סקר ערוץ 2 מעניק לימין החדש 6 מנדטים, ולבית היהודי- 4 בלבד.
סקר כאן מעניק לימין החדש 9 מנדטים, ולבית היהודי- 0 . לא עוברים את אחוז החסימה.
ממוצע הסקרים הוא איפוא 9.5 מנדטים, מעט יותר מתוצאות אמת קודמות, ומעט פחות מממוצע הסקרים שלפני הפילוג.
פרטי המפגש בין בנט, סמוטריץ', והרב דרוקמן, עדיין לא ידועים באופן מלא, אך מסתבר שלפי הנתונים שהציגו שני הפוליטיקאים בפני הרב, הוא התרשם שהפיצול הטקטי ייצור מכפיל כח משמעותי, וסך משולב של המנדטים בפועל יחייב להעתר לכל דרישה שתניח על השולחן ברית האחים החדשה בעת המשא ומתן להרכבת הקואליציה הבאה.
דא עקא, הרב דרוקמן היה חבר כנסת בעברו, ומטבע הדברים הוא מבין דבר אחד או שניים בפוליטיקה. אינני יודע מה בדק, ומה שאל, וכמובן שלא אמתח עליו ביקורת, כי חינכו אותי לא לערער על דברי רבנים.
כך או כך, תפיסת מכפיל כח קרסה, ולו לפי תוצאות הסקרים. ניתוח לעומק מראה שכוחו הפוליטי של הציבור הדתי לאומי עולה כדי שלושה עד ארבעה מנדטים, פחות או יותר כמו המפד"ל הישנה. כל האלקטורט הנוסף שהיה בא ממחוזות הימין החילוני. מבחינה מגזרית הקמת הימין החדש היא עוד פרסה מבית היוצר של בנט, ושוב מוכח שהמלך הוא עירום.
סקר ערוץ 7 מעניק לסמוטריץ' 54 אחוזי תמיכה להנהגת הבית היהודי המצולק. מי כמוהו מכיר את מבחני ההתאמה בעיני הציבור, ואילו לא היה מכיר, הוא לא היה נותן יד לפיצול.
לו שאלו אותי הייתי מחזיר את המצב לקדמותו.
איזה מזל שלא שואלים.