קשה כבר להורים לארח אותנו... והם אומרים זאת.. לגיטימי להיפגעוואוו
ב"ה יש לנו 6 ילדים, וזה מקשה על הורינו לארח אותנו לשבתות. אז אנחנו בכלל לא מתארחים. דא עקא שיש איזו שמחה במשפחה בשבת בצד של בעלי, וגם השנה ה" תור" של הוריי שנהיה אצלם בפסח. כולם אומרים במפורש/משדרים שקשה להם הרעש והבלגן והם חוששים מלארח אותנו. זה מאוד פוגע. הכי מתבקש זה להגיד להם שאם זה כ"כ מפריע ואנחנו לא רצויים אז לא נבוא. מצד שני לא רוצה לפגוע בהם כי אמנם אומרים שקשה אך רוצים שנביא ומתאמצים בשביל זה, להתאים את התנאים.. מה כדאי לעשות? אם נתארח ארגיש לא בנוח, שאנחנו מקשים.. כמובן נשתדל לא להעמיס.. אבל עדיין מרגישה פגועה מזה שזה נאמר במפורש. האם לבוא כדי לשמח את ההורים ולהבליג על התחושה הרעה?
הכי טוב פסח בביתמופאסה
האם להיות במצרים ביציאת מצרים?

תגידי להורים שאתם ב''ה משפחה גדולה ואוהבים פסח בבית, כל ילד מקבל את היחס שלו בנחת ובשלוה וכו' תמציאי איזה תירוץ יפה והכל יבוא על מקומו בשלום...
זה נורמלי שקשה למבוגרים רעש של ילדיםכלה נאה
נכון שזה פוגע. חוששים לארח אותכם?
הילדים שלך שובבים?

השאלה אם הם אומרים את זה כדי שתבינו ולא תבואו.
אני לא הייתי הולכת.
הייתי אומרת להם שאת מבינה אותם שקשה להם כי אתם כבר מישפחה גדולה. לכן השנה נעשה בבית.
ואם הם מאוד רוצים שתבואו תשקלי זאת שוב.

אצלי זה שחמותי אומרת שקשה לה. ופתאום את שומעת שאת הבנות שלה לא קשה לה להזמין.
והילדים שלי שקטים ועדינים והבנים של הבנות שובבים.
וזה פוגע...

הילדים שלי לא שובבים מעבר לרגיל. ו אני מבינה שקשה להםוואוו
עבר עריכה על ידי וואוו בתאריך כ"א בשבט תשע"ט 09:50
אבל פעם ב.. אולי תארחו אותנו בשמחה..? ותקבלו אותנו ואת העובדה שילדים משתוללים ורועשים? לא ברמה של לשבור ולהרוס ... רק רעש וקצת מריבות... באמת כך.. חבל לי וכואב לי על כך.. מרגישה לא רצויה
אממ~nhykb~
מצד אחד מבינה את הפגיעה.. מצד שני זה לגיטימי וזה באמת שלב בחיים שמתחילים להתארח פחות כי זה גדול על אחרים וגם לפעמים עליכם (אני משערת).
אפשר להחליט על כמה מועדים ספציפיים בהם עושים שבת או חג יחד בידיעה שלא יהיה הכי פשוט אבל עושים את זה כי רוצים ואוהבים. ובמקביל לארח יותר את ההורים אצלכם..
אנחנו בשמחה מארחים אותם אצלנו...וואוו
אבל בפסח ובשמחה המשפחתית זה לא מתקיים אצלם. לא יכולים אצלנו, עש עוד בני משפחה בעניין, ואנחנו גרים רחוק... גם אני סבורה שכל צד צריך להתגמש, דהיינו אנחנו נתאמץ להרגיע את הילדים, ולתת הרגשה טובה למארחים, ולהשאיר מסודר ונקי ולא להעמיס, אבל אני סבורה שעם כל הכבוד, על המארחים גם לתת תחושה טובה של שמחה באירוח, ולא כמה קשה להם ...
צודקת. זה פוגעכלה נאה
לא יודעת איך את הולכת עם הרגשה כזאת?
אני הייתי מעדיפה לעשות בבית.
פסח זה כיף לעשות בבית.
אני אומרת לך רק שלוש שנים אחרונות התחלתי לעשות בבית מתוך 22 שנה.
וגם עם 6 ילדים.

אבל הם לא חייבים לארחסוסה אדומה
הם הזמינו אתכם?
כל עוד הם לא הזמינו אתכם, הגיוני שתרגישי שזה מקשה עליהם בלי שיתאמצו לתת לך הרגשה טובה. כנראה שזה ממש ממש מקשה עליהם - אל תיפגעי מזה, זה לא אישי.
אתם משפחה גדולה ב"ה, הגיע הזמן שתעשו ליל הסדר בבית ואם בא לכם תזמינו אורחים
כדאי לדבר איתם.ד.

לומר, שאת מבינה שקצת קשה להם עם הילדים הקטנים - ושמצד שני הם רוצים שתבואו, אז שיגידו מה הכי נוח, ואתם תקבלו בהבנה וברצון.

ו - אין מה להיפגע. הרי זה לא כי משהו לא בסדר אצלכם. את רואה, שאוהבים ומעוניינים בכל זאת איכשהו שתהיו. כנראה הם בשלב ששישה לידים צעירים, קשה להם לארח.. זה קורה. יש כאלה שיכלו לגדל מספר כזה של ילדים בעצמם, אבל בגיל מבוגר יותר זה קשה להם. יש כאלה שלא.

אז קחו את זה בהבנה, באהבה, ובתור הזדמנות לכיבוד הורים. תעשו איזה "תיאום ציפיות".

אולי עדיף להםשתגיעו מידי פעם לביקור קצר יותר. לא בשבת. וכד'.

תודה לכולם בינתיים! שוב, אני מבינה שקשהוואוו
אבל לא כל מה שחושבים יש להגיד בקול רם... חמותי אמרה משפט כזה, שחמי בפאניקה לקראת השבת שנגיע, כי הוא צריך לישון בלילה (עבר ניתוח לב לפני חצי שנה, ועובד קשה...) וחושש.. ושישה ילדים זה יותר מדי כולנו בבית אחד.. אז היא מצאה דירה בבניין שלה והיא תישן שם עם חלק מהילדים. מה אני אגיד. נפגעתי. המארח שלי בפאניקה מלארח אותי!! היה אפשר לוותר על האמירה הזאת. אמרתי לה, אם זה כל כך קשה, אז אולי לא נבוא .. והיא לא רצתה את זה. ולזכותה ייאמר שמנסה למצוא פתרון אבל אני בתחושה מאוד רעה. ואי אפשר לוותר על השבת כי זו שמחה משפחתית, לא שבת "רגילה".
לא...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ב בשבט תשע"ט 01:03

אדרבה, אם אמרה כי הוא צריך לישון בלילה - זה מסביר את הענין..

יש כאלה שאצלם שינה רגישה - וזה ממש נורא עבורם אם לא יכולים לישון כהוגן.

מתוך הסגנון, זה נראה שהיא מרגישה קרבה אלייך - ופשוט שיתפה אותך בבעיה. 

זה לא כמו סתם מארח שאומר "בפניקה שתגיעו"...  היא מרגישה איתך משפחה, משתפת.

ובאמת, הפיתרון של דירה קרובה זה הכי טוב. שקט בלילה - וגם ביום אפשר לזוז כשמרגישים שכבר יותר מדי..

העיקר, לעשות "רברס" בראש ולהשתחרר מההרגשה של הפגיעה האישית.

לדעתי, אין בכך אפילו מקצת מזה - למרות שניתן להבין את התחושה הראשונית.

[רק כעת ראיתי מה שהוספת שעבר ניתוח לב... נו, אז ברור לגמרי. ממש לא שייך להיעלב. שני לחלוטין את נקודת המבט - ותרגישי טוב יותר]

אם הוא אחרי ניתוח לב ובכל זאת עובד קשה - זה סביר ביותרהסטורי
ואם היא לא אומרת 'אל תבואו' אלא מתאמצת למצוא פתרונות - זה אומר שהיא מאוד רוצה שתבאו ומאוד אוהבת אתכם.

סליחה על חוסר ההכלה, את צריכה להעריך מאוד וממש אין סיבה להיפגע.

לגבי זה שאומרים בקול - עדיף להגיד מלעשות הצגות שהכל בסדר ויום אחד זה יתפוצץ.
לחמותך יש שמחהכותבת המחקר

בעלה חולה והוא בתקופה קשה פיזית. קשה לא פחות מלידה. מהמחלה שלו מתים. אולי את לא יודעת.

אכפת לה מהשינה שלו, היא צודקת ב-100%.

אני בהלם שהיא הציעה לישון עם הילדים שלכם בדירה שהשיגה.

כלומר, האשה שעל כתפיה ארגון האירוע,

בעלה לא בכושר כדי לעזור לה,

גם לא תישן בלילה כמו שצריך, כי פרינססה צריכה פרטיות עם הבן היקר ושהאמא תקרע את עצמה ותקום עייפה וגמורה.

בעצם הרעיון המקורי היה לשמח את המשפחה החוגגת אבל לא חשוב אם האמא שגדלה כל השנים גם תזכה להנות המשמחה, העיקר שהכלה תהיה מרוצה. 

ומזה הכלה נעלבת ואומרת:"אז אם קשה לכם לארח, אולי עדיף שלא נבוא."

לא פרינססהסודית
אלא זוג שמגדל 6 ילדים בלי עזרה מאף צד.
ומה שכואב לה זו ההרגשה שהם לא רצויים, שהם מעמסה, שלא מתגעגעים לראות את הילדים וכמה הם גדלו.
נכון שלא שייך בכלל שהסבתא תישן עם הנכדים בדירה אלא שני ההורים ישנו שם עם ששת ילדהם- גם אם זה לא נוח.

וברור שנעים לבא להתפנק אצל ההורים, אבל בשבת של חגיגה זה הזמן הכי לא מתאים לפינוקים.

הבעיה כנראה שלא כל כך ממהרים להזמין ( בשני הצדדים) גם בסתם שבתות, כי קשה לארח. אולי צריך לעבור למתכונת של ביקור יומי בסתם יום בלי ציפיות לאירוח, ובאים כדי להנות מהמשפחה ולחזק את הקשר
סליחה שאני שואלתאני123
למה אתם מצפים לקבל עזרה?..
את תיעלבי..

ולמה את מתכוונת עזרה?

להוציא ילדים מהגנים?

בייביסיטר?
למה להעלב?סודית
יש משפחות שמאד מקובל שההורים עוזרים ויש שלא.
זה תלוי בהורים, בכוחות, יש סבים וסבתות שמאד משקיעים בקשר עם הנכדים, וזה מקל על ההורים.

ברור שכשגרים רחוק זה הרבה יותר מסובך טכנית וברור שההורים מתבגרים וזה נהיה יותר קשה. אבל הרצון שאם כבר באתם, שישמחו בזה נראה לי מאד טבעי, לא?
אני חושבת שאת קצת מגזימהאביגיל.
מחילה, שישה ילדים שעושים "רק רעש וקצת מריבות" למשך שבת שלמה אצל זוג מבוגר שמתמודד גם עם החלמה מניתוח לב... זה נשמע כמו סיוט. ואני מעריצה את חמיך וחמותך שהצליחו להחזיק מעמד עד עכשיו
לדעתיאמא ל6 מקסימים
בשלב כזה של החיים לגיטימי לגמרי לעשות שבתות וחגים בבית.
6 ילדים זה כבר משפחה גדולה, מתי תתחילו לעשות ליל סדר בבית?
לגמרי צודקים ההורים שקשה לארח אתכם, איך לכם לא קשה להתארח?
וסליחה על הציניות, אבל הם כנראה אמרו לכם בדוגריות שקשה להם, כי לא הבנתם את זה לבד...
לבקר אפשר לבוא יום אחד בחול המועד (השנה יש שבוע שלם), וללכת הביתה באותו יום. ככה לא מקשים עליהם יותר מידי, וגם מבקרים ומכבדים וכו'
למה זה פוגע??+mp8
לא מובן שלאנשים מבוגרים קשה לארח משפחה גדולה??
להורים חייב תמיד שיהיו מצבורי כח בלתי נגמרים???

בפרט אם מדובר באנשים לא בריאים...

חושבת שלקחת את זה בלי פרופורציה.
אפילו לצעירים קשה לארח משפחה עם שישה ילדים. באופן טבעי זה המון טירחה, המון מצעים, המון בלגן, המון אוכל. - למה זה כל כך פוגע אם אומרים לך שזה קשה??
במחילה מכבוד כולכם, רק להבהיר, אנחנו נאלצים להצארחוואוו
כי יש אירוע משפחתי באותה שבת בצד שלהם. זה לא שבאתי להתעלק.ולגבי פסח, צד אחד בשמחה בא אחינו לליל הסדר וכבר עשיני, והצד השניי רוצה אצלו. אז בבקשה אל תחשבו שאנחנו מחםשים להתארח ולנצל. מדובר בפעמים בודדות במהלך השנה.
אם לא נאה לך האירוח אצל חמותך, ואתם צריכים ליסוע כי יש אירועאביגיל.
תמצאו דירה באזור ותארחו את עצמכם.
הבאתם שישה ילדים, אתם לא מסוגלים לארגן שבת במקום אחר לבד?
רציני? את רוצה שהיא תתלה שלט דרוש בית לשבת בבניין?מטפחת לבנה

איך תמצא תבקש מהשכנים שהיא לא מכירה?

לא שאני הייתי עושה כזה דברחותמת+

אבל אצלינו בבנין יש הרבה פעמים מודעה שמחפשים דירה באזור ואם מישהו יכול לתת/להשכיר במחיר נמוך נא להתקשר ל---

וזה לא שכנים תולים את המודעה.

באיזורים דתיים לא כזה קשה למצואאביגיל.
ובמידה וזה אזור לא דתי- אפשר להתייעץ עם בעלי האירוע.
וכמו שכתבתי, לאנשים מבוגרים הדבר הזה לא אמור להיות מסובך מידי. אולי מציק, אבל ממש לא בלתי אפשר.
אין מה להיעלבאביגיל.
באזור שלנו, כבר סביב השלב של ארבעה ילדים מפסיקים ליסוע לסבא וסבתא ובמקום זה מארחים אותם בבית.
זה באמת לא פשוט לארח שמונה אנשים כששישה מהם ילדים ונוער.. ולמבוגרים עוד יותר קשה.
אולי עם שישה ילדים, הגיע הזמן לעשות סדר בבית?הסטורי
בלי קשר לקושי של ההורים שהוא סביר מציאותית.

הרבה פעמים לעשות סדר בבית יותר מתאים, הקצב שלכם, הדגשים שמתאימים לילדים שלכם.
ואולי אפילו זה השלב שאתם תזמינו את ההורים אליכם.
הם לא רוצים לבוא! קשה להם הנסיעה ווואוו
המיטה שלא שלהם.
וואי אני ממש מבינה אותך. זה באמת פוגעפומה
את מנסה להיות מאה אחוז, להציע שלא תגיעו, מארחת אותם.. והם משדרים ואומרים שאתם נטל.. זה לא נעים ופוגע! מה הם רוצים? שתחביאי ילדים בבית? אם הם רוצים לארח אתכם, שיעשו את זה מכל הלב.. התחושה שלך מובנת לגמרי
תודה!! הייתי צריכה גם תגובה כזאת! שמבינה אותי.וואוו
אולי כדאי להשיג דירה באזור.. אפילו שאתם תמצאו את הדירה..אורחת לרגע....
ככה תהיה לכם פרטיות שתוכלו להשתחרר בה.
זה ממש לא נכון..ד.

היא לא "מארחת אותם", כי קשה להם (להורים) להגיע.

היא אכן הציעה שלא יגיעו לאירוע אם זה קשה - אבל ההורים כן רוצים שיגיעו, ומסבירים את החשש של האבא שמא לא יוכל לישון בלילה, כאדם שעבר ניתוח לב ועובד קשה.

נכון שממבט ראשון, אפשר לקבל תחושה של "לא רוצים אותנו".. ואפשר להבין תחושה ראשונית כזו שחולפת לרגע. אבל צריך להשליט את השכל. הרי הם מפורש אומרים שרוצים, ומסבירים את הקושי ומחפשים פתרונות. אז צריך לצאת מההיעלבות האישית.

ומה זה "שיעשו את זה מכל הלב"... הם באמת מארחים מכל הלב. יש קושי אובייקטיבי.

מסכימה. זה פוגע.נקודה טובה
מרגישה את הצער שלך אבל צריך לשנותסודית
להפגע ולבוא כרגיל עם ו ילדים ב"ה בריאים ושובבים זה אומר שאת לא תהני כי את מרגישה שלא שמחים לארח והם לא יהנו כי קשה להם עם הגיל והמחלות.
מה שאת צריכה זה מישהי שתגיד לך מילים טובות כמה הילדים שלך נהדרים וב"ה שזכית לכאלה אוצרות מתוקים.
ואחרי שהפגיעה תחלים להתחיל לחשוב איך ניתן להקל על ההורים, ככה שהאירוח לא יטריח כל כך.
) השנה קלטתי שזהו חייבים לעזור להורים להכין את הפסח, וכבר היום אני מתחילה לארגן ארון בבית שלנו- כדי שלקראת פסח אני אוכל להושיט כתף).
לחמותך כדאי להתקשר ולנגיד תודה על הפיתרון שהיא מצאה לישון בדירה השניה, שאת בעצמך תישני שם בשמחה עם הילדים ואת מאד מעריכה את המאמץ לארח למרות שחמיך חולה. לילדים צריך להסביר שהפעם סבא חולה וצריך להתנהג בשקט ולא לריב לידו.

ממקום של הבנה לקושי האמיתי , ומתוך שותפות במאמץ לארח, אני חושבת שתוכלו להנות ולא לבוא בלב חמוץ ופגוע.
רק שמחות
ובטוח הילדים שלך חמודים ושובבים וב"ה שהם בריאים ונמרצים
כמה דבריםניקיתוש
ראשית אני ממש מבינה אותך. זה לא נעים. אבל.... באמת כיום להורים מאד קשה.
מצפים מהם לעזור, לארח והם ממשיכים בחייהם, עובדים וכו'
לגבי חמותך, נשמע דווקא שהיא ממש שמחה לארח ולחמיך קשה. מכירה את זה מקרוב, ההורים שלי זה ככה. ואני רואה את אמא שלי נקרעת בין רצון להזמין ולהיות מוזמנת לבין אבי שרוצה שקט והסדר יום שלו.
אז נראה לי שהיא מרגישה טוב איתך וזה נפלא. היא אפילו מוכנה לישון במקום אחר עם הילדים שלך?? העיקר שיהיה שקט? או שלא הבנתי נכון.
לגבי השמחה, הם לא אשמים. תחפשו דירה באיזור.
זה לא חייב להיות כזה שחור ולבן.
ולגבי להתארח. אני לוקחת המון את הילדים לטייל שיהיו רגעים של שקט בבית. משתדלת לעזור, כלים וכו' מציעה להביא מצעים. זה תורם לתחושת אירוח כיפית.
תעשו בדיקה שבועיים לפני האירועהעני ממעש
אם מתאים, תגיעו
לא מתאים, תמצאו תירוץ ותשלחו דש חם
יהיה נעים יותר לכולם

לגבי השוטף, כנל. צאו מנק' הנחה שמגיעים פעם בשנה. לשבת הזו תאלתרו את כל הקומבינות בכדי שיעבור יחסית בשלום

בהצלחה. והאמת והשלום אהבו
אולי אתם תארחו אותם בחגים??מצפה להריון
אני עם 2 ילדים וקשה לי לנסוע איתם שבתות וחגים
תביני את ההורים שלכם, הם מבוגרים ולארח ולבשל ל8 נפשות זה לא קל
תתחילו אתם להזמין אליכם
מבינה את התסכול והאכזבה שלך, אני חושבת שעצם המפגש המשפחתיטוב ומטיב
עם המשפחה זה בעיקר מה שחסר לך, ולא הארוחות והיציאה מהבית לשם בילוי .
כנראה שיש לך צורך פנימי להרגיש *שייכות * למרות שב"ה זכית להקים משפחה.
את לא לבד יש הרבה הורים שמעדיפים את השקט. חברה לעבודה עם 4 ילדים נשואים פלוס ילדים, עושה שבתות רק עם בעלה לעיתים קרובות..
המבוגרים מחפשים שקט ורגיעה בסופ"ש , לדעתי יש בזה דבר חיובי הם לא נשחקים ושומרים על בריאות הנפש והגוף.

אני לא מבין ממה יש להיפגע בדיוק? העריכי את הכנות שיש להורייךבסדר גמור

הרבה אנשים משוועים לטיפה כנות ויושרה

אל תחפשי אישור שאת אהובה רצויה משום אדם גם לא מההוריםחן'
ההורים עייפים מלתת אין להם מאיפה לתת. אמרו מפורשות שלא מתאים, גם הורים שמעניקים ונותנים מזמנם לא תמיד הם רוצים. לפעמים מהסיבה כי כופים עליהם.
אחי גרוש עם 3 ילדים נוחת באופן קבוע כל שבת. לאחרונה אמא שלי לא מפסיקה לקטר כמה שלא מתאים לה וכמה קשה.
תחשבי אולי מנקודת מבט של הורים ואולי יקל מעלייך מעט את התחושה של דחויה או לא רצויה. (מה של נכון)
אני בטוחה שההורים ישמחו אם תבואו להתארח אבל בתנאים שלהם. אז תכבדי ותיזמי ביקור במהלך השבוע עם משפחתך ותפתיעי עם עוגה או כל דבר שיכול לשמח אותך. בכל זאת מדובר בהורים .
טוב, אשמח שנעצורנפה את הדיון מפני שיש פהוואוו
אנשים שפוגעים בי ובכלל לא מבינים את הסיטואציה. תודה לכל מי שכתב יפה.
ואללה באמת יש פה תגובות כאלהמופאסה
מי שרוצה לכפר על העוונות בשובבי''ם כדאי לו לשלוח פה הודעה ובטוח יהיה לו לכפרה
לגמרי לא מסכימה עם התגובות האלהחולת שוקולד
זה לא נעים לא להרגיש רצויים גם אם זה בצדק,
ואת בסהכ מציעב לארח או לא להגיע, אז אם מתעקשים שתבואו אפשר לעשות את זה אחרת
מבינה אותך ממש
תודה! שוב מבהירה. לא ביקשנו שוםוואוו
עזרה מההורים! ואנחהו באמת לא מתארחים ן. רק מארחים. גם לנו קשה להתארח. אז פעם בשנה לפסח או לאירוע משפחתי, אי אפשר לתת לנו הרגשה טובה? כן, גם אם קשה. לא כל מה שמרגישים צריך להגיד.
כל כך מבינה אותךהריון ולידה

זה ממש לא נעים לשמוע את זה בפנים

גם אני נפגעתי לא מעט פעמים מתגובות כאלה ותכלס בסוף באמת תפסתי מרחק

ואני עוד היה לי תקופה שהייתי בדכאון אחרי לידה והתגובות שקבלתי מאמא שלי - את בחרת להביא את הילד, בעיה שלך, תתמודדי.

זה היה כבר לפני לא מעט שנים ועדיין אני יכולה לבכות כשאני נזכרת בזה

כיום, שנים אחרי, היא פתאום לא מבינה למה אנחנו בקושי באים, היא לגמרי לא זוכרת איך היא התייחסה אלי אז...

תמיד אני אומרת לעצמי שהלואי ונזכור את זה כשנהיה אנחנו בעצמינו הורים מבוגרים ולא תמיד יהיה לנו כח לרעש שהנכדים מייצרים

מה שאת מספרת,ד.

זה פרופורציה אחרת לגמרי... באמת קשה מאד להבין..

אצלה זה לא אותו דבר. האמא שיתפה כנראה בצורה "טבעית" את החשש של האבא בגלל הצורך שלו בשינה בלילה.

צריך להבדיל: מה שנכתב בהודעה הראשונה, ש"כולם משדרים/אומרים מפורש שקשה להם.. חוששים לארח", שנשמע כמו תופעה "כללית" - זה באמת לא נעים. אפשר לגמרי להבין את תחושת הפגיעה; על אף שמן הסתם אם מדובר בהורים שרוצים את קרבתם - כנראה יש להם קושי סובייקטיבי, וזה עדיין לא נעים.

אבל מה שפורט אח"כ, שהאמא הסבירה שאביה חושש, אחרי שעבר התקף לב, והוא בפאניקה על השינה שלו, זה נראה אחרת.

במקרה כזה, צריך אחרי התחושה הראשונית - להגביר את השכל על הלב, להבין שכנראה רצתה רק לשתף, ולקחת קל יותר.

לא רק שזה טוב ליחס עם ההורים - גם יכול להקל על התחושה שלה עצמה. לא נעים להרגיש כאילו לא איכפת לפגוע בך..

גם לאמא שלי קשה לארחים...
והיא עושה את זה בשמחה ואנחנו עוד בלי ילדים כרגע.
אם לא נבוא זה יפגע בה מאוד הרבה יותר מהמאמץ שבאירוח.
מזכיר לי את סבתא שלי ז"ל, במשך כמה שנים הרגשתי לא בנוח כשבאתי לבקר והיא התאמצה בשבילי ןרצתה לעשות דברים אז המעטתי בביקורים.
והנה הגיע היום שנפטרה ואיתה הגיעה התחושה הרעה שלא ביקרתי מספיק ואנשים שאמרו שהרגישה בודדה...
מציעה לך לטובתך האישית לא לקחת באופן אישי תגובות לא מכילותטוב ומטיב
אני בטוחה *במיליון אחוז* שאין פה מישהו שרוצה לפגוע בך, הכוונות של כולם פה באות לתת לך נקודת מבט מזווית קצת שונה, ואולי הם חושבים שאת לא רואה את התמונה הנכונה בגלל שאת נמצאת במצב רגיש.
תנסי לדון אותם לכף זכות גם אם אולי טעו ולא עמדו בציפיות שלך.
אני בטוחה שאם היית מבקשת מהפורום רק תשובות מכילות חצי מהתגובות פה לא היו נכתבות.

תודה! גם מי שכתב בצורה לא נעימה, תודה על הזמחוואוו
שהקדיש לכתוב לי.
אולי להזמין אליכם?44444
שאלו, היא כתבה שהם לא רוצים.הסטורי
וואווו,אמא וגם

קראתי רק חלק מהתגובות אז אני מקווה שאינני חוזרת על עצמי.

אני חושבת שיש כאן 2 צדים.

1. התחושות הלא נעימות בעליל. לגיטימיות ויש להן מקום.

לא כיף להרגיש לא רצויים, לא כיף עוד יותר כשזה מגיע מההורים שהם הבית ומקור החום והבטחון...

2. פרקטית או שמא מציאותית- גם זה לא נעים אך צריך להכיר במציאות. עם השנים ההורים הגדולים שלנו מתבגרים ונחלישים.

אנחנו כבר לא ילד או זוג צעיר ואכן עם כל הרצון הטוב זה הופך עבורם ללא פשוט.

לפעמים זה ממש תהליך של מעבר שאנחנו צריכים לעשות, בין להיות במקום המוגן הבטוח והמקבל אצלם,

ללהפוך לכאלה שעומדים בכוחות עצמנו ולעיתים אפילו במקום שנותן להם- שבע"ה לא תדעו מסיבות טובות.

זוהי דרך העולם.

ומותר לכאוב גם את המצב הזה אפילו שהוא תקין ולגיטימי...

נשמע שכן עושים מאמצים עבורכם. תשתדלי להעריך אותם מול ההורים ולכאוב את הקושי מול מי שיכיל אותו...

תודה לך, תגובה יפהוואוו
לעניות דעתיה-מיוחדאחרונה

עם שישה ילדים אפשר בהחלט לעשות ליל סדר יפה ונחמד. במיוחד אם הם בגן ובבית ספר שהם מכירים שירים וסיפורים

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימוןאחרונה
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך