אני לא..
זה היה מצחיק.. מסביבי אנשים בגובה מגדלים, לא ראיתי כלום, ולא ראיתי אם יש עוד מישהו שיושב..
אני לא..
זה היה מצחיק.. מסביבי אנשים בגובה מגדלים, לא ראיתי כלום, ולא ראיתי אם יש עוד מישהו שיושב..
נשפכתי..
ההמנון של המדינה.. "התקווה"..
ללכלך? להפך..
כשהרב זצ"ל ראה את "התקווה", הוא ישר כתב תגובה....
הוא ראה כמה בעיות בתקווה, בעיקר "מה יעשו אחרי שהגענו לא"י?" כי התקווה מגיעה עד לשם, ואז, מבחינתה הגענו לסוף הדרך.... (ום שה' לא מעורב בתקווה...)
אז הוא כתב שיר תגובה, שכולכם בטח מכירים, ויש בו התיחסות לכל מה שתרצו....
הוא כתב את "לעד חיה בלבבנו", מה שהיום משמש כהמנון של תנועת אריאל....
אני לא זוכר את כל המילים, אבל אני אנסה.....
האמונה, (הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל) לא זוכר שנה
לעד חיה בלבבנו (ולא "כל עוד", אלא לעד)
האמונה הנאמנה
לשוב אל ארץ קודשנו
עיר בה דוד חנה.
שמה נעמוד לגורלנו
אב המון קנה
שמה נחיה את חיינו
חיי עדת מי מנה.
תורת חיים חמדתנו
מפי עליון ניתנה
נצח היא נחלתנו
ממדבר מתנה!
הפעם סיימתי בשיר..... חיימעולים!
ולא יודעים כלום.. כל מה שהולך פה.. סגורים בתוך עצמכם (אני מדברת כמובן באופן כללי, ברור שיש כמה שהם לא ככה..)
אתם מנותקים ולא מודעים למה שקורה סביבכם..
אגב, כל הכבוד שלפחות את יוצרת קשר בעזרת הפורום..
כ"כ התגעגעתם אליי? שאני יסרב ליהודי? אם זה עושה לך טוב שאני מגיב, אז אני אגיב....
בסוף עוד לא התחלתי ב"הר ברכה", כי קודם אני משלים בגרויות בישל"צ... אבל אני בהחלט בישיבה....
אגב, הגבתי למעלה.... תחת הכותרת "במיוחד בשבילך (הרב זצ"ל)"
חברה שלי פעם הסבירה לי למה לא מש/מיעים בכ'ז ניסן...
היום שהמדינה קבעה נוגד להלכה...
משום שבניסן אסור להתאבל ואפילו אסור לעלות לקבר...
אז אנחנו הולכים עפ"י יום עשרה בטבת שזה יום הקדיש הכללי.
למי שלא ידוע איפה נקבר, זה היום.
אצלינו אמרו תהילים...
אתם מנותקים..
עוד שניה תגידי שאין גם טקס ולא היה שואה..
אבל זה היה באותה עוצמה 'אני מאמין' ו'התקווה'...חח
את יודעת שיש דבר כזה מד עוצמה? ראיתי פעם בטלוויזיה באטליה.. חח.. הם בדקו תעוצמה של המחיאות כפיים באיזה תכנית.. חחחחחחח.. סתם נזכרתי, זה לא קשור..
אין לי עוד דיעה..
כי כמו שעינב אמרה-- אני שרה למדינה ולא לממשלה...
נ-ש-פ-כ-ת-י!!!!
גם אני יושבת ושותקת.. דווקא נח לי.. חח.. ומסביבי אנשים שנראים בגובה מגדלים חח..
חברות חבדניקיות וחברות מזרחיסטיות.
היינו כולנו עומדות, עד שפתאום שמענו שהכריזו לשירת התקווה הקהל מתבקש לעמוד...
אני והחברות החבדניקיות (שלא ידעו כלכך מ'זה התקווה) התיישבנו ואז החברות המזרחיסטיות אמרו שזה בושות שאנחנו יושבות וזה לא כבוד למדינה (אלעק).
החברות החבדניקיות המשכנו לשבת ואז הן שאלו תבנות שעומדות: מזה התקווה...
הבנות שעמדו התעצבנו פחד!!!
יווווווווווווו רק שנתיים אני חבדניקית?
מי היה מאמין?
לפני שנתיים, כל חיי שנאתי (!) ללבוש גרביים, אפילו בשלג הלכתי בלי...
עכשיו, אני לא יוצאת מהחדר בלי גרביים, מהבית רק עם גרביונים (בד"כ)...
א. אני לא מסכימה עם השיר, בעיקר לא בתור המנון, סתם שיר חביב מינוס, כמו שאני לא אעמוד ביונתן הקטן או משהו.. אפילו יותר גרוע..
ב. זה המנון המדינה, וכרגע אני נגד המדינה, כל עוד היא מתכחשת להיותה יהודית (רוּבה)
א. הנה ההמנון החביב שלנו..:
כל עוד בלבב פנימה (אה, רק בלבב פנימה.. וזהו!)
נפש יהודי הומיה
ולפאתי מזרח קדימה (קדימה.. סתם.. חח..)
עין לציון צופיה (שניה, אנחנו לא כבר פה?!)
עוד לא אבדה תקוותינו (רק תקווה, לא מוזכר פה שום דבר מעבר לזה.. מה עם עשייה?)
התקווה בת שנות אלפיים
להיות עם חופשי בארצינו (מצטערת, אבל מזמן יכולנו להיות עם חופשי בארצינו.. הבעיה היא שמגרשים יהודים במקום ערבים..)
ארץ ציון ירושלם
ב. רב המדינה בעד הרשעים..
אז מה אנחנו עושים עם זה שאנחנו שואפים? חרם על המדינה???
המדינה היא סיעתא דשמיא ענקית! הקב"ה עשה לנו ניסים שלא היו מעולם, אפילו האנשים הכי פחות מאמינים לא יכלו להתעלם מזה.... הקב"ה לא עושה ניסים למשו שהוא לא מסכים איתו, משמע המדינה היא בהסכמה מלאה.... זה סתם הערה... הממשלה, היא מתחלפת, ולכן היא לא מעידה כלום על המדינה, כשאנחנו מזדהים או לא מזדהים עם המדינה זה לא אומר כלום על דעתנו לגבי השלטון... עוד הערה קטנה, ולא חשובה, פשוט דיברו על זה...
עד לפה, לא חשוב, מצידי אל תקראו,
לגבי ההמנון מעולם לא הסכמנו עם "התקווה", כמו שרשמתי למעלה, כשהרב זצ"ל ראה את התקווה, הוא ישר כתב על זה תגובה.. (אני לא אהרוס לעצמי, תכנסו להודעה "במיוחד בשבילך (הרב זצ"ל)" ותקראו...)
לעמוד או לא, זה תלוי בסיטואציה, בכיתה, כשכולם מסביבנו מבינים למה אנחנו לא עומדים, אפשר לשבת, ולא צריך לשים על אילו שמנסים להעיר...
אבל נגיד בטקס ממלכתי, או כשמייצגים משו (תנועת נוער, או כשמייצגים את הדתיים, כשכולם מסביב חילוניים) צריך לעמוד, כדי לא לחלל את ה'! אבל אין צורך לשיר...
אני אישית, מעולם לא שרתי התקווה בתור שיר קודש... (במסדר בסניף, שרים בדום את ההמנון של התנועה, ואת אני מאמין, אח"כ שרים התקווה, ואני כבר מחייך ולא עומד דום...) אבל שרתי, כי אני (בסניף) מהווה דוגמא אישית (לחניכים, בתור מדריך, ולשעבר גם קומונר), אבל מי שלא מהווה דוגמא אישית, וחושב שלא צריך לשיר... יש לו על מי לסמוך.... 
מה עוד התווכחתם? קיצ'ר, תכנסו ל"במיוחד בשבילך (הרב זצ"ל)" אם אתם רוצים לדעת מה ההמנון שלנו....
חיימעולים, סליחה שזה ארוך, וסליחה עוד יותר שלא כתבתי פה כלום... (אם היה כתוב פה משו, לפחות זה היה מפצה על האורך...)
אם החברה מסביבך צריכים דוגמא אישית של לא לעמוד, אז אסור לעמוד!
אבל צריך לחשוב מזה אומר שלא עומדים בהמנון, זה אומר שהמנון זה דבר שאפשר לזלזל בו... (איזה מגניב לכתוב לזלזל, תנסו... לזלזלזלזלזלזלזלזל....)
קיצ'ר, צריך לראות בראיה כוללת, לפעמים באמת הדוגמא האישית צריכה להיות שיושבים... כל מקרה לגופו...
אבל, כשאת מייצגת את הסניף, בטקס ממלכתי,(או שכונתי, או מועצתי מקומיתי) (או כשאת מייצגת את הדת) אז חובה לעמוד, ולשיר/לשתוק, אבל לא לדבר...
קודם כל, אפחד פה לא באמת יודע להגיד מזה ממלכתי.... אבל אני אנסה:
"ממלכתי" זה אדם שחוקי המדינה (או המלכות, וזה לא רק בארץ, אלא בכל מקום) עומדים בראש מעיינותיו, ולכן למשל, הוא לא חוצה בשבת באדום, כי "חק זה חק"... או שלמשל הוא לא חוסם כבישים כי זה מפריע לסדר הציבורי, וזה נגד חוקי המדינה.... וכד'...
אני לא ממלכתי, כי למשל, אני כן חוצה באדום, ולא רק בשבת... ואני לא שם על שום חוק של המדינה יותר מדי, אלא א"כ התורה אוסרת עלי, או שאין לי סיבה באמת להפר אותו...
ולמשל, אני לא עומד, ולא שר את התקווה כשאני לא מייצג משו, בטח לא כשאני לבד/עם אנשים שבדעות שלי.... או שמבינים אותם...
אמנם בפורום די יצאתי עד עכשיו ממלכתי... אבל זה בגלל שאני יודע לייצג כל צד... אלא א"כ אני ממש לא מסכים איתו, ואז אני מייצג אותו בציניות....
זהו, אני פה, ומצטער לאכזב אותך, ורד, אני לא עומד בתקווה... חיימאכזבים, הא?
חיימעניינים, תודו, ושיהיה חיימעולים! (אפילו שכמה כבר יכוליות יותר טוב? עכשיו מצוין! פשוט צריך לפתוח תעיניים...)
אבל זה לא קשור לישל"צ... לצערנו, אפילו בישל"צ יש ממלכתים, אבל יום יבוא, וכל עמ"י יהיו פנאטים, ואז יבוא משיח, ויבנה ביהמ"ק.... סתם, אני לא כ"כ פנאט.....
(חבר שלי נהג לומר, "אחרי ההתנתקות, המלחמה הבאה שלנו תהיה בממלכתים"....)
אני פשוט לא אוהב להיות כפוי טובה, זהו... אני לא (ח"ו
) ממלכתי....
בכמה שעות כבר כ"כ הרבה הודעות.. חחחחחחחחחחחחחחחח!!
אגב - כן. אני עומדת ושרה בראש מורם, כי אנ'לא שמה על הרשעים שבמדינה המושחתת שלנו! אני שרה לעם יהודי גאה בארץ ישראל השלמה, ואם הייתי יכולה הייתי מתייצבת מול כל הממשלה ומודיעה להם דוגרי וחד משמעית: "אנ'לא סובלת אתכם, ואין לי מושג איך אתם לא נופלים בגלל הראש הנפוח שלכם. עכשיו תזיזו ת'זהו שלכם, ועופו לי מהעיניים!!!!!!"
חוצמיזה - ממלכתי זה מי שאוהב את החיילים למרות הגירוש, ולא ממלכתי זה מי שהוא ההפך, ואני לא ממלכתית ב-כלל!!!
תמיד נכנסים לכותרת כזו....
ממלכתי הוא לא אחד שאוהב את החיילים למרות הגירוש, כבר ניסיתי להסביר מזה ממלכתי... תחפשו...
אני אוהב את החיילים, כי לא באשמתם הם פינו, ושלא תבינו לא נכון, במהלך הגירוש אני אנסה למנוע מהם להזיז את הנחיר הימני כדי לפנות, אבל אחרי או לפני אין לי שום דבר נגדם...
חוצמזה שאני לא יודע (כשאני רואה חייל) אם הוא היה או לא היה בעקירה, ולכן אסור לי לשנוא אותו סתם! (נכון, קצת קשה לי לראות חיילים, זה עושה לי רע, אבל לא נגד אותו אדם, אלא נגד מה שהוא לובש...)
הגבתי עוד איזה מיליון הודעות בשרשור הזה, בגלל זה לא מפורט פה...
וכן, אני מישל"צ, לפחות הייתי מישל"צ.... עכשיו אני שם רק כדי להשלים בגרויות....
חיימעולים.
ראשי כל המערכות, כרגע, הם די דבילים... אבל זה לא פוגם באיכות המדינה! כשהצדוקים שלטו בבית המקדש, הוא עדיין היה בית מקדש, וכן, זה מאד דומה....
יש אנשיםשמאוד אכפת להם לא ליהיות במקום מעורב...
כמוני...
אני יושב, ולא שר, ולא בגלל שאני נגד המדינה, פשוט אני לא מסכים עם השיר הזה, וכמו שכבר כתבו, אני לא עומד ב"יונתן הקטן", מבחינתי, אין לשיר הזה משמעות של "המנון", המדינה היא קודש, ואם ההמנון היה מה שהוא היה אמור להיות הייתי שר אותו ועומד בו!
ההמנון, למי שלא יודע, היה אמור ליות "שיר המעלות, בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחולמים..."
אגב, הגבתי בתוך השרשור עוד איזה חצי מיליארד הודעות, אז אני לא אכתוב אותם פה, כדי שתכנסו אליהם....
חיימעולים! מקווה שלא תתאכזבי יותר מדי מהתשובה שלי...
אחרי הכל באתי לשמח, לא לדכא.....
חעחע חעזרהעעע.....
(איזה מעצבן זה להיכנס להודעה, ולראות שבפנים כתוב רק חחח, או משו כזה.....)
לא כ"כ שאלו אותי אם להיות... אני מייצג את הסניף, ולכן אפילו אם אני לא אוהב, אני חייב להיות...
אבל לעצם השאלה, אני אפעם לא אוהב להיות עצוב, והטקסים האלה מכניסים לדיכאון.... אבל מאותה סיבה אני גם לא אוהב את ט' באב....
אבל חשבתי שאתה כן עומד.. חיחי..
וזה באמת היה ארוך ומייגע אבל מעניין ואני מסכימה עם מה שאמרת.. כל הכבוד לי חח..
ואגב, סתם רציתי להתעניין ולהביע דעה, לא באתי לשכנע אף אחד.. (למי שתהה לעצמו..)
ועוד משו-היינו בשבת עמ"י בת"א ויש שם אנשים פשוט מפ-חי-דים!! אבל היה מעולה.. עשינו עונג בכיכר משהו והצטרפו אלינו אנשים שעברו שם.. והלכנו לים בלי רשות.. חחחחח!!
מכירים שבא לכם לצעוק, ואתם לוקחים אוויר והאוויר פשוט יוצא בחזרה כי לא מעיזים לצעוק? ככה.
אז אני אצעק בכתב-
אאאאאאאאאאאאאאאאאאהההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וגם אר"צ הסביר..
אם לא הבנת.. אז זה אני פה שלא ברורה כנראה..
ואני לא באה לשכנע אף אחד, רק להביע דעה ולשמוע דעות..
ופחדתי שאנשים יתעצבנו על זה שאני יושבת...
אני הייתי היחידה...
שנה שעברה קבלתי המון צעקות למרות שלא הכרתי אפחד..
סתם, הכותרת לא מביעה כלום.....
במקור, ל"חילוניים" קראו "חופשיים"....
בגלל זה בהמנון כתוב חופשי... לא חופשי מצד העולם, אלא חופשי מתורה ומצוות....
וזה ממש לא מטרתנו... לא בחיים, ולא בזה שבאנו לארץ.....
מי שרוצה לדעת למה באנו לארץ, שיקרא את "לעד חיה בלבבנו"....
חיימעולים
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>