עזרה והתייעצות פרידה מפתיעה לאחר תקופה ארוכהאריאל 100
אהלן כולם..
הכרתי מישהי בפייסבוק.
עשיתי צעד ראשון והיא זרמה..מפה לשם יצאנו תקופה יחסית ארוכה..9 חודש..
היה לנו קשר מדהים כלכך..עברנו כלכך הרבה דברים,צברנו המון חוייות,אהבנו אחד את השני..באמת..!!אמרנו את זה גם אחד לשניה..היינו שמחים ומאושרים מאוד אחד בשני..ועל זה שזכינו להכיר בדרך לא דרך כלכך..פשוט היה לנו מקסים וכיף יחד.
לא היו לנו בעיות או דברים כאלה..וגם אם כן..צלחנו אותם ביחד..החברים סביבנו שמחו בקשר שלנו..בקיצור..היה קשר אוהב מיוחד וטוב..
ככל שהזמן התקדם ועבר התחלנו לדבר על העתיד על חתונה וחיים ביחד..וזה הרגיש לנו מאוד נכון והרגשנו מאוד שלמים עם זה ושלמים אחד עם השניה..אמרנו את זה אחד לשני..והקרובים אלינו הריחו שזה קרב ובא.ראינו אותנו ביחד.

לפני שבועיים..בלי שום התראה או סימן..היא החליטה והרגישה שצריך להיפרד.
לאחר כמה שיחות טלפון מרגשות! והודעות בינינו..נפגשנו והיא אמרה את מה שאמרה ונפרדנו..
התשובה שקיבלתי היתה "אני לא מרגישה שלימה עם זה" ו "הלב שלי מרגיש לי לא טוב.."
לא ידעתי מה לעשות?מאיפה זה בא פתאום?פשוט משום מקום..
כמה ימים לפני זה עוד עשינו שבת ביחד ובמוצאש יצאנו להופעה וגם תיכננו את המשך השבוע..פשוט הכל היה מושלם ורגיל..
אני סטודנט והיא התחילה פסיכומטרי לפני כמה ימים ..דיברנו גם על זה ושלא יהיה קל..אבל זה לא מנע מאיתנו משו..תמיד אמרנו שביחד נתגבר על הכל..גם על הלימודים ומה שמסביב..והמשכנו לדבר על העתיד ועל חתונה..
אני עצוב כלכך..קשה לי מאוד..אני לא מפסיק לחשוב על זה..
למה?מאיפה זה בא פתאום?מה היה לא בסדר?
באמת שהיה לנו טוב ביחד..!!
מה אפשר לעשות?איזה דרכים עוד יש?זה בגלל הפסיכומטרי?לחץ מהמסביב??מזה יכול להיות?איך פתאום הכל התהפך..ממש בין רגע..
אני אוהב אותה מאוד ומוכן לעשות הכל בשבילה ובשביל הקשר שלנו..היא חשובה לי מאוד..
תודה
וואו כמה שזה מתסכלמול שקיעה
הנפילות שאנחנו חווים מתסכלות עד שפשוט בא לבכות.. אני עצמי יחסית חדש בתחום הדייטים, ורק בתקופה האחרונה הפנמתי עד כמה המסע הזה קשה.. קשה מאוד..
אני לא יודע עד כמה אני יכול לייעץ לך, מבחינת הניסיון הקטן שיש לי לעומת שלך, אבל בכל זאת אנסה..
לענד זה יכול לנבוע משתי סיבות.
סיבה ראשונה זה כי היא גילתה עליך משהו/חששה תמיד מפני משהו ובתקופה האחרונה זה בא לידי ביטוי ביתר שאת. אם זאת האופציה הזאת קצת יהיה קשה להחזיר אותה כי משהו מרתיע אותה.. וכנראה שמאוד.. וכל עוד הגורם הזה לא יעלם היא ככל הנראה תירתע ולא תרצה לחזור.
האופציה השנייה זה שאולי היא חתכה בגלל עומס רגשי כלשהו, ובחיבור של הפסיכומטרי + לחץ מחתונה +
דברים בקשר ביניכם שאולי היא לא בטוחה בהם, וכו', נוצר לחץ רגשי שנורא הלחיץ אותה, והיא פשוט החליטה לחתוך...
אם זה המצב השני, לענד אם באמת תרצה שתחזרו להיות יחד, זה יכול לעבוד... פשוט תיתן לה עוד כמה שבועות של שקט, אל תשלח הודעות ואל תנסה לחזור.. תתן לה את הזמן, בשבילה, לעכל, להפנים וכו', ואחרי תקופה של שקט נפשי בשבילה (שאגב, יכולה מאוד גם להועיל לך), תנסה לשלוח הודעה/להרים טלפון ולנסות להחזיר אותה בעדינות ובחכמה.
ואם אתה אומר שהיה לכם כזה טוב יחד, יש סיכוי אפילו שהיא תיזום את זה.. הלוואי!
שיהיה בהצלחה!!

ותזכור תמיד שהדרך ארוכה, קשה, אבל בסוף, אם יגעת ומצאת, המתנה שתקבל תהיה שווה את הכל
שאלהאריאל 100
מה יכול להיות שהיא גילתה פתאום? אנחנו 9 חודש ביחד..
הכל פתוח אצלנו ובשיתוף..
אבל לחתוך ככה פתאום?יום אחרי היומולדת שלי ושבוע לפני היומולדת שלה..זה מוזר ממש..
דיברנו על העתיד כל הזמן וידענו שזה יהיה קשה ומלחיץ..אבל זה לא הפחיד אותנו..
ואם אני אתן לה כמה שבועות של שקט..היא לא תשכח ממני?אני פתאום אפול עליה אחרי תקופה?
מה הכוונה בעדינות ובחכמה?
הלוואי שהיא תיזום את זה..הלוואי..
תודה
אתן דוגמאמול שקיעה
אני הייתי פעם תקופה ארוכה בקשר עם בחורה שלא ככ מצאה חן בעיני מבחינה חיצונית. מלכתחילה חשבתי שהחיצוניות שלה לא כזאת תפריע לי ושאתרגל.. בסופו של דבר אחרי כמה זמן המחשבות שלי בקשר לזה לא השתפרו, לא התרגלתי, וזה עדיין הפריע לי, הבנתי שלא אצליח להסתדר איתה, והחלטתי לחתוך.
קורים מקרים כאלה שהמדוייט/ת נותן צ'אנס כמה חודשים לראות איך דברים מתקדמים, ובינתיים הוא/היא שומר את זה בלב. ואז אם לא חל שיפור הוא/היא פשוט חותך/ת..

ומה פתאום שהיא תשכח ממך! גם אם בסופו של דבר כל אחד מכם ימצא זיווג אחר אתם לא תשכחו אחת את השני! אחרי הכל זאת הייתה תקופה משמעותית מאוד עבורכם..
מה שכן, אתה צריך להיזהר כמו שאמרת 'לא ליפול עליה'. אלא לעשות את זה בעדינות ממש, בלי לחץ, לתת לה את הזמן שלה.. זה הכוונה 'בחכמה ובעדינות'.
תחשוב האם נכון לשתף אותה בהרגשה וברצון להבין מה הסיבה.אורח כלשהו
לא בהרגשה של 'אני איתך מתחתן', זה מדהים ומלחיץ.
בהרגשה של החוסר הבנה והכאב שבא ממנה.
ובאמת הרב צוקרמן אומר שאם זו אהבה-אתה תרצה שהיא תהיה עם מי שטוב לה איתו. ומהזוית הזו אפשר באמת לברר מי זה, ומאי חזית דמא דדיה סומק מדידך.
אולי היא מפחדת שתציע נישואים סביב היום הולדת שלה כי היא לא שלימה בכלל, כי יש לה פחדים מוסתרים?
באהבה גדולה ובהצלחה.
המשך 2אריאל 100
לא כלכך הבנתי למה אתה מתכוון..בכותרת ובתחילת התשובה..
אתה מתכוון שהיא צריכה להסביר כאילו מקרה?
כן זה אהבה..וטוב לנו ביחד..אמרנו את זה אחד לשניה ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השניה..ראינו את עצמנו ביחד בעתיד..טוב לנו אחד עם השניה..
מזתומרת אפשר לברר מיזה?איך?
היא לא מפחדת מהנישואים..אלא מהקשר..אבל למה?
כמו שאמרו: כרגע אתם לא חוזרים.אורח כלשהו
אבל כואב לך. ואם אתה רוצה להבין למה זה בסדר.
אבל תבין בתור חבר, תבין אותה. תשמע מה טוב לה ומה היה לא טוב לא כרגע, כחבר נטול נגיעה אישית. כאילו אתה לא רוצה לצאת איתה, או לפחות זה לא שיקול ,אתה מנסה להבין אותה.

וזה לא סותר את האהבה שלך, להבין שהיא לא רוצה בגלל משהו ולהבין מה באמת טוב לה, גם אם זה בלעדיך. זו האהבה עצמה.
תגובהאריאל 100

אבל כן היה לה טוב.היא אמרה את זה ושנינו ידענו את זה..

אבל איך פתאום?מקרה?

השאלה מה היה לה טוב גם חשובה מאוד.אורח כלשהו
יכול להיות שטוב לה כל עוד זה 'מחוץ לבית'.
יכול להיותשבאמת היה לה טוב ויש כאן לחץ מסיבה לא ידועה.
אם באמת היה לה טוב השאלה מה הפריע, בלי שתקח את זה בצורה אישית, מובנת מאוד.
וזה בסדר לומר נפגעתי, אבל עני לא שואל כדי שתפצי אוץי אלא כדיאורח כלשהו
ומעדיף להיות פגוע ומבין מאשר שישאר ככה.
אבל אתה גם יכול לחשוב האם נכון וטוב לכם שתשאל אותה. ואולי באמת כן, למרות שאולי לא.
אוהב אותך ומצטער איתך אחי!!
תגובהאריאל 100

אתה בעצם אומר לדבר איתה?

אני אומר שלגיטימי לדבר ולבקש להביןאורח כלשהו
ושבעבודת המידות שלך אתה צריך להיות פתוח לכל הרגשה ודיעה שלה.
והשאלה אם לדבר או לא תלויה בשאלה האם זה יעשה לך טוב או רע יותר.
אני באמת חושב, שאם כל העומס הרגשי,השכל שלך בריא ועכשיו הכי חשוב זה לעזור ללב להרפות. בלי קשר בכלל למה אני רוצה שיהיה,או למה יהיה. פשוט לקבל את המציאות וכל גזר דין של הקב"ה כפי שהוא.
תגובהאריאל 100

אני פתוח ומוכן לקבל..אני מבין שיכול להיות שזה יהיה קשה ופוגע..אבל אין ברירה..

צריך לדעת ללמוד מזה..מהטעויות שהיו..אם היו..(ולדעתי לא היו)..!!

תשובות כמו "זה לא אתה זה אני" "אני מרגישה לא שלימה עםזה" זה תשובות מתחמקות וכאילו מסתירות משו..

ומה גם שאלו תשובות שלא מאפיינות את הקשר שלנו משום ש היה לנו טוב בקשר ואהבנו אחד את השניה..והיינו שלמים אחד עם השניה..היא אמרה לי את זה וגם אני!!

אז איך פתאום?מה הקטע?מה לא טוב?

זה קשה ככה..

אז אם אתה שואלאורח כלשהו
תן לה הרגשה שאתה בטוח בה ודמח בכל תשובה שלה, בין אם זה לחץ ובין אם זה 'אני לא מדמיינת את עצמי איתך בחיים, בזוגיות, בדברים שבצנעה', 'אני לא נמשכת לגברים, 'הבנתי שאני איתך כבר כל כך הרבה זמו רק כי היית תחליף וסיפוק מידי לרצון שלי להתחתן' וכולי.
שהיא תרגיש שאתה תשמח להתמודד עם זה, שזה חשוב לך לחייך ושאתה תבין ותקבל אותה בכל אופן.
תגובהאריאל 100

אויי זה השטויות האלה??

מה פתאום לא נמשכת לגברים??!

מזתומרת היית תחליף וסיפוק מידי לרצון שלי להתחתן?לא מובן..

הוא בסה"כ אמר שתהיה מוכן לקבל כל תשובה, זה הכל.ענבל

מה שענבל התכוונה.אורח כלשהו

אתה מאוד מעורב רגשית אחי, וזה בסדר. קח רגע 'להתקרר',אולי אפילו מה שנכון לך זה לחכות עם הטלפון אליה כדי לעשות את זה 'רק' עם השכל ובנתיים לכתוב מכתב, ולערוך אותו, ולכתוב עוד מכתב, ובסוף להחליט איך אתה נגש אליה אחרי שעבדת את זה רגשית ובחנת הכל. זה לא פשוט בכלל והכי קל לי להשליך עליך את העבודה, אני לא מתמודד עם זה עכשיו..
 ונסה לקבל כל מה שיכול להיות. כולל הכל.
 הכל.

אוהב אותך אחי, יהודי יקר, ולא מדמיין בכלל אתה עובר עכשיו. איתך במה שיכול.

--
תחליף זה מציאות של 'עדיף רגשית שיש קשר בשאין קשר' וזה לפעמים מעוור אותנו. אחד הקשרים הכי משלים שלי היה כזה. והיתה בו השליה עצומה שהרגה כל פוטנציאל שהיה בו בערך..

תגובהאריאל 100

מזתומרת מחוץ לבית?

כל הזמן היה לה ולי טוב..בכל מה שעשינו..בחוץ ובפנים..לבד או עם חברים..תמיד נהננו אחד עם השני ושמחנו חד עם השניה..אמרנו את זה אחד לשני..

מה יכול להפריע?

לפני שזה נכנס אלי הביתה 24/7.אורח כלשהו
לפני שזה חיים משופתפים לגמרי בכל תחום, זה מחוץ לבית.
צודק.. היא מפחדת שיציע לה נישואיםמעדיף לא לספר.
ביום הולדת שלה ולדעתה זה זמן לא טוב לכן נפרדה ממנו.
הבחורה נפרדה ממנו בגלל איבוד משיכה כלפיו, בהיעדר פקטורים מושכים שהבחור הציג בהתחלה.
תגובהאריאל 100

זה לא מדוייק בכלל..

היא לא מפחדת מזה..וגם יודעת שאני לא אציע לה ביומולדת..זה בתכנון אבל יש עוד זמן..זה לא מה שהפחיד אותה..

וגם אם זאת הסיבה..היא היתה אומרת..היינו מדברים על זה..זה לא היה בא לה ככה פתאום.

מזתומרת היעדר פקטרים מושכים שהבחור הציג בהתחלה?למה אתה אומר את זה?

המשךאריאל 100
הקטע הוא זה לא מתאים לה..היא שקולה וחכמה וכן היתה אומרת לי משו כזה..כן היתה משתפת אותי..
אחרי כמה זמן לדבר איתה?מה היית אומר?
אולימול שקיעה
אולי דווקא בגלל שהיא שקולה היא רצתה לנתח את זה מכל כיוון, ולכן זה לקח הרבה זמן.. ואז בסוף היא הבינה שזה לא זה..
ואולי זה לא הסיבה, אלא פשוט הלחץ עשה את שלו...
אני הייתי נותן בכיף חודש/חודש וחצי.. שלא תשמע ממך כלום... לתת לה את השקט שלה
הסתייגות קטנהמול שקיעה
רק אל תבנה על זה שתחזרו להיות יחד.. אחרת אתה עלול ליפול עמוק עוד יותר. קח את הזמן הזה לעצמך גם, תסתכל פנימה, תרומם את עצמך...
אחרי התקופה הזאת - אם ילך - נפלא,
ואם לא - זה רצון ה'... עם כל הצער והכאב, כנראה לא יועדתם אחד לשנייה
תגובהאריאל 100

אבל ככה פתאום?בלי שום הכנה?

כמה ימים לפני עוד היינו שבת ביחד והלכנו להופעה..

איזה לחץ?

לחץ מתחיל בקטןמול שקיעה
וצובר תאוצה בנפש לאט לאט, ואז מתפרץ בבום...
אולי היה משהו בשבתמנדלות
שנפל לה האסימון על השוני ביניכם....שבת שלמה יכולה לחשוף הרבה דברים ..סתם נקודה למחשבה לא יודעת אם קשור בכלל
תגובהאריאל 100

וואלה..מעניין..לא חשבתי על זה..

אבל לא היה כלום..הכל היה רגיל ולא היה שום סימן על הבאות..

בשישי יצאנו עם חברים שלה לאכול חומוס בתצפית יפה..קיבלתי מתנת יומולדת מההורים שלה..דיברנו ותיכננו את השבוע הקרוב..מתי ניפגש ואיפה?שיחקנו עם האחיינים שלהם..

ובמוצאש יצאנו להופעת סטנדאפ לכבוד היומולדת שלי..

שבת פשוטה וטובה..לא היה כלום..ולא היה נרא שיש משו..

אל תאכל סרטים עליה.מעדיף לא לספר.
זה נגמר. עבור הלאה.
היא לא רוצה אותך יותר, כנראה בגלל אחת מ2 הסיבות הבאות:
היא פגשה מישהו עם ערך ש"ר גבוה משלך ולכן נפרדה ממך, ללא מצפון. (אל תכעס עליה, ככה היא בנויה).
הפסקת להציג פקטורים מושכים כלפיה, ובהיעדר פקטורים מושכים המשיכה כלפיך מצד הבחורה החלה להידרדר עד למצב שהיא איבדה כל רגש כלפיך. אל תעשה דברים מטומטמים כמו לשלוח לה הודעות ולבקש הזדמנות נוספת כי אתה אוהב אותה וכו'. היא יודעת שאתה אוהב אותה ובכל זאת נפרדה ממך. למה שעכשיו היא תרצה? עשיית דברים כמו לשלוח לה הודעות רק יעלימו עוד ועוד את המשיכה שאולי עדיין יש לה כלפיך, כי אתה תקבל את היחס המגעיל שלה ובכך תצא עוד פחות מושך בעיניה.
תגובהאריאל 100

למה אתה ככה?מה עשיתי לך?למה אתה כלכך שלילי?

מי אתה שתגיד ככה?מה אתה יודע שאני לא?

הסיבה הראשונה לא נכונה..אני מכיר אותה ויודע שזה לא זה..אין מצב שזה זה..!!

השניה אולי אבל גם בספק..אבל גם לא..שנינו בזמנים עמוסים וקשים וכל אחד השתדל והתאמץ כמה שאפשר בשביל השני.

מצטער אם פגעתי בךמעדיף לא לספר.

אני אומר לך את האמת. זה מה שרצית, לא? אם אתה רוצה שאכתוב לך לשלוח לה הודעה פשוט תבקש...

הסיבה הראשונה לא נכונה.. מאיזו סיבה קבעת את זה? זה שאתה מכיר אותה זה נחמד אבל אתה לא באמת יודע איך הראש שלה עובד.. כמו שאין לך מושג למה היא נמשכה אליך מלכתחילה ולמה היא איבדה אליך רגש. אבל זה לא משנה, היא לא רוצה אותך. עבור הלאה. יש הרבה בנות כמוה. 

תגובהאריאל 100

אני חושב שיש צורה לאיך להגיד דברים.

אתה כלכך שלילי!!

למה אומר לך מה להגיד לי..אבל כן לייעץ ולעזור..לא ביקשתי משו אחר..בטח לא דברים כמו היא לא רוצה אותך יותר..מילא היית יודע דבר או שניים עלינו אבל אתה לא יודע..יש צורה לדבר ולהתנהג..

תחשוב על הצד השני..זה קל להגיד את זה שאתה מאחורי המסך.

הסיבה הראשונה לא נכונה כי היא לא הייתה עושה דבר כזה בחיים..בטח שאנחנו בקשר..כמו שאני לא הייתי עושה זאת.

היא נמשכה ממלא סיבות ותכונות..ואלה דברים שלא משתנים..

אין הרבה כמוה!

אתה רוצה שאתנסח בצורה יותר עדינה? מחילה.מעדיף לא לספר.אחרונה

כנראה היא הבינה שאתה והיא זה לא הדבר הנכון והחליטה להיפרד ממך..

לגבי הסיבה הראשונה - אל תהיה כל כך בטוח. חוץ מזה שהטענה שלי היא שזה לא מחייב שיהיה דבר כזה. אבל זו בהחלט סיטאוציה אפשרית.

בואי'נה, אתה צעיר וחכם מאיפה לך כל הידע הזה?aviv6456
תגובהאריאל 100

מה?אל מי אתה פונה?

איזה ידע?

ספרים ספריםמעדיף לא לספר.

אולי לא הייתה מספיק מחובר למצב שלההפנתר
יכול להיות שאתה ממש אהבת ורצית והיא קצת פחות
אבל העדפת לשכנע את עצמך שהיא אוהבת כמוך
נסית לחפש את הרגעים שכן היה טוב, ואני לא אומר שלא היו.
אבל מבית להעלים את הרגעים הקשים שהיא אמרה שפחות מתאים.
קשה לי להאמין שזה כל כך פתאומי, משיר שלא הייתה מספיק קשוב.
בכל מקרה אם באמת היה לה טוב, אז היא תחזור
ואם היה לה טוב, אז גם לך זה לא יהיה טוב. ככה שאין לך מה לדאוג..
ציטוטים מדבריך:שלג בירושלים

"אהבנו אחד את השני..באמת..!!אמרנו את זה גם אחד לשניה..היינו שמחים ומאושרים מאוד אחד בשני.."

"זה הרגיש לנו מאוד נכון והרגשנו מאוד שלמים עם זה ושלמים אחד עם השניה.."

"דיברנו על העתיד כל הזמן וידענו שזה יהיה קשה ומלחיץ..אבל זה לא הפחיד אותנו.."

"טוב לנו ביחד..אמרנו את זה אחד לשניה ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השניה..ראינו את עצמנו ביחד בעתיד..טוב לנו אחד עם השניה.."

אני רואה שאתה כותב הרבה אמרות סובייקטיביות בשם שניכם,

אתה בטוח שהיא הייתה חותמת על ההתבטאויות הללו (שלא בנוכחותך)?

בנוסף, אם תנסה להתבונן אל הקשר שלכם מהצד, כמה אחוז דומיננטיות היית נותן לכל אחד מכם?

(ביחד זה צריך להשלים ל-100, אא"כ היו מעורבים גם צדדים חיצוניים בקשר שלכם.)

תגובהאריאל 100

כן.אני בטוח שהיא היתה חותמת על זה..

היא אמרה לי את זה..וגם לחברים ולסובבים אותנו..

היא אמרה לי את זה בהודעות בשיחות ופנים אל פנים וכך גם אני..לא הסתרנו את זה.

היינו דומיננטים יחסית בצורה שווה ואולי היא טיפה יותר..וגם זה כי אני הייתי עמוק בלימודים והיא עדיין לא.אבל תמיד היינו אחד בשביל השניה ותמיד שמרנו על הקשר בינינו.אפעם לא זנחנו אותו.

טוב, אז מהתיאורים שלך זה נראה מאד מאד מוזר..שלג בירושלים

בהנחה שלא היית דומיננטי מדי בקשר שלכם,

2 האופציות שעולות לי לראש כרגע,

זה או שהיא חטפה "רגליים קרות" (אבל אז לרוב זה לא מגיע בהפתעה גמורה) או שהיה גורם שלישי שהשפיע עליה כנגדך..

תגובהאריאל 100

אבל הייתי כן דומיננטי בקשר..אולי לא 100 אחוז אבל הייתי דומיננטי מספיק ואף יותר..

מה הכוונה בגורם שלישי?חברים?משפחה?

אבל כולם הסדתרו איתי ואני איתם..החברים והמשפחה הקרובה..כולם שמחו בשמחתנו ובביחד שלנו..

שמע,שלג בירושלים

אני לא יודע מה הלך באמת בקשר ביניכם..

אני אמשיך איתך בפרטי.

אני מצטרפת לתגובה הזאת.אביטה נפלאות

זה לא נכון לחשוב שהצלחת לקלוט את כל האדם..

יכול להיות שמצד אחד היה לה טוב איתך 

ומצד שני יתכן שהיו דברים מהותיים שהפריעו לה והיא לא ראתה לנכון לשתף אותך מכל מיני סיבות,

לפעמים אין טעם לשתף בדברים מסויימים כי זה סתם פוגע וכו'.יתכן שהיא התלבטה בינה לבין עצמה , לפעמים הדחיקה את מה שמפריע לה וכו'

אני כותבת את זה כי אני הייתי בסיטואציה דומה אבל מהצד שלה (אם אני משערת נכון) ..

כשהבחור הציע את עצמו שוב הוא ניתח את המהלך שלי פסיכולוגית והיה בטוח ב200% בצדקתו... 

אבל הוא טעה לגמרי ,עדיין לא תיקנתי אותו בצורה ישירה אלא ממש בצורה עקיפה והוא עדיין לא עמד על הנקודה...

חושבת שיש דברים שעדיף לא להגיד אם זה פוגע ומחליש ולא יתרום בשום צורה לצד השני, עדיף כבר שיחשוב שאני לא בסדר/לא הגיונית/סתם נלחצתי וכו'..

האמת שאני לא כ"כ מסכים איתך.שלג בירושלים

לאחר פרק זמן מסויים (לרוב, בסביבות חודש-חודשיים), אמורה להתפתח כנות בקשר.

כשיש את הכנות הזאת, ובהנחה שבאותו פרק זמן היא כן מעוניינת להמשיך ולבדוק,

אמורים לפתוח ולדבר על הנק' שמפריעות לנו גם אם זה לא הכי נעים,

וגם אם לה זה נראה שזה לא יתרום בשבילו כלום.

אני לא אכנס למקרה שלך, כי אולי אצלך מדובר על פרק זמן קצר, שעדיין לא אמורה להתפתח בו כנות.

אבל במקרה המדובר, זה לא הוגן שהיא תמרח אותו תשעה חודשים ולהסתיר ממנו את מה שמפריע לה,

ולהוסיף חטא על פשע ולהסתיר ממנו את עצם זה שבכלל מפריע לה משהו.

היא הייתה חייבת לפתוח בפניו את הדברים, ולתת גם לו את מלוא ההסתכלות על-מנת להחליט אם להמשיך בקשר.

וכך הוא היה יכול לבחור אולי לחסוך לעצמו רגשות וציפיות מיותרות, וחודשים שלמים של קשר לא רלוונטי.

מכיוון שהפגישות אמורות להתנהל בהליך הוגן, הציפיה אמורה להיות שכן לאחר פרק זמן מסויים לשתף זה את זו במה שמפריע.

ואם זה לא קורה, אז הבעיה היא בעיקר בצד שאינו מתנהג בכנות.

וגם אין פלא שבמצב כזה הוא יהיה בטוח ב-200% בצדקתו, מהסיבה הפשוטה שמסתירים ממנו את האמת.

וכמו ש@aviv6456 כתב, זה גם עלול לעשות לו נזק מאד קשה.

לפתח אצל הצד הנחתך חרדת נטישה וקושי גדול מאד לפתח אמון וכנות בקשרים שכן אמורים להתפתח לטובה.

נ.ב.שלג בירושלים

אם הבחור ההוא עדיין לא התחתן.

ההמלצה שלי, שתתקשרי אליו או שתשלחי לו הודעה ותסגרי את הסיפור הזה כמו שצריך.

בתקווה שזה יעזור לו להתקדם הלאה בצורה יותר שלמה.

תגובהאריאל 100

זה כל הקטע..זה מה שמוזר..היא אפעם לא אמרה שיש אצלי משו שמפריע לה..וגם אם כן אז זה לא משו כלכך נורא ורציני שיפרק את הקשר שלנו..

תמיד היינו כנים אחד כלפיי השניה ואמרנו את מה שעל ליבנו..בנינו אמון ופתיחות אחד בשניה..

אמרנו שאנחנו אוהבים אחד את השני ושזכינו אחד בשניה.ושאנחנו שלימים אחד עם השניה..

שנינו אמרנו לא רק אני!!

"הליך הוגן"?מי האיש? הח"ח!

מה זה פה, בית משפט?
באילו סרטים אנשים חיים?
שום דבר בחיים לא "הוגן".
אלו שטויות גמורות לחשוב שמישהו חייב למישהו משהו "הוגן".
ואלו ציפיות פנטאסטיות (מלשון פנטזיה) לחשוב שיהיה "הוגן".

חחחח מעניין אלו קולות השמעת תוך כדי ההקלדה.aviv6456
קולות של בני אדם.מי האיש? הח"ח!

יש בני אדם שמשמיעים קולות של בני אדם.
ויש בני אדם שמשמיעים קולות של חיות.

תגובהאריאל 100

איזה סוג של דברים מהותיים?

אבל קשר בין בני זוג זה שיתוף ודיבור זה חלק חשוב מהקשר..אז למה לא לדבר?למה לא לשתף?היינו מאוד פתוחים ודיברנו על מלא דברים.

מה הכוונה "מהצד שלה"?נפרדתם והוא חזר שוב?את מה לא תיקנת?

אבל אם לא אומרים..אז למה ככה בהפתעה?בלי שום הכנה?יום אחרי היומולדת שלי ושבוע לפני היומולדת שלה?שמבחינתינו זהו זמן שאמור להיות ה-זמן שלנו..זמן שמח ואוהב!!

אחרי כמעט שנה אולי עדיף להשאיר עם טראומה ברורה ולא מעורפלת.אורח כלשהו
אבל באמת אי אפשר לדעת..
התגובה שלכם מצחיקות..אביטה נפלאות

כתבתי משפט ויש לכם המלצות מה לעשות..

@שלג בירושלים,

המציאות לפעמים מאוד מאוד מורכבת ולא פשוטה וכמובן שלא נפרט.

@אריאל 100, אני לא מכירה אותך וכמובן לא אותה ומה היה ביניכם.. אני עומדת בדעתי שיש דברים שעדיף לא לומר בסיטואציות מסויימת ויכול מאוד להיות שהסיפור שלכם אחר לגמרי , בסה"כ העלתי השערה ,אז נא קח את דברי בערבון מוגבל..

בכוונה הגבת אלי?אורח כלשהו

ווואאוו!aviv6456
אחי! עצוב לי איתך.aviv6456
בנות קצת, טאקט קצת רגישות, אין לנו דרך להרשים אותכן, זה לא ימי הביניים ולא בסיפורי אגדות שנשים קדות ומשתחוות מול סוסו של האביר מהמלחמה.
אי אפשר גם לבקש חברות וקשר ואז לנטוש ככה, זה לא מוסרי, אני יודע שגם שאנחנו הגברים מתנהלים בשאננות, אבל עדיין, לא נראה לך, לאותתי, תרמזי, וגם תגידי, אלנטשי פתאום. אני מכיר הרבה חברים שחטפו חרדת נטישה בגלל הדברים הללו.
תודהאריאל 100

תודה רבה אחי!!

למרות שלא הייתי שאנן..

אני מאמינהלמען שמו באהבה!
שבאיזשהו מקום גם אני חטפתי חרדה כזאת, מאד קשה לי גם לבנות אמון בקשר.
כל פעם הוא נשבר מחדש, ואז מה?
על מי כן אפשר לסמוך?
מאד יכול להיות שעובר עליה משהו קשהאורחת לרגע....
שלא קשור אליך..
משהו שגרם לה לעצור את מירוץ החיים..
אתה יכול לברר אם בשאר העיסוקים שלה היא ממשיכה כרגיל..
תגובהאריאל 100

שנינו בזמנים לחוצים של לימודים ...אבל מסתדרים עם זה..הסתדרנו עד עכשיו וכך גם הלאה..

תומכים ועוזרים אחד לשניה..

מה כבר יכול להיות שהשפיע עליה?

לברר?איך?עם מי?

לפי התגובות שלך נראהנריה2323
שכדאי שקח חופש קצר, לך תתבודד ותעשה חושבים.
מובן שאחרי שמונה חודשים אינטנסיביים שעתה נקשר לאדם והוא עוזב פתאום זה קשה, הרגש מתפוצץ.
אבל תבין, זה חתונה זה לא משהו רגיל, זה התחייבות לכל החיים. הבנו שהיא אמרה לך שהיא רוהבת אותך ודיברה איתך על חתונה, הכל טוב ויפה, אבל בסוף מדובר על משהו רציני.. אפשר לאהוב הרבה אנשים ולהעריך את הבנאדם, אבל זה לא תמיד מספיק לחתונה.
אני מאמין שעברו עליה הרבה דברים וכן, גם המשפט "אני לא מרגישה" או "הכל טוב אבבל משהו חסר" אתה צריך לקבל אותו.כן הרבה פעמים משהו לא שלם ואין מה לעשות תאמין לי שגם לה לא היה קל בכלל לעשות את המהלך הזה והיא רוצה להתחתן ולהמשיך את הקשר הזה יכול להיות אפילו יותר ממך, ואתה צריך לחשוב ש"וואלה, ב"ה איזה בחורה אלופה שהיא חתכה ולא התחתנה איתי בגלל הלחץ החברתי/או שהיא לא בלב שלם.
בסוף זה היה גורם גם לך סבל בחיחם.
חוץ מזה יכולות להיות הרבה סיבות שבגללם חתכה, והיא לא חייבת לספר לך אותם.
א- דברים אישיים בחיים.
ב- לחץ סביבתי מהמשפחה והחברים
ג- משהו בך הפריע לה
ד-לחץ מלהתחתן.
אני חולקת עליך.אורחת לרגע....
טבעי שחברות תתחיל כהטסרית ובתהליך משותף יבשילו לחתונה. מהפך חד כזה הוא חריג, ועלול לרמז על מצב נפשי קשה.
(בסופו של דבר אף אחד פה לא יודע את הסיבה. זה נהיה משחק ניחושים, אבל אני חושבת ששווה לבדוק את הניחוש שלי)
יכול להיות שהיא דווקא זקוקה לתמיכה שלך מכל מיני סיבות.
אמרתי שזה יכול לבוא לה מסיבה של מצב נפשי.נריה2323
וכדאי לו ללכת להתבודד ולעשות חשבון נפש עם עצמו מה הלאה.
תגובהאריאל 100

לי יש מצב נפשי לא טוב?למה?

תגובהאריאל 100

מצב נפשי קשה?מזתומרת?מצב נפשי של מי?

מה הכוונה בלבדוק את הניחוש שלי?

תמיכה שלי?מזתומרת?איזה סיבות?

תגובהאריאל 100

אני עושה חושבים כל הזמן..אני לא מבין מאיפה זה נחת עלינו ולמה?הכל היה רגיל ותקין.

אני חושב שהיינו בשלב שכן אפשר לדבר על חתונה וכן אפשר לחשוב על זה..שנינו ילדים גדולים ובוגרים ומבינים את המשמעות של חתונה..

לא חיפפנו בזה..לקחו את זה מאוד ברצינות..

דיברנו ושיתפנו אחד את השני..את ההורים שלנו..זה היה מחשבה רצינית..לא ספק..

איזה דברים עברו עליה?

איך אפשר לקבל כזה משפט?בטח אחרי תקופה ארוכה..זה לא מתאים ולא מספק..זה תשובה מתחמקת.

היא רוצה  ורצתה בקשר הזה..היא אמרה את זה כל הזמן היה לה כיף וטוב בקשר..שהיא מרגישה שלימה עם זה..אבל למה ככה?למה פתאום?

חס וחלילה..לא הופעל עלינו לחץ..ממש לא..הכדור היה אצלנו.

לחץ מהחיים תמיד יש..אין מה לעשות..כל אחד ומה שיש לו לימודים עבודה וכו..

משפחה וחברים לא חשוב..הסתדרנו טוב מאוד ביחד..לא היה תלונות לאפחד מהצדדים.

אם משו בי היה מפריע היא היתה אומרת..ולא משאירה את זה אצלה.

היא רצתה להתחתן..מאוד..זה היה חשוב לה..

תקשיב רגע.נריה2323
תרגע, תפסיק לשאול שאלות. תחשוב רגע,
לחץ נפשי עליה!! היא היתה לחוצה מחתונה אז היא עזבה!! לא הכל צריך להבין!!
ואתה עכשיו גם בלחץ, לך תירגע תעשה חושבים כי מה שהיה היה!!
תגובהאריאל 100

אבל זה לא זה..היא לא היתה לחוצה מחתונה..

זה משו אחר שהיה..

קודם כל לנשום..~לולה
היי אריאל, אין ספק שעברת חוויה בהחלט לא נעימה.
קשר של 9 חודשים עם דיבורים על חתונה, שנקטע יום אחרי יומולדת כייפי ביחד, זה לא משהו פשוט.

אתה נשמע בכל התגובות שלך מאוד נסער ואפשר להבין כמובן למה. בכל זאת, תעשה הפסקה מלנסות להבין למה. קצת לנשום, לתת לראש להתרוקן ממחשבות. אם תצליח.. בטוחה שזה לא פשוט, בטח שלא בימים ראשונים אחרי פרידה..

זה שאנשים נחמדים מנסים להעלות השערות למה היא נפרדה ממך ואתה מגיב להם שזו לא הסיבה וכו וכו.. אין בזה תועלת. רק היא יודעת מה הסיבה.

המלצה שלי - לא להשאיר את מסך הערפל הזה לאורך זמן. לדעתי, קח לך כמה ימים לעכל שנפרדתם וזהו, לא חוזרים.
*אבל* זה לא סותר לקיים עוד פגישה אחרונה אחת, כידידים. תסמס לה שאתה מכבד את הרצון שלה ואתה לא תשכנע אותה לשנות את דעתה, אבל מאוד חשוב לך לקיים שיחה/פגישה בשביל לסגור קצוות. להישאר בחוסר ידיעה זה מתסכל ועלול לגרום לך לקושי להמשיך הלאה.

אבל אתה צריך להיות בראש שנפרדתם וזה סופי. לא לנסות להסביר לה למה היא טועה וכו וכו. רק לשמוע למה היא החליטה לעזוב. להיפרד בצורה בוגרת ומכובדת.

אלה שכתבו שהיא לא מעוניינת לשתף כי זה יפגע או משהו כזה, אולי זה נכון. אני מקווה שהיא תהיה מספיק רגישה לא לומר דברים שעדיף לשמור בלב.

המון בהצלחה..
מאחלת לך להתגבר על זה במהרה
דברים כדורבנות🔔aviv6456
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך