מה דעתכם?אמונה ובטחון
דיברתי עם הבחור בטלפון, והוא ביקש שאשלח לו תמונה וסירבתי.
על כן הוא אמר שהוא לא מוכן להיפגש בכלל ואין על מה לדבר.
מה דעתכם, האם זה מראה על שטחיות של הבחור? האם זה מקובל לשלוח תמונה?
גם אצלי ביקשו תמונה........חשבשבת
האמת לא ממש הם אמרו לחברה שלי:" וואי היא נשמעת ממש מושלמת אולי תשלחי לנו תמונה"

אז היא ענתה: היא בחורה צנועה לא נראה לי שהיא תרצה שהתמונות שלה יסתובבו סתם כך

כשהיא סיפרה לי את זה אהבתי תתגובה שלה....
זה מראה על דבר גרוע יותר...שתי צמות
שכן, אם החיצוניות היא לא הדבר הראשון במעלה אצלו,
לשם מה לו תמונה? הרי לא יוריד על חוסר יופי וכדו', ובכ"א יפגש, כי זה לא הדבר שעומד אצלו בראש הרשימה.

ואם החיצוניות היא כן הדבר שהכי חשוב לו,
לא נראה לי שזה מה שאת מחפשת....

בהצלחה רבה רבה!!!!
דרוש מצוףאנונימי (פותח)
לא כל בחור שמבקש תמונה מגדיל אותה ל250% ומחפש חצ'קונים, ובודאי שא"א לתייג אותו כ"חשוד" על שטחיות.
זה קצת בוטה, אפשר לומר, לבקש תמונה ויותר מביך עניין השליחה. שמישהו שאני לא מכירה יעשה לי מבחן יופי?!
אז אולי בסה"כ הדוגמן שלנו רוצה לבדוק שלא מדובר בקומונרית עם מגפיים, או חולת צרעת. אני הרי מניח שתמונה סבירה תניח את דעתו כך שקשה לי לקטלג את הדורש כ"חיצוני" ו"רדוד".
ובכלל, הרבה יותר נוח להגיע לפגישה כשהלם הניראות מאחורינו.
קשה לי להבין על מה יצא הקצף...

כשאנחנו קונים פריט, באינטרנט, אנחנו קונים רק כזה שצמודה אליו תמונה, לא כך? ומה שונה כאן?
אני סמוך ובטוח, לאלה מפה שמחפשים להפוך את הפורום הזה לאתר היכרויות (או שמא הוא כבר כזה), שעם תמונתכם הכרטיס אישי שלכם ייראה הרבה יותר אטרקטיבי, רק צריך לקום הנחשון שיקפוץ למים ה'רדודים' האלו.
מה רע בקומונרית עם מגפיים ???הרבי מיאוטו
קונים פריט באינטרנט!!!שתי צמות
אהבתי את ההשוואה....
חוצפה.

"סחר בנשים" יהיה מוגזם לכתוב????

צדקת על המים ה'רדודים'.
קפצת קפיצת ראש לבריכה נמוכה...
אני גם לא היית י שולחת תמונה!!רחל 238
זה אמנם נחמד אוליי  לדעת את מי אתה הולך לפגוש , אבל לא מחליטים רק על פי החיצוניות......
מסכימה עם רחל 238 בכך שרשמהsopa20
שצריך ונחמד לדעת לפני שנפגשים עם מי הולכים להיפגש ,ומצד שני לא צריך להגזים מבקשים תמונהושתי הצדדים צריכים לשלוח תמונה - כדי לדעת על מי מדובר ולראות בגדול שזה מתאים לי וזה הסגנון שאני מחפש נכון מראה חיצוני זה לא הדבר הכי חשוב אבל זה גם דברים שאת צריכה לחיות איתם ואם יש לך רתיעה מהמראה החיצוני שלו אז יש בעיה אז כמובן שלא להגזים לא לכאן ולא לכאן..
אני נוהגת כשמבקשים ממני תמונה לבקש שישלחו לי קודם באימל משהוא אם הוא יכול תמונה עדיף ואם לא אז בסדר ואז אני שולחת לו בחזרה תמונה אבל כדי לוודא שישלח גם שהוא לא רוצה רק לראות את התמונה ואז לא יצא כלום מלבד זה שהוא ראה את התמונה.
זהו בהצלחה לך ואם משהוא פוסל רק על מראה חיצוני אז יש בעיה

הרווחת שהוא ביקש מראששרבוב
כך לא התעמתת כלל עם בחור שחשוב לו כ
כ"כ היופי עד כדי כך שאם לא שולחים תמונה הוא...

יכול להיות שזהוא סתם עקשן?
???
זה פשוט עניין עקרוני מבחינתי.אמונה ובטחון
ומצד שני אני מרגישה פספוס שאולי סתאם התעקשתי.
מה עושים? HELP!!!
אני חושבת שתהייי שלימה עם עצמך.רחל 238
זה הרי בחירה שלך לא לשלוח ובחירה שלו לבטל.
איך היית מרגישה אילו היית שולחת תמונה והוא היה אומר שהוא לא רוצה??
לדעתי זה מעליב יותר....
 תאמיני שעשית את הצעד הנכון.
הכל לטובה. באמת!!!!
מסכים עם שתי צמותברוךש
אומנם אני בן, וזה חייב להיות שונה, אבל פעם ביקשו, ואני שלחתי.
ואז הרגשתי ממש כאילו שבוחנים את המראה חיצוני שלי. כאילו שזה הדבר החשוב ביותר שהולך לקבוע עם ניפגש או לא. זה היה נוראי, לא בגלל שאני נראה מוזר או משהו, פשוט בגלל שהרגשתי שזה היה דבר כל כך חיצוני וטפל. ואילו היא עשתה סיפור עם זה.
בסופו של דבר נפגשנו וחשדותיי התאמתו, אם במקרה או לא.

ככלל אני לא חושב שזה רעיון טוב לשלוח תמונות. בנוסף, אני חושב שאנו מנסים ללמוד יותר מידי מהפרטים החיצוניים האלו, לפעמים אפילו כלפי פנים האדם. ואני חושב מנסיוני הדל שזה לא דבר חכם מידי.
אתם רוצים להכיר בן אדם- תפגשו אותו.
הרי אתם יודעים כמה פעמים שאפילו מישהו יספר לנו על תכונות הבחורה או משהו, ובסוף נגלה שאנו רואים את זה באור שונה לחלוטין.
ולכן אני גם לא רואה סיבה למשוך את הקשר באינטנרט, בהתכתבויות ואפילו לא בטלפונים.
לדעתי הדברים האלו הם די כלים שמסביב שמכשירים את הקרקע במקצת, אבל הרבה מהם לפני הפגישות, זה  לא דבר בריא במיוחד.

אני חולק עליכםעדיאל
יופי באישה זה דבר חשוב לגבר ואם הוא לא יסתדר מהבחינה הזו חבל להפגש סתם. ברור שזה לא הדבר היחיד או העקרי אבל זה חשוב מאד מי שאומר שלא הוא משקר לעצמו
מה שכן לא הייתי מבקש מהבחורה עצמהעדיאל
אבלאי''ה
הרבה פעמים אחרי שמכירים לעומק, החזות החיצונית כבר לא כ"כ מפריעה, וחבל להפסיד את זה בגלל שבהתחלה היא לא הייתה נראית לך משו
א"א להגיד שעפ"י תמונה שרואים לפני שמכיריםנמו.
אפשר להחליט...
נכון שמראה הוא חשוב וסה"כ יהיה לאדם קשה לצאת עם אדם שהוא סולד מאוד מהמראה שלו אבל בשביל זה צריך להפגש ולראות... אם כל פעם היו רואים תמונה קודם, נראה לי שבחורים היו מסננים על ימין ועל שמאל.... (ואולי לא רק בחורים - סליחה על ההכללה). יש בזה משהו מאוד חיצוני - היו בחורים שיצאתי איתם שרק אחרי שהכרתי אותם יותר לעומק הם נראו טוב בעיני ואני בטוחה שזה קורה להרבה אחרים.
את הבנות כל היום מאכיליםרחל 238
"על תסתכלו על המראה החיצוני..." בואנה מה, רק לכם מותר?
בת שפוסלת על מראה אומרים לה שהיא בררנית....
אין אישה אלא ליופיעדיאל
אין עדיאל אלא בשביל כאפה!אי''ה
סליחה!?!?!?אנונימי (פותח)
שיווווו אתה פשוט חצוף!!אנונימי (פותח)
מדבר כאילו אישה היא בסך הכל אובייקט בשבילך תתבייש
אין אישה אלא ליופיעדיאל
יש מליון יפות למה אתם לא מתחתנים??רחל 238
כנראה שאתה מחפש משו קצת מעבר ליופי , או בוא נקרא לזה "יופי פנימי - פנימיות"
אני צודקת??
אכן גם יופי פנימי שמתבטא חיצוניעדיאל
זה לא סותר שאישה צריכה להיות יפה.

ברור לכל בר דעת (ולא ברת.. ) שיופי של אישה זה דבר חשוב בנישואין
זה לא קשור!!אמונה ובטחון
אני לא מסכימה איתך בכלל.
זה שאישה צריכה להיות יפה זה עדיין לא אומר שהיא צריכה לשלוח תמונות לכול מי שהיא נפגשת איתו, ולהבליט את החיצוניות.
וחוץ מזה לדעתי כל העניין של המראה זה חלק מהפגישה הראשונה שנפגשים ומכירים בפעם הראשונה. לזה קוראים רושם ראשוני.... 
נכון, וגם חשוב מאד שיהיה לה חוש הומור למשל,עב"מ
אז אני בעד שלפני כל פגישה ראשונה תבקש מהבחורה להצחיק אותך ואם היא לא תצליח אז אל תפגש איתה.

נו באמת.
עקרון המהותיותעדיאל
עם אישה לא מצחיקה אסתדר עם לא יפה בעיני פחות.. חוץ מזה נראה לי שיש פה קצת צביעות. אם היו נותנים לכם אפשרות לראות את הבחור לא מאמין שלא הייתם רוצים
נכון,עב"מ
וגם אם היו נותנים לי אפשרות לדעת אם יש לו את המידות שחשוב לי שתהיינה הייתי רוצה.
אז מה?
אין כמעט דבר שאתה לא יכול לדעת על מישהי לפני שאתה נפגש איתה.
אז נברר הכל ואם זה יראה לנו אז נפגש בחופה?
ובקשר למהותיות-
סליחה על הבאסה, אבל תצטרך להתאמץ קצת יותר כדי לשכנע אותי שיופי של מישהי הוא הדבר שהכי מהותי לך.
ואגב, יכול מאד להיות מצב שאם תראה תמונה שלה היא לא תיראה לך יפה אבל אחרי שבועיים של היכרות היא תיראה לך יפה מאד.
וכל זה בלי שהתייחסתי לפוטוגניות... ;)
עב"מ פשוט הוצאת לי את המילים מהפה.אמונה ובטחון

כוונתי מהותי לעומת אם יש לה חוש הומורעדיאל
מהבחינה הפוטוגנית אני מסכים..
רק אל תגיד ליעב"מ
שאין דברים מהותיים לעומת התמונה שלה...
הלוואי שתמצא את הבחורה הכי פחות יפה בעולם!אנונימי (פותח)
ואז..

" כשאדם יודע שכל מאורעותיו הם לטובתו זאת הבחינה היא מעין עולם הבא"

רבי נחמן -ליקוטי מוהר"ן ד'.

מופנה לעדיאל כמובןאנונימי (פותח)
חחה=)אנונימי (פותח)
לראות ת'בחור/ה קודםרחל 238
זה עוד יותר מלחיץ. זה קרה  לי פעם ולדעתי זה טעות...
כבר התחלתי לחשוב עליו דברים , זה לא נותן לבנאדם הזדמנות... 
אני חושבת שזה אינדיבידואלי לכל מקרה .
בכל אופן יש את גורם ההפתעה. ההתרשמות הראשונית בפגישה.
יכול להיות שאצל בנים זה אחרת. בנות ישר מתחילות לחשוב ולפתח דברים עוד לפני שהכירה אותו.
מספיק תגיד לבחורה שהוא לומד במצפה רמון היא תתחיל לחשוב:
איפה נגור? איך אני אלמד? וכו'....
מקובל איפה?? האמת היא שפעםפלפלתי
גם ממני מישהו ביקש - אז אמרתי להם שיגידו לו שלום כבר מעכשיו..
שיחפש את החברים שלו.. מה שנקרא.
חפוץ!
הדור של היום...
זה לא קרה לי~א.ל
כך שאולי בפועל-הייתי מתנהגת אחרת

ברמה הכללית אני לא רואה בעיה,כי יש עניין של למצוא חן,לכן לגיטימי לבקש.
בוודאי שזה לא המדד היחידי,אבל זה כן חשוב-כאמור.

אם הוא יראה אותך ורק ע"ס זה יחליט-כנראה שזה לא באמת המישהו שנכון לך!

זה לא קרה לי~א.ל
כך שאולי בפועל-הייתי מתנהגת אחרת

ברמה הכללית אני לא רואה בעיה,כי יש עניין של למצוא חן,לכן לגיטימי לבקש.
בוודאי שזה לא המדד היחידי,אבל זה כן חשוב-כאמור.

אם הוא יראה אותך ורק ע"ס זה יחליט-כנראה שזה לא באמת המישהו שנכון לך!

יש משו מיוחדרחל 238
בעניין שלא לדעת אין הבחור /ה נראים. זה חלק מההיכרות.
לא הייתם באים לפגישה ורואים בחורה שלא מצאה חן בעינכם והולכים, נכון??
אתה לא מכיר את תויי פניה אלא את הבחורה.

אחר כך אתם מצפים שנהיה משוחררות בדייט ולא לחוצות....
עשה בשכל איפושהואנונימי (פותח)
אני גם תמיד מבקשת תמונה
והבקשה הזאת חסכה לי הרבה פגישות ראשונות מיותרות..

אולי הבחור כבר התאכזב נורא ממראה חיצוני שהוא מעדיף לעשות הכנה לפני כן,וזה לגיטימי זה בדיוק כמו שעושים הכנה של רמה דתית,השקפות וכדומה.

ואולי הוא אפעם לא התאכזב ואפעם לא הסתיים לו קשר אחרי פגישה ראשונה
אבל זה בגלל שהוא עשה שיעורי בית וביקש תמונה.
ככה הוא חסך לעצמו יאוש בגיל 22 ובנות חוסכות לעצמן יאוש בגיל 20
כי בחודש אחד אפשר לעבור 3 דייטים ראשונים ומיותרים להפליא.

למה לא לחסוך לנו את זה?
כי לא כולם מחליטים עפ"י החיצוניות!אמונה ובטחון
חשוב לי יותר שהוא יהיה בעל מדות טובות ואבא וטב,
ופחות חשוב בעיני שיהיה חתיך הורס (אין ספק שצריך לתת 
לחיצוניות גם משקל), אבל לפסול רק בגלל חיצוניות זה כבר מותרות!

שיגידו אח"כ כל אלו שפוסלים שהם לא בררנים... 

אז זה בעיה שלהםאנונימי (פותח)
והוא לא חיפש חתיכת על!
הוא חיפש ביטחון בידיעה שהיא מוצאת חן בעיניו
היא יכולה גם להיות מכוערת בעיני כל העולם אבל היא מוצאת חן בעיניו.

ואם לא כולם מחפשים מישהי שמוצאת חן בעינהם זה בעיה גדולה שלהם.
כמו שצריך התאמה השקפתית צריך גם לאהוב את המראה

הוא עשה בצדק,כמו שלא הייתי נפגשת עם בחור בלי לדעת מהי רמתו הדתית בדיוק הייתי מעדיפה לדעת ולהיות בטוחה אם הוא מוצא חן בעיני או לא.
נכון שהיום הרבה חושבים שזה לא מקובל
אבל בגלל שגיאות כאלה בנות בנות 20 ממררות על מר גורלן בגלל 20 דייטים ראשונים מיותרים.

צריך לחסוך את זה..וזה לא בררנות
לרצות מישהו\מישהי שמוצאת חן בעינייך זה לא בררנות בכלל!

סוף סוףגון דו
תגובה נורמלית. מי כאן שלא היה בסיטואציה בה ניתן
היה לדעת מראש שזה לא מתאים בעזרת תמונה.
ובשביל זה לשרוף ערב שלם, לפעמים גם שניים(כי לא נעים לפסול
אחרי פעם ראשונה) בשביל משהו שברור שהוא לא זה מהשנייה
הראשונה! חבל. כל פגישה כזו היא עוד שריטה בנפש, שמקשה אחרי זה
למצוא את בן\בת הזוג לא רק עבורכם אלא גם עבור מי שאתם נפגשים אתו.
אז נכון, צריך להיות חכמים ואם התמונה שנשלחת לא מוצאת חן לא לפסול ישר
(במקרה שמבקשים ישירות) אלא לחכות עוד קצת ולפסול אז.
חוץ מזה לפעמים יש חוסר התאמות חיצוניות שלא קשורות בכלל ליופי
אלא לתחושה כזו או אחרת המתעוררת באדם.
מי שיירצה פרטים בשיחה אישית

זה לא מאוד נחמדיהודית פוגל
 אעפי"כ יש עוד שיקולים. אם את כבר "בוגרת", מאוד רוצה להתחתן ומוכנה לחרוג קצת מהמקובלויות, כלומר בשקלול כל הנתונים לפעמים אין מנוס אלא לבלוע את הצפרדע ולהתקדם בכיוון קשר של קיימא. אבל ברור שזה מביך ולא כ"כ יפה. 
אני הייתי מוכנה לשלוחאמונה ובטחון
תמונה בדיעבד-רק אחרי שיש התאמה בסיסית.
אבל כאשר הבחור מתקשר וזו השאלה הראשונה שלו זה
מכעיס ואף מעליב...
אז מה אתם אומרים על שדכנים....נמו.
שלכתחילה משתדכים לפי מציאת חן בתמונה?

תגובות הולמות (ופחות הולמות ) יתקבלו בברכה...
אז הנה פתרון טוב לכולם! (אני מקווה...)שמעון.א.
  ** התגובה מנוסחת ברובה בלשון זכר אך מיועדת לגברים ונשים כאחד...   **

תראו, בגדול כמעט כל התשובות כאן הן חד משמעיות (זתומרת שלכל אחד ברור אם הוא חושב שזה רעיון טוב או רעיון גרוע).
עכשיו בלי להיכנס למה דעתי בנושא, ובלי להתייחס לאחוז המצדדים ואחוז השוללים, נראה לי שיש לנו כאן יופי של שיטת סינון.
למה אני מתכוון?
(כתבתי את השורות הבאות הגוף ראשון וצריך לקרוא אותם כאילו לגבי עצמך):

אחרי שקראתי את התגובות, וחשבתי עם עצמי/חבר/לא משנה מי, ולבסוף גיבשתי דעה, עכשיו אני יכול להשתמש בזה כחלק מהברורים הראשוניים שלי אודות ההצעה. כלומר אם לדוג' אני לא מוכן לצאת עם משהי שלובשת מכנסיים וזה מבחינתי תנאי בסיסי, אז ברור שאני לא אומר "טוב, ניפגש בכל זאת", אלא אני מסנן את ההצעה כבר בשלב הזה. 
אז ככה גם כאן. אם אני חושב שזה אחלה רעיון, אז באמת אם הבחורה לא רוצה לשלוח תמונה אז זו סיבה טובה לסנן את ההצעה.
וכן להיפך. אם אני חושבת שזה רעיון מבחיל, אז איזה מזל שנק' כזאת עולה כבר בשלב הבירורים ועוזרת לי לסנן הצעות שאינן מתאימות.
אז פשוט כל אחד צריך להגדיר לעצמו עד כמה זה חשוב לו.

לסיום אני רק אומר שכידוע אין בזה ממש כללים ברורים, אבל סביר להניח, שבחור שמראה חיצוני כ"כ חשוב לו לא יסתדר עם בחורה שהנושא נראה לה רדוד.

אפשר להוסיף עוד הרבה, אבל נראה לי שקדחתי מספיק.

יום מעולה לכווולם!

תגובה יפה וחכמה!!וופל אמריקאי
נקודת מבט מעניינת,
אפשר לקחת את הרעיון הזה לתחומים נוספים.

חפרן!אנונימי (פותח)
כמו המורה לספרות
ומה דעתכם...?אנונימי (פותח)
באתרי הכרויות דתיים כשצד אחד תמונתו מפורסמת באתר (לא חשוב איזה מהצדדים) האם סביר שהצד שתמונתו לא פורסמה לא ישלח תמונה אם כבר הוא החליט לפנות? (מן הסתם התמונה עזרה לו להחליט.. כולנו בני אדם עם העדפות, לא? )
מה דעתכם?
איך פספסתי את השרשור הזה?אבא שמואל
אם בגלל שסרבת למסור לו תמונה הוא לא רוצה להפגש, אין לך מה להצטער על זה!

לא החמצת דבר.
תודה רבה לכולםםםםאמונה ובטחון
חיזקתם אותי מאוד, ונתתי לי הרבה חומר למחשבה!
בשורות טובות בקרוב...
תיזהרי!אנונימי (פותח)
בחיים לא שולחים תמונה למישהו שאת לא מכירה
הפכתם את זה למה שזה לא123456
תעשו טובה. אין אף אחד ואחת שלא מעניין אותם המראה. לא שאני אומר שכולם רוצים לצאת עם דוגמנים/יות אבל כולם שואלים האם הוא נראה בסדר האם המראה שלה לא יפחיד  אותי. אף אחד לא רוצה לצאת דווקא עם מישו מכוער. חוצמזה מה רע לרצות מישי יפה?
על פי ההלכה, מי שלא נמשך לשידוך עדיף שלא יתחתן איתו מהסיבה הפשוטה שאישה וגבר צריכים למצוא חן גם פיזית בעיני השני.
אז זה לא סוף העולם אם לא נראה למישו לצאת עם מישי לא יפה וההיפך. אולי לבקש תמונה זה קצת מוגזם למרות שכמו שאמרו כבר זה מציל מההלם הראשוני..... אבל לדעת מול מה אתה עומד....כדאי. יום טוב
ברור שרוצים משהי/משהו יפהוופל אמריקאי
בכל זאת זה לא קשור לבקשה לשלוח תמונה. הבקשה עצמה לא נראית טוב.
בגלל שגם יש דבר כזה שנקרא "קסם אישי"  שמתגלה רק בפגישה וכשמדברים אחד עם השני,
ומי שהוא/היא כזו נראה יפה אפילו יותר, ולכן לא כדאי לפסול מיד.
וגם יש את העניין שלא תמיד יוצאים יפה בתמונה - פוטוגניות, והזכירו זאת!!
סתם נראה לי מוזר או שכולם כאן צדיקים נסתרים?אנונימי (פותח)
זה נשמע כאילו שאף אחד כאן לא פסל מעולם בגלל חיצוניות.
אם זה ככה אז באמת כל הכבוד.
אני יכול להבין שחיצוניות טובה אסור לה שתכריע אך ורק היא לבדה. אבל האם חיצוניות שלא נראית בעיני מישהו אין בה לבדה בכדי לפסול? מדוע אמרה הגמרא "אסור לאדם שישא אישה קודם שיראנה שמה תתגנה עליו וכו'"? וזאת אמרו אמוראים שאין לנו ספק בצדקותם. האם משפט זה שאמרו אין בו כדי ללמד שניתן להפיל את הכל אך ורק בגלל מראה? זה נראה שלפי שיפוט דעתם של רבים כאן האמוראים היו אנשים שטחיים שמסוגלים לפסול אישה כלילת השלימות אך ורק בגלל מראה. כי זה מה שכתוב כאן במאמר שלהם. אני בכל אופן מעדיף להשאיר אותם צדיקים וחסידים ואם הם נהגו כך הרי זה סימן שאין פסול בכך.
יהיו כאן שיטענו מן הסתם שזה בסדר אבל לא צריך לבדוק קודם את המראה.גם במידה וזה נכון הרי שהיה נשמע יותר ויותר מהתגובות התקפה על רדידותם של האנשים שמחפשים יופי. אני חושב שהלכם רחוק מידי.
הבחור החביב מחפש סינדרלה מושלמת. שיחפש בהוליווד.אנונימי (פותח)
עצם זה שהוא לא היה מוכן לתת לך צ'אנס אפילו לפגישה מעיד על כך שהבחור מתעניין יותר בחיצוניות מאשר בפנימיות. על פניו לא נראה לי שהפסדת, כי תחשבי מה היה קורה אם היה נוצר קשר ביניכם (בהנחה שהחיצוניות שלך מצאה חן בעיניו) והייתם מקימים בית כשר בישראל ולאחר כמה שנים, כמו שאת יודעת החיצוניות לא נשארת במיטבה, מן הסתם הוא היה הולך לרעות בשדות זרים, כי היופי חשוב לו יותר מכל דבר אחר.

אל תוותרי על עמדותייך, זכותך לא לתת תמונה לפני המפגש, זוגיות זו לא תחרות יופי. 
נסיון אישייונתן782
איני יודע מה הסיבה אך אצלי זה היה מאד שונה. כמעט בכל פעם שנפגשתי, הבחורה היא זו שביקשה לראות תמונה. אני חושב שזו בקשה לגיטימית וסבירה, בעיקר אם נפגשים דרך המרשתת.
הדבר אינו מלמד על שטחיות או התמקדות במראה חיצוני אלא פשוט נובע מרצון להפחית את הלחץ וחוסר הוודאות שמתלווים לכל תהליך הפגישות.

בנוסף, מנסיוני וממה שאני שומע מחברים, הבקשה לראות תמונה נחשבת לדבר מקובל ולא נדיר בכלל. לעומת זאת, רוב התגובות כאן בשרשור היו הפוכות. אולי הדבר נובע מכך שחלק מהמגיבים כאן עוד לא התחילו להיפגש, או שדברים כאלה משתנים עם הגיל (אמר יונתן הקשיש)...
יונתן, נורמה חברתית קיימת עדיין לא מבשרת על גאולהאנונימי (פותח)
לדעתי, עצם זה שמבקשים תמונה זה מעיד על משהו, זו נורמה קיימת כפי שאתה אומר, אז אולי הגיע הזמן לעקור את הנורמה הפסולה הזו.

אם עצם בקשת התמונה לא מעידה על אופיו של האדם המבקש,כפי שטענת, אז מה על מה היא כן מעידה?  הרינורמות התחילו מטעם כלשהו, אז מה הטעם שעומד מאחורי הנורמה הזו?
תגובהיונתן782
קודם כל, מי שמך לקבוע שזו נורמה פסולה?

אולי אם המנהג השתרש יש לכך סיבה. אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא פסלתי בגלל תמונה, אבל ישנם הרבה גברים ונשים שמרגישים שראיית תמונה לפני הפגישה יכולה לחסוך מהם עוד דייט עקר ומיותר. יש שלב מסוים אחרי פגישות רבות שפשוט נמאס להמר שוב ושוב ומחפשים דרך לצמצם את כמות האכזבות ומפחי הנפש. פגישות יכולות לגזול משאבים נפשיים רבים ולא פשוט להתמודד עם זה...

כל עוד התמונה מגיעה בנוסף לבירור פרטים ושיחה טלפונית ולא משמשת כקריטריון יחיד, איני חושב מדובר בדבר כל כך נורא ואני יכול להבין את האנשים שזה חשוב להם גם אם אני לא נוהג כך.
יונתן, אף אחד לא שם אותי לקבוע, זו דעתי, פשוט.אנונימי (פותח)
במדינה דמוקרטית מותר להביע דעה.

שים לב לאורך כל התגובה שלך אתה מדבר על דרך לצמצם אכזבות ועוד כל מיני כאלה, אכזבות ממה? מהמראה החיצוני כמובן, זו נורמה שמעבירה מסר שרק לאנשים יפים יש מקום בעולם הזה.

תסכים איתי שנורמה שמעבירה מסר כזה עושה עוול לאנשים חיוביים, לא כולם נולדו יפים.
נשים וגברים יפחדו לחפש זוגיות רק בגלל שהחברה מעבירה להם מסר שאין להם מקום בגלל החיצוניות שלהם.

תחשוב על ההבט הזה.
פירוש מוטעהיונתן782
קודם כל, סליחה על המילים התקיפות.

לא אמרתי בשום שצריך להיות יפה. יופי הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין. מה שהתכוונתי אליו הוא העובדה שיש לכל אחד ואחת דברים שמוצאים חן בעיניו או דוחים אותו. אין פה שום מדד "אובייקטיבי".

ישנם גברים וגם נשים שרוצים לוודא שהאדם איתו הם ייפגשו אינו דוחה אותם (זו התרשמות אישית לחלוטין) וזו לדעתי בקשה לגיטימית... 
יונתן, איך שלא תסתכל על זה, המסר הוא אותו מסראנונימי (פותח)
הנורמה הזו שהשתרשה במגזר הדתי, נלקחה מהמגזר החילוני, ראה מה קורה בטלוויזיה ובקולנוע, כולם שם יפים ונראים מיליון דולר, זה משדר מסר שכך צריך להראות, ואם לא, אתה לא קיים.

תנסה לראות את הדברים במובן הרחב ולא הצר שלהם. לך עם המסר קדימה.
אתה לא מבין...יונתן782
המסר הוא שלכל אדם יש קוים אדומים שעליהם הוא פוסל. מדובר בתחושה אישית ולא במשהו שמושפע מהסביבה. לכל אחד ואחת יש טעם שונה וקריטריונים שונים לפסילה. העובדה היא שכמעט כל אחד ואחת שיצאו למספר דייטים, פסלו מתישהו על סמך מראה חיצוני. זה לא אומר שהאדם אכן היה מכוער. הוא פשוט לא היה יפה בעיניהם...
יונתן, אתה ממש לא יורד לסוף דעתיאנונימי (פותח)
ברור לי כמו שברור לך שהטעם הוא אישי, שים לב שעד עכשיו לא דיברת על הפנימיות של האדם, אדם שפוסל אדם אחר בגלל חיצוניות, ואך ורק בגלל חיצוניות, תסכים איתי שזה בא ממקום לא מוסרי.

אין ספק שאסתטיקה חיצונית זה דבר חשוב, כמו שנאמר: אישה נאה דירה נאה כלים נאים מרחיבים דעתו של האדם, אבל החיצוניות היא לא חזות הכל. יש עוד דברים שצריך לשים לב איליהם בקשר זוגי, זה המסר העיקרי של הדיון הזה. וזה המסר שרציתי להעביר כאן באופן כללי.

מכל מקום, שיחתך נעמה לי. תשתדל להבא להשתמש במילים רכות ונעימות יותר לקורא.

ברכה והצלחה!
אז אין בינינו כמעט הבדלים...יונתן782
לא טענתי שאין עניין לפנימיות. ברור שזה הדבר החשוב כשמחפשים בן/בת זוג, וצריך להקדיש את עיקר המאמצים בכיוון זה.
הבעיה היא שאם כל הכבוד לפנימיות, ישנם אנשים שהחיצוניות שלהם דוחה אותי. אם אנשים כאלה אני אישית לא אוכל לבנות קשר, לא משנה כמה הפנימיות שלהם טובה. משיכה היא חלק מהקשר הזוגי ואי אפשר לבנות אותו בלעדיה.
לכן הדגשתי שזה משתנה מאד מאדם לאדם, ומה שמוצא חן בעיני האחד יכול לדחות את השני.

אי לכך ובהתאם לזאת איני חושב שמדובר בדבר לא מוסרי אלא בחלק מהצורה שבה האדם בנוי, לטוב ולמוטב...

בברכת מציאת חן בגוף ובנפש!
יונתן, אתה צודק, אין בינינו הבדליםאנונימי (פותח)
יחד עם זאת אתה מתייחס למקרים קיצוניים של תחושת דחייה, אני מסכים איתך שיש מקרים קיצוניים שבהם הצד השני נראה זוועת עולם ואפילו חוויתי באופן אישי מקרה שכזה. אך לא מדובר כאן על מקרה קיצוני, אלא על הכלל כולו.

מצאו חן בעיניי דבריו של אחינו היקר "אלחנן י." (תגובה מתחת), אני מצטט מתוכו את הכלל איליו אני מתכוון (הקב"ה שלח לי את אלחנן כמסייע הסברתי) הוא כתב כך:

מי שמבקש תמונה פשוט תר אחר עיניו ואחר לבבו.

אני מניח שגם לאלחנן יש העדפות אישיות בנושא, אך הוא לא מתרכז בהם מלכתחילה.
זו הפואנטה של הדיון כולו.
מה יותר חשובאנונימי (פותח)
יצאתי הרבה עד היום, ולא הרגשתי צורך לבקש תמונה.
עוד לא נתקלתי בבחורה שאם הייתי מקבל תמונה שלה זה מה שהיה גורם לי לא לרצות לצאת איתה.
לכן, מנסיוני, הדבר כמעט היחיד שאני מברר עליו זה מידות טובות. (וגם גיל - שלא תהיה מבוגרת ממני ב10 שנים...)
מי שמבקש תמונה פשוט תר אחרי עיניו ואחרי לבבו.
זה כמו לקנות (להבדיל) אוכל ושתיה על פי תמונה, בלי להסתכל ברכיבים...
אני חושב שמן הראוי שהבחור יראה איך המיועדת נראיתאבישפ
אני הייתי בקשר טלפוני עם מישהי מצויינת. לא משנה שבגינו של הצבא הופסק הקשר, אבל אני מוכרח לציין שהייתי מעוניין לדעת איך היא נראית לפני שנפגשים, וזאת למרות שידעתי שהיא בלאו הכי מצויינת. יכול להיות שבגלל שלא ידעתי איך היא נראית אז הרשיתי לעצמי לוותר עליה (אמנם באכזבה גדולה).  חוץ מזה, הבחורה יכולה למצוא חן בעיניי ובשביל האחר היא ממש לא. זה דבר מאוד אינדיווידואלי.ואף על פי כן, אני חושב שזה לא הדבר הכי חשוב לדעת איך היא נראית. העיקר מי היא. האם היא מתאימה לי לפי הרושם הראשוני?
ואם היא לא הייתה מוצאת חן בעיניך?נמו.
לא שאני אומרת שאתה רדוד או משהו אבל אני חושבת שכ"א (גם אני) היה מתלהב פחות או מחפש צדדים שהוא פחות רוצה (אפילו לא במודע) - רק כי התמונה לא מצאה חן בעיניו. מן הסתם אפשר להתגבר על זה אבל זה סתם לשים טריז בגלגלים, במקום להתחיל להתגלגל....
לא חידשת כלום (זו מצוה), אבל לא כתמונה לפני ההכרותאיל ב.אחרונה
כתוב בגמרא לא ישא אדם אשה עד שיראנה, אבל זה לא צריך להיות שהבחור יסתכל על מראה החיצוני של הבחורה לפני שהוא פגש אותה. לא כך ראוי לבנות ישראל.
אשריך אלחנן, כל מילה בסלע.אנונימי (פותח)
שבוע טוב הבחור הזהאנונימי (פותח)
הוא לא שיטחי מעניין אותו מוטרות בלבד...!
בהצלחה בהמשך
סליחה אך -אנונימי (פותח)
 נראה לי  שאם המטרות שהוא הציב לעצמו הן חיצוניות  הוא גם אינו יכול להכנס תחת ההגדרה של בחור עמוק........
יש בחורים כאלה..רחלי3
יש בחורים שיצאו כמה עם עשרות בנות בחייהם ומנסיונם הם כבר כנראה יותר מה הם רוצים פחות או יותר אין ספק שלומדים לאהוב את החיצוניות של האדם כאשר לומדים להכיר את פנימיותו יותר ויותר אבל בחור לא אמור להתחתן עם בחורה שעל בוקר היא תקום תסתכל במראה ותגיד "מגיע לו שהוא התחתן עם כזאת מכוערת" ..=]
אבל יש בנים שמכירים את עצמם טוב כנראה שכבר יודעים שאין להם מה לצאת לדייט מבלי לבקש תמונה או לראות תבחורה.
לא מזמן מישו ביקש שאני אכיר לו מישי וכאשר הוא ביקש תמונה ממש העברתי לו ביקורות אבל צריך לדעת לדון אדם לכף זכות שאם זה אדם שיצר עשרות ואם לא יותר ממאה פעמים אז מי אנחנו שנשפוט אותו...
תמיד קל לנו לשלול מיד אבל לפעמים צריך לחשוב יותר לעומק אפילו שזה נשמע כ"כ שיטחי,
עדיף שהבחור יבקש תמונה מאשר שהם יצאו סתאם לדייט וזה לא יהיה זה מלכתחילה...
וגם אני לא מדברת על כל בחור ובחורה, אלא על כל מקרה לגופו הוא...
יומטוב!~!
ככה מקבעים נורמות שליליות, דנים כל אדם לכף זכותאנונימי (פותח)
עצם העובדה שלאדם יש נסיון בתחום ההכרויות עדיין לא עושה אותו מוסרי. מה עוד שזה אומר דרשני אם האדם הזה עדיין לא מצא את האחת שתתאים לו אחרי עשרות פגישות ואולי מאות כפי שציינת. מהאדם הזה לא היית לומד מוסר וכן היית מוכיח אותו על טעותו ועל הגישה הבסיסית שלו שמייחסת חשיבות לחיצוניות בלבד. אחרת למה הוא לא מצא אחרי כל כך הרבה מפגשים? הרי לא יעלה על הדעת שעשרות או מאות נשים שאיתן הוא נפגש כולן דוחות במראה החיצוני. הבעייה היא אצלו ולא אצל הנשים.
הערה: הבעיה המרכזית של הבחור ..אנונימי (פותח)
הבעיה לא היתה בעצם לרצונו בתמונה- כל בחור ורמתו האישית.
אלא בעובדה שהוא לא כיבד את רצונה של הבחורה.
הוא לא אמר: "טוב, אני רואה שזה חשוב לך ,אז מתי נפגשים?" הוא סרב להפגש!
פה מצויה הדילמה. האם הוא בחור שיודע לכבד? 
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך