הבן שלי בן ה - 16 לא רוצה להמשיך ללמוד בישיבהאנונימי (פותח)
בה הוא לומד כבר שנתיים. הוא אמור לעלות לכתה י"א והוא אומר שהוא לא רוצה להמשיך ללמוד שם בגלל יחס המנהל אליו. הוא כל הזמן מתנכל אליו. עם המורה המדריך מנהל בית הספר והחברים ממש הוא מסתדר וכיף לו. רק המנהל לא מסתדר איתו או שההיפך. לדעתי וגם לדעת הקב"ס ששאלתי אותו לאיזה בית ספר כדאי לי להעביר אותו אמר לי  שכל האפשרויות האחרות לא טובות או מבחינת לימודים או מבחינת חברה שהם בתי ספר חילוניים. עשיתי שאלת רב וגם הרב אמר לי שלא כדאי לי להעביר אותו וזה המקום הטוב ביותר עבורו ועבורנו כמשפחה. אך הוא עקשן ולא רוצה לשמוע. אני לא רוצה שהוא יהיה ממורמר !! איך להביא אותו להסכמה להשאר בבית הספר?

רוחילה, יש לי רעיון למישהו נהדר שאפשר להתייעץ איתונווה מדבר
אם תרצי תוכלי לפנות אלי במסר אישי.

בהצלחה בכל אופן!
אם היית משאירה בידיו את הפתרוןיהודית פוגל
לדילמה, מה היה עושה?? הרי יש כאן דילמה מסוימת, איך הוא רוצה לפתור אותה? ואולי הוא רוצה לשנות כיוון ברמה הדתית והבעיות עם המנהל הן רק כיסוי?
הפתרון שלו הוא לעבור בית ספראנונימי (פותח)
ואפילו שזה יבוא על חשבון הרמה הדתית וזה דבר שאני לא רוצה או יכולה לעבור עליו בשתיקה.

יש סיבה לדאגה?יוקטנה
אם הוא תלמיד משקיע ומוכשר, אין באמת חשש סביר שהוא ייפגע כתוצאה מהמעבר. אפשר גם לדון איתו בכך בגובה העיניים.
ממה בעצם נובע החשש? בסך הכל "ילד" כל כך גדול, שיכול כבר להתחיל לקבל החלטות כבדות משקל בנוגע לגורלו, לא?
אתם צריכים לשבת ולהעריך את הסיכויים שלכם מוליהודית פוגל
ההתנגדות שלו. אם הפתרון שלו הוא לעבור בי"ס השאלה הבאה שלכם תהיה:  ומי יערוב לנו שלא תתדרדר ברוחניות?? כלומר לא לכעוס עליו ולא לבוא אליו מהכיוון האמוציונלי אלא לשבת ביחד ובאמת למצוא פתרון שיהיה טוב לכולם ברמה האופטימלית כמובן, אי אפשר לקבל הכל. לא אתם ולא הוא.
לדעתנו ואיך שאנחנו מכירים אותו בהחלטאנונימי (פותח)
תהייה לנו בעייה. קודם כל הוא בחור לא כל-כך מאורגן ומרוכז במה שיש לו לעשות. כשהוא בבית הוא הולך לישון מאוד מאוד מאוד מאוחר ואחר כך קשה לו מאוד לקום בבוקר. כך שאם הוא יבטיח לי אלפי הבטחות שהוא יקום בבוקר ויתפלל לפני שהלימודים מתחילים אני עם כל הרצון הטוב שיש לי (ויש לי בהחלט) לא אוכל להאמין לו. אני אעיר אותו ואז אצא לעבודה בשעה 7:30 והוא מסוגל לישון עד 12 או אפילו 1 בצהריים וזו לא בעייה בשבילו. כבר ניסיתי מספר פעמים בימי ראשון כשהוא צריך לחזור לישיבה והיו לי סרטים (סרטי אימה) איתו.
כל מי שמכיר אותו אומר לו שאיפה שהוא נמצא זה הדבר הטוב ביותר בשבילו. וגם הוא אומר שאם לא תהייה לו ברירה ולא יקבלו אותו במקום אחר מכל מיני סיבות הוא ישאר שם אך העקשנות שלו פשוט גומרת אותי נפשית ופיזית וזה גם גורם לבעיות ביני ובין בעלי. כל הזמן ויכוחים וכאלה...
השליטה על ילד בכיתה י"א...arale44
היא ניסיון שבדרך כלל נוטה לכישלון. ומה אם הוא לא קם בבוקר כי לא טוב לו?! האם הבן שלך עצלן מלידה?
מאיזה עמדה את באה וקובעת מה טוב לילד? האם הוא משתף אותך בכל מה שעובר עליו בישיבה?
האם את יודעת מה הם ההתמודדויות שלו שם? מה המצב החברתי? והלימודי? ואולי יש מתח עם תלמיד אחר קצת אלים?
וחוץ מזה, מה גורם למנהל להתנכל לתלמיד מסויים? האם למנהל יש מספיק זמן בשביל טיפול פרטני בכל תלמיד?! מה גורם לכתחילה להתנגשות בין המנהל לבנך?
אל תקחי את הדברים שלי כאילו אני מאשים אותך, אני רק מעלה נקודות שנשכחות לעיתים.
אני עצמי עזבתי ישיבה בכיתה ט' לטובת בטלה מוחלטת בבית גם במישור המעשי וגם הדתי, ואני מברך על החלטה זו בכל פעם שהיא עולה בראשי.אין דבר יותר רע בשהייה בכפייה במוסד קר ומנוכר.
אחרי הבטלה עברתי ללמוד בישיבה עלק פחות טובה בהרבה, ומשם החיים שלי רק פרחו (היום אני נשוי באושר+) וגם חזרתי לישיבה הזו כמדריך.
דבר נוסף, למרות שזה דבר שאנו מדחיקים מאוד, אנחנו חייבים להיות מודעים בירכתי ראשנו שאולי הילד נפל קורבן... דבר כזה לא יעלה בשום שיחה עם ההורים והכל מסביב יהיה תירוצים, ואני מכיר אישית מקרה כזה.
גם אם המצב לא חמור עד כדי כך, ובעזרת ה', זה לא כך, אני לא חושב שיש סיכוי שאתם באמת יודעים את הסיבה.
אני מציע קצת יותר אמון בנער. אם אחרי כל ההסברים ההגיוניים הוא עדיין מתעקש לעבור, זכותו.
כל האמור לעיל תקף לדעתי גם לילד בכיתה ד' (לדוגמא, הגיל בו אני עברתי מוסד לראשונה...).

הרבה בהצלחה
ארל'ה

אדם לומד תורה במקום שליבו חפץ וממי שלבו חפץאנונימי (פותח)אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך