מה לעשות אם בעלי לא תומך אלא מצפה ממני להתחשל?Almogit
סליחה מראש על ההודעה הארוכה!

בעלי ואני נשואים טריים יחסית, ועוד אין לנו ילדים. מאז שהתחתנו צצו בינינו כמה וכמה קשיים ומחלוקות, ואנחנו מתמודדים איתן לאט לאט, עם חלקן יותר טוב, עם חלקן פחות...

אחרי כמה וכמה ריבים שהגיעו בסוף כל פעם לאותה נקודה, גילינו שיש קושי אחד שנמצא בבסיס הרבה מהריבים שלנו: בעלי הוא אדם מאוד קשוח ו"ספרטני", ומצפה מאנשים אחרים להיות כמוהו. זה קצת מצחיק לתאר אותו ככה, כי מבחוץ הוא ממש לא נראה כזה - הוא איש מאוד עדין, שקט ונעים הליכות. ובעל זאת, יש בו מין חוסן פנימי כזה, וגם הערכה אידיאולוגית מאוד עמוקה לחוסן הזה. חלק מזה זה פשוט אופי, וחלק חינוך וערכים - הוא ממש מעריץ את הסבים שלו, ובאופן כללי את הדור ההוא, שנראה לו הרבה יותר קשוח והרבה פחות מפונק מהדור שלנו. זה בא לידי ביטוי בכל מיני תחומים - הוא מתקלח כל בוקר במים קרים (אפילו בחורף!), הוא אוהב רק אוכל הכי פשוט וזול, אם משהו מבאס קורה הוא לא רוצה לדוש בזה איתי או עם עצמו, ובאופן כללי הוא מין טיפוס כזה שרוב הזמן שמח, וכשהוא לא הוא רק צריך קצת זמן ושקט כדי לחזור לעצמו לבד.

וכל זה נהדר, באמת - זה ממלא השראה לראות אותו! הבעיה מתחילה כשהוא מצפה מכל העולם שיהיה כמוהו, ולא ממש מגלה סלחנות למי שלא עומד בסטנדרטים שלו... הוא באמת מאמין שזה עניין של בחירה, ואנשים ש"לוקחים קשה" הם סתם מתפנקים או מושפעים מהנורמות של הדור. וזה יכול לגרום לזה שיהיה ממש קשה להיות איתו - החל מריבים על שטויות כמו זה שהוא חושב שאני מבזבזת חשמל כי אני מדליקה תנור חימום בשביל להתלבש בבוקר בחורף, וכלה במצב לא פשוט בין אח שלו לבינו אחרי שאח שלו עבר תקופה קשה וקיבל מהרופא כדורים נגד דיכאון, ובעלי ממש התקשה להבין או לתמוך בו כי הוא לא מבין מה הבעיה "פשוט לקחת את עצמך בידיים" וזה הכל בראש"...

עכשיו, בעלי הוא איש טוב - כשאנחנו מדברים על זה הוא מנסה להבין ולקבל את מה שאני אומרת, ולקבל שאני לא כמוהו, וזה בסדר, והוא צריך להיות יותר עדין איתי ויותר תומך; אבל זה פשוט טבוע בו כל כך עמוק שלא חשוב כמה נדבר על זה זה תמיד חוזר על עצמו - שבועיים אחרי הריב האחרון, כשאני שוב סתם בוכה בגלל איזו שטות או מגלה חולשה שלדעתו אינה במקומה, הוא מגיב אליי באופן קצר רוח וקצת מזלזל (למרות שהוא מנסה שלא להראות את זה) - ואז אני כמובן נפגעת עוד יותר, ומתחיל ריב ענקי... וכשאנחנו מדברים על זה זה כאילו שוב התחלנו מאפס - שוב אני צריכה לשכנע אותו שאני *כן* צריכה לפרוק כשמשהו מציק לי (הוא מרגיש שאני סתם "מחממת את עצמי", ושהשיחה בעצם עושה לי יותר רע מאשר טוב), שאני לא יכולה פשוט ככה להחליט שאני לא עצובה, שמבחינתי להתלבש בקור זה ממש לא נעים ואני לא רוצה להתחשל...!

ואני מוצאת את עצמי מפחדת - מה עושים?! אם אחרי לא מעט שיחות בנושא הוא לא באמת משתנה, האם נידונתי לחיות לנצח לצד אדם שלא יתמוך בי בחולשתי, אלא רק להיפך? אף פעם לא אוכל לחזור אליו בערב ולקבל חיבוק וכוס תה והקשבה רק כי הבוסית עיצבנה אותי ממש בעבודה? ומה אם יקרה משהו באמת - מה יהיה עם ההורמונים של ההריון, או אם אהיה בדיכאון אחרי לידה - גם אז הוא יגיד לי ש"זה הכל בראש"?! בהרבה דברים הוא בן זוג טוב ואוהב, אבל תמיכה רגשית היא לדעתי חלק כל כך חשוב מנישואים, ואני פשוט לא יודעת איך לקבל את זה ממנו, ומרגישה מאוד בודדה...
לא פשוט אבלבורא עולם נתן
האמת בעלך ראוי להערכה על הצורה שבה הוא רואה את העולם, את יכולה להתנחם בזה ולהעריך אותו בזב שבע"ה כנראה כל קושי הוא יעבור אותו כי הוא רואה בזה סה"כ אתגר,
תכונה מאוד חשובה!
לדעתי, זה עניין של זמן עד שהוא יבין שלא כולם כמוהו אלא להיפך שהוא השונה,
לא יודע מה מידת פתיחותו וחיכוכיו עם הסובבים אבל מתי שהוא זה יקרה,
להבנתי מדברייך הוא מבין את זה שלא כולם כמוהו אבל בגלל שבמידה הזו טבועה בו, כהרגלה של מידה, הוא תמיד חוזר על זה,
נראה לי שפשוט תסכמי איתו אפילו בצורה ממליצית שאת תאמרי איזה מילה בחיוך כזה או בצורה אחרת כשאת רואה שהוא נכנס למידה הזו ותזכירי לו שאת שונה ושיקבל אותך כפי שאת
סביר שמירה שטבועה בו ועוד שהוא מאמין בה לא תחלוף לה מכמה שיחות,
תנסי להסביר לו שלך חשוב לפרוק וסתם לדבר על מה שמציק ובסה"כ את רוצה שהוא יהיה שם בשבילך
לא להתייאש ומים שקטים חודרים עמוק
בהצלחה רבה
אני מאוד מעריכה אותו על מי שהוא!Almogit
והחוסן הנפשי הזה הוא אחד הדברים שהכי אהבתי בו כשהכרנו... אבל קיוויתי שזה יהיה משהו חיובי בינינו - שהוא יהיה אדם שאוכל להישען עליו, לשאוב מהכוח שלו, שיעזור לי לעבור מכשולים באמצעות האופטימיות שלו. ובפועל להיפך - ככל שהוא דוחק בי להתחשל, ככה אני נפגעת ורק יותר ויותר קשה לי, ואז הוא עוד פחות מעריך אותי... (וגם את זה ניסיתי להסביר לו, והוא אומר שהוא מבין, אבל בפועל בשעת האמת הוא שוכח)

אני ממש מקווה שאתה צודק באופטימיות שלך, אבל גם מפחדת - עכשיו כשעוד אין לנו ילדים עוד לא מאוחר מדי להחליט שזה לא עובד, אבל מה אם אני אכנס להריון וזה לא ישתנה...? אני ממש לא רוצה לחשוב ככה, כי אני כן אוהבת אותו וכאמור בהמון מובנים הקשר טוב, אבל יש לא מעט קשיים רציניים, וזה אחד מהם...

(אשר לעצה להזכיר לו בחיוך - רעיון נחמד, אבל לדעתי מעבר לכוחותיי. ברגע שהוא מתחיל לדבר אליי בקשיחות או בקור אני מיד מתחילה לבכות...)
על קצה המזלגהעני ממעש
הוא צריך להבין שהוא היוצא דופן, גם אם אולי בצורה חיובית ומעוררת השראה.
חימום מקובל אינו בזבוז כסף, כנל' שאר הוצאות מקובלות.
על התכליתיות שלו להתבטא , גם, באורך רוח, ובוודאי לא לצעוק על אשתו.
הוא לא צועקAlmogit
והוא לא מחפש לפגוע בי - הוא פשוט קצר רוח ומזלזל כלפיי חולשות, ולא ממש מצליח להסתיר את זה בתגובות שלו אליי... (הוא אפילו אמר לי פעם, ברגע של כעס - " אם ככה את מגיבה בגלל שטויות, איך תתמודדי עם בעיות אמיתיות? איך אנחנו יכולים לעשות ילדים ככה?", מה שממש פצע אותי. אחר כך הסברתי לו והוא הבין וחזר בו, ובכל זאת הפצע נשאר).

אני מנסה להסביר לו שזה הוא היוצא דופן, ונדמה לי שהוא מתחיל להבין - הוא מקשיב לי יותר משהקשיב אי פעם בעבר לקרובים וחברים, וזה משמח ממש; אבל איכשהו הוא בין "להבין" לבין "להפנים" נותר פער, אם כל פעם אנחנו נופלים לאותו המקום. ואני מפחדת לקבל החלטה בלתי הפיכה של לעשות ילדים איתו על בסיס התקווה שהוא ישתנה, אם זו עלולה להתבדות...
אולי כדאי שתלכו לייעוץ זוגי. שניכם .נפש חיה.
לצערי זו לא אופציה מבחינתוAlmogit
כמו שניתן להבין מתגובתו לדיכאון של אחיו, הוא חושב שאם יש בעיה מתמודדים איתה לבד ולא הולכים לכל מיני יועצים. ניסיתי ונהחה לי ברור שלנסות ללחוץ בכיוון הזה רק ייצור יותר משבר, ככה שמבחינתי זה ירד מהפרק אלא אם חו"ח מגיעים למצב שהאפשרויות הן או זה או גירושין, ואנחנו לא שם עדיין. בגלל זה אני כותבת פה...

אשר אליי, אני הולכת לייעוץ לבד, ואחד הדברים שהמטפלת אמרה לי זה - תביאי בחשבון שיש דברים שטבועים מאוד עמוק באופי של אדם, ואולי הם ישתנו ואולי לא; לכן כשאת בוחרת להיות עם מישהו את חייבת לשאול את עצמך - האם הוא, כפי שהוא עכשיו, הוא אדם שאני יכולה לחיות איתו שנים? והשאלה הזו הפחידה אותי ממש, כי אני לא יודעת לענות עליה! מצד אחד אני כן אוהבת אותו וכן מאמינה שתמיד יש קשיים בזוגיות ושצריך ללמוד לעבוד עליהם ולא לברוח; מנגד, חיים שלמים לצד בעל שהחולשות שלי מעוררות בו בוז ולא אמפאטיה נשמעים לי שוברי לב...
.... וואוו. וואוו.נפש חיה.
מה גרם לך לרצות אותו? אחרי כמה זמן היכרות התחתנתם? מה חושבים עליו הורייך? אולי מישהו נייטראלי שהוא מקבל ממנו, יוכל לכוון אותכם?
התחתנו אחרי הרבה מאוד זמן הכרותAlmogit
ואחרי לא מעט לבטים מצידי (לאו דווקא בנושא הזה).
רציתי אותו מהרבה מאוד סיבות - הוא אדם מקסים (לרוב), מעניין, מתחשב, שמח ונוח, רומנטי, לא צריך הרבה ולא מבקש הרבה, הוגן, וגם החוסן הנפשי שלו היה נראה לי כמעלה מיוחדת (וגם עכשיו, למעט כשזה מתורגם לשיפוטיות). ומעבר למקום השכלתני, הייתה בינינו גם משיכה ורגש - מאוד שמחתי בחברתו, תמיד התרגשתי לראות אותו ועוד.

הרבה דברים שנראו כבעלי פוטנציאל חיובי כשיצאו אכן התגלו ככאלה אחרי החתונה - למשל, בבית, הוא מאוד הוגן ומתחלק עם המטלות, וגם כשעבר תקופה מאוד עמוסה בלימודים ובעבודה הוא שמר על רוח חיובית. הוא יכול להיות מאוד חמוד ורומנטי כשהרוח נחה עליו. הוא סך הכל אדם טוב מזג, הגיוני ומסביר פנים. הוא לא מרבה להעביר עליי ביקורת או לנג'ס לי. הוא מת על כל מה שאני מבשלת ההורים שלי מאוד אוהבים אותו, אבל נדמה לי שבגילי הם היו אוהבים כל אחד שהייתי מביאה הבייתה.

בהרבה דברים יש לנו קשר מאוד יפה. אבל כאמור, יש כמה נקודות מאוד כואבות שנוגעות עמוק במהות. וזו אחת מהן... הוא פשוט לא אדם של תמיכה רגשית, לא אוזן קשבת ולא כתף תומכת. וכן, אני יכולה להסתפק במה שכן יש לנו ולמצוא את התמיכה מחוץ לקשר - אבל זה נראה לי ויתור כל כך ענק על אחד היסודות המהותיים באהבה...

ואשר למישהו נייטרלי לדבר איתו - הוא לא מאמין בייעוץ ולא מדבר על נושאים אישיים עם אף אחד. למעשה, אני הראשונה שאיתה הוא נפתח ולו במקצת - תמיד כשאני מציקה לו שהוא מקצר נורא בדיבור על נושא רגשי, הוא אומר לי שהוא דיבר יותר על רגשות איתי בשבוע שחלף מאשר עם כל אחד אחר בכל חייו קודם לכן...
...נפש חיה.
מה חושבים עליו הורייך? אולי מישהו נייטראלי שהוא מקבל ממנו, יוכל לכוון אותכם?
נשמע שטוב לכם בהרבה מקומות אחריםאיזה יום שמח

מאד יכול להיות שמבחינה רגשית הוא לא שם עדיין ואלי יקח זמן ומאד  הגיוני שהוא יגיע לשם עם עבודה שלך עם עצמך.

חברה טובה שלי שכיום יועצת נישואין התחתנה עם בחור קרח, בלי רגשות בכלל הרבה פחות מבעלך ולא הבין למה היא עושה ענין מכל דבר, היא טיפוס חם מאד והיה להם מאד מאד קשה,

היא חשבה שהיא מתגרשת עד שהגיעה ליועצת שעזרה לה המון לעבוד עם עצמה וכיום אחרי כמה שנים הוא נפתח מדהים!

מאד יכול להיות שבשלב הזה תצטרכי למצוא מענה רגשי אצל מישהו אחר ובמקביל לאט לאט לחמם אותו ולקלף את המחסומים שלו, זה דבר קשה מאד שמצריך עבודה והרבה יגע ודמעות אבל מה האופציה השניה שלך? להתגרש?

אולי זו פצצה מה שאני כותבת אבל תחשבי עם עצמך עמוק עמוק..

בהצלחה יקרה!!

תתפללי על זה, תבכי לה' מהמקום שהכי קשה לך..

איך עושים את זה? איך מקלפים אותו מהקליפה הרגשית?Almogit
שאלה טובהאיזה יום שמח

לעניות דעתי רק מישהו שהוא מקבל ממנו יוכל להשפיע עליו

אין לו רב מהישיבה? איפה ההורים שלו בתמונה?

מישהו צריך לפקס אותו ולצערנו לא נשמע את יכולה..

לריב ולצעוק, היינו הך.העני ממעש
זה קצת לחיות בסרט מצידודי שרוט
אני חושב שעם הזמן הוא יבין שהוא השונה ולא הנורמה.

בעיני העדינות והרגישות מהצד שלך דווקא תורמת לאיזון שלו. אפילו שאולי קשה לך לראות את זה, תהיי בטוחה שאת האיזון שלו כי בלעדיך לדעתי הוא לאט לאט היה מאבד את זה.
זו מחשבה נעימהAlmogit
רק חבל שבינתיים אני זו שקצת מאבדת את זה... זה מגיע למצב שאני בוכה פעמיים בשבוע, פשוט כי כל באסה קטנה מחריפה אל מול התגובה שלו - אני חוזרת הבייתה קצת מבואסת כי פספסתי את האוטובוס והייתי צריכה לחכות שעה, ואז הוא אומר "אוי, באסה" וחוזר לספר שלו, ואני מתבאסת עליו כי בא לי קצת עידוד, והוא מתבאס עליי כי בגלל אוטובוס אני צריכה עידוד?!, ועשר דקות אחר כך אנחנו כבר רבים ואני בדמעות...
את יודעת שיש הבדל ענק בין גבר לאישה?איזה יום שמח

בטוחה שמלא גברים היו מגיבים ככה לאישה שלהם שפספסה את האוטובוס..

ההבדלים הם ענקיים!! תוסיפי לזה הבדלים בחינוך/מנטליות/תרבות

פשוט נס שזוגות נשארים יחד

אני יודעת, ואני לא מצפה ממנו לקרוא מחשבותAlmogit
לכן כשזה קרא אמרתי לו "מותק, אני רואה שאתה קורא, אבל האמת היא שאני די שבוזה עכשיו - חיכיתי שעה בתחנה בגשם ועכשיו אולי קפואה ועייפה. אולי תעודד אותי קצת?" אז בוא שאל אם להכין לי כוס תה, ואז שוב חזר לספר שלו. ואז אחרי שעה כשהוא ראה שאני עדיין מבואסת הוא שאל אותי בכעס אם אני עדיין מבואסת בגלל האוטובוס, וככה התחיל הריב. או שלפעמים הוא מנסה לתת לי חיבוק או להגיד "אני מקשיב", אבל זה כל כך לא אותנטי שממש קשה לי לשתף פעולה.
בקיצור, בנושא הזה - זה נראה שלא משנה כמה אני מבקשת וכמה אני ספציפית וכמה הוא יודע שזה חשוב לי, הוא פשוט לא מסוגל להביא את עצמו לבוא לקראתי מכל הלב, פשוט כי בלב מה שהוא מרגיש באותו רגע זה שיפוטיות ולא אמפאטיה...
ניסית לדבר איתו שיחת עומק?די שרוט
כלומר, ממש לשבת לשיחת ליבון?

אם תגידי לו "תשמע, אני מבינה ומכבדת את צורת החיים שלך אבל אתה חייב להפנים שאני לא כזאת ואני לא יכולה להשתנות. זה נוגד את כל המהות הנשית שלי. אני מצפה שתבין את זה ותפתח את הראש שלך כדי לראות מעבר ושתבין שעכשיו יש לך אחריות כלפי וכלפי הילדים שיבואו ואתה לא יכול להתבצר במצב הזה שלך"

משהו בסגנון הזה. ניסית?
כן. ממש בניסוח הזה.Almogit
והוא הסכים איתי בתיאוריה. ואז זה שוב קרה. ושוב דיברנו. ושוב הסכים בתיאוריה אבל אמר שקשה לו ליישם. ושוב. לא יודעת כמה פעמים כבר. זה ממש מייאש...
האם מדובר על אותו בחור מהפוסט הקודם שלך?טוב ומטיב
לדעתי המצב לא הולך להשתנות בקלות. כנראה גדל בבית עם הורים שלא ידעו להכיל מצבי רוח רגישים כמו בכי תלונות חולשות... ובמקום זה היו אומרים תתבגר תפסיק להתבכיין וכל מיני משפטים דומים שמנותקים מכל רגש.
אני פוגשת לא מעט ילדים שההרגשה שלי שהם עוברים חוויות ילדות מעט קשוחה מהסביבה הטבעית. אני מגלה בהם לא מעט חרדות, צמאים לחיוך ומילה טובה.
הסיפור של אחיו שבדכאון אמור לתת לך מעט תמונה על הבית שהוא גדל, הייתי מציעה לך לבחון את בית הוריו כי זה אמור לתת מעט אינפורמציה למה שאת עתידה לפגוש בהמשך הדרך....

אכן אותו בחורAlmogit
ואכן בית קצת קשוח. אז אם הוא לא הולך להשתנות, מה עושים...?
התמודדות ממש לא קלה!איזה יום שמח

את נשמעת בנאדם ממש חכם שמחפש לעבוד ולהציל את הזוגיות וזה יפה ממש..

האם יש איזה שהיא דמות תורנית שמשפיעה עליו?

איך המדריכת כלות שלך? תוכלי לדבר איתה?

הוא לא מהמתייעצים בנושאים אישייםAlmogit
ואני כבר הולכת ליועצת - וכאמור, היא אמרה לי שאי אפשר להכריח מישהו להשתנות, וגם לא לבנות על זה שהוא ישתנה - יכול להיות שזה יקרה, ויכול להיות שלא; לכן אני חייבת להחליט אם אני יכולה לחיות איתו כמו שהוא. ואני לא יודעת לענות על השאלה הזו...
לענ"ד,ד.

קודם כל - בעיקרון אכן את צודקת..

אשה זה לא איש. וגם לא כל איש הוא בעל "עמידות" כזו; ולגיטימי שאנשים הם אחרת - כל אחד עם התמודדויותיו, ולפעמים זה גם יכול לגרום ליותר תחושה של דקויות-רגשיות, מה שמי ש"מדלג" עלול קצת לפספס..

לאידך, אם גם צודקת בהערכה העמוקה שאת חשה לתכונה הזו שאצלו לכשלעצמה. על החוסן שבה, ועל הדברים הטובים שנגזרים ממנה, כפי שציינת.

לענ"ד, קודם כל לנהל שוב שיחה. לא בשעת רוגז.

להתחיל אותה ממה שאת מאד מעריכה בו. כל הרשימה שצייינת כאן, בכמה הודעות. לומר לו, שיש צד, שדווקא החוסן הפנימי הזה, זה מה שמשך אותך אליו.

אבל, להסביר לו, שכאשר בחורה רוצה בדבר כזה, זה גם כי היא מניחה שזה יגרום שיהיה על מי להישען. כלומר, שהתכונה הזו עצמה, תגרום למספיק עמידוּת כדי להיות יכול להקשיב, לתמוך, להבין. שהחוסן הפנימי יגרום לא לחשוש מלפגוש במי שרגיש יותר. להיות עם ביטחון שאוכל לתמוך בו.. (לפעמים, חוסן כזה יכול גם לגרום לחשוש מלהיתקל במצבים "רגישים". אם כי יכול להיות שאכן פשוט אינו מבין "מה הבעיה"..).

דבר שני, לומר לו שבחור זה לגמרי לא כמו בחורה. אצל בחורה, הצורך בשיתוך הרגשי זה ממש משהו מהותי. ואם היא לא תהיה כזו, בסוף גם הצד השני יפסיד. אולי היא תהיה "קשוחה" יותר, אבל אז גם תהיה פחות חמה, פחות שמחה בשמחה עדינה מבפנים.. בסופו של חשבון, גם לבעל לא כ"כ כדאי אשה שהיא "קופי" של מה שהוא...

דבר שלישי, לומר לו שגם במהות של הענין. אם במקביל לחוסן, היכולת להקשבה של דקויות רגשיות, של קשיים של הזולת, יורדת - אז זה גם הפסד. אולי האדם מרוויח יותר שלוה בהתנהלות הרגילה - אבל מפסיד עומק של הרגשה, של טוב, של יכולת עזרה לזולת מעומק הלב.  על כן, כדאי גם לו לטפח את זה (אגב זה אפשר לומר לו - שאמנם אינך יודעת מה קרה אצל אחיו; אבל צריך לדעת שלפעמים, דווקא כשאדם עם עומק רגשי גדל בסביבה שאינה מאפשרת הבעת קשיים ורגשות - אז מה שהיה יכול לעשות אותו לאדם נפלא, מלא רגישות גם לזולת - גורם לו לדכדוך ל"ע. לא מקבל לגיטיציה למה שהוא - במסוה של "תהיה מחושל"... את זה אסור להגיד לזולת. את זה אדם יכול לדרוש מעצמו - ובלבד שלא יאבד מרגישותו).

אשר על כן, תאמרי לו, שאת מבקשת שמעכשיו - ממש כל הענין הזה ישתנה. שאת מאד מעריכה ואוהבת אותו על הטוב שבו, אבל זה - ההשתתפות איתך גם כשקשה לך, קבלת הרגישויות שלך כדבר שיש בו טוב, לא כ"חולשה" בלבד - זה ישתנה לגמרי.

תגידי לו שאת מוכנה להבין שזה יקח זמן מה, תהליך, אבל שזה חייב להשתנות מעכשיו. את לא יכולה כך..

מניח, שכאדם טוב ואוהב, ועדין וכו', כמו שכתבת, יוכל להבין. מה גם, שבעצם "תפסת את השור בקרניו" ונתת יעד חזק לחוסן שלו - יעד של מי שתומך באשתו גם במצבים פחות קלים..

הצלחה רבה.

הניסוח שלך מאוד יפה, דןAlmogit
ואני כמעט מתפתה לשלוח אותך לדבר עם בעלי בשבילי
אבל האמת היא שאמרתי לו את כל הדברים האלה בעבר, ויותר מפעם אחת. הוא חצי הסכים איתי אבל אנחנו חוזרים לאותה נקודה בכל פעם, ואני חושדת שהסיבה לזה שהוא "מבין" אבל "לא מפנים" היא בדיוק אותו חצי שלא לגמרי משתכנע עד הסוף. ומה שהוא אומר זה:
א. שזה לא קשור לגברים ונשים - האמהות והסבתות שלנו הן נשים, ובכל זאת הייתה להן מנטליות אחרת. זה עניין של תרבות ושל דור שהתרגל להתפנק ולחשוב שרגשות זה הדבר הכי חשוב בחיים, אבל הם לא.
ב. שבוודאי שהוא תומך בי בכל דרך פרקטית, אבל הוא לא מבין למה זה התפקיד שלו "לעשות אותי שמחה" - רק אני יכולה לעשות את עצמי שמחה. זה עניין של החלטה ורצון ושליטה עצמית, לא לשקוע בשליליות.
ג. הוא מקבל את זה שאני אהיה רגשית יותר ממנו לגבי דברים "אמיתיים", אבל מרגיש שאני שלילית מדי - "באמת אני צריך לעודד אותך כי פספסת אוטובוס?!" אבל אני באמת לא חושבת שאני אדם שלילי - אני שמחה הרבה יותר מאשר אני עצובה... פשוט מבחינתי כשמשהו קטן קורה ואני מתבאסת קצת, אז רואים את זה עליי - אבל חמש דקות לפרוק וחיבוק והכל עובר! אלא שמבחינתו, אם אני מכרמת פנים או מקטרת זה כאילו אני חושבת שקרתה קטסטרופה... והסברתי לו את כל, אבל משום מה זה לא באמת נקלט.
לא מדויק...ד.

ראשית, "האימהות והסבתות שלנו", זה לא כולן אותו דבר (אולי הדוגמה שיש לו, בענין הנקודתי הזה אינה דוקא הדוגמה האידיאלית?). וגם כשמכירים אותן בתור "אימהות וסבתות", לא יודעים איך היו כנשים צעירות, וגם לא מה בינן לבין בעליהן.

בנוסף, לא פעם, זה היה דיעבד. אילוצי הגלות, הצריכו לפעמים תנאי הישרדות. מלחמת קיום קשה. ב"ה ששבנו לארצנו, ויכולים לפתח גם כחות שבתנאי הלחץ היה קשה אכן לתת להם מקום.

לא חייב ש"רגשות" זה הדבר הכי חשוב בחיים. הכי חשוב זה הטוב עצמו. אבל בהחלט הרגשות העדינים, תחושתן ואי רמיסתן, זה חלק חשוב מההתחברות אל הטוב.

בוודאי נכון, שיש לאדם בחירה לשים את עצמו במקום של שמחה. ב"ה. עם זה, אכן כשאשה נשואה, זה חלק מהענין, שעיניה נשואות לבעלה לעודד אותה כשצריך. ואכן, לגברים לא פעם קשה לתפוס את זה. לפעמים זה רצון לשמור על היציבות של עצמם, ולא להיסחף ל"התבכיינות" הזו בעצמם....  אבל כמה שיבינו שזה פשוט שפָה שונה - וזה משמח שזה כך, נותן להם את האפשרות להוציא לפעל נתינה - כך יוכלו לקבל את זה יותר בשלוה.

ואכן, את צריכה לומר לו, בדיוק כמו שכתבת כאן: בכללי, מסכימה בהחלט שאני צריכה לא להיות "שלילית". ובאמת אני לא. אבל אני צריכה כשמשהו לא נעים, 5 דקות פריקה - חיבוק מהלב, ולשנינו יהיה יותר טוב... מה איכפת לךָ? זה הרבה יותר טוב מאם היית צריך ח"ו להסיע אשה לאיזה טיפולים, "פרקטיים"....

[אבל תסבירי בסבלנות, גם אם זו לא פעם ראשונה.. הוא כנראה לא מבין בדיוק את הקטע של "הגבר", דווקא כי מכבד אותך. מבחינתו שניכם אותו דבר... אז את צריכה להסביר את זה - אבל לא באגרסיביות. כי אז את כבר כאילו לא האשה שצריכה עזרה, אלא התוקפת..]

כן, אני אומרת, והוא מקבל.Almogit
ואז שוב שוכח, או שוב עולה בו התנגדות פנימית.
נקווה שמתישהו זה כן יחלחל...
יש סיכוי שיובן...ד.

יבין שמה שראה בבית, לא בהכל דווקא דוגמה נכונה.

ירגיש מידי פעם את הטעם הטוב, שהנה עודד קצת את אשתו, נתן חום, והיא שמחה.. יתפוס את מקומו בתור הגבר, לא רק בצד ה"ספרטני"..

עצם זה שמקבל, זו כבר התחלה טובה.

כתבו לך הרבה דברים יפים,בסדר גמור
הייתי מוסיף שאם את מרגישה שהוא נכשל במשימת הרגישות תגידי לו את זה.

בנוסף כמו שאמרו כבר. אם את רוצה לשנות את המצב את חייבת לא לוותר ולקלף אותו עם הזמן
זה קשה. אל תתיאשי. זה בשבילו שפה חדשה והוא ילמד אותהכלה נאה
אישה וגבר תמיד יהיו שונים.
מה שחשוב זה שאסור שתרגישי בדידות. תמשיכי בלהסביר לו מה הצרכים שלך. ומה חשוב לך.
שידע שכל אישה נורמלית צריכה הבנה ותמיכה וגב מבעלה. ולא רק את 'המוזרה'

חילוקי דעות לכל זוג יש!
צריך לדעת שלדבר הרבה. ולהסביר את עצמך. ולהגיע להבנה ביחד.

הרבה גברים אומרים את ההכל בראש.. גם בעלי חשב כך כשעברתי דיכאון אחרי לידה.. כי מה חסר לך???
בסוף..למד ותמך הרבה הרבה.
אז אל תכניסי לעצמך פחדים מעכשיו.

אם יעוץ הוא לא ירצה. אז תלמדו ביחד בערב בסיפרי שלום בית לפי רב שמקובל עליו. או בערוץ הידברות תראו ביחד שיעורים על שלום בית. זה יכול לעזור לו להבין שאישתו לא משהו חריג.
בהצלחה..
אוי, זה נורא לשמוע דבר כזה כשאת בדיכאון...Almogit
איך התמודדת? אני חושבת שאמירה כזו בזמן כזה הייתה מפרקת אותי לגמרי.
לכן המצב שלי החמיר עד שהוא הבין שאני צריכה עזרהכלה נאה
ולא הכל בראש שלי...
הוא כן תמך . היתי בוכה לו שאני מפחדת... ושלא ישאיר אותי לבד. ומה יקרה אם...
הוא עזר. לא ברח. אבל את צריכה לעזור לעצמך ולא לשמוע ליצר הרע.. ולא רק הוא.
גם ההורים שלי שלא הבינו מזה דיכאון בכלל דיברו ככה.
אין חבוש מוציא את עצמו מבית האסורים.. ממש ככה הרגשתי.
עד שהגעתי למיון מהתקפי חרדה ושם הוא הבין באמת מה קורה לי.

כל זוג לומד בדרך אחרת. לכל זוג קשיים משלו. אחד יותר ואחד פחות.
החכמה לדברע על הכל. להתיעץ כשצריך ולא להבהל.
זה עבודה. ולפעמים של שנים.

בעלך לא רע. ועדיף עכשיו לטפל ולא למשוך שנים בעיות. שיכולתם עם עזרה לפתור בקלות.
ממש שמחה לשמוע שבסוף הוא הבין ותמךAlmogit
דיכאון זה באמת נושא לא פשוט להרבה אנשים אם לא מכירים...
מקווה שהיום את לגמרי אחרי זה ומרגישה טוב!
אני חושבת שפה את צריכה להיות אסרטיבית.שוקולד פרה.

באיזשהו מקום בעלך מעריך כוח. כוח נפשי, כוח לעמוד ביעדים, כוח להתמודד, כוח להתנגד לפיתויים וכו'.

והחולשה שלך מרחיקה אותו. ודווקא בגלל שאת באה ממקום נעים ומצפה- הוא מרגיש מוכרח להיענות לך ואת מרגישה את ההכרח הזה, ומכאן חוסר האונים שלך בגלל הכפייתיות שבה הוא מעניק לך תמיכה.

את צריכה להגיד באסרטיביות שזו את ושאת מצפה לשינוי מצדו.

הוא גבר שמדבר שפה גברית. הוא כנראה לא מספיק מחובר לצד החלש והנשי שלו. דיבורים "נשיים" ברוך ובעדינות לא מעוררים בו אהדה ומשיגים תוצאה הפוכה- מיאון רגשי ותחושת הכרח וכפייתיות.

לדעתי תתייעצי עם המטפלת שלך איך תדברי אתו על זה קצר ולעניין. איך תעבירי לו את זה בצורה ישירה ובצורה שהוא יבין ויפנים. בצורה שקצת תתחבר לשפה הגברית שלו.

ומהצד שלך-

נראה לי שהכי טוב זה כרגע "להכריח" את עצמך להבין שזה מה שיש עכשיו ולהסתפק בזה.

כי גירושים זה לא אופציה.

כי כרגע אתם ביחד ואת רוצה שתהיה אווירה נעימה.

המחשבות הרחוקות על העתיד שבו יהיו לכם ילדים רק מפחידות ומלחיצות אותך יותר.

גורמות לך לחשוב שאולי את לא מספיק אחראית בכך שאת לא מסיימת את זה עכשיו.

שאולי את הולכת כעיוורת אל עתיד מר ושחור משחור.

אלו מחשבות של דמיון וחרדה. תתמקדי בתהליך ובמה שקורה כאן ועכשיו.

הכי טוב זה להיות צמודה למטפלת ולהעריך בקטנות (במילים קצרות או במבט- מספיק. לא צריך להשתפך. הוא כנראה לא אוהב את זה).

בהצלחה!!

*אם את צריכה עזרה אני פה באישי.

לא מסכים עם עצתךבורא עולם נתן
אני חושב שזו טעות שאשה תוותר על הטבע שלה בגלל שבעלה לא מבין אותה,
היא לא צריכה לדבר בשפה שלו,
לדעתי בזוגיות כל צד מביא את המטען והשני שלו ולאט לאט כל אחד לומד את הצד השני וכך נוצר החיבור
(ידוע שלאחר שנים הבעל והאישה הופכים להיות דומים)
זה לא צריך לקרות בצורה של וויתור
יש כאן עבודה אטית ועמוקה שכל צד צריך לעשות
ובע"ה עם סבלנות זה ישתלם
זה החלק הראשון בתהליךשוקולד פרה.

וכמובן שזה לא אומר שהיא לא צריכה להיות אישה.

אבל היא צריכה להיות חכמה ולא להיתקע עם הראש בקיר (או בחומה הרגשית שלו פה).

יש שלבים בדרך. הדמעות שלה מעוררות אלו כעס במקום אהדה, ריחוק במקום קרבה, שאט-נפש במקום רצון לגונן.

אם היא תתעקש על הדרך הנשית- זה מה שהיא תקבל במקרה הפחות טוב

ובמקרה היותר טוב אדם שמכריח את עצמו להיות לה משענת- כשהוא בעצם לא רוצה והלב שלו בכלל במחשבות של מתי זה יסתיים ומתי היא "תתבגר".

הוא סוג של מפקד. הוא מפקד על עצמו מגיל צעיר.

עם מפקד מדברים קצר ולעניין. זו השפה שלו. רק ככה הוא יכול להבין ולהפנים.

עם הזמן, כשהוא יבין שהחובה (!!- מילה מאוד חשובה בשפה גברית) שלו היא לספק את אשתו רגשית-

הוא גם ימצא את הרצון והחשק להשתנות בשבילה.

כרגע הוא לא מבין שזו החובה שלו.

כרגע היא כמו "חיילת" שלו שצריכה להתאים את עצמה לנהלים המחמירים של המפקד ולא להתפנק.

ברגע שייפול לו האסימון יהיה הרבה יותר קל. כרגע היא דופקת לשווא על דלתיים נעולות.

מסכים איתךיוניס

באמת זה תהליך עם הרבה עבודה של 2 בני הזוג אפשר להגיע להבנות וקשר יותר חזק

וזה לוקח הרבה זמן כי בד"כ זה בא לפצות על שנים רבות שמשהו קרוב אליו חסם לו את הרגש.

אם תצליחי לפתוח אותו רגשית אליך זה יקח הרבה זמן והוא צריך אמון מוחלט באהבתך וברצון שלך בטובתו ושאינך תוקפת אותו

כל התהליך יצליח רק אם הוא מכיר בזה שהוא צריך להיפתח אליך רגשית.

את צריכה להדגיש לו שוב ושוב שאת שונה ממנו ויש לך צרכים אחרים ושלא יעז לזלזל ברגשות ובצרכים שלך

בהצלחה

ועוד משהו- לא להתבלבלשוקולד פרה.

בין בחור "רגיל" שחסרה לו השפה הנשית והוא צריך ללמוד אותה,

לבין בחור שהשפה הנשית מעוררת בו אנטי.

כאן הוא מתנגד התנגדות פנימית עזה לכל מה שהוא "רגשי-חלש", "בכייני", "מתפנק", "דיבורים שאין להם אחיזה".

מי שמתנגד התנגדות פנימית- זה לא יעזור לבוא אליו כל פעם באותה שפה.

הוא לא *מוכן* ללמוד אותה. הוא לא סבלני אליה.

זה לא כמו בחור שאין לו את הכלים אבל הוא ממש רוצה לרצות את אשתו.

יכול להיות שיש לו את הכלים- אבל אין בו שום מוכנות ללמוד. זה *מאיים* עליו.

הוא לא רוצה להתקרב לזה.

מה שאתה כותב זה נכון לבני זוג שיש להם מוכנות ללמוד את השפה האחד של השניה.

כאן מה שצריך זה להיות נשי\גברי וללמד את השני\ה את השפה.

עם הזמן הסבלנות תשתלם.

כאן ההתנגדות היא הרבה יותר עקרונית, הרבה יותר מהותית. 

הוא צריך לרצות להיות מוכן ללמוד את השפה.

והוא לא ירצה כל עוד היא לא תסביר לו (בשפה שלו) למה עליו לעשות זאת.

זה לא תיאור מאוד מדוייק שלוAlmogit
כמו שכתבתי בהודעה המקורית, זה קצת קשה להסביר - הוא לא "המפקד הקשוח", הוא דווקא מדבר מאוד בעדינות (דווקא כשאני נפגעת אני קצת מאבדת שליטה ורבה איתו וזה קשה לו, כי הוא לא אוהב אגרסיות), וזה לא כל כך עניין של שיח גברי/נשי מבחינתו - כמו שהוא רואה את זה, התפקיד של שני בני הזוג הוא "להירתם לעגלה ולמשוך ביחד", לעשות כל אחד את חלקו, וכמובן לעזור אחד לשני כדי להתקדם ביחד - אבל כל צד אחראי לנסות להיות חזק ולהתמודד עם קשיים בשביל לא להכביד על השני. כלומר, החובה היא לא שלו לתמוך בי אלא של שנינו להוציא את המיטב מהחיים - ואולי בעצם (למרות שהוא לא אמר לי את זה מפורשות, אבל עכשיו שאני כותבת את זה עולה לי לראש) בעיניו אני זו שמועלת בחובה שלי בזה שאני מתבכיינת ומקטרת ומצפה שהוא ישמח אותי (אבל שוב, אני נשבעת שאני לא כזאת גרועה! בנאדם ממוצע לגמרי בתחום, נראה לי)
נשמע שהוא אדם טוב ובעל דואגחושבת4321
לדעתי העניין שהוא לא מספיק מכיל אותך, זה לא כזה חריג. על הסיפור עם האוטובוס גם בעלי היה מגיב ב: אוי אוי אוי... וממשיך בעסקיו.
אתם מאוד שונים והרגע התחתנתם. עם כל הצער, הרבה דברים נלמדים בדרך הקשה. מכל מריבה כזאת שניכם לומדים ולאט לאט תגיעו לדרך האמצע: הוא יבין שאת צריכה תמיכה, את תלמדי להעריך גם אם זה מעט.
אף אחד לא מושלם. עם השנים לומדים להעריך זה את זה למרות ויחד עם החסרונות. נשמע שאצלו המעלות עולות בהחלט על החסרונות. תמשיכי להעריך אותו ותני לזמן לחבר ולחזק אתכם.
אני באמת לא מצפה לשלימות, אבל זה לא משהו ממש חשוב בזוגיות?Almogit
אוזן קשבת וכתף לבכות עליה?
ממש חשוב בזוגיות?חושבת4321
תשמעי, יש המון דברים חשובים בזוגיות, אני יכולה למנות לפחות 10-15 דברים חשובים בזוגיות. אז אם יש בבעלי 14 מתוך 15, אני מודה לה' ושמחה בו. זה לא מובן מאליו.
אני פשוט מגיעה ממקום שבו בעלך לא נשמע לי חריג ביחס לבעלי או גברים אחרים שאני מכירה (לא בעניין של להתקלח במים קרים, אלא בעניין שלא מכיל ומחבק כשאת בוכה). אני נשואה 10 שנים ובהם כבר הבנתי והשלמתי עם החסרונות המועטים, למול המון יתרונות חשובים. כבר הבנתי שאם אני צריכה חיבוק, הוא לא ידע לנחש את זה. ואפילו אם אני אבקש ממנו חיבוק הוא לפעמים יגיב באדישות. אז לפעמים אני פשוט ניגשת אליו ומחבקת אותו, אומרת שאני צריכה הטענה... אני משתדלת פחות "לצפות" ממנו ולשאול למה הוא לא עושה x,y,z.. ויותר להעריך מה שהוא עושה. או לבקש מפורשות מה שאני צריכה. איכשהו עובד לנו טוב אבל גם לנו היו בתחילת הנישואין מריבות רוויות דמעות, כעס, אכזבה.. אין מה לעשות, זוגיות זה משהו שבונים, זאת לא קלישאה.
זה מאוד מעודד לשמועAlmogit
אני חושבת שהוא קצת בקיצון של הסקאלה, אבל מקבלת את זה שהוא לא חריג מבחינת הצד שלה שבו הוא נמצא.

ובכל זאת, שאלה מקשה: אף פעם לא מצאת את עצמך מקנאת באחרות או מפנטזת על זוגיות אחרת, כזאת של חברים הכי טובים, שתמיד שם אחד בשביל השני? אני יודעת שזה לא כיוון מחשבה בריא, אבל כשהוא מאכזב אותי שוב ושוב לשם המחשבה שלי נודדת, וקשה לי להחזיר אותה לתלם...
הדשא של השני ירוק תמיד יותרחושבת4321
יש לי הרבה קלישאות... אבל מה לעשות שזה נכון. שיתקן אותי מי שחושב שאני טועה. יש כאן אנשים בפורום (או בכלל) שתמיד תומכים ומכילים זה את זה? תמיד מאוהבים, אף פעם לא כועסים או מאוכזבים? לדעתי הפנטזיות הן אך ורק פנטזיות. במציאות כל אחד ואחת מתמודדים עם מציאות שהיא לא מושלמת.
גם אם תשווי אותו לאחרים, קשה לי להאמין שתמצאי מישהו שיש בו את כל המעלות הקיימות אצל בעלך (ופירגנת לו למעלה המון), וחוץ מזה בנוסף הוא גם מכיל ותומך ב100%.
אני גם לא אומרת שזה יישאר אצלכם תמיד ככה ותקבלי את זה וזהו. אני אומרת שעם הזמן וההכרות העמוקה יותר, שניכם תבואו אחד לקראת השני. הוא יכיל יותר ממה שהוא היום ואת תלמדי להעריך כל מחווה קטנה של אמפתיה.
אני קוראת את זה וחושבת לעצמיים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך ט"ו בטבת תשע"ט 12:17

איך לא ראית את זה לפני החתונה

לא יודעת איך להגיד אבל נראה לי לא נכון להיכנס להריון בלי שאת יכולה לסמוך על זה שתהיה לך את התמיכה שלו, ובכלל גם מבחינת גידול וחינוך הילדים כשיהיו

מעבר לזה, אולי הקשיחות שלו והחוזק שלו מעוררות בך השראה אבל נראה לי שחסרה לו חמלה, כלפי עצמו וכלפי אנשים אחרים סביבו. ולדעתי לדבר איתו על זה ואפילו שילך לטיפול מתאים כדי להפוך לאדם חומל יותר

אני חושבת שאני מבינה מה מצאת בו לפני החתונה. תקני אותי אם אני טועה..
לדעתי ראית בו אדם חזק ששום דבר לא משפיע עליו ואולי אפילו אהבת את זה שלא ראית בו רגשות כי את רואה את עצמך כחלשה או מפרשת רגשות כחולשה. וציפית שהוא יתן לך חוזק נפשי ובפועל הוא לא אימפתי לרגשות שלך ואת לא מרגישה שהוא תומך בך.
לדעתי לשניכם יש הרבה מה ללמוד אחד מהשני. שהוא ילמד חמלה ואת תלמדי להיות מקור הכוח שלך
היו לי ספקות לפני החתונה (לאו דווקא בדיוק בנושא הזה)Almogit
אבל היה נראה לי שהיתרונות עולים על החסרונות.
הבעיה הזו עלתה בעיקר אחרי שכבר גרנו ביחד, כי באמת, שיוצאים, כמה כבר יוצא לכם לקטר אחד לשני על שטויות? ברור שאם הייתי מאחרת לפגישה ואז אומרת לו "איזה באסה, נתקעתי שעה בתחנה ופספסתי את הטוטובוס" הוא לא היה אומר "אה-הא" ומוריד חזרה את הראש לספר, כי זה לא ככה כשיודעים להיפגש - אז בוא היה אומר "אוי, אבל לא נורא, העיקר שאת פה עכשיו", וזה היה נשמע סביר בהקשר הזה.
אני לא בטוחה למה התכוונת בחינוך של הילדים, אבל זה לא שאני מפחדת שהוא לא יהיה מעורב - אני בטוחה שהוא יהיה נהדר איתם (ראיתי אותו עם אחיינים וילדים של חברים והוא ממש טוב איתם), ואני בטוחה שאם למשל אני אגיד לו "אני ממש עייפה מקום בלילה", אז הוא יקום ויתן בקבוק ויחליף חיתול גם אם הוא עובד למחרת ואני בחופשת לידה. הוא גם יעצור בחנות בדרך הבייתה בערב ויביא לי ספר מעניין לקרוא שלא יהיה לי עצוב מדי בבית ויעודד אותי לצאת להתאוורר ולפגוש חברות כשהוא עם הילד. מה שהוא לא יעשה זה יחבק אותי אם אני אתחיל לבכות סתם ככה כי הורמונים, או ישב להקשיב לי עשר דקות על איך היה לי קשה להרדים את הילד בצהריים...
נו, אם כך - אז זה באמת פרט.... הטוב גדול יותר.ד.

הכוונה שלי שאולי יהיה קשוח מדי עם הילדיםים...
מממ אולי לא כזה נורא כמו שתיארת בהתחלה.
גם עם חברים ומשפחה יש כאלה שמתאימים לשיחות מסויימות וכאלה שלאחרות. אולי את התלונות המיותרות אפשר להשאיר לחברה או משהו
ולגבי הנקודה האחרונה שלך - אני מסכימה!Almogit
אבל מרגישה שהוא לא בדיוק רואה את זה ככה...
צריך גם לפעמים ללמד את הבעלאיזה יום שמח

מתי אני רוצה חיבוק

לא לחכות שהוא יזום מעצמו

רוב הגברים כשהם בבאסה הם נכנסים לקונכייה, נשים לעומת זאת אוהבות שמדובבים אותן

ניסית להגיד לו x יקירי, אני צריכה עכשיו חיבוק ממך, זה מאד יעזור להרגשה שלי, אני יודעת שאולי אתה לא מבין למה אבל ככה זה נשים ומה לעשות שאתה נשוי לאישה ולא לגבר..

משהו כזה..

לא מצפה שהוא יקרא מחשבות ומבקשת בדיוק את זהAlmogit
ואז אני מקבלת חיבוק של לצאת-ידי-חובה, או שהוא אומר לי "אוקיי, דברי, אני מקשיב" ויושב בשקט ובוהה בשולחן אני רוצה שהוא מרגיש כלפיי אמפאטיה! ואת זה אין איך לכפות או לזייף...
נשמע שזכית בבעל ששווה זהביהלומ
רגישות וגבריות לרוב מתבטאים בתחומים הפוכים

הגבר האולטימטיבי הוא שרירן, לוחם, מלא עוצמות, לא סופר, מנהיג ועוד ועוד

הרגיש האולטימטיבי הוא קשוב, כזה שניתן להמרח עליו, נחמד, וחמוד בעיקר

האמת, שכל אישה צריכה בבעלה את שני הפרמטרים שלעיל. כל אישה רוצה שבעלה יהיה עוצמתי שאפשר להשען עליו, אך גם רגיש שאפשר להמרח עליו..

והבעיה?
זה שילוב מורכב, שפשוט לא קיים בצורה מושלמת.

והפתרון?
עבודה של 2 הצדדים. הנותן והמקבלת.
ולפני הכל - להתמקד ברווחים שהרווחת דווקא בזה שעומד לצידך.

ואני אתחיל בקטנה..
את מתחשלת. גם אם את צריכה משהו אחר, החישול בונה בך משהו ששום גבר מקשיב לא יבנה בך. תדמייני את עצמך עוד 15 שנה, מורכבות גדולה נופלת עלייך ואת צריכה להתמודד. את החוסר בהקשבה תזכרי כזיכרון עמום-כאוב. אבל האישה המחושלת שאת היא זו שתציל את המצב.

ככלל - תסתכלי על החיים שלך כדבר קיומי. דברים שכואבים/קשים עכשיו, ישתלמו פי כמה בעתיד.

ואחרי כל זה, תזכרי שאתם בני אדם. שיכולים ויודעים להשתנות. בתהליך ארוך וטוב תלמדו את הצרכים אחד של השני ותדעו למלא אותם.

עין טובה - המפתח לכל.

בהצלחה!
תשובה טובהבסדר גמור
של גבר.. שפשוט לא מבין איך אישה חושבת
אני יודע מה אישה אוהבת.יהלומ
אבל יש את מה שהיא צריכה.

בתוך מה שהיא צריכה יש דברים שהיא אוהבת, ויש שפחות.
וכן, גם אישה יכולה לשמוח ממשהו שממלא צרכים שלה, גם אם אלו לא דברים שבראש מעיניה.
להזכירך היא לא חיפשה קאוצ'ר היא חיפשה בעלטוב ומטיב
האישה נמצאת במצב שברירי והוא חייב לתת מענה לצרכיה בהווה ולא בעוד כ- 15 שנה.
התנהלות של בעלים נוקשים זה בגדר *פיקוח נפש*
הוא צריך להתעורר ולדאוג להווה כדי שבעתיד בעוד כ- 15 שנה הוא לא יצטרך להתמודד עם אישה/אמא מעורערת מבחינה נפשית וגופנית.
*פיקוח נפש* זה פיקוח נפשיהלומ
ולא
קושי קשה ככל שיהיה שניתן לאט לאט להפחית אותו ע"י עבודה עם הבעל.

לא כדאי לפזר הצהרות.
אני לא חושבת שאני כל כך שברירית עכשיוAlmogit
ואני לא מרגישה שהיחס שלו מחשל אותי - להיפך: מה שבנורמה היה רבע שעה של מצברוח רע שנפתר בשיחה וחיבוק נגרר לשעות של תחושה קשה, כי עכשיו בנוסף למה שביאס אותי מלכתחילה (בקטנה) אני מבואסת ממנו (בגדולה)...
אסביר את דברייהלומ
הדבר הראשון שלימדו אותי לפני שהתחתנתי
היה שתחושה היא תחושה, וצריך להתמודד איתה. אם אשתך מרגישה פגועה ואתה חושב שלא פגעת, תבדוק למה היא מרגישה ככה.

אז זה שאת מרגישה את מה שתיארת - זה וודאי לא מצב תקין, וצריך לפתור אותו בהשתלות של שניכם.

אני תמיד מנסה להבין מאיפה מגיעה התחושה.

קצת הכאיב לי שאנשים פה הציגו את החתונה בינך לבין בעלך כטעות בלי להכיר אתכם
ולכן אני מנסה להציג את הצד השני במטבע.

התחושה שלך נובעת ממציאות שאתם עומדים בה
מה הגורמים שלה?
אנו מניח שאפשר לשים 2 דברים על השולחן
1. חוסר רגשיות בבעלך שמוקרנת לכיוונך בצורה כואבת
2. תגובת נגד טבעית שלך שיוצרת עוד מרחק רגשי בינכם.

יש לך שני דברים לעשות
'לתקן' את עצמך
ו'לתקן' את בעלך
כמובן אני לא מתכוון ללתקן באמת אלא ללמוד להסתדר בצורה שיהיה לכם טוב יחד

התיקון של בעלך דורש ממך ללמד אותו מה הצרכים שלך ואיך בדיוק לענות עליהם(בהתחלה בצורה יבשה ולא כיפית כנראה, בהמשך הוא יבין וילמד)

התיקון שלך מחייב אותך לעשות עבודה משמעותית של להבין את המקום של בעלך, ולחזק את הדברים שאת אוהבת בו. לכל אדם יש זמן שבן זוגו מכעיס/מאכזב אותו. השאלה אם הוא נותן למקום המאכזב הזה 'להשתלט' על האיש/ה 'לו, או שהוא נותן לקושי את המקום המצומצם שלו ומגביר את האור שמדברייך נשמע שיש אותו בבעלך בהחלט.

בהצלחה!
בזה אתה בהחלט צודק.Almogit
תשני את מה שבידיים שלךאורחת לרגע...אחרונה
נשמע קיצוניות של תחילת הנישואין, שבעזרת השם תתאזן עם השנים.
אני יודעת שלכל אחד ה' שולח בן זוג שיעזור לו לתקן את עצמו כמה שיותר.
שתי עצות:
יש מצב שיש משהו באופי או במידות שלך שהתגובות שלו יכולות לתקן? יכול להיות שזאת מתנה מה' - דרך להקשיב לעצמך ולהשתפר. מעין מראה..
דבר שני - נכון שהוא לא מגיב כמו שרצית, אבל נשמע שהוא כן חמוד ובא לקראתך, דבר שלא היה עושה אם חבר בצבא היה מתלונן באוזניו
תלמדי בינתיים את השפה שלו, ותנסי למצוא בין השורות אמפטיה וכתף תומכת, ולהאחז בהם.
בכללי - ללמוד לקרוא את הבעל עושה יותר טוב לזוגיות מלהשוות אותו לזוגיות אחרת;) (נוצצת ככל שתהיה - בכל זוגיות יש אתגרים)
בהצלחה!
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויקאחרונה
שולח חיזוק
אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך