למה בדרך כלל שאנשים חוזרים בתשובהextinct
רובם הולכים לצד הקיצוני, והחרדי הכי חזק
ולא נהיים דתיים רגילים..או אפילו דתיים לייט?

באמת למה?אנונימי (פותח)
כי אם מישהו כבר משתנהאלישע בן אבויה
בס"ד

הוא רוצה להגיע לאידיאל האמיתי, ו'דתי לייט' - לא עונה להגדרה.
אני לא יודע מה ההגדרה של 'דתי רגיל', אבל אם מתכוונים להוא, שזמן כל התפילות שלו ביחד ביום חול הוא 45 דקות, אז התשובה היא אותה תשובה.
אז לא דתי לייט,דתי לאומי.או חרדי לאומי.הודי'ה
מי אמר שחרדי זה האידיאל האמיתי?!טל_טול

אף אחדאלישע בן אבויה
בס"ד

אני הסברתי למה הם לא הופכים לחפיפניק המצוי בכל חור, באותה מידה שהם לא הופכים לשבבניקים. נכון שיש יותר שהופכים לחרדים מאשר לדת"ל, וזה כי:
א. אני מניח שזה יעצבן כמה אנשים שיחלקו עלי, אבל החרדים מחזירים בתשובה הרבה יותר מאשר דת"ל. (כן! חבורה של אנשים שעומדים ומוכרים נרות שבת למסורתיים לא נקראים מחזירים בתשובה.)
ב. בעיני החילונים - דתי זה משהו בין חרדי לחילוני. הם לא ממש מבינים בזה הרבה. אז ברגע שהוא רוצה לחזור הוא הולך לחרדים, אח"כ הוא כבר לא יעבור להיות דת"ל.

ועדיין, יש די הרבה חוזרים בתשובה לאומיים; ועדיין, לא בכמות של אנשים מבית דתי לאומי שיצאו לתרבות רעה וקיצצו בנטיעות.
אלישע בן אבויה>>>טל_טול
סבבה, זה נגיד לך למה? בדר"כ חילוני יחזור בתשובה כי הוא "קיבל כאפה" או מכה, או איך שתקראו לזה- הוא צריך את אלוקים..
התשובה של החרדים היא מתוך יראה- לא מתוך אהבה, זה לפי מה שאני רואה ויודעת.. עכשיו.. אם חרדי הוא בצרה ורב יגיד לו- לך לישיבה, תלמד תורה כל היום, כיפה שחורה, ת'ילדים-לחרדי מיד- הוא ישתכנע לזה בעיניים עצומות!
זה צריך לבוא פרה פרה.. מתוך אמונה ואהבה לקב"ה, לא מתוך פחד ו- וואי, וואי, אם אני לא יעשה את זה אלוקים ישלח אותי לגהנום..
צריכות להיות פורפורציות.

עם ב- אין לי בעיה זה נכון וזה מרתיח..
זה ממש לא נכוןאלישע בן אבויה
בס"ד

שחרדי זה מיראה ולא מאהבה. את מכירה חרדים בכלל? ראית פעם איזו שמחה יש בפנים של אברך ליטאי בזמן שהוא יושב ולומד?
זה לא הכי נכון.Michal1
יש מלא חילונים שחזרו בתשובה והפכו לדתיים..
ולא לחרדים. ולא לשום דבר קיצוני..
למרות שבאמת יש הרבה שהופכים להיות ברסלבים וכאלה..
הוא רוצה להגיע לאידיאל האמיתי?extinct
זה לא עונה לי על השאלה.
אולי השאלה זה למה הם עושים צעד ענקי לצד החרדי, ברסלבי, או חב"דניקי ווטבר.. למה לא לאט לאט נהיים דתיים..קודם מסורתי אחכ לייט אחכ מתחזקים יותר..? (אני לא מדברת על כלל החוזרים בתושבה)
כי זה הרבה יותר קשהאלישע בן אבויה
בס"ד

כשעוברים לאט לאט יש הרבה יותר זמן להתחרט, תמיד כשרוצים משהו בסגנון כזה צריך לחתוך. לדוגמא: אף פעם לא הצלחתי להפסיק לדבר בתפילה כשלאט לאט אני מפסיק, בהתחלה לא מדבר בברכות ק"ש, אח"כ בפסוקי דזמרא, קדיש וכו'. כשפעם אחת החלטתי שאני לא מדבר יותר בתפילה - הפסקתי. וזה החזיק מעמד עד עכשיו יותר משלוש שנים, ככה שקשה להגיד שזה פתרון לטווח קצר..
זה לא אותו דבר, תפילה וחזרה בתשובהextinct
לפי דעתי שעוברים את זה לאט לאט זה הרבה יותר קל ומבינים יותר
בתפילה זה הפוך כי יותר קל להפסיק לדבר בבום, ואז אתה מתעמק בתפילה וכבר במצב רוחני גבוה..
שאתה חוזר בתושבה- אתה לא במצב הרוחני המתאים..אתה רוצה להגיע לזה-ולהגיע לזה לוקח זמן..
לכן אני לא מבינה למה אנשים עושים את זה קיצוני, כאילו פתאום שבת, כשרות, אין טלויזיה אין מחשב אין בנות אין מועדונים...אין קללות..לאט לאט!!
על רבי אלעזר בן דורדיא שמעת?אלישע בן אבויה
בס"ד

מה היה קורה אם הוא היה מחליט לעשות הכל לאט לאט?

על רבי עקיבא שמעת?
מה היה קורה אם הוא היה מחליט לעשות הכל לאט לאט?
על הראשון לא שמעתיextinct
נו..מה היה קורה?
הוא היה מתקדם לאטאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

והיה מסיים בנקודה הרבה יותר נמוכה ממה שהיה באמת.
כי אנשים תמיד כאלה בוחרים קיצוניות בשביל לישכוח->>סתם אחת!
להתרחק מהעבר שלהם..הם בחרו בדרך עבודת ה" אז עד הסוף בלי פשרות!!!!בלי להסתקל לצד שממנו הם באו..
צודק..."תפסת מרובה לא תפסת"-עין שלישית
הם צריכים ללכת לאט עם זה אני מכירה הרבה אנשים שתפסו את זה ממש חזק והם עכשיו ירדו ממש....
יותר גרוע ממה שהם היו......

אבל אתה לא צודק בזה שאתה אומר שהם יכולים להיות דתיים לייט
או לאומנים,מזרחים...
הם צריכים בסוף להגיע למשהו גדול אבל לאט לאט כמו שאנחנו עשינו..........

אהבתי שהזכרתם את הברסלבים חחחח....

----------------
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך