----------אורושקוש
תשמעו מה קרה בבית ספר שלי. אתמול המורה שלנו נכנסה ואמרה שהיא רוצה לדבר על משו. היא סיפרה לנו שהיו כמה בנות מהכיתה שלנו שהשחיתו מלא ציוד של בית ספר בשירותים במקלט. אמרו שהם שפכו שמה עשרות חבילות של גואש פלסטלינה וכאלה. הייתי בשוק כאילו מותר להיות קצת שובבים אבל ככה?! בקיצור היא ביקשה שבנות שיודעות מי עשה את זה יגידו לה. עבר שיעור ואז המנהלת נכנסה ואמרה שהיא מבקשת שכל אחת תכתוב מי עשתה את זה ומי שלא יודעת שלא תכתוב. היא גם הסבירה לבנות כמה זה היה חמור כי היו צריכים להביא אנשים שיבדקו תשרותים ושזה ממש מסוכן עם חס וחלילה נצתרך להשתמש במקלט.. מיד אחרי שהמנהלת יצאה הבנות שעשו את זה הודו. ואז מיד אחרי שהם הודו החברות שלהם התחילו לברר מי כתבה את השמות שלהם. אני ממש התעצבנתי עליהם שהם כועסות על הבנות שכתבו. אמרתי להם שאם הייתי יודעת גם אני הייתי כותבת. המורה שלי נכנסה והסכימה שנדבר על זה.
אני ועוד כמה בנות בודדות היינו בעד הבנות שכתבו. ניסיתי גם להסביר לכיתה שצריך להפסיק עם זה שכל דבר נקרא להלשין והם לא יודעות להבדיל בין להלשין לבין להגיד דברים שרק יעזרו.
עכשיו יש בנות שלא מדברות איתי בגלל זה. לפי דעתכם זה בסדר מה שאמרתי?  
לדעתישואף להתנחל
זה בסדר גמור!הם השחיתו ציוד,וזה ממש גניבה!
אני חושב שהתנהגת בסדר גמור!
גמאני חושבת שזה בסדר גמור!!!עדן!!!
את צודקת לגמרי יש הבדל בין להלשין ללהגיד דברים שרק יעזרו..

באולפנא שלי אין תקציב לטישו אז שיהיה לפלסטלינה?!..חחח....
מה שאמרת היה ממש בסדר...שרון.
אבל אני לא מבינה, את הרי לא הלשנת עליהם, למה הם לא מדברות איתך?
כי היא הייתה בעד הבנות ש"הלשינו"..עדן!!!
לא עשית שומדבר רע!!!זכוכית מגדלת
זה אפילו לא לשון הרע כי זה לתועלת.
למה כן להגיד??Michal1
נכון, הם השחיטו וכל זה..
אבל למה שבנות אחרות ילדישנו עליהן..
אם לבנות האלה (שהלשינו) באמת איכפת מהבנות האלה שיבואו אל אותן בנות ויגידו להן למה חשוב להודות וכל זה..
אבל.. למה להשתנקר??
חוצמזה שנראה לי שאפילו הלכתית זה אסור!!
אם אין למי שאמרה חשבון אישי איתןאלישע בן אבויה
בס"ד

זה בסדר.
מאיפה הבאת אתזה?Michal1
מהחפץ חייםאלישע בן אבויה
מיכל כנסיאורושקוש
דבר ראשון- את צריכה להבין שמדובר באולי מאות שקלים(כי היה צריך להביא אנשים לבדוק את השרותים במיוחד בגלל שזה במקלט ואם חס וחלילה נזדקק לו זה יכול להיות מסוכן) ותדעי שאולי בבתי ספר אחרים היו מביאים משטרה. ככה שזה נראה לי חמור מספיק כדי שזה לא ייקרא לשון הרע.
דבר שני- בגלל שאנחנו על כל דבר אומרים שזה לשתנקר ושמי שעושה את זה הוא סתם מגעיל וכו'. יש ילדים שכבר מפחדים לספר על מישהו שעשה להם משו. אנחנו גורמים להם לספר רק אם זה ממש פיקוח נפש. ולמה הם צריכים לספר רק כשזה ממש מסוכן? לא היה עדיף שיספרו גם לפני שזה הפך להיות מסוכן? את יודעת למה זה קורה? רק כי זה מה אנחנו יצרנו מצב שכל דבר שאומרים הוא הלשנה!

אמרו לי שהיתה בת אחת שהבטיחה לא לגלות וגילתה- עם זה אני מסכימה שזה היה אסור אבל שאר הבנות יכלו להגיד.
שו"ע או"ח סימן א' סעיף א'אלישע בן אבויה
בס"ד

'כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקב"ה, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר: אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה', מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד, ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. 

חזקי ואמצי.
זה בסדר גמור מה שעשית אבל אני הייתי כועסתהודי'ה
אם הייתי בכיתה שלך והיית מוסרת את השם שלי.תכלס.
אני יודעת גם אני הייתי כועסתאורושקוש
אבל בכל זאת הם היו צריכות לכתוב.
גם לנו משו דומה קרה!כפ"ד בנשמהאחרונה
בנות שעשו חינה השאירו אותה במסדרון ואז בנות לקחו אותה ומרחו אותה על כל המרפסת ועשו איתה מלחמה...
האם בית אמרה שמי שעשתה אתזה תבוא ותנקה ואולי תשלם על הפיצויים. אף אחת לא באה ומישי שלא עשתה  אתזה הודתה שהיא עשתה אתזה וניקתה. אז קראו לכל הבנות שעשו את החינה (הם לא אלה שליכלכו) כדי לנקות אתזה. מה אתם חושבים?!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך