קצת מתוסכלת מהמצב...יש לי ילד בן 7אוטוטו... ותאומות בנות שנתיים.הילד עבר מבית ספר חילוני לבית ספר דתי מאחר שבעלי התחזק בדת.
בזמן האחרון הילד משקר המון..אם זה על שיעורים שאין לו...אם זה על ההתנהגות שלו...מספר שמציקים לו למרות שבסופו של דבר אנחנו מגלים שזה ההפך הגמור.הבנתי לאחרונה ששיקר מספר פעמיים שאין לו ארוחת בוקר וצהריים המורה חיפשה בתיק ..ולא היו לו הכריכים בתיק.למרות שלרוב אני שואלת יום לפני מה להכין לו..ואם לא יוצא לי לשאול אני תמיד מכינה לו מה שהוא אוהב...הילד אומר שהוא זורק אותם לפח...וששאלתי למה הוא אומר שהוא לא רעב... אבל משום מה שהמורה מבינה שהוא ללא אוכל אז מכינים לו שם כריך.... ואת זה הוא אוכל... שאלתי אותו למה הוא זורק הוא אומר שהוא לא רעב..תמוהה בעיני שהוא לא רעב..כי בבוקר הוא לא אוכל כריך או משהו משביע.. עצוב לי שהוא משקר... עצוב לי יותר בשבילו כי הוא לא אמין בעיני.. והוא רק ילד בן 7... על כל דבר צריך לתהות אם המילים שלו אכן נכונות וזה עצוב... הסברנו לו שעדיף תמיד להגיד את האמת בנוגע לכל דבר גם אם רב אם ילד.. גם אם דחף מישהו. גם אם התנהג לא יפה... אבל לא האמנתי שאגיע איתו למצב של שקר לגבי אוכל.... עצות יתקבלו בברכה