קלינאית תקשורת לבן שנתייםסדר נשים

בני היקר והאהוב בן הכמעט שנתיים התחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת,

האם בגיל הזה באמת חשוב כבר להתחיל לטפל?

מה יקרה אם לא נעשה את זה? זה כזה נורא אם הוא יתחיל לדבר יותר מאוחר?

או שזה ממש חסר אחריות לא לטפל..

ממש קשה לי לעמוד ב"שיעורי בית" שצריך לעשות איתו וגם ככה יש לו גם

טיפול בפיזיותרפיה ויש לי עוד שלל דברים על הראשאפאטי

הוא לא מדבר בכלל, בקושי אומר הברות

בטח חשוב!פ.ר
אחרי זה הפער רק גדל. לבן שלי ממש עזר..ברור שהעבודה כרגע היא יותר שלכם, ההורים.. אבל אתם צריכים הדרכה של קלינאית איך לעשות את זה..
(וגם הבן שלי היה בפיזיו במקביל..)
תבררי אם יש באזורכן פרוייקט מסיכון לסיכוימצפה לילד
תודהסדר נשים

מצפה לילד, מה זה הפרויקט הזה?

,תקראי בגוגל..יותר מפורט.רץאסביר מקווה שיצא טובמצפה לילד
זה פרוייקט משותף למכון לה.הילד ולרווחה.
במעון יום יש את כל הטיפולים הפרא רפואיים שהילד זקוק (וכך חוסך טרטור אחר הצהריים)
וגם מקדם את הילד בטרוווףףף כי זה מחר שעות אינטנסיביות
אה, הוא לא במעוןסדר נשים

מה הסיבה ששלחו אתכם לקלינאית תקשורת?יפית8

איך ההתפתחות שלו בשאר התחומים?

מצטרפת לשאלהאנונימי054

איך יודעים מתי לפנות?

הגדול שלי בן שנתיים, אומר מילים אך לא מקשר למשפט, ויש לו מילים הפוכות לא מעט...(לבד-ביה , חם -קר , שוקו -קושו )

כמובן אבדוק מול רופא אך אשמח לקבל ייעוץ והכוונה גם מכן

אני חושבת שזה תלוי במכלול.חותמת+

אחין שלי עכשיו נהיה בן שנתיים בקושי אומר מילים בצורה נכונה, וגם האוצר מילים שלו לא גדול, אבל האחות בטיפת חלב אמרה לאחותי שההתפתחות תקינה והיא לא צריכה לדאוג. 
(הילדה הקודמת בגיל הזה כבר דיברה שוטף)

בגיל שנתיים פעוט *אמור* לחבר 2 מילים למשפטיפית8

כמו - אמא בואי

או - רוצה בקבוק

וכדומה.

וכמובן שזה תקין גם אם המילים האלה משובשות כמו צה במקום רוצה וכן הלאה.

מילים משובשות/הפוכות זה תקין בגיל שנתיים.

כל ילד יש לו קצב משלו וילד שההתפתחות הכללית שלו תקינה פחות או יותר אני לא הייתי נלחצת אם חלק מהדברים מגיעים קצת יותר מאוחר. 

היו מצבים שאני הייתי היחידה שמבינה את הילד, בעלי היה צוחק כל פעם שהיה מדבר עם הילד ונזקק לשירותי התרגום שלי. הוא השתגע כל פעם מחדש איך אני מצליחה להבין אותו.

כי הוא לא מדבר בכללסדר נשים

הוא גם לא עולה טוב במשקל ורק לאחרונה התחיל ללכת

חשוב מאוד מאוד מאוד.. למרות המאמץ! בהצלחה!אורוש3
מפרטתאורוש3
קשה לדעת בלי לראות את הילד מה הבעיה. אבל לא תמיד זה רק ''ידבר יותר מאוחר'', יכול להיות שכן. בע''ה.. אבל יכול להיות במצב כזה שיש קושי משמעותי יותר. כמו למשל קושי בתכנון תנועות הדיבור, או איחור בהבנה.. בכל מקרה השפה קשורה קשר הדוק לכל ההתפתחות של הקוגניציה, ההבנה, יכולת המשחק והחברה. כל הכבוד לך שאת מטפלת ולא מזניחה! מדהימה! אל תפסיקי.. אגב, אם לא בדקתם שמיעה, ממליצה לבדוק בהקדם!
יש לנו תור בקרוב לבדיקת שמיעה, תודהסדר נשים

אפשר לעבוד על כל הקשייםלב אמיץ

במסגרת טיפול הומאופתי.

התוצאה תהיה מיטבית מכל הבחינות, ולא נדרשת השקעה סיזיפית של תרגול או אסטרטגיות מפצות.

השינוי שיתחולל יהיה יסודי ולמעשה לכל החיים.

בטיפןל אחד או בסדרה של טיפולים?סדר נשים

טיפול אחד אינטנסיבי.לב אמיץ

אורך הטיפול והעוצמה של התסמינים הכרוכים בו הם אישיים ונובעים ממידת המורכבות אצל המטופל.

נותנים טיפה אחת - מדוייקת מבחינת החומר ההומאופתי והמינון - ומשם מתחילה דינמיקה טיפולית.

אם יש צורך, מלווים את הטיפול ונותנים תמיכה של חומרים הומאופתים נוספים כדי להקל על התסמינים שעולים בטיפול.

רק לשקולl666
שהומאופתיה זה מים, סוכר ואלכוהול סינטתי וזהו.
במים היה משהו ואז דיללו את זה לפחות מאה פעמים. לשיקולך.
לא לשכוח שהומאופתיה מטפלת בצורה כזאת במגוון בעיות מפוריות עד היפראקטיביות, מאסטמה עד נוזלים באוזניים, מדיכאון עד חיזוק כללי של הגוף. וכנראה גם בארנק של מטופל.
סבבהסדר נשים

אני כן מאמינה בהומאופטיה, או לפחות חושבת שלא יזיק לנסות

תודה

בבקשה, לפחות אל תעשי את זה על חשבון טיפול אמיתיספק

כמובן שטיפול במי קסמים זו שיטה שנבחנה, נחקרה והופרכה לחלוטין בצורה חד משמעית כפי שאף נוכלות מעולם לא נחקרה ונבחנה לפניה - אבל אם את רוצה לבזבז את הכסף שלך על זה, כמובן שזו זכותך. 

אבל למען ילדך, כדאי שתעשי את זה במקביל לטיפול אמיתי ולא במקומו. 

ברור שלא במקוםסדר נשים
שלא לדבר על העובדהספק

שהשיטה הזו הומצאה ומבוססת על כך שלפני פחות מ-200 שנים, סמואל הנמן שתה כינין - שהיתה התרופה למלריה באותו זמן - ואז הוא פיתח תסמינים של מלריה. 

כמובן שכינין לא גורם לתסמינים של מלריה - כמו שכל אחד יכול לבדוק על עצמו (זה הטוניק בג'ין וטוניק) - וכנראה שסמואל הנמן פשוט חטף שפעת באותו זמן וייחס את זה בטעות לכינין. 

מזה הוא הסיק ש"דומה מרפא דומה" ומה שגורם לתסמינים מרפא את המחלה וכו'... 

וזהו - על זה מבוססת שיטת הטיפול במי קסמים ופיות. מכאן הכל התחיל... הזוי יותר מהספור של ג'ון סמית והדת המורמונית... 

עונה. אני קלינאיתהודיהלביא

שלום לך!

בד"כ בגיל כזה נותנים הפניה לטיפול רק למי שיש בה צורך מאד משמעותי,

מה שאומר שהוא כבר צבר פער ניכר וגם כשיתחיל לדבר יצטרך להדביק פער גדול מבני גילו.

בטיפול נותנים הרבה הדרכה לבית ובעיקר מדגימים לכם איך לעשות את העבודה בצורה הנכונה.

יש מצב שיספיקו מעט טיפולים בשלב הזה ואז כבר תדעו איך להמשיך לקדם אותו נכון בבית

(ואז חוזרים למעקב אחרי 3 חודשים ואם צריך ממשיכים עוד בטיפולים).

לדעתי- טיפול בגיל הזה זה קריטי.

גם להתקדמות שלו מבחינת קוגניציה וחשיבה.

אם יש לך שאלות בפרטי את מוזמנת בשמחה!

כדאי לשים לבאני חושבת

איך הוא ישן בלילה? האם מתעורר הרבה? נוחר? נושם בכבדות?

אני שואלת כי הבן שלי היה במצב דומה לשלך. אפילו אחרי גיל שנתיים לא היו לו צלילים כמעט בכלל (שלא לדבר על הבהרות). הוא היה פשוט שקט כמעט כל הזמן (חוץ מהזמן שהוא בכה). לא לקחנו אותו לקלינאית כי הוא היה מאד מאד ביישן והיה ברור שהוא לא ישתף פעולה עם מישהו זר אבל עבדנו איתו בבית בעצמנו (לפי כללים שקראתי באינטרנט באתר של קלינאית אלופה teachmetotalk.com - Helping Parents Teach Toddlers To Understand and Use Language). למשל למדתי שדיבור הוא סוג של חיכוי. אז, עבדנו על חיכוי בלי קשר לדיבור. (אני התגלגלתי על הרצפה ואז הוא. אני מחיתי כפיים ואז הוא וכו). אחר כך עבדנו על לעשות כל מיני סוגים של רעש עם הפה - צעקות שמחה, וואו של הפתעה וכו בלי קשר לדיבור, כי ילד לא יכול לדבר אם הוא לא עושה רעש עם הפה בכלל. אח"כ עבדנו על הבהרות מאד פשוטות וכו. כל שלב לקח זמן. כל זה קידם אותו לרמה של מילים בודדות.

אצלנו השינוי הכי גדול היה אחרי שעישנו לו ניתוח להוצאת שקדים. מתברר שהוא היה עם הפסקות נשימה בלילה וכמה חודשים אחרי הניתוח פשוט אי אפשר היה להאמין שהילד לא דבר כי הוא כבר השתמש במשפטים שלמים והיה לו התפוצצות שפה לאוצר מילים גדול. אז, אם יש לילד שלך שינה לא שקטה, כדאי לבדוק גם את הכיוון הזה, שמאד יכול להשפיע לרעה על התפתחות הדיבור.

ניתוח להוצאת שקדיםאנונימי054

חייבת לציין שגם אני בתור ילדה לא אמרתי מילה עד שלא עברתי את הניתוח. הפריע לי ביותר לפי מה שאמי מספרת.

אז כן שווה בדיקה אם הילד לא מדבר זה יכול להיות סיבה.

תודה, לאחרונה הוא מתעורר ברוב הלילותסדר נשים

ולפעמים לוקח לו זמן לחזור לישון

איך ידעתם שצריך ניתוח?

סימנים לבעיות נשימה בשינהאני חושבת

זה אינו חוות דעת מקצועי אבל עברתי את זה עם 3 ילדים. 

תעמדי לכמה דקות ליד הילד כשהוא ישן (אפשר לנסות כמה פעמים בשעות שונות). ילד רגיל לחלוטין ישן בשקט מוחלט. כדי לראות שהוא נושם צריך ממש להסתכל עליו ולראות את החזה עולה ויורד. ילד עם בעיות נשימה בשינה יראה בדר"כ לפחות חלק מהסימנים הבאים:

* נחירות

* נשימה רועשת/כבדה בשינה (יכולתי לשמוע את הילד נושם מחדר אחר של הבית)

* הפסקות נשימה (הילד פשוט מספיק לנשום לכמה זמן, והרבה פעמים יהיה מלווה בבכי של התעוררות פתאומית כי הגוף מעיר את עצמו מחוסר חמצן - הבת שלי היתה מתעוררת בצרחות בערך כל 15-20 דקות כל הלילה ואז חוזרת לישון. אפשר להרגיש בזה אם נמצאים כמה זמן ליד הילד ורואים/שומעים אם הוא נושם ברצף.)

נצל"ש - מי המליץ לכם על ניתוח להוצאת שקדים?יפית8

כי הילד שלי יש לו נשימה מאד כבדה ורועשת בשינה ורופא אף אוזן גרון בכלל לא דיבר על הכיוון הזה אז עכשיו בעקבות דבריך אני פתאום חושבת שאולי אנחנו מפספסים פה משהו איתו

המלצה על הניתוחאני חושבת

היו מקרים שרופא משפחה הפנה אותנו, והיו מקרים של רופא אף אוזן גרון. עברנו את זה עם 3 ילדים.אחרי הילד הראשון, אני כבר למדתי לדרוש את הבדיקה מהרופא. צריך לעשות:

* צילום רנטגן (נראה לי של הצוואר)

* בדיקה במעבדת שינה

עברנו את זה עם 3 ילדים. אחרי הבדיקות שינה התוצאות היו חד משמעיות - הפסקות נשימה משמעותיות. אחרי ניתוח היה ממש מהפכה מבחינת השינה של הילדים. מאד מאד ממליצה לבדוק ולטפל. שינה טובה היא קריטית להתפתות תקינה. ילדים עם בעיות נשימה בשינה הם בסיכון גבוהה יותר למחלות לב וגם הרבה פעמים מאובחנים כ-ADHD למרות שמקור הבעיה בחוסר שינה תקינה.

אגב, אם יש לך רופא שלא מתלהב מלתת הפניות וחושב שאת סתם אמא לחוצה, אני ממליצה לצלם בפלאפון את הילד ישן. כשהרופא שומע בעצמו את כובד הנשימה של הילד יש יותר נטיה לשלוח לבדיקות.

לא חשוב בכלל. חכי לגיל 3.שקית ממתקים
כבר על התחלת החיים את מסמנת עליו שהוא בעייתי? כואב לי הלב על הילד!! ילדים הם לא צעצועים שצרכים תיקון. הם לאט לאט מתפתחים.
זו ממש טעות.. וחוסר אחריותאורוש3
יש כאן כבר איחור של שנה, ואת לא יודעת מה גורם לו. לא מדובר על איחור קל של חודשיים או על צליל חסר..
כל מקרה לגופו,שקית ממתקים
אבל בגדול כל דבר, החל משתיקה וכלה בגימגום, צריך סבלנןת עד גיל 3 - 4 . הילד שלי גימגם בגיל שנתיים למשך חודש בערך, ואחר כך זה עבר לו. אם הייתי מתייחסת לזה , מביאה לו קלינטית תקשורת מפחידה ( כן הן מפחידות את הילדים. לא נעים להיות תחת מבחנים והתייחסות מלאת צילצולים בגיל כל כך קטן) הייתי יכולה לגרום לו לדימוי עצמי נמוך , לגימגום ארוך ואין לי מושג איך הוא היה מבחינה חברתית.
המידע שאת כותבת מאוד מטעהצביה22
קודם כל, לגבי מה שכתבת על הגמגום של הבן שלך- זה ממש לא נכון מה שאת כותבת. אם היית פונה לקלינאית תקשורת, היא לא היתה מנסה לטפל בילד אלא היתה נותנת לך הדרכה איך להתייחס אליו בצורה שלא תחמיר את הגמגום (להקשיב לו בסבלנות בלי להלחיץ אותו, לדאוג שהאחים לא יתפרצו לדברים שלו, לא להשלים לו מילים, אם זה היה נמשך יותר אז היא היתה מלמדת אותך לדבר בעצמך בקצב קצת יותר איטי כדי לתת לו מודל שיכול לעזור לו, ובכלל לא היתה מנסה לעבוד ישירות עם הילד), והיא גם היתה מרגיעה אותך שבגיל כזה הרבה ילדים מתחילים לגמגם וכמעט אצל כולם זה עובר לבד אם לא מלחיצים אותם.

ולגבי מה שכתבה הפותחת- ילד בגיל שנתיים שעוד לא מדבר בכלל ובקושי אומר הברות, זה לא מצב שנכון לחכות שזה יגיע לבד. זה נכון שיש סיפורים על ילדים שפתאום בגיל שלוש התחילו לדבר אחרי שעד אז לא דיברו, אבל יש גם הרבה יותר סיפורים של ילדים שבגיל שלוש היו אמורים לעלות לגן אבל ממש לא היו ברמה שפתית בשביל להיכנס לגן רגיל והגיעו למסגרות של גני שפה או חינוך מיוחד אחר. וזה מצויין שיש מסגרות כאלו שיכולות לעזור לילד בצורה יותר עוטפת, ויכול להיות שגם ילד שהתחילו לעבוד איתו בגיל שנתיים יצטרך בהמשך גן שפה, אבל אם יתחילו לעבוד איתו רק בגיל 3-4 אז הפער כבר יהיה הרבה יותר גדול וחבל.
ובכלל בגיל כזה קלינאית טובה משקיעה הרבה ביצירת קשר עם הילד אם היא עובדת ישירות איתו, והרבה מאוד מהעבודה זה בהדרכה להורים איך לעזור לילד לפתח את השפה שלו בהתנהלות היומיומית בבית. קלינאית שמפחידה את הילד זה באמת לא יעיל ולא מתאים, אבל רוב הקלינאיות שאני מכירה עובדות בצורה שמאוד לא מפחידה את הילד.

גילוי נאות: אני קלינאית תקשורת (לא עובדת בקהילה אלא בבית ספר לחינוך מיוחד מורכב, אבל בכל זאת מכירה את התחום ובקשר עם הרבה קלינאיות בקהילה)
מאוד התחברתי למה שאמרת..שקית ממתקים
אבל יש הרבה תהום בכל מה שקשור להתערבות חיצונית , ברמה הכללית , אני דוגלת
כמה שפחות שימת לב לבעיות, ככה זה מפחית את הבעיות, כי כמו שבאמריקה אין אנטישמיות וכאן יש, זה רק בגלל ההדרן שיש בזה וההתעסקות האובססיבית בימין ושמאל
ואת הדוגמא הזאת הבאתי לנושא של שימת לב ודיבורים ופטפטת הזכוכית המגדלת בכל בעיה קטנה,
הרי כל כל הרבה ילדות למדו פסיכולוגיה, עו"ס ואיך לא- קלינאית תקשורת, חייב למצוא להן עבודה !!
אז העיתונים מלאים במאמרים וסיפורים על זה, כשמאחורי המילה עומדות בחורות שלמדו קלינאות תקשורת ומתות ליחצן את הנושאים,
וכל חצי שכנה שלך תהיה סטודנטית במשהו דומה,
ומחפשים בעיות!
זה התת מודע של החברה הישראלית,
להיות מושלם,
לתקן את כל מי שלא בתלם,
תרבות סדום- לקצץ את הרגליים שיהיו בדיוק בגודל של המיטה. אין סבלנות . הכל חייב לדפוק על השעון ואם אין בעיות- מייצרים אותם.

אז עם כל הכבוד לך , שאת מבינה ילדים ובסך הכל אוהבת לעזור ואם זה גם כסף טוב אז את גם חכמה,
אך אני חושבת עדיין שיש לך מה להחכים . קודם כל , אמא הכי מכירה את הילד שלה. והיא ורק היא יכולה לשים את הגבול בין הנורמאלי ללא. הבעיה שהיום יש שטיפת מח רצינית שהאמהות לא תמיד שומעות לקול הפנימי שבורא העולם חנן אותן, כי מה יגידו עלי תופס יותר 😑

בגיל שנתיים צריך לתת לתינוק לגדול. הוא מושלם, הוא דף חלק. אבל המעון הורס את הילדים, יש הרבה טראומות שם, וגם שטיפת המוח שהזכרתי קודם, וכל זה אחותי מייצר בעיות.
אני מבינה את הגישה שאת אומרתצביה22
ומסכימה איתך שיש גם מקרים של אבחון יתר, ולפעמים יותר מידי התייחסות לבעיה היא זו שיוצרת את הבעיה.
ועדיין אני חושבת שאם יש חשש תמיד טוב להתייעץ עם אנשי מקצוע, כי עם הרבה קשיים התערבות מוקדמת היא הרבה יותר יעילה (אצל קטנים המוח מאוד גמיש, וכמה שמתחילים לגרות אותו בצורה נכונה בגיל יותר מוקדם השינוי יהיה יותר משמעותי). אני כן חושבת ומאמינה שבגיל צעיר עיקר העבודה היא של ההורים ותפקיד איש המקצוע הוא לתת הכוונה איך להתנהל בצורה שתקדם את הילד.

(ובסוגריים- לא אהבתי שהתייחסת שם לכמה כסף אנחנו מרוויחות במקצוע, דווקא קלינאיות לא מרוויחות כל כך הרבה וזה גם לא רלוונטי לעצם הדיון, ואני למשל עובדת במשרד החינוך אז מרוויחה בדיוק כמו מורה...)
מגיבה לךשקית ממתקים
כתבת " אצל קטנים המח יותר גמיש"

שוב, התייחסות לתינוקות כאל צעצועים..
אפשר לראות את זה כךצביה22
ואפשר גם לראות בזה את פלאי הבריאה, איך תוך כמה שנים ילדים מסוגלים ללמוד כל כך הרבה דברים מסובכים, שבגיל גדול יותר כל כך הרבה יותר קשה ללמוד.
אז אם יש לילד קושי ללמוד משהו באופן טבעי אני רוצה לעזור לו כשהיכולת ללמוד דברים חדשים עדיין בשיא שלה, ולא לחכות עד שכבר יש בעיה ברורה אבל הרבה יותר קשה לעזור לה...
כל הבעיות מגיעות מהחברה.שקית ממתקים
אם יש בעיות לתינוק - או שמתעללים בו באופן סמוי במעון, או שמתעללים בו בגלוי בבית.

התעללות לאו דווקא מכות וצעקות. התעללות יכולה להיות גם התעלמות מהצרכים של התינוק, חוסר נתינת חופשיות, או לא מספיק יחס ואהבה, או חשיפת הילד לתכנים גרועים אם זה טלויזיה או מריבות במשפחה או במעון - דיבורים לא יפים ליד הילד כולל הוא עצמו , ויש גם התעללויות אחרות, כמו לא לתת לילד מספיק אוכל בריא או לתת לו אוכל לא טעים ולצפות ממנו לאכול עד הסוף, להכריח אותו לאכול או ההפך לקחת ממנו , או התעלמות ממה שהילד מדבר וכולי אין סופי.

פעוטות שנחשפים לכל זה, מפתחים תגובה . תמיד יש תגובה.
ואז מאבחנים אותם על ספקטרום האוטיסטי, או בעית התפתחות, או בעיות נפשיןת אנערף..

ואז יש על הגב שלהם סטיגמה " תינוק עם בעיה " .

ואז מכניסים אותם לחינוך מיוחד.
ובהמשך כמובן שאף אחד לא מתייחס אליהם ברצינות.
והם מאמינים שהם בעייתיים.
למה.
כי ילדה בת 20 איבחנה אותם כשהיו קטנים.
אז ברוך ה' , בסוף הבעיה ההיא לא הייתה גדולה והוא יודע לדבר היום.
אבל הזכוכית המגדלת הגאונית כבר מצאה משהו אחר...

אז איפה צריך לטפל? בסביבה. ברגע שהסביבה של התינוק תהיה מה שהוא צריך לקבל,
ברגע שהכל מסביב יטופל,
התינוק יהיה בסדר.

אם יש אוטיסטים או פיגור, זה משהו אחר. ואותם רואים גם באולטראסאונד!! זה לא הבעיה של הסביבה, ככה הם נולדו.
אבל!!!!!
אם
תינוק !!! נולד לכאורה הכל בסדר איתו !! יש תגובות נורמטיביות!!! הילד בסדר בהבעות פנים ובהתנהגות!!! וקורה משהו??? לא צריך לרוץ ו"לאבחן" אותו. לפעמים זה בעיה שתחלוף לבד, ילפעמים צריך לטפל בשורש- היינו, משחפחה או המעון הגן וכל מה שמסביב.
לא קראתי את כל השרשור, אבל חייבת להגיב לתגובה שלך:מתואמת

א. אוטיזם אי אפשר לראות באולטראסאונד, וכך גם את רוב סוגי הפיגור.

ב. יש בהחלט ילדים עם קשיים קלים, שעם מעט (או הרבה) עזרה חיצונית - אפשר לעזור להם ולהביא אותם למצב רגיל לגמרי.

את צודקת שבימינו יש לפעמים נטייה לאבחון-יתר, אבל לרוב האבחון רק עוזר לילד!

לאמא (ולאבא) יש את האינטואיציה בד"כ לזהות מתי המצב זמני ויעבור מעצמו, ומתי יש צורך בהתערבות ובעזרה.

(אני כותבת מתוך ניסיון אישי של שני ילדים שהיו עם עיכוב שפתי בדיבור - וכמה שהיה לי קשה עם העובדה שהם צריכים גן חנ"מ - אני שמחה שהם הלכו לשם, ונעזרו שם לגמרי. היום הם בחינוך רגיל לגמרי! מה שכנראה לא היה קורה אם היינו מדחיקים את הקושי שלהם ולא מטפלים...)

יקירתי,שקית ממתקים
בכל רע יש גם טוב,
לא אמרתי שאין צורך במאבחנים,
לפעמים צריך,
אבל לא לגיל קטן. מגיל 3 אפשר להתחיל לחשוב על עזרה מבחוץ.

וגם אסור להחשיב רק את מה שהמאבחן אומר. צריך לבדוק טוב טוב את הסביבה. לפעמים יש התעללות קשה במעון לאו דווקא מצד המטפלות. לפעמים יש ילד שמרביץ או בעיות אחרות,
אני נתקלתי במזגן על קור בחורף והילדים רעדו מקור ומה היא אומכת התינוקת בת ה16 שהדליקה? " לא יכולה עם הריח"
אז יש כל מיני בעיות , שגורמות לבעיות לילדים, וקודם כל לבדוק ולא לרוץ למאבחנת.

את צודקת שקודם צריך לבדוק טריגרים סביבתייםמתואמת

אבל את לא צודקת שאין מה ללכת לאבחון לפני גיל שלוש.

במקרה של הילדים שלנו - אם היינו מחכים לגיל שלוש הם היו מפספסים שנה קריטית בגן שקידם אותם כל-כך...

וואו כל כך לא מסכימה..אורוש3
גם מאחד התחומים ההתפתחותיים. ומה שאת אומרת יכול פשוט להזיק. אחרת לא הייתי מגיבה, באמת.. ממליצה בחום לכל מי שקורא את דברייך להתייעץ עם אנשים אחרים במקרה הצורך וממש לא להפנים את הדעה המסוכנת הזו. שיכולה לשמר עיכוב או להזיק. מבינה שהכוונה טובה ותמיד כדאי לבחון את הסביבה. אבל מפה ועד להתעלם מקושי שניתן דווקא בגיל הצעיר לעזור לו בצורה הכי יעילה וטובה עם כמה שפחות טראומטית, הדרך ארוכה מאוד.. ולא, אנחנו לא מרוויחות יותר מכל עבודה במשק. רובינו בשירות הציבורי, לוקחות המון עבודת דוחות וטלפונים הביתה. דומה למערכת החינוך. ולצערנו ממש לא חסרה עבודה ואין לנו שום אינטרס להלביש צרות לילדים!! ואגב, אוטיזם ממש לא רואים לא באולטרסאונד ולא אחרי הלידה, ופעמים רבות גם פיגור לא.
לקחת ילד לטיפול לא מסמן אותו כבעיתיאורי8
זו הנחת יסוד שמונעת הרבה טוב ועזרה מילדים. יש הרבה טיפולים שכאשר הם נעשים בגיל צעיר יכולת ההשפעה שלהם גבוהה מאוד. אם לא תטפלי אולי תגרמי לו להיות מסומן כבעיתי מאוחר יותר במערכת החינוך, בגלל שהבעיות יגדלו.
ללכת לקלינאית תקשורת זה ממש לא סימון בעיתי. יש לי ילד מחונן שהיה צריך קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק. ואם הייתי מונעת את זה ממנו סתם היה סוחב בעיות, שהיום כמעט ולא קיימות.
לא שאני אומרת שזה זהשמש צהובהאחרונה
לא קראתי את התגובות..
אבל חברה שלי לא הכי הקפידה עם הבן שלה היו לו דלקות אוזניים בלי סוף וזה פשוט פגע לו בשמיעה שהיום הוא עם מכשירי שמיעה.. אז כמה חשוב לא להזניח ב"ה שעליתם על זה שהוא צריך מעקב לגבי הדיבור/שמיעה.
ובנוסף גם אחיין שלי לא היבחנו אצלו בזמן שיש לו בעיה בדיבור אמרו שזה בנורמה והיום הוא בכיתה ב ולא מדבר ברור בכלל וזה מאוד פגע בו חברתית וגם בביטחון העצמי אז ב"ה אלף פעמים ושיהיה בהצלחה ותתפללי שיהיה לך כוחות לזה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך