למה בדרך כלל שאנשים חוזרים בתשובהextinct
רובם הולכים לצד הקיצוני, והחרדי הכי חזק
ולא נהיים דתיים רגילים..או אפילו דתיים לייט?

באמת למה?אנונימי (פותח)
כי אם מישהו כבר משתנהאלישע בן אבויה
בס"ד

הוא רוצה להגיע לאידיאל האמיתי, ו'דתי לייט' - לא עונה להגדרה.
אני לא יודע מה ההגדרה של 'דתי רגיל', אבל אם מתכוונים להוא, שזמן כל התפילות שלו ביחד ביום חול הוא 45 דקות, אז התשובה היא אותה תשובה.
אז לא דתי לייט,דתי לאומי.או חרדי לאומי.הודי'ה
מי אמר שחרדי זה האידיאל האמיתי?!טל_טול

אף אחדאלישע בן אבויה
בס"ד

אני הסברתי למה הם לא הופכים לחפיפניק המצוי בכל חור, באותה מידה שהם לא הופכים לשבבניקים. נכון שיש יותר שהופכים לחרדים מאשר לדת"ל, וזה כי:
א. אני מניח שזה יעצבן כמה אנשים שיחלקו עלי, אבל החרדים מחזירים בתשובה הרבה יותר מאשר דת"ל. (כן! חבורה של אנשים שעומדים ומוכרים נרות שבת למסורתיים לא נקראים מחזירים בתשובה.)
ב. בעיני החילונים - דתי זה משהו בין חרדי לחילוני. הם לא ממש מבינים בזה הרבה. אז ברגע שהוא רוצה לחזור הוא הולך לחרדים, אח"כ הוא כבר לא יעבור להיות דת"ל.

ועדיין, יש די הרבה חוזרים בתשובה לאומיים; ועדיין, לא בכמות של אנשים מבית דתי לאומי שיצאו לתרבות רעה וקיצצו בנטיעות.
אלישע בן אבויה>>>טל_טול
סבבה, זה נגיד לך למה? בדר"כ חילוני יחזור בתשובה כי הוא "קיבל כאפה" או מכה, או איך שתקראו לזה- הוא צריך את אלוקים..
התשובה של החרדים היא מתוך יראה- לא מתוך אהבה, זה לפי מה שאני רואה ויודעת.. עכשיו.. אם חרדי הוא בצרה ורב יגיד לו- לך לישיבה, תלמד תורה כל היום, כיפה שחורה, ת'ילדים-לחרדי מיד- הוא ישתכנע לזה בעיניים עצומות!
זה צריך לבוא פרה פרה.. מתוך אמונה ואהבה לקב"ה, לא מתוך פחד ו- וואי, וואי, אם אני לא יעשה את זה אלוקים ישלח אותי לגהנום..
צריכות להיות פורפורציות.

עם ב- אין לי בעיה זה נכון וזה מרתיח..
זה ממש לא נכוןאלישע בן אבויה
בס"ד

שחרדי זה מיראה ולא מאהבה. את מכירה חרדים בכלל? ראית פעם איזו שמחה יש בפנים של אברך ליטאי בזמן שהוא יושב ולומד?
זה לא הכי נכון.Michal1
יש מלא חילונים שחזרו בתשובה והפכו לדתיים..
ולא לחרדים. ולא לשום דבר קיצוני..
למרות שבאמת יש הרבה שהופכים להיות ברסלבים וכאלה..
הוא רוצה להגיע לאידיאל האמיתי?extinct
זה לא עונה לי על השאלה.
אולי השאלה זה למה הם עושים צעד ענקי לצד החרדי, ברסלבי, או חב"דניקי ווטבר.. למה לא לאט לאט נהיים דתיים..קודם מסורתי אחכ לייט אחכ מתחזקים יותר..? (אני לא מדברת על כלל החוזרים בתושבה)
כי זה הרבה יותר קשהאלישע בן אבויה
בס"ד

כשעוברים לאט לאט יש הרבה יותר זמן להתחרט, תמיד כשרוצים משהו בסגנון כזה צריך לחתוך. לדוגמא: אף פעם לא הצלחתי להפסיק לדבר בתפילה כשלאט לאט אני מפסיק, בהתחלה לא מדבר בברכות ק"ש, אח"כ בפסוקי דזמרא, קדיש וכו'. כשפעם אחת החלטתי שאני לא מדבר יותר בתפילה - הפסקתי. וזה החזיק מעמד עד עכשיו יותר משלוש שנים, ככה שקשה להגיד שזה פתרון לטווח קצר..
זה לא אותו דבר, תפילה וחזרה בתשובהextinct
לפי דעתי שעוברים את זה לאט לאט זה הרבה יותר קל ומבינים יותר
בתפילה זה הפוך כי יותר קל להפסיק לדבר בבום, ואז אתה מתעמק בתפילה וכבר במצב רוחני גבוה..
שאתה חוזר בתושבה- אתה לא במצב הרוחני המתאים..אתה רוצה להגיע לזה-ולהגיע לזה לוקח זמן..
לכן אני לא מבינה למה אנשים עושים את זה קיצוני, כאילו פתאום שבת, כשרות, אין טלויזיה אין מחשב אין בנות אין מועדונים...אין קללות..לאט לאט!!
על רבי אלעזר בן דורדיא שמעת?אלישע בן אבויה
בס"ד

מה היה קורה אם הוא היה מחליט לעשות הכל לאט לאט?

על רבי עקיבא שמעת?
מה היה קורה אם הוא היה מחליט לעשות הכל לאט לאט?
על הראשון לא שמעתיextinct
נו..מה היה קורה?
הוא היה מתקדם לאטאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

והיה מסיים בנקודה הרבה יותר נמוכה ממה שהיה באמת.
כי אנשים תמיד כאלה בוחרים קיצוניות בשביל לישכוח->>סתם אחת!
להתרחק מהעבר שלהם..הם בחרו בדרך עבודת ה" אז עד הסוף בלי פשרות!!!!בלי להסתקל לצד שממנו הם באו..
צודק..."תפסת מרובה לא תפסת"-עין שלישית
הם צריכים ללכת לאט עם זה אני מכירה הרבה אנשים שתפסו את זה ממש חזק והם עכשיו ירדו ממש....
יותר גרוע ממה שהם היו......

אבל אתה לא צודק בזה שאתה אומר שהם יכולים להיות דתיים לייט
או לאומנים,מזרחים...
הם צריכים בסוף להגיע למשהו גדול אבל לאט לאט כמו שאנחנו עשינו..........

אהבתי שהזכרתם את הברסלבים חחחח....

----------------
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך