ילד בן 7 שמשקרעדי123
אשמח לעצת ההמונים.
קצת מתוסכלת מהמצב...יש לי ילד בן 7אוטוטו... ותאומות בנות שנתיים.הילד עבר מבית ספר חילוני לבית ספר דתי מאחר שבעלי התחזק בדת.
בזמן האחרון הילד משקר המון..אם זה על שיעורים שאין לו...אם זה על ההתנהגות שלו...מספר שמציקים לו למרות שבסופו של דבר אנחנו מגלים שזה ההפך הגמור.הבנתי לאחרונה ששיקר מספר פעמיים שאין לו ארוחת בוקר וצהריים המורה חיפשה בתיק ..ולא היו לו הכריכים בתיק.למרות שלרוב אני שואלת יום לפני מה להכין לו..ואם לא יוצא לי לשאול אני תמיד מכינה לו מה שהוא אוהב...הילד אומר שהוא זורק אותם לפח...וששאלתי למה הוא אומר שהוא לא רעב... אבל משום מה שהמורה מבינה שהוא ללא אוכל אז מכינים לו שם כריך.... ואת זה הוא אוכל... שאלתי אותו למה הוא זורק הוא אומר שהוא לא רעב..תמוהה בעיני שהוא לא רעב..כי בבוקר הוא לא אוכל כריך או משהו משביע.. עצוב לי שהוא משקר... עצוב לי יותר בשבילו כי הוא לא אמין בעיני.. והוא רק ילד בן 7... על כל דבר צריך לתהות אם המילים שלו אכן נכונות וזה עצוב... הסברנו לו שעדיף תמיד להגיד את האמת בנוגע לכל דבר גם אם רב אם ילד.. גם אם דחף מישהו. גם אם התנהג לא יפה... אבל לא האמנתי שאגיע איתו למצב של שקר לגבי אוכל.... עצות יתקבלו בברכה
מקפיצה לך.. בהצלחה!פ.ר
התשובה שלך נמצאת בגוף ההודעה שלך:מתואמת

"הוא רק ילד בן 7"...

הוא לא *משקר*, הוא פשוט מסתיר את האמת. הוא לא עושה את זה מתוך כוונה לעשות רע, אלא כי הוא חושש (כנראה) ממשהו, ושינוי האמת נראה לו פתרון הכי טוב כדי לצאת מהבעיה שעלתה לו.

מנקודת ההנחה הזו צריך לצאת כשבאים להתמודד עם הקושי הזה ומנסים לעזור לו.

מקווה שאחרים ידעו לתת לך עצות ממוקדות יותר... בינתיים בהצלחה!

ייתכן שהו אמרגיש מאויים, מרגיש שבודקים אותו כל הזמןבת של השם

ולא נותנים בו אמון

תנסו קצת לשחרר

מצרפת תשובה של מנוחה פוקס בנושא (מתוך פורום):

ש. אחי בן ה-9 משקר לעתים תכופות. מה לעשות? (אציין שיש לו דמיון מפותח)

ת. יפה שאמרת: "אחי משקר לעיתים תכופות" ולא אמרת: "אחי שקרן!" אחת השגיאות שלנו ביחס לילד שלנו שמשקר, או ביחס לאח כזה, היא שאנחנו קוראים לו: שקרן! ואז אין לו סיבה שלא לשקר. שהלא גם אם לא ישקר – יוסיף להיות חשוד בדבריו. אני מקווה שגם יתר בני המשפחה אינם מכנים אותו בשם הנורא: שקרן!
למה ילד משקר?
ייתכן שאלו הגדולים ממנו, ההורים ואולי גם האחים, מוציאים מידי פעם מפיהם מילת שקר בלי לעשות חשבון. זה קורה אגב לרבים ולטובים שאומרים: "תאמר לו בטלפון שאני ישן" או: "תאמר שאני לא בבית" וכך הלאה. ילד שרואה שמבוגרים ממנו אומרים דברים שאינם נכונים – ישתמש גם הוא בדבריו בדברים שאינם אמת.
לפעמים אומרים לי הורים: "אנחנו מקפידים מאד על דיבורנו ומעולם לא שיקרנו!" הורים כאלו, מפני צדיקותם הרבה והראויה לשבח, הם לפעמים אנשים שכפי שמקפידים על עצמם, כך מקפידים הקפדה יתרה על ילדיהם. הילד פוחד מפניהם עד מאד וכך קורה שבמקום לומר שאכל משבצת מהשוקולד שלא קיבל רשות לאוכלו – יאמר שלא אכל. הוא מעדיף לומר דבר שאינו נכון רק לא להתעמת עם ההורים.
בדקו מה קורה אצלכם בבית, האם הילד לומד מהמבוגרים לומר דברים שלא היו, או שאולי הוא פוחד לומר את האמת ולכן משנה אותה.
מה תוכלו באמת לעשות?
אם הוא מחקה את המבוגרים, החליטו, אתם, המבוגרים, שאינכם משקרים עוד. אתם מהיום בודקים את מילותיכם בפלס. קבעו ישיבה משפחתית, שבו כולכם יחד ודברו על כך בגלוי. בחרו אחד מההורים או מהאחים הגדולים שיאמר: אנחנו רוצים להנהיג בבית הזה הנהגה חדשה: כולם פה דוברים רק אמת מהיום! ואז היו אתם הראשונים להוות דוגמא של החלטתכם!
אם הילד משקר מרוב פחד, תצטרכו ההורים והאחים הגדולים להיות פחות מפחידים, פחות מקפידים ופחות דורשים מהילד. כשתהיו פחות נוקשים – הילד פחות ישקר.
בהצלחה.

ראיתי שהגיבו תשובה יפה לגבי השקרים בכללינושבת באוויר!
אז אגיב רק לגבי האוכל.
ילדים כמו כל הילדים עושים הרבה דברים בשביל צומי בשביל לקבל יחס מיוחד, מועדף.
מכירה את הילדים שמתעקשים שישימו להם תחבושת למרות שיש רק פצע קטן ?!
זה על אותו סגנון. נראה כי הילד המתוק שלך זורק את האוכל כדי לקבל את הכריך מהמורה. את ההתיחסות הזו.
הייתי מציעה אולי לעשות איזה שיתוף בפעולה עם המורה שלא תביא לו או שתשים לב לפני שהוא זורק ותעצור אותו.
בעייני לא נכון לכעוס עליו . שקרים אצל ילדים זה בהחלט נושא מורכב כמו כל בעיות חינוך כאלה ואחרות .
בהצלחה ;)
הייתי מנסה להעביר לו מסראמא_מאושרת

"לא משנה מה קורה, שתדע שאמא ואבא תמיד כאן איתך ובשבילך ואתה יכול לבוא ולספר לנו את האמת ואנחנו נעמוד מאחוריך ונתמוך בך".

זהו.

כל פעם שהייתי מגלה איזה "שקר", הייתי אומרת לו את זה.

ומשתדלת באמת כשהוא בא ומספר, גם אם הוא עשה משהו לא בסדר- אז לא לכעוס, לשקף את הדברים, להגיד לו שאנחנו מבינים שהיתה פה טעות ובוא נלמד מכך לפעם הבאה.

אגב, המשפט הזה חשוב בכלל לתקשורת פתוחה ותקינה בין ההורה לילד. שמעתי אותו פעם בהקשר של מוגנות נגד התקפות מיניות אצל ילדים, ואני משתדלת לשנן את זה לילדים שלי ולעמוד בכך בעצמי.

כלליתברוכהאחרונה
לדבר איתו על הביתספר, מה קורה איתו ואיך הולך.
להיות בקשר עם המחנך להבין מה קורה לו בחברה ובלימודים.

נקודתית לגבי הלחם- מה את שמה לו בכריך?
ומה שמים לו בבית הספר?
שמעתי על ילד ששמו לו בבי"ס שוקולד בלחם ובבית לא ולכן אנר שלא אוהב את האוכל כל פעם
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך