הגעתי למסכנה,אנונימי (פותח)
אני כניראה חוזר בשאלה, אתם יכולים לכתוב לי למה לא כדי? ולמה כן? אבל רציני ובלי חפירות.
"~~אני~~" אל תעני לי אין לי כוח לחרטוטים שלך, תודה מראש!.

התשובה טמונה בתוך השאלהקוגל ירושלמי
לא כדאי, כי אז תמשיך לחיות בחיפוש עם השאלות שלך לעד.
אנשים חוזרים בתשובה כי אז הם מרגישים את התשובה שלהם.

(זה לפחות מה שאני חושבת)

בהצלחה!!
אל תגיע למסקנות נמהרות.אוסנת
אני חושבת שאתה צריך לחשוב עם עצמך מה היא הדרך הטובה שיהלך בה האדם.
איפה אתה רואה את האמת.
אצל החילונים? אצלנו? אצל החרדים? אצל האלה מהודו?
אבל קודם לחשוב, אח"כ לעשות מעשים קיצוניים.

אני מציעה, שאת כל השאלות שיש לך על הדרך - הגיע הזמן לשאול.
יש פה הרבה אנשים שיכולים לעזור, יש את "חברים מקשיבים", יש מורים והורים...
אח"כ - אם תגיע למסקנה שאצל החילונים יש יותר אמת - בכיף.
אל תשכח לקרוא לי...

בהצלחה!
היייייי-Rעות-
בס"ד

תכנס לאתר.. חברים מקשיבים!!

דחוף אבל..
אמ..מיטל
לדעתי אולי זה יכול להועיל לך...

כי אולי אם תרגיש איך זה להיות ב"צד השני של המתרס" ותראה שזה לא באמת הכל דבש כמו שזה אולי נראה לך תתחיל לראות את הדברים הטובים שבדת..

אם אתה חוזר בשאלה.. זה אומר שלא תאכל כשר? (סתם שאלה שמעניינת אותי כי זהנראלי אחד הדברים היותר קשים בלחזור בשאלה..)
הי,אנחנו לא יכולים לשפוטהסנה-בוער
לה"ו
אם מותר לנו לרדת כדי לעלות, כי מי אמר שבסוף נעלה?..
ומצמיח ישועה, מומן להסביר לנו מה הביא אותך למסקנה הזו.
אם כבר פתחת בשאלה ,אני מצטרף....אליו2
איך אפשר להאמין שהכל לטובה אם כ"כ רע לי???
איך אפשר להאמין שאכפת לה' ממנו אם כ"כ רע????
איך אפשר להאמין שהתפילות שלי שוות משהו אם אני מתפלל על אותם דברים כבר כמה שני, בכל יום 3 פעמים (לפחות)?????
איך אפשר לקבל תשובות של "אנחנו לא יודעים את התשובות להכל, פשוט צריך להאמין"?????
ו.....איך אני יכול להכניס לעצמי תשובות לראש בשביל להאמין, זה לא שטיפת מוח??? גם אם אני יילך לחרדים או (להבדיל) לנוצרים או מוסלמים במטרה לקבל את התשובות שנותנים לי, בסוף אני יאמין...???

אליו יקר,אוסנת
אחלה שאלות.
אחלה חשיבה.

אתה לא צריך לשטוף לעצמך את המוח, ולא לדחוס עוד ועוד תשובות.
צריך להתחיל מההתחלה: יש אלוקים? יש תורה? יש עם ישראל?
אחרי שמאמינים בזה, כבר מקבלים כל דבר שכתוב בתורה.
נכון שצריך לברר ולשאול - אבל מסתכלים על כל שאלה מכיוון הסתכלות שונה ואמיתי.

* ותנסה לשנות גם הסתכלות "רגילה" - האם באמת הכל רע?!

ממש מעריכה!
טוב...עין שלישית
אז ככה......
מה נראה לך שאני יגיד????
בטח שלא כדאייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!
למה???
כי אם אתה רוצה שהעולם הבא שלך יהיה דפוק אז בהצלחה.......
אנחנו בעולם הזה לא עושים מה שניראה לנו הכי כיף והכי נוח!!!... תאמין לי שאם כבר מדברים על נוחות אז להיות חילוני יותר נוח אבל "לאותו זמן ושעה בלבד!!!!!" אח"כ אתה מרגיש שאתה ריק!!! בלי שום תוכן מן ריקנות כזאת מעצבנת....אבל סתם כה במקומך הייתי מפחדת מעונשי שמיים אם תכנס לזה יהיה לך קשה לחזור ואתה תחטוף כהוגן אח"כ....
לא כדאי....
בהצלחה.......
נ.ב-אני מציעה לך לנסות להתחזק באיזושהי דרך

פחח...זה ממש מצחיק!!מתו"ש
בס"ד

כאילו מה אתה מנסה להשיג בשירשור הזה?? שנגיד לך לא אל תעשה את זה וכו'?? כאילו, בשביל מה אתה חוזר בשאלה? כי נמאס לך?? כי אתה כועס על אלוהים??......
רואים שאתה תמים, מישו לא מחליט יום אחד "עכשיו אני חילוני!", הוא פשוט לא מסוגל לזה... בהתחלה הוא לא מברך, לא מתפלל, ואז לא שומר 6 שעות, אחר כך מעשן בשבת וכו'... ככה שזה לא החלטה זה בא מעצמו... ואחר כך חכה חכה, כשתיהיה בשיא הריקנות, כששבת כבר לא תיהיה שבת, הכול יהיה אותו דבר ואתה יתיצה לצרוח ולא יהיה למי כי אין לך כבר קשר עם ה'.......................תדע שהצלחת לחזור בשאלה!!!! פחח.. אושר גדול... נו טוב.. תגיד שאני חופרת, אבל אני מכירה את זה מקרוב... אגב-אחר כך, אם תירצה לחזור-זה קשה בטירוףף!!!! אוי... אני צוחקת מתיסכול... מדהים איזה טעויות בני אדם מסוגלים לעשות... אני אומרת לך משפט מהלב: אל תחזור על הטעויות שאני עשיתי.
אמרתי מה שיש לי להגיד חוץ מדבר אחד: רעות ילדה חכמה ומתוקה בטירוף! לדעתי אתה צריך לבקש ממנה סליחה ומהר... (ולא, לא כי ה' רוצה...אלא כי אתה בנאדם עם מוסר פנימי!!).
.......זכוכית מגדלת
אני אישית אפילו לא מוצאת סיבה למה לא כדאי.
אם אתה פתחת שרשור , אתה לא יכול להגיד למישהו לא להגיב , כי זה פורום! לא הבית שלך....

וד''א כותבים מסקנה....
לא כדאי, כן כדאי?!אלישע בן אבויה
בס"ד

מה זה משנה מה כדאי? השאלה היא מה אתה חושב שהאמת.

אם האמת היא שיש א-להים, אפילו אם היה לגמרי כדאי, ברור שלא 'חוזרים בשאלה' (-מונח דבילי, דרך אגב.). תאר לך שאתה בונה מכשיר ובורג אחד מחליט שיהיה לו יותר נוח בחוץ. אתה אמור לעשות מה שאומרים לך.

אם האמת היא שאין - אל תהיה דתי. ההגיון האנושי לא סובל צביעות.

אם אתה עוד לא יודע - הפתרון הוא לא לעשות מה שנוח לך, אלא לחפש את האמת.
מחילה מאנשיםלהבת-כוח
הוחלט בפורום שלנו שנדבר בכבוד, גמאני וגם כולם!.
זה שירשור שעלולות להיווצר בו תגובות מזלזלות. ואנשים אני מבקשת, כל מילה בוטה שלכן יכולה להרוס מגדלים.
אנשים לא מבינים כמה כוח יש להם בפה! מי שעוד לזלזל, שישכח מהעניין- פשוט שישתוק!!!
אם זה בתגובה אלי בכוונהאלישע בן אבויה
בס"ד

אני מניח שכיוון שכתבתי שזה מונח דבילי. מה לעשות - כל חיבור המילים האלה בא מהבנה רדודה של הביטוי חזרה בתשובה. הרי לא מדובר פה בתשובה לשאלה, אלא לשוב אל הקב"ה. זה לא שמי שמתרחק הופך ל'שואל'.
אמ...<^TNT^>
זה בטח רע.....אבל...מי אני שידבר....
רעות בחייאת תגיבי פה....ותחפרי חזק....
כמו שאת יודעת..
גם אני אשמח לתגובות. תודהאליו2
אבל אליו!איפשר לענות לך...!כי זה עניין של אמונה...מתו"ש
מה????איך את עונה לעצמך על השאלות האלה???אליו2
לי לא מגיע תשובות??
בבקשה...
לא התכוונתי לאף אחדלהבת-כוח
אני לא בודקת כאן כל אדם ואדם, כל אחד צריך לבדוק את עצמו.
פשוט הגבתי לתגובה שלך כי היא הייתה אחרונה.
אלישע בן אבויה...קוגל ירושלמי
התכוונת אלי, נכן?
אפשר לכתוב שיש פירוש אחר לזה, ולא ישר להתקיף ( "מונח דבילי...")

התכוונתי ל'מצמיח ישועה!'אלישע בן אבויה
ואני מתנצל על כל הדברים בסגנוןאלישע בן אבויה
בס"ד

יש לי לשון מאוד חדה, אני יקה במלוא מובן המילה.
ואתה ממש עוזר לו. גם אם זה לא נכון...לולה=]
וגם אים הוא כולו פוזות, הוא ביקש עזרה! מי שיכול לתת עזרה, שיגיד לו! זה לא חוכמה להתחמק לו בתשובה!
אמממ.. מצמיח ישועה, ככה: אני לא חושבת שחזור בשאלה זה הפיתרון האידיאלי.  זה לא יפתור לך את כל הספקות, זה פשוט ידחיק אותם לצד, ואז בשבל מסוים הם יעלו ויהיו הרבה יותר משמעותיות וקשות. אבל חוצמיזה, אתה בכלל לא כתבת למה אתה רוצה לעשות את זה, מה מפריע לך, אז לפי מה אתה רוצה שאנשים יגיבו לך? איך אנחנו אמורים לדעת מה הבעיה שלך עם היהדות ולנסות לפתור לך אותה אם לא כתבת אותה??

תפרט, ואז אולי יהיו תשובות יותר טובות ומועיולת.

מעוכה שכזאת...אנונימי (פותח)
מעשן בשבת? עם לא באלי? גם עם אני נזיר בדואיסטי בדאלי למה, אני לא יעשן,

חוץ מיזה אני לא עושה את זה בגלל שאני עצלן או משהו כזה, זה בגלל שאני כועס.

ד"א לפי חצי שנה אני חזרתי בתשובה, כי יש לי הרבה חברים שניראו לי חכמים, ואמרו שזה האמת,
אני היתי צריך באותה תקופה לוותר אל : המשפחה, החברים, התיכון, ואל חברה, ואחר-כך היתה לי חברה דתייה אבל בגלל שאני דוס גם מימנה נפרדתי. זאת היתה תקופה לא קלה, בכלל לא.

ואז הלכתי לישיבה אני כבר 9 חודשים אני יושב עם: התנ"ך, משנה, גמרה, וסיפורי מעשיות, תפילות, שבתות, חגים, חברותות, שיעורים, שיחות, שחנש"ים, התבודדויות.
אני עכשו יגיד דוגרי, בחיים שלי לא הרגשתי מיזה סיפוק, הרגשה טובה, כלום כלום כלום כלום כלום ושוב כלום.

נמאס לי סתם להיתמודד, ואל תגידו לי : אתה לא מתעמץ מספיק, אתה לא רוצה באמת, כי זה לא ככה, אני כן רוצה ואני אפילו הסכמתי לוותר אל הרבה דברים שחשובים לי.

.אליו2אחרונה
מי שיש לו מקורות או תשובות בשבילי.....תודהאליו2
יעבור לך תוך שבוע מקסימום חודשאיציק הג'ינג'י
תפסיק עם השטויוט!!לא סתם אומרים את זה!סתם אחת!
יאלה תעבדו תה" בתמימות ואהבה בלי כל התיסבוכים האלה!!ואם תחזור בשאלהה אז?!!!אז מה יהיה יותר טוב?!!!ההפך רק תוכל את עצמך למה עשיתי את זה. למה???יהיה לך קשה כי יש לך נפש טהורה אתה יודע את ההלכות והכול.. אז כול פעם שתחלל שבת..אז..תחשוב ותקרעע בתוכחחה!!

תאמין זה לא מה שהיפטור לך תבעיות!!!!אל תיברח אחרי זה לא יהיה לך לאן לחזור!!
צודקת....עין שלישית
לא יפה......מקפיץ! (זה יותר חשוב!!!)אליו2
בואו ננסה לעשות סדר - למה אתה רוצה לחזור בשאלה? --אח..
אח שלי , בא נדבר פתוח.

מה? יש שאלות?
בא תשאל. חופשי - אבל , תשאל.
אל תגיד "יש לי שאלות , לא קבלתי תשובות - אני פורש..."

בא אחי , תהיה גבר עד הסוף.

תקשיב , אם אתה מוצא שהחילוניות יותר טובה מהדת -
אני מבטיח לך - אני הראשון שיבוא איתך ל....

סגרנו?
אבל - רק תשאל...

[כי לפעמים זה ש - "אין תשובות" זה רק פתח מילוט לברוח החוצה כי...סיבות אחרות שלא
מצדיקות את הבריחה...]

קיצור - אחי , שיהיה לך בהצלחה!
תרצה - אני בשיחה אישית - בשמחה.

לילה טוב!
מרדכי,אני מבינה שנפגעת ממני ואני מצטערת,מתו"ש
בס"ד

אני לא התכוונתי לפגוע (למרות שאתה צריך להתנצל בפני רבים אחרים אבל לא משנה) בכל מיקרה אם אתה מנסה "להתנקם" בי כרגע זאת דרך שפלה ביותר ואני מזמינה אותך לפתוח שיחה ולהסביר לי את עצמך...
תשמע ^אנונימי (פותח)
תעשה מה שטוב לך. מה שאתה מרגיש

שיהיה בהצלחה... (:
למה ניראה לך  ל--HoDi ;]>>סתם אחת!
לא עובדים רק לפי מה שאני מרגיש וטוב לי לפי הרגשות שלי צריך גם לעבוד עם השכל!!מה נכון ,מה צודק!!מהי הדרך האמיתית!!!

סתם התעצבנתי מהתשובה שלך..
ממש לא!!אנונימי (פותח)
זה לא שווה עם הוא ימשיך להיות דתי והוא לא שלם עם זה! או שהוא יהיה צבוע.. אם אתה דתי, אז לפחות אתה צריך להרגיש טוב ושלם עם זה....
זה כ-ן שווה..chayale
ב"ה

בתורה ובמצוות אין את הקטע של ה'צבוע'.. גם אם אתה מקיים מצוות ואתה לא באמת מאמין בהם - אתה מקיים את הרצון של ה'!! זה לא מצדיק את המאמץ?

לי היתה עוזרת המחשבה הזו שמה שאני עושה, זה גורם נחת רוח לה'.. ואם אתה עושה זאת מתוך קושי אז השכר והנחת רוח גדולים יותר.. שווה!

בהצלחה, ותדע לך שזה רק משברון קטן שה' שלח לך בתור נסיון כדי שכשתתגבר עליו - יהיה לך יותר טוב.

שבת שלום!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך