מה דעתכם?אמונה ובטחון
דיברתי עם הבחור בטלפון, והוא ביקש שאשלח לו תמונה וסירבתי.
על כן הוא אמר שהוא לא מוכן להיפגש בכלל ואין על מה לדבר.
מה דעתכם, האם זה מראה על שטחיות של הבחור? האם זה מקובל לשלוח תמונה?
גם אצלי ביקשו תמונה........חשבשבת
האמת לא ממש הם אמרו לחברה שלי:" וואי היא נשמעת ממש מושלמת אולי תשלחי לנו תמונה"

אז היא ענתה: היא בחורה צנועה לא נראה לי שהיא תרצה שהתמונות שלה יסתובבו סתם כך

כשהיא סיפרה לי את זה אהבתי תתגובה שלה....
זה מראה על דבר גרוע יותר...שתי צמות
שכן, אם החיצוניות היא לא הדבר הראשון במעלה אצלו,
לשם מה לו תמונה? הרי לא יוריד על חוסר יופי וכדו', ובכ"א יפגש, כי זה לא הדבר שעומד אצלו בראש הרשימה.

ואם החיצוניות היא כן הדבר שהכי חשוב לו,
לא נראה לי שזה מה שאת מחפשת....

בהצלחה רבה רבה!!!!
דרוש מצוףאנונימי (פותח)
לא כל בחור שמבקש תמונה מגדיל אותה ל250% ומחפש חצ'קונים, ובודאי שא"א לתייג אותו כ"חשוד" על שטחיות.
זה קצת בוטה, אפשר לומר, לבקש תמונה ויותר מביך עניין השליחה. שמישהו שאני לא מכירה יעשה לי מבחן יופי?!
אז אולי בסה"כ הדוגמן שלנו רוצה לבדוק שלא מדובר בקומונרית עם מגפיים, או חולת צרעת. אני הרי מניח שתמונה סבירה תניח את דעתו כך שקשה לי לקטלג את הדורש כ"חיצוני" ו"רדוד".
ובכלל, הרבה יותר נוח להגיע לפגישה כשהלם הניראות מאחורינו.
קשה לי להבין על מה יצא הקצף...

כשאנחנו קונים פריט, באינטרנט, אנחנו קונים רק כזה שצמודה אליו תמונה, לא כך? ומה שונה כאן?
אני סמוך ובטוח, לאלה מפה שמחפשים להפוך את הפורום הזה לאתר היכרויות (או שמא הוא כבר כזה), שעם תמונתכם הכרטיס אישי שלכם ייראה הרבה יותר אטרקטיבי, רק צריך לקום הנחשון שיקפוץ למים ה'רדודים' האלו.
מה רע בקומונרית עם מגפיים ???הרבי מיאוטו
קונים פריט באינטרנט!!!שתי צמות
אהבתי את ההשוואה....
חוצפה.

"סחר בנשים" יהיה מוגזם לכתוב????

צדקת על המים ה'רדודים'.
קפצת קפיצת ראש לבריכה נמוכה...
אני גם לא היית י שולחת תמונה!!רחל 238
זה אמנם נחמד אוליי  לדעת את מי אתה הולך לפגוש , אבל לא מחליטים רק על פי החיצוניות......
מסכימה עם רחל 238 בכך שרשמהsopa20
שצריך ונחמד לדעת לפני שנפגשים עם מי הולכים להיפגש ,ומצד שני לא צריך להגזים מבקשים תמונהושתי הצדדים צריכים לשלוח תמונה - כדי לדעת על מי מדובר ולראות בגדול שזה מתאים לי וזה הסגנון שאני מחפש נכון מראה חיצוני זה לא הדבר הכי חשוב אבל זה גם דברים שאת צריכה לחיות איתם ואם יש לך רתיעה מהמראה החיצוני שלו אז יש בעיה אז כמובן שלא להגזים לא לכאן ולא לכאן..
אני נוהגת כשמבקשים ממני תמונה לבקש שישלחו לי קודם באימל משהוא אם הוא יכול תמונה עדיף ואם לא אז בסדר ואז אני שולחת לו בחזרה תמונה אבל כדי לוודא שישלח גם שהוא לא רוצה רק לראות את התמונה ואז לא יצא כלום מלבד זה שהוא ראה את התמונה.
זהו בהצלחה לך ואם משהוא פוסל רק על מראה חיצוני אז יש בעיה

הרווחת שהוא ביקש מראששרבוב
כך לא התעמתת כלל עם בחור שחשוב לו כ
כ"כ היופי עד כדי כך שאם לא שולחים תמונה הוא...

יכול להיות שזהוא סתם עקשן?
???
זה פשוט עניין עקרוני מבחינתי.אמונה ובטחון
ומצד שני אני מרגישה פספוס שאולי סתאם התעקשתי.
מה עושים? HELP!!!
אני חושבת שתהייי שלימה עם עצמך.רחל 238
זה הרי בחירה שלך לא לשלוח ובחירה שלו לבטל.
איך היית מרגישה אילו היית שולחת תמונה והוא היה אומר שהוא לא רוצה??
לדעתי זה מעליב יותר....
 תאמיני שעשית את הצעד הנכון.
הכל לטובה. באמת!!!!
מסכים עם שתי צמותברוךש
אומנם אני בן, וזה חייב להיות שונה, אבל פעם ביקשו, ואני שלחתי.
ואז הרגשתי ממש כאילו שבוחנים את המראה חיצוני שלי. כאילו שזה הדבר החשוב ביותר שהולך לקבוע עם ניפגש או לא. זה היה נוראי, לא בגלל שאני נראה מוזר או משהו, פשוט בגלל שהרגשתי שזה היה דבר כל כך חיצוני וטפל. ואילו היא עשתה סיפור עם זה.
בסופו של דבר נפגשנו וחשדותיי התאמתו, אם במקרה או לא.

ככלל אני לא חושב שזה רעיון טוב לשלוח תמונות. בנוסף, אני חושב שאנו מנסים ללמוד יותר מידי מהפרטים החיצוניים האלו, לפעמים אפילו כלפי פנים האדם. ואני חושב מנסיוני הדל שזה לא דבר חכם מידי.
אתם רוצים להכיר בן אדם- תפגשו אותו.
הרי אתם יודעים כמה פעמים שאפילו מישהו יספר לנו על תכונות הבחורה או משהו, ובסוף נגלה שאנו רואים את זה באור שונה לחלוטין.
ולכן אני גם לא רואה סיבה למשוך את הקשר באינטנרט, בהתכתבויות ואפילו לא בטלפונים.
לדעתי הדברים האלו הם די כלים שמסביב שמכשירים את הקרקע במקצת, אבל הרבה מהם לפני הפגישות, זה  לא דבר בריא במיוחד.

אני חולק עליכםעדיאל
יופי באישה זה דבר חשוב לגבר ואם הוא לא יסתדר מהבחינה הזו חבל להפגש סתם. ברור שזה לא הדבר היחיד או העקרי אבל זה חשוב מאד מי שאומר שלא הוא משקר לעצמו
מה שכן לא הייתי מבקש מהבחורה עצמהעדיאל
אבלאי''ה
הרבה פעמים אחרי שמכירים לעומק, החזות החיצונית כבר לא כ"כ מפריעה, וחבל להפסיד את זה בגלל שבהתחלה היא לא הייתה נראית לך משו
א"א להגיד שעפ"י תמונה שרואים לפני שמכיריםנמו.
אפשר להחליט...
נכון שמראה הוא חשוב וסה"כ יהיה לאדם קשה לצאת עם אדם שהוא סולד מאוד מהמראה שלו אבל בשביל זה צריך להפגש ולראות... אם כל פעם היו רואים תמונה קודם, נראה לי שבחורים היו מסננים על ימין ועל שמאל.... (ואולי לא רק בחורים - סליחה על ההכללה). יש בזה משהו מאוד חיצוני - היו בחורים שיצאתי איתם שרק אחרי שהכרתי אותם יותר לעומק הם נראו טוב בעיני ואני בטוחה שזה קורה להרבה אחרים.
את הבנות כל היום מאכיליםרחל 238
"על תסתכלו על המראה החיצוני..." בואנה מה, רק לכם מותר?
בת שפוסלת על מראה אומרים לה שהיא בררנית....
אין אישה אלא ליופיעדיאל
אין עדיאל אלא בשביל כאפה!אי''ה
סליחה!?!?!?אנונימי (פותח)
שיווווו אתה פשוט חצוף!!אנונימי (פותח)
מדבר כאילו אישה היא בסך הכל אובייקט בשבילך תתבייש
אין אישה אלא ליופיעדיאל
יש מליון יפות למה אתם לא מתחתנים??רחל 238
כנראה שאתה מחפש משו קצת מעבר ליופי , או בוא נקרא לזה "יופי פנימי - פנימיות"
אני צודקת??
אכן גם יופי פנימי שמתבטא חיצוניעדיאל
זה לא סותר שאישה צריכה להיות יפה.

ברור לכל בר דעת (ולא ברת.. ) שיופי של אישה זה דבר חשוב בנישואין
זה לא קשור!!אמונה ובטחון
אני לא מסכימה איתך בכלל.
זה שאישה צריכה להיות יפה זה עדיין לא אומר שהיא צריכה לשלוח תמונות לכול מי שהיא נפגשת איתו, ולהבליט את החיצוניות.
וחוץ מזה לדעתי כל העניין של המראה זה חלק מהפגישה הראשונה שנפגשים ומכירים בפעם הראשונה. לזה קוראים רושם ראשוני.... 
נכון, וגם חשוב מאד שיהיה לה חוש הומור למשל,עב"מ
אז אני בעד שלפני כל פגישה ראשונה תבקש מהבחורה להצחיק אותך ואם היא לא תצליח אז אל תפגש איתה.

נו באמת.
עקרון המהותיותעדיאל
עם אישה לא מצחיקה אסתדר עם לא יפה בעיני פחות.. חוץ מזה נראה לי שיש פה קצת צביעות. אם היו נותנים לכם אפשרות לראות את הבחור לא מאמין שלא הייתם רוצים
נכון,עב"מ
וגם אם היו נותנים לי אפשרות לדעת אם יש לו את המידות שחשוב לי שתהיינה הייתי רוצה.
אז מה?
אין כמעט דבר שאתה לא יכול לדעת על מישהי לפני שאתה נפגש איתה.
אז נברר הכל ואם זה יראה לנו אז נפגש בחופה?
ובקשר למהותיות-
סליחה על הבאסה, אבל תצטרך להתאמץ קצת יותר כדי לשכנע אותי שיופי של מישהי הוא הדבר שהכי מהותי לך.
ואגב, יכול מאד להיות מצב שאם תראה תמונה שלה היא לא תיראה לך יפה אבל אחרי שבועיים של היכרות היא תיראה לך יפה מאד.
וכל זה בלי שהתייחסתי לפוטוגניות... ;)
עב"מ פשוט הוצאת לי את המילים מהפה.אמונה ובטחון

כוונתי מהותי לעומת אם יש לה חוש הומורעדיאל
מהבחינה הפוטוגנית אני מסכים..
רק אל תגיד ליעב"מ
שאין דברים מהותיים לעומת התמונה שלה...
הלוואי שתמצא את הבחורה הכי פחות יפה בעולם!אנונימי (פותח)
ואז..

" כשאדם יודע שכל מאורעותיו הם לטובתו זאת הבחינה היא מעין עולם הבא"

רבי נחמן -ליקוטי מוהר"ן ד'.

מופנה לעדיאל כמובןאנונימי (פותח)
חחה=)אנונימי (פותח)
לראות ת'בחור/ה קודםרחל 238
זה עוד יותר מלחיץ. זה קרה  לי פעם ולדעתי זה טעות...
כבר התחלתי לחשוב עליו דברים , זה לא נותן לבנאדם הזדמנות... 
אני חושבת שזה אינדיבידואלי לכל מקרה .
בכל אופן יש את גורם ההפתעה. ההתרשמות הראשונית בפגישה.
יכול להיות שאצל בנים זה אחרת. בנות ישר מתחילות לחשוב ולפתח דברים עוד לפני שהכירה אותו.
מספיק תגיד לבחורה שהוא לומד במצפה רמון היא תתחיל לחשוב:
איפה נגור? איך אני אלמד? וכו'....
מקובל איפה?? האמת היא שפעםפלפלתי
גם ממני מישהו ביקש - אז אמרתי להם שיגידו לו שלום כבר מעכשיו..
שיחפש את החברים שלו.. מה שנקרא.
חפוץ!
הדור של היום...
זה לא קרה לי~א.ל
כך שאולי בפועל-הייתי מתנהגת אחרת

ברמה הכללית אני לא רואה בעיה,כי יש עניין של למצוא חן,לכן לגיטימי לבקש.
בוודאי שזה לא המדד היחידי,אבל זה כן חשוב-כאמור.

אם הוא יראה אותך ורק ע"ס זה יחליט-כנראה שזה לא באמת המישהו שנכון לך!

זה לא קרה לי~א.ל
כך שאולי בפועל-הייתי מתנהגת אחרת

ברמה הכללית אני לא רואה בעיה,כי יש עניין של למצוא חן,לכן לגיטימי לבקש.
בוודאי שזה לא המדד היחידי,אבל זה כן חשוב-כאמור.

אם הוא יראה אותך ורק ע"ס זה יחליט-כנראה שזה לא באמת המישהו שנכון לך!

יש משו מיוחדרחל 238
בעניין שלא לדעת אין הבחור /ה נראים. זה חלק מההיכרות.
לא הייתם באים לפגישה ורואים בחורה שלא מצאה חן בעינכם והולכים, נכון??
אתה לא מכיר את תויי פניה אלא את הבחורה.

אחר כך אתם מצפים שנהיה משוחררות בדייט ולא לחוצות....
עשה בשכל איפושהואנונימי (פותח)
אני גם תמיד מבקשת תמונה
והבקשה הזאת חסכה לי הרבה פגישות ראשונות מיותרות..

אולי הבחור כבר התאכזב נורא ממראה חיצוני שהוא מעדיף לעשות הכנה לפני כן,וזה לגיטימי זה בדיוק כמו שעושים הכנה של רמה דתית,השקפות וכדומה.

ואולי הוא אפעם לא התאכזב ואפעם לא הסתיים לו קשר אחרי פגישה ראשונה
אבל זה בגלל שהוא עשה שיעורי בית וביקש תמונה.
ככה הוא חסך לעצמו יאוש בגיל 22 ובנות חוסכות לעצמן יאוש בגיל 20
כי בחודש אחד אפשר לעבור 3 דייטים ראשונים ומיותרים להפליא.

למה לא לחסוך לנו את זה?
כי לא כולם מחליטים עפ"י החיצוניות!אמונה ובטחון
חשוב לי יותר שהוא יהיה בעל מדות טובות ואבא וטב,
ופחות חשוב בעיני שיהיה חתיך הורס (אין ספק שצריך לתת 
לחיצוניות גם משקל), אבל לפסול רק בגלל חיצוניות זה כבר מותרות!

שיגידו אח"כ כל אלו שפוסלים שהם לא בררנים... 

אז זה בעיה שלהםאנונימי (פותח)
והוא לא חיפש חתיכת על!
הוא חיפש ביטחון בידיעה שהיא מוצאת חן בעיניו
היא יכולה גם להיות מכוערת בעיני כל העולם אבל היא מוצאת חן בעיניו.

ואם לא כולם מחפשים מישהי שמוצאת חן בעינהם זה בעיה גדולה שלהם.
כמו שצריך התאמה השקפתית צריך גם לאהוב את המראה

הוא עשה בצדק,כמו שלא הייתי נפגשת עם בחור בלי לדעת מהי רמתו הדתית בדיוק הייתי מעדיפה לדעת ולהיות בטוחה אם הוא מוצא חן בעיני או לא.
נכון שהיום הרבה חושבים שזה לא מקובל
אבל בגלל שגיאות כאלה בנות בנות 20 ממררות על מר גורלן בגלל 20 דייטים ראשונים מיותרים.

צריך לחסוך את זה..וזה לא בררנות
לרצות מישהו\מישהי שמוצאת חן בעינייך זה לא בררנות בכלל!

סוף סוףגון דו
תגובה נורמלית. מי כאן שלא היה בסיטואציה בה ניתן
היה לדעת מראש שזה לא מתאים בעזרת תמונה.
ובשביל זה לשרוף ערב שלם, לפעמים גם שניים(כי לא נעים לפסול
אחרי פעם ראשונה) בשביל משהו שברור שהוא לא זה מהשנייה
הראשונה! חבל. כל פגישה כזו היא עוד שריטה בנפש, שמקשה אחרי זה
למצוא את בן\בת הזוג לא רק עבורכם אלא גם עבור מי שאתם נפגשים אתו.
אז נכון, צריך להיות חכמים ואם התמונה שנשלחת לא מוצאת חן לא לפסול ישר
(במקרה שמבקשים ישירות) אלא לחכות עוד קצת ולפסול אז.
חוץ מזה לפעמים יש חוסר התאמות חיצוניות שלא קשורות בכלל ליופי
אלא לתחושה כזו או אחרת המתעוררת באדם.
מי שיירצה פרטים בשיחה אישית

זה לא מאוד נחמדיהודית פוגל
 אעפי"כ יש עוד שיקולים. אם את כבר "בוגרת", מאוד רוצה להתחתן ומוכנה לחרוג קצת מהמקובלויות, כלומר בשקלול כל הנתונים לפעמים אין מנוס אלא לבלוע את הצפרדע ולהתקדם בכיוון קשר של קיימא. אבל ברור שזה מביך ולא כ"כ יפה. 
אני הייתי מוכנה לשלוחאמונה ובטחון
תמונה בדיעבד-רק אחרי שיש התאמה בסיסית.
אבל כאשר הבחור מתקשר וזו השאלה הראשונה שלו זה
מכעיס ואף מעליב...
אז מה אתם אומרים על שדכנים....נמו.
שלכתחילה משתדכים לפי מציאת חן בתמונה?

תגובות הולמות (ופחות הולמות ) יתקבלו בברכה...
אז הנה פתרון טוב לכולם! (אני מקווה...)שמעון.א.
  ** התגובה מנוסחת ברובה בלשון זכר אך מיועדת לגברים ונשים כאחד...   **

תראו, בגדול כמעט כל התשובות כאן הן חד משמעיות (זתומרת שלכל אחד ברור אם הוא חושב שזה רעיון טוב או רעיון גרוע).
עכשיו בלי להיכנס למה דעתי בנושא, ובלי להתייחס לאחוז המצדדים ואחוז השוללים, נראה לי שיש לנו כאן יופי של שיטת סינון.
למה אני מתכוון?
(כתבתי את השורות הבאות הגוף ראשון וצריך לקרוא אותם כאילו לגבי עצמך):

אחרי שקראתי את התגובות, וחשבתי עם עצמי/חבר/לא משנה מי, ולבסוף גיבשתי דעה, עכשיו אני יכול להשתמש בזה כחלק מהברורים הראשוניים שלי אודות ההצעה. כלומר אם לדוג' אני לא מוכן לצאת עם משהי שלובשת מכנסיים וזה מבחינתי תנאי בסיסי, אז ברור שאני לא אומר "טוב, ניפגש בכל זאת", אלא אני מסנן את ההצעה כבר בשלב הזה. 
אז ככה גם כאן. אם אני חושב שזה אחלה רעיון, אז באמת אם הבחורה לא רוצה לשלוח תמונה אז זו סיבה טובה לסנן את ההצעה.
וכן להיפך. אם אני חושבת שזה רעיון מבחיל, אז איזה מזל שנק' כזאת עולה כבר בשלב הבירורים ועוזרת לי לסנן הצעות שאינן מתאימות.
אז פשוט כל אחד צריך להגדיר לעצמו עד כמה זה חשוב לו.

לסיום אני רק אומר שכידוע אין בזה ממש כללים ברורים, אבל סביר להניח, שבחור שמראה חיצוני כ"כ חשוב לו לא יסתדר עם בחורה שהנושא נראה לה רדוד.

אפשר להוסיף עוד הרבה, אבל נראה לי שקדחתי מספיק.

יום מעולה לכווולם!

תגובה יפה וחכמה!!וופל אמריקאי
נקודת מבט מעניינת,
אפשר לקחת את הרעיון הזה לתחומים נוספים.

חפרן!אנונימי (פותח)
כמו המורה לספרות
ומה דעתכם...?אנונימי (פותח)
באתרי הכרויות דתיים כשצד אחד תמונתו מפורסמת באתר (לא חשוב איזה מהצדדים) האם סביר שהצד שתמונתו לא פורסמה לא ישלח תמונה אם כבר הוא החליט לפנות? (מן הסתם התמונה עזרה לו להחליט.. כולנו בני אדם עם העדפות, לא? )
מה דעתכם?
איך פספסתי את השרשור הזה?אבא שמואל
אם בגלל שסרבת למסור לו תמונה הוא לא רוצה להפגש, אין לך מה להצטער על זה!

לא החמצת דבר.
תודה רבה לכולםםםםאמונה ובטחון
חיזקתם אותי מאוד, ונתתי לי הרבה חומר למחשבה!
בשורות טובות בקרוב...
תיזהרי!אנונימי (פותח)
בחיים לא שולחים תמונה למישהו שאת לא מכירה
הפכתם את זה למה שזה לא123456
תעשו טובה. אין אף אחד ואחת שלא מעניין אותם המראה. לא שאני אומר שכולם רוצים לצאת עם דוגמנים/יות אבל כולם שואלים האם הוא נראה בסדר האם המראה שלה לא יפחיד  אותי. אף אחד לא רוצה לצאת דווקא עם מישו מכוער. חוצמזה מה רע לרצות מישי יפה?
על פי ההלכה, מי שלא נמשך לשידוך עדיף שלא יתחתן איתו מהסיבה הפשוטה שאישה וגבר צריכים למצוא חן גם פיזית בעיני השני.
אז זה לא סוף העולם אם לא נראה למישו לצאת עם מישי לא יפה וההיפך. אולי לבקש תמונה זה קצת מוגזם למרות שכמו שאמרו כבר זה מציל מההלם הראשוני..... אבל לדעת מול מה אתה עומד....כדאי. יום טוב
ברור שרוצים משהי/משהו יפהוופל אמריקאי
בכל זאת זה לא קשור לבקשה לשלוח תמונה. הבקשה עצמה לא נראית טוב.
בגלל שגם יש דבר כזה שנקרא "קסם אישי"  שמתגלה רק בפגישה וכשמדברים אחד עם השני,
ומי שהוא/היא כזו נראה יפה אפילו יותר, ולכן לא כדאי לפסול מיד.
וגם יש את העניין שלא תמיד יוצאים יפה בתמונה - פוטוגניות, והזכירו זאת!!
סתם נראה לי מוזר או שכולם כאן צדיקים נסתרים?אנונימי (פותח)
זה נשמע כאילו שאף אחד כאן לא פסל מעולם בגלל חיצוניות.
אם זה ככה אז באמת כל הכבוד.
אני יכול להבין שחיצוניות טובה אסור לה שתכריע אך ורק היא לבדה. אבל האם חיצוניות שלא נראית בעיני מישהו אין בה לבדה בכדי לפסול? מדוע אמרה הגמרא "אסור לאדם שישא אישה קודם שיראנה שמה תתגנה עליו וכו'"? וזאת אמרו אמוראים שאין לנו ספק בצדקותם. האם משפט זה שאמרו אין בו כדי ללמד שניתן להפיל את הכל אך ורק בגלל מראה? זה נראה שלפי שיפוט דעתם של רבים כאן האמוראים היו אנשים שטחיים שמסוגלים לפסול אישה כלילת השלימות אך ורק בגלל מראה. כי זה מה שכתוב כאן במאמר שלהם. אני בכל אופן מעדיף להשאיר אותם צדיקים וחסידים ואם הם נהגו כך הרי זה סימן שאין פסול בכך.
יהיו כאן שיטענו מן הסתם שזה בסדר אבל לא צריך לבדוק קודם את המראה.גם במידה וזה נכון הרי שהיה נשמע יותר ויותר מהתגובות התקפה על רדידותם של האנשים שמחפשים יופי. אני חושב שהלכם רחוק מידי.
הבחור החביב מחפש סינדרלה מושלמת. שיחפש בהוליווד.אנונימי (פותח)
עצם זה שהוא לא היה מוכן לתת לך צ'אנס אפילו לפגישה מעיד על כך שהבחור מתעניין יותר בחיצוניות מאשר בפנימיות. על פניו לא נראה לי שהפסדת, כי תחשבי מה היה קורה אם היה נוצר קשר ביניכם (בהנחה שהחיצוניות שלך מצאה חן בעיניו) והייתם מקימים בית כשר בישראל ולאחר כמה שנים, כמו שאת יודעת החיצוניות לא נשארת במיטבה, מן הסתם הוא היה הולך לרעות בשדות זרים, כי היופי חשוב לו יותר מכל דבר אחר.

אל תוותרי על עמדותייך, זכותך לא לתת תמונה לפני המפגש, זוגיות זו לא תחרות יופי. 
נסיון אישייונתן782
איני יודע מה הסיבה אך אצלי זה היה מאד שונה. כמעט בכל פעם שנפגשתי, הבחורה היא זו שביקשה לראות תמונה. אני חושב שזו בקשה לגיטימית וסבירה, בעיקר אם נפגשים דרך המרשתת.
הדבר אינו מלמד על שטחיות או התמקדות במראה חיצוני אלא פשוט נובע מרצון להפחית את הלחץ וחוסר הוודאות שמתלווים לכל תהליך הפגישות.

בנוסף, מנסיוני וממה שאני שומע מחברים, הבקשה לראות תמונה נחשבת לדבר מקובל ולא נדיר בכלל. לעומת זאת, רוב התגובות כאן בשרשור היו הפוכות. אולי הדבר נובע מכך שחלק מהמגיבים כאן עוד לא התחילו להיפגש, או שדברים כאלה משתנים עם הגיל (אמר יונתן הקשיש)...
יונתן, נורמה חברתית קיימת עדיין לא מבשרת על גאולהאנונימי (פותח)
לדעתי, עצם זה שמבקשים תמונה זה מעיד על משהו, זו נורמה קיימת כפי שאתה אומר, אז אולי הגיע הזמן לעקור את הנורמה הפסולה הזו.

אם עצם בקשת התמונה לא מעידה על אופיו של האדם המבקש,כפי שטענת, אז מה על מה היא כן מעידה?  הרינורמות התחילו מטעם כלשהו, אז מה הטעם שעומד מאחורי הנורמה הזו?
תגובהיונתן782
קודם כל, מי שמך לקבוע שזו נורמה פסולה?

אולי אם המנהג השתרש יש לכך סיבה. אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא פסלתי בגלל תמונה, אבל ישנם הרבה גברים ונשים שמרגישים שראיית תמונה לפני הפגישה יכולה לחסוך מהם עוד דייט עקר ומיותר. יש שלב מסוים אחרי פגישות רבות שפשוט נמאס להמר שוב ושוב ומחפשים דרך לצמצם את כמות האכזבות ומפחי הנפש. פגישות יכולות לגזול משאבים נפשיים רבים ולא פשוט להתמודד עם זה...

כל עוד התמונה מגיעה בנוסף לבירור פרטים ושיחה טלפונית ולא משמשת כקריטריון יחיד, איני חושב מדובר בדבר כל כך נורא ואני יכול להבין את האנשים שזה חשוב להם גם אם אני לא נוהג כך.
יונתן, אף אחד לא שם אותי לקבוע, זו דעתי, פשוט.אנונימי (פותח)
במדינה דמוקרטית מותר להביע דעה.

שים לב לאורך כל התגובה שלך אתה מדבר על דרך לצמצם אכזבות ועוד כל מיני כאלה, אכזבות ממה? מהמראה החיצוני כמובן, זו נורמה שמעבירה מסר שרק לאנשים יפים יש מקום בעולם הזה.

תסכים איתי שנורמה שמעבירה מסר כזה עושה עוול לאנשים חיוביים, לא כולם נולדו יפים.
נשים וגברים יפחדו לחפש זוגיות רק בגלל שהחברה מעבירה להם מסר שאין להם מקום בגלל החיצוניות שלהם.

תחשוב על ההבט הזה.
פירוש מוטעהיונתן782
קודם כל, סליחה על המילים התקיפות.

לא אמרתי בשום שצריך להיות יפה. יופי הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין. מה שהתכוונתי אליו הוא העובדה שיש לכל אחד ואחת דברים שמוצאים חן בעיניו או דוחים אותו. אין פה שום מדד "אובייקטיבי".

ישנם גברים וגם נשים שרוצים לוודא שהאדם איתו הם ייפגשו אינו דוחה אותם (זו התרשמות אישית לחלוטין) וזו לדעתי בקשה לגיטימית... 
יונתן, איך שלא תסתכל על זה, המסר הוא אותו מסראנונימי (פותח)
הנורמה הזו שהשתרשה במגזר הדתי, נלקחה מהמגזר החילוני, ראה מה קורה בטלוויזיה ובקולנוע, כולם שם יפים ונראים מיליון דולר, זה משדר מסר שכך צריך להראות, ואם לא, אתה לא קיים.

תנסה לראות את הדברים במובן הרחב ולא הצר שלהם. לך עם המסר קדימה.
אתה לא מבין...יונתן782
המסר הוא שלכל אדם יש קוים אדומים שעליהם הוא פוסל. מדובר בתחושה אישית ולא במשהו שמושפע מהסביבה. לכל אחד ואחת יש טעם שונה וקריטריונים שונים לפסילה. העובדה היא שכמעט כל אחד ואחת שיצאו למספר דייטים, פסלו מתישהו על סמך מראה חיצוני. זה לא אומר שהאדם אכן היה מכוער. הוא פשוט לא היה יפה בעיניהם...
יונתן, אתה ממש לא יורד לסוף דעתיאנונימי (פותח)
ברור לי כמו שברור לך שהטעם הוא אישי, שים לב שעד עכשיו לא דיברת על הפנימיות של האדם, אדם שפוסל אדם אחר בגלל חיצוניות, ואך ורק בגלל חיצוניות, תסכים איתי שזה בא ממקום לא מוסרי.

אין ספק שאסתטיקה חיצונית זה דבר חשוב, כמו שנאמר: אישה נאה דירה נאה כלים נאים מרחיבים דעתו של האדם, אבל החיצוניות היא לא חזות הכל. יש עוד דברים שצריך לשים לב איליהם בקשר זוגי, זה המסר העיקרי של הדיון הזה. וזה המסר שרציתי להעביר כאן באופן כללי.

מכל מקום, שיחתך נעמה לי. תשתדל להבא להשתמש במילים רכות ונעימות יותר לקורא.

ברכה והצלחה!
אז אין בינינו כמעט הבדלים...יונתן782
לא טענתי שאין עניין לפנימיות. ברור שזה הדבר החשוב כשמחפשים בן/בת זוג, וצריך להקדיש את עיקר המאמצים בכיוון זה.
הבעיה היא שאם כל הכבוד לפנימיות, ישנם אנשים שהחיצוניות שלהם דוחה אותי. אם אנשים כאלה אני אישית לא אוכל לבנות קשר, לא משנה כמה הפנימיות שלהם טובה. משיכה היא חלק מהקשר הזוגי ואי אפשר לבנות אותו בלעדיה.
לכן הדגשתי שזה משתנה מאד מאדם לאדם, ומה שמוצא חן בעיני האחד יכול לדחות את השני.

אי לכך ובהתאם לזאת איני חושב שמדובר בדבר לא מוסרי אלא בחלק מהצורה שבה האדם בנוי, לטוב ולמוטב...

בברכת מציאת חן בגוף ובנפש!
יונתן, אתה צודק, אין בינינו הבדליםאנונימי (פותח)
יחד עם זאת אתה מתייחס למקרים קיצוניים של תחושת דחייה, אני מסכים איתך שיש מקרים קיצוניים שבהם הצד השני נראה זוועת עולם ואפילו חוויתי באופן אישי מקרה שכזה. אך לא מדובר כאן על מקרה קיצוני, אלא על הכלל כולו.

מצאו חן בעיניי דבריו של אחינו היקר "אלחנן י." (תגובה מתחת), אני מצטט מתוכו את הכלל איליו אני מתכוון (הקב"ה שלח לי את אלחנן כמסייע הסברתי) הוא כתב כך:

מי שמבקש תמונה פשוט תר אחר עיניו ואחר לבבו.

אני מניח שגם לאלחנן יש העדפות אישיות בנושא, אך הוא לא מתרכז בהם מלכתחילה.
זו הפואנטה של הדיון כולו.
מה יותר חשובאנונימי (פותח)
יצאתי הרבה עד היום, ולא הרגשתי צורך לבקש תמונה.
עוד לא נתקלתי בבחורה שאם הייתי מקבל תמונה שלה זה מה שהיה גורם לי לא לרצות לצאת איתה.
לכן, מנסיוני, הדבר כמעט היחיד שאני מברר עליו זה מידות טובות. (וגם גיל - שלא תהיה מבוגרת ממני ב10 שנים...)
מי שמבקש תמונה פשוט תר אחרי עיניו ואחרי לבבו.
זה כמו לקנות (להבדיל) אוכל ושתיה על פי תמונה, בלי להסתכל ברכיבים...
אני חושב שמן הראוי שהבחור יראה איך המיועדת נראיתאבישפ
אני הייתי בקשר טלפוני עם מישהי מצויינת. לא משנה שבגינו של הצבא הופסק הקשר, אבל אני מוכרח לציין שהייתי מעוניין לדעת איך היא נראית לפני שנפגשים, וזאת למרות שידעתי שהיא בלאו הכי מצויינת. יכול להיות שבגלל שלא ידעתי איך היא נראית אז הרשיתי לעצמי לוותר עליה (אמנם באכזבה גדולה).  חוץ מזה, הבחורה יכולה למצוא חן בעיניי ובשביל האחר היא ממש לא. זה דבר מאוד אינדיווידואלי.ואף על פי כן, אני חושב שזה לא הדבר הכי חשוב לדעת איך היא נראית. העיקר מי היא. האם היא מתאימה לי לפי הרושם הראשוני?
ואם היא לא הייתה מוצאת חן בעיניך?נמו.
לא שאני אומרת שאתה רדוד או משהו אבל אני חושבת שכ"א (גם אני) היה מתלהב פחות או מחפש צדדים שהוא פחות רוצה (אפילו לא במודע) - רק כי התמונה לא מצאה חן בעיניו. מן הסתם אפשר להתגבר על זה אבל זה סתם לשים טריז בגלגלים, במקום להתחיל להתגלגל....
לא חידשת כלום (זו מצוה), אבל לא כתמונה לפני ההכרותאיל ב.אחרונה
כתוב בגמרא לא ישא אדם אשה עד שיראנה, אבל זה לא צריך להיות שהבחור יסתכל על מראה החיצוני של הבחורה לפני שהוא פגש אותה. לא כך ראוי לבנות ישראל.
אשריך אלחנן, כל מילה בסלע.אנונימי (פותח)
שבוע טוב הבחור הזהאנונימי (פותח)
הוא לא שיטחי מעניין אותו מוטרות בלבד...!
בהצלחה בהמשך
סליחה אך -אנונימי (פותח)
 נראה לי  שאם המטרות שהוא הציב לעצמו הן חיצוניות  הוא גם אינו יכול להכנס תחת ההגדרה של בחור עמוק........
יש בחורים כאלה..רחלי3
יש בחורים שיצאו כמה עם עשרות בנות בחייהם ומנסיונם הם כבר כנראה יותר מה הם רוצים פחות או יותר אין ספק שלומדים לאהוב את החיצוניות של האדם כאשר לומדים להכיר את פנימיותו יותר ויותר אבל בחור לא אמור להתחתן עם בחורה שעל בוקר היא תקום תסתכל במראה ותגיד "מגיע לו שהוא התחתן עם כזאת מכוערת" ..=]
אבל יש בנים שמכירים את עצמם טוב כנראה שכבר יודעים שאין להם מה לצאת לדייט מבלי לבקש תמונה או לראות תבחורה.
לא מזמן מישו ביקש שאני אכיר לו מישי וכאשר הוא ביקש תמונה ממש העברתי לו ביקורות אבל צריך לדעת לדון אדם לכף זכות שאם זה אדם שיצר עשרות ואם לא יותר ממאה פעמים אז מי אנחנו שנשפוט אותו...
תמיד קל לנו לשלול מיד אבל לפעמים צריך לחשוב יותר לעומק אפילו שזה נשמע כ"כ שיטחי,
עדיף שהבחור יבקש תמונה מאשר שהם יצאו סתאם לדייט וזה לא יהיה זה מלכתחילה...
וגם אני לא מדברת על כל בחור ובחורה, אלא על כל מקרה לגופו הוא...
יומטוב!~!
ככה מקבעים נורמות שליליות, דנים כל אדם לכף זכותאנונימי (פותח)
עצם העובדה שלאדם יש נסיון בתחום ההכרויות עדיין לא עושה אותו מוסרי. מה עוד שזה אומר דרשני אם האדם הזה עדיין לא מצא את האחת שתתאים לו אחרי עשרות פגישות ואולי מאות כפי שציינת. מהאדם הזה לא היית לומד מוסר וכן היית מוכיח אותו על טעותו ועל הגישה הבסיסית שלו שמייחסת חשיבות לחיצוניות בלבד. אחרת למה הוא לא מצא אחרי כל כך הרבה מפגשים? הרי לא יעלה על הדעת שעשרות או מאות נשים שאיתן הוא נפגש כולן דוחות במראה החיצוני. הבעייה היא אצלו ולא אצל הנשים.
הערה: הבעיה המרכזית של הבחור ..אנונימי (פותח)
הבעיה לא היתה בעצם לרצונו בתמונה- כל בחור ורמתו האישית.
אלא בעובדה שהוא לא כיבד את רצונה של הבחורה.
הוא לא אמר: "טוב, אני רואה שזה חשוב לך ,אז מתי נפגשים?" הוא סרב להפגש!
פה מצויה הדילמה. האם הוא בחור שיודע לכבד? 
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyonאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך