מרגישה שהצפיפות אוכלוסין הזו בדרך לפיצוץ
באיזה סיטואציה אתם מרגישים שסוף העולם כבר פה?השאלה.
מרגישה שהצפיפות אוכלוסין הזו בדרך לפיצוץ
כשאני רואה אתעלמת חן
שאני רואה התגברויות של כוחות טומאהאניוהוא
התמונה של השרשור בראשי
סביון
פיגועפרח-אש
כשאני רואה שהציבור בישראל מצביע לפוליטיקאים שתומכים בהרבצהחסדי הים
אפילו הציבור התורני בקושי מוחה.
איפה כל הרבנים הממלכתים שידברו עם שרת המשפטים איילת שקד? איפה לחץ על הממשלה?
"ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות.. והאמת תהא נעדרת."
איך שוטרים יהודים מסוגלים לעשות את זה ליהודים אחרים? במצרים הם סרבו פקודה, והיו מוכנים לקבל מכות במקום ישראל.
הקיצור, אני רואה סימנים קשים, שאולי בסוף יבוא הגואל.
דווקא את זה?אורות מאופל
כשמעיניי נערים בני 17 יכול להיות נשקף מבט של רצח שטוף זעם על נציג הריבונות החוקית הישראלית בארצה, אז צריך לראות בעיתיות.
כשיד צעירי ישראל בכל ויד כל בם, במין מיליטריסטיות כפייתית שלא מצליחה ולא מנסה להביט אל תוך, אל תוכן, אל הנהגת תוכן כל רוח, וכשאינם מקבלים סיוע מגדולי תורה הם יוצאים עליהם בביקורת גאוותנית במקום להבין שהם עצמם צריכים להתברר ולהיתקן, אז צריך לראות בעיתיות.
ובפועל, תכל'ס מגיע להם... ככה זה במדינת חוק, המדינה אוכפת את החוק. על מה יש להתלונן, שניסו לפנות אותם והם לא הסכימו אז ניסו יותר חזק? הרי ברור שאם לנערים האלה היו האמצעים לגבור על השוטרים, הם לא היו מהססים לעשות את זה, אז התלונה היא על זה שלמשטרת ישראל יש אמצעים שאין לחבורת פרועים חובשי כובעי בד?
דווקא בהתדרדרות של נושאי דגל התחיה הלאומית הדתית עד לפתחי פי שחת כאלה לא ניתן שלא לראות את ניצוצי אור משיח, שיוכלו גרעיניהם לנבוט רק מרקב עצמות לאומיות יבשה שכזאת.
אתה פתטי. אין לי מה להוסיף...נחשון מהרחברון
אהמ אהמ חאן אל אחמר
א. תודה שאתה מזכה אותי להיות מאוהבי ה'.אורות מאופל
קודם לא טענתי קודם כלום.נחשון מהרחברון
זה לא בגלל שזה מדינת חוק כי אחרת היו עושים את החוק. מה שיש כאן הוא בריונות בשם החוק.
כי בגץ אמר שלא חייב לפנות את עצומה, כנ''ל חאן אל אומר. ואת זה ביבי חסם בגופו. והבטיח שעוד שבועיים יפנו. כבר עברו יותר מחודשיים.
ואת זה מפנים תוך רגע. באלימות הזויה לגמרי. תסתכל סרטונים משם. בתקופה בה ילדים נמצאים בחקירות צורך בשבכ ללא עו''ד. וכמו הרבה לפניהם משתחררים בסוף בלי שום אשמה או שמוציאים מהם בעינויים הודאות שווא כפי שבית המשפט הוכיח והחליט.
יש נערים וילדים שמרגישים שרודפען אותם על כלום בעשרות צווים מינהליים. התנכלויות ועוד.בעוד שהם חווים פעם אחר פעם טרור ערבי שהטרג פוצע אנושות רוצח ולא מבדיל בין חייל לאזרח בין תינוק למבוגר. טעותו גוף האמון על הצלת ישראל מיד צר משקיע זמן למשאבים לרדוף עד חרמה ילדים שכל חטאם היה עבירות רכוש או אפילו זה לא, אלא בניה של חושה במאחז כלשהו.
אז לבוא ולהגיד שיש להם ידי עשו. שמגיע להם. וכל זה בחסות התירוץ של 'מדינת חוק וזה החוק והמדינה רק אוכפת את החוקה כשיש עשרות למאות בתים ומטחזים ערבים לא חוקיים כאלו שכלפיהם לא אוכפים כמעט בכלל זה פתטי ומגוחך.
^^^אניוהוא
הזוי הא?נחשון מהרחברון
וח''ו לא ה'לנ''ו' הזה... כאן בפורום...
לא יודע בדיוק מי פתטי כאן - אבלאניוהוא
פתחתי על זה שירשור באו''ח.נחשון מהרחברון
זה מדינת חוק- 'בחוקותיהם לא תלכו'!חסדי הים
השוטרים והחיילים מנסים למנוע מהם את זה.
אלו רצים לחיי העולם הבא, ואלו רצים לבאר שחת.
א. לא הבנתי את ההקשר לפסוק, שיש לו נפקמ הלכתיתאורות מאופל
ב. אני מבין שלמדת את הסוגיות והכרעת שלא רק מצוות יישוב אלא גם מצוות כיבוש היא מצווה על היחיד, כנגד רוב רובם של הפוסקים?
ג. הנערים האלה מוצאים דרך להוציא את כל יצריהם ובהמיותם באיצטלה של אידיאליזם (למעט בודדי בודדים שמאוד אידיאליסטים מצד הרצון ולא עמוקים מצד יכולת ההשכלה האמונית)
ד. כנראה שכמחווה של רצון טוב אותם נערים מנסים להריץ גם את השוטרים לחיי העוהב, ובנתיב המהיר אם אפשר..
א. גם אם החוקים הם של כביכול ישראל, אם הםחסדי הים
ב. רש"י בגיטין ח: סובר שזה על היחיד, וכמה ראשונים מצטטים אותו, ואין ראשון אחר שאומר בפירוש שזה על הרבים.
ג. "אין אדם יודע מה בלבו של חבירו". אתה לא יכול לשפוט את כוונתם.
א. בכלל לא בהכרח.אורות מאופל
ב. בכוונה לא נכנסתי לפירוט המקורות כיוון שאיני מאמין בתורה של פובליציזם חלול ווכחני. התורה צריכה להתברר בבתי מדרשותיה והיא אכן עושה זאת, ולא סתם רין ולו פוסק אחד שנוער הגבעות הולך בעקביות בהתאם לפסיקותיו ונועץ בו בכל מהלך ותחום.
ג. זה נכון כשזה נשאר בלב.
בהקדמה ל'הלכות מדינה' הוא מאריך שגם לפי הר"ןחסדי הים
חבר יקרהמדלג
בס"ד
אני לא אלאה אותך (ואת חברי הפורום) בדיון מעמיק עם מקורות וכו'.
רק מילה אחת על מה שאתה מכנה חוק : אין שום "חוק" , שאנשים שקנו אדמה במיליוני שקלים ועברו להתגורר בה (העסקה אף אושרה על ידי המנהל האזרחי הידוע באי אהבתו להתיישבות) צריכים להתפנות משם דקה אחרי זה.
בנוסף , בשביל יהודי החוק צריך להיות קודם כל הקב"ה ורק לאחר מכן המדינה , מובא להלכה ברמב"ם. עיין בהיסטוריה ותראה שהמהפכות הגדולות התחילו בנוער אידאליסטי שכזה .
מה לעשות שלפעמים מדינתנו שהיא יסוד כיסא ה' בעולם חורגת לפעמים מייעודה ומחללת שם שמים ח"ו (עיין ערך הסכמי אוסלו וגירוש גוש קטיף) , והעם הוא הוא זה שצריך להתמודד מולה ולהשיב אותה למסלול הנכון.
חס וחלילה לא תומך בפגיעה ביהודים שוטרים או חיילים , אך לפעמים הם מתנהגים באלימות שמזמינה אלימות. צריך ללמד זכות על אותם נערים ולא על החיילים על "האלימות", שהרי אחת נעשת מתוך קידוש ה' ואחת נעשית מתוך ניסיון לחילול ה'...
א. עד כמה שהבנתי, כדי לעלות לשם צריך אישור הדרג המדיני,אורות מאופל
ב. נכון, ואני לא זוכר שהפוסקים התירו להכות הכאה שיש בה שווה פרוטה בגלל ספק עשה דרבנן (שוב, בהנחה ויש דין כיבוש ליחיד, שלא כרוב הפוסקים), וכן יש בזה לאו של לפני עיוור.
ג. בדיוק להיפך, נוער מעולם לא התחיל מהפכות אמת. נוער הוא הציבור הכי תמים, שהכי קל לשלהב לעשיית מעשים חסרי היגיון באמצעות טיעונים לא מושכלים עד הסוף והרבה כריזמה נוטפת אידאליזם פראי ופורץ גבולות. לא סתם נכתבה לדורות הנבואה על רחבעם שהקשיב לקול יועציו הצעירים בניגוד לדעת הזקנים וקרע את ממלכת ישראל. שנאמר, רבותיי ההיסטוריה חוזרת.
ד. כשרואים אנשים שמייצגים בעיני עצמם את תורת ישראל ודרכה מתנהגים כעדר צבועים צמאי אקשן זה קידוש השם? (טעית טעות ידועה. לא קידוש ה' או חילול ה', שהרי מגוחך להגיד שברוא יחלל או יקדש את ה', אלא קידוש/חילול *השם*, כלומר שמו וכבודו בעיניי הבריות) זאת בושה שאין למעלה ממנה, חשיפת החינוך הדתי הפשרני במערומיו.
רק אזכירהמדלג
בני כמה היו הגיבורים שהתחילו את מרד גטו וורשה? , והדוגמאות ההיסטוריות לא נגמרות בזה.
כמו שאמרתי הכאות שהן באות בתגובה לתקיפה הם לא ההכאות שהעלית בדיון ההלכתי הזה.
ואחזור ואומר ה"צעירים" שהיו בעמונה נתמכים על ידי ציבור רחב שאני מקווה שאתה בעצמך מבין שרובו לא ילדים. זה לא אומר לך כלום? אולי בעצם פעם הבאה שיבואו לגרש עשרת אלפים יהודים נגיד לעצמנו אותו דבר , שראש הממשלה החליט לפנות ולכן יש לשמוע לו הלכתית? היכן הגבול? כיצד תבוא הגאולה לשלימותה אם על כל מהלך של מנהיג מתרפס נגיד אמן?
מסכימה^מחפשת^
כאילו, משו כאן יצא מפרופרציה
וכן, הגיוני ויתכן שלא פעלו נגדם כחוק, אבל עדיין- ההשוואה לשלושת הנערים החטופים הי"ד וכיוצ"ב מקוממת
כן?שוקולד לבן
למה זו יציאה מפורפורציה? היית מסוגלת לחשוב על ילד שלך שעובר את זה? ועל אח שלך?
ואם לאח שלך לא, למה לאחים שלך מעם ישראל כן? למה לא אכפת לך מהם?
ולחטוף מהישיבה 3 נערים שבודאות לא עשו כלום ורק כי יש להם פאות זה נורא ואיום ומזכיר לי את הרדיפות של הרומאים והנוצרים בזמנים הכי אפלים ביהדות. לא משהו שהייתי מצפה שיהודי יעשה (אפילו ממדינת ישראל הכושלת)
אכפת לי מהם, בטח. כמו שאכפת לי מכל אחד כאןמחפשת^
לא צריך להוציא מפרופרציה, שוב.
את המקרה הנוכחי אני לא מכירה[דומני שאיש חוץ מהנערים לא].
אבל הם חיים! אני בטוחה זה שהם עוברים עינויים והתעללויות? שלנצח לא יעברו להם? דברים בסדר גודל של האינקוויזיציה והק.ג.ב.? שזה מה שכל כך דאגנו ששלושת הנערים עוברים? והם עוברים את זה. בוודאות. כי זה מה שקרה לעצור דומא (שגם הם לא היו אשמים והשב"כ רצו סתם להתעלל במישהו)
ק.ג.ב? אינקוויציה? אנחנו יודעים שזה לא זה, הם בחיים ברוך ה', שלושת הנערים לא.
מוזר לי שאני מנסה להסביר מה שונה בין המקרים. אני בטוחה שזה מובן גם בלעדי.
אני מקווה מאוד שלא היה שם טרור יהודי, ומקווה שלא הייתה חקירה שלא כחוק
לשפוט? אין לי כלים ויכולת
שמאלנים כמוךהחלילן
מעניין שאתה מציין את זה..אורות מאופל
שמת לב שרוב אנשי 'ה' הוא המלך'(ואנחנו היחידים שיודעים מה המלך רוצה) הם אנשים חסרי חוש אסתטי ועומק יצירתי תרבותי?
זה נראה לך במקרה? איכשהו שאר רוח גורם לריקבון מחשבתי ואטימות תרבותית יוצרת נאורות?
או שלימין פשוט אין ערכים למכור מעבר לרצון החייתי האינסטינקטיבי ביותר- יצר ההישרדות, ושתמורתו הוא מוכן לשלם כל מחיר, מוסרי ותרבותי כאחד?
גם כשהתורה מתירה את הלחימה בישראל, מסביר הרב זצ"ל את הערכים האוניברסליים והטהורים שיכולים לבוא לידי אך ורק במלחמה ישראלית בהיותה *נקייה מכל פן של אגואיזם הישרדותי* מהסוג שהימין הלא ערכי מייצג.
בודאי שגם התרבותיות בצורתה החילונית יוצרת חולאים ומקרים רעים, אבל עם האדם המוסרי, התרבותי, בעל השאיפה ליושר וצדק גם תמורת מחיר אישי, יש לאמונת ישראל שיח פורה הרבה יותר מאשר עם ידי עשיו שבמקרה מתגדרות בשמות של ערכי תורה.
ודרך אגב, לא סתם הימניות היא קפיטליסטית מבחינה כלכלית והשמאלנות סוציאליסטית, כשהתורה כמובן סוציאליסטית בעצמה.
'אנשי הרוח' מה מוגדר רוח?! מי יודע מוגדר 'איש רוח'?אניוהוא
כל מי שצופה על המציאות בעיני רוחו, ולא רקאורות מאופל
יש מי שאין לו תורה, ואז עיני רוחו פוזלות, אך אלה עדיין עיני רוח.
עיני רוח פוזלות המתהדרות באסתטיקהאניוהוא
יפההשאלה.
Virtu signingמשה
Virtue signalling? לא הבנתי את ההקשרפעם הייתי עוגי
זה אומר שמעבירים כל מיני חוקים ותקנות שנראים טובמשה
בלי שום משמעות על השלכות מסדר שני.
למשל, אפשר לכתוב בחוק שאסור פרוצות.
זה טוב ונחמד, אבל יש יצר הרע והוא לא מת כי כתבת משהו. בפועל מי שמגיע לעולם הזה רק יסבול יותר.
מענייןהשאלה.
מעניין מאוד
פעם הייתי עוגי
מענייןאריק מהדרום
לא הכרתי את המושג הלועזי הזה שנראה טוב כל כך, אני הכרתי מושג שקוראים לו "תקנת הקהל" אנא עארף, אתה יודע, דמוקרטיה זה דבר נחמד עד שהממשל מחליט בניגוד לדעתי ואזי צריך להחליף את העם שמסרב לחשוב כמוני בטיפשוטו.
מה שההלכה מכוונת כלפי היחיד זה דבר אחדמשה
אם חוקים נגד הדבר הזה יעצרו אותו? כנראה שלא. עדיין יהיו נשים שלא יעמדו בפיתוי הכספי ועדיין יהיו גברים (ולא רק) שמוכנים לשלם להן.
יש הלכות ליחיד ויש הלכות לכללאריק מהדרום
חוקים לא יעצרו את התופעה, גם במסגרת החוק הבא עלינו לטובה עדיין תותר זנות בצורה מסוימת, אז מה, אז גם אם לא כל בתי הבושת יסגרו והם יאלצו לרדת למחתרת, מנענו מעוד כמה נערים בני 15 לרדת לשפל הזה, לא היה כדאי? גם אם יהיו אנשים שלא יעמדו בפיתוי, יהיו אנשים שכן, לא היה כדאי?
אדמין ידידי, אפילו אתה לא מאמין לקשקושים שיצאו מהמקלדת שלך, נכון? זנות זה לא דבר לגיטימי, זה דבר שמביא ריקבון לחברה, אין פה עניין של חופש הקניין או חופש העיסוק, לפעמים כדאי לתת למוח לעבוד ולהניח לסיסמאות הנבובות מהאינטרנט.
"כשהתורה כמובן סוציאליסטית בעצמה" - נו באמת, פחחח...בן מערבא
תראה לי מודל קפיטליסטי כלכלי שמתיישב עםאורות מאופל
תו"מ
שמיטה ויובל
ריבית
תראה לי מודל סוציאליסטי שיש בו לאנשים מה לאכול..צחקן
אז מה טענתך, שהמודל התורני נידון לכישלון?אורות מאופל
אלוקים בעד סוציאליזם?צחקן
האם אלוקים קרא את כתבי מרקס?אורות מאופל
האם מרקס קרא את כתבי אלוקים?
כנראה שכן.
אתה צוחק ? מנסה להטריל ?בן מערבא
האמת? ממש לא..אורות מאופל
דברי טעם ?בן מערבא
הוא שואל אותך האם אלוקים בעד סוציאליזם ואתה עונה לו שמרקס כנראה קרא את התנ"ך זה דברי טעם ?
לשאלתך, אני לא חושב שהתורה קפיטליסטית טהורה, אבל ברור שהיא רחוקה רחוקה מהסוציאליזם או מסוציאליזם בלי מסכות, דהיינו קומוניזם.
כוונתי היתה, כמו שהבין כל קורא רציניאורות מאופל
התורה כן משתיתה את העולם הכלכלי שהיא מתארת על יסודות חברתיים שעקרונות הסוציאליזם הם גירסה אנושית ולכן קלוקלת שלהם.
כמו כן, הבאתי מספר דוגמאות לדיני תורה שלחלוטין תוקעים כלכלת שוק חופשי.
איך בדיוק זה שאדם נותן מהשדה הפרטי שלו לענייםצחקן
בע"ה
סותר קפיטליזם?
ברור שאף שיטה חברתית (להבדיל משיטה כלכלית) יכולה להתעלם מעזרה לזולת. חברה כזו לא תחזיק.
כפיה מרובה מדי על עזרה בידי החברה תעודד אנשים לא יהיה להם כלום, וממילא - שלא יכולו לעזורל אחרםי
אם הוא ישחרר את כל פועליו העבדיםאורות מאופל
זה לא מגיע מסוציאליזים (כלומר חברתיות)ק"ש
גם שחרור עבדים - כי לי בני ישראל עבדים - כי ישראל הם עבדים של הקב"ה ולא של בני אדם.
(אגב, אם עיקר מצוות שמיטה הייתה סוציאלית - לא היו יכולים חכמים לגזור גזירת ספיחין, שאפילו להציל מאיסור לא גוזרים נגד רצון התורה).
עבדים זה לא דבר קפיטליסטי.צחקן
רוב הסיכויים שאם הוא חקלאי טוב, הוא לא יחזיר להם את הקרקע אלא יעשה חוזה חדש על הקרקעות לטובת 2 הצדדים.
בנוסף, בבתי ערי חומה יש כן ממכר לעולם.
תרו"מ זה כלי מעולה בשביל לדאוג שהעניים לא יהיו רעבים (וזה לא כ"כ קרוב ל-20% כי תרומת מעשר וכו').
מגבלה על המחיר המקסימלי יש רק באוכל נפש של ממש, שזה פחות מ-20% מהשוק בכללותו.
תרו"מ לא קשור לסוציאליזיםק"ש
רוב ה"נטל" של תרו"מ, זה בשביל להחזיק אליטה רוחנית.
רק להעיר, המחיר שאביו שילם, הוא לפי שווי של הקרקע ל40 שנה..אדם כל שהוא
"במספר שנים אחר היובל תקנה מאת עמיתך במספר שני תבואת ימכר לך: לפי רב השנים תרבה מקנתו ולפי מעט השנים תמעיט מקנתו כי מספר תבואת הוא מכר לך"
סבבה, הבין לא נכון.צחקן
גם נוספים קראו ולא הבינו ועד היום יש לנו את מאמיני דת השלום והאחווה שרצחו מליונים.
שגגת תלמוד עולה זדון.
מה שבטוח - אין קריאה לקומוניזם או ניהול ממשלתי בתורה, מצוות היובל לא קשורה בחלוקת המשאבים אלא לשיוון בין האדם לה', ושאר המצוות הסוציאליות אינם בכפיה ממשלתית אלא כלפי הקהילה.
אם תוסיף לדיני התורה כותרות לא סוציאליסטיות,אורות מאופל
בסופו של דבר, ביובל יש כאוס נדל"ני מוחלט.
איסור הונאה חונק את התחרותיות לחלוטין.
איסור ריבית משבית את המערכת הבנקאית.
דיני תרומות ומעשרות הופכים לנטל בלתי נתפס שמעקר את היכולת להתקיים מחקלאות ומקשה מאוד כל מקצוע אחר.
ועוד ועוד.
מעבר לכך, כל קריאות המוסר החברתיות של הנביאים בנויות על ה*דרישה* (לא המלצה ודרך למימוש רצון טוב) לעזרה לשכבות נחשלות ודמוניזציה של אגירת הון.
איסור הונאה לא חונק את התחרותצחקן
תקרא מה האחרונים כותבים על מי שיש לו חנות באזור יוקרתי ומוכר ביוקר.
איסור ריבית הוא רק על כי ימוך אחיך. מרבית עסקאות הריבית הם מכישרי מימון לעסקאות כלכליות. הריבית אסורה על עסקאות חברתיות. אחרת לא ניתן יהיה להקים רכבות קלות (לכמה אנשים בעולם יש הון של 24 מילארד שקל?!), כבישים (כביש שש עלה עשרות מילארדים), נמלי ים ועוד. שביק חיים לכל בריה במפורש.
אין דומוניזציה של אחזקת הון - אין הנבואה שורה אלא על חכם, גיבור ועשיר - לעשירות יש מקום בפיתוח העולם כשהיא נעשית באופן הגון.
עוד?
עשינו עסקמי האיש? הח"ח!
שהכלכלה תתנהל לפי דין תורה (בלי פרוזבול) ונקרא לזה קפיטליזם
אני מאוד בעד שתתנהל כדין תורהצחקן
ובעקרון עסקאות שותפות אמיתיות (לא היתר עסקה דחוק) הן לא צריכות פרוזבול.
רק צריך לנסח את החוקים ככה שיתאימו למדיניות ההלכה בנושא הזה.
מה אתה מדבר?מי האיש? הח"ח!
דיברתי על חובות פרטיים של אנשים פרטיים!
"לנסח את החוקים"... איך משכנתאות - ותעשה אותן איך שתעשה - אמורות להישאר בתוקף בשמיטת כספים, במיוחד שרובן הולכות לדירות שאנשים נדחקים לקנות על אף שאין כסף זמין בידם, ומה לעשות שאין שום כוונה לבנות דירות שאנשים יכולים באמת להרשות לעצמם ללא חשש לבסיס הכלכלי בעתיד? מה תגיד על השוק האפור, אוי סליחה המולבן כשלג, עם כל ה"אצלנו תקבל הלוואה של תשעים ותשעה אלף תוך חמש דקות", מה, מעכשיו זה יהיה פתאום במסגרת אלטרואיזם של מלאכים? למה אתה חושב שאתה יכול לשכנע?
חוב שזמן הפרעון שלו אחרי השמיטה לא משמטאניוהוא
bfuiמי האיש? הח"ח!
(יצא בטעות)מי האיש? הח"ח!
כן, כי אנשים ממש ילוו כסף שיהפוך לחוב שהם יודעים שעלול שלא לחזור
אנשים יעברו לשכור ולהשכיר במקום משכנתאצחקן
שאז ברור שהדירה הנוספת היא עסק והשכורה היא צריכה.
יקח קצת זמן, אבל כל המשק יתארגן לפי זה. זה יגרום לירידת מחירי הדיור (כי מי ששוכר שוכר מה שהוא צריך, ומשכיר גם כן מה שהשוק צריך, והוא זמני בדירה אז הוא לא מבזבז עליה כסף, והדירות יהיו יותר קטנות ויותר קרובות למרכזי התעסוקה).
ההלוואות עד "תשים ותשעה אלף תוך 5 דקות" הם דבר שצריך לשים לו קץ על ידי מודעות צרכנית בכל מקרה.
"מודעות צרכנית"מי האיש? הח"ח!
"הדירה הנוספת"
"ירידת מחירי הדיור"
נשמע שלא ביקרת כאן כמה שנים
אם אנשים צורכים דירות יותר קטנות,צחקן
תהיה ירידה במחירים. פשוט מאוד.
היום אסור לבנות דירות קטנות, והעיריות מאשרות רק דירות גדולות.
וזה טעות לקנות לזה דירה נוספת. כבר היום יש משפחות שמשכירות דירה אחת ושוכרות דירה אחרת.
לא רק היום אסור לבנות דירות קטנות.מי האיש? הח"ח!אחרונה
גם מחר הוועדות לתכנון ולבנייה תאשרנה רק דירות גדולות וגם מחרתיים.
היה על זה כבר דיון ארוך וממצה.
ראשון ראשון ואחרון אחרון. - נשואים טריים
להבנתי, ההשלכה לענייננו היא שכאמור, אנשים נדחקים ויידחקו לקנות דירות רק בהלוואות ובריבית ובמשכנתא
אלוקים נגד הטוב?פעם הייתי עוגי
התורה לא סוציאליסטית וגם לא קפיטליסטיתק"ש
באופן בסיסי בתורה מה שאדם הרויח ביושר זה שלו ויש מצוות שהוא חייב לעשות עם הכסף הזה, חלקן בין אדם למקום וחלקן בין אדם לחבירו.
^^^אניוהוא
לגמריתתן אחרית לעמך
'חטיפת ילדים'נילס.
ברור שזה לא סתםאניוהוא
אתן לדוגמאסיבה אפשרית -
דמוניזציה לימין קיצוני כדי להשפיע על תוצאת הבחירות.
על סמך מה אתה אומר את זה?!נילס.
שכל ישר - ניתוח המציאות ומקרי העבר.אניוהוא
על זה נאמר-אורות מאופל
על זה נאמראניוהוא
אני אצטט
וזה מערוץ 7, מעניין מה יש ב'הארץ')אורות מאופל
זה הנוער ה'קדוש' שלך, מיידי ברזלים.
מפנים בכוונה על כל שריטה -כדי שיהיה כתוב הרבהאניוהוא
אתה כאילו חובב קונספירציות?נילס.
לא. אני פשוט מתסכל מה היה ואיך הם עובדים -ולומדאניוהוא
גם בפרשת דרייפוס נטענה הטענה הזואריק מהדרום
גם אם סומכים על השבכ בעיניים עצומות זה לא מרגיע.
וגם להיטלר היו שתי ידיים. למי אכפת?!נילס.
יש מחלקה רק ליהודיםלא מכאן
ומה איתה?נילס.
האמתהמדלג
בס"ד
כשאני עומד בפקקים , לא יודע לגבי סוף העולם , אבל בוודאות מרגיש שסוף הגלות האחרונה כבר הגיע
הפקקים רק מראים את כמות האוכלוסיה היהודית בארץ ישראל.
או אוליReminder
את הצפיפות בארץ ישראל
הטוב הגדול בנושא הזה עוד לפנינו.צחקן
רכבות תחתיות שכל 3 דקות מלאות - זה מה שיהיה פה בעז"ה..
אין לך מה לדאוגברגוע
בהרבה מקומות בעולם יש ילודה שלילית..
תודההשאלה.
תקרא את המשנה בסוף סוטההחלילן
אפילו כשהטרולים ששונאים את המגזר הורסים את הפורוםשכקלר
אני בוטח בה' ויודע שסוף העולם לא פה
כל רוע או אי צדק שיש גורם לי להתייאש ולהרגיש ככההפי
באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון
חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.
יש עניין?
זה סוג של תחושה של בזבוז?משה
כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?
זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון
לא הלכתי אגב
לפחות ניסית לישון?משה
(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)
כן, בהצלחה רבהאורי ציון
מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..
אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה
חסרות סיבות?אורי ציון
בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.
נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה
מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?
אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.
הלילה הוא קסוםאורי ציון
אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.
אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.
אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.
במה את עובדת?משה
אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.
עם נועראורי ציון
כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.
אז רגעמשהאחרונה
איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?
יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום
אז יש הרבה על מה😅אורי ציון
מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון
שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.
סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים
בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.
יאללה שוטו
זוכרים 😃משה
(שמחתי לראות אותך)
יאא, זוכרתנערת טבע
כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום
אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.
אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".
המשפט הזה משפיע עלי עד היום.
תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון
גםאריק מהדרוםאחרונה
יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי
מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה
תודה!כתר הרימון
אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע

ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע
את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן
מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון
זה היה ביתינוגע, לא נוגע
סוכת חירות, מהבחירות
איזה כיף שהשנה סוכות בשבת
אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.
נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".
אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)
יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון
ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.
ויש עננים - לענני הכבוד
ויש לויתן גדול
ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊
אבל אני אף פעם לא שבעה...
נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע
חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.
אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)
(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)
אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי
אך אם כבר כותבים, אפשר
יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!
(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")
איוב לח, לט - מ
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
אהבתי!אשר ברא
נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני
(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו
תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא
זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א
תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה
או שזה נוטריקון של "תתאשפז"
לא, לא כמו שחשבתם 😁
הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןoo
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡