אז החלטתי לקחת פסק זמן מפגישות ולא סתם ככה בשביל לנוחרסיסי נפץ

(פצל"ש אם מישהו מזהה לשמור לעצמך)

אז החלטתי לקחת קצת הפסקה מהפגישות וזה לא כי אני חושב שצריך לנוח זה בעיקר כי התייאשתי.

אבל לא התייאשתי רק מהפגישות... התייאשתי כבר מהכל. פשוט הכל. נכון שאומרים בשם רבי נחמן מברסלב שכשאדם רוצה להתקרב לד' אז מרחיקים אותו הרבה פעמים ומראים לו כאילו שהוא לא שווה כלום כדי שהוא יתאמץ? אז חבל שלא אומרים לנו עד מתי עושים לו את זה. קשה לי להתחיל לתאר את כל המסירות נפש שאני מנסה לעשות בעבודת השם. אני לא צדיק. בכלל לא. אבל הקרבתי מעצמי ככ הרבה שכמעט לא נשאר לי כלום לעצמי. וזה התחיל לתת את האותות שלו כבר בגוף וגם בנפש עד שכבר אין לי כוח לצאת לפגישות. מרגיש ככ שבור מבפנים שלא נראה לי הגיוני בכלל לנסות להתחבר למישהי ולחפש משהו שמתאים לי לכל החיים.

כבר היה לי משבר כזה אפילו גדול בהרבה. בניתי את עצמי מחדש בתהליך ארוך ומושכל מאוד. אם לא הייתי עובר את זה כנראה שהייתי משתגע היום. אבל הפעם נראה לי שמשהו שונה. כאילו שבאמת איבדתי את התקוות כולן. כבר בא לי להתייאש.

מה שהכי כואב לי זה שאני לא מבין מה מצפים ממני משמים. בסדר אז כנראה שיש לי עוד הרבה עבודה עצמית לעשות עד שאהיה ראוי להקים בית אבל לפחות אני מנסה להשתפר הרבה. אני לא מצפה לקבל שכר על מה שאני עושה בעבודת השם אבל למען ד' לפחות שיסתכלו שם בשמים על כל מה שאני עושה למרותתתת כל הקשיים. איך אפשר בכלל להסביר מה עובר עלי אני לא יודע. הקרבתי כל שביב קטן מעצמי בשביל להתקרב לתורה ולמצוות ובאמת זכיתי להרבה דברים אני לא כפוי טובה ובאמת שעצם המצוות המאוד מיוחדות שיוצא לי לקיים זה כבר משהו שצריך להודות עליו. באמת. אני לא מנסה לצאת רשע או כפוי טובה או לטעון שד' לא בסדר. אבל אני כבר המון המון זמן בעולם הזה של השידוכים כל העולם שסביבי כבר המשיך הלאה אנשים שדי גידלתי אפילו... ובסדר למרות הכאב אני לא בא בטענות אבל לפחות שיתנו לי משמים לחיות את החיים שלי....

אבל לא! אי אפשר... לא מספיק שקשה לי בשידוכים אבל משמים מערימים עלי צרות חדשות כל פעם. ואני מסתיר את הכל ביני לבין עצמי לא רוצה להכביד על אף אחד והמעט מאוד שיודעים קצת מה עובר עלי בקושי מסוגלים לסבול את זה... אין שמחה אין כסף אין בריאות אין נחת אין זיווג אין בית אין ילדים אין כלום. אני מרגיש על הבשר שלי מה זה אומר שחזל אמרו שרוי בלא שמחה שרוי בלא ברכה וכל זה. ועם כל זה אני באמת בסדר. מסתדר זורם חי ועוד נותן למלא מלא אנשים להשען עלי.. אני לא מצפה שיגידו לי משמים וואלה איזה חמוד אתה הנה בוא נעצור לך הכל שיפסיקו הצרות ותוכל להתחתן..... אני מבין שכל מה שקורה לי זה לטובתי איכשהו אין לי מושג איך. קשה להבין בכלל את הדברים האלה אז אני לא מנסה. אבל לפחות די. שיפסיקו להערם עלי עוד ועוד קשיים.... אני כולה בן אדם אני כולה בשר ודם כבר אין לי עוד כוחות לעמוד בכל הצרות האלה בסהכ ביקשתי דבר מאוד פשוט להיות יהודי כשר ולהקים בית כשר מה כבר עשיתי כל כך רע בחיים שזה פשוווווטטטט לאאא נגמררר... שנים על גבי שנים על גבי שנים שלצרותתת שד' ירחם..... באמת שאני מרגיש כאילו שהשפיות מנסה לצאת ממני ואני צריך להלחם בכלל להמשיך להתקיים... אז זהו די התייאשתי לא רוצה לשמוע הצעות לא רוצה לצאת די אין לי כח ואני לא יכול כבר הלב שלי מת נגמר אי אפשר להכניס לשם מישהו אחר..... ואם זה אומר שד' יגיד עלי כל יום שתפחנה עצמותי אז מה אני יכול לעשות.... זהו... קצת לנוח....

אוישיהיה בסדר....
תחושות קשות - כואב לשמוע שככה אתה מרגיש.
יחד עם זאת, לא נותנים לבן אדם ניסיון שהוא לכ יכול לעמוד בו.
אם קיבלת קשיים קשים וחזקים זה אומר שיש לך כוחות מטורפים להתמודד איתם!! תתעודד!!!

בזמנים קשים כששום דבר לא הולך כדאי לחפש את הדברים שכן הולכים ולשים עליהם פרוג'קטור ענק!
תחשוב לעצמך ואפילו תרשום דברים טובים שיש לך בחיים ותעשה מאמץ להיאחז בהם יום יום, לי זה עזר מאוד כשהייתי בתקופה לא טובה.

שמעתי משפט פעם שכמו שצריך להודות להשם על מה שיש, ככה צריך להודות על מה שאין, על הדברים הרעים שנחסכים ממנו.

הפסקה מדייטים זה לגיטימי
רק תבדוק כמה צריך וכמה זה מקדם אותך.
הייתי ממליצה לך ללכת לקאוצ'ינג אט משהו בסגנון, מקבלים כלים להתמודד על קשיים והתמודדות בחיים.

בהצלחה!
ותעדכן אם בא לך...
היי תודה על התשובה אני ינסה לענות לשתיכם ביחדרסיסי נפץ

הבעיה בנסיונות האלה שהם ככ מוגזמים ומוזרים שאין הרבה אנשים שאני יכול להתייעץ איתם על זה אני יכול מקסימום להעזר בהם בשביל להתמודד אבל הבעיה שאני בחיים שלי בן אדם כזה שכל העולם נשען עליו ונעזר בו ומבקש ממנו עזרה כל הזמן אפילו אנשים שאני בקושי מכיר אז לבוא ולבקש מאנשים עזרה זה ממש קשה לי.... ולא רק זה גם במעט פעמים שהעזתי בכלל לבקש עזרה אנשים ממש פגעו בי... ואלה אנשים שלא רק שעזרתי להם חלק מהם גם חייבים לי כמעט את החיים שלהם... אז הבנתי מזה שד' רוצה שאני אפנה רק אליו...

לגבי העצות על הנקודות טובות והכל תודה אבל באמת שאני כבר יודע את כל העצות הטובות וניסיתי ואני מנסה את רובם אבל בתכלס רק לי זה לא עובד ושלא תביני לא נכון אני לא אומר שזה לא עובד מה פתאום..... אני יודע בוודאות שזה עובד ייעצתי ככה לאנשים אחרים מלא פעמים וזה עבד אבל עלי משום מה כלום לא עובד לא יודע למה.... זה חלק מהנסיון..... וזה לא שאני מדוכא או עצוב יש לי נפש מאוד חזקה אנשים לא יכולים לראות עלי בכלל שאני סובל כמו שאני סובל... מישהו אמר לי פעם אני לא יודע איך אתה מסוגל לחייך בכלל ככה אני הייתי בדכאון כל היום וסהכ סיפרתי לו על נסיון מאוד קטן שיש להרבה אנשים...

אני אומר תודה לד' על הכל גם על הרע אין לי טענות אני יודע מי אני ומה עשיתי וכנראה שזה מה שצריך כדי לתקן אבל הכוחות נגמרים..... אני כל הזמן דואג לאנשים אחרים ולא לעצמי וקשה בכלל להסביר מה אני עושה בשביל אחרים כי זה ישמע לא נורמלי בכלל.... פעם הייתי צריך עזרה במשהו ואמא שלי אמרה לי תבקש מחבר אתה עושה ככ הרבה בשביל כולם למה שלא יעזרו לך ובכלל לא יכלתי להגיד לה שאני לא מסוגל לבקש עזרה מאנשים..

לא חושב שלאקוצ'ר יש כלים להבין מה שאני עובר אלה דברים באמת מוזרים ויוצאי דופן ואני יודע שזה נשמע שאני בכיין ומגזים אבל בדכ האנשים שיודעים לענות לי על הקשיים האלה הם רבנים ממש צדיקים ומיוחדים..... וגם הם אומרים לי שאני באמת זוכה לנסיונות "מיוחדים" חחח.... מעודד ככל שזה יהיה...........

@תופסת אומץ תודה גם לך על התשובה ממש מעריך העניין הוא שאני לא מדבר פה על תחושות או רגשות ולא על בחירה אני חושב שפשוט אם ד' ככ מקשה עלי כנראה שכל מה שנשאר לי לעשות זה רק להרים ידיים עברתי המון דברים קשים בחיים והצרה הכי קשה בזה שהם היו דברים שאף אחד לא ראה אז כולם חושבים שהחיים שלי מושלמים בגלל שיש לי ככה וככה דברים שמבחוץ נראים כמו ברכה ענקית אבל בפועל הם מביאים איתם נסיון ממש קשה שקשה להסביר ובכל זאת למרות כל הקשיים האלה אני יודע לקום ולנער את עצמי ולהתחזק ואפילו לחזק אנשים אחרים אבל פשוט נגמרים לי הכוחות וזה לא שאני בוחר בזה קשה להסביר פה בפומבי מה בדיוק אני מתכוון אבל המעט אנשים ששמעו כל מה שעובר עלי פשוט בכו ואני מאוד מנסה לא לשתף אף אחד כי אני יודע שלרוב האנשים אין איך לעזור לי וזה סתם לגרום להם כאב לי וחבל לי לצער אנשים אחרים זה המעט שאני יכול לחסוך לפחות..... ותודה על הברכה אני רק מוסיף שזה לא רק העניין של השידוך פשוט זה המסקנה שהגעתי אליה בגלל שכבר אין לי כוחות באמת שאין לי....

תודה מאוד מאוד לשתיכם על העצות והעזרה ותודה שקראתן את מה שכתבתי אני מקווה שזה לא באמת יצער מישהו באתי רק לפרוק כי כבר באמת שככ כבד לי שאני מרגיש שאני על סף לאבד את זה...... אבל מקווה שמתישהו ד' יפתח לי פתח וירחם עלי כי פתחתי הרבה יותר מחודו של מחט מאות ואלפי פעמים ומרגיש לי שעדיין לא נפתח לי פתח אולם אחד (ברור שאני מגזים אבל מותר לי לבכות גם חחחח)...

כוח שזה משהו שצריך לחדשיהיה בסדר....
על בסיס יומי
בדיוק כמו שפלאפון עם הסוללה הכי חזקה צריך להיטען מידי פעם ככה גם אנחנו
תחפש מה נותן לך כוח - שיעורי תורה,שיחות מוטיבציה, שיחה עם חבר קרוב וכו'

לפעמים קשה לשתף את הקרובים לנו כי כמה שהם אוהבים אותנו ורוצים לעזור לפעמים הם לא יודעים איך. לכן כדאי גורם מקצועי.
את הלא הולך לקאוצ'ר בשביל לגרום לו להבין דברים.
אתה הולך בשביל לגרום לעצמך להבין דברים ובעיקר להכיל אותם וגם למצוא פתרונות - כי יש פתרונות ורק צריך למצוא אותם.
גם לחיות בהרגשה טובה למרות כל הקשיים זה פתרון
זו לא בושה לבקש עזרה! ומי כמוך יודע את זה - פונים אליך הרבה.
הקאוצ'ר לא יאמר לך מה לעשות הוא יגרום לך להבין לבד - מניסיון אישי.
תנסה, מה תפסיד לעומת מה שאולי תרוויח??

וגם, אם אתה אדם שהרבה פונים אליו זה אומר שיש לך הרבה בפנים בשביל להוציא החוצה, תשתמש בזה גם לעצמך!
תחשוב שחבר טוב היה מתמודד עם מה שאתה והיה משתף אותך, הדבר האחרון שהיית אומר לו זה שירים ידיים.
היית אומר לו שיעשה הכולללל רק לא להוריד את הרגל מהגז.
משום מה לעצמינו אנחנו נוטים לתת יותר הנחות, וזה לא אמור להיות ככה, אנחנו חשובים לא פחות.

הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא
העניין הוא שלא חושב שקאוצ'ר יכול לעזור לי במה שמפריע לירסיסי נפץ

קשה קצת להסביר פה מול כולם אבל ננסה... לפני כמה הרבה זמן דיברתי עם הרב שלי על זה שאני רוצה לחזור לאיזו פעילות גופנית שאני אוהב מגיל צעיר והתייעצתי איתו אם אין בזה ביטול תורה וכל זה והוא אמר לי שאם זה עושה לי טוב כמו שאני אומר ההפך זה טוב והכל ואז תוך כמה זמן נפצעתי בצורה שאין לה סיבה רפואית אבל מונעת ממני להמשיך בזה ועדיין לא מצאתי לזה פתרון.. ורק בשביל להבין כמעט כל דבר שאני מנסה לעשות קורה איזה משהו כזה שמשמים אומרים לי לא נתן לך... לא חושב שלקאוצ'ר יש כלים להתמודד עם דברים כאלה זה לא שאני לא יודע מה צריך לעשות זה פשוט שמשמים יש ככ הרבה מניעות שבתכלס לעשות אותם כל דבר נתקע

תראהיהיה בסדר....
יהיו כאלו שיגידו שההקשרים שאתה עושה הם לא נכונים וזה רק פרשנויות
אני חושבת שאם בן אדם מרגיש קשר חזק בין דברים שקורים זה לא סתם.
השאלה כמה מקום צריך לתת לזה.

אבל, אתה עשית מה שהיית צריך לעשות!
שאלת רב שאתה מכיר וסומך עליו והוא גם מכיר אותך ואת הרמה הרוחנית שלך - אז שחרר!
לא סתם נאמר עשה לך רב והסתלק מהספק.
מאוד קשה לחיות עם כעס עצמי, זה לרוב לא מקדם לשום מקום.

קאוצ'ר זה בסך הכל מישהו מקצועי לדבר איתו, כמו שאתה מדבר פה כך אתה מדבר שם רק שלו יש את ההכשרה והוא יידע לשאול אותך את השאלות הנכונות שיגרמו לך להרגיש טוב.
אנשים נרתעים מזה - זה ידוע אבל תמיד אפשר להתחיל ואז להפסיק אם זה לא נראה לך ולא אהבת.

לפעמים הפתרון לבעיות הוא לדעת להשלים איתם ואז ממקום של נחת ורוגע אפשר לראות מה אפשר לעשות.
אני לא נרתע מקואצ'ר פשוט בדכ הם לא מתעסקים במה שקשור לנפש רקרסיסי נפץ

למעשים בפועל וזה פחות העניין שלי כי מה שצריך אני עושה או משתדל לעשות..... יצא לי פעם לדבר עם קואצ'רית שעוד שניה תלשתי שערות מחוסר ההבנה שלה הכל היה אצלה "לא תקשיב למה שאני אומרת תעשה פשוט" וניסיתי להסביר לה שיש דברים חיצוניים שמונעים והיא פשוט לא הצליחה להבין כי לימדו אותה שהכל תלוי בך וכל זה וזה לא תמיד נכון

הבנתייהיה בסדר....
קודם אולי כדאי לשקול ללכת למשהו יותר מקאוצ'ר וכדאי גם ללכת למישהוא דתי

אני לא כ"כ הבנתי מה אתה מחפש...
אתה אומר שאתה יודע מה צריך לעשות ומשתדל לעשותו
אם הדבר שמפריע לך אלו המניעות שדיברת עליהם אז לדעתי פשוט תפסיק עם החישובים
זה מעייף כל הזמן לחשב למה קרה לי את זה ואיך זה מתקשר למה שעשיתי
זה יכול ממש להתיש אותך ואולי משם אתה מקבל את ההרגשה המעיקה שאת במדבר עליה.

אם אתה עושה מה שאת הצריך לעשות גם כלפי שמיא אז אני חושבת שזה מספיק,
אנחנו לא נביאים...

שחרר את מה שהיה בעבר
זה ברוב הפעמים תוקע אותנו מלהתקדם
מה שהיה - היה!
נגמר!
אין אפשרות לשנות אותו.
אפשר רק ללמוד ממנו.

בוודאי שיש גם מניעים חיצוניים
לא הכול בשליטתנו
אנחנו רק צריכים לדאוג לעשות את מה שכן בשליטתנו
כל השאר לא תלוי בך, לא באחריות שלך ולכן גם לא צריך להדאיג אותך.
אני כן הולך לטיפולים מהסוג שמתאים לי וגם פחות מפריע לי למהרסיסי נפץ

כל הדברים האלה קורים... זה פשוט הצד המעשי של לנסות לעשות דברים אפילו הכי קטנים שיש ושולחים לך משמים כל מיני מניעות פשוט בלי סוף על כמעט כל דבר קטן... מסכים שצריך לעבוד על הדאגה ולשכוח מהעבר שזה משהו שאני עובד עליו כבר די הרבה זמן ללא הצלחה גם בטיפולים אבל כשאין כח לתפקד בגלל שכל דבר קטן קורה עם קושי זה קצת קשה..... תודה מאוד על האכפתיות

אני כן הולך לטיפולים מהסוג שמתאים לי וגם פחות מפריע לי למהרסיסי נפץ

כל הדברים האלה קורים... זה פשוט הצד המעשי של לנסות לעשות דברים אפילו הכי קטנים שיש ושולחים לך משמים כל מיני מניעות פשוט בלי סוף על כמעט כל דבר קטן... מסכים שצריך לעבוד על הדאגה ולשכוח מהעבר שזה משהו שאני עובד עליו כבר די הרבה זמן ללא הצלחה גם בטיפולים אבל כשאין כח לתפקד בגלל שכל דבר קטן קורה עם קושי זה קצת קשה..... תודה מאוד על האכפתיות

השאלה לגבי קושייהיה בסדר....
מה יותר קשה המצב הקיים או המאמץ שצריך לעשות בשביל השינוי.
למשל לעשות דיאטה זה קשה, אבל להיות שמן זה יותר קשה.

יש דברים שהם לאו דווקא מניעות אלא יותר ניסיונות.
לכולם יש קשיים
כולם עוברים דברים
לא תמצא אדם ללא קושי
אנחנו לפעמים אלופים בלחפש בעיות במיוחד בזמנים של קושי.
צריך יותר להתרכז בפתרונות.

גם קורה הרבה פעמים שאנחנו שמים על עצמינו כותרות, למשל
"אני לא יצליח לעבור את המבחן"
"אני לא יכול להתמודד עם הניסיון הזה"
ואז הרבה הרבה יותר קשה להתמודד עם כזה דבר.
תכריז על עצמך דברים חיוביים.
אני יכול!
יש לי כוחות נפש!
אני יצליח למצוא פתרון,
ואני יעבור את התקופה הזאת והכול יהיה בסדר.

אני יגיד לך גם בסוד שאתה יכול להחליט שהתקופה הזאת הסתיימה והיא מאוחריך וזהו!
אתה יוצא לדרך חדשה!

נותן הרבה כוח 💪
זה לא שאין פתרונות או שאי אפשר בכל הכח לצאת נגד זה ולהצליחרסיסי נפץ

אבל די אין כח כבר...

יש, יש לך כוח.יהיה בסדר....
גם את זה את יכול להחליט...
יאללה בכל הכוח!

להמשיך איך שאתה כן יש לך כוח?!
כבר אמרת שלא..
אז מה נשאר?
זה נשמע שאתה מכיר את הדרך ואתה היודע מה צריך לעשות - אתה רק צריך לתת גז ולהתקדם
תאמין בעצמך שאתה באמת יכול.
ותאמין בהשם,
אנחנו רק עושים מה שאנחנו צריכים ויכולים לעשות, השאר זה ה' יתברך.
לא חושב שישרסיסי נפץ

זאת לא הפעם הראשונה שנאלצתי לגרור את עצמי החוצה מתקופה כזאת קשה כשזה במשך שנים וחוזר כל הזמן...... ולהשאר במצב הזה לא צריך באמת כח פשוט לחכות שיהיה מה שיהיה....

א. אם זה לא הפעם הראשונהיהיה בסדר....
אז זה אומר שאתה יכול לצאת מזה
כבר הוכחת לעצמך שזה אפשרי
מילא אם זו הייתה התמודדות ראשונה שלך אס היה אולי ספק ביכולות, אבל זה לא,
אם הצלחת פעם אחת אין סיבה בעולם שלא תצליח שוב!
ואם הנסיבות השתנו אז זה מצריך אותי חשיבה נוספת לפתרון אבל אין ספק שזה אפשרי.

ב. להישאר במצב לא נוח לא מצריך כח אבל מצריך הרבה עצבים וסבל נפשי.

ג. לא חושבת שיש מה "לחכות" בשילוב ידיים, דברים לא קורים מאליהם צריך לעשות אותם.
בטח שאף אחד אחר לא יעשה את זה במקומך..
אז כנראה שהקאוצרית הזוקוד אבל פתוח
לא מתאימה לך

ויכול להיות שהיא לא מספיק מקצועית... העולם מוצף בקאוצרים שעשו קורס וחצי
אני גם חושב אמרתי לה את זה בפנים שלא כדאי שהיא תתחיל לטפלרסיסי נפץ

באנשים ככה זה ממש לא דרך לטפל אבל בכלל קואצ'ר בלי הכשרה במשהו של הנפש זה לא הכי טוב לדעתי צריך ללמוד להיות קצת רגיש למי שאתה עוזר לו

אם אתה חושבתופסת אומץ
שה' מקשה עלייך ומה שנשאר לך זה להתייאש,
אז קודם כל ממש עצוב לשמוע.
אבל מעבר לזה חושבת שהוא מקשה עלייך כי הוא אוהב אותך. הגיוני שעכשיו אולי קצת קשה לך לראות זאת, רק תדע ותזכור את זה באופן כללי.
לדעתי טיפול או ייעוץ עם אדם חכם שקרוב אלייך, יוכל בע"ה לתת לך המון.
ובזמן מנוחה כרגע, תנסה להתמקד בדברים טובים שימלאו אותך בשמחה וכח.
הלוואי שתרגיש טוב יותר, ושתמצא נקודות אור בקושי הזה ובתוכך.
ושהטוב השלם הגלוי יגיע במהרה.
אני חושב שאת צודקת ושזאת הנקודה אבל זה ממש ממש קשהרסיסי נפץ

גם אם ברור לי שכל זה קורה כי ד' אוהב אותי אבל זה ככ הרבה שנים וככ הרבה דברים שקשה לי להכיל את זה וככ קשה לי באמת להכניס לעצמי לראש שכל זה מאהבה באמת וכל פעם שאני עובד על זה ומצליח קצת אז קורה משהו חדש שמפיל אותי חזרה לקרשים

נכון, זה קשהתופסת אומץ
גם אם יודעים את זה בשכל
צריך להרגיש את זה בלב.
וכשיש המון כעס וכאב, אין כמעט מקום להסתכלות החיובית.
אבל בעצם, זה תפקידו של הכאב, לדייק ולהצמיח.
תזכור שה' ממש ממש אוהב אותך ולא סתם בחר בך לנסיונות כאלו.
אז תפרגן לעצמך ותנסה לראות את זה גם!
האנשים הכי חזקים הם אלה שמודעים לרגשות שלהם ולא מתעלמים מהם או בורחים מהם ומהתמודדות.
ומתוך החוזק הזה, תהיה קשוב לעצמך.
קח לעצמך מנוחה. תשקיע בדברים שאתה אוהב. ושוב ממליצה לנסות טיפול, להתחזק ולקבל כח.
וממליצה על הספר "אהבת עולם אהבתיך" - של הרב חננאל אלרן על טוב ה' ואהבתו הנצחית אלינו.. ובכללי לימוד על אמונה וביטחון בקב"ה.

ובנוגע לפרשנויות, מסכימה עם @יהיה בסדר!!! שכתבה יפה.
חושבת שזה גם חלק מהנסיון, להפריד בין הדברים ולנסות לעשות את המוטל עלינו בלי לנסות להבין חשבונות שמיים.
אז הרבה אמונה ותפילה..
בטוחה שה' נותן לך המון כוחות להתמודד ובע"ה תראה רק טוב!!
היירסיסי נפץ

זאת העבודה וזה לא רק עבודה וגם יצא לי מן הסתם ללמוד הרבה ספרים שנוגעים באמונה וביטחון וקשה להעביר בלי שמכירים אותי ממש טוב איפה אני אוחז בעניינים האלה פשוט לפעמים יש מקרים יוצאי דופן ולא שאני מזלזל או משהו אבל כבר יצא ליללמוד ספררים מהסוג שהמצלת עליו ובאמת שהתרגשתי מהם ברמות ממש אבל בפועל כשהלכתי בשיטה זה לא עבד לי למרות שממש השתדלתי ושוב גם אם אני אקבל את זה בלב שד' אוהב אותי בהכל וכל זה אין לי הבטחה מזה שהמניעות יפסיקו... כל יהיה יותר קל להתמודד רגשית אבל ההתמודדות הרגשית היא פחות העניין פה בעצם אלא העובדה שאני פשוט תקוע על פול גז בניוטרל ומרגיש שאני כל הזמן טוחן מים כי כל מה שאני עושה לא עושה שום דבר שאפשר למדוד או להרגיש ואני יודע שזה גם עניין ושזה גם נסיון ולפעמים אפילו מראים לי משמים כמה דברים שאני עושה פועלים כדי שאני לא אתייאש אבל פשוט התעייפתי מלעבוד ככה את ד' ולא שאני רוצה לוותר על זה כי אם ד' בחר לי את זה אז ברור שזה הכי טוב לי אבל הייתי רוצה קצת תקופות של מנוחה ולא שנים על גבי שנים עם הפוגות קטנות ככ שאי אפשר להנות מהן כמעט מרגיש שאני נוסע על הקצה של מכל הדלק מלא זמן כבר לגבי הספר שהמלצת אני בדוק עליו בעזרת ד' תודה רבה על ההמלצה גם ל- @נפש חיה.

וואותופסת אומץ
ממש ממש כואב לקרוא מה שכתבת.
תיארת הרבה ממה שהרגשתי.
אין לי הרבה איך לחזק, לפחות כרגע,
חוץ מלנסות לומר לך שכנראה אתה מוערך שם למעלה עם כמות הנסיונות שקיבלת. ואין בכלל צל של ספק שאתה יכול לעמוד בהם. לפעמים לפעמים צריך גם את השלב הזה של "להרים ידיים". לשחרר.
אבל לא להתייאש.
אז מה ההבדל?
לפעמים עולה רצון רגעי להרים ידיים לגמרי, לתמיד, כי פשוט הגיעו מים עד נפש. אבל זה לא באמת הרצון האמיתי. הרצון האמיתי הוא הרבה הרבה הרבה יותר גדול מזה (ראיה לכך זוהי הרגשת העצב שהגיעה בעקבות חוסר מימוש הרצון).
לכן, ברור שלא להתייאש.
הרצון שלך כזה ענק וטוב וחיובי,
איך אפשר לוותר על זה בכלל?
אז כרגע קשה, תן לזה מקום.
אני אישית מרגישה שאחרי שנותנים מקום לייאוש הרגעי, אז הוא גם נעלם ומשתחרר בהתאם.
שמעתי פעם משפט שיש לדברים נטיה להסתדר בדיוק רגע לפני שמתייאשים. והרגשתי איך אני פונה לבורא עולם, זורקת ומתפללת כמעט על סף וויתור, והוא פשוט עזר לי. והוא נותן מלא כוחות.
אז גם הייתי מציעה פשוט לזעוק לבורא עולם.
לבקש, לבכות, לשתף הכל.
לסמוך עליו שהוא מעביר אותנו בתהליכים הכי מדויקים ולנסות להיות קשובים לדרך.
(למרות שזה נשמע שאתה כבר משתדל לעשות זאת..)
קח את המנוחה שהלב שלך כרגע זקוק לה..
וכשתרגיש מוכן אולי יהיה נכון באמת לנסות לפנות להתייעצות בתחום.

שה' ימלא חסרונך במהרה! הצלחה רבה!.
אתה כנראה אדם מיוחדלב אוהב

שה' בחר בך להעביר אותך ניסיונות משונים. יש הרבה אנשים שחיים בשלווה. ויש כאלה כמה שסובלים.

אז אתה מיוחד. וגם אנשים מיוחדים צריכים לפעמים לנוח. 

ואני כן ממליצה לשתף אנשים עם ההתמודדות שלך, אפילו שנראה לך שהם לא יבינו או לא יכולים להכיל. 

ואני שוב מזכירה לך - אתה מיוחד. 

והאושר שלך לא בהכרח תלוי במצב זה או אחר. ואתה יכול להתחתן ככה כמו שאתה עם פחות בריאות, בלי כסף.

אבל שמחה? על השמחה צריך לעבוד.

ובאמת כל השאר, מה שלא באחריותך. תרפה

והלוואי וה' ייתן לך כוחות להתמודד עם הכל.  

תודה ממש על התגובה המעודדת רסיסי נפץ

תקרא את הספר "בוחרים להרגיש טוב" דחוף. דחוף .נפש חיה.
בהצלחה.

תטפל בעצמך ואתה תראה שהחיים יאירו לך פנים .
הדימוי העצמי שלך חייב לעלות. אחרת שום דייט לא יצליח להיות מוצלח .
תודה על העצהרסיסי נפץ

אבל ההרגשה היא פחות העניין... אני יודע להתעודד, החוסר כוחות מחוץ לשליטתי

הספר מדבר על מצבים דומים לשלך.נפש חיה.
איך להתרומם
איך להתנהל בצורה שתיטיב לנו את חיינו .

בלי קשר לשום דייטים.
פשוט זה לא העניין של ההרגשה אני יודע לשנות הרגשהרסיסי נפץ

זה העניין של הקושי המתמיד והשוחק שפשוט לפעמים כבר אין כוח ובא רק לנוח

בדיקת דם? אולי חסר לך בי 12 או בי 6? ברזל?נפש חיה.
אתה ישן ואוכל מסודר? פעיל גופנית?
איזה חמודהרסיסי נפץ

כתבתי באיזה תגובה פה שלמרות שיש לי בלאגן בריאות הוא לא משהו שהרופאים יודעים מה הוא ברוך ד' כל הבדיקות בסדר בעיקרון תודה על האכפתיות ולא אני לא ישן מסודר קצת קשה לישון ככה

תאכל אגוז מלך לפני השינה.נפש חיה.
מה זה נותן לאכול אגוז לפני השינה?רסיסי נפץ

בי 6 . הרבהנפש חיה.
ברוך ד' אין לי בעיות של חוסריםרסיסי נפץ

תודה רבה צדיקהרסיסי נפץ

אוי.בת 30
אתה במצב לא פשוט. זה נכון.
יש חלק ניכר מהדברים שכתבת שאני מבינה מצוין.
אז א. שתדע שזה בכלל לא קשור לרווקות, או כל דבר אחר. גם לנשוי, לאבא, לסבא ולכולם יכולות להיות תקופות של קושי גדול מידי שפשוט גומרות את כל הכח הפיזי והנפשי. אז אתה צריך עכשיו להתמקד בהווה, בעצמך ולא במחשבות ''אילו''.
ב. אני אגיד את זה באופן קצת בוטה- עזוב אותך מכל המחשבות האלה של מה רוצים ממני משמיים. זה סתם מערבב אותך עוד יותר. הרי לא אתה ולא אני יודעים מה באמת רוצים מאיתנו בכל מצב או זמן.
אז תעזוב את החשבונות האלה, פשוט תעשה דברים שטובים לך. בלי להסתבך במחשבות אם רואים ואיך רואים וכמה נקודות טובות יש לך שם למעלה.
מה יעשה לך טוב?
ללכת לטיול של שבוע בצפון?
סקי באלפים?
מסעדה טובה?
ללמוד נגרות?
למצוא שיעור תורה קבוע שאתה אוהב?
להיפגש עם חברים?
להחליף עבודה?
לעבור לגור במצפה רמון?

תהיה פשוט. תתחיל בלשמח את עצמך בדברים הכי קטנים. תשמח בדברים הכי קטנים.
אחרי שקצת תירגע, תנסה להגיד לה' תודה.
לא על הדברים הטובים שאתה מנסה למצוא בכוח!!
תודה על הדברים הלא טובים.
תודה ה' יתברך על הצרה הזאת והזאת. תודה על הקושי הזה.
אולי זה נשמע הזוי, אבל זה עובד...
תנסה. לא סתם להגיד אלא באמת למצוא איזו נקודה קטנה בעצם הקושי שאפשר להגיד עליה תודה. ואם קשה למצוא את הנקודה הזאת, אז אפשר גם להגיד תודה סתם...אפילו שזה קשה.

ומעבר לכל זה, תנסה למצוא איזה מטפל שיוכל לעזור לך באמת. אולי יש יועצים תורניים שלמדו ב''תורת החיים'', אולי כאלה שלמדו אצל הרב גינזבורג, אולי סדנת שקוף (יש כאלה שלא ממליצים, תברר) .
מישהו שיעזור לך למצוא את השורש הנפשי של חלק מהקשיים שלך, שניתן לך כלים להתחיל להתמודד עם כל התיק הזה שאתה מתאר כאן.

זה לא קל, אבל זה אפשרי.
שיהיה לך בהצלחה. אל תתיאש. אם חוסמים דלת אחת, כנראה שדלת אחרת מחכה לך פתוחה.
היי תודה על התגובה אני אנסה לענות בקצרהרסיסי נפץ

פשוט רב מה שכתבת קצת דורש ממני לחשוף מעצמי דברים שאני מתבייש פה מול כולם אבל על כל השאלות ששאלת התשובה ממש תהיה מבאסת.. כשיוצא לי לדבר עם אנשים על הדברים האלה והם אומרים לי את העצות שאמרת ואני אומר להם למה אני לא יכול זה בדכ גורם לאנשים קצת להשבר כי באמת רואים שאין לי ברירה כבר.... לגבי הטיפולים אני כן עושה דברים זה פשוט לא מחזיק מעמד יש לי איזו נקודה רגשית כואבת מאוד אולי שתיים ששתיהן אחת שקשה לשחרר... מה שכתבת על הדלתות נראה לי קצת נכון מרגיש לי שאני צריך ללכת ולצאת מהאיזור הנוחות שלי אבל מכמה וכמה סיבות אני משותק כבר מפחד

אולי תנסה ללכת לאימון אישי. יכול אולי לעזור לך מאד!נפש חיה.
אימון אישי זה קאוצ'ר כאילו?רסיסי נפץ

זה הכי קשה, לצאת מאזור הנוחותבת 30
דווקא עם זה אני מאוד מזדהה.
אני חושבת ש''אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים''. היכולת שלך לעזור לעצמך היא מוגבלת, בטח שהמצב שאתה מתאר.
אתה צריך שינוי מהותי, יסודי.
ולכן מישהו מבחוץ, בטיפול שכן יצטרך להחזיק מעמד- הוא יוכל לעזור לך בע''ה.
תנסה אולי לברר על התומכים של ''שקוף'' או על היועצים התורניים מבית ''תורת החיים''.

ואגב, אני חושבת שאם כל יסורי הנפש שלך הביאו אותך להבין שיש נקודה או שתיים בסיסיות שמהן הכל נובע- אז זה בדיוק הענין. תיקון של הנקודות האלה יתן לך את כל הכח להכל.
זה הדבר הכי קשה בעולם. אני יודעת. ובטח שהוא לא קורה בכמה דקות. אבל אומרים שנקודת הכאב היא היא נקודת הכוח של האדם. ואני סבורה שזה נכון.
ואם כבר נערב את ה''שמיים'' בסיפור- אז אולי זה מה שרוצים משניים. שתחתור לנקודה הכי כואבת והכי חוסמת ותפתח אותה, כדי ששאר החיים ישתחררו.
נשמע לי שאתה אדם עם לב רגיש, ועמוק.
ואלו תכונות טובות ומיוחדות, רק שלפעמים קצת מקשות על החיים...
אל תתיאש. אתה בכיוון. רק לא לאבד קשר עם ה', ולדעת שזה משהו שקורה בתהליך ולא בפתאומיות.

זה בדיוק כל העניין נראה לירסיסי נפץ

שהנקודה הכי כואבת בחיים שלי אין פשוט סיכוי שאני אוכל להתעמת איתה פעם הרב שלי הציע לי אבל המקרה הזה היה טראומה גדולה מדי ואני מפחד שזה יגרום לסיבוך יותר גדול.... ולגבי המטפלים אני חושב על זה די הרבה זמן כי יש אנשים עם יראת שמים שאולי יכולים באמת לעזור בליווי מעשי וכאלה הבעיה זה שאין לי יכולת כלכלית בכלל....

עונהבת 30
האמת- קטונתי.
אבל ממה שאני ראיתי, אין מנוס מ להתמודד עם הכאב, גדול ונורא ככל שיהיה.
הכאב הזה משפיע עליך ברמות שמן הסתם אתה אפילו לא מודע לכולן. וכשבע''ה תתחתן ותהיה אבא- אז זה יצא, שוב ושוב, ויבוא אליך ממקומות חדשים.
אם תצליח למצוא מטפל טוב, שיעזור לך לעבור את הפתיחה, בבירור והתיקון הזה בצורה טובה, זה לדעתי שווה הרבה. שווה לקחת הלוואה רק בשביל זה, כי כל החיים שלך תלויים בזה.
ככה נראה לי בכל אופן.
תודה על התגובהרסיסי נפץ

מישהי 1
נשמע שאתה עובר דברים לא פשוטים בכלל!
ביומיום שלך אתה עושה דברים שאתה אוהב? מעניין לך? נשמע שאתה חייב דחוף לפחות להכניס קצת אור לחיים שלך ולהנות ממה שאתה עושה
זה משפיע מאוד על הכל!!
אפילו משהו קטן כמו שיעור/ אימון/ קורס שתהנה ממנו
אופס התכוונתי כמובן סמיילי עצוב..מישהי 1
אני כמעט תמיד הולך אחרי הלב קשה להסביר למה זה לא עוזררסיסי נפץ

אבל זה קשור לכל המניעות שכתבתי פה כמה פעמים שכל פעם שאני עושה משהו שעושה לי טוב קורה משהו שמונע את זה

אז אפשר להקשיב לעצמךkaparalay
(מתארת לעצמי שהדברים שאגיד ידועים לך כבר. מצטערת על חוסר החידוש..)

אפתח ואגיד שהדברים שכתבת השאירו עליי רושם חזק בראש ובראשונה בזכות האמונה הגדולה שעולה מהם. גם מהשאלות ומהתסכולים. זה אדיר. ואני לא אומרת את זה בתור איזו 'טפיחה על השכם', אלא פשוט כי זה חיזק אותי. אז תודה.

לגבי תחושת השבר.
אין הגיונית ממנה. אתה חווה (וחווית בעבר) משברים. ושבר נקרא כך מסיבה מסוימת- הוא באמת בא ושובר (או לפחות מנסה לשבור) בנו משהו.
והעובדה שהוא שובר זה לא איזה תוצר של חוסר באמונה/חוסר בהשתדלות/חוסר צדיקות/ענארף. זה בעיקר תוצר של אנושיות.

מהחוויה האישית שלי, כשאני לא נותנת מקום לתחושות כאלו (וממשיכה להסתדר ולזרום ולתת לאנשים להישען עליי) הקושי רק גדל. כי עכשיו, לא רק שקשה לי- זה גם לא בסדר שקשה לי, ואולי גם צריך להמשיך 'לשחק אותה' כלפי חוץ שהכל טוב, ולהמשיך לחפש את הזיווג שלי כרגיל (כי בינתיים הוא מחפש ומחכה, וזה לא יפה), ועוד אלף ואחד דברים מהסגנון הזה. בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי פקעת עצבים עם מעמסה של עוד התמודדויות שהבאתי על עצמי.
אני גם עלולה להפוך ל"משענת קנה רצוץ" עבור אלה שנשענים עליי..

לכן בעייני חשוב לתת לתחושת השבר הזאת מקום, כי בה נמצא הפתח להתרוממות בעז"ה.

לצורך העניין- גם רבי עקיבא קרע קריעה ובכה כשראה את בית המקדש חרב. אח"כ הוא גם צחק.

להבדיל, דווקא בסיטואציות בהן הצלחתי לעשות לרגע עצירה- לא נכנסתי למערבולת שתיארתי למעלה. במקום, הכרתי בעובדה שקשה לי, ולקחתי פסק זמן (ולא במובן הבריחתי של 'עצרתי את חיי וטסתי להודו', יותר לכיוון של הלכתי לאיזה שיעור טוב, עשיתי הליכה, נשמתי..). נראה לי שאפילו הצלחתי אח"כ גם לצחוק..(;
זה לא היה מיידי, אבל זה עזר לי להיזכר מי אני, מה אני רוצה מעצמי, מה נכון לי ומה לא וכו'.

אז. לדעתי מותר לך להקשיב לעצמך.
אם אתה מרגיש שיש צורך בהפסקה- קח אותה.
אבל אל תעשה את זה ממקום זורק. להיפך- תחליט שזה בשבילך ובשביל אשתך לעתיד. עכשיו אתה דואג לבית שלך בזה שאתה דואג לעצמך וצובר כוחות.
תגדיר כמה זמן תהיה ההפסקה הזאת ומה אתה רוצה להשיג ממנה.

ע"ג זה, אני מוסיפה-
ערימה של כביסה נראית הרבה יותר מאיימת מבגדים ממויינים ומקופלים בארון.. זה שיא הקשה (במיוחד בהתחשב בעובדה שהרבה מהדברים קשורים כי זה גוף ונפש), אבל תנסה להתייחס לכל קושי בנפרד.
אם להתייחס לאחת התגובות שלך פה- אם יתאפשר לך לפתור את הבעיה הבריאותית שנוצרה, סביר להניח שיהיה לך קצת יותר קל למצוא לעצמך איזו נקודה של נחת. אני מתארת לעצמי שבריאות פיזית ונחת הם דברים שהסביבה מצליחה לקלוט בך, ושייתכן שאחרי שתגיע אליהם גם תרגיש שפתאום יותר קל לך להיפגש וכן הלאה..

בטוחה שמחכה לך רק אור וטוב.
המון הצלחה בכל!
היירסיסי נפץ

התגובה שלך ממש עשתה לי נחת שאמרת שהתחזקת מזה זה אחד הדברים שהכי עושים לי נחת בחיים... לגבי הבעיה הבריאותית בעיקרון אני עובד על זה אבל אין לזה פתרון זה משהו שאמור לחלוף לבד רק שזה לוקח זמן ומסתבך קצת

אזkaparalay
עוברות לי בראש כמה אפשרויות-
א. כיוון שאתה אומר שהבעיה אמורה לעבור מעצמה, לנסות להרפות מהדברים שעליהם אין לך שליטה. אני מתארת לעצמי שהציפיה להחלמה והמחשבה על כל מה שהיית יכול לעשות אילולא הבעיה עלולות להעצים את התסכול.
זה מאוד מחשבתי, אבל לצורך העניין- אולי ההרפיה הזו במחשבה תעזור לך לישון יותר טוב? אז כבר הרווחת משהו..(;

ב. אני מרגישה על עצמי שלפעמים כשאני מוגבלת בx, מתוך התסכול/קושי אני כבר מרחיבה את תחומי ההגבלה לעוד מלא תחומים נוספים, ודווקא זה מה שמפיל אותי.
דוגמא תנ"כית: רבש"ע אסר על אדם הראשון לאכול מפרי עץ הדעת טוב ורע, והאישה אמרה שאסור גם לגעת. זה מעצים את ההתמודדות.
דוגמא מימינו: יש לי בעיה בגב שבגללה קשה לי לרוץ. אבל אני יכולה ללכת/לקפוץ בחבל/לעלות במדרגות/לשחות/לנגן/לעשות באנג'י/לבשל/ענארף. הבעיה שבגלל הידיעה שאני לא יכולה לרוץ כבר יצאה לי הרוח מהמפרשים ונעלמו קצת הרצון וכוחות הנפש לעשות את כל הדברים האלו. אז אני לא עושה כלום ואני נעשית עוד יותר מתוסכלת ושבורה.
זה קשה, כי לפעמים עצם התחושה של המוגבלות, אפילו אם זה רק בתחום אחד, היא שוברת (בפרט כשצעירים, קושי פיזי כלשהו הוא מתסכל מאוד).
אז אולי, אם אפשרי- תנסה לבדוק איפה הגבולות שלך. את כל מה שאתה כן יכול לעשות במסגרת הבעיה שהזכרת- תעשה. אל תוותר לעצמך, אל תוותר על עצמך.

ג. זה קצת מתחבר למה שכתבתי למעלה, ואני לא בטוחה שזה יועיל, אבל אולי עד שהבעיה הזאת תעבור תוכל לנסות למצוא איזשהו תחום עניין אחר לפתח? המטרה היא לא בהכרח להתמקצע. פשוט למצוא דברים שעושים לך טוב, ואני מתארת לעצמי שלמרות שקל יותר ללכת למוכר ולידוע, עדיין אפשר למצוא תחומי עניין חדשים.

ד. אני לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך בקשר לעניין השיתוף, אז מחילה אם לא רלוונטי-
·התחושה שלי היא שכאשר אני נמצאת בקושי כלשהו ואני משתפת בו חברה קרובה, אני לא עושה את זה רק בשביל הפתרון. עצם השיתוף, הידיעה שאני לא לבד, החיבוק וההכלה עושים פלאים.
אולי, אם אפשרי, תנסה לחשוב על אדם אחד שאתה מרגיש מספיק קרוב ובנוח איתו כדי לשתף. אני מאמינה שאפילו ברמת המעמסה הנפשית כבר יוקל לך.
·בהמשך לזה, יכול להיות שכן יהיה נכון לשתף את הסביבה שלך אפילו ברמה בסיסית ממש: 'אני עובר תקופה קצת מורכב לאחרונה ולכן אני מרגיש x/ולכן אני רוצה שתתפללו עליי/וכו'..'
זה כבר לא יהיה איזה 'סוד' גדול, ואולי אפילו תרגיש תמיכה מסביב ברמה כזאת או אחרת.
·איש מקצוע לא חייב להיות מאמן אישי.
יש גם אנשי מקצוע אחרים, עם הרבה יר"ש, כמו פסיכולוגים/פסיכותרפיסטים/וכו'. אלו אנשים שמתעסקים בנפש (ולא בהכרח באים בגישה של 'פשוט תעשה'), אולי תוכל למצוא שם כלים ופתרונות שיועילו לך.
מוסיפה גם שאין בושה בללכת לקבל עזרה חיצונית. יש סיטואציות שאתה מסוגל לצאת מהן בכוחות עצמך, ויש סיטואציות שדורשות עזרה חיצונית. זה הגיוני לחלוטין..
היי כתבת דברים ממש טובים וחכמים אני אענה לך במסר עם כמהרסיסי נפץ

דברים שצריך לחשוף כדי להבין כי בגדול עניתי לכל העניינים האלה פה ושם בתגובות האחרות.... אז קודם כל לכל מי שקורה את זה העצות שלך ממממש טובות ממש ממש אפילו.... ובאמת שאם מישהו במצב הזה אני מציע לעשות כמו שכתבת זה באמת רעיונות ממש טובים

קצת מעדכן פהרסיסי נפץ

קודם כל תודה לכל מי שהגיבו עצם ההקשבה וההשתתפות בכאב ממש משמחים כי זה מה שחסר לי ביום יום כי אני מסתיר את הכאב שלי מכולם פשוט ומעט מאוד אנשים יודעים וגם אלה שיודעים לא יודעים לעזור פשוט אז ממש עזר לי שיכלתי לפרוק פה וגם דיברתם איתי על זה וזה משחרר... אז אני אספר שהצלחתי קצת להשתחרר מהכבדות אולי לא לגמרי אבל קצת... ופשוט ארגנתי קבוצה של אנשים והלכנו לעשות קצת בלאגן שם בשמים ולהתפלל כמובן שלא אמרתי לאף אחד למה אני יוזם את זה אבל ברוך ד' כיוונו על הרבה אנשים... אמנם יש עוד לא מעט עבודה להשתחרר מההרגשה המעיקה אבל בנתיים לפחות ממש תודה לכל מי שענה

כיף לשמוע. אתה מוזמן לשתף אותנו מדי פעם.לב אוהב

וואובן_אהוב
אין ספק שאתה נמצא בתקופה קשה אבל ממשיך להתמודד, זה מראה על כח רצון ודבקות במטרה ובערך החיים וזה ראוי להערצה!

חז''ל המשילו (ואני מתנצל שאני לא זוכר את המקור המדויק... ) אדם שבאים עליו ניסיונות לכלי חרס בחנות כלים. כשהקדר רוצה להראות עד כמה הכלים שלו הם חזקים ואיכותיים הוא מכה דווקא בחזקים. זה מחמאה ענקית מה' יתברך! ה' יודע שרק אתה יכול לעמוד בניסיונות האלה! זה לא קל אבל ה' "סומך" עליך!

לגבי המצב שבו אתה נמצא, תזכור תמיד שגלגל חוזר בעולם. לפעמים טוב, לפעמים קשה ולפעמים קשה יותר. אבל תמיד תזכור שאף פעם לא נשארים באותו מצב, שמחר יהיה טוב יותר!

"הבוקר יעלה, השמש תזרח, הציפורים כמו בסיפורים יזמרו שבח"
תודה רבהרסיסי נפץ

אם אתה יכול למצוא את המקור על הכלי חרס זה יעודד אותי אבל אם זה קשה אל תתאמץ סתם בשבילי... ותודה על מה שכתבת אני יודע ומצפה לגלגל הזה שיתהפך הבעיה שהוא כבר הרבה הרבה שנים בצד למטה

המקורבן_אהוב
בראשית רבה, לב, ג:

"כתיב 'ה' צדיק יבחן ורשע ואוהב חמס שנאה נפשו' (תהלים יא, ה), אמר רבי יונתן: היוצר הזה - אינו בודק קנקנים מרועעים, שאינו מספיק לקוש עליהם אחת עד שהוא שוברם, ומי הוא בודק בקנקנים יפים אפילו מקיש עליהם כמה פעמים אינם נשברים.
כך אין הקדוש ברוך הוא מנסה את הרשעים, אלא את הצדיקים, שנאמר: 'ה' צדיק יבחן', וכתיב: 'והאלקים נסה את אברהם' (בראשית כב, א)".

בשמחה אחי, העיקר שתזכור שאבא שבשמיים תמיד אוהב אותך ורוצה רק בטובתך, ואם זה נראה לך שזה לרעתך - אתה עדיין לא רואה את התמונה הכוללת וזה רק עניין של זמן עד שהכל יתבהר ( יכול להיות שגם לא. אנחנו לא מבינים בחשבונות שמיים.. ) ושתמיד, אבל תמיד השמש זורחת מחר גם אם עכשיו קצת חשוך, כך היא גאולתן של ישראל...
אתה בכלל קולט?!בן_אהוב
ה' קורא לך צדיק!! אתה בכלל מבין באיזו מדרגה אתה?!
תודה עצומה אני אשמור לעצמי את זה ואשתדל לחזור על זה כדירסיסי נפץ

להתחזק מזה זה פשוט דבר גדול ועצום מאוד...

בשמחהבן_אהוב
כמובן, הדברים האלו שכתבתי גם מופנים אליי ואל כל אחד ואחת, אף אחד לא מושלם וכולם נופלים לפעמים באמונה וכדאי ( זה לפחות מה שאני עושה) להזכיר את זה לעצמך ברגעים קשים.
כתבן לך דברים ממש נכונים ויפים..נימניםם

מוסיפה קצת מנק' המבט שלי, לא יודעת אם מחזק או הפוך, מקווה שלא הפוך..

הזדהתי עם חלקים ממה שכתבת.גם אני לא מגלה מה שקשה לי ומתמודדת לבד כי אנשים תופסים אותי כ"פותרת בעיות" וגם יודעת שכנראה לא ידעו לעזור...

נראה לי שאני שלב אחריך- אני בתוך או אחרי שלב היאוש..

אבל לא רע לי ואפילו טוב.

אני ביאוש מהמרדף אחרי ישועות והחלטה או הגעה למציאות שאני מרפה ומה שיהיה -יהיה וחיה את העכשיו ומשתדלת לשמוח במה שיש ויש המון ב"ה .אני עושה מה שנראה לי מתאים ונכון ופחות מחשבנת,כבר לא איכפת לי..

. אצלי למשל היה אתגר מסויים שהתמודדתי איתו ואני זוכרת שהתפילה הקבועה שלי הייתה שה' יעזור לי להיות טובה יותר ופחות האתגר..האתגר נשאר אבל כל הזמן נפגשתי עם מציאות של כאב, כאב של אנשים שאני אוהבת ואני טיפוס שמתמסר עד הסוף, הייתה תק' שהעמסתי (ועודני לפעמים) הכל עלי וזה מוטט אותי כאילו מה שקורה לאחרים קורה לי, מעין סמביוזה כזאת...ואז לאט לאט למדתי ועדיין מתאמנת בלזרוק את הבעיות על ה' ולהשתדל לגופה של בעיה ולהרפות..הפכתי להיות אלופה בלהתפלל על אחרים וכמעט בכלל לא עצמי  לא מוצאת כח וזמן כי הרגיש ומרגיש לי כמו פינוק...עם השנים אני רואה שהאתגר ההוא הולך ונעלם כאילו מעצמו..

אז יש עוד עניינים שהייתי שמחה עד מאוד אם יפתרו..

מה זה אומר יאוש אצלך?

יאוש רע בכרח?

את ה' הרי א"א בכ"מ לעזוב ב"ה, הוא נותן החיים עצמם..

היירסיסי נפץ

האמת שנראה לי שאני יכול לעזור לך במצב שאת נמצאת בו הייתי במצב הזה פעם ובאמת התפרקתי פעם מרוב אכפתיות ברמה שנכנסתי פעם למיטה לכמה ימים מרוב כאב לדמתי על זה מכל מיני ספרים של רבנים חשובים אין להתמודד יש אמירה בשם החזון איש... לגבי ההגדרה שלי ליאוש זה פשוט אדישות כזאת שדי לא אכפת לי וזהו מה שיהיה יהיה.... בדכ זה פשוט אומר שאני עושה מה שצריך ולא מתייחס לא לתוצאות ולא לרצונות ולא לקיווייים אבל בימים האחרונים זה אומר שאני פשוט לא מתאמץ הרבה לצאת מהמיטה ומחכה שימאאס לי פשוט להיות שם.... בשאר הדברים לא השתנה הרבה.... מקווה שגם אצלך הכל יעבור ותגיעי לטוב המיוחל בעזרת ד'

נשמע ממש קשה,ארץ השוקולד
אני לא יודע מה בדיוק לומר, אבל אתפלל שמצבך ישתפר ושתצליח להתמודד.

ודע לך שמכאן אני רוצה שמצבך יהיה טוב יותר.

כאן באישי אם תרצה לפרוק (אשתדל לענות כשאני פה, אבל אני לא פה כל הזמן)

כחות מפה💪💪💪

ובתור עצה, אציע לך להרפות, תוריד ממה שדורש ממך כחות, ותנסה לחשוב מה נותן לך כחות ותשים דגש עליו במקום.
תודה רבה רבה על התפילותרסיסי נפץ

העניין הוא שאחת הבעיות היא שכל מה שעושה לי טוב ונותן לי כוחות נתקל בחומות של מניעות כתבתי למעלה למשל על פעילות גופנית שממש מאישה לי את הנשמה ואי אפשר להתעסק בה כבר אבל אולי בזכות התפילות שלך אני אזכה

מעדכן שוב...רסיסי נפץ

יצא לי ליצור קשר עם כל מיני גורמים שעוזרים בעניינים כאלה..... מקווה שהתנופה תחזיק...

בטוח צדיקבן_אהוב
כל הכבוד על ההתמודדות!
בינתיים זה ממשיך רסיסי נפץ

יש עוד עדכון?בן_אהובאחרונה
תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

למען יראו ויראו...😌שבורת,לב

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1

אמן ואמןנגמרו לי השמות

מצטרפת מכל הלב ❤️

שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.

ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠

שנה טובה גם לכם, תודה על הכלנוגע, לא נוגע

שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה,

גמר חתימה טובה

אמן וכן למראביעד מילואאחרונה

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

שני הצדדים לגיטימיים בעיני, מדהה יותר עם הצד שלךadvfb

יש הרבה אנשים שתופסים את הדת כעניין טכני.

עשית א' ב' ג' - אתה דתי.

לא עשית - אתה לא.

עשית ד' ה' ו' - אתה זוכה גם לטייטל "תורני"

לא עשית - אתה לא.

אממ יש בזה צדק מסויים וברור שאיפשהו עובר הגבול.

מזדהה מאוד עם הלך הרוח שאת מביאה - המוטיבציה לעשיית פעולות היא לא פחות חשובה מהעשייה עצמה. היא ה"נשמה" שנותנת משמעות לעשייה.

בכל מקרה, לגופו של עניין

אם ככה אדם מגדיר את הדת מבחינתו - זכותו המליאה. מי יגיד לו לא לעשות את זה? יש בחירה חופשית בעולם.

ובאותה מידה - זכותך לבקש מאנשים להציג אותך כפי שאת חושבת. יש לך עולם ערכים ואת רוצה שיציגו אותך לפי עולם הערכים שלך, בדגש על להגיד את מה שנראה לך עיקרי ולא את מה שנראה לך טפל. יש יותר פשוט מזה?

יש מן אשליה כזאת שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לאיזה מילון מושגים דמיוני ביחס לאיך רמה דתית נשקפת אבל כל זה עורבא פרח

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

זו בדיוק הנקודהבחור עצוב

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

בסדר, זה לא שהוא מוריד זבלנוגע, לא נוגע

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילוא

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

הוא סופר גאון רגשית, פשוט זה עניין של ניסוי וטעייהנוגע, לא נוגע

צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.

פעם קראתי כתבהמשה

על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.

די נוהפי

הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם

הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות

הוא נכשל בתור גבר או אישה

נקווה שלאבחור עצוב

שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.

השאלה האם יש מעגלי תמיכה נוספיםadvfbאחרונה

זה שהAI עושה את זה זה לא הבעיה, הבעיה אם יש עוד מעגלי תמיכה או אין.

לא נתקלתי בזה

לצאת עם בחורה שחזרה בתשובהארץ חדשה

אחרי דיון עם חבר

הייתם יוצאים עם בחורה שחזרה בתשובה, וככל הנראה גם לא בתולה? או שזה יפריע לכם?

זו שאלה מורכבתאביעד מילוא

יש כאן כמה שיקולים:

1. לאיזה כיוון היא חזרה בתשובה? מה עולם הערכים שלה? האם המנטליות שלה קרובה לשלי?

2. זה שהיא הייתה בקשרים עם בחורים לפניי החזרה בתשובה זו גם שאלה. ברור שהלכתית יש כאן בעיה האם אחרי שהיא חזרה בתשובה אני צריך להתייחס לזה?

אני אישית חושב שרק אחרי הבירור הזה יהיה ניתן לענות ואם ז מתאים לא אשלול (בתנאי שזה באמת מתאים למנטליות ולעולם הערכים שלי

יש די והותר נושאים המחייבים התאמה - ואם קיימתפ.א.

ההתאמה - שתי הנקודות הללו לא יפריעו.

אתה יודעאריק מהדרום

השאלה הזו נשאלה בפורום הזה במהלך השנים עשרות פעמים על בנים ובנות רק ברגישות יתר, בדיסקרטיות ובצנעה בלי להכניס את הבעיה שכולם מבינים לתוכן ההודעה ובניסיון לא לפגוע באף אחד מהמשתמשים.

כולה אמר בתולה אפשר לחשובintuscrepidam

מכל המעלות שהתורה יכלה לספר על רבקה, הדבר היחיד שהתורה כתבה הוא שהיא הייתה בתולה.

לא צריך להגזים, יש אנשים שמפריע להם להיפגש עם חוזרים בתשובה בגלל המשפחה, יש כאלה בגלל תרבות, אז הוא דייק לנושא שמפריע לו.

מסכימה עם ההערהאורין

תלוי איזו חוזרת בתשובהPaslash

אם היא חזרה בתשובה לכיוון של פולחן צדיקים (וד"ל) אז התשובה היא לא. אבל אם היא פשוט החליטה לשמור מצוות - למה לא? בגלל שזה פורום דתי אני נמנע מלהשתמש בשפה גסה, אז הניסוח הכי מעודן שאני יכול לומר זה שלא משנה לי עם מי היא הייתה כל עוד היא לא החליפה בני זוג כל שני וחמישי.

רחב החליפה כל ראשון שני שלישי רביעי חמישי שישיטובע בפוף

ושבת גם איתה לא הייתה יוצא?

וואללה לאPaslash

היא כנראה הייתה דוסית מדי בשבילי 😅

היא הייתה מוכרת מזונות, כידועshaulreznik

ושום דבר אחר, חחחחחחחח

וכי אלו שנוהרים אחרי פולחן צדיקים נשארים רווקים?פ.א.

באופן טבעי, אישה מסוג זה ואורח חיים כזה, תמצא חתן מתאים.

או אלו שנוהרות אחרי הצדיקות שמפעילות אירועי הפרשת חלה עם משפיעניות רשת - גם הן מוצאות חתנים מתאימים. ושם די בוודאות יש הרבה מאוד חוזרות בתשובה.

אכן כןPaslash

אך אני לא הייתי לוקח אותן

כן, יצאתי בעברארץ השוקולד

יש כאן אתגר גדולאביעד מילוא

אם יש יכולת לגשר על הפערים השמיים הם הגבול. אני כן אומר שהאתגר הוא השפה שיש מנטליות שיש בה שפה מסוימת זה מאתגר לגשר בה על הפער אם הצד השני לא מכיר ונמצא שם זה אפשרי אבל מאתגר

תכלית החיים!Nachman Wilhelm

הארה מול האפלה: חזון הנצח וייעוד האדם מול תפיסה חומרית חולפת

יש המתבוננים במשפחה ברוכת ילדים ורואים בה "דלות" או "כניעה", אך מבטם נעצר במעטפת החומרית בלבד. השאלה המהותית היא: מהי מטרת הבריאה ומהו תפקיד האדם עלי אדמות בשנותיו הספורות? אם התכלית היא נוחות רגעית ומיצוי עצמי אנוכי, הרי שדבריך "מתאימים" לך. אך אם נרכיב את משקפי התורה והמצוות, נגלה עולם אחר לגמרי.

המצווה הראשונה בתורה, "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אינה רק ציווי ביולוגי, אלא היסוד להמשכיות האלוקית. ההשקעה במשפחה היא השקעה נצחית, המביאה להתעלות הנשמה ללא הפסק בנצחיות של הבורא. המטרה העליונה היא חיבור לבורא יתברך וגילוי אלוהות בעולם הזה התחתון. דווקא מתוך הריבוי והעמל, נבנה בניין עדי עד שמתקן את השלילה שנגרמה מחטא עץ הדעת, כפי שמבארת תורת הקבלה.

כל ילד הוא נשמה נצחית וחלק מהתוכנית להפוך את היקום למשכן לו יתברך. מי שחי בתפיסת "אכול ושתו כי מחר נמות", מחמיץ את המהות האמיתית של הקיום ובוחר בחיי שעה על פני חיי עולם. אנו לא משועבדים לערכים עבשים, אלא מחוברים למקור החיים ולחוקים שמובילים לשינוי מהותי וחיובי בנפש, עד להשגת חיים נצחיים ושונים בתכלית. כפי שנאמר: וזרח בחשך אורך ואפלתך כצהרים (ישעיהו נח). וכן: כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי יהוה יחיה האדם (דברים ח). וגם: ונגלה כבוד יהוה וראו כל בשר יחדו כי פי יהוה דבר (ישעיהו מ). האמת אינה נמדדת במטרים רבועים של מגורים, אלא בגודל השליחות ובנצחיות הנשמה.

אין סיבה שלא.shindov
עבר עריכה על ידי shindov בתאריך כ"ב באלול תשפ"ו 15:16

גם גרושה לא בתולה, וגם לא אלמנה. ר' עקיבא נשא את אשתו של טורנוס רופוס הרשע. לא הייתה בתולה. אם אתה כהן גדול הסיפור שונה.

אדם שבוחר מעצמו לעבוד את ה' הוא במעלה גדולהמקריוס

אם היא "נורמלית" כפשוטו, ולא מתוסבכת, זה מצוין. היא תרים אותך ואת הבית כלפי מעלה.

ההתנסות המינית לא תהיה שיקול ממשיadvfb

המנטליות כן

שאלה מורכבתמבולבלת מאדדדד

אני מניחה שאם הייתי רווקה, אז התשובה שלי כרגע היתה לא. ואם זה היה עוד כמה שנים, הייתי עלולה להתפשר על כן.

אבל אין לי בעיה עם חוזר בתשובה, בכלל. הדבר היחיד שהיה מפריע לי, זה הפחד שהוא יחשוב על הקודמת (קודמות?) וישווה. לא בגלל ההתנהגות והמצב שלו אלא בגלל שאני לא רוצה להרגיש בתחרות סמויה עם מישהי. ולכן אני גם קוראת לזה להתפשר- כי זו סיטואציה שלא הייתי מוכנה להכניס את עצמי לתוכה.

אחרי שאלה כזאתאשר ברא

הייתי ממליצה לחוזרת בתשובה לא לצאת איתך או עם כל בחור שמתכנן לשאול שאלה כזרת חסרת טאקט ופוגעת.

מרגיש לי כ"כ מתנשא להיות "הדתי השמור מבית", מדובר בנשמה שיצאה מהמקומות שהייתה בהם ובחרה בדרכי תורה, שרוצה להקים בית של קדושה.

עם כל הכבוד כאשר אלה הדברים שאתה מסתכל עליהם עוד לפני שהכרת בחורה כזאת, אז גם אם תצא עם חוזרת בתשובה לא באמת תכיר אותה כי תגיע מהמקום המתנשא והשיפוטי, שלא יהיה מפגש חוץ מהמחשבות האלה.

צריך להגיע עם הרבה אומץ והכלה לפגוש משהו שיש בו גודל, עוצמה ואנושיות.

ואחת כמה חוסר מושלמות. בטוחה שגם אתה לא בבחינת מושלם.

זאת זכות, לא פחות ולא "ברירת מחדל" או "סוג ב'." וכל הדברים האלה.

עשתה תשובה, בחרה וחיה דרכי תורה- אז מה יש להזכיר לה את החטאים שלה?

אף אחד לא מגיע עם פנקס לפגישה ומזכיר לך על מה אתה עברת ומה אתה לא שמרת.

יש הרבה שאלות מעבר להיותה בתולה או לאshaulreznik

בראש ובראשונה, הפז"ם הדתי שלה. מן הסתם, במשפחה שלכם אימא לימדה אתכם קריאת שעל המיטה, אולי שרה את "מודה אני", קראה ספרים של סופרי ילדים דתיים וכו'. השאלה היא אם חוזרת בתשובה הספיקה להכיר את התכנים הללו ותאורטית, בכוחה להעביר אותם לילדיכם המשותפים.

נקודה נוספת: כיצד ההורים שלה מתייחסים לדת, ומה תהיה מידת ההשפעה שלהם על הנכדים.

מה שחשוב לךנחלת

בעלות תשובה, שבחרו (בעצם, שהשם גרם להן לבחור..), הן, לענ"ד, משכמן ומעלה.

לעזוב הכל, ולהתחיל לקיים חיים שיש בהם עול. כן. עול מצוות. זה לא פשוט בכלל.

הן לא גדלו כך. האין זה אומר הרבה לזכותן?

אבל לא באנו כאן לדבר על מעלתן ומעלתם של החוזרים בתשובה, אלא:

מה חשוב לך.

אם הדברים שציינת חשובים לך, ועלולים ללוות אותך אם יווצר ביניכם קשר

רציני - אתה צריך לחשוב על זה שוב. לא לכל אחד זה מתאים.

מכל מקום, חושבת שבעלי תשובה מתאימים...זה לזו. בדרך כלל, אותה מנטליות,

אותם שלבים בחיים, אותה התמודדות.....

אלא אם כן, הדתי מאוד מכיל, עם "ראש גדול"......

אנקדוטה:

לרב אהרן שטיינמן זצק"ל, הגיע בחור חרדי כדי להתייעץ איתו על הצעה

שהוצעה לו:

בחורה חרדית ש"ירדה" מהדרך ושבה בתשובה שלמה.

על השולחן ניצב בקבוק יין. הרב שטיינמן דפק על השולחן

והוא, שהיה שיא העדינות והשלמות בין אדם לחבירו,

אמר בקול קשה: אני אוסר עליך לגעת בבקבוק הזה;

אתה כופר!......

אם אתה לא מאמין באפשרות של החזרה בתשובה,

אתה כופר!

לא שחור לבןבננה צהובה

עם כל הכבוד לכל מי שמייעץ כאן. נראה לי לחפש תשובות אצל מי שנמצא בעניין.

מכירה זוגות שאחד חזר בתשובה והכל נפלא, ויש כאלה שעוברים משבר (קוראים לזה משבר 15 השנים) ופתאום מתגעגעים להמון דברים שהיו בילדות/נערות/בית אבא.

ואז פורקים עול בצורה קטנה או

בצורה גורפת.לצערי מכירה מקרה שאישה עם 4 ילדים שחזרה בתשובה אחרי כעשור החליטה שזה לא מתאים לה ועזבה הכל.

מאוד מורכב.

זה עלול לקרות גם אצל דתיים מביתנחלת

אבל לא יודעת מה היחס ביניהם לבין החוזרים בתשובה שחוזרים שוב בשאלה...

מכל מקום, רוב בעלי התשובה המוכרים לי, יציבים, מאוזנים וגם....סוג של צדיקים. וגיבורים. באמת.

תלוי אולי לפני כמה זמן היא חזרה בתשובה, אם היא לא קיצונית מדי, אם היא מאוזנת כבר, בריאת

נפש.... איך הקשרים שלה עם משפחתה (כמובן שצריך להיות מודע לעובדה שסבא וסבתא הם

לא שומרי מצוות ואיך לשמור על הילדים מצד אחד ולשמור על יחסים טובים מצד שני - אבל זה

לפי דעתי, לא אקוטי. אבל שוב, זה מאוד תלוי בך: כמה אתה גמיש, רחב אופקים, יודע להכיל,

מאוזן, יכול להציב גבולות בצורה נעימה, לא היסטרי.....)

יש אגב בעלי תשובה שנכנסו ממש לעולם הדתי, כל כולם והתנתקו ממש מכל העבר ויש

כאלה שלא; שמתגעגעים לפעמים לספרים שאהבו, מוסיקה שאהבו, לבטן גב בחוף

גדול, רחב, נדיב לעומת פיסת חוף צרה, חנוקה, צפופה, חורקת זיפזיף מתחת לכפות הרגליים

הנרתעות..., וכו'. רוצים באמת להיות על טהרת הקודש, אבל לא מצליחים באמת להיות

שם. אולי זה סוג של נשמה, או מבנה נפשי, או עד כמה החילוניות השפיעה עליהם....

ועדיין, מנסים לשמור בכל כוחם, ככל שביכולתם, על המצוות, אוהבים שיעורי תורה

רוצים להשתפר במצוות שבינם לבין המקום ובינם לבין הזולת....

לא יודעת מי יותר נחשב אצל השם.... מי יכול לדעת?

אז, תלוי איזה סוג היא ותלוי.....איזה סוג אתה!

בהצלחה!

מבחינת חזרה בתשובהניק חדש2

זה מאד תלוי באיזה אופן היא מתנהגת עכשיו.

לעיתים לחוזרים בתשובה אין אפור. רק שחור או לבן.

וזה עניין הרבה יותר מהותי ממה שציינת.

אנשים כל כך שונים אחד מהשני. אבל אני...שנונימיאחרונה

בשבילי אם היא יפיפייה, עדינה ומאוהבת בי -

אז כן.

אם ההפך,

לא הכי יפה, מחוספסת ואין לה ניצוץ בעיניים -

ועוד היה לה גברים לפניי?!?!?

אני בורחחח!!!!

שאלת המשךפצלשלי2

שלום, (אני פצלשלי מהשרשור קשר צעיר… פתחתי חדש כי איבדתי תסיסמה)

חשבתי הרבה והתייעצתי בנוגע לקשר ובסוף החלטתי שאמנם יש אי אילו פערים בנושא הדת אבל בסוף אני מעוניין לגשר עליהם ולהתגבר עליהם

אז רציתי להתייעץ בנושא, איך מכילים ומתגברים על פערים?

אני אתן דוגמא קיצונית שאני לא ממש יודע לנסח טוב (זה ממש יישמע נורא ואני מבין את כל אלה שיגידו שזה לא ענייני ואני לא צריך להיכנס לזה, מצד שני בסוף זה כן רלוונטי לביתי שאבנה, אז לעזור ליהודי לקראת חתונה אולי עדיף מאשר להוציא עליו עצבים) אבל למשל קשה לי כשאני הולך ברחוב ו(חס ושלום) אני רואה בת אחרת שדווקא כן לבושה באופן צנוע יותר, ואני שואל את עצמי אם אני בוחר נכון. ברור לי שזה עניין של איזהו העשיר השמח בחלקו, אבל יש גם עניין זוגי פה בנושא. בקיצור הניסוח שלי גרוע וזה ממש לא נוגע רק לצניעות פשוט זה יחסית קיצוני.

אני בבלאגן פה. אשמח לחכמת ההמונים!

(נא לא לכעוס עליי)

שאלה גדולה שאלתלגיטימי?

וזו בדיוק תובנה #1 שלי:

תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות

זה הבסיס, וצריך ללמוד על זוגיות.

אבל נראה לי יותר עקרוני מזה:

אם אני מבינה נכון, שניכם עוד בשלבים ראשוניים של גיבוש זהות עצמית. אלו השנים של עיצוב האישיות הרוחנית. כשאנחנו במסגרת של תיכון, יש פחות מקום של בחירה ועצמאות, וזה מתבטא בשנים שאחר כך - מהן הבחירות שאני עושה? ממי אני בוחר ללמוד?

המקום שבו גדלנו, אותו ההורים שלנו בחרו, זה לא בהכרח מה שאנחנו נבחר - ובטח שלא אחרי שינוי משמעותי של שירות צבאי (או לאומי). איך שאתם היום, כפרטים וכזוג, יכול להשתנות בצורה דרסטית בשנים הקרובות, לכל כיוון.

מעבר לזה, כמה עניינים נוספים:

1. כבני זוג, אנחנו לא אחראים על עבודת השם של השני. נכון, יש כיוון, יש דרך, יש שאיפות משותפות לבית - אבל בפרקטיקה, אני מאמינה שאין לי מקום להתערב.

במילים אחרות: אנחנו מתחתנים עם האדם, לא עם קיום המצוות שלו. נכון, זה צד מסוים של האישיות - אבל יש עוד הרבה.

אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי, וזה בסדר, אבל מה יקרה אם בת הזוג שלך תחליט יום אחד להיות חרדית? חב"דניקית? גוראית? חילונית? מסורתית?

אני חושבת שלעמדה הרוחנית יש השפעה גדולה על הקשר, ואנחנו רואים זוגות שנפרדים על רקע זה - אבל גם כאלו שמחליטים להישאר יחד, בגלל האדם שאיתו התחתנו. (אאלט כך קרה למנהלת כאן).

[וגם צריך לשאול מה יקרה לחינוך הילדים - בהנחה שהיא לא משתנה, האם זה קו אדום מבחינתך?

2. זוגיות זה מקור של אור וחום, התעצמות וגדילה - אבל לא של טיפול. לטיפול הולכים לאנשי מקצוע. לברוח מבעיות בבית לתוך קשר זה רחוק מאוד מפתרון, ועלול גם להזיק לקשר.

3. האם בחרת נכון? עוד לא באמת בחרת, אבל שים לב - תמיד יהיו בנות צנועות יותר, וכל X אחר שתרצה. מה שהופך בחירה להיות נכונה זה המחויבות ההדדית שלכם. אם כל הזמן תפקפק בבחירה, אז זה לא יאפשר לקשר שלכם להתרומם. פזילה לצדדים לא תקדם אותך למטרה.

מותר לרצות ולחלוםלאחדשה

זה בסדר גמור שאתה רואה משהו ורוצה אותו, ולאף אחד אין זכות לכעוס עלייך בשל זה.

צריך לזכור כמה דברים-

1. פער דתי יכול להתרחב ולהצטמצם בלי קשר למה שהיה לפני החתונה. החיים קורים, דברים משתנים, לאנשים מוצאים את עצמם במקום אחר ממה שהתחתנו.

2. תחפש מידות ולא מעשים. כשיש בסיס מוצק וטוב של התנהלות נכונה ומידות טובות, השאר כבר יבוא מעצמו. ז"א אם האשה שלך מחוברת לעצמה ולאמת שלה, שואפת לבית של תורה פשוט עדיין קשה להם זה כיוון טוב.

לעניות דעתי זה עדיף מישהי שמתלבשת צנוע אבל מסוכסכת עם עצמה, חסרת ביטחון ועושה דברים כי צריך ולא כי היא רוצה ומחוברת..

3. תסתכל על המכלול. לכל אחד יש חיסרון. האם הפערים האלה מהותיים ההתנהלות החיים או פשוט לא מתכתבים עם מה שדמיינת לעצמך?

לעניות דעתי ניכר שאתה צריך לבנות את עצמךintuscrepidam

אתה צריך לבנות לברר עם עצמך מה חשוב לך, לבנות סולם ערכי, ללמוד תורה, להתחבר לישיבה ולרבנים, ומתוך כך להחליט.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, אפשר לעשות את התהליך הזה עם הבחורה. אבל תברר איתה קודם מה היא חושבת. אמרת שהיא הולכת למדרשה, דבר איתה על ערכים, על השאיפות…

בא לי להיתפס דווקא לדוגמא שלךמדרשיסטית20

ולומר לך שהכי לגיטימי בעולם הרצון שלך שאשתך תתלבש צנוע!!

ירגמו אותי כל הפמיניסטיות הפרוגרסיביות אבל חוסר צניעות של האישה חד משמעית פוגם משהו בקשר האינטימי שלהם. הוא הופך משהו שאמור להיות רק שלהם כזוג, מקום של "סוד", מקום שהוא אינטימי ומיוחד להם- לנחלת הכלל. ברור שזה פוגע בזוגיות!! ברור!

אני לא יודעת אם בהכרח רואים את זה תמיד על פני השטח, אבל ברור שבפנים- זה משפיע. מותר לך לרצות שאשתך תשמור על צניעות ובכך תשמור על האינטימיות שלכם. מעבר לזה, ברור שחוסר צניעות חיצונית זו אמירה, וסופר לגיטימי שלא יתאים לך מבחינה תורנית האמירה הזאת.

האם בגלל זה נכון שתיכנס לה לעבודת ה'? לא. אבל מותר לך לחפש ולרצות אישה שמתלבשת בצניעות.

ביחס לשאלה המרכזית שלך- אני לא מומחית גדולה באיך מגשרים על פערים דתיים ותורניים, כי אחד מכללי הברזל שלי כשחיפשתי בעל זה שיהיה לנו שיח תורני משותף, שנסתכל על התורה מאותה נקודת מבט. וב"ה זכיתי וזאת אכן המציאות ואין ברכה כזאת! תענוג עצום!

הדבר היחיד שכן עולה לי זה שלפני שאתה ניגש לגשר על פערים אני חושבת שלפני הכל אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך. ואל תוותר על משהו מכוח האנרציה, כי זה יכול להתהפך עליך יום אחד ותהיה מתוסכל שויתרת על עצמך ועל משהו שחשוב לך.

זה לא אומר שאם תחליט שזה מאוד חשוב לך אז אוטומטית שווה להיפרד, אבל כן כשדברים יותר מבוררים לך באופן אישי, אז יותר קל לנהל שיח של גישור על פערים.

אגב זה לא סותר את מה שאמרתי מקודם לגבי לא להיכנס לעבודת ה' שלה, כי מראש שיח של גישור על פערים הוא לא שיח של "תשתני" אלא של "וואי אני מרגיש שהעקרון הזה נורא חשוב לי כי.... ומצד שני..... מה את מרגישה כלפי זה? איפה זה פוגש אותך?" ומשם מתגלגלים ומנסים להבין איך מגשרים על הפער ובמקרה של לפני נישואין- האם זה שווה לנו לגשר על הפער.

היחס ללבוש האישה בדייטים יכול לנבוע מ3 רבדים לענ"דadvfbאחרונה

רובד הלכתי - לבוש מסויים לא עונה על הקריטריונים ההלכתיים. סעיף בשו"ע, שצריך לקיים כמו כל הסעיפים שבשו"ע.

רובד הברית בין איש לאישה - לבוש לא צנוע פוגם בברית מההיבט האינטימי בין האיש לאישה.

רובד חברתי - לבוש מסויים מציין השתייכות חברתית.

דווקא אני מבין שבדרך כלל מה שמעסיק אנשים זה בעיקר הרובד החברתי, ואני אומר את זה בלי לזלזל בו כהוא זה, זה רובד מאוד משמעותי.

בעיני, הרובד של הברית הוא לא תלוי רק בקריטריונים ההלכתיים, הרי גם בהלכה יש מגוון *מסויים* של דעות. וחלילה אם נגיד על דעה מסויימת שמתירה טיפה יותר שהיא חס ושלום גורמת לפגם בין הברית לאיש והאישה. לכן, עניין זה גורם לי לתהות ביחס לכך האם הקריטריונים ההלכתיים הם הפרמטר המרכזי לעניין של הברית. בודאי שהם מעצבים את הברית, אך לא נראה לי שבצורה בלעדית.

העניין שלהכנס לעבודת ה', נראה לי שבהחלט הוא נכנס לה לעבודת ה' וזה לגיטימי מאוד. בפועל, עבודת ה' של האישה משפיעה על הבית כמו עבודת ה' של האיש.

הפתרון שהצעת בתור החלפת רגשות הוא בהחלט נשמע נכון לכל דבר שקשור לזוגיות. ליצור תקשורת מיטיבה ולהגיע להבנה הדדית והזדהות זה מדהים. ההתעסקות בפן הריגשי והתקשורתי יכולה להפרות את השיח וליצור מחשבות ורגשות חדשים של כל אחד מהצדדים ביחס לאיך שהוא תופס את הנושא. שיח זה גם יכול להגיע לקרבה שמאפשרת ויתורים והליכה לקראת אחד לשנייה. אמנם כמו שכתבת, ברגעי ההחלטה לפני נישואין, ההחלטה היא מאוד אישית - לשחרר או לא. מכיר חבר ששם תנאי לכיסוי ראש מלא אחרי החתונה והאישה החליטה לזרום. זה באמת עניין מאוד אישי.

בגלל שהוא עסוק בהשוואות נשמע שהעניין יותר חברתי.

אם עניין הברית היה פה המרכזי, ההשוואה בין נשים שונות לא היתה מתחילה. מה שפוגם בברית, בודאי לא ראוי לזוגיות.

תעשה לה טובה ואל תתחתן איתה.ניק חדש2

זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול.

סליחה שתוקפנית.

מכירה יותר מדי מקרוב את ההשוואות הבלתי פוסקות האלה.

אם אתה רוצה דוסית תתחתן עם דוסית.

ואל תצפה ממישהי שכרגע לא דוסית להפוך לכזו.

מה עם אהבה?שנונימי

אתה מתחתן עם אישה שאתה אוהב?

או עם שמלה?

אם היית מבוגרנעמי28

הייתי מתייחסת לפזילות שלך החוצה.

אבל כתבת שאתה צעיר לקשר (תיכון?) + נכנסת לזוגיות ממקום של קושי נפשי + פערים + פזילות החוצה לחיפוש יותר טוב.

אולי פשוט קחו הפסקה אחד מהשני.

אתה עדין צעיר, תבנה את עצמך, תבין מה חשוב לך, כל אחד יפנה לחייו ולהתפתחות שלו ותדברו בעוד תקופה אם מתאים.

אני לא חושבת שבשלב כל כך מוקדם בחיים צריך להיות במקום של "להילחם על הקשר"

די מסכימה.נחלת

שאל את הרב שלךadvfb

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילוא

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

חיפשתי באינטרנטנקדימוןאחרונה

ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.

אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

אולי יעניין אותך