצות בתחום.

שה' ימלא חסרונך במהרה! הצלחה רבה!.
אתה כנראה אדם מיוחדלב אוהב

שה' בחר בך להעביר אותך ניסיונות משונים. יש הרבה אנשים שחיים בשלווה. ויש כאלה כמה שסובלים.

אז אתה מיוחד. וגם אנשים מיוחדים צריכים לפעמים לנוח. 

ואני כן ממליצה לשתף אנשים עם ההתמודדות שלך, אפילו שנראה לך שהם לא יבינו או לא יכולים להכיל. 

ואני שוב מזכירה לך - אתה מיוחד. 

והאושר שלך לא בהכרח תלוי במצב זה או אחר. ואתה יכול להתחתן ככה כמו שאתה עם פחות בריאות, בלי כסף.

אבל שמחה? על השמחה צריך לעבוד.

ובאמת כל השאר, מה שלא באחריותך. תרפה

והלוואי וה' ייתן לך כוחות להתמודד עם הכל.  

תודה ממש על התגובה המעודדת רסיסי נפץ

תקרא את הספר "בוחרים להרגיש טוב" דחוף. דחוף .נפש חיה.
בהצלחה.

תטפל בעצמך ואתה תראה שהחיים יאירו לך פנים .
הדימוי העצמי שלך חייב לעלות. אחרת שום דייט לא יצליח להיות מוצלח .
תודה על העצהרסיסי נפץ

אבל ההרגשה היא פחות העניין... אני יודע להתעודד, החוסר כוחות מחוץ לשליטתי

הספר מדבר על מצבים דומים לשלך.נפש חיה.
איך להתרומם
איך להתנהל בצורה שתיטיב לנו את חיינו .

בלי קשר לשום דייטים.
פשוט זה לא העניין של ההרגשה אני יודע לשנות הרגשהרסיסי נפץ

זה העניין של הקושי המתמיד והשוחק שפשוט לפעמים כבר אין כוח ובא רק לנוח

בדיקת דם? אולי חסר לך בי 12 או בי 6? ברזל?נפש חיה.
אתה ישן ואוכל מסודר? פעיל גופנית?
איזה חמודהרסיסי נפץ

כתבתי באיזה תגובה פה שלמרות שיש לי בלאגן בריאות הוא לא משהו שהרופאים יודעים מה הוא ברוך ד' כל הבדיקות בסדר בעיקרון תודה על האכפתיות ולא אני לא ישן מסודר קצת קשה לישון ככה

תאכל אגוז מלך לפני השינה.נפש חיה.
מה זה נותן לאכול אגוז לפני השינה?רסיסי נפץ

בי 6 . הרבהנפש חיה.
ברוך ד' אין לי בעיות של חוסריםרסיסי נפץ

תודה רבה צדיקהרסיסי נפץ

אוי.בת 30
אתה במצב לא פשוט. זה נכון.
יש חלק ניכר מהדברים שכתבת שאני מבינה מצוין.
אז א. שתדע שזה בכלל לא קשור לרווקות, או כל דבר אחר. גם לנשוי, לאבא, לסבא ולכולם יכולות להיות תקופות של קושי גדול מידי שפשוט גומרות את כל הכח הפיזי והנפשי. אז אתה צריך עכשיו להתמקד בהווה, בעצמך ולא במחשבות ''אילו''.
ב. אני אגיד את זה באופן קצת בוטה- עזוב אותך מכל המחשבות האלה של מה רוצים ממני משמיים. זה סתם מערבב אותך עוד יותר. הרי לא אתה ולא אני יודעים מה באמת רוצים מאיתנו בכל מצב או זמן.
אז תעזוב את החשבונות האלה, פשוט תעשה דברים שטובים לך. בלי להסתבך במחשבות אם רואים ואיך רואים וכמה נקודות טובות יש לך שם למעלה.
מה יעשה לך טוב?
ללכת לטיול של שבוע בצפון?
סקי באלפים?
מסעדה טובה?
ללמוד נגרות?
למצוא שיעור תורה קבוע שאתה אוהב?
להיפגש עם חברים?
להחליף עבודה?
לעבור לגור במצפה רמון?

תהיה פשוט. תתחיל בלשמח את עצמך בדברים הכי קטנים. תשמח בדברים הכי קטנים.
אחרי שקצת תירגע, תנסה להגיד לה' תודה.
לא על הדברים הטובים שאתה מנסה למצוא בכוח!!
תודה על הדברים הלא טובים.
תודה ה' יתברך על הצרה הזאת והזאת. תודה על הקושי הזה.
אולי זה נשמע הזוי, אבל זה עובד...
תנסה. לא סתם להגיד אלא באמת למצוא איזו נקודה קטנה בעצם הקושי שאפשר להגיד עליה תודה. ואם קשה למצוא את הנקודה הזאת, אז אפשר גם להגיד תודה סתם...אפילו שזה קשה.

ומעבר לכל זה, תנסה למצוא איזה מטפל שיוכל לעזור לך באמת. אולי יש יועצים תורניים שלמדו ב''תורת החיים'', אולי כאלה שלמדו אצל הרב גינזבורג, אולי סדנת שקוף (יש כאלה שלא ממליצים, תברר) .
מישהו שיעזור לך למצוא את השורש הנפשי של חלק מהקשיים שלך, שניתן לך כלים להתחיל להתמודד עם כל התיק הזה שאתה מתאר כאן.

זה לא קל, אבל זה אפשרי.
שיהיה לך בהצלחה. אל תתיאש. אם חוסמים דלת אחת, כנראה שדלת אחרת מחכה לך פתוחה.
היי תודה על התגובה אני אנסה לענות בקצרהרסיסי נפץ

פשוט רב מה שכתבת קצת דורש ממני לחשוף מעצמי דברים שאני מתבייש פה מול כולם אבל על כל השאלות ששאלת התשובה ממש תהיה מבאסת.. כשיוצא לי לדבר עם אנשים על הדברים האלה והם אומרים לי את העצות שאמרת ואני אומר להם למה אני לא יכול זה בדכ גורם לאנשים קצת להשבר כי באמת רואים שאין לי ברירה כבר.... לגבי הטיפולים אני כן עושה דברים זה פשוט לא מחזיק מעמד יש לי איזו נקודה רגשית כואבת מאוד אולי שתיים ששתיהן אחת שקשה לשחרר... מה שכתבת על הדלתות נראה לי קצת נכון מרגיש לי שאני צריך ללכת ולצאת מהאיזור הנוחות שלי אבל מכמה וכמה סיבות אני משותק כבר מפחד

אולי תנסה ללכת לאימון אישי. יכול אולי לעזור לך מאד!נפש חיה.
אימון אישי זה קאוצ'ר כאילו?רסיסי נפץ

זה הכי קשה, לצאת מאזור הנוחותבת 30
דווקא עם זה אני מאוד מזדהה.
אני חושבת ש''אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים''. היכולת שלך לעזור לעצמך היא מוגבלת, בטח שהמצב שאתה מתאר.
אתה צריך שינוי מהותי, יסודי.
ולכן מישהו מבחוץ, בטיפול שכן יצטרך להחזיק מעמד- הוא יוכל לעזור לך בע''ה.
תנסה אולי לברר על התומכים של ''שקוף'' או על היועצים התורניים מבית ''תורת החיים''.

ואגב, אני חושבת שאם כל יסורי הנפש שלך הביאו אותך להבין שיש נקודה או שתיים בסיסיות שמהן הכל נובע- אז זה בדיוק הענין. תיקון של הנקודות האלה יתן לך את כל הכח להכל.
זה הדבר הכי קשה בעולם. אני יודעת. ובטח שהוא לא קורה בכמה דקות. אבל אומרים שנקודת הכאב היא היא נקודת הכוח של האדם. ואני סבורה שזה נכון.
ואם כבר נערב את ה''שמיים'' בסיפור- אז אולי זה מה שרוצים משניים. שתחתור לנקודה הכי כואבת והכי חוסמת ותפתח אותה, כדי ששאר החיים ישתחררו.
נשמע לי שאתה אדם עם לב רגיש, ועמוק.
ואלו תכונות טובות ומיוחדות, רק שלפעמים קצת מקשות על החיים...
אל תתיאש. אתה בכיוון. רק לא לאבד קשר עם ה', ולדעת שזה משהו שקורה בתהליך ולא בפתאומיות.

זה בדיוק כל העניין נראה לירסיסי נפץ

שהנקודה הכי כואבת בחיים שלי אין פשוט סיכוי שאני אוכל להתעמת איתה פעם הרב שלי הציע לי אבל המקרה הזה היה טראומה גדולה מדי ואני מפחד שזה יגרום לסיבוך יותר גדול.... ולגבי המטפלים אני חושב על זה די הרבה זמן כי יש אנשים עם יראת שמים שאולי יכולים באמת לעזור בליווי מעשי וכאלה הבעיה זה שאין לי יכולת כלכלית בכלל....

עונהבת 30
האמת- קטונתי.
אבל ממה שאני ראיתי, אין מנוס מ להתמודד עם הכאב, גדול ונורא ככל שיהיה.
הכאב הזה משפיע עליך ברמות שמן הסתם אתה אפילו לא מודע לכולן. וכשבע''ה תתחתן ותהיה אבא- אז זה יצא, שוב ושוב, ויבוא אליך ממקומות חדשים.
אם תצליח למצוא מטפל טוב, שיעזור לך לעבור את הפתיחה, בבירור והתיקון הזה בצורה טובה, זה לדעתי שווה הרבה. שווה לקחת הלוואה רק בשביל זה, כי כל החיים שלך תלויים בזה.
ככה נראה לי בכל אופן.
תודה על התגובהרסיסי נפץ

מישהי 1
נשמע שאתה עובר דברים לא פשוטים בכלל!
ביומיום שלך אתה עושה דברים שאתה אוהב? מעניין לך? נשמע שאתה חייב דחוף לפחות להכניס קצת אור לחיים שלך ולהנות ממה שאתה עושה
זה משפיע מאוד על הכל!!
אפילו משהו קטן כמו שיעור/ אימון/ קורס שתהנה ממנו
אופס התכוונתי כמובן סמיילי עצוב..מישהי 1
אני כמעט תמיד הולך אחרי הלב קשה להסביר למה זה לא עוזררסיסי נפץ

אבל זה קשור לכל המניעות שכתבתי פה כמה פעמים שכל פעם שאני עושה משהו שעושה לי טוב קורה משהו שמונע את זה

אז אפשר להקשיב לעצמךkaparalay
(מתארת לעצמי שהדברים שאגיד ידועים לך כבר. מצטערת על חוסר החידוש..)

אפתח ואגיד שהדברים שכתבת השאירו עליי רושם חזק בראש ובראשונה בזכות האמונה הגדולה שעולה מהם. גם מהשאלות ומהתסכולים. זה אדיר. ואני לא אומרת את זה בתור איזו 'טפיחה על השכם', אלא פשוט כי זה חיזק אותי. אז תודה.

לגבי תחושת השבר.
אין הגיונית ממנה. אתה חווה (וחווית בעבר) משברים. ושבר נקרא כך מסיבה מסוימת- הוא באמת בא ושובר (או לפחות מנסה לשבור) בנו משהו.
והעובדה שהוא שובר זה לא איזה תוצר של חוסר באמונה/חוסר בהשתדלות/חוסר צדיקות/ענארף. זה בעיקר תוצר של אנושיות.

מהחוויה האישית שלי, כשאני לא נותנת מקום לתחושות כאלו (וממשיכה להסתדר ולזרום ולתת לאנשים להישען עליי) הקושי רק גדל. כי עכשיו, לא רק שקשה לי- זה גם לא בסדר שקשה לי, ואולי גם צריך להמשיך 'לשחק אותה' כלפי חוץ שהכל טוב, ולהמשיך לחפש את הזיווג שלי כרגיל (כי בינתיים הוא מחפש ומחכה, וזה לא יפה), ועוד אלף ואחד דברים מהסגנון הזה. בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי פקעת עצבים עם מעמסה של עוד התמודדויות שהבאתי על עצמי.
אני גם עלולה להפוך ל"משענת קנה רצוץ" עבור אלה שנשענים עליי..

לכן בעייני חשוב לתת לתחושת השבר הזאת מקום, כי בה נמצא הפתח להתרוממות בעז"ה.

לצורך העניין- גם רבי עקיבא קרע קריעה ובכה כשראה את בית המקדש חרב. אח"כ הוא גם צחק.

להבדיל, דווקא בסיטואציות בהן הצלחתי לעשות לרגע עצירה- לא נכנסתי למערבולת שתיארתי למעלה. במקום, הכרתי בעובדה שקשה לי, ולקחתי פסק זמן (ולא במובן הבריחתי של 'עצרתי את חיי וטסתי להודו', יותר לכיוון של הלכתי לאיזה שיעור טוב, עשיתי הליכה, נשמתי..). נראה לי שאפילו הצלחתי אח"כ גם לצחוק..(;
זה לא היה מיידי, אבל זה עזר לי להיזכר מי אני, מה אני רוצה מעצמי, מה נכון לי ומה לא וכו'.

אז. לדעתי מותר לך להקשיב לעצמך.
אם אתה מרגיש שיש צורך בהפסקה- קח אותה.
אבל אל תעשה את זה ממקום זורק. להיפך- תחליט שזה בשבילך ובשביל אשתך לעתיד. עכשיו אתה דואג לבית שלך בזה שאתה דואג לעצמך וצובר כוחות.
תגדיר כמה זמן תהיה ההפסקה הזאת ומה אתה רוצה להשיג ממנה.

ע"ג זה, אני מוסיפה-
ערימה של כביסה נראית הרבה יותר מאיימת מבגדים ממויינים ומקופלים בארון.. זה שיא הקשה (במיוחד בהתחשב בעובדה שהרבה מהדברים קשורים כי זה גוף ונפש), אבל תנסה להתייחס לכל קושי בנפרד.
אם להתייחס לאחת התגובות שלך פה- אם יתאפשר לך לפתור את הבעיה הבריאותית שנוצרה, סביר להניח שיהיה לך קצת יותר קל למצוא לעצמך איזו נקודה של נחת. אני מתארת לעצמי שבריאות פיזית ונחת הם דברים שהסביבה מצליחה לקלוט בך, ושייתכן שאחרי שתגיע אליהם גם תרגיש שפתאום יותר קל לך להיפגש וכן הלאה..

בטוחה שמחכה לך רק אור וטוב.
המון הצלחה בכל!
היירסיסי נפץ

התגובה שלך ממש עשתה לי נחת שאמרת שהתחזקת מזה זה אחד הדברים שהכי עושים לי נחת בחיים... לגבי הבעיה הבריאותית בעיקרון אני עובד על זה אבל אין לזה פתרון זה משהו שאמור לחלוף לבד רק שזה לוקח זמן ומסתבך קצת

אזkaparalay
עוברות לי בראש כמה אפשרויות-
א. כיוון שאתה אומר שהבעיה אמורה לעבור מעצמה, לנסות להרפות מהדברים שעליהם אין לך שליטה. אני מתארת לעצמי שהציפיה להחלמה והמחשבה על כל מה שהיית יכול לעשות אילולא הבעיה עלולות להעצים את התסכול.
זה מאוד מחשבתי, אבל לצורך העניין- אולי ההרפיה הזו במחשבה תעזור לך לישון יותר טוב? אז כבר הרווחת משהו..(;

ב. אני מרגישה על עצמי שלפעמים כשאני מוגבלת בx, מתוך התסכול/קושי אני כבר מרחיבה את תחומי ההגבלה לעוד מלא תחומים נוספים, ודווקא זה מה שמפיל אותי.
דוגמא תנ"כית: רבש"ע אסר על אדם הראשון לאכול מפרי עץ הדעת טוב ורע, והאישה אמרה שאסור גם לגעת. זה מעצים את ההתמודדות.
דוגמא מימינו: יש לי בעיה בגב שבגללה קשה לי לרוץ. אבל אני יכולה ללכת/לקפוץ בחבל/לעלות במדרגות/לשחות/לנגן/לעשות באנג'י/לבשל/ענארף. הבעיה שבגלל הידיעה שאני לא יכולה לרוץ כבר יצאה לי הרוח מהמפרשים ונעלמו קצת הרצון וכוחות הנפש לעשות את כל הדברים האלו. אז אני לא עושה כלום ואני נעשית עוד יותר מתוסכלת ושבורה.
זה קשה, כי לפעמים עצם התחושה של המוגבלות, אפילו אם זה רק בתחום אחד, היא שוברת (בפרט כשצעירים, קושי פיזי כלשהו הוא מתסכל מאוד).
אז אולי, אם אפשרי- תנסה לבדוק איפה הגבולות שלך. את כל מה שאתה כן יכול לעשות במסגרת הבעיה שהזכרת- תעשה. אל תוותר לעצמך, אל תוותר על עצמך.

ג. זה קצת מתחבר למה שכתבתי למעלה, ואני לא בטוחה שזה יועיל, אבל אולי עד שהבעיה הזאת תעבור תוכל לנסות למצוא איזשהו תחום עניין אחר לפתח? המטרה היא לא בהכרח להתמקצע. פשוט למצוא דברים שעושים לך טוב, ואני מתארת לעצמי שלמרות שקל יותר ללכת למוכר ולידוע, עדיין אפשר למצוא תחומי עניין חדשים.

ד. אני לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך בקשר לעניין השיתוף, אז מחילה אם לא רלוונטי-
·התחושה שלי היא שכאשר אני נמצאת בקושי כלשהו ואני משתפת בו חברה קרובה, אני לא עושה את זה רק בשביל הפתרון. עצם השיתוף, הידיעה שאני לא לבד, החיבוק וההכלה עושים פלאים.
אולי, אם אפשרי, תנסה לחשוב על אדם אחד שאתה מרגיש מספיק קרוב ובנוח איתו כדי לשתף. אני מאמינה שאפילו ברמת המעמסה הנפשית כבר יוקל לך.
·בהמשך לזה, יכול להיות שכן יהיה נכון לשתף את הסביבה שלך אפילו ברמה בסיסית ממש: 'אני עובר תקופה קצת מורכב לאחרונה ולכן אני מרגיש x/ולכן אני רוצה שתתפללו עליי/וכו'..'
זה כבר לא יהיה איזה 'סוד' גדול, ואולי אפילו תרגיש תמיכה מסביב ברמה כזאת או אחרת.
·איש מקצוע לא חייב להיות מאמן אישי.
יש גם אנשי מקצוע אחרים, עם הרבה יר"ש, כמו פסיכולוגים/פסיכותרפיסטים/וכו'. אלו אנשים שמתעסקים בנפש (ולא בהכרח באים בגישה של 'פשוט תעשה'), אולי תוכל למצוא שם כלים ופתרונות שיועילו לך.
מוסיפה גם שאין בושה בללכת לקבל עזרה חיצונית. יש סיטואציות שאתה מסוגל לצאת מהן בכוחות עצמך, ויש סיטואציות שדורשות עזרה חיצונית. זה הגיוני לחלוטין..
היי כתבת דברים ממש טובים וחכמים אני אענה לך במסר עם כמהרסיסי נפץ

דברים שצריך לחשוף כדי להבין כי בגדול עניתי לכל העניינים האלה פה ושם בתגובות האחרות.... אז קודם כל לכל מי שקורה את זה העצות שלך ממממש טובות ממש ממש אפילו.... ובאמת שאם מישהו במצב הזה אני מציע לעשות כמו שכתבת זה באמת רעיונות ממש טובים

קצת מעדכן פהרסיסי נפץ

קודם כל תודה לכל מי שהגיבו עצם ההקשבה וההשתתפות בכאב ממש משמחים כי זה מה שחסר לי ביום יום כי אני מסתיר את הכאב שלי מכולם פשוט ומעט מאוד אנשים יודעים וגם אלה שיודעים לא יודעים לעזור פשוט אז ממש עזר לי שיכלתי לפרוק פה וגם דיברתם איתי על זה וזה משחרר... אז אני אספר שהצלחתי קצת להשתחרר מהכבדות אולי לא לגמרי אבל קצת... ופשוט ארגנתי קבוצה של אנשים והלכנו לעשות קצת בלאגן שם בשמים ולהתפלל כמובן שלא אמרתי לאף אחד למה אני יוזם את זה אבל ברוך ד' כיוונו על הרבה אנשים... אמנם יש עוד לא מעט עבודה להשתחרר מההרגשה המעיקה אבל בנתיים לפחות ממש תודה לכל מי שענה

כיף לשמוע. אתה מוזמן לשתף אותנו מדי פעם.לב אוהב

וואובן_אהוב
אין ספק שאתה נמצא בתקופה קשה אבל ממשיך להתמודד, זה מראה על כח רצון ודבקות במטרה ובערך החיים וזה ראוי להערצה!

חז''ל המשילו (ואני מתנצל שאני לא זוכר את המקור המדויק... ) אדם שבאים עליו ניסיונות לכלי חרס בחנות כלים. כשהקדר רוצה להראות עד כמה הכלים שלו הם חזקים ואיכותיים הוא מכה דווקא בחזקים. זה מחמאה ענקית מה' יתברך! ה' יודע שרק אתה יכול לעמוד בניסיונות האלה! זה לא קל אבל ה' "סומך" עליך!

לגבי המצב שבו אתה נמצא, תזכור תמיד שגלגל חוזר בעולם. לפעמים טוב, לפעמים קשה ולפעמים קשה יותר. אבל תמיד תזכור שאף פעם לא נשארים באותו מצב, שמחר יהיה טוב יותר!

"הבוקר יעלה, השמש תזרח, הציפורים כמו בסיפורים יזמרו שבח"
תודה רבהרסיסי נפץ

אם אתה יכול למצוא את המקור על הכלי חרס זה יעודד אותי אבל אם זה קשה אל תתאמץ סתם בשבילי... ותודה על מה שכתבת אני יודע ומצפה לגלגל הזה שיתהפך הבעיה שהוא כבר הרבה הרבה שנים בצד למטה

המקורבן_אהוב
בראשית רבה, לב, ג:

"כתיב 'ה' צדיק יבחן ורשע ואוהב חמס שנאה נפשו' (תהלים יא, ה), אמר רבי יונתן: היוצר הזה - אינו בודק קנקנים מרועעים, שאינו מספיק לקוש עליהם אחת עד שהוא שוברם, ומי הוא בודק בקנקנים יפים אפילו מקיש עליהם כמה פעמים אינם נשברים.
כך אין הקדוש ברוך הוא מנסה את הרשעים, אלא את הצדיקים, שנאמר: 'ה' צדיק יבחן', וכתיב: 'והאלקים נסה את אברהם' (בראשית כב, א)".

בשמחה אחי, העיקר שתזכור שאבא שבשמיים תמיד אוהב אותך ורוצה רק בטובתך, ואם זה נראה לך שזה לרעתך - אתה עדיין לא רואה את התמונה הכוללת וזה רק עניין של זמן עד שהכל יתבהר ( יכול להיות שגם לא. אנחנו לא מבינים בחשבונות שמיים.. ) ושתמיד, אבל תמיד השמש זורחת מחר גם אם עכשיו קצת חשוך, כך היא גאולתן של ישראל...
אתה בכלל קולט?!בן_אהוב
ה' קורא לך צדיק!! אתה בכלל מבין באיזו מדרגה אתה?!
תודה עצומה אני אשמור לעצמי את זה ואשתדל לחזור על זה כדירסיסי נפץ

להתחזק מזה זה פשוט דבר גדול ועצום מאוד...

בשמחהבן_אהוב
כמובן, הדברים האלו שכתבתי גם מופנים אליי ואל כל אחד ואחת, אף אחד לא מושלם וכולם נופלים לפעמים באמונה וכדאי ( זה לפחות מה שאני עושה) להזכיר את זה לעצמך ברגעים קשים.
כתבן לך דברים ממש נכונים ויפים..נימניםם

מוסיפה קצת מנק' המבט שלי, לא יודעת אם מחזק או הפוך, מקווה שלא הפוך..

הזדהתי עם חלקים ממה שכתבת.גם אני לא מגלה מה שקשה לי ומתמודדת לבד כי אנשים תופסים אותי כ"פותרת בעיות" וגם יודעת שכנראה לא ידעו לעזור...

נראה לי שאני שלב אחריך- אני בתוך או אחרי שלב היאוש..

אבל לא רע לי ואפילו טוב.

אני ביאוש מהמרדף אחרי ישועות והחלטה או הגעה למציאות שאני מרפה ומה שיהיה -יהיה וחיה את העכשיו ומשתדלת לשמוח במה שיש ויש המון ב"ה .אני עושה מה שנראה לי מתאים ונכון ופחות מחשבנת,כבר לא איכפת לי..

. אצלי למשל היה אתגר מסויים שהתמודדתי איתו ואני זוכרת שהתפילה הקבועה שלי הייתה שה' יעזור לי להיות טובה יותר ופחות האתגר..האתגר נשאר אבל כל הזמן נפגשתי עם מציאות של כאב, כאב של אנשים שאני אוהבת ואני טיפוס שמתמסר עד הסוף, הייתה תק' שהעמסתי (ועודני לפעמים) הכל עלי וזה מוטט אותי כאילו מה שקורה לאחרים קורה לי, מעין סמביוזה כזאת...ואז לאט לאט למדתי ועדיין מתאמנת בלזרוק את הבעיות על ה' ולהשתדל לגופה של בעיה ולהרפות..הפכתי להיות אלופה בלהתפלל על אחרים וכמעט בכלל לא עצמי  לא מוצאת כח וזמן כי הרגיש ומרגיש לי כמו פינוק...עם השנים אני רואה שהאתגר ההוא הולך ונעלם כאילו מעצמו..

אז יש עוד עניינים שהייתי שמחה עד מאוד אם יפתרו..

מה זה אומר יאוש אצלך?

יאוש רע בכרח?

את ה' הרי א"א בכ"מ לעזוב ב"ה, הוא נותן החיים עצמם..

היירסיסי נפץ

האמת שנראה לי שאני יכול לעזור לך במצב שאת נמצאת בו הייתי במצב הזה פעם ובאמת התפרקתי פעם מרוב אכפתיות ברמה שנכנסתי פעם למיטה לכמה ימים מרוב כאב לדמתי על זה מכל מיני ספרים של רבנים חשובים אין להתמודד יש אמירה בשם החזון איש... לגבי ההגדרה שלי ליאוש זה פשוט אדישות כזאת שדי לא אכפת לי וזהו מה שיהיה יהיה.... בדכ זה פשוט אומר שאני עושה מה שצריך ולא מתייחס לא לתוצאות ולא לרצונות ולא לקיווייים אבל בימים האחרונים זה אומר שאני פשוט לא מתאמץ הרבה לצאת מהמיטה ומחכה שימאאס לי פשוט להיות שם.... בשאר הדברים לא השתנה הרבה.... מקווה שגם אצלך הכל יעבור ותגיעי לטוב המיוחל בעזרת ד'

נשמע ממש קשה,ארץ השוקולד
אני לא יודע מה בדיוק לומר, אבל אתפלל שמצבך ישתפר ושתצליח להתמודד.

ודע לך שמכאן אני רוצה שמצבך יהיה טוב יותר.

כאן באישי אם תרצה לפרוק (אשתדל לענות כשאני פה, אבל אני לא פה כל הזמן)

כחות מפה💪💪💪

ובתור עצה, אציע לך להרפות, תוריד ממה שדורש ממך כחות, ותנסה לחשוב מה נותן לך כחות ותשים דגש עליו במקום.
תודה רבה רבה על התפילותרסיסי נפץ

העניין הוא שאחת הבעיות היא שכל מה שעושה לי טוב ונותן לי כוחות נתקל בחומות של מניעות כתבתי למעלה למשל על פעילות גופנית שממש מאישה לי את הנשמה ואי אפשר להתעסק בה כבר אבל אולי בזכות התפילות שלך אני אזכה

מעדכן שוב...רסיסי נפץ

יצא לי ליצור קשר עם כל מיני גורמים שעוזרים בעניינים כאלה..... מקווה שהתנופה תחזיק...

בטוח צדיקבן_אהוב
כל הכבוד על ההתמודדות!
בינתיים זה ממשיך רסיסי נפץ

יש עוד עדכון?בן_אהובאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלתאחרונה

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך