כמה שאלות על שירות לאומיPink_Princess
1. אני בת 19. אני השנה סיימתי תיכון אבל יש לי הרבה בגרויות להשלים אז השנה אני משלימה בגרויות ואז בשנה הבאה בחודש ספטמבר 2019 אני מתחילה לעשות שנתיים של שירות לאומי שזה בגיל 20. זה בסדר להתחיל בגיל 20 לעשות שירות לאומי של שנתיים ?

2. אני מתכוונת לעשות את השירות הלאומי בגן ילדים שזה ליד הבית אבל זה בלי דירת שירות. מה אתם אומרים על חברה ? אם אני מתנדבת בגן ליד הבית בלי דירת שירות אני עושה את זה עם עוד בנות שירות ? או שאני עושה את זה לבד ? אם אני עושה שירות לאומי בגן ילדים ליד הבית בלי דירה אני מכירה בנות שירות נוספות ? איך אני מכירה ? האם העמותה תעשה מפגשיים חברתיים של בנות שירות גם אם אני בגן ילדים בלי בנות שירות ?

3. אם אני עושה שירות לאומי בגן ילדים קרוב לבית בלי דירות שירות באיזה ימים בשבוע ושעות זה בדרך כלל ? כמה ימי חופשה יש לי ? האם אני מבקשת אותם או שהעמותה בוחרת לי את הימים האלה ?

4. אם אני עושה שנתיים שירות לאומי כמה כסף אני ירוויח ? האם אני בכלל מרוויחה מזה כסף ? את השנה הראשונה אני עושה בגן ילדים ואת השנה השנייה אני עדיין לא יודעת איפה אני יעשה.

5. אם אני עושה שירות לאומי בגן ילדים קרוב לבית בלי דירת שירות בכמה בערך מרחק הגן יהיה קרוב לבית ? הוא יהיה סמוך לבית או במקום שהוא 10 דקות או חצי שעה נסיעה מהבית ?

אני לא כל כך יודעת על השירות הלאומי הדבר היחיד שאני יודעת שאני בספטמבר הבא יעשה שנתיים של שירות לאומי והשנה הראשונה תהיה בגן ילדים. אשמח לדעת פריטים על השירות הלאומי תודה מראש !!!
כמה תשובות...[-]אחרונה

שלום,

הרבה מהתשובות ניתן למצוא בחוברת כאן. אנסה בכל זאת לענות לפי הסעיפים שלך:

1. זה בסדר גמור. [עמוד 11 בחוברת: רשאית להתנדב לשירות מי שגילה עד 24 שנים-כלומר, התחילה את השירות לא יאוחר מהיום בו מלאו לה 23 שנים (אם ההתנדבות היא לשנה אחת), או התחילה את השירות לא יאוחר מהיום שבו מלאו לה 22 שנים (אם ההתנדבות היא לשנתיים), והיא אזרחית או תושבת קבועה של מדינת ישראל.]

2. זה מאוד תלוי בגן - כמה תקנים לבנות שירות יש להם, והאם יש בנות שסגרו שם. לרוב העמותות שמפעילות את השירות הלאומי עושות מפגשים קבועים (על בסיס שבועי, או פחות תדיר) שנועד לתת חיזוק רוחני (ידוע בשם 'אורייתות'). המפגשים האלו נעשים בדרך כלל לקבוצה של משהו כמו 20-30 בנות שירות. בנוסף, במהלך השנה ישנם סמינריונים וימי עיון לבנות השירות.

3. בעקרון יש שני סוגים של תקנים: תקנים שהם של חמישה ימים בשבוע, ותקנים שהם של שישה ימים בשבוע. מבחינת שעות העבודה, את אמורה להגיע לסך של 40 שעות בשבוע. לגבי ימי החופש: מי שמתנדבת בתקן של 5 ימים בשבוע זכאית ל-22 ימי חופש, ובתקן של 6 ימים - 26 ימי חופש. (באירועים מיוחדים, כמו חתונה, אבל, מחלה וכו' ישנם הנחיות נוספות). בנוסף, בעמוד 17 בחוברת יש פירוט של ימי חופשה נוספים בחגים (שהם לא חלק מהספירה הנ"ל).

4. מתדנבות בשירות הלאומי מקבלות דמי כיס. גובה התשלום תלוי בשני דברים: איפה היא גרה (דירת שירות או בבית) והאם היא מקבלת ארוחות בתקן. אם את גרה בבית ומקבלת ארוחות, 651.04 ש"ח בחודש. אם את לא מקבלת ארוחות - 770.55 ש"ח בחודש. מלבד זאת בסוף השירות מקבלים מענק שחרור ופיקדון אישי. הסכום משתנה אם את עושה שנה או שנתיים. גובה המענק: שנה: 4,557.84 ש"ח, שנתיים: 9,115.68 ש"ח. גובה הפיקדון: שנה: 6,603.12 ש"ח, שנתיים: 13,206.24 ש"ח.

5. זה תלוי בבחירה שלך ובזמינות של התקנים.... את מחליטה איפה להשתבץ...

בהצלחה!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך