דילמה אקטואליתאוסנת
הבן של ח"כ לשעבר אברהם הירשזון, שחשוד בשימוש בכספים לא־לו - בכה (כן כן) היום בפני בית המשפט, שאם יכניסו את אביו לכלא - הוא ימות.

השאלה היא -
האם את/ה בתור כבוד בית המשפט, היית מקל בעונש עקב הצהרה כזאת?

אתגר:
האם בכלל יש מקום להשמיע "עדות אופי" ("הוא מאוד עזר לאשתו כשהיתה חולה", למרות שאין לזה קשר לקבלת שוחד) הגובה רחמים - בבית המשפט?

בקיצור:
האם בגלל הצהרה: "הוא ימות אם יהיה בכלא", נוותר לפושע על הכלא?
סורי לא מבינה באקטואליה....עין שלישית
איזה מייבשת אני..
חח...
.....זלמן לוי
דבר ראשון: אסור לתת לרגש להשתלט עלינו.
דבר שני: אחרי שנגמר המשפט כמו שצריך, צריך לבדוק איך אפשר לעזור לו במצב שהוא נמצא.
על  דוד המלך מספרים שכאשר היה בא אליו למשפט עני ועשיר, והעני היה חייב כסף לעשיר הוא לא היה מרחםעל העני בגלל שלא אין כסף,ולעשיר יש הרבה. הוא היה דן אות כמו שצריך, ורק אחרי המשפט הוא היה עוזר לעני ע"י מתן צדקה.
קודם צריך לעשות משפט ורק אח"כ לרדוף חסד.
בצדק תשפוט עמיתך.פגזניקית גאה!
אני עם זלמן לוי.
לשפוט בצדק, ובלי קשר-- לברר איך אפשר לעזור לבן, עם ייעוץ פסיגולוכי או משו כזה.

שמעתי על זה פעם משהו יפה-הסנה-בוער
לה"ו.
כשאומרים כשבנאדם נפטר על ה' "ברוך דיין האמת"-
מה מתכוונים בזה? יש גם שופטי אמת צדיקים שכן שופטים נכון!
אז זהו, שכשה' הורג אדם- הוא הורג בידיעה שלכולם יש את הכוחות המתאימים להתמודד עם זה- האשה, הילדים, החברים, בעבודה, וכו'.
אבל-
אנחנו בני אדם. וכשהשופט שופט הוא לא יודע בדיוק את כל הצדדים.
לכן הוא צריך לשפוט בלי רגש,
ואז באמת אחרי המשפט לנסות לעזור.
יש קטע של לחפש זכויותאלישע בן אבויה
בס"ד

בכל אופן, כיוון שהרעיון כאן הוא העונש, ולאו דווקא הרחקה מהציבור, אולי אפשר לנסות לעשות משהו אחר. (אני ממש לא מבין בשיטות ענישה, אבל בטח יש משהו..)
יש לי שאלה אחרת...זלמן לוי
איך להתיחס לעברות של ראשי האומה (שרים\ ראשי ממשלה\ נשיאים)?

מצד אחד צריך לעשות להם משפט כמו שצריך וזה יראה לעם שאפילו הם כשעוברים על החוק מקבלם עונש ושלא כל כך משתלם.
אבל מצד שני, זה בזיון לאומה שראש ממשלה או הנשיא שלה יושבים בכלא... אולי עדיף להעביר את זה בשקט שלא יהיה בזיון (כמובן לא לתת להם לעשות כל מה שרוצים, מדובר לעשות את המשפט \החקירות וכו' בשקט, ולתת להם עונשים אחרים, הרי בכל זאת יש הבדל בין ראש ממשלה ושר לשאר הפושעים שנמצאים בכלא...).

מה אתם אומרים?
זאת באמת שאלה.אוסנת
אולי, למרות שזה נשמע לא הוגן -
להעניש לא בצורה של כלא (קנס רב, פנסיה, אפשרות להרצות, תפקידים ציבוריים) אחרי סיום התפקיד.
בכל מקרה, צריך תיאורטית לכפות על התקשורת לסתום.
נראה לי שזה בזיון הרבה יותר גדולאלישע בן אבויה
בס"ד

שמישהו 'גבוה' עושה עבירה, וכולם שותקים.
ברור שזה בזיון....זלמן לוי
אבל תחשוב אזיה בזיון ניהיה לנו בעולם כאשר מפרסמים את זה? לפעמים כדי להשתיק, ולעניש בצורה שקטה. זה לא יצור פרסום - וגם לא בזיון.
כיהודי מאמין לא ידוע לי על נכונות ענישת הכליאהאפחד
כעונש קולקטיבי (או בכלל).
ובכל אופן - ועדיין בהסתמכות על דרך בניית-חברה-מתוקנת של התורה (או שאפשר לטעון שעניין ענישת בי"ד-של-מטה לא קשור מיסודו ל"שמירה על חברה מתוקנת" במובן המודרני - צ"ע) - "עונש" לא צריך להקבע בצורה פרטנית אלא שרירותית, כלפי העבירה עצמה ולא העובר.
(ובמקרה הספציפי הזה, שהטענה היא שהעונש הקל (כליאה) יגרום למצב של פיקוח-נפש - מן הסתם פשיטא שיש מקום להקל, לא מסיבות "הומניטריות" אלא מדין פיקוח נפש)

לסיכומו של דבר ובמילים אחרות - זו באמת שאלה הלכתית. כדי "להסב" את הגיון-ההלכה (=שכדי לרדת לעומקו צריך להיות פוסק) לדרך השפיטה המודרנית.

*כל הנ"ל הוא על פי מיעוט הבנתי וידיעתי בהגיון הפסיקה הדתית ומהותה.
אתה לא מכיר כליאה?אלישע בן אבויה
בס"ד

תעשה חיפוש בעזרת פרוייקט השו"ת או משהו כזה 'כונסין אותו לכיפה' - אני בטוח שתמצא כמה..
אולי הוא מתכווןאוסנת
שיש עבד עברי.
לא כל עבריין צעיר נכנס לכלא...
חחחחחח...אנונימי (פותח)
??????????????????
!!!!!!!
לערוך מבחן בוזגלו!זית שמן ודבש
...הרב אמזלג
זה לא שאני לא ככה, אבל נראה לי שאנשים אומרים שצריך לעשות משפט צדק וכו'... כי הם באים בגישה שלילית על הירשזון... אם למשל היו שואלים אותה שאלה על כצ'לה (למשל!!!) אני כמעט בטוח שהתשובה היתה שונה...
^^^אוסנתאחרונה
כמובן.
הציבור שלנו יודע להיות נחמד למקורביו.
כצל'ה זאת דוגמא טובה (לא שהוא עשה משהו, אבל הוא בהחלט אתרוג במגזרנו).

ברוך השב.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך