איך מרגישים שהתפילה משפיעה?ואני הקטנה
מרגישה שאני מתפללת המון - ושהשמיים כאילו אטומים. שום רמז בכיוון שאומר שיהיה טוב.. (אולי רמזים מאוד דקים ולא מספקים..)

מה עושים?
יש למישו קטעים על מעלת התפילה? או ספרים.
מרגישה ששום דבר לא זז. לא במציאות ולא בי.

יצא חצי פריקה.
המ. בכל מקרה.

תבורכו בשבוע טוב, בבשורות טובות ובמשאלות שמתגשמות בטוב.
'עולת ראייה' ההקדמה. ומהרל. והרב הס "אמונות"נפש חיה.
תתפללי על דברים קטנים. בד"כ הם מתקיימים.חסדי הים
ממליצה על ספרמשיח NOW

ברח לי..משיח NOW

ממליצה על ספר "נר לרגלי" של הרב יעקב ישראל לוגסי שליט"א,

שזה ספר על אמונה ,

יש שם קטעים נבחרים שמדבר אודות תפילה , שהמטרה היא לא שהתפילה תתגשם , אלא עצם הפנייה לבורא ולבקש ממנו על כל דבר..שם זה מובא בהרחבה מופלאה.

בהצלחה

תודה, מחזקואני הקטנה
איזה צדיקה שזה מה שמפריע לך.בוז
מי אמר שצריך להרגיש?אניוהוא
אמונה לא בהכרח מרגישים...
זו עבודה חשובהדעתן מתחיל
יש הרבה, אולי אחריב מאוחר יותר
לבינתיים, אולי תתחברי לספר 'שווה לכל נפש | תפילה' של הרב משה שילת. ממליץ.
בוא נקווה שלא תחריב...לב אוהב

ולפותחת @ואני הקטנה

כמו שהציעו את הספר "נר לרגלי" של הרב יעקב לוגסי, אז שם אני חושבת מוסברת הנקודה שהתפילה נועדה לא ככלי להגשמת המשאלות שלנו (ואם נחשוב ככה , כנראה שנתאכזב) אלא ככלי להתעלות ולהתקרב לקב"ה.

(גלגלתי קצת על העניין של עיון תפילה ונתקלתי בדף גמרא הזה) 

"אמר ר' אלעזר גדולה תפלה יותר ממעשים טובים...גדולה תפלה יותר מן הקרבנות

א"ר חנין א"ר חנינא כל המאריך בתפלתו אין תפלתו חוזרת ריקם"

אבל מצד שני -

"כל המאריך בתפלתו ומעיין בה סוף בא לידי כאב לב"

אם בעצם נחפש את הקרבה הרוחנית שבתפילה, את הרגש, דבקות, אהבה, השתוקקות , כיסופים וכו' אז נרגיש את הסיפוק וכנראה שאז פחות נרצה לראות הוכחות של התגשמות הבקשות שלנו. 

אני לא אומרת שזה קל, בכלל לא.

ממקום אישי אני יכולה להגיד לך שתפילה זה ים של סבלנות, והרבה התמדה, עיון תפילה זה אחד מהדברים שצריכים חיזוק! 

יש עוד הרבה לכתוב עלזה שחושבים על זה... 

אבל ממש אהבתי את השאלה.

תודה רבה על התגובההשאלה.
נחריב את הרע ונבנה על גביו רק טוב בע"הדעתן מתחיל
@ואני הקטנה

אלו רק קצת נקודות, ולא בטוח מתאימות לכל אחד. קחי אם תרצי את מה שתרצי, ואפשר וצריך להרחיב הרבה כל אחת.

1. תפילה לא שווה לבקשה. זה קריטי על ההסתכלות שלנו ועל הציפיות. תפילה זה דיבור עם ה' יתברך, בפשיטות.

2. כידוע התפילה נלמדת מעבודה. וזו עבודה. לכן כדאי לשבת כמה שניות לפני וכמה שניות אחרי. להתחבר, להתבונן ולשפר (נוגע בהחלט לבקשה).

3. גם כשאנחנו מבקשים, לפעמים זה קצת חיצוני. לכן מומלץ להוסיף מילים משלנו לתפילה (בהקשרים נכונים כמובן). אבל גם אז להבין שרק הקב"ה רואה את כל הטוב ויודע מה טוב באמת בשבילנו.

4. הבקשה נמצאת באמצע בכוונה. היא צריכה להיות בין השבח להודאה. ככול שנכוון יותר שם גם הבקשה תעלה יותר למעלה.

וההמלצה על הספר עדיין תקפה.. ואם צריך עוד, לא חסר ב"ה.
תפילה נועדה גם למילוי משאלות הלב.ארצ'יבלד
ולכן אנחנו קודם מדברים על גאולה, ואז סומכים תפילה.
רשי בברכות. נראלי ה:
אני בטוחה. לא מספיק בקיאה אבל במקורות של זה.לב אוהב

תפילה היא דרך החיבור וההתקרבות שלנו לקב״ה.קרן-הפוך
עבר עריכה על ידי קרן-הפוך בתאריך ח' בטבת תשע"ט 08:00
לא חושבת שיש מה לצפות לתגובה אישית.

רוב התפילות הן תשבחות לפועלו של הקב״ה בעולם. תזכורת לדברים יומיומיים טבעיים - שהן בעצם ביטוי לכוחו של הקב״ה שברא את העולם.

תפילות אחרות הן על מאורעות שהתרחשו אלפי שנים בעבר - בריאת העולם, המבול (קשת בשמים), תקופת האבות (״מגן אברהם״, יציאת מצרים, תקופת השופטים, הנביאים והמלכים, אירועים סביב חורבן בתי המקדש (הצומות והתפילות והבקשות בימי הצום).

בכל העולם היהודי, מיליוני אנשים לאורך אלפי שנים - מתפללים שלוש פעמים ביום ״מחיה המתים״ בתפילת העמידה.
זה עוד לא קרה, ועדיין מאמינים וממשיכים להתפלל ולבקש.
תפילת 18 היא בדיוק 12 ברכות עם נטו בקשה.ארצ'יבלד
דברים שרואים משם, כנראה לא רואים מכאןמשה
יש בורא לעולם הזה וכנראה שהתוכניות שלו שונות משלנו.
למה? לא יודע.
לו ידעתיו הייתיו

אבל הוא ממש מתסכל לפעמים. אבל ממש.
את אמורה להאמין שהכל לטובההבל הבלים

ולהתפלל רק כי יש חובה. אבל בתוך תוכך להרגיש הכרת תודה כלפי ה' וקבלת המציאות. 

ככה הבנתי מהרב שלום ארוש.

קודם כליהיה בסדר....
"אין תפילה ששבה ריקם"
כל תפילה מתקבלת וכל תפילה משפיעה
לא תמיד זוכים לראות את זה באופן ישיר...

זה לא נכון שאין תפילה ששבה ריקם.ארצ'יבלד
גמ בברכות שאומרת שתפילה בציבור מתקבלת. משמע שלבד לא.
אני חושבת שהכוונה שהיא נשמעת אבל לא בהכרח מתקבלת..לב אוהב

או יותר מדוייק קורה משהו עם התפילה, היא משפיעה משהו.. אבל לא בהכרח שמה שרצית דווקא יתקבל. 

וזאת באמת שאלה אם ככה למה צריך את הברכה של שמע קולנו.

מחקתי את הקטע הזה.ארצ'יבלד
חשבתי שאולי הנקודה בקבל תפלותנו היינו *ברחמים וברצון*
במובן שונה מסתם קבל תפלותינו.

ולכן לא בהכרח יש ראיה משם.
אה יפה!לב אוהב

תעשי לעצמך קצת סדרYosi123
השמיים אף פעם לא אטומים. זה הבנה מהשכל שחייבת להתיישב על הרגש. רמז לדברים שזזים..כשנהיה הרב מרדכי אליהו נראה גם תוצאות ישירות לא רק רמזים! בקיצור במציאות זה לא ריאלי לנסות לראות דברים שזזים, תפילה זה לא כספומט, מה שכן אפשר לראות ושם החובה שלנו להמשיך לעבוד עד שזה קורה, זה המקום שלנו בתפילה. אם מצליחים להתבטל ולהגיע לרמת ריכוז גבוהה מתוך הבנה ששום היסח הדעת לא שווה יותר מהתפילה-ולכן צריך להתרכז רק בה, ומתוך הרגשה אמיתית שאנחנו עומדים מול מלך מלכי המלכים בפחד ובאימה, ומתוך אמונה שלכל מילה שנוציא מהפה תהיה השפעה(שלא בהכרח נדע מה היא), ומתוך אמונה חזקה שכל העולם נברא בשביל הרגעים האלו של החיבור בין האדם היהודי לבורא-כשנגיע לשם בטוח נרגיש שינוי..לשם לפחות צריך לשאוף.
אחי, תזכיר לי בבקשה איך מתייגים?עף על עצמו

אין לי מושג...Yosi123
אז אני אגלה לך עושים סמל כזה: @, ואח"כ כותבים את השםעף על עצמו

פשוט מישהו אמר לי.

השאלה יוצאת מנקודת ההנחה חסרת הביסוס (לפחות עד שיוצג)אורות מאופל
שמרגישים את הפעולה.
אני חושב, שלא צריך בהכרח לחפש שהתפילה "תפעל משהו" בעולם,עף על עצמו

זה שייך בעיקר לצדיקים גדולים, שעליהם נאמר שרצונם הוא רצון השם "ותגזר אומר".

אבל אצל האנשים הרגילים, וכנראה גם אצל הצדיקים, עיקר התפילה היא דרך להתקרב אל השם!!!, וכן כותב הרבי מפיסצנא בספר חובת התלמידים בעניין התפילה, עייני שם.

עוד חשוב לציין, שגם כאשר התפילה פועלת משהו (אצל הצדיקים וגם אצל האנשים הרגילים), אין היא משנה את רצון ה' ח"ו, אלא כפי שכתב מרן הראי"ה קוק ועוד, התפילה משנה את האדם ומימלא הגזירה שהייתה עליו משתנה.

שנזכה להתפלל מכל הלב.

כיוון שאתה יוצר ניגוד, משמע שלא הבנת דבריהם.אורות מאופל
אם אתה מבקש בתפילה דברים רעים, ממילא אין שום סיבה שיתקבלו.
אם ביקשת דברים טובים, משמע שביקשת קירבת אלוקים, (לדוגמא, אלוקים הוא מקור כל הטלויזיות, והוא מופיע גם כטלויזיה הטלויזיאית ביותר, לכן בקשת טלויזיה חדשה= בקשה להידמות לאלוקים= בקשה לקירבת אלוקים) וממילא אין חילוק. ובודאי שמחברי התפילה התכוונו שהעמדה הנפשית של המתפלל תהיה עמדת המבקש מילוי חסרונותיו, כפי שיוכל להבין כל מי שיעבור בקריאה קלילה על נוסח התפילה (שאינו "טאטע!"/"גיוואלד!"/"אוי ויי!" ושאר קריאות קרב מזרח אירופאיות, לדוגמא).

דברי הרב שהבאת הוצאו מהקשרם. הרב מייצר את התשובה הזאת כפיתרון לבעיה הפילוסופית שעלולה לעלות, וצריכה שלא לעלות, כתוצאה מהתפילה. הוא לא אומר שם, שזאת תכלית התפילה, או ה-תכלית בכל אופן.

לא חשבתי להיכנס לדיון , אבל הייתי ממליץ למשתתפיו, אם כוונתם לייצר בירור אמיתי ולא שירשור פריקות-דעותינו-על-תפילה, לצטט מקורות מוסמכים (כלומר לא ספרים בכריכה רכה וב3 ב100 בשבוע הספר) שאומרים את הדעה של המצטט.
בברכת "אוטם אוזנו משמוע תפילה גם תפילתו תועבה"
אוקיי אחי, אני משתדל לענות על דבריך החשובים,עף על עצמו

כשהבאתי את הראי"ה (ודרך אגב כ"כ ברב חרל"פ במי מרום כרך י"ג ובמקומות אחרים) לא כיוונתי לעניין "תכלית התפילה" האם העיקר בה הוא קירבת אלוקים או מילוי בקשתינו, אלא היות וגם אני הסכמתי שיש מציאות של מילוי בקשתינו ע"י התפילה, אז רק צייינתי שחשוב לידע את היסוד שאין שינוי ברצון כנ"ל.

לעצם העניין - אכן זו סוגיה דקה ורחבה מאוד, ואינני מתיימר לתפוס אותה על אמיתתה, רק העליתי נגיעות על פי פשטי הספרים - שלפחות כלפי אנשים רגילים, עיקר עבודת התפילה איננה "מילוי הבקשות" כי אם "קירבת אלוקים",

וכפי שאתה ציינת שהלא פשט התפילה מורה שתכליתה מילוי הבקשות, אף אני אומר שהמציאות הרגילה מורה שרוב ככל בקשות האדם בתפילה אינם מתמלאים, מה שמורה שלפחות כלפי האדם הרגיל אין זה עיקר עבודת התפילה,

והבאתי ראיה לזה - שכ"כ האדמור מפיסצנא כמדומני בחובה"ת.

אומנם, אכן נראה לי שיש צורך להבין שאין ניגוד בין בני התועליות האלה של התפילה, ובאמת הם אחד, אך זהו נושא עמוק שנעוץ בעניין רצון האדם ובעילויו, ובהבנת מהות התפילה, והדברים אצלי עדיין בתהליך בירור. בהצלחה אחי!!

מזדהה מאודבת של השם

תתפללי גם על זה..

לא בצחוק

זה עוזר! תפילה היא גילוי הרצון

מספר תשובותהמדלג

בס"ד

1)אי אפשר להרגיש "השפעה" , הרגש הוא משהו יחסית נמוך ואילו השפע העליון נעלה מכל הגדרה כזו.

2) הקב"ה נענה לכל תפילה בכוונה , השאלה אם זה יהיה בגילוי או בהעלם. 

3) אין מתקבל יותר מתפילות בציבור.

4) צריך להישאר מחוברים לכנסת ישראל ולא להתעמק אך ורק בצרכיך הפרטיים , אלא מתוך חיבור לכלל ישראל.

5) אם את רוצה להרגיש שמשהו משתנה בך ובמציאות , את צריכה להתבונן בדברים שאת מתפללת עליהם ואכן קורים בגילוי , מתוך כך תבואי להכרת תודה (אמרת ברכת השנים - היה לך מה לאכול באותו יום ? חושבת שזה במקרה? אמרת ברכת הרפואה - האם יש מקרובייך שהם בריאים? מקרה? וכו' וכו')

6) כל אחד ואחד (לעניות דעתי )צריך לזכור בחלק מהותי מהתפילה שמתקיים לעינינו ממש , קיבוץ נדחי ישראל ובניין ציון - האמנם המציאות לא משתנה? לדעתי לא רק שהיא משתנה אלא היא מתהפכת לאט לאט ב180 מעלות.

יהי רצון שכולנו נזכה בחיבור נפלא עם ה' יתברך.

בהצלחה!!

נ.ב. הציעו לך כאן ספרים נהדרים , מאוד ממליץ.

תודה רבה לכולם!!ואני הקטנה
היענות מרשימה ומשמחת!

קראתי הכל, אקח מה שנגע לי ומתאפשר..

שוב תודה, אתם מקסימים
רק הערה קטנה -צלילי השקט

למרות שיש לי הנחות יסוד קצת שונות - 

אני רוצה להעיר על המחשבה של הצפיה למשהו מהתפילה.

ההבדל בין תפילה למאגיה, זה שמגיקון (מכשף) שעושה טקס מאגי - לדוגמא כדי להוריד גשם, הוא שולט בטבע, יש שם פעולה של שליטה, הוא אומר לחשים מסויימים בצורה מסויימת לאלים מסויימים, ועושה פעולות "סמליות" כמו זילוף מים כסמל לגשם, הדלקת ניצוצות כסמל לברקים, מעלה עשן כסמל לעננים, ומקיש בתוף כסמל לרעם - תוך אמירת שמות ולחשים שיגרמו להפעלת האלים שאחראים להורדת גשם. על פי המאגיה - הטקס חייב לעבוד. אם הוא לא עובד כנראה שלא ביצעת את הטקס טוב. תעשה עוד פעם בצורה נכונה והוא יעבוד. זוהי הפעולה המאגית פעולה של שליטה על הטבע. 

תפילה זה עולם שונה לגמרי, כאן אנחנו לא שולטים בטבע, אנו מבקשים - זה יכול לקרות וזה יכול לא לקרות. אם נצביע על המופע של שינוי הטבע במקרא אנחנו נראה שהוא מוצג כ"נס". נס זו פעולה שבה האדם לא פועל, אלא נפעל, האל הוא זה שפועל, והאדם נשלט. בניסים במצרים משה לא עשה את הנס, משה היה הסביל והשליח, האל עשה את הנס. זו השקפה אחרת מההשקפה שהאדם שולט בטבע (על ידי שליטה באלים), זה אדם שנשלט וכפוף לרצון האל. תפילה - היא לא פעולה של שליטה על האל, גם האדם הכי צדיק בעולם שיתפלל לא מחוייב שיענה בחיוב, תפילה היא לא שליטה, היא בקשה ותחינה - שיכולה לא להתממש. ברובד העמוק של הדברים, כמו שאמר הרב יהודה וקסמן אלוהים יכול לשמוע, להקשיב לתפילה, ובכל זאת לומר לא. 

בהצלחה. @ואני הקטנה

אפשר רק בקשה?לב אוהב

דברים יפים. אבל למה לכתוב אלו-הים? זה ממש צורם לקרוא את זה. 

(ואני בטוחה שיש לך טענות רציניות למה זה מותר ועדיין. מרגיש לי יותר מכבד, צנוע וירא שמיים להגיד אלוקים)

יש בזה משהו מאוד מתריס לכתוב אלו-הים שזה ידוע שבד"כ אנשים כותבים אלוקים.

מסכימהבת של השם

מצטער אם הניסוח פוגע ברגשות מסויימיםצלילי השקט
אני פשוט לא מסוגל להשתמש בניסוח עם ק.
זה לא אפשרי לי נפשית לעשות את זה.
כי זה מרגיש הורס, כאילו לקחת את שם ה' ולהרוס אותו - ולאו בהכרח בגלל שזה נכון.

בכל מקרה - בהמשך אנסה למצוא משהו חילופי שלא יפגע ברגשות מסויימים. ותודה על ההערה.
סליחה, אבל לדעתי מה שיותר "הורס" את שם ה' זה הזילות בו..בת של השם

למה אתה לא אומר א-ד-נ.. סתם ככה?

אוקילב אוהב

אם בדקת את ההלכה ומצאת לכך היתרים, אז אין בעיה. פשוט רוב העולם יודע שיש בכך בעיה וזילות של שם ה'.

ולכן באמת לא ניתן לכל אדם לפסוק הלכה על פי רגשותיו תחושותיו ומצבו הנפשי, כי אחרת כל אחד היה עושה ופועל לפי ראות עיניו.

מה זה רוב העולם יודע? מצד אחד מחלוקת מצד שניארצ'יבלד
רוב העולם מכריע את המחלוקת?
דברתי על העניין שזה צורם באוזןלב אוהב

כל דתי שדיברתי איתו או ששמעתי אותו, או לא יודעת מה. אמר אלוקים. (נכתב בלשון זכר לצורך נוחות)

מאיך שכתבת, הכרעת את הדיוןארצ'יבלד
"אם בדקת את ההלכה ומצאת לכך היתרים, אז אין בעיה."- הווי אומר עשה כרבותיך.
פשוט רוב העולם יודע שיש בכך בעיה וזילות של שם ה'.- הווי אומר, רוב העולם יודע ש... וממילא לכן אסור. (אחרת זו חתיכת אינפורמציה מיותרת לחלוטין.)
נכון צודק.לב אוהב

לדעתי זה חוסר כבוד לעשות משהו מתריס עם שם ה'. גם אם יש לכך היתרים. 

אם רוב העולם נוהג משהו מסוים וככה הלכה נפוצה בעניין הזה. למה לבוא ובריש גלי לפעול אחרת כי יש דעת מיעוט של מיעוט שזה מותר? כאילו מה המטרה בזה בעצם? 

אולי קצת התייפייפתי בתשובה שלי לצלילי השקט. my bad.

אממממארצ'יבלד
@צלילי השקט אתה חייב לה תשובה.
זה לא נשאל כלפי

סיבות שאני יכול לחשוב הן:
1. מי שלא מסכים איתך וטוען שכן צריך לומר אלוה-ים מכיוון ש.. "שכמו שאסור לכנות שם לחבירו – קל וחומר שמו של הקדוש ברוך הוא.
לכן, אם יש צורך להזכירו – אין זה נחשב 'לשוא', ואז [יש גם חיוב לאומרו כהוגן]."
ז.א. טיעון אני צודק, ולכן תעשו כמוני! המטרה לגלות את האמת שאותו צד חושב שנמצא אצלו.
2. "שכמו שאסור לכנות שם לחבירו – קל וחומר שמו של הקדוש ברוך הוא.
לכן, אם יש צורך להזכירו – אין זה נחשב 'לשוא', ואז [יש גם חיוב לאומרו כהוגן]. " מפריע להם ששם ה נאמר בשינוי כמו שלך מפריע ההפך...

מה עם הפורום?

אוקי..לב אוהב

ופורום אנגלית כאילו? 

(אם כן, אז רק אומר שאין ניקים שכותבים שם ולא כיף להיות הפעיל היחידי...! צריך לחפש חוצניקים שיסכימו להרשם לאתר ננה-בננה )

אני אסביר את עצמיצלילי השקט
המנהג לכתוב אלוקים בק' - נוצר לא בגלל שאסור לכתוב אלוהים, אלא בגלל שאסור למחוק את המילה אלוהים (ועוד 7 שמות שאסורים במחיקה).
אדם יכול לכתוב כמה שהוא רוצה אלוהים - העניין הוא שיהיה אסור לו "לאבד" את הדף שעליו כתוב המילה אלוהים, או למחוק את המילה אלוהים.
מתוך תחושת יעילות למיחזור דפים/זריקתן לפח - אנשים מעדיפים לכתוב - א - ל עם מקף, או א - לוקים עם ק'. כדי להיות נקיים מרגשות אשם וחשש של מחיקת השם כשהם זורקים את הדף - כי זה לא שם ה' - זה עיוות שמותר למחוק.

אז מה למדנו ?

1. מותר לכתוב אלוהים.
2. אסור למחוק אלוהים.

על פי כמעט כל האחרונים במחשב זה לא נחשב כתיבה, ולכן זה לא נחשב מחיקה.
ולכן - מותר לכתוב ולמחוק את השם אלוהים בפורום.

(היתי גם מעלה לכאן את הפסוק (דברים יב, ד) שממנו חזל הוציאו את הדין (מכות כב.) - ומעלה כמה מחשבות על פשט ודרש. גם היתי כותב משהו יפה על מקורות של השמות האלוהיים, אבל זה נושא אחר, דיון אחר, במקום אחר, ובזמן אחר. )

זה כבר משהו, אוקי.לב אוהב

השאלה אם במציאות תגיד אלו-הים

כי זה מרגיש הורס?ארצ'יבלד
אגב, אם זה נתון במחלוקת יפה מצידך שאתה מתחשב
יש גם כאלה שאסרו לקרוא לו אלוקים בק'אריק מהדרום
מקל וחומר כל המכנה שם לחברו ק"ו להקב"ה.
מי סובר כך?אורות מאופל
מהרב שרקי כבר שמעתי את זה.אורות מאופל
התכוונתי לשאול מה מקורותיו לכך, ולא קיבלתי מקישורך תשובה המאפשרת את מציאתם.
שו"ת מקוה המים לרבי משה מלכה זצ"ל אב"ד פתח תקוה ושו"ת יביע אאריק מהדרום

תשובה ראשונה

ובהמשך עוד.אריק מהדרום

כן, איפה שם?אורות מאופל
חשבת לשאול אותו? הוא חשוד בעיניך שהוא ממציא?אריק מהדרום

אני אחסוך לך ואשאל אותו.

כן. לא. השאלה השניה לחלוטין לא קשורה.אורות מאופל
אז למה לא שאלת אותו?אריק מהדרום

אתה לא באמת רוצה תשובות, נכון? אז אני אתן לך בכל זאת, נשמה.

אם היית רוצה תשובות התשובה ההיא היתה מספקת אותך.

והנה תשובת הרב שרקיאריק מהדרום

הוא יודע שהתשובה שלו מתפרסמת בפומבי?לב אוהב

זאת בלי ספק דרך מעניינת לומר 'לא זוכר'אורות מאופל
הייתי מדבר בכבוד יותר כלפי הגר"א שרקי שליט"א!!עף על עצמו

אם העובדה שהרב שרקי לא זוכר כל שו"ת בעל פה היא אי כבודאורות מאופל
בעיניך, הייתי ממליץ לך לברר אצלו את המושג כבוד.
אויי אהובי, עזוב אותך משטויות, אנא ממך תגיד ליעף על עצמו

איך מתייגים. 

אני אכן לא מחפש תשובות, אלא להבין תשובותאורות מאופל
רק, אם אתה פונה לנשמתי ראוי לפנות בלשון נקבה, כנראה (ולימוד גדול בכך)
..ארצ'יבלד
אשמח אם תכתוב את הנחות היסוד שלך או פה בצמע, נסיופ או בוואטסאפ ואני כבר אסקול אותך בשם כולם
יש את הספר תיכון תפילתי של הרב זינגרתפוחית 1
ממליצה בחום.
זה ממש קשה!מבקש אמונה

בכללי, אפשר להתפלל מלא זמן ושום דבר לא זז מבולבל

ממש קשה!   אומרים שאם מתפללים הרבה בסוף מקבלים.  לא יודע..

מה שכן זכור לי פה ושם דברים שכתובים בגמרא על סימן להתקבלות התפילה...

1. המתפלל וטעה, סימן רע לו.

ואם שליח צבור הוא, סימן רע לשולחיו, מפני ששלוחו של אדם כמותו.

אמרו עליו על רבי חנינא בן דוסא, שהיה מתפלל על החולים ואומר: זה חי וזה מת.

אמרו לו, מנין אתה יודע?

אמר להם: אם שגורה תפלתי בפי, יודע אני שהוא מקובל; ואם לאו, יודע אני שהוא מטורף.

רע"ב: אם שגורה תפלתי - סדורה בפי במרוצה ואיני נכשל בה:

2.המתעטש בתפלתו סימן יפה לו - כשם שעושים לו נחת רוח מלמטה כך עושין לו נחת רוח מלמעלה.

מה זה רע״ב?ואני הקטנה
ומה הכוונה ב2?

אשמח אם תוכל להסביר מעט.
פירוש "רבי עובדיה מברטנורא" (ראשי תיבות)מבקש אמונה

השני זה הכוונה שיצא למישהו "אפצ'י " באמצע התפילה..  (כשהוא לא מצונן)

לפי מה שהבנתי בפשטות: 

כשעיטוש יוצא זה הרגשה קצת נעימה (נחת), וזה סימן לכך שמשמים יעזרו לו שיהיה לו נעים.

מאז שקראתי כבר פעמיים התעטשתי תוך כדי תפילה 😁ואני הקטנה
הבנתי את הפשט, אבל העומק עוד לא ממש ברור לי (למרות שהסברת יפה )

יש לך מקור מדוייק? זה מעניין..

תודה!
חח מגניב!! אני אביא לך את מה שאני יודעמבקש אמונה

זה מובא במסכת ברכות כד עמוד ב

"המתעטש בתפלתו סימן יפה לו כשם שעושים לו נחת רוח מלמטה כך עושין לו נחת רוח מלמעלה"

רש"י

כשם שעושים לו נחת רוח - שהעטוש נחת רוח לאדם:

כך עושים לו נחת רוח מלמעלה - מן השמים למלאות שאלתו:

שולחן ערוך אורח חיים קג סעיף ד

המתעטש בתפילתו מלמטה – סימן רע לו.  מלמעלה- שקורין ניסי"ן – סימן יפה לו, דכשם שעושים לו נחת רוח מלמטה כך עושים לו נחת רוח מלמעלה. דהעיטוש מלמעלה תענוג לאדם.

ועוד דברים שמצאתי שאולי יסגרו לך עוד פינות..

להתעטש בתפילה | שאלות ותשובות

אפצ'י! מה אומרת היהדות על העיטוש?

ווההה! איזה יופיייי ואני הקטנה
זה נהדר, תודה!
בשמחה מבקש אמונה

ולבריאות חושף שיניים

מוסיפה קטע יפה בו נתקלתי אתמול.. של הרב קוקואני הקטנהאחרונה
״התפילה היא פעולה ממש, ככל פעולה שהטבע שלה מורגש, אמנם הכל תלוי בגודל קדשו של הרצון היחידי של המתפלל ושל התוכן האלוקי הממלא את נשמתו..״

- אורות הקודש ג׳ מ״ח

חיזק אותי.

(גילוי נאות: לא ציטטתי מהמקור, אלא מתוך דף מקורות לשיעור שאותו שמעתי אמש, כך שמתנצלת מראש אם יש טעות)
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקדאחרונה
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פאחרונה

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך