השנה החדשה..אור שמחה
אני חייבת לאמר משהו.(הכל לדעתי כמובן)רב היהודים הישראלים לא חוגגים כריסמס במובן של חג דתי.אלא אוהבים את האווירה ואת הצבעוניות שיש.נכון יש בזה 'עומק' אחר וזו הנצרות וחס וחלילה שניקח בזה חלק.אבל לא יודעת להסביר, אני אוהבת את הקישוטים, ואת השלג בלי שום קשר לנצרות בכלל.זה סתם יפה כזה.אבל לא יודעת ,מרגיש לי שכל העולם חוגג ומודע לכריסמס אז זה סוג של אחדות עולמית כזאת.ושוב, ממש לא בקטע הדתי של הנצרות, האווירה הזאת כייפית(בחוץ כמובן,ממש לא בכוונה בבית) החורך, השלג, משהו כייף. סתם חייבת להגיד. מה אתם אומרים על העניין? רק אל תהרגו אותי בתגובות עוינות.. כי אני בת אדם שמאוד מאמינה ביהדות ובדרכה!!
זה אולי יפה מצד זה שכולם צבעוניים ובלונים מנצנצים.נפש חיה.
אבל עמוק אנחנו יודעים שאין לזה באמת משמעות
כדאי לבדוק מי היה אותו האיש
מה זה כריסמס
מה הוולנטיין די הזה

לראות מה מנחה את הגויים
ולהבין מה לא טוב בהיצמדות הזאת לגויים.

ואני אוהבת אביב כי אז הכל פורח
גם אני חושב ככה. ברגע שחוגגים את זה בלי סממנים נוצריים זהטיל&ישראלי!

אחלה לדעתי. אבל תמיד תזכרי שיש אנשים שלא משנה מה עושים אם המקור של זה לא הכי כשר וחלק בעולם הם לא יעשו את זה גם אם כולנו נמות...

חבל.

ושוב אומר - הנצרות זוהדת שהרגה המון מאיתנו בכל הדורות: האינקוויזיציה, מסעות הצלב, השואה וכו'

אבל באמת יש דברים נורא נחמדים ונורא יפים שלא צריך לפסול רק בגלל המקור שלהם. ככה אני חושב.

יכול להיות שאחרים חושבים אחרת אבל זו דעתי...

אבל אני לא נכנסת לעומק של זהאור שמחה
כי הוא באמת לא טוב.באמת ככייף לראות את השלג והירוק. עזבו רגע את הנצרות, מי לא אוהב ירוק?פרחים? קישוטים? שלג? חורף?אני מתה על זה,לא קשור לחג.גם לא יודעתת, יש משו כייף כזה באווירה בח''ול .למה תמיד להחשיב אותם כאויבים.רובם לא מאמינים בצורה קיצונית.או שאני באמת מדברת אמת וחושבת שצרייך בסך להאמין בחכמת גוים(ולא בתורתם) ומכבדת אותם מאוד כל עוד הם לא פוגעים בנו(אפשר להגיד שכן אבל לא יודעת, לא באופן ישיר) או שמצד ,אני מדברת שטויות ולא יודעת על זה כלום לעומק.אבל זה ככה נראלי לפחות מראייה שטחית.פשוט לכבד אנשים.להאמין בחכמה ולא בתורה
הכוונה 'חמכת גוים תאמין, תורת גוים אל תאמין'אור שמחה
^.עלה שלכת
עם שינויים קלים.
זה כל כך חג ריק בלי תוכן למה לחגוג?? חג של הגויים?!!!!מתבגרת..

מה לך ולהם מה לך ואנשים שמה שמענין אותם זה שטויות ושלפני הרבה שנים רצו להרוג את העם היהודי תעשי מסיבה וזה אבל את היית רוצה שיגידו עליך שאת חוגגת כריסמס הכי אמיתי ובאמת שאני מבינה אותך אני גם חולת אקשן ןבלגן אבל בחיים לא חשבתי לקחת חלק בדבר הזה אני אומרת לך שאני רוצה להבין מאיפה זה בא מאיפה בא הרעיון הזה לראש שלך?

נשיקה אוהבת אותך

ועוד משהו למה את קוראת לזה כריסמס פתחימתבגרת..

את יכולה לחגוג עם קישוטים ומוזיקה ושלג למה דווקא להגיד כריסמס את גם יכולה סתם לחגוגו כי החורף בא

זה מה שמסמל כריסמס ..בגלל זהאור שמחה
שמעיאור שמחה
@מתבגרת..תבג .זה בדיוק מה שאמרתי,שאני לא לוקחת חלק מבחינה דתית.ואני גם לא מקשטת-בפועל אני לא עושה שום דבר מעשי.אני פשוט אוהבת להסתכל על זה, זה עושה אווירה טובה לראות ירוק וצמחים ושלג.אין כאן שום דבר שקשור לסיבה דתית אבל מעצבן אותי שאחרים תמיד יגידו שאסור אסור אסור.למה? ירוק ושלג , זה שהנוצרים הפכו את זה לסמל לא אומר שזה לא יפה. ואוהבת חזרה אחותיי❤
אולי כי זה נקרא 'חוקות הגויים'?חותמת+

אולי כי יהודי צריך להבדיל את עצמו מהגויים?
האמת שאני לא יודעת וגם מאוד מסופקת מהחגיגות היהודיות ככה שזה לא חסר לי.

אוופ לא הבנתם אותיאור שמחה
אני הכיי שמחה ומסופקת בחגים שלנו!!אבל משהו כייפי באווירה של זה עושה לי טוב. למה אנשים מפחדים להודות בזה שירוק ועצים ופרחים ושלג עושה להם טוב? לא קשור בכלל לחג עצמו חוץ מיזה שזה יוצר סוג של אחדות עולמית ,שמי לא רוצה בזה?
סבבה נרתעים מהמשמעות של זהאור שמחה
גם אני נרתעת מיזה.אבל למה מהאווירה עצמה ומהשטחיות? לא תמיד כייף לחקור הכל לעומק..
אז אולי באמת כי זה חוקות הגויים? אנחנו לא נראה לי אמוריםחותמת+

להיות מאוחדים עם הגויים.

נכון אבלאור שמחה
זה כן מראה על אחדות כלשהי,לא יודעת על שלום עולמי שברור שצריך להיות שלום בעולם בלי מלחמות ..זה פשוט מזכיר לי את זה
אבל דווקא בתאריך הזה?nkאחרונה

זה  בסדר שירוק ושלג וכו' עושה טוב אבל דווקא בתאריך שלהם? בתקופה הזאת ? (מה שנקרא 'יום אידם')

כל הדברים האלה קשורים בחגם וזה מביא הקשר ואסטיואציה  לחג הנוצרי.

אכן באופן עקרוני  פרחים ירוק וכו' עושים טוב , אבל לא רק עץ באמצע הבית מבטא ירוק ופרחים.

יש גם מנהג של החסידים שנקרא 'ליל הנייטל' שבו לא לומדים תורה  בלילה של חגם , שזה מלמד שאפילו נהגו לעשות מעשים שמלמדים על בידול מהחג הזה.(ניטל – ויקיפדיה)

אני מקווה שאחדות עולמית תהיה בקרוב בחג הסוכות,כמו שכתוב בתנ"ך שהגויים יעלו לירושלים, מתוך הכרה בה'  ולא בנצרות שהיא עבודה זרה בשיתוף, ומתוך הכרה בעם ישראל כאור לגויים 

תגובה ל- אור שמחהנפשנו חכתה לה'

יכול להיות שזה גורם איזו הרגשה נעימה יותר לראות בחוץ באמצע החורף הקר קצת צבעוניות בחוץ, אבל צריך להיזהר מאוד שלא להראות כלפי חוץ שיש לנו הנאה מכל זה ולדעת שבאמת אנחנו נגד החגים שלהם. 

בכלל זה מצחיק לראות שכל מה שמושך בחגים של גויים זו החיצוניות והצבע, בעוד חגי היהדות  מלאי תוכן וקדושה. 

בעז"ה נזכה להתחבר באמת לחגי היהדות וממילא תהיה לנו סלידה מכל השטויות וההבלים של הגויים.

(אולי באמת אחרי שרואים את כל הקישוטים האלה אפשר להתחזק יותר בברכת "שלא עשני גוי")

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

אולי יעניין אותך