----------אורושקוש
תשמעו מה קרה בבית ספר שלי. אתמול המורה שלנו נכנסה ואמרה שהיא רוצה לדבר על משו. היא סיפרה לנו שהיו כמה בנות מהכיתה שלנו שהשחיתו מלא ציוד של בית ספר בשירותים במקלט. אמרו שהם שפכו שמה עשרות חבילות של גואש פלסטלינה וכאלה. הייתי בשוק כאילו מותר להיות קצת שובבים אבל ככה?! בקיצור היא ביקשה שבנות שיודעות מי עשה את זה יגידו לה. עבר שיעור ואז המנהלת נכנסה ואמרה שהיא מבקשת שכל אחת תכתוב מי עשתה את זה ומי שלא יודעת שלא תכתוב. היא גם הסבירה לבנות כמה זה היה חמור כי היו צריכים להביא אנשים שיבדקו תשרותים ושזה ממש מסוכן עם חס וחלילה נצתרך להשתמש במקלט.. מיד אחרי שהמנהלת יצאה הבנות שעשו את זה הודו. ואז מיד אחרי שהם הודו החברות שלהם התחילו לברר מי כתבה את השמות שלהם. אני ממש התעצבנתי עליהם שהם כועסות על הבנות שכתבו. אמרתי להם שאם הייתי יודעת גם אני הייתי כותבת. המורה שלי נכנסה והסכימה שנדבר על זה.
אני ועוד כמה בנות בודדות היינו בעד הבנות שכתבו. ניסיתי גם להסביר לכיתה שצריך להפסיק עם זה שכל דבר נקרא להלשין והם לא יודעות להבדיל בין להלשין לבין להגיד דברים שרק יעזרו.
עכשיו יש בנות שלא מדברות איתי בגלל זה. לפי דעתכם זה בסדר מה שאמרתי?  
לדעתישואף להתנחל
זה בסדר גמור!הם השחיתו ציוד,וזה ממש גניבה!
אני חושב שהתנהגת בסדר גמור!
גמאני חושבת שזה בסדר גמור!!!עדן!!!
את צודקת לגמרי יש הבדל בין להלשין ללהגיד דברים שרק יעזרו..

באולפנא שלי אין תקציב לטישו אז שיהיה לפלסטלינה?!..חחח....
מה שאמרת היה ממש בסדר...שרון.
אבל אני לא מבינה, את הרי לא הלשנת עליהם, למה הם לא מדברות איתך?
כי היא הייתה בעד הבנות ש"הלשינו"..עדן!!!
לא עשית שומדבר רע!!!זכוכית מגדלת
זה אפילו לא לשון הרע כי זה לתועלת.
למה כן להגיד??Michal1
נכון, הם השחיטו וכל זה..
אבל למה שבנות אחרות ילדישנו עליהן..
אם לבנות האלה (שהלשינו) באמת איכפת מהבנות האלה שיבואו אל אותן בנות ויגידו להן למה חשוב להודות וכל זה..
אבל.. למה להשתנקר??
חוצמזה שנראה לי שאפילו הלכתית זה אסור!!
אם אין למי שאמרה חשבון אישי איתןאלישע בן אבויה
בס"ד

זה בסדר.
מאיפה הבאת אתזה?Michal1
מהחפץ חייםאלישע בן אבויה
מיכל כנסיאורושקוש
דבר ראשון- את צריכה להבין שמדובר באולי מאות שקלים(כי היה צריך להביא אנשים לבדוק את השרותים במיוחד בגלל שזה במקלט ואם חס וחלילה נזדקק לו זה יכול להיות מסוכן) ותדעי שאולי בבתי ספר אחרים היו מביאים משטרה. ככה שזה נראה לי חמור מספיק כדי שזה לא ייקרא לשון הרע.
דבר שני- בגלל שאנחנו על כל דבר אומרים שזה לשתנקר ושמי שעושה את זה הוא סתם מגעיל וכו'. יש ילדים שכבר מפחדים לספר על מישהו שעשה להם משו. אנחנו גורמים להם לספר רק אם זה ממש פיקוח נפש. ולמה הם צריכים לספר רק כשזה ממש מסוכן? לא היה עדיף שיספרו גם לפני שזה הפך להיות מסוכן? את יודעת למה זה קורה? רק כי זה מה אנחנו יצרנו מצב שכל דבר שאומרים הוא הלשנה!

אמרו לי שהיתה בת אחת שהבטיחה לא לגלות וגילתה- עם זה אני מסכימה שזה היה אסור אבל שאר הבנות יכלו להגיד.
שו"ע או"ח סימן א' סעיף א'אלישע בן אבויה
בס"ד

'כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקב"ה, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר: אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה', מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד, ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. 

חזקי ואמצי.
זה בסדר גמור מה שעשית אבל אני הייתי כועסתהודי'ה
אם הייתי בכיתה שלך והיית מוסרת את השם שלי.תכלס.
אני יודעת גם אני הייתי כועסתאורושקוש
אבל בכל זאת הם היו צריכות לכתוב.
גם לנו משו דומה קרה!כפ"ד בנשמהאחרונה
בנות שעשו חינה השאירו אותה במסדרון ואז בנות לקחו אותה ומרחו אותה על כל המרפסת ועשו איתה מלחמה...
האם בית אמרה שמי שעשתה אתזה תבוא ותנקה ואולי תשלם על הפיצויים. אף אחת לא באה ומישי שלא עשתה  אתזה הודתה שהיא עשתה אתזה וניקתה. אז קראו לכל הבנות שעשו את החינה (הם לא אלה שליכלכו) כדי לנקות אתזה. מה אתם חושבים?!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך