האם אתם חושבים שצריך להיות מאגר שידוכים מיוחד למתמודדיםחסדי הים
עם קשיים נפשיים שאובחנו רפואית?
אני מדבר על אנשים כאלו שמצליחים לנהל שגרת יום (ולא נמצאים בבתי חולים), אבל הם כן מבקרים אצל פסיכיאטרים ופסיכולוגים ולוקחים כדורים?

האם הם יכולים להתאים לאנשים רגילים? האם לנסות לשדך להם רק מתמודדים, זה גם לא פתרון, כי יש קשיים נפשיים שונים? אפילו אדם שיש לו דכאון עם אדם שמתמודד עם הפרעה דו-קוטבית, זה יכול להיות שונה מאוד.

האם אתם בכלל חושבים שלאנשים כאלו מגיע להוליד ילדים? אולי הם לא אחראים מספיק.

לי יש דעות בנושא. מעניין אותי מה שלכם
לא.השתדלות !
כל אדם מתמודד עם קושי, ויש כאלה שמתמודדים עם כדורים... רוב האנשים האלה מתנהגים ביומיום רגיל לחלוטין, כך שאין לדעתי שום סיבה להפרדה.
אין קשר בין בעיה נפשית לחוסר אחריות, וכל שאלת הנישואין תלויה על התפקוד של האדם. אם הכדורים עוזרים לו לתפקד טוב, אין שום סיבה שלא יקים משפחה משלו
הרבה פעמים מתמודדים יצטרכו יותר תמיכה ויותר גב יציבירא שמים!
ואם גם בן הזוג מתמודד אז עלול להיות שבמקום לתת יציבות הוא ידרוש יציבות..
וגם עלול להיות שטריגר אחד יכניס את שתיהם להתקף ואז אתה בבעיה..
לא אמרתי שזה לא אפשרי וזה משתנה בין המקרים (כמו כל דבר) אבל בהגדרה לשדך ככה לא נראה לי חכם..
אני חושבת שהחלק האחרון של השאלה עלול להעליב מישהו וחבל.תפוחית 1
אני לא חושב ככה, אלא אם המצב מאוד קיצוניחסדי הים

זה קשה שאנשים מצביעים על נקודה רגישהלך דומיה תהילה
ועל אחת כמה וכמה כשמסיקים ממנה מסקנות.
מחילה אם פגעתי, לא זו היתה הכוונהתפוחית 1
אני לא נפגעתי, אני גם לא סובל משום דבר,לך דומיה תהילה
אבל בשביל אלה שכן...
תלוי בנסיבותמאיר231

לדעתי אם ההורה באמת עלול להתאבד, אם ההורה יהיה תלוי מידי ריגשית בילדים שלו וכו וכו אז כן, יש מקום להחזיק בדעה שמעליבה אנשים

מגיע לכל אחד את ההזדמנותadar

יש הרבה אנשים שהולכים לפסיכולוגים והם נראים לנו בריאים דווקא אלה שמטפלים בעצמם הם מודעים לעצמם ורוצים לקיים אורך חיים שיאפשר להם גם להקים משפחה 

השאלה האחרונה מעליבה קצת מי אנחנו שנחליט מי מגיע לו להביא ילדים

בדיוקפרח-אש
זה לא נכון להכניס את כולם לאותו סלמחפשת^
גם במגבלות פיזיות יש פער מאוד גדול בין בניית שמיעה קלה, לביו נכות פיזית.
בין דיכאון להפרעה קשה יותר יש פערים גדולים.

וזה תלוי מצב, לא נראלי נכון לשדך על סמך דמיון בהתמודדות, זה עלול להוביל להתמודדות כפולה ומכופלת.
מכירה סיפור של מישהינועה נועה
שהתגלתה אצלה הפרעה דו קוטבית אחרי לא מעט שנות נישואים ולא מעט ילדים... אז מה? בעלה יתגרש ממנה? קושי נפשי, גם מורכב, יכול להיות כמעט בלתי מורגש כשהוא מטופל בקביעות. זה כמעט לא מתבטא ביום יום ורוב האנשים בסביבה הלא הכי קרובה של האשה הזאת בכלל לא יודעים על הבעיה. אז היא מתמודדת בדרכה והבעל מתמודד בדרכו והילדים שכבר גדלו מתמודדים בדרכם. זה לא פשוט אבל אפשרי, כמו הרבה דברים לא פשוטים אחרים. קשה לילדים לגדול עם אמא כזאת? בוודאי שכן. עדיין אני לא חושבת שהיא פחות ראויה להיות אמא מכל אחת אחרת. לכל ילד יהיו קשיים עם ההורים שלו. יש קשיים קטנים יותר ויש גדולים. ולא בהכרח מי שגדל להורה עם בעיה נפשית יחווה קושי גדול יותר מילד של הורה שבהגדרה ה'רשמית' נחשב נורמטיבי.
רק רוצה להוסיף סברא שכן יהיה מאגר כזה, מכיוון שהמתמודדיםחסדי הים
יותר סימפטים ומבינים מתמודדים אחרים וכל מה שמסביב.

בחור/ה רגיל/ה תפחד אם היא תשמע שהו/יא מתמודד/ת עם לקיחת כדורים.
אני לא יודעת אלו אנשים "רגילים" פגשת אבל זה כל כך לא נכון.ענבל
בס"ד

קודם כל, יש הרבה אנשים "רגילים" שלא ישפטו על פי זה ולפעמים אפילו יעריכו את זה יותר.

שנית כל, ב"ה המודעות לנושאים האלה עולה בשנים האחרונות ויותר ויותר אנשים מבינים שלא כל אחד שלוקח כדורים לא יוכל לתפקד או לטפל בילדים או לנהל חיים. הכדורים נועדו כדי לאפשר חיים נורמלים והם מאפשרים כאלה להמון אנשים.

חוץ מזה, ההערה האחרונה שלך בהודעה הפותחת בהחלט פוגעת ואפילו יותר מזה- היא מערערת. אתה חושב שאנחנו, לפחות חלקנו, לא חושב את המחשבות האלה? לא נמצא בדילמה הזאת של "מתי אהיה יציב מספיק כדי ללדת ילדים? האם זה בכלל אחראי מצידי?"? אז בוא אגלה לך סוד: רוב אוכלוסיית המתמודדים הם אנשים שאפילו לא תדע שהם כאלה כשתפגוש אותם. רובם גם אנשים אחראיים שחושבים ברצינות על מעשיהם. אמירה כמו שלך היא אמירה מערערת מאד. עצם המחשבה שאולי בכלל צריך לא לאפשר לנו להוליד ילדים היא מזעזעת. האנשים שאתה מדבר עליהם נמצאים בכל שום העבודה, חלקם נשואים ומנהלים חיים כמעט נורמטיביים. איך הכללת את כולם תחת מטריה אחת? איך הגעת למסקנה שכולם יפחדו מהם? אני יכולה לשלוף לך עכשיו שם של מתמודד שמנהל מקום שעוזר למתמודדים אחרים. הוא לא מסתיר את ההתמודדות שלו וזה כתוב ב"אודות" באתר של המקום. האנשים האלה מודעים לעצמם, הם מטפלים בעצמם, איזו סיבה יש למנוע מהם להביא ילדים לעולם? רק כי הם שונים ויש להם התמודדויות אחרות? הגזמת, אתה לא חושב?
לא הכללתי. גם אני שמכיר את הנושא קרוב מאוד, יודעחסדי הים
שיש מורכבויות.
אני מכבד ומעריך אנשים כאלו המתמודדים, וגם אני הייתי מנהל זוטר של מקום כזה. לא טיפלתי בהם נפשית, אבל הקניתי להם כישרונות עבודה, ודווקא התפקיד שלי נתן לי מגע מאוד ישיר איתם.

אני כן חושב, כמו שכתבתי לעיל, שיש אנשים שמתמודדים שנמצאים במצב קיצוני, שלא מאפשר להם להיות אחראי על ילדים.

אני עדיין חושב שיש סטיגמה רחבה על מתמודדים, במיוחד שנרתעים מלבנות קשר איתם, וראיתי את זה מקרוב.
הכללת. לא עשית חלוקה בין סוגי מתמודדים וסוגי התמודדויותענבל

בס"ד

זה נקרא הכללה.

אנשים שנמצאים במצב קיצוני שלא מאפשר להם להיות אחראיים על ילדים גם בד"כ לא יגיעו למצב שיש להם בן זוג להביא איתו ילדים ככה שזה לא משנה. זה לא משהו שמישהו מאיתנו צריך להתערב בו, הטבע עושה את זה נפלא. 

הדוגמה של המנהל הייתה כי הוא מתמודד, לא סתם כי הוא ניהל מקום כזה. זה יפה מאד שעבדת איתם אבל זאת לא הייתה הפואנטה.

אני חושבת שעוד יש ספיחי סטיגמה כזאת, לצערי בעיקר בציבור הדתי. בעיניי זאת טעות וזה עוול להמוני אנשים טובים שכל חטאם היה בכך שההתמודדויות שלהם הן בנפש. אמרתי שבשנים האחרונות המודעות מתחילה לעלות, לא אמרתי שאנחנו בסוף התהליך. בכל מקרה, ב"ה יש מספיק אנשים טובים שמתחתנים עם מתמודדים ושזה בכלל לא כזה אישיו מבחינתם. אני זכיתי באחד כזה ואני בטוחה שיש פה עוד כמה שיכולים לספר שזכו באחד כזה. מי שעדיין חי בסטיגמה, שיערב לו, ההפסד כולו שלו. למתמודדים יש איכויות רבות שלפעמים נובעות דווקא מההתמודדות. 

הבהרה: איני חושבת שזה לא לגיטימי לפסול על זה. זה לגיטימי בהנחה שאדם מכיר את עצמו ומחליט שהוא לא יכול להתמודד עם זה. זה לא לגיטימי בעיניי לפסול ישר רק כי מישהו לוקח כדורים כאלה או אחרים מבלי לבדוק בכלל מה זה הכדורים האלה ומה ההשלכות שלהם על האדם ועל מערכת יחסים איתו. 

אישית רציתי לספר למי שמוצע לי כבר בשלב הבירורים. ב"ה ההצעה היחידה שהייתה לי לפני בעלי נפלה בגלל דברים אחרים אז לא הייתה לי ההזדמנות. אצל בעלי שכחתי מזה אבל שעתיים אחרי שהתחלנו את הדייט פשוט אמרתי לו שאני צריכה לקחת כדור וסיפרתי לו על זה. זה לא הרשים אותו במיוחד יש לציין.

להציע שיהיה מאגר כללי למתמודדים לא נקראחסדי הים
הכללה.
זה לא אומר שכולם יש להם אותי קושי ונמצאים באותו מצב.
שאלתי את זה כי יש מאגר כזה שנקרא 'חיבורים', ומתמודד מסויים שמתקשה בשידוכים רוצה להצטרף.

נראה לי שאת תסכימי לחוק במדינת ישראל, שלפעמים במצבים של קשיים נפשיים של שני בני הזוג, לוקחים את הילדים מהם.
זה מוכיח שהטבע לא מנע את הבאתם של ילדים להורים כאלו.

אין בעיה שינסו לעשות את זה גם כי לפעמים זה קל יותר למתמודדיםענבל

בס"ד

אבל לא כאקסיומה שמתמודדים צריכים להתרועע רק עם אנשים כמוהם כאילו אנחנו איזה זן אחר שבכלל לא קשור לבני האדם.

א. זה מאד תלוי מתי המחלה התפרצה. אתה שוכח אוכלוסייה ענקית שהמחלה מתפרצת אצלה אחרי הולדת ילדים.

ב. נכון, יש מקרים שבאמת המצב יותר מדי קשה והילדים מסכנים אבל זה ממש לא מתפקידי להחליט מראש למי מותר או אסור ללדת. זה כן מתפקידי לתת את המענה הנכון ואת הטיפול הנכון כדי שהמשפחה תהיה משפחה אחת טובה. גם כשמוציאים ילדים מהבית [זה אגב לא קורה כזה הרבה ורק במקרי קיצון] זה מתוך ראייה של איך גורמים להורים לחזור לתפקוד כדי שיוכלו לחזור לגדל את הילדים. זה לא המחלה שגורמת להוצאת הילדים, זה ההתמודדות עם המחלה והטיפול. 

בקיצור, בטח לא צריך מראש להחליט שלאדם מסוים לא מגיע להתחתן ולהביא ילדים, זה לא דברים שניתן לצפות. אני דיברתי על אנשים שבאמת במצב תפקודי מאד גרוע עוד לפני שהם מולידים ילדים או מתחתנים והאנשים האלה בד"כ לא יצליחו למצוא פרטנר\ית להביא איתו\ה ילדים גם אם הם מאד ירצו. אני עובדת עם כאלה ותאמין לי שאין מצב שזה יקרה. כשאדם בן חמישים הוא במנטליות של ילד בן 15 וגם זה בקושי, אין מצב שהוא ימצא מישהי להתחתן איתה ולהוליד איתה ילדים. אלו המקרים שדיברתי עליהם כשאמרתי שהטבע יעזור לזה בכל מקרה. על שאר המקרים הגבתי לעיל.

בכל מקרה אני רוצה להבהיר שהמחשבה שאנחנו כחברה צריכה להחליט את זה היא איומה ויכולה להוביל לדברים נוראיים. לא ברור מי אתה רוצה שישים את הגבול ואם באמת הצעה כזאת הייתה עוברת הדרך מפה ועד לפשוט לא לאפשר למתמודדים להתחתן היא מאד קצרה ומזעזעת.

^^כל מילה!גלויה
ענבל לשלטון.
לא!לב טהור:)
בס"ד

מכירה מקרוב אנשים שסבלו מקשיים כאלו ואחרים שהיו מטופלים,והם התחתנו עם אנשים נורמטביים לגמרי והיום מנהלים חיי נישואים טובים מאוד!

עריכה:
קושי נפשי הוא לא איזו חריגות, והוא יכול להופיע אצל כל אחד במהלך החיים בתקופות שונות.. לא צריך להיבהל מזה, םשוט צריך לפנות ולקבל את הטיפול המתאים למצב!
קשיים נפשיים זה לא הפרעה נפשיתמאיר231

אתה מבלבל כאן בין כמה דברים שונים.

הפרעה דו קוטבית זה לא איזה קושי נפשי, אלה הפרעה נפשית.

תנסה יותר לדייק בפעם הבאה, בילבול בין המושגים מסוגל לגרום לנזק.

לדעתי יש מיליון מאגרים שאפשר לפתוח, אבל הסיבה העיקרית שאולי כדאי לפתוח היא בגלל שלפעמים קשה לצאת עם מישהו כשיש בינכם פערים גדולים מאד

(כמו כן הבדלי משכל, כסף, תרבות וכד')

אני מכיר טוב מאוד מה זה 'הפרעה' דו-קוטבית. אני בוחרחסדי הים
לקרוא לזה קושי נפשי, כי הפרעה נשמע לי כמו דבר קבוע ולא מחמיא, וקושי נשמע שאפשר להתגבר על זה.
החסד שלך לא מסתכל על האדם עצמומאיר231

לדעתי ה"חסד" שלך עושה יותר נזק מתועלת.

אתה אומר את זה כאילו אפשר פשוט להיפתר מהפרעות נפשיות.

אפשר להתמודד איתם, לדכא את ההשפעה שלהם בשלל דרכים ועם מחירים לא קטנים, אבל לא להעלים אותם.

אתה יכול באמת לפגוע במישהו.

כל מי שאני מכיר בעל הפרעה נפשית אומר שיש לו הפרעה נפשית, או בצורה יותר גרועה.

צריך להיות מודע ושלם עם מי שאתה.

להגיד למישהו שהוא לא מה שהוא...

וחוץ מזה אתה ממש פוגע באנשים שיש להם "רק" עם קשיים נפשיים.

אני מאוד מסכים עם המשפט שלך:חסדי הים
"אפשר להתמודד איתם, לדכא את ההשפעה שלהם בשלל דרכים ועם מחירים לא קטנים, אבל לא להעלים אותם"

אבל אני בוחר לכנות את זה במשהו חיובי, כמו שהרבי מחב"ד היה קורא לבתי חולים-בתיר רפואה.
זה ממש לא אותו השוואה בכללמאיר231

בתי חולים לבתי רפואה - זה מילה חדשה חיובית, ובעלת אותה משמעות, ואפילו משמעות יותר מדויקת.
אבל אתה קורא לזה בית, שזה מילה קיימת בעלת משמעות שונה לחלוטין, או כל משהו אחר שכבר קיים.

יכולת לקרוא לזה אשיות שונה, מיוחדת.
אבל (לדעתי) ככה אתה פוגע גם באנשים עם קשיים נפשיים וגם אנשים עם הפרעות אישיות.

אני הייתי מאורסת למשהוא עם התמודדות לא קלהגלוס

היי

קראתי פה לא מעט, אבל עד עכשיו לא יצא לי לכתוב...

אז יצאתי עם בחור מדהים ממש ממש. יצאנו כמעט שנה שבסופה הוא הציע נישואין...

בערך יומיים אחרי הוא סיפר לי שהוא מתמודד... הוא השאיר את הנושא מאוד מעורפל ולא פירט

אחר כך הבנתי שיש לו הפרעה דו קוטבית ושזה ממש לא פשוט.

אם זה היה נשאר ביידיים שלי כנראה שלא הייתי מבטלת.

לא כי אני חושבת שזה זניח ולא כי אני סולחת לו על זה שהסתיר את זה ממני לאורך כל הקשר.

פשוט כי הייתי מאוהבת בו ממש ומאוד רציתי להתחתן.

אבל השמועות על המצב הנפשי שלו הגיעו למשפחה והם לחצו עליי לבטל.

ביטלנו,

נשארנו "ידידים"

אני מרגישה ששוב מאוד נכווית מהחוסר אמון שנוצר בעקבות המקרה. 

עדיין מנסה להתאושש....

יצא לי שפגשתי לא מזמן בחור ואחרי שנייה חשדתי שגם לו יש איזשהיא בעייה וישר ביטלתי..

אם אני חושבת שאנשים כאלה יכולים להתחתן עם אחרים.. ברור!!!

הוא יהיה אבא מדהים ממש יש לו לב ענקי אבל הוא צריך מישהיא שמוכנה להתמודדות הזאת.

ומישהיא שהיא והמשפחה שלה מכירים ומכילים את המקרה.

וחייבים להיות כנים

תגובהטבעיות מהמקורות

יש כ"כ הרבה אנשים עם מורכבות רצינית שבנו בתים נפלאים.

יש אנשים נפלאים- נפגעי תקיפות מיניות, טראומות, נפגעי חרדה, או כל מיני אנשים מקסימים ביותר עם כל מיני מורכבויות בנפש, שעם מודעות למצב ועם קבלת תמיכה ועזרה מתאימה (חבר/ה, איש מקצוע, או דמות תורנית מקצועית) אפשר לבנות בתים נפלאים.

לכולנו ה"רגילים" גם יש אתגרים בחיים, למתמודדי הנפש לסוגיה השונים- זה האתגר ואפשר לצלוח אותו בהרבה אמונה וסיעתא דשמיא.

הבעיה אצלך היתה שהוא הסתירירא שמים!
לא עצם ההפרעה..
רק על הסוףגלויה
שאלה נוראית....

גילוי נאות (שמפורסם פה בפורום ): אני מתמודדת עם ocd מאז גיל 16.

בהנחה שמדובר על אנשים מתפקדים.
''מגיע''? האם לעיוור ''מגיע'' שיהיו לו ילדים? האם לנכה בכיסא גלגלים ''מגיע'' שיהיו לו ילדים?

מדובר באנשים רגישים , וזה בהחלט יכול להפוך ליתרון. והם הרבה פעמים אחראים הרבה יותר....

מישהו פעם שאל אותי
איך אני מעיזה לרצות להביא לעולם ילדים שעלולים גם לשאת את המשא הזה.
עניתי לו
שלילדים שלי, אם יצטרכו, יהיו את הכלים הכי טובים להתמודד עם זה.

מישהו שאל אותך....ד.

הלימוד זכות עליו, שהיה אידיוט..

הלימוד זכות זה שהוא בעצמו מתמודדגלויה
אה.. זה לימוד זכות עוד יותר טוב. אז מבטל את הצורך בשני..ד.

אם הם בטיפול הם כמו כל איש רגיל נראלילא מכאן
עונה בתור מתמודד. אין צורך במאגר שידוכים כזהבלו-ריי

נכון שיש סטיגמה שלילית עם שורשים במציאות. וזה מרתיע ומעורר חששות אמיתיים וגם מופרכים.

אבל... אין צורך באמת.

פשוט כי אנחנו יכולים להתאים לכל סוגי האנשים. בסוף זה משהו מאד אינדיבידואלי. חוץ מיזה שגם נישואין וזוגיות זה חלק מהחיים שצריך להתמודד איתם.

מה כן יכול לעזור עם הקושי של הרווקים והרווקות?

קודם כל להעלות את המודעות של הציבור לכל העניין של ההתמודדויות. להוסיף הסברה על עצם ההתמודדות. איך זה נראה ביומיום. מה קשה וכמה ואיך חיים עם זה. בלי לייפות. אנשים שמבינים הם אנשים שפחות נרתעים ויכולים למצוא את ההתאמה גם כשיש התמודדות ברקע.

עוד משהו. המתמודדים עצמם צריכים להתייעץ ולקבל כלים איך לשבור את תקרת הזכוכית בשלב הדייטים וגם איך לפצות על פערים וקשיים שיתעוררו בזוגיות. כי בגדול זה ממש אפשרי.

"מגיע"?....ד.

לדעתי זו שאלה לא נורמלית.

וגם הניסוח שלה בעייתי.

ואינני יודע ממה זה בא, אולי דווקא מרצון לכתוב בסוף "הפוך על הפוך" אחרי שאחרים יענו - ומכל מקום, זה נראה מתאים בערך לימי הביניים, במחילה...

א. מה זה "מבקרים אצל פסיכיאטרים, פסיכולוגים ולוקחים כדורים".. נו, אז מה?  תלוי ספציפית באדם ובבעייתו. היום "לבקר אצל פסיכיאטר/פסיכולוג ולקחת כדורים".. זה דבר לא כ"כ נדיר, ואפשר לנהל איתו חיים יפים מאד.

אולי הבעיה היא דווקא אצל מי שלא "מבקר אצל" וכו', אבל היה צריך את זה.. שמעתי פעם בשם פרופ' זהר, שהוא פסיכיאטר בעל שם (אע"פ שאיני ערב לדיוק הסטטיסטיקה שהגה, אבל הרעיון..), ששליש מהאנשים צריכים טיפול פסיכיאטרי, חצי מהם ילכו, וחצי מהם יקבלו טיפול מתאים...

ב. מה זה "מגיע להם"?.. זו שאלה שמתאימה לתרבויות אפלות מאד - שאנחנו מעדיפים לא לחשוב עליהם יותר מידי.

ולמי שאולי לקח את זה ב"רצינות"... (אולי אפילו "נבהל" לרגע, כי חושש שמא הוא מוטה בעד עצמו ואינו "אובייקטיבי"..) -  אנשים עם כל מיני התמודדויות, שגם עושים עם זה מה שצריך, יכולים כמובן להיות הורים טובים לא פחות מאחרים. לפעמים יותר. אדרבה, זה ממש יכול להיות גם חלק ממה שבונה את האדם עצמו. ענין של גישה.

מגיע להוליד ילדים?מי.תהום
כי כל שאר בני האדם כלכך נורמליים?
זו מחשבה נוראית..
שיח של 'מגיע' אינו רלוונטי כללק"ש
השיח המערבי השפיע עלינו מדי, כל ה'מגיע', משום מה היום כשלא מאשרים לסוטים לסחור ברחם של אישה, הם מתבכיינים ש'שוללים להם את הזכות להיות הורים', שטויות במיץ - שיתחתנו, כמו כולם עם אשה ויהיו להם ילדים.

בפשטות, הכותרת של "עם קשיים נפשיים שאובחנו רפואית", היא רחבה מאוד. מי שבסיכון סביר לסכן את מי שיתחתן איתו - זו באמת בעיה לאפשר לו להתחתן ואם כן אז באופן מבוקר, שיתגבר על הסכנה. אותו דבר לגבי מי שבסיכון סביר לסכן את הילדים שלו.

אם מדובר רק על מורכבות - עליו לספר לפני ההחלטה על חתונה למיועד, מה המצב ומה ההשלכות ולאפשר לו להחליט האם שייך לו להתמודד.
אם אין השלכות או השלכות זניחות - אין שום סיבה שלא יתחתנו כמו כולם. מניח שרבים יגידו שאפילו לא צריך לספר. לענ"ד כדאי לספר, כי ההלם של בן הזוג עלול לגרום נזק לאמון למשך החיים.
אנשים שמהווים סכנה לסביבה הם קטגוריה מאוד מצומצמת בתחום הזהמי.תהוםאחרונה
של מאובחנים עם מחלות נפש... ובדרך כלל האחוז הקטן הזה גם מאושפז במוסדות שונים לתקופות שונות וכו'...
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך