יש לי וויכוח עם חבר, כנסו-גבגבר

יש דבר כזה גלגולי נשמות או לא??

ברור שיש,,,,,,,,


מה זתומרת??גבגבר


זה נושא מאד מורכב בפני עצמו, אבל אין שאלה על עצם הגלגול,,,,,,,,

כלומר, זה שיש עניין של גלגול נשמות זה ידוע וברור וכתוב את זה בגמרא . בתוך העיניים הזה יכולות להיות לך שאלות, כמו, בתחיית המתים מי יהיה, כי הרי לכל נשמה יש כמה גלגולים, יוצא מזה שיכול להיות מצב שאדם לא יהיה בתחיית המתים אלא הגלגול האחרון של הנשמה שלו...

ויש עוד מלא שאלות ופילוסופיות..

ואיגבגבר

זווית חשיבה חדשה..

יש לי עוד מלא שאלות אם זה מעניין אותך,,,,,,,,


איפה בגמרא?הגיגים בע"מ


אני יענה מחר בע"ה אנלי כח לסיוטים בלילהנקומה נא


לא.נגרינסקי
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך ג' בשבט תשע"ט 14:07
זו אמונה בעייתית מכמה סיבות. כמו עקרון השכר והעונש, עקרון התשובה ועוד.
זו אמונה שיסודה הוא בשאיפת האדם להיות במצב הבהמי, היפך שאיפת התורה והאוחזים בה. שהרי האדם הרגיל ירצה להיות במקום בו יוכל לממש את תאוותיו הגופניות ואילו אנשי התורה ירצו את חיי הנצח. הרמב"ם כותב בעניין זה ככה - "וזהו [=חיי העולם הבא] השכר הגדול שאין שכר למעלה ממנו, והטובה שאין אחריה טובה, והיא שהתאוו אליה כל הנביאים... הנקמה שאין נקמה גדולה ממנה, שתיכרת הנפש ולא תזכה לאותן החיים... שמא תֵּקל בעיניך טובה זו, וּתְדַמֶּה שאין שכר המצוות והוויית האדם שלם בדרכי האמת אלא להיות אוכל ושותה מאכלות טובות, ובועל צורות נאות, ולובש בגדי שש ורקמה, ושוכן באוהלי שן, ומשתמש בכלי כסף וזהב ודברים הדומים לאלו, כמו שמדמים אלו הערביים הטיפשים האווילים השטופים בזימה... אבל החכמים ובעלי דעה, ידעו שכל הדברים האלו דברי הבאי והבל הן ואין בהם תוחלת... הטובה הגדולה שתהיה בה הנפש בעולם-הבא אין שום דרך בעולם-הזה להשיגה בה ולידע אותה. שאין אנו יודעים בעולם-הזה אלא טובת הגוף ולה אנו מתאווים. אבל אותה הטובה גדולה עד מאד, ואין לה ערך בטובות של עולם הזה אלא דרך משל..., אלא אותה הטובה גדולה עד אין חקר ואין ערך ואין דמיון" (הלכות תשובה, ובהקדמה לפרק חלק גם מדבר בעניין)
זו אמונה שלא מופיעה בספרות חז"ל.
הרס"ג עוסק במפורש אודות אמונה זו וכותב - "והנני אומר, כי אנשים ממי שנקראים יהודים, מצאתים מאמינים בגלגול... ועניינו לדעתם רוח ראובן תהיה בשמעון, ואחר כך בלוי, ואחר כך ביהודה. ומהם או רובם סוברים שיש שתהיה רוח האדם בבהמה ורוח בהמה באדם, ודברים רבים מן ההזיות הללו... ונתברר לי מה שמדמים, שהוא הביאם לידי דבר זה... התחקותם אחר מידות רבים מבני-אדם ומצאום דומים למידות הבהמות, במה שיש עדין כתכונת הכבשים, ותקיף כתכונת הטורפים, ורע ושפל כתכונת הכלב, וקל כקלות העוף, וכל הדומה לכך.
והסיקו מן הדברים הללו, שלא באו המידות הללו בבני-אדם אלא מפני שיש בהם מרוחות הבהמות, וזה... מורה על עודף סכלותם, שהם חושבים שגוף האדם משנֶּה את הנפש מעצמותה עד כדי שעושֶׂה אותה נפש אדם, אַחַר שהייתה נפש בהמה, ואחר כך היא עצמה משנה אותו ממהותו עד שעושה מידותיו כבהמות ואף על פי שצורתו כאדם, ולא די בכך שהם עשו את עצמות הנפש מתהפכת ולא קבעו לה עצמות אמתית, אלא שסתרו את דבריהם ועשו אותה משנָּה את הגוף והופכתו, והגוף משנֶּה אותה והופכה, וזהו יציאה מן המושכל" (הנבחר באמונות ובדעות)
הוא כותב שהוא נאלץ בדיעבד להתייחס לאמונה זו בגלל הטפשים שמאמינים בה - "והייתי חס על דבריי מלהזכיר שיטתם... לעוצם גריעותה, לולי שאני חש לפתאים"

הרמב"ם לא מתייחס בצורה ישירה לעניין, אך אפשר להבין את דעתו מכתביו - "כבר ביארנו בעשירי דסנהדרין שאין אחר המוות שלֵמות ולא תוספת. ולא יקנה האדם שלֵמות ויוסיף מעלה אלא בעולם הזה, ועל זה רמז שלמה באמרו ["כֹּל אֲשֶׁר תִּמְצָא יָדְךָ לַעֲשׂוֹת בְּכֹחֲךָ עֲשֵׂה] כִּי אֵין מַעֲשֶׂה וְחֶשְׁבּוֹן וְדַעַת וְחָכְמָה בִּשְׁאוֹל אֲשֶׁר אַתָּה הֹלֵךְ שָׁמָּה" [קהלת ט, י], אלא באותו מצב שאדם הולך, בו הוא נשאר לעולם. ולפיכך ראוי להשתדל בזמן הקצר והמועט הזה, ולא להעבירו אלא בלימודים בלבד לפי שהפסדו עצום שאין לו חליפין, ואין אפשרות תשלומין לכך" (פירוש הרמב"ם למסכת אבות פרק רביעי)

למסקנא דמילתא - אמונת גלגול הנשמות היא נטע זר ביהדות ששרשיה מן הנטיה אל התאוות הגופניות. היא בעייתית מבחינה אמונית, אין לה מקור ביהדות וחכמינו אף התנגדו לה.
ערבבת נושאיםנספח

בס"ד

 

הרמב"ם לוקח את העולם בתפיסה כי ה' בראה אותו ואין קסמים כשפים רוחות וכו, והכל הוא בדיה ואחיזת העיינים, לכן אי אפשר להגיד ממנו על כולם, רבים חולקים עליו.
התשובה לשאלה אם יש גלגול נשמות או אין היא מחלוקת שכבר דורות לפנינו שאלו, וניראה שאם אנחנו מסתכלים על זה ממש במישור יבש, באמת לא נוכל להבין, כי אם יש, איך תיהיה תחיית המתים, ולפי הריה"ל שהנשמות יורדות לעולם וחוזרות לקבל "מזון רוחני" לפני תחיית המתים, זה לא מסתדר... כך שיש להבין שתחיית המתים זה לא דבר מובן מאליו, ועולם הבא זה לא אות חשיבה כמו עכשיו, כי לעולמות בעליי יעודים שונים, צריך שהגוף יהיה במצבים שונים (רמח"ל), כך שבסופו של דבר לעניות דעתי, יש לאדם לברר מה התפיסה שהכי מתאימה לחיים שלו, ( אין בכוונתי להמציא, אלא לברר מי הכי יושב בדעתו ועליו לסמוך)
רק אומר את אשר אני מאמין בו, אני מאמין שיש שלבים שונים לאחר שנשמה מתה, כמו שבבית משפט אין חיים עונש זכאי וחייב, אלא יש עד כמה זכאי ועד כמה חייב, זאת אומרת, יש אדם שנידון לכף הקלע מפני שעבירותיו יותר ממצוותיו, אומנם הוא אינו רשע גמור, ויש אדם שייזכה לגן עדן, או לגילגול, תלוי במי היותו, אם נשמה מישראל, יזכה לגן עדן לאחר שיכפר על מעשיו, הן אם בגיהינם או הן אם במכף הקלע, או עונשין אחרים שאין דעתנו נוגעת בהם, ואילו יהיה האדם גוי, או רשע בן רשע, או שייפול לגיהינם, או שיימחא מעל האדמה  או שיעבור גלגול, תלוי עד כמה רשעותו גדולה על מצוותיו, והאם היה שלוחו של ה' ( נבוכדנצר לדג').
מקווה שהייתי ברור, כתבתי מהר...

אתה צודק במובן מסויים...נגרינסקי

על דברים כגון אלה כתב הרמב"ם כך -"ה  ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך בדברי מדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן; ולא ישימם עיקר--שאינן מביאין לא לידי אהבה, ולא לידי יראה.  וכן לא יחשב הקיצין; אמרו חכמים, תפוח דעתן של מחשבי קיצין.  אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שביארנו." (פרק אחרון במשנה תורה).

אבל לפי דעתי, יש פה קצת יותר מאמונה סתם. יש פה נפקא מינה רצינית מאוד בדברים שנוגעים ביסודות האמונה ממש וכמו שאמרתי עניין שכר ועונש, תשובה, עולם הבא ובדברים יסודיים שצריכים להנחות את האדם כמו תכלית האדם וגם בענייני חברה בענייני תיקון העולם וכדו'.

לכן אני אומר שלמרות שהיו מחלוקות בעניין זה עוד לפני הרמב"ם (רס"ג, כפי שהזכרתי התייחס לאמונה זו), יש להכריע הכרעה ברורה. הרי, לפני הרמב"ם ועוד בזמנו היתה מחלוקת אמונית אם ה' בעל גוף - נפקא מינה רצינית אם אדם עובד עבודה זרה או לא. היום אף אחד לא יעז להעלות בדעתו השיטה האומרת שלה' ישנו גוף.

גם בעניין הזה יש לתן הכרעה ברורה מכיוון שזו אמונה שנוגעת ביסודות האמוניים.

ואמרתי בזה כמה טעמים לשלול את האמונה הזו ולא להתפשר.

האחת - האמונה מדריכה את האדם בחייו. אמונה שקרית מוליכה אדם לחיות לא נכון. אמונה זו גורמת לאדם לכנע לתאות הגופניות.

השניה - אמנם באמונה זו אחזו יהודים בעבר, אבל אין מקורה ביהדות אלא מדתות וכתות אחרות כמו אצל דתות מצריות או גנוסטיות ובאמת לא מצינו אזכורים בספרות החז"לית בעניין גלגול נשמות.

השלישית - רבים מחכמינו מהגאונים ועד האחרונים התנגדו לאמונה זו. כמו רס"ג שהזכרתיו וציטטתיו, ראב"ד, רבי אברהם בר חייא, ראב"ם, רבי יוסף אלבו, רבי ידעיה הפניני, הרש"ר הירש ועוד. חכמים אלה הם אבני יסוד ביהדות ובמיוחד בענייני השקפה שבה. לרבים מהם יש מסורות ישירות מחז"ל ולא דברים מקרוב באו חסרי מסורות וחסרי ביסוס.

הרביעית - אין הוכחה שכלית לאמיתות אמונה זו. כך שגם אין לומר שאין צורך במסורת מפני שזו אמונה שכלית.

 

לכן, כמו שאמרת, יברר אדם מי הכי יושב בדעתו ועליו לסמוך.

דברים חזקים אמרתנספח

בס"ד

גדול ממני הדבר, ושכנעת אותי כאן בעניינים רבים.
על אף שכן ישנם דברים אשר סותרים את דברך, רק אציין אותם, אך לא אפרט, כי העלת בי חומר למחשבה שעליו אני לא יודע לענות כרגע.

דבר ראשון: סיפורי חסידות- רבים מסיפורי החסידות כוללים גלגולי נשמות, כפירה בהם היא כפירה בדרך תורה שלה, והרי אלו ואלו דברי תורה חיים.
דבר שני: אם כבר הזכרנו אחרונים, אמונה היא דבר אשר אין לו הסבר שיכלי, להפכך, הוא מוטבעת באדם והוא צריך לגלות בה, כך שאפילו אם לא יוכיחו לך שכלית הדבר, זהו לא כל סיבה לא להאמין בו.

וכדי מעבר לזו, בגמרא מתואר התלמיד שעלה לשמיים וראה עולם הפוך וראה כי יש נשמות בעולם שם, וזה סותר את דעתך לפרש הרמב"ם שאומר שאין לרשעים כלום אחר כך, שכן היה עליו לומר, עולם לבד ראיתי שרק צדיקים יושבים בו, אלא שהרב"ם דיבר כניראה על הקיצוני ובנוני מה טיבו?
אסיים בנקודה אחרונה, המציאות שסביבי, לא יודע אם יצא לך להכיר אנשים שעשו סיאנס וכדומה, ובשביל דבר כזה שיקרה צריך רוח נשמתית שתעבור, והרי זו כף הקלע.
אולי בגלגול נשמות יש עניין לכאן ולכאן, אך לעניות דעתי, הבט שפוסל הכל הוא מבט אשר אומר, אני מסוגל להבין את כל הענייו כאן.
וכאן אני אומר, קטונתי. 
אבל תודה על מה שכתבת, העלת בי מחשבה רבה ובעזרת ה' אשב על כך ואברר. 

כל מה שכתבתי, לא חידשתי מעצמי דבר.נגרינסקי
אלא הכל כבר כתוב ומזומן מראש אצל רבותינו.

לדבר הראשון, סיפורי חסידים - ג' אפשרויות.
האחת, הסיפור אינו כפשוטו אלא רק בא להעביר רעיון מסוים. לפיכך אין לייחס להם את אמונת הגלגול. מעין דרשות חז"ל שגם בהם לכאורה היינו יכולים לייחס כל מיני בעיות.
השניה, מה שאומרים שהם סיפורי חסידים לפעמים הם אינם סיפורי חסידים באמת.
השלישית, סיפורי חסידים, בחלקם, הם סיפורים בעייתיים מבחינה אמונית או מבחינות אחרות.
תחליט אתה איזו מן האפשרויות אתה מעדיף. אפשר גם לקחת כמה מהם או את כולם.
לגבי 'אלו ואלו דברי א.להים חיים' - בתנאי ש'אלו' הם באמת דברי א.להים ולא שמחליטים שהם דברי א.להים. על אמונת הנצרות לא נגיד שהם דברי אל.הים חיים מכיוון שהם אינם דברי א.להים בכלל...
לדבר השני - אני בדעה שאמונה צריכה להיות שכלית. הכוונה, מבוססת בצורה שכלית.
אדם צריך לצאת מן הדעה אל הידע כדי לקרא חי.
לאדם יש חובה בעולם שדורשת השתנות והתקדמות, התהליך הזה, לפי שיטתי, חייב להיות ביסוס האמונה בשכל. כזו שגם מביאה לידי אהבה בסופו שלדבר.
וכמו שכותב רס"ג ורבינו בחיי והרמב"ם ועוד רבים אודות החיוב בידיעת ה'.
לגבי המדרש שהזכרת, עיין דברי הרמב"ם בהקדמה לפרק חלק, שם הוא מחלק את לומדי המדרשות לג' כתות ובעצם עונה לך על קושיתך זו. אל תהיה מהכת הראשונה.
לגבי הסיאנס, אני לא מאמין בדבר הזה. אבל בכמ, גם אם היה בזה צד שלאמת, לא בונים אמונה על מופתים אלא על יסוד מוסרי. עם ישראל לא קיבל תורת משה מפני הניסים, אלא מפני רמתם המוסרית. גם קבלתינו את הנביאים צריכה להיות על יסוד מוסרי. אם האמונה היהודית היתה נבנית על מופתים, בקלות היהדות היתה מתפרקת לטובת מכשפים וקוסמים שאין בהם ממש (כבר קרה אמנם, ונשארו באמת האנשים המאמינים באמת). האמונה לא צריכה לתבסס על מופתים אלא על יסוד מוסרי, שהרי יש גם סתם אנשים ואפילו רשעים שעשו מופתים.
מעבר לזה, המוח מתרגל לתייג אנשים שיודעים לעשות מופתים לצדיקים, ואם יבוא רשע שיודע לעשות מופתים אז אנשים ינהרו אחריו.
עוד לא הספקתי לעיין אך בכל זאת אגידנספח

בס"ד

דבר ראשון, אני לא מדבר על מופתים כשאני מדבר על סיאנס, אני מדבר על מישהו שאני מכיר שעשה את הדבר הזה בעבר, והוא איש של אמת בזה אני בטוח.
דבר שני, לגבי סיפורי חסידים, צפצח ספרים של רבי נחמן בהם הוא מציין סיפורים כאלה ואחרים, וגם אם אינם נכונים במעשה, הוא לא ישתמש במעשיות הכוללות דברים הנוגדים את המציאות בלא אזכרת הדבר.
לגבי העניין שהכל במבט שכלי כשם שכתבת- נכון ויפה לעיין בדברים השכליים, כמו שאמר רבינו בחיי, אומנם זה לא אומר שהכל שכלי, גם רבינו בחיי מחלק את המצוות למצוות שמעיות ומצוות שכליות, חלק מהמצוות עושים כהלכה למשה מסיני בלא הבנה, למה? כי ככה אמרו, כי השכל לא יכול להבין את זה, כמו שאמר הרמב"ם- כתוב על דוד המלך "לולא האמנתי לראות"- יש דברים שלא ניתן להבין, למשל עולם הבא, את עניין הנשמה מהיא... השכל הוא חומר ולא יתכן שהוא יבין דבר שאינו חומר, כך שבין אם יש גלגול נשמות או אין, זה לא דבר שיהיה ניתן להבין שכלית.
לגבי הנצרות- הנצרות לא חידשה דבר על היהדות אלא הקצינה, למעט כך שהברית עברה אליהם, הם ראו איום בתורה, הקצינו, ראו מצווה בתורה שאהבו, הקצינו, כך שגם גלגול נשמות מבוסס על מה שבא ממנו, לא מהם.
כמו כך.

ורק נקודה אחרונה, אנו מאמינים שאדם בא לעולם לעשות תיקון לנשמה באיזה פגם וכדמ', ובכן, אם אדם כשל מעט ולא תיקן את הפגם, מה יהיה עמו? לגן עדן לא יוכל ללכת, הרי שלא קיים יעודו ותיקונו, לגיהנם? והרי ה' רחום וחנון, ולא בהכרח האדם כשל כרשע, אלא בינוני הוא, ולא ייתן לו קיבונו של עולם הזדמנות שניה?

אני מקווה שאת המנסה להבין אותי כמו שאני אותך, ובאמת, כי המטרה היא להגיע לאמת ולא לנצח, אוכל אפילו להודות כי ערערת בי את העניין, כלומר, אני אומר את אשר אני יודע, אך אני עם ספקות לגבי האמונה בגלגול נשמות, ויש לי שאלות רבות שאני מתכוון לחפש להן תשובות כשיהיה לי זמן, למרות שעדיין אני מאמין בה', עד שיוכח לי לגמרי אחרת.

לדבר הראשון,נגרינסקי
פחות אכפת לי אם סיאנס זה נכון או לא נכון במציאות.
יש איסור הלכתי לעשות סיאנס. ואם נגיד שאנו אמונים על הלכות היהדות, אין לחוש לעוסקים בסיאנס. ואם אתה אמון על היהדות, זה בא בסתירה אודות אותו אחד שאמרת שהוא איש אמת.
חומ, אתה דיברת על פרט (סיאנס) ואני השלכתי לכלל (מופתים) כדי להורות על השקר בסיאנס. כך שמה שכתבתי היא טענה שגם אליה יש להתייחס בדיון אודות הסיאנס.

לדבר השני, שוב, גם רז"ל במדרשיות לא הורו שהמדרש הוא אינו מציאות כדי שנאמין לפשט או לא.
מכיוון שהם רצו להורות לנו סודות הם החביאו אותם במשלים, אם מורים על המשל כפשוטו או בדרשו, זה פוגם בהצפנת הסודות. ועיין הקדמת הרמב"ם לפרק חלק והקדמה על המשלים במורה הנבוכים.
ועל כן, אני לא מוצא את רבי נחמן כדרשן בעל סודות שהיה מורה אותם לרבים ומורה על אמיתות במציאות אם לאו.

לעניין השלישי על מבט שכלי - אתה צודק במובן מסויים. ישנן מצוות שמעיות שלולא קבלתינו אותן מסיני לא היו יכוּלים להגיע אליהם באמצעות שכלינו בלבד. אולם החקירה על טעמם היא חובה עלינו וכמו שכותב רבינו בחיי בהקדמה והרמב"ם בצורה הנבוכים חלק שלישי ועוד. ושם הם כותבים ומוכיחים שכנראה לא נצליח לגלות טעמם שלכל המצוות וזה לא מחסר דבר מאמיתותן. כיוון שאמיתותן מוכחת לנו בשכל ואי אפשר למנוע מעשייתן כמו שהורונו.
והשכל הוא אינו חומרי. אולי התבלבלת בין המוח לשכל או שמא אתה דוגל בגישה המטראליסטית. האדם יכול באמצעות שכלו להסיק מסקנות שאינן במציאות (כמו חקירות במתמטיקה האינפנטיסימלית) או לדמיין דברים שאינם מציאותיים (אאם אתה הולך בדרך הכלאם שהרמב"ם מרבה לדבר עליהם בסוף חלק ראשון במורה הנבוכים).
חומ, אנו יכולים לראות מהתורה ומהמסורת את החיוב להבין באמצעות שכלינו דברים שהם מטא־פיזיים כמו החיוב על ידיעת הא.להים. לדוג' "וידעת היום והשבותך אל לבבך כי ה' הוא הא.להים", שמא נאמר שהא.להים גם הוא חומרי?

הנוצרים גם המציאו, לא רק הקצינו. הם אמרו שאדם (ישוע יש"ו) הוא א.להים. חלילה מליהדות להגשים את א.להים בגוף.
חומ, אמונת הגלגול היתה קיימת שנים רבות לפני הנצרות.

ולנקודה האחרונה - אני לא מאמין שאדם בא לעולם לעשות תיקון לנשמה באיזה פגם וכדמ'. אני מאמין שאדם נכנס לעולם היולי ועירום ממהותיות עצמית קיימת אלא פוטנציאלית בלבד. לפיכך גם אין לו מה לתקן. מה כן יש לו? לחדש במהותו ולהגיע לידע באמצעות שכלו ההיולי הפוטנציאלי איתו נולד. ז'תומרת, האדם יכול רק לעלות לרמות גבוהות יותר. ועיין בהרחבה בפירוש רלב"ג בשיר השירים.
האדם הוא בעל בחירה חופשית. הוא יכול לבחור אם להשיג את תכליתו אם לאו. בכמ, להגיע לשלימות זה דבר בלתי אפשרי, אפשר רק לשאוף לשם יותר ויותר. הזמן בו אדם יכול לעשות את זה הוא קצוב ואיך שסיים את חייו, כך יהיה בעולם הבא. ולכן חכמינו מזרזים אותנו הרבה על היגיעה בעולם הזה, כיוון שלא תהיה הזדמנות שניה.
הקב"ה הוא אינו עוול בעניין הזה שאינו מאפשר הזדמנות שניה, אלא להיפך, הבחירה החופשית היא מטובותיו הגדולות שלבורא אצל בני האדם ועצם היותה היא היא הרחמים הגדולים. ואם אדם לא עשה את מחובתו בעולם, זו היא כפיות טובה גדולה לייחס רעה לבורא על שאינו נותן הזדמנות שניה. האדם צריך להאשים את עצמו שהוא התרשל בחובתו.
וכמו שכתבתי בתגובה הראשונה על הסיבה שגרמה להתפתחות אמונה זו - האדם נמשך אחר תאוותיו ובמקום לתקן אותם הוא העדיף ליצור אמונה שתסיר ממנו מעט את המחויבות להיות אדם חכם וטוב כדי שיוכל לנצל את החיים הארציים לטובת גופו הארעי, שהרי, בכמ תהיה לו ההזדמנות לתקן נפשו בגלגול הבא. וזה מה שאמרתי שאמונה זו סותרת את יסוד שכר ועונש ביהדות.
יתר על כן על דבריך בעניין זה, נאמר על הא.להים שהוא אינו רחום וחנון על שנותן לנו עונש על מעשינו? חלילה. אלא להיפך, אמונה זו בשכר ועונש היא טובה מאת הבורא על שנותן לנו זירוז לקיים דבריו.

אשריך על כוונתך לתור אחר האמת הנצחית. יצלח ה' דרכינו בזה.
עשיתי בדיקה קצרהנספח

בס"ד

 

לגבי כך שאמרת שזה נוגד את ההלכה לעשות סיאנס, אכן זה נוגד, אותו אדם עשה זאת לפני חזרתו בתשובה, כך שתנסה לדון לכף זכות לפני שאתה אומר דברים קשים כאלה.
ולגבי הטענה, לא בונים על כך אמונה, אך זו הוכחה, כשם שמלך כוזר דוחה את טענת הפילוסוף במופת חלומו המוכיח שאלוקים מתעסק בפרט, ועיין שם.
 

לגבי מדרש- ידעתי שתביא את זה באיזה שלב, וזה אומר שלא הבנת את דבריי, בכל משל ובכל מדרש מביאים דברים הראויים לדעת האמונה, או מציינים שהם אינם ראויים במהלך המדרש, כשם שמדרים על צורת נבואתו של בלעם אומרים שזו לא הדרך.
סיפורי חסידים המעבירים מסר מין הראוי שלא ישתמשו בסיפורים על דברים הנוגדים את האמונה הדתית  (לדעתך)

לעניין השלישי על מבט שכלי - נכון שאדם מסוגל לדמיין דברים שאינם פיזים, אך שוב, לא הבנת את דבריי עד הסוף, השכל הוא חומרי, הוא מבין דברים שהם חומריים והם נמצאים מולו, עיוור לא יבין מה הוא צבע כי שום חוש שלו לא יכול לחוש בו, כך אתה לא באמת מבין מהי נשמה ומשמעותה ומאיפה היא באה ולאן תלך, כי שום חוש שלך לא מרגיש זאת, ומעבר, משנה במסכת אבות אומרת שאדם לא יוכל להבין מה מאחוריו ולפניו.  לפניו זה אחרי מיתה, מאחוריו, לפני שנולד.
ואנו מדמים את אלוקים בראשונו, ולא מבינים אפילו מעט ממנו, אנו חושבים שאנו מבינים, ולכן גם הוא בכלל הבנת הנשמות.

לגבי מה שכתבת על הנוצרים- צודק, אני חוזר בי.

לנקודה האחרונה- אם כבר מדברים על אחרונים, אתה נוגד את דעתם של חלקם, אבל יש לך על מי לסמוך, שכן הרמח"ל הריה"ל וכו אומרים שאדם בא לתקן נשמתו ונשמת העולם.
ולגבי בחירה חופשית, חכמינו אמרו בגמרא, אדם בוחר אם יהיה עני או עשיר, בן רשע או חכם לפני שנולד.
הנשמה שלנו יורדת לגוף שבוא יש לנו בחירה חופשית מלאה, האדם הראשון יצר הרע היה חוצה לו, בחייו היה אמת או שקר  בלבד (מדרש רבה) והוא חטא ויצר הרע נכנס פנימה (המון אחרונים), אם כן בחייו לא היה לו בחירה חופשית? כי לא היה לו פונטנצייל? כי הרי אותו כוח שנותן לתקן הוא הכוח שמקלקל...
יותר מכך, אתה אמרת באופן גורף שניראה כי אף אחד לא מכניס את גלגול הנשמות כחלק מהיהדות, תן לי לציין כי בזוהר נכתב העניין ובספרי הארי, בספריו של רבי נחמן, ואף הרב עובדיא מזכיר זאת... כך שכמו שאמרתי, ישנם תפיסות שונות למהות העולם, אתה מאמין בדרך א, אשר בה חייב להיות שאין גלגול נשמות וכדמ', כדעת הרמב"ם, מנגד המקובלים סוברים אחרת, ובעקבות דברים שעברתי ושמעתי וראיתי בחיי, קל לי לקבלם יותר.

חזק ואמץ.

מצטער אם משמע מדברי דברים קשים.נגרינסקי
תעיר לי עליהם מכיוון שאיני מוצא אותם בדברי.
הכוזרי לא דוחה את הפילוסוף משום מופת. מה גם שאני לא מוצא שום מופת לא בדברי הפילוסוף ולא בדברי הכוזרי.
הכוזרי דוחה את הפילוסוף מב' סיבות שם שעיקרם הוא שהתשובה שלפילוסוף זה תשובה שיכולה להתקבל אבל לא לשאלה שהוא שאל אותו. יש להאריך על זה, אבל יראה לי שאין כאן המקום.

לא מצאתי בדברי המדרשיות בצורה שיטתית הוראה בתוכם או אפילו בסמוך אליהם על האמנה באופן פשטני. כן יש מקומות באופן נקודתי, אבל זה לא מורה על הצורה השיטתית.
ועל סיפורי החסידים מה שאמרת ששיטתי, זו אינה שיטתי. להיפך אני אומר. אם יש צורך להסתיר עניין מסויים בצורה מסויימת, אז יש לעשותה גם אם יתדמה שזה נוגד את האמונה. וכבר ראינו בדרשות חז"ל הרבה מאלה בעיקר בענייני הגשמה.

יש צדק מסויים בדבריך. אבאר דברי.
ישנם דברים שבאמת אין בכוח השכל לדעה אותם מפני שהשכל קולט רק באמצעות החושים. אבל לדעה על *אמיתותן* הוא יכול.
ז'תומרת, אדם לא יכול להבין מהות מופשטת מסויימת אבל בהחלט יתכן שידע אם ישנה או לא ישנה. איך? על ידי פעולותיה במציאות בדברים שאותם האדם כן יכול לקלוט. וכמו שכלי מעיד על יוצרו, לא ניתן לדעת את מהותו שליוצר באמת, אבל ניתן לדעת שהוא קיים וניתן לדעת שהוא פעל כל מיני פעולות ביחס לכלי. לעיתים, ניתן לדעת יותר וכגון שהיוצר חרט שמו בכלי.
כך אמונת הגלגול - אי אפשר להבין מהותה, אבל אפשר לדעת אם היא אמת או לא.

ולנקודה האחרונה.נגרינסקי
אני לא חושב שרמב"ם, רס"ג, רלב"ג, ריה"ל ורמח"ל חולקים בעניין תכלית האדם. אלא מתנסחים מעט שונה ודרכם להשגת התכלית מעט שונה.
מה שאמרת על בחירה חופשית מהגמרא ומהמדרשים - שוב, מדרשיות שאין להבין אותן כפשוטן. על האדם הראשון הרמב"ם אפילו מבאר את המשל בפרק השני (להבנה מעמיקה יותר במשל יש ללמוד יותר, כיוון שיש כאן עניינים גדולים, אבל זה לצורך הדוגמא)

מה שכתבתי על גלגול הנשמות בספרות היהודית - ידעתי שבשלב מסויים תטעון זאת ותכן דייקתי מראש בדברי "זו אמונה שלא מופיעה בספרות חז"ל." וכן "ובאמת לא מצינו אזכורים בספרות החז"לית בעניין גלגול נשמות."
קרי, עד חתימת התלמוד.
אני סובר שאין להביא ראיה מהאחרונים לאמונה זו מפני שאין בה המסורת, אלא בשלב מסויים (המאה ה12 לערך) החלה לחדור בצורה רבה יותר לתוככי היהדות.
כן, פעם אבא שלי הסביר לי על זה..בלחית מן המניין
כןןןתמיד חלמתי

ברור שכן

 תראה ותראה לחבר שלך הזוייי

השאלה היא למה הכוונה כשאומרים "גלגול נשמות"הגיגים בע"מ

אם הכוונה שהאופי שלך עובר למישהו אחר אז זה לא רלוונטי, כי זה לא מדבר על אופי אא על זכרונות.

ואם הכוונה היא שהזכרונות עוברים לאדם אחר, אז מדוע מיליארדי האנשים האחרים לא זוכרים?

ברור שכן רק חילונים אומרים שלאלא מכאן
רק חילונים ואנשים שפשוט לא יודעים,,,,,,,,


הוותמיד חלמתי

בעיקרון זה נכון אבל 

איך עושים ניקתמיד חלמתי


תעשי התנתק, ואז תלחצי על התחבר ומשתמש חדש/הרשם לא בדיוק זוכראחת מהגלובוס

ת

"יודעים"?מי האיש? הח"ח!

את מה יודעים?

איך?

ומה איתי?הגיגים בע"מ

אני חילוני?

לא יודע... אולי אתה סתם ממציא רעיונותלא מכאן
אני גם נוהג להמציא רעיונותהגיגים בע"מ

כגון שלא באמת קיימים חדי קרן וורודים

ודגי זהב שמגשימים 3 משאלות.

נו... אתה רואה?לא מכאן
אכן, ב"ה אני רואה מצוין, אפילו לא צריך משקפיים.הגיגים בע"מ


בעיקרון זה לאנשים שחטאו הרבה ומתו והם צריכים לתקן משהואני הממי...

בעולם הזה... אז ה' נותן להם דרך לחזור בתשובה ...(משהו בסיגנון)

אבל לפעמים לא יודעים שזה גלגול או שזה בחיותלא מכאן
בדרך כלל גילגולים מתים מהר..אני הממי...

לדוג-תינוקת שניפתרה אחרי שבוע שנולדה... ולא נירא לי שיש גילגולים בחיות-נירא לי שזה סתם המצאה...

עיין בספר נשמה של הרב עדין אבן ישראלמתיישב בנשמה
מה הוא אומר?הגיגים בע"מ


מחלוקת אם יש דבר כזה או לאאריק מהדרום
בכל מקרה למי אכפת?
תגיד אתה לא נשוי?על חוף מבטחים
חחח אז מה אתה עושה בנוגה על חוף מבטחים


בוקר טוב עולםאריק מהדרום
אני ממש לא היחיד.
חחח וואלהעל חוף מבטחיםאחרונה
לא שיש לי בעיה אם זה פשוט לא חשבתי שאנחנו כאלה מענינים את הגדולים
אווווווווף עם המתמטיקה הזאתניגון🌿

מי המציא אותה?!?!?

וואיייי כל כךךךךךתמימלה..?

מבינה אותך ממששששש

מצד שני תקשיבי, זה סיוט אבל בסוף, לא תאמיני(אני עדיין לא מאמינה😅) זה נגמררררר ואנחנו יוצאים לחיים טובים ולשלום🥳🥳🥳

לדעתי, מניסיון אישי, תתפללי, תשתמשי בגימיני למה שאת יכולה, אל תתפדחי אם את בוכה מתסכול, לי זה קרה המוןןן... אל תטעי לחשוב שזה אומר משהו על רמת המשכל שלך כי זה שטויות שאף אחד נורמלי לא משתמש בהן, ותנסי להתנחם בזה שבסוף זה באמת ייגמר וכבר לא תצטרכי לדעת לגזור אינטגרלים או משו כזה😅

בהצלחהההה

יאווו תודה נשמה שאת❤️ניגון🌿

מעודדת אותיי

הלוואי בעה זה יעבווור בטוח

אם אני סיימתי את זה תהיי בטוחה שזה ייגמר😜תמימלה..?

אל תדאגי, באמת, תעשי מה שאת יכולה, אל תעמיסי על עצמך מידי, ותתפללי על זה🙏

בהצלחהההה🥰🥰🥰

תודה רבה❤️ניגון🌿

בעה יעשה מועד חורף

וזה כבר ממש עוד מעט ואז זה יהיה מאחוריי(:

מה שכיף שהשנה מסיימים את כל המקצועות😋

היוונים וההודים והמוסלמים …. 🔢Gini

ואני מאוד אוהב את התחום 🧮

ואו כיף שאוהב את התחום!ניגון🌿

מאוד עוזר השנה🙃🙃

המתמטיקה היא הביטוי בנוסחאות של הטבע סביבנוGini

זה יותר פיזיקה, לא?ניגון🌿

פיסיקה היא מערכת החוקים של הטבע - מתמטיקה היאGini

השפה והכלים לבטא את חוקי הפיזיקה

(אינטגרל מסויים, לדוגמא, נותן את חישוב השטח שהפונקציה מבטאת…)

הבנתי(:ניגון🌿

אז אתה במגמת פיזיקה?

ואוו!! בהצלחהניגון🌿

זה נשמע מגמה קשה

אבל אם אתה אוהב- נדיר!

תודה 🙏 בהצלחה לכולנו, כל אחד ואחת בתחומיםGini

שאוהבים ומוצאים בהם עניין והרחבת אופקים וידע

אמןן 🙏🙏ניגון🌿

הערביםזיויק

מה הערבים?ניגון🌿

יאללה אני בעד שמתמטיקה רק להם

אה הבנתי 🙈

כן ברור שהם המציאו מי היה יכול להמציא דבר ככ מעצבן?... חח

השאלה היותר חשובה ומעניינת- מיהם אלו שקבעו אתGini

תוכניות הלימודים לבגרות במדינת ישראל, והכלילו בחומר הלימוד במתמטיקה נושאים ותחומים שאינם רלוונטיים למרבית התלמידים?

מלבד מי שימשיכו בעתיד ללמוד ולהתמחות במקצועות מדעיים המצריכים תשתית מתמטית רחבה - מדוע ללמוד מתמטיקה מעבר לבסיס הנדרש לידע כללי?

כי בגיל 17 עוד לא החלטת שאת רוצה ללמוד מקצוע מדעיקפיץ

ולהחליט את זה בגיל 22, ואז להתחיל השלמת בגרויות, יהיה מבאס נורא (כן. אין לדבר סוף, כולל ים ביקורת על מה שכן ולא נכנס לחומר)

על עובד לב-ארי שמעת?נקדימון

המורה של המדינה ביוטיוב. תחפשי.

כה הוא מטורףניגון🌿

בדיוק צחקנו שצריך לשלוח לו זר פרחים כי כולנו נעבור תבגרות בזכותו

אבל התכוונתי שעצם המטמתיקה זה סיוט... ללמוד אותה אבל זה יעבור(:

לא המציאו זה התפתח עם השנים...conet

לידע כללי אני מלמד מתמטיקה בשיעורים פרטיים

אפשר בזום למי שרוצה

אפשר גם בקבוצות קטנות

נכון - ועדיין אפשר לייחס נושאים מרכזיים לאנשיםGiniאחרונה

שהביאו לפיתוחים בולטים באבני הדרך של התפתחות המתמטיקה.

המצאת האפס ושיטת הספירה העשרונית והגדרת האפס לא רק כהיעדר כמות, אלא כגודל מתמטי עצמאי שניתן לחשב איתו, מיוחסת למתמטיקאים הודים, ובראשם בראהמגופטה (Brahmagupta) במאה 7 לספירה, שהגדיר את כללי החשבון עם האפס. המערכת הופצה לעולם המערבי בהמשך דרך העולם המוסלמי.

יסודות האלגברה מיוחסות למוחמד אבן מוסא אל-ח'וואריזמי (מאה 9 לספירה), שעל שמו נקרא המושג "אלגוריתם", ושם ספרו ("אל-ג'בר") נתן לאלגברה את שמה.

נכתב בטעות פעמיים סליחהצוציקון

לצעירה המדהימה מהאוטובוס - אהבת חייצוציקון

לך, הבחורה עם הגשר בקו *** מ-*** לירושלים (פרטים בפרטי) שנסעה היום עם עוד שתי חברות לראות סרט בסינמה סיטי (כנראה 'בחורים טובים') וכל הדרך אמרה מילות שירותים בצחוק אדיר:

"פיפי וקקי של החיים!!"

יסקקוש!! (כינוי לחברה בשם יסכה

יסקקי!!

טוסיק!!!

בעליונים ובתחתונים!!

פלוץ וקקי

וכו' וכו'

מת עלייך ומת להתחתן איתך י'מלכת על חלל!!!!!!!!!!

🍑😝🤣🤎💩🧡

פליז תכתבי לי בפרטי ונדבר!!!!

מה אתם מאחלים לעצמכם לשנה החדשה?ניגון🌿

אני חייב להגיב, רק כי נקרע לי הלב שאין אף תגובה...אברהם יאיר שטרן

שהיא תהיה שנה חדשהאורי ציון

לא לפחד מלנסותל המשוגע היחידי

וואו, תכל'ס שניה, שאני ארצה... כל השאר ככלום לעומתאברהם יאיר שטרןאחרונה

שאני ארצה את הנכון...

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGini

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

יש בזה משהו, עדיין אין סיבה שזה יעבור את טבת125690

השנה ישניגון🌿

2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח

ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅

אבל רואים תסוף באופק(;

ואו בהצלחה ממש💪ניגון🌿

קשוח 5 יחל לא?...

*תגובה לGini פשוט קפץ למטה

אני אוהב את המקצועות הריאליים, את הבנת המושגיםGini

המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.

היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.

ותודה על איחולי ההצלחה!

יאוניגון🌿

מטורף, תגיע רחוק

אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב

ומעדיפה לזכור (;

יש תחום שהייתי רוצה שיהיו לי הכישורים והכשרוןGini

לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות

זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם

נשמע חלוםניגון🌿

זה היה ככה עוזר באנגליתת

בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות

אני מחכה שמדענים במכון ויצמן ימציאו חיבור התקןGini

זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)

ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.

(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)

יותר קל ומהיר להתחיל ללמוד. לא לחכות שזה יקרהקפיץ

להתחיל כבר התחלנו - הסוף כבר מעבר לפינה…Gini

ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?

חח כע🙈ניגון🌿

בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר

(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)

ואנחנו נהיה הדור הישן😂

לא מאמינה בזהקפיץ

אבל זה דיון ארוך מאוד

חח במה?ניגון🌿

אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה

למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים

שלא יהיה בית ספרקפיץ

שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח

(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)

העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

מסכים איתך לגמריGiniאחרונה

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה