נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
כן כן כןןמחפש שם
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender
נשמע לי יותר מתאים בשבילו
לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?
הייתי בורחת...
בהצלחה!
לא בטוחהנחלת
שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה
אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?
חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות? מדוע הסתיימו?
מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,
כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?
כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.
ועל זה הדרך.
הוא כתב בצחוק...הרמוניה
אבל תגובה יפה
תודה ילדה.נחלת
כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.
הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא, אם זה יושב על מקום אמיתי,
בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין
פחות מודע להם.
כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה
זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.
נשמע חזקל המשוגע היחידי
מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עלויות חתונהארץ השוקולד
מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?
מקומות עם מחירים שפויים.
ברבנות..בחור עצוב
תודהארץ השוקולד

האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
תודהארץ השוקולד
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.
ספקים- מתחילים לעומת וותיקים
מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)
קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט
מספר מוזמנים
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תתחילו במקום האירועהמקוריתאחרונה
זה הכסף הגדול
משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם
אנחנו היינו סטונדטים לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת
(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד
זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך
כמה תובנות שלמדתי:
1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.
הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)
2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.
3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.
4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.
אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.
כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.
וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.
שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!
מזל טוב!ריבוזום

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא
אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.
כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..
ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.
איך אמורים לעשות את זה?
מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..
וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?
אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית
אז גמני 'עוצמה ואור'
לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא
ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה
רמה תורניתאביעד מילוא
ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו. בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט. אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם
2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות
אשמח לשמעו את דעתכם 
עניתי על השאלה, מדוע הרבה בנות בשירותהסטורי
צריכות סמארטפון.
כאן:
זו מציאות - לקראת נישואין וזוגיות
יש כל מיני פתרונות ביניים ואני בהחלט מסכים שכל אחד צריך לתת את הדעת, מה מבין הפתרונות, הוא התמהיל הנכון בשבילו, מול הבעיות בהקשר הזה - הן של בזבוז הזמן והסחת הדעת והן של חשיפה לתכנים לא ראויים.
החל ממכשיר בבית, שממנו הבנים שלי מתנהלים עם הודעות להורי הסניף, הם לא לוקחים אותו החוצה ובוודאי שלא לישיבה. יש סינון על המכשיר (גם לי ולאשתי יש). האמת שבהתחלה ניסינו לעבוד עם 'רשימה לבנה' ושכל דבר מעבר יצריך להרים טלפון לסינון - יצא שזה לא מעשי. בעבר היוטיוב שלי היה חסום לגמרי - יצא שאני לומד תורה בדרכים בעזרתו...
מה שחשוב מבחינתי, זה ההבנה שאין בנושא שחור או לבן, 0 או 1, כמו שהפותח מציג זאת. יש הרבה כיוונים שמצריכים חשיבה על המשמעות והמחירים. ציינתי שיש לי קרובי משפחה ש'מסתדרים בלי' ואז כל שאר המשפחה עובדת בלהיות המכשיר שלהם...
אגב, גם הבנים שלי בישיבות - כשצריך הודעות לסניף והם לא בבית, אשתי שולחת בשבילם. כשאוספים כסף למשהו - אנחנו מעבירים בשבילם. כל עוד שזה נוער- זה הגיוני, ממילא יש דברים שצריכים לעבור דרכינו, אז בשמחה נעשה גם את זה. מגיע שלב שמדובר באנשים מבוגרים וזה ממש לא לעניין.
הצעתי לפותח, תדונו על זה. תראו שאתם מתואמים על מה עיקר ומה טפל בחיים, מה ערך ומה כלי. אבל אל תנעלו על פרטים ספציפיים שהמציאות לגביהם הרבה יותר מורכבת ואל תדמיין שבזה תלויה הרמה התורנית של מישהו.
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת
בס"ד
אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.
אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן
אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.
אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.
לפרטים נוספים:
תודה!
קפיץעזרה לזולת
קפוץנפש חיה.אחרונה
יש פה אנשים דוסים במיוחד?פתית שלג
איך אתם מרגישים עם מיזמים כאלה? חדש מבית פרויקט 252: טיולי פו"פ בימי שישי
ועם שיעורים משותפים? סדנאות? ספידייטים? זום ספידייטים? (כבר שאלתי על זה פעם מזווית אחרת)
אני מרגיש שזאת יכולה להיות הזדמנות מטורפת להכיר בצורה בלתי אמצעית וחבל לפספס, אבל זה בכלל לא מדבר את השפה שלי, ואולי קצת נוגד את אורח החיים שלי.
השאלה מה הרמה התורנית שמחפשיםאביעד מילוא
אני נניח מחפש רמה תורנית מאוד שמרנית ולכן לא בהכרח זה המקום שאחפש בו.
ב"ה ביום שני אני מתחתן
אני הנני כאינני
ומשהו מרגיש לי קצת מוזר... אני מרגיש שאני לא מעכל את זה, לא שמח בזה בשלימות, לא מספיק מתרגש. איך מגיעים בשמחה? בהתרגשות?