אז למה לא כל יום שבת?ט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ו בטבת תשע"ט 19:06

מתחלקת עם גיסתי המתוקה בבישולים ואני מכינה:

 

עוף מאודה על מצע כרוב


צ'ונט


טחינה 
חומוס
חציל טחון חריף
חציל ופטריות
פלפלים קלויים
סלק

 

 

איזה כיף לקרוא את השרשור הזהבוז
וכל שבת מחדש להרגיש כישלון
בשבילי להכין סלט אחד זה ימבה עבודה 😅
אז אני רק כל הכבוד לך
ט'

אם את צריכה עזרה בהכוונה לסלטים קלים ושווים - זה בדיוק המקום

 

פעם פעם פעם הייתי מבלה את רוב היום במטבח ומכינה דברים מורכבים ועוגות מדהימות |מתגעגעת לזה|

היום הכל בכלי אחד/סיר אחד/תבנית אחת/קערה ומזלג.. ועדיין יוצא טעים ומוצלח.

 

 

סלטים קלים ושווים עם מינימום בישול ובלי אפייה או טיגון?בוז
יש כאלו?
בטח שישט'

למה בלי אפיה? עוד אין תנור?

 

אני לא מטגנת.. כלום. אולי בצל.

 

 

כן בוז
אז זהו, שבלי בצל מטוגן הרבה דברים מרגישים קצת חסרי משהו...
ואי אפשר לטגן בכיריים אצלנו (כיריים חשמליות ממש חלשות, אז אם מטגנים במחבת פתוחה המחבת פשוט לא מצליחה להתחמם. אבל אם סוגרים זה נהיה בצל מאודה. מבינה את הבעיה? )

וחוץ מזה, אנחנו רק שניים שאוכלים... לא יודעת איזה כמויות עושים לשניים, בחיים לא בישלתי כזה קצת.

אני ממש אשמח לשמוע מתכונים אבל!
מכירה את המצב הזה...ט'
בתור התחלה: סלט חצילים ברוטב עגבניות מתאים?

לטגן 2 שיני שום פרוסות - מצוין לכיריים חלשות, שום מיטגן בקלות ומהר.
להוסיף קוביות חציל
מלח פלפל פפריקה
להוסיף קטשופ או רסק עגבניות (ברילה- מומלץ)
מעט מיים
לערבב ולבשל עד שמוכן



תודה! אני אנסה בוז
מקפיאיםבעצמי
המון סלטים אםשר להקפיא בקמויות קטנות וככה יש כל שבת מבחר בלי לעבוד קשה כל שבוע
אפשר סלטים חייםתפוחית 1
כרוב
חסה עגבניות שרי ובצל סגול.
עגבניות שרי עם זיתים בתיבול שמן זית ושום
סלט גזר חי או מבושל
סלט מלפפונים..
סלט מלפפוניםנחשון מהרחברון
פורסים דקיק את המלפפונים (מנדולינה או קולף) ובצל. נניח בצל קטן על 5 מלפפונים. מוסיפים מים מיץ לימון(מלימון אחד עסיסי) מלח(מעט) פלפל(מעט) סוכר(בנדיבות)

סלט עגבניות. קוצצים עגבניות. כותשים שום. הרבה ירקות עלים (פטרוזיליה כוסברה נענע בזיליקום) גבעולי סלרי קצוצים. מתבלים בסילאן/תרכיז תפוחים (עדיף תפוחים) שמן זית לימון מל''פ. אני אוהב להוסיף סחוג.

סלק. מבשלים הרבה (אבל אפס התעסקות) או שקונים מבושל בוואקום. קוצצים שום ירוקים לימון ואת הסלק קוצצים דק דק או קוביות. מערבבים.
תודה רבה!בוז
סלק אפשר גם חי עם גזר..אמא לנסיך קטן
היו פה שרשורים כאלה. לסלטים של כלום עבודה+mp8
אולי זה אפילו נעוץ...
בלנדר מוט יש? טפנד זיתיםיראת גאולה
סלט ביצים,
תפו"א במיונז
בטח.שמשיאחרונה
ביצים על הגז ואחר כך למעוך לסלט ביצים עם בצל/שום קצוצים,מיונז ותיבול.
גזר מבושל במים עם תיבול של פפריקה, קימל. ושום.
סלט אבוקדו, סלט טחינה, סלט ירקות רגיל. יש הרבה
עוד רגע נשואה טריה בע"ה וממש חוששת להרגיש ככהאת פניך אבקש
למה שתרגישי ככה?ט'


אין לך ממה לחשושבוז
תמיד יש אימהות משקיעות יותר ופחות, בתחומים שונים.
לא כולן אוהבות לבשל או יודעות, אם זה חשוב לך תלמדי איך עושים את זה... זה מגיע עם הזמן.
אני יודעת לבשל ואני יודעת שיש המון שמתחתנות כשהן לאאת פניך אבקש
יודעות לבשל ולומדות תוך כדי.....
אני רואה איך אתן משקיעות, ואיך החברות משקיעות, ואיך אמא שחי ואחיות שלי משקיעות ואני עדיין לא שם...
אני אוהבת לקום מאוחר כשאין לי עבודה, יחד כם זאת כשאני נכנסת לשוונג אני אוהבת לבשל, אבל אני לא מצליחה להשתלט על כמה סירים במקביל (ניסיתי, משהו היה חייב להתפקשש באחד מהם )
אני רוצה להיות מהנשות חיל הזה ששולחן שבת שלהן מפוצץ בכל טוב ובדברים מגוונים, ואני עוקבת לאחרונה אחרי השרשורים כאן ומנסה לקבל רעיונות.....

@ט'
אם את אוהבת לבשל כבר פתרת את רוב ה"בעיה"ט'
אני מכינה בדרך כלל אוכל מאוד פשוט, מוצאת מתכונים שאנחנו אוהבים ומתקבעת עליהם.

בבישול אפשר יד חופשית בכמויות ובתיבול ובאפיה חייבים (90% מהמקרים) להיצמד להוראות וכמויות כדי להצליח. כשהולכים לפי זה עוד משהו מסתדר בראש.

ידעתי ואהבתי לבשל ולאפות לפני שהתחתנתי אבל ברגע שיש לך מטבח משלך שאת קובעת ובוחרת איך הוא יראה, כלים שאת אוהבת ונוחים לך ומה להכין הכל הופך לכייפי וזורם יותר, לפחות אצלי.


יש לי דודה שלא ידעה להכין חביתה לפני החתונה והיום בשולחן שבת אצלה יש לפחות עשרה סלטים שונים ומשונים ומושקעים והיא מבשלת ברמה גבוהה ממש. והיא שונאת לבשל


זה אפשרי, בקיצור

חח אז איך אפשר לדאוג לשולחן מלא כשלא אוהביםאת פניך אבקש
לעשות את זה?
מסתבר שאפשרט'

כשיש בלעה"ר עשרה ילדים ושולחן שבת אוטוסטרדה כי אוהבים לארח - מישהו צריך לבשל

 

 

מחליטים איזה מחיר בא לך לשלם:+mp8
מחיר של עבודה קשה בשביל שולחן מלא,
או מחיר של שולחן בסיסי לגמרי- בשביל מנוחה ונחת לעשות רק מה שאוהבים...

למזלי אני מאוד אוהבת לבשל ולהכין אוכל,
אבל בניקיון, שאני ממש שונאת לעשות- זה כל פעם אותה שאלה של איזה מחיר בא לי לשלם...
אני חושבת שממש אעקוב פה אחרי הרעיונותאת פניך אבקש
וואי וואי להתחיל לבשל במקום (שלי אמנם) חדש עם כלים חדשים... יווווו
אנחנונחשון מהרחברון
חלות.
טחינה.
סלט גזר מרוקאי
סלט מלפפונים
סלט כרוב.
סלט עגבניות אם יישאר.

ערב מרק גרון וירקות
אורז (עם ציר של בשר במקום מים)
אפונה ושעועית ירוקה (טיפה מים בסיר כמה דקות. של סנפרוסט)
עוף מתוק (משרה של דבש יין סויה שום כתוש. מטגנים בצל. משחימים את העוף משני צדדים לתנור שופכים את שארית המשרה ואת הבצל מלמעלה הוא מתקרמל יופי)

בוקר. מתארחים ומביאים איתנו בשר רך רך רך (5-6 שעות על האש כנתח ואז לחתוך לקוביות) עם תפוחי אדמה. הרוטב הפעם היה רק הציר של הבשר (מים פלפל אנגלי סלרי גזר בצל שום מלח כוסברה) שהבשר התבשל בו 6 שעות. נהיה חום צהוב עשיר כזה. פשוט סיננתי את המוצקים. הכנסתי פנימה תפו''א חתוכים ואת הבשר חתוך לקוביות לעוד שעה בישול
מכוסה עם מגבת. על אש נמוכה. (כל הזמן... גם כשהכנתי את הציר וגם עם התפו''א).

2 סוגי מושט. אחד רוטב חרדל דבש בתנור ואחד מרוקאי שכבות בסיר.
אולי גם בורקס בשר.

סד''ש

סלמון ברוטב חרדל דבש (שבת שעברה הקפאנו חצי. פשוט להוציא)
אורז סיני.

קינוחים המון פירות...
איזה נתח הבשר?mp3
אפשר מתכון לחציל ופטריות?הנורמלית האחרונה
בשמחהט'

מומצא ופשוט:

 

לאפות קוביות חציל בינוניות + מלח ומעט מאוד שמן, רק עד שמתחילות להתרכך.

לטגן הרבה בצל (חצאי טבעות), להוסיף את הפטריות, מלח, פלפל לבן ואת החצילים.

וזהו.

 

לערבב הכל מידי פעם, להוסיף מעט מים אם צריך ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מתאדים.

 

 

מה זה עוף מאודה על מצע כרוב?יעל מהדרום
שם מפוצץ למשהו פשוט ט'

בצל מאודה, עלי כרוב ועליהם עוף מחולק או כרעיים, מלח, קצת פפריקה וזהו.

 

יוצא מאוד עדין וטעים.

 

מבשלים את זה? מכוסה? בלי מים?חילזון 123
יש בעוף הרבה נוזלים אז אפשר להוסיף מעט מאוד מיםט'

אני שמה לב אם מתחיל להישרף אז מוסיפה.

 

 

תודה...יש לנו הרבה כרוביעל מהדרום
לק"י

אבל היום אני כבר לא אכין את זה.
אני מכינה מרק עם העוף.
לבריאותט'

לא סובלת מרק עוף

 

 

תכיני סתם ככה כרוב מאודה, ממולא, סלט עם כבניות שרי, או עם בצל ירוק או עם שומשום וגרעיני חמניה.

 

 

לא מרק עוף לבן ומבעס!!!יעל מהדרום
לק"י

מרק ירקות מתובל שיש בו גם עוף!!
זה מרק לקוסקוס.

ותודה על הרעיונות!
אותו דבר ט'


תוסיפי למרק עוף את הכרוב...חילזון 123
אם הכרוב שלם אז אפשר גם אפילו את האמצע של הכרוב זה מוסיף לטעם
תודה. כבר סיימתי לבשל. להבאיעל מהדרום
מאוד טעים כרוב במרקעלה למעלה
לא כולם אוהבים את הטעם.. זה יכול להיות מוזר בהתחלהאמא לנסיך קטן
מרק גרונות הודו עם ירקות הכי שווה וטעים בחורף. וגם מאוד מזיןתיקוןהמידות


אני לא לגמרי סגורה על עצמי, אבל בערךיעל מהדרום
לק"י

סלטים:
חומוס קנוי
חצילים בפרורי לחם
חצילים כלשהם
גזר מגורד
סלק
בשבת נכין גם כרוב, אבוקדו (אטלי את ההוא עם העגבניות שרי והכמון).

חלות אני מקווה להכין (ואז בתכנון להכין פוצ'ות או לחם שום לסד"ש)
עוגת שכבות עם גבינה וריבת חלב
עוגת תפוזים (מההקפאה. קיבלנו שאריות משבת אצל דודים).
אולי נכין עוד משהו.

ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ועוף
אולי שעועית ירוקה בתנור

בוקר:
אורז
שווארמה
אצלנואבןישראל
סלטים
סלט ביצים
מטבוחה
חסה
כרוב
חציל מטוגן
סלק
ערב-
קציצות דגים ברוטב חריימה
( לרב מספיק הדג אבל תמיד יש מנה בשרית למי שירצה)
קציצות ברוטב עם אפונה
אורז
בוקר-
חמין
פרגיות
עוגת תפוזים
להלן חלק מהתוצאות:יעל מהדרום



ובנוסף הכנתי גם עוגת שוקולד, וקציצות עוף ברוטב ללילה.
מנסה שוב להעלות את התמונותיעל מהדרום




הפוקצ'ות!הנורמלית האחרונה
מאפי שמרים זה דבר כל כך טעים, אבל אני כל כך לא אוהבת להכין בצק
אני מכינה במיקסריעל מהדרום
גם במיקסר.. לא אוהבת להתעסק איתו.הנורמלית האחרונה
למען האמת פוקצ'ות זה עוד סביר, בגלל שלא צריך לרדד ועוד.. עוגות שמרים הן האתגר האמיתי.
עוגות שמרים זה סתם מפחיד *אשתו של בעלי*
מנסים פעם אחת ורואים כי טוב...
זהוהנורמלית האחרונה
שניסיתי מלא פעמים

אני לא אוהבת להתעסק עם בצק, גם לא של עוגיות.
אני דוקא מחבבת להתעסק בבצקיעל מהדרום
איך את עושה שווארמה?עלה למעלה
טיגנתי בצל ושום, תבלינים (כמון, כורכום, מלח. אולי גם פפריקהיעל מהדרום
לק"י

ופלפל).
הוספתי חתיכות שווארמה, וטיגנתי עד שהן שינו צבע מכל הצדדים.
מתארחים בירושלים😎 אז מגיעה לשם ומכינהאמא לנסיך קטן
חמין
סלטים:
גזר מגורד
מטבוחה
פלפל חריף

עוגת סופלה חלווה
עיגיות רעידת אדמה

ואת כל השאר היא מכינה..
מה זה עוגת סופלה חלווה? נשמע טוביעל מהדרום
היא באמת טעימה.. של קרין גורן לא יכולה להעלות קישור..אמא לנסיך קטן
תודה!! אחפשיעל מהדרום
ראיתי למה הכוונה..זה סופלה שוקולד עם מוס חלוהיעל מהדרום
נכון. אחת העוגות המוצלחות שלהאמא לנסיך קטן
השבת שהייתההנורמלית האחרונה
באלי, עד שהיינו בבית. ואירחנו

לילה-
סלמון בחרדל ודבש (אחותי הכינה)
קצת נסיכה מרוקאית לחובבי הז'אנר (רמז-בעל הבית)

מרק עוף עם אטריות

אורז לבן
תפו"א בתנור
עוף: גריל עוף, יין לבן, הרבה בצל ושום.

יום -
חמין פרווה טעים (מתכון הועלה השבוע, מומלץ)
כבד קצוץ
שניצלונים

ביום שישי גיליתי שיש לי בשר טחון קפוא שתוקפו עבר לא מזמן, אז החלטתי להקדיש גם אותו לשבת במידה והוא כשיר. הוא היה כשיר והפך לקנלוני נהדר (טעים גם קר).

(נשאר מלא אוכל לפחות לחצי שבוע..)

קינוח - בראוניז שוקולד אגוזים פרווה של קרין גורן
-מתכון קל ומעולה! +קצפת עם פודינג ואפרסמונים בשלים מדי (הקצפת הייתה לא מדי מצוקה וזה איזן את המתיקות של הבראוניז)

ולדובדבן שבקצפת אצלנו - הסלטים:
טונה + פטריות מטוגנות +בצל מטוגן + טחינה מתובלת.
חציל בטעם כבד
טחינה
טחינה +בטטה
ממרח חומוס ביתי
פטריות בסויה
שניצל חציל
חריף - פלפל, כוסברה, שום, שמן זית, לימון טחונים. הולך מעולה עם חומוס
מטבוחה של אמא
חציל במיונז
קוביות חציל+שום+עגבניות +פטרוזיליה +שמן זית
פלפלים קלויים (אחותי)
בטטה בצ'ילי (אחותי)
שום בתנור - מעולה! עם שמן זית ומלח גס, להשחמה.
תפו"א במיונז
חסה נשנושים
סלט עשב - כוסברה, פטרוזיליה, בצל סגול, חומץ, שמן זית ואגוזים קלויים.
זהו, נראלי
היה טעים וטוב ב"ה

וואו!! הרשמת אותי עם הסלטים בעיקר!יעל מהדרום
לק"י

מה זה טחינה+בטטה?

וגם הבראוניז נשמעים טוב!
הלכתי לגגל....
חמותי מכינה 20 סלטים במינימום...הנורמלית האחרונה
(היא רוסיה, דווקא)
אמא שלי מרוקאית של בין 10 ל18 סלטים.
בעלי ואני אוהבים לבשל.
עכשיו מובן?

פשוט מאוד - לאפות בטטה עם שמן זית עד לריכוך ולטחון עם טחינה
חחחחח....ותודה על המתכון!יעל מהדרום
זו הודעה ששווה נעיצה ט'


חחח כמהעלה למעלה
לפעמים אני בשוק מכל הכמויות שאנשים פה מכינים
מי אוכל את כל זה??
מה שלא אוכלים בשבת, אוכלים במשך השבוע הנורמלית האחרונה
אפשר את המתכון של הפטריות בסויה? תודה!ואילו פינו
הכי פשוט בעולםהנורמלית האחרונה
לטגן פטריות חתוכות/קצוצות ולהוסיף רוטב סויה
מה זה הסלט טונה ופטריות וטחינה? טונה משימורים?חילזון 123
בדיוק מה שרשמתי. שימורים.הנורמלית האחרונה
"אז" מובנו "פעם בעבר"בן-גרא

מדוע לא כל יום הוא יום שבת?

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך