בשנים האחרונות מתפרסמת הידיעה בדבר "העולם השטוח".
גם אני כששמעתי זאת בפעם הראשונה צחקתי בקול ואמרתי:
"מי המטומטם שמאמין לזה..."
הרי כולנו למדנו בבית הספר שהעולם עגול. אה... וגם יש מלא תמונות שמראות את זה. וניטון גילה את כוח המשיכה. וגליליאו אמר "נוע תנוע". והשמש, וכמובן נאס"א והנחיתה על הירח.
ואז...
קרה הלא יאומן. בסרטונים ובמידע (שקצת קשה להגיע אליו) מסתבר שזה אנשים רציניים שעורים ניסויים אמפיריים לגילוי הפלאטה.
ואני רואה סרטון אחד ועוד אחד ועוד אחד. ופשוט לא מאמין.
יכול להיות שהם צודקים!
אני מנסה לברר אצל חברים שחשבתי שמבינים משהו במדע. וכלום. הם לא מצליחים להוכיח שום דבר. יש ראיות מוצקות לכך שהעולם שטוח. ואני לא מצליח להאמין.
אז...
בואו תוכיחו לי שהעולם כדורי.
אני אציג פה כמה קישורים מעניינים למעוניינים.
טענות:
1. אפשר לראות עצמים במרחק גדול מאוד בעזרת טלסקופ או מצלמה ניקון p1000. רחוקים ככ שרואים מבעד לקימור.
2. יש עשרות אלפי לווינים בחלל. אף אחד לא יכול לצלם תמונה של כל הכדור? יש רק שמונה תמונות בערך.
3. למה מאז שנות השבעים לא נחת אדם על הירח. ואני חשבתי שהטכנולוגיה התקדמה.
4. למה אסור להגיע לאנטארטיקה? (האמנה האנטרקטית)
5. למה שמפריחים בלון לגבהים גדולים רואים אופק שטוח ולא מקומר? (בהנחה שלא משתמשים בעדשות עין הדג)
6. כוח הכבידה החזק. חזק ככ שמצליח לקמר מים (האוקיינוסים) תופעה משונה כשלעצמה. אבל לא מספיק חזק כדי למשוך את בלון ההליום.
7. מדוע כל האנושות עד לפני 500 שנה האמינה שהעולם שטוח?
8. למה בכל הצילומים מהחלל לא רואים כוכבים?
9. אם חגורות ואן אלן הם ככ חזקות. איך הצלחנו לעבור דרכן?
10. כדור הארץ נע במהירות של 1600 קמש סביב צירו. ובמהירות עוד יותר גבוהה סביב השמש. במערכת השמש כולה נעה במהירות מטורפת ברחבי הגלקסיה. אז אני שואל: למה כוכב הצפון לא זז ממקומו כבר 6000 שנה לפחות. הוא נעוץ באותה נקודה. כל הכוכבים זזים חוץ ממנו.
סרטונים:
יש עוד מלא. אבל באמת אני מחכה לתשובות המחכימות.