דבר ראשון אהלן קוראים לי מעוז פרייליך, אני גר בבית אל, לומד בישיבת חרשה, שישיסט.
לפני קצת יותר משבוע פינו בעמונה שני מבנים שהעלו לשם כמה שבועות קודם. זה היה ביום חמישי בבוקר (השוטרים עלו באזור 4.5 בבוקר להר והפינוי עצמו בבית של הבנות התחיל באזור 6 ואצל הבנים ברבע לשבע) אני אישית הגעתי לשם ברביעי בלילה עם עוד כמה חברים מהישיבה. בפינוי עצמו היו באזור ה300 איש (זה נחשב הרבה יחסית להתראה הקצרה והלא רשמית שפרסמו).
באזור השעה 4.30 בבוקר העירו אותי ואמרו שהשוטרים עכשיו בעפרה ישר כולם התארגנו מהר והיתה קבוצה של חברה שירדה כדי לעכב את השוטרים. בתגובה השוטרים ירו לעברנו: פצצות תאורה, רימוני גז, רימוני הלם וכדורי מטול (כדור שאינו מסוכן אבל כואב מאוד). בשלב מסוים השוטרים הגיעו ללמעלה וכולם נכנסו לתוך הבתים (היה בית בנים ובית בנות) אני כמובן הייתי בבית של הבנים לכן אני לא יודע מה הלך בבית של הבנות. השוטרים הגיעו ללמעלה באזור 5.30 ומאז עד 6.45 היינו נעולים בתוך הבית, בזמן שהיינו נעולים בבית השוטרים ריססו לנו כמויות של גז פלפל לבית. כל הנערים שהיו בתוך הבית התחילו להשתעל/להקיא. בשעה שבין כיתור הבית לבין הפריצה לתוכו החליטו השוטרים גם להפחיד אותנו ולכן זרקו אבנים על גג הקראוון (זה עושה רעש חזק משום שהגג עשוי מפחונים) וירו להנאתם רימוני הלם ליד הבית. ב6.45 השוטרים פרצו דרך החלונות ונכנסו לבית, מיד אח"כ פרצו גם את הדלת. אותי פינו יחסית בהתחלה. שהשוטרים פינו את חבר שלי שישב לידי תפסנו ידיים השוטר אמר לנו לעזוב אחד את השני, אמרתי לו "לא" אז השוטר בתגובה נתן לי אגרוף ליד, כמובן שעזבתי אח"כ את היד של חבר שלי. השוטר כנראה לא ראה בטוב את זה שהתנגדנו ועקב כך שהיה מצלמות ולא יכל לעשות לי כלום הוא רק התקרב אלי ולחש לי באוזן קללה גסה. כשהשוטרים פינו אותי אז הם סובבו לי את היד עד שהיה קליק, כנראה השוטר חשב ששבר לי את היד אז הוא עזב את היד ופשוט תפס לי את היד השנייה והתחיל לגרור אותי על הרצפה שהייתה מלאה גואש ולכלוך עד שסמוטריץ ראה את זה התערב וגרם לשוטר לעזוב אותי לחצי דקה. מיד אח"כ 4 שוטרים הרימו אותי לעבר הטיולית. כשהעלו אותי לטיולית אז אמרו שאין כבר מקום ולכן הורידו אותי עם עוד מישהו. ישבנו מתחת לטיולית וכשהשוטרים באו לקחת אותנו לעבר הטיולית השנייה תפסנו ידיים והתנגדנו. השוטר כנראה לא ראה זאת בטוב ובמקום להסתבך שוב בלשחרר לנו את הידיים נתן לי ברכית לעבר האשכים (https://www.inn.co.il/News/News.aspx/390716) אח"כ כבר לא יכלתי להתנגד והעלו אותי לטיולית אחרת. בדרך השוטר שנתן לי את הברכית אמר לי בתגובה לצעקות שלי עליו שזה היה לו "תענוג" לעשות את זה. כמובן שאני תובע את השוטר הנ"ל.
עכשיו כמה שאלות:
1 סתם מעניין אותי מה אתם חושבים האם נכון היה ללכת לעמונה?
2 בערוץ 7 פירסמו את הסרטון ( קישור https://www.inn.co.il/News/News.aspx/390716) ובתגובות היו הרבה שכתבו מצד אחד שהשוטר צריך לעמוד לדין ושהנער מסכן אבל מצד שני היו גם הרבה שכתבו שמגיע לו וכו'. האם הם צודקים?
3 בעמונה מתוך כל הח"כים היה שם רק את בצלאל סמוטריץ, איפה כל השאר היו? הרי גיניתם את הפינוי אז למה הגעתם לתמוך? ככה אתם רוצים שנצביע לכם.
4 בכל העלוני שבת לא ראיתי פרסום אחד (חוץ מברשות הדיבור בעולם קטן) שקשור לעמונה. למה זה כבר לא מעניין אותנו א"י? למה פרשנות של אם אבי גבאי ובני גנץ ירוצו ביחד כמה מנדטים יהיה להם יותר מעניינת אותנו מהנושא הזה?
נשמח לתגובות של מה דעתכם על הנ"ל.
נ.ב. תודה רבה לחברה מנוער עמונה שצילמו את הסרטון, אם מישהו יודע מה השם של מי שצילם את זה אני ישמח שישלח לי כדי שאני יוכל להודות לו.